The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2012, 21:08
thechris napisał(a):Wyświetl post
Serducho to mają kibice, którzy np. pojadą do Białegostoku po takiej żenadzie jak w ostatnich meczach. Moim zdaniem piłkarze mają mieć przede wszystkim umiejętności . A tych Wilk nie ma prawie w ogóle. Ale rozumiem Cię. Po prostu innych ludzi dobieraliśmy gdyby nas było stać na budowanie własnej drużyny
W mojej opinii (zaznaczam, mojej własnej) mylisz się i to strasznie. Dzisiaj Ruch wystawił chociaż jednego zawodnika z wielki umiejętnościami ? Nieźle wyszkolonego technicznie ? Porównaj umiejętności Meliksona z dowolnym piłkarzem Ruchu. Różnica widać od razu: oni dają z siebie maksa (albo przynajmniej dają dużo). Nasze gwiazdki mają duże umiejętności, niezłe wyszkolenie tylko po co się wysilać. Mistrza nie będzie wiec kasa lepsza nie wpadnie, kontuzje można złapać, skurcze po meczu mogę męczyć. Byle do końca meczu i jakoś to będzie. Wolałbym widzieć na boisku 11 chłopaków z techniką Wilka i jego zaangażowaniem, niż 11 z techniką Meliksona, który patrzą tylko żeby się nie zmęczyć a zarobić (nawiasem mówiąc, to już chyba taka natura jego rodaków...). Na koniec zaznaczam, że szanuję zarówno Ciebie, jak i twoje zdanie. Każdy ma prawo je mieć

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.04.2012, 21:10
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Korzym?!?! Chcesz tą legijną nasterydowaną d.z.i.w.k.e w naszym klubie? On jak słyszy Wisła to już ma piane na ryju.
Wszyscy jesteśmy w....ieni na nasze żałosne gwiazdeczki ale bez jaj
faktycznie,zły pomysł z tym Korzymem ale mam poprostu dośc patrzec jak niektórzy nasi grajkowie pozoruję gre za 100 tyś zł miesięcznie
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 03.04.2012, 21:13
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Brać za darmoche to dobra rzecz. W ligach takich jak rosyjska, turecka, czy grecka kupują piłkarzy, których sadzają później na ławce. Inna sprawa jest z wychowankami większych klubów ze znakomitymi bazami treningowymi. Młodzi piłkarze często nie przebijają się do pierwszego składu i często takie kluby bądź też sami piłkarze nie przedłużają kontraktów. Tu leży rozwiązanie dla takich klubów jak nasz.

W następnym sezonie Wisła bedzie miała dużo luk:

Lewy obrońca:
Alan Stulin, Kaiseslautern
http://www.transfermarkt.de/de/alan-...ler_45191.html

Oskar Gasecki, Borussia Dortmund
http://www.transfermarkt.de/de/oskar...er_187493.html

Defensywny pomocnik:
Siergey Kislyak, Rubin Kazan
http://www.transfermarkt.de/de/serge...ler_45613.html

Napastnik:
Andrew Wooten, Kaiseslautern
http://www.transfermarkt.de/de/andre...ler_67407.html

Prawy pomocnik:
Stefano Napoleoni
http://www.transfermarkt.de/de/stefa...ler_43518.html

zadnych obcokrajowców !
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.04.2012, 21:14
Trzeba kupić młodych, głodnych gry!!!! Moja propozycja na wcześniejszej stronie jest jak najbardziej sensowna. I nikt nie może się przyczepić do tych zawodników za cokolwiek. Brać i patrzeć jak będą się rozwijać!!!!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.04.2012, 21:33
Pareiko- ? - Głowacki - ? - Jovanovic --- Makuszewskii - Wilk - ? -Małecki - Milik -?

Brakuje mi lewego obrońcy,środkowego obrońcy,środkowego pomocnika-typowego rozgrywającego,i napastnika.

ustawienie 4-4-2,chciałem nawiązać do ustawienia i tej Wisły z przed lat którą wszyscy wspominają w meczach z Schalke czy z Lazio.

Z Pareiko umowę można by przedłużyć w tym sezonie nie ustrzegł się błędów ale bramkarz z niego solidny,zostawiam go tylko dla tego,że na innych pozycjach są potrzebne wzmocnienia bardziej niż na bramce,oczywiście na ten moment.

Boczni obrońcy powinni ''chodzić'' po skrzydłach jak wtedy chociażby Marcin Baszczyński,naturalnym jego następcą jest Marko,w obronie troche słabo za to widać ze wytrzymałościowo daje rade,w miare szybki,zadziorny,często się włącza do akcji ofensywnych.

Na lewą strone obrony przydałby się kandydat o takich samych atutach..w ekstraklasie nie znalazłem takiego zawodnika.

środkowi obrońcy,w prasie przejawiały się informacje o powrocie Głowackiego, osobiście uważam to za dobry pomysł,jak był zdrowy to wywalczył sobie miejsce w Trabzonsporze,jedyne czego można się obawiać to właśnie ta jego skłonność do kontuzji,aczkolwiek przed wyjazdem do Turcji w Wiśle prezentował się bardzo dobrze i co ważne obchodził się przez dłuższy czas bez większych urazów.

Drugim środkowy obrońca - Może Marcin Wasilewski? napisałem na początku,że nie mam typa na tą pozycje ale może udałoby się go wyciągnąć z Belgii, myślę,że tworzyłby dobrą parę stoperów z Arkiem,do tego mocny przy stałych fragmentach gry i daje nam alternatywę na bok obrony gdyż może grać a w zasadzie jego naturalną pozycją jest prawa obrona.

Skrzydłowi

Makuszewski z Jagi,niesamowicie szybki zawodnik robi wiatr na skrzydle,narazie jeszcze gorsza wersja Grosickiego ale kto wie jak ten chłopak się rozwinie,jest bardzo młody i widać w nim to,ze bardzo chce i mu zależy,na pewno transfer do większego klubu jak na polskie realia wyzwoli w nim dodatkowe zaangażowanie,widać w nim potencjał

Drugi skrzydłowy

Patryk Małecki..może się jeszcze ogarnie i zacznie grać.. może w innym towarzystwie w innych okolicznościach będzie z niego pożytek.
Nie ma co za dużo o nim pisać jesli zacznie zapierdalać tyle ile narzeka to będzie z niego dobry skrzydłowy.

Def. pomocnik

Czarek Wilk - krótko,piłkarz do którego można mieć jak najmniej zastrzeżeń w tym sezonie,przykład tego,ze warto kupować piłkarzy z polski którzy się wyróżniają w polskiej lidze niż stawiać na żenujących obcokrajowców .

rozgrywający - niestety Wolskiego z Legii nie wyciągniemy ,nie ma w polskiej lidze rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia

Napastnicy,Milik naprawdę dobry chłopak,szybki ,przebojowy,młody
drugi napastnik,dobrze grający głową najlepiej kopia Marcina Kuźby..nie mam kandydata

Ide spać bo jutro wstaje do pracy,napisałbym jeszcze wiek poszczególnych pilkarzy ale juz nie mam sily..

Ciekawe ile by kosztowało sciagniecie tych grajków i ile dało by sie wyciągnąć z reszty szrotu z naszej kardy którego tutaj nie wymieniłem.. oczywiście jako uzupelnenie składu brałbym naszą młodzież
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.04.2012, 21:37
przeciez jeszcze Paweł wraca do Wisły
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.04.2012, 21:38
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Trzeba kupić młodych, głodnych gry!!!! Moja propozycja na wcześniejszej stronie jest jak najbardziej sensowna. I nikt nie może się przyczepić do tych zawodników za cokolwiek. Brać i patrzeć jak będą się rozwijać!!!!
Rozumiem, że zasponsorujesz ich transfery... Nie stać nas... niestety...

Najgorsze jest to, że mogą się tutaj pojawiać nazwiska piłkarzy, którzy daliby nam wiele, a nikt z klubu nawet nie przejrzy tych nazwisk. Ta nasza bezsilność kiedy źle się dzieje. To prawda, że moglibyśmy mieć skuteczniejszą siatkę skautingową niż każdy klub w Polsce. Siatkę, którą byśmy sami stworzyli. Tylko, że żaden chyba klub na świecie nie wpadł na ten pomysł. A może ta siatka byłaby jeszcze gorsza od obecnej? Kto wie... Gdybyśmy chociaż mogli zgłaszać klubowi propozycje, z których 5 najlepszych z uzasadnieniem by ktoś zobaczył w akcji. Nowatorskie, ale czy sensowne? Nie wiem. Oceńcie, skrytykujcie mój pomysł.

Piszę to bo ze smutkiem patrzę na obecny stan rzeczy. Pewnie nie ma to żadnego sensu, ale nie wiem co można jeszcze zrobić...
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.04.2012, 22:29
haldir_sgn napisał(a):Wyświetl post
zadnych obcokrajowców !
Moze nie wrzucaj wszystkich obcokrajowcow do jednego worka. O takich zawodnikach jak Cantoro , Nikola, Cleber, Marcelo juz zapomniales?.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.04.2012, 22:48
gress napisał(a):Wyświetl post
W mojej opinii (zaznaczam, mojej własnej) mylisz się i to strasznie. Dzisiaj Ruch wystawił chociaż jednego zawodnika z wielki umiejętnościami ? Nieźle wyszkolonego technicznie ? Porównaj umiejętności Meliksona z dowolnym piłkarzem Ruchu. Różnica widać od razu: oni dają z siebie maksa (albo przynajmniej dają dużo). Nasze gwiazdki mają duże umiejętności, niezłe wyszkolenie tylko po co się wysilać. Mistrza nie będzie wiec kasa lepsza nie wpadnie, kontuzje można złapać, skurcze po meczu mogę męczyć. Byle do końca meczu i jakoś to będzie. Wolałbym widzieć na boisku 11 chłopaków z techniką Wilka i jego zaangażowaniem, niż 11 z techniką Meliksona, który patrzą tylko żeby się nie zmęczyć a zarobić (nawiasem mówiąc, to już chyba taka natura jego rodaków...). Na koniec zaznaczam, że szanuję zarówno Ciebie, jak i twoje zdanie. Każdy ma prawo je mieć
Moim zdaniem gdybyśmy mieli 11 Wilków w składzie to bylibyśmy w strefie spadkowej. To, że piłkarz ma serce do walki to ja nie mam nic przeciwko. Bardzo się to chwali. Ale nie może być tak, że serce do walki jest jedyną zaletą. A na pewno nie od pewnego poziomu. Messi ma serce do walki ale nie dlatego gra w Barcelonie - gra tam dlatego, że ma kosmiczne umiejętności.

Na niższym pułapie typu I liga, II liga - tam są goście, których podstawową zaletą jest serducho do walki. Wilk się urwał z choinki grając dla Mistrza Polski. Po prostu nie ma umiejętności, żeby grać na takim poziomie do jakiego został zaangażowany przez czyjąś złą ocenę jego kompetencji. Pomyłki kadrowe się zdarzają - to nic strasznego. Ktoś w pracy dostanie awans przez przypadek i nie podobała nowym wyzwaniom to trudno... Wraca tam gdzie się jako tako sprawdzał. Problem w tym, że Wilk w dzisiejszej Koronie to raczej by grzał ławę o ile w ogóle łapał by się to meczowej 18-tki.

Ja uważam eksperyment z Wilkiem za zakończony. Jak on ma być podstawowym zawodnikiem, mózgiem drużyny to ta drużyna nigdy nie przeskoczy pewnego pułapu. W tym sezonie maksimum drużyny pod wodzą kapitana Wilka to jest 7. miejsce, które ciężko będzie utrzymać. W przyszłym sezonie może to być miejsce 9. albo 11. pozycja. Ja nie mam nic przeciwko Wilkowi jako np. rezerwowemu, który jest uzupełnieniem składu. Ale decydując się na takiego lidera, kapitana itd. trzeba szczerze sobie powiedzieć - walczymy o środek tabeli i spokojny byt w lidze. Tak będzie uczciwie.

Również szanuje Twoje zdanie i pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez thechris : 03.04.2012 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.04.2012, 07:39
@up
Korona Kielce, na którym są miejscu? Jaki wynik ostatnio był z nimi? Ilu Meliksonów, a ilu Wilków mają w składzie?

Tyle co Czarek piłek odbiera w meczu to głowa mała, a tu głosy, że na rezerwowego to mógłby styknąć.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.04.2012, 08:29
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
@up
Korona Kielce, na którym są miejscu? Jaki wynik ostatnio był z nimi? Ilu Meliksonów, a ilu Wilków mają w składzie?

Tyle co Czarek piłek odbiera w meczu to głowa mała, a tu głosy, że na rezerwowego to mógłby styknąć.

Korona jest na 4. a Wisła na 7. - tak ciężko zajrzeć w tabelę?

Biorąc pod uwagę ostatnie 8 kolejek Korona jest na 2. a Wisła na 13. więc tendencja jest jednoznaczna, kto pruje w jakim kierunku...:

1. Ruch Chorzów 8 18
2. Korona Kielce 8 16
(...)
(...)
13. Wisła Kraków 8 7
14. Lechia Gdańsk 8 7
Tabela za okres: 7 grudnia 2011 - 30 czerwca 2012
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.04.2012, 09:24
Na skrzydło Kermit Erasmus, w Feyenoordzie spędził 2 lata, kończy się kontrakt
http://www.transfermarkt.de/de/kermi...ler_65992.html

Druga opcja Sehrat Koc
http://www.transfermarkt.de/de/serha...ler_66396.html

Obrońca Bayernu Monachium II, kończy się kontrakt, strzela sporo bramek
http://www.transfermarkt.de/de/timot...er_124890.html

Napastnik, bramkostrzelny Albańczyk w rep U21 na 5 spotkań 6 bramek, w 2.szwajcarskiej na 17g na 23m
http://www.transfermarkt.de/de/arman...er_140082.html
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 04.04.2012, 10:30
Na skrzydło Kermit Erasmus, w Feyenoordzie spędził 2 lata, kończy się kontrakt
http://www.transfermarkt.de/de/kermi...ler_65992.html

Druga opcja Sehrat Koc
http://www.transfermarkt.de/de/serha...ler_66396.html

Obrońca Bayernu Monachium II, kończy się kontrakt, strzela sporo bramek
http://www.transfermarkt.de/de/timot...er_124890.html

Napastnik, bramkostrzelny Albańczyk w rep U21 na 5 spotkań 6 bramek, w 2.szwajcarskiej na 17g na 23m
http://www.transfermarkt.de/de/arman...er_140082.html
ciekawe są Twoje propozycje ale obstawiam że Bednarz wybierze kierunek poszukiwań na Bałkany (Bułgaria- tam są zawodnicy z tych najlepszych klubów w naszym zasięgu finansowym)
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.04.2012, 11:03
Gdyby tak wielce wielmożnemu Cupiałowi zależało na budowie solidnych podstaw klubu w postaci szkółki, centrum treningowego, sensownego marketingu - to można by kupić walczaków do walki o miejsca 4-6. Przebiedować 3-4 lata na niskich kosztach i zacząć walczyć o puchary za klika lat.

A tak to nawet nie wiadomo, czego się spodziewać. Tym razem walki o puchary w oparciu o polskich emerytów, takich jak Sobol i Głowacki?
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.04.2012, 11:05
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ciekawe są Twoje propozycje ale obstawiam że Bednarz wybierze kierunek poszukiwań na Bałkany (Bułgaria- tam są zawodnicy z tych najlepszych klubów w naszym zasięgu finansowym)
Wątpię aby był tam ktoś sensowny w naszym zasięgu finansowym. Bardziej realne pozostaje szukanie w niższych klasach rozgrywkowych (np. niekoniecznie I-sza, raczej może II liga), być może wtedy także w tych ligach na Bałkanach. Problem z tym kto za granicą będzie oglądał mecze w ich II-gich ligach?
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.04.2012, 11:32
Lepiej zainwestować w młodzież z silnych klubów, którym kończą się kontrakty. Nie wieżę w to, że w Borussi czy Bayernie w drugich drużynach grają większe drewniaki niż z ligi słoweńskiej itp. Tam młodzież wyselekcjonowana jest przez ekspertów. Kaman! Gdzie jesteśmy my a gdzie np. Bayern w szkoleniu? Ściagnieto Uche z drugiej drużyny Espanyolu w którym nie miał miejsca i wypaliło. Ściągnięto Marcelo z Santosu w którym nie miał miejsca i wypaliło. Inne podobne transfery też wypalą tylko trzeba o takich piłkarzy się postarać.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.04.2012, 11:44
Lepiej zainwestować w młodzież z silnych klubów, którym kończą się kontrakty. Nie wieżę w to, że w Borussi czy Bayernie w drugich drużynach grają większe drewniaki niż z ligi słoweńskiej itp. Tam młodzież wyselekcjonowana jest przez ekspertów. Kaman! Gdzie jesteśmy my a gdzie np. Bayern w szkoleniu? Ściagnieto Uche z drugiej drużyny Espanyolu w którym nie miał miejsca i wypaliło. Ściągnięto Marcelo z Santosu w którym nie miał miejsca i wypaliło. Inne podobne transfery też wypalą tylko trzeba o takich piłkarzy się postarać.
Całkiem fajnie, tylko trzeba im zapewnić perspektywy.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.04.2012, 13:02
Biorąc pod uwagę wersję oszczędnościową i budowę nowej Wisły warto było by się zainteresować byłym bramkarzem Kmity Zabierzów 22-letnim Michałem Miśkiewiczem kontrakt z AC Milan kończy mu sie 30 czerwca 2012. Nie przebił sie do pierwszej kadry ale to akurat nie dziwi teraz spędza czas na wypożyczeniu w IV-ligowym klubie Crociati Noceto. Na Skorupskiego nas nie stać Pareiko perspektywiczny nie jest Jovanic jest słaby wiec moze warto go zaobserwować. Aklimatyzacja jak na mieszkańca Krakowa będzie łatwa.
Odpowiedz cytując
aphroditeN
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.04.2012, 13:11
Pareiko może nawet kariere w krakowie zakończyć a o bramkarzy bym się nie martwił bo przez 2-3 lata rozwiną się kolejne młode talenty bramkarskie. Probierz chciał ściągnąć braci Mak do ŁKSu więc kto wie czy nie skorzysta np. z Mateusza
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.04.2012, 13:24
aphroditeN napisał(a):Wyświetl post
Pareiko może nawet kariere w krakowie zakończyć a o bramkarzy bym się nie martwił bo przez 2-3 lata rozwiną się kolejne młode talenty bramkarskie. Probierz chciał ściągnąć braci Mak do ŁKSu więc kto wie czy nie skorzysta np. z Mateusza
O jakich talentach wspominasz ? Wisła przez kilka lat nie potrafiła takich wychować i myślę ,że na bramkarza z ME nie ma co liczyć . Przykładem jest Kurto ,który nie dostał szansy w pierwszym zespole nie licząc 2 meczów gdy Pawełek załapał czerwoną kartkę z Jagiellonią. Bracia Mak zostali kupieni przez Bełchatów i to teraz od tego klubu zależy czy przejdą do Wisły . Tylko że teraz trzeba będzie zapłacić za nich z 5 razy wiecej niz można było 2 miesiace temu. Pareiko też jest niepewny pozostania bo jak wyczytałem klub jest za ale Sergiej musi zejsć z zarobków. Życzył bym sobie młodych piłkarzy i 2-3 sezony w środku tabeli aby w końcu powstał zespół a nie 11 indywidualnych graczy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.04.2012, 15:18
Jakoś tych talentów bramkarskich nie było widać za Bednarza poprzedniej kadencji. Testował raczej wynalazki z każdej części świata Fin, Bałkanów, Australii, czego tam nie było.
..
Odpowiedz cytując
chojski365
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 04.04.2012, 15:42
Ostatnio miałem sporo czasu i znalazłem kilkanaście dobrych zawodników, których można wziąć za darmo.Oczywiście kontrakty muszą na niektórych być spore więc proponowałbym zarządowi by znaleźli sponsora na koszulki bo to 4 mln rocznie można wyciągnąć.
A tu macie listę zawodników:
Bramkarze:
- Alexis Thébaux 27lat 28 meczy
- Steeve Elana 31lat 27 meczy

Obrońcy:
- Pau Cendrós 24lata 19meczy prawy
- Davide Astori 25lat 20meczy środkowy
- Michele Canini 26lat 29meczy srodkowy
- Simon Poulsen 27lat 41meczy 3 bramki 3 asysty lewy
- David Abraham 25lat 23mecze 2 bramki środkowy
- Anthony Vanden Borre prawy
- Piotr Celeban 26lat 31meczy 5 bramek 1 asysta
- Michał Pazdan 24lata 24mecze 1 bramka środek
- Markus Suttner 24lata 38meczy 1 bramka 4 asysty lewa

Pomocnik:
- Benjamin André 21lat 24mecze 3 bramki 3 asysty prawy
- Carlos Sánchez 26lat 18meczy defensywny
- Renaud Cohade 27lat 24mecze 4 bramki 4 asysty defensywny
- Andrés Guardado 25lat 23mecze 8 bramek lewy
- Adrián González 23lat 25meczy 3 bramki 2 asysty lewy
- Dusan Svento 26lat 34mecze 6 bramek 3 asysty lewy
- Dániel Tőzsér 26lat 34mecze 3 bramki 11 asyst srodkowy
- Brett Holman 27lat 37meczy 6 bramek 12 asyst prawy
- Viktor Elm 26lat 29meczy 1 bramka 2 asysty defensywny
- Lasse Schöne 25lat 30meczy 9 bramek 3 asysty ofensywny
- Marin Tomasov 24lat 17meczy 8 bramek 4 asysty prawy
- Łukasz Madej 29lat 24mecze 5 bramek 4 asysty prawy
- Adam Bodzek 26lat 29meczy 2 asysty defensywny
- Grzegorz Fonfara 28lat 21 meczy defensywny lub prawy obrońca
- Maciej Makuszewski 22lata 14meczy 2 bramki 2 asysty prawy

Napastnik
- Éric Mouloungui 28lat 21meczy 4 bramki 3 asysty
- Éder 24lat 22mecze 7 bramek 3 asysty
- Joseph Akpala 25lat 36meczy 17 bramek 6 asyst
- Tulio de Melo 27lat 9meczy 1 bramka 1 asysta
- Toto Tamuz 23lat 33mecze 18 bramek 2 asysty
- Tulio de Melo
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 04.04.2012, 16:19
Bramkarz
http://www.transfermarkt.de/de/lukas...ler_80894.html
Obrońcy
http://www.transfermarkt.de/de/micha...ler_54512.html Pazdan
http://www.transfermarkt.de/de/filip...ler_79190.html Modelski
http://www.transfermarkt.de/de/rafal...ler_37408.html Grodzicki
http://www.transfermarkt.de/de/rafal...er_153638.html Janicki
http://www.transfermarkt.de/de/pawel...er_106834.html Oleksy
http://www.transfermarkt.de/de/piotr...ler_29509.html Celeban
Pomocnicy
http://www.transfermarkt.de/de/macie...er_153033.html Makuszewski
http://www.transfermarkt.de/de/walde...er_110852.html Sobota
http://www.transfermarkt.de/de/jakub...er_100453.html Kosecki
http://www.transfermarkt.de/de/adria...er_128804.html Błąd
http://www.transfermarkt.de/de/micha...er_117683.html Chrapek ( na szczęście wraca)
http://www.transfermarkt.de/de/mateu...er_143975.html Mateusz Mak
Napastnicy
http://www.transfermarkt.de/de/arkad...er_144721.html Woźniak
http://www.transfermarkt.de/de/jan-p...er_133306.html Pawłowski
http://www.transfermarkt.de/de/arkad...er_191891.html Milik
http://www.transfermarkt.de/de/macie...er_154076.html Jankowski
http://www.transfermarkt.de/de/arkad...er_100485.html Piech

są w naszej lidze i nie tylko zawodnicy którzy byliby dla nas realnym wzmocnieniem, problemem mogą okazać się jak zwykle pieniądze...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.04.2012, 16:29
thechris napisał(a):Wyświetl post
Korona jest na 4. a Wisła na 7. - tak ciężko zajrzeć w tabelę?

Biorąc pod uwagę ostatnie 8 kolejek Korona jest na 2. a Wisła na 13. więc tendencja jest jednoznaczna, kto pruje w jakim kierunku...:

1. Ruch Chorzów 8 18
2. Korona Kielce 8 16
(...)
(...)
13. Wisła Kraków 8 7
14. Lechia Gdańsk 8 7
Tabela za okres: 7 grudnia 2011 - 30 czerwca 2012
Nie zrozumieliśmy się, dokładniej to nie zrozumiałeś Ty mnie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.04.2012, 17:20
@chojski365 @tomasz_19 fajnie, ze wymieniacie nazwiska ale dobrze by było podsunac je jeszcze Bednarzowi
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 04.04.2012, 17:20
@Tomasz_19

Zawodnicy Ruchu tak naprawdę nie mają po co w tej chwili przychodzić do Wisły... Walczą o Mistrzostwo, pewnie będą mieli puchary...

Nie zamienią siekierki na kijek...
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.04.2012, 19:11
Wojtkowiakowi kończy się kontrakt w Lechu.Dobra opcja na środek/bok obrony.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 04.04.2012, 19:26
może jeszcze Vuković z Korony. Gościu ogarnij troche sytuacje klubową na polskiej scenie
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.04.2012, 19:38
Ogarniam gościu,wiem,że mamy kose z Lechem.Ale Wilk przyszedł do nas z Korony więc czemu Wojtkowiak nie mógłby przyjśc do nas?
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.04.2012, 09:42
Może by tak z Rakowa wyciągnąć oprócz Gajosa http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=10134&id_sezon=77
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów