The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2012, 09:16
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ja Basalaja nigdy nie popierałem, ostatnio nawet z jego zwolennikami prowadziłem ostre dysputy.
Jednak hola hola, powiedzmy sobie prawdę, że od kilku lat nasi "działacze" mówią nam kibicom, ze kupujemy graczy zagranicznych, BO NA POLSKICH NAS NIE STAĆ.

Teraz mamy wrócić z błędnej drogi wydawania "fortuny" na zagranicznych i wrócić do TAŃSZYCH polskich piłkarzy. Schizofrenia totalna.
Basalaj jest winny za swoje nic nie robienie, słusznie poleciał, ale Nie winie Valckxa, moim zdaniem Cupial wybiela sie Jego kosztem.

Było sporo polskich piłkarzy w TME na koniec tamtego sezonu, którzy mogli mas wzmocnić, ale on jak zwykle wolał oszczędzać, a pózniej domagać sie Bóg wie czego, najlepiej Pucharu Europy.

Tak naprawdę, jeśli Cupial nie zainwestuje w infrastrukturę treningową, dobrych trenerów i nie stworzy prawdziwej akademii piłkarskiej, to naprawdę nie powinien mieć miejsca przy R22. A on i jego przydupasy powinny być naszym wrogiem Nr 1.
Dużo młodych piłkarzy powtarza, ze teraz w Wiśle nie ma przyszłości (nie ma gdzie trenować, z kim trenować, itp.)-a taką widza w młodych drużynach żydowskich. To wina CUPIALA.
No ale to było tak. Valckx nie miał kasy na transfery i na budowę bazy od początku. Z tego też powodu były dwie wizje budowy drużyny. Pierwsza Basałaja - zakupić jakaś starszą gwiazdę z głośnym nazwiskiem aby przyciągnąć pikników na stadion. Stan sprzeciwił się temu i nakłonił Basałaja do zmiany polityki. Przekonał go do tego aby zainwestować w kilku graczy, w drużynę a nie w jedną postać. Tak też się stało. Co do Polaków - mając na celu mistrzostwo a nie mając zaplecza nie inwestowaliśmy w młodych graczy a sprowadzaliśmy już ukształtowanych. Potem cała kasa poszła na jeden cel - LM. Inni nie mieli wyników więc budowali infrastrukturę.

Na tamte czasy każdy sensowny Polak był poza naszym zasięgiem - Wojciechowski podbijał stawkę jak chciał. Co nadal czyni, nie tylko jeśli chodzi o Poalków - np. Dwaliszwili. Myśmy byli nim zainteresowani natomiast okazał się znów poza naszym zasięgiem jeśli chodzi o kontrakt.

A co do wracania do tańszych Polaków - ot, schodzimy z kosztów, nie walczymy o LM i nie nastawiamy się na pokazanie w pucharach.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.04.2012, 09:31
Ale wybacz , zdobyć LM graczem pokroju Lameya?! To nawet kielbasozerca, piknik który sobie o nim poczytal wiedzial, ze koleś jest wysmiewany w swoich klubach jak Branco u nas w zeszłym sezonie. I na pewno LM z nim nie ugramy..

Ogólnie wina Basalaja jest taka, ze pierdzial na słodko, a nic dla Wisły nie zrobił. Nie ruszył z kopyta odnośnie bazy, szkolenia, przyszłości.
W klubie jest KAPKA, który przyczynił sie do problemów finansowych! Co to w ogóle znaczy? To on znów nam wypatrzy Bunoze czy innego paralityka!

Czy nie powinnismy śpiewać na stadionie:
CUPIAŁ! CO?! ..........(wiesz co)
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.04.2012 o godz. 09:33.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 02.04.2012, 09:42
Kocur napisał(a):Wyświetl post
W Wiśle 95% planowanych przychodów powinno być oparte o Canal +, bilety, pamiątki itp - a wejście do LM tylko otwarłoby dodatkowe możliwości - nie na odwrót.
A TY łykasz te bajki o planowaniu budżetu uwzględniając awans do LM?

PS. miałem dopisać do poprzedniego posta taką przesłankę do Cupiała od roszczeniowców, więc napiszę tutaj:

"GDZIE SĄ K. PIENIĄDZE ZA LAS?"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.04.2012, 09:55
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ale wybacz , zdobyć LM graczem pokroju Lameya?! To nawet kielbasozerca, piknik który sobie o nim poczytal wiedzial, ze koleś jest wysmiewany w swoich klubach jak Branco u nas w zeszłym sezonie. I na pewno LM z nim nie ugramy..

Ogólnie wina Basalaja jest taka, ze pierdzial na słodko, a nic dla Wisły nie zrobił. Nie ruszył z kopyta odnośnie bazy, szkolenia, przyszłości.
W klubie jest KAPKA, który przyczynił sie do problemów finansowych! Co to w ogóle znaczy? To on znów nam wypatrzy Bunoze czy innego paralityka!

Czy nie powinnismy śpiewać na stadionie:
CUPIAŁ! CO?! ..........(wiesz co)
A czy on ma wybudować za swoje? Nie sądzę by było by go stać mimo dużych zarobków."Pierdział na słodko również odnośnie muzeum Wisły, sklepiku z prawdziwego zdarzenia, restauracji -robił to na swojej pierwszej konferencji, przy mediach(jest to na youtube).Myślę, że miał powody że to zrealizuję, a te nakreślił mu właściciel, który go długo namawiał na powrót do Wisły.
Słyszałem wiele razy, że Basałaj po macoszemu traktuje fanatyków, do Wisły podchodzi jak do przedsiębiorstwa, a kibiców jak do konumentów z galerii, ale jeśli chodzio rozwój klubu, uważam, że ciężko go ocenić, ze względuna to, że nie miał wystarczających środków, sam przy tym narażając się na obstrzał mediów kibiców co z realizacją obietnic.
Nasz klub, to kolos na glinianych nogach a jego wartość(?) stanowi historia (mimo że SSA to nie TS) i kopacze.Stadion jest miasta.Nie mamy nawet porządnego boiska treningowego nie mówiąc już o jakijś tam ostatniej desce ratunku pod postacią akademii piłkarskiej.Nasz klub zbudowany jest na łajowej, bagnistej ziemi bez fundamentów.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 02.04.2012 o godz. 10:12.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.04.2012, 09:57
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A na czym się niby opiera budżet jak nie na prawdopodobnych wpływach?

No chyba, że według Ciebie powinnyśmy oprzeć budżet na odpadnięciu ze Skonto, zerowej publice na każdym meczu, spadkiem z Ekstraklasy i upadkiem Canal+.
Tak i oparli budżet na awansie do LM bo gramy w niej regularnie i można śmiało zakładać wpływy z LM nawet mimo wcześniejszych kompromitacji z azerami i z estończykami...wierząc w brednie pokemonów maci0sia i zbymaka daleko nie zajdziesz.
Nie jest tajemnicą,że wypisują to co ktoś w klubie chce by pisali a w zamian czasami dostają jakiegoś newsa i mogą się jarać,że pierwsi poinformowali o transferze.
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.04.2012, 10:06
Tak sie konczy proba robienia rekordow na dopingu. Rekordow nie ma-zdrowia tez.
Podoba mi sie jak winny jest Valcxx i Maaskant, a niewinna RN , gdzie przewodniczacym jest naczelny hamulcowyt rozwoju-prezez Pilch.
Odstawiali szopke od lata, pisalem wielokrotnie ze to nijak sie ma do profesjonalizmu i za kazdym razem argumentem na tym forum bylo: Nie pieprz-zdobyliusmy mistrza. No to cieszcie sie z mistrzostw bo dlugo zadnego nie bedzie, jak TF dalej bedzie w klubie.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.04.2012, 10:13
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Tak i oparli budżet na awansie do LM bo gramy w niej regularnie i można śmiało zakładać wpływy z LM nawet mimo wcześniejszych kompromitacji z azerami i z estończykami...wierząc w brednie pokemonów maci0sia i zbymaka daleko nie zajdziesz.
Nie jest tajemnicą,że wypisują to co ktoś w klubie chce by pisali a w zamian czasami dostają jakiegoś newsa i mogą się jarać,że pierwsi poinformowali o transferze.
Wystarczy że liczyli, że na każdym meczu będzie jakieś 5000 widzów więcej (takie science-fiction?). To przy biletach średnio koło 40 zł (tanie bilety schodziły, gorzej z droższymi), przy 25 meczach które około zagramy w tym sezonie dałoby kwotę rzędu 5 mln złotych. To już jest ponad milion euro wpływów mniej. Nieprawdaż?
(Nawet bodajże na facebookowym profilu TWSD pisano, że na meczu z Legią po raz pierwszy w sezonie osiągnięto minimum widzów jakie było zakładane. Kto wie czy tyle nie zakładano w budżecie. Albo niewiele mniej.)

Najśmieszniejsze jest to, że wszyscy właśnie o tym marzyli, żeby zagrać vabank i wydać więcej niż mamy (wystarczy poczytać żądania do Cupiała zaryzykowania i zainwestowania w zawodników) a jak się okazuje, że możliwe że to właśnie zrobiono to wszyscy mówią jakie to byłoby niepoważne i amatorskie zachowanie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.04.2012 o godz. 10:20.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 02.04.2012, 10:20
....a, kto Wam takie głupoty wmówił, że Wisła skonstuowała budżet według awansu do LM!!!!
Wilczek raz tak zrobił i go w klubie nie ma.Zawsze budżet jest konstruowany w oparciu o wariant negatywny!!!
Macie wybór.Możecie wierzyć tajemniczemu informatorowi, albo chłopowi z tego wywiadu, który jeszcze pół roku temu w wywiadzie wypowiedział takie słowa: (sierpien 2011)
Cytat:
Jak awans Wisły do IV rundy odbił się na kondycji finansowej klubu?
Zatrudniliśmy zawodników, którzy są dobrzy, ale kosztują też spore pieniądze. Dlatego fakt, że mamy już w kieszeni awans do Ligi Europy zdecydowanie korzystnie wpływa na budżet. Ważne jest też, że co najmniej do grudnia Wisła będzie pokazywała się w Europie. Będzie to miało wpływ na marketing klubu, ale również na transfery.

Czyli o dziurze w budżecie, jak to miało miejsce po klęsce z Levadią, nie ma już mowy?

Budżet przygotowuje się, zakładając wariant negatywny.
Awans wpłynął pozytywnie na nasze finanse, ale jeśli pytanie ma zmierzać do tego, czy jeszcze pozyskamy nowych zawodników, to muszę odpowiedzieć, że w tym okienku transferowym już nie. Mamy stabilną i szeroką kadrę.
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...2,id,t,sa.html

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 02.04.2012, 10:25
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
....a, kto Wam takie głupoty wmówił, że Wisła skonstuowała budżet według awansu do LM!!!!
Wilczek raz tak zrobił i go w klubie nie ma.Zawsze budżet jest konstruowany w oparciu o wariant negatywny!!!
Macie wybór.Możecie wierzyć tajemniczemu informatorowi, albo chłopowi z tego wywiadu, który jeszcze pół roku temu w wywiadzie wypowiedział takie słowa: (sierpien 2011)

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...2,id,t,sa.html
Jeszcze niedawno ten sam Pan mówił, że Powrót Bednarza to tylko "fakt medialny".

Nie przywiązywałbym wagi do tego co mówił bo trudno żeby wtedy mówił, że mamy budżet zrobiony na bardzo optymistycznym podejściu do przyszłości.

Już się wypowiedziałem na temat wariantu negatywnego:

Odpadnięcie ze Skonto, zero widzów na trybunach, spadek z Ekstraklasy, upadek Canal+. Powiedz mi, jakie mielibyśmy wtedy budżet?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.04.2012, 11:00
Jeszcze niedawno ten sam Pan mówił, że Powrót Bednarza to tylko "fakt medialny".

Nie przywiązywałbym wagi do tego co mówił bo trudno żeby wtedy mówił, że mamy budżet zrobiony na bardzo optymistycznym podejściu do przyszłości.

Już się wypowiedziałem na temat wariantu negatywnego:

Odpadnięcie ze Skonto, zero widzów na trybunach, spadek z Ekstraklasy, upadek Canal+. Powiedz mi, jakie mielibyśmy wtedy budżet?
Jeżeli to jest wariant negatywny, to pozytywny według Ciebie co zakładał? Wygraną w LM?

Z kontekstu wyraźnie wynika, że przez wariant negatywny Basałaj rozumiał niezakwalifikowania się do LM. Mam wrażenie, że zdajesz sobie z tego sprawę, ale wolisz pisać głupoty. Pytanie po co?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 02.04.2012, 11:22
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to jest wariant negatywny, to pozytywny według Ciebie co zakładał? Wygraną w LM?

Z kontekstu wyraźnie wynika, że przez wariant negatywny Basałaj rozumiał niezakwalifikowania się do LM. Mam wrażenie, że zdajesz sobie z tego sprawę, ale wolisz pisać głupoty. Pytanie po co?
Nie bardzo rozumiem pierwsze zdanie. Co ma piernik do wiatraka? Po prostu mówię, że wariant negatywny to pojęcie względne bo dla Basałaja grupa LM i tylko 25 000 osób na meczu to meczu to mógł być wariant negatywny. Miał do tego prawo? Miał i może dlatego wyleciał.

Odnośnie drugiej części powiem tyle. Z kontekstu też wynikało, że akademia już kwestią dni i zaczynamy budowę. Z kontekstu wynikało, że Bednarz jest faktem medialnym. Z kontekstu wynikało, że boiska treningowe są priorytetem. Z kontekstu wynikało, że sprzedaż internetowa ruszy wraz z otwarciem stadionu blablabla.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.04.2012, 11:32
Nie bardzo rozumiem pierwsze zdanie. Co ma piernik do wiatraka? Po prostu mówię, że wariant negatywny to pojęcie względne bo dla Basałaja grupa LM i tylko 25 000 osób na meczu to meczu to mógł być wariant negatywny. Miał do tego prawo? Miał i może dlatego wyleciał.

Odnośnie drugiej części powiem tyle. Z kontekstu też wynikało, że akademia już kwestią dni i zaczynamy budowę. Z kontekstu wynikało, że Bednarz jest faktem medialnym. Z kontekstu wynikało, że boiska treningowe są priorytetem. Z kontekstu wynikało, że sprzedaż internetowa ruszy wraz z otwarciem stadionu blablabla.
Sorry, ale bla, bla to twój tekst. Zakładanie że awans do LM to "wariant negatywny" mogło narodzić sie wyłącznie w twojej głowie.

Akademia, boiska treningowe to inwestycje, a kasę to B.C. odbiera na poczet długu, a nie daje więc z pretensjami do sponsora, a nie do wykonawcy jego poleceń.

Dziura budżetowa to była po Levadii, załatano ją (dzięki wyprzedaży piłkarzy, oraz sukcesom Maaskanta i Valckx'a w pucharach europejskich) i teraz czas ... na kolejną.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 02.04.2012, 11:34
Wariant negatywny to grupa ligi Europy.Wariant optymistyczny, do awans do CL.
Z kontekstu wynikało, że Cupiał obiecywał to Basałajowi a z obietnicy się nie wywiązał.Zakoczony jesteś, bo ja nie.13 lat rządów Cupiała w Wiśle pokazje, że nawet porządne boiko treningowe nie jest mu potrzebne.Gdyby nie I Kasperczak dalej I drużyna grała by na kartoflisku.

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 02.04.2012, 11:36
milosz napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale bla, bla to twój tekst. Zakładanie że awans do LM to "wariant negatywny" mogło narodzić sie wyłącznie w twojej głowie.

Akademia, boiska treningowe to inwestycje, a kasa to B.C. odbiera na poczet długu, a nie daje wiec z pretensjami do sponsora, a nie do wykonawcy jego poleceń.

Dziura budżetowa to była po Levadii, załatano ją (dzięki wyprzedaży piłkarzy, oraz sukcesom Maaskanta i Valckx'a w pucharach europejskich) i teraz czas ... na kolejną.
W którym momencie napisałem, że według mnie awans do LM to wariant negatywny? Pisałem jedynie, że jest to możliwe i nie można tego wykluczyć. Jednocześnie pisałem, że rzekome problemy z budżetem (jeżeli faktycznie są) raczej są spowodowane słabą frekwencją i zamrożoną kasą od UEFA z powodu Mandziary. To już tak na szybko liczone 2 mln euro mniej.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.04.2012, 11:50
Wszyscy tutaj tylko awans, lm, le a jest jeszcze jeden bardzo ważny aspekt... Zapełnienie stadionu rzeczywiste a planowane.

Planowane było na poziomie 25 tyś, spotkania TOP ( z ceną basalajowego TOP, a nie zwykłego kibica) wyprzedany cały stadion. 4 spotkania LE w marzeniach... yyy w przewidywaniach pewnie zapełnienie 75% z ceną min. 60 zł, jak było każdy pamięta.

Kilka milionów i na tym można było wtopić.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 02.04.2012, 12:11
Z drugiej strony czy w budżecie przewidywano, że Wisła będzie za ten stadion płaciła tylko w dzien meczowy? i to tylko za 2 trybuny?Nie wiem jak jest teraz, ale wcześniej miało być tak, że płacimy 5% pow komercyjnej i 1% za częśc sportową a płacilśmy w sumie jakies tam grosze.Kwestia tego, że cena stadionu jest znacznie zawyżona a jest w nim pełno niedoróbek.Basałaj pewnie liczył na skyboksy, tymczasem jakie one są, każdy widzi- nawet nie chodzi mi o wnętrze a raczej to, co się znajduje przed skyboksami- ŻENUA, której nikt nie chce poprawić, bo nie ma na to kasy.

P.S
AHa, i jeśli faktycznie wierzycie w zapewnienia,że "nie potrzebujemy wzmocnien" to powodzenia.Co mial innego Stan powiedzieć?Że kasy nie ma?
?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 02.04.2012 o godz. 12:15.

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2012, 12:17
Ja pier.... panowie od lat tak przekrzykujemy się, dziura w budzecie, dług splacany, wyprzedaż, wycofywanie itd.

Nikt tego nei wie na 100% bo nei ejst księgowym Cupiała, możemy sobie dywagować, fakty są takie, że po Levadii były słabe okienka, Kasper nie maił kim grac, dopiero w zimei i lecie zaczęło się coś dziać po sprzedaży kilku zawodników, jak pokazały wyniki w Europie dużo nie gorszymi. Jak wniosek z tego? Że wycofuje ile się da czy mamy kilka chudszych okienek a potem z jedno dwa grubsze ? Tak będzie cały czas.

Jedyne nad czym możemy dyskutować to forma piłkarzy, bo to widzimy co tydzień. Możemy gadać, że Piotrek Brożek był niemiłosiernie wkręcany przez pół ligi drwali prócz jednego dobrego sezonu i meczu z Barca, możemy sobie przypomnieć jak dał ciała w meczu z lechem 4-1 itd. Możemy się spierać czy na dzień dziszejszy Diaz jest lepszą opcją na lewą obronę itd.

Nie raz jeszcze przeżyjemy fajne chwile (jak wyjście z grupy w LE) i nie raz będziemy chodzić struci jak po ostatnich meczach, taki nasz los i humor właściciela...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.04.2012, 12:19
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post

Nie raz jeszcze przeżyjemy fajne chwile (jak wyjście z grupy w LE) i nie raz będziemy chodzić struci jak po ostatnich meczach, taki nasz los i humor właściciela...
Nie nasz tylko kazdej druzyny swiata. Jak w kazdym klubie, raz lepiej , raz gorzej. Przez to wynika piękno sportu.

Realów, Barcelonów, Interów, Juventusów czy Liverpoolów tez.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 02.04.2012 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2012, 12:22
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Nie nasz tylko kazdej druzyny swiata. Jak w kazdym klubie, raz lepier , raz gorzej.
pejsonów też?

Piszę o niedalekiej przyszłości, nie każdy klub gra w pucharach, piszę konkretnie o naszym przypadku.

Dajcie sobie na wstrzymanie z tekstami o tym jak jest wielka wyprzedaż i czeka nas 2 liga, tak już pisał wolfy po kabarachu i zrobił z siebie tylko pajaca....

ja do wolfiego mam jeden tekst: GDZIE PIENIĄDZE ZA LAS?

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.04.2012, 12:23
Odnośnie tego artykułu. Jeśli nasze letnie transfery były zagraniem vabanque to ja nie mam więcej pytań. Gdybyśmy rzeczywiście szarpnęli się na poważne wzmocnienia to możliwe, że gralibyśmy teraz w Lidze Mistrzów. Tymczasem nasze transfery przed sezonem były conajwyżej średnie i mocno asekuracyjne. Jeśli ktoś próbuje teraz wmówić kibicom, że to były wielkie kosztowne wzmocnionia to ma nas po prostu za idiotów.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.04.2012, 12:30
wg. nas transfery średnie, ale jak było wg. Stana i Roberta ? Moze dla nich to były właśnie te super wzmocnienia?

Każdy kij ma dwa końce
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 02.04.2012, 12:41
Nie dla Stana i Roberta, tylko dla Cupiała.
Z mojej strony koniec tematu.

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.04.2012, 12:50
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A czy on ma wybudować za swoje? Nie sądzę by było by go stać mimo dużych zarobków."Pierdział na słodko również odnośnie muzeum Wisły, sklepiku z prawdziwego zdarzenia, restauracji -robił to na swojej pierwszej konferencji, przy mediach(jest to na youtube).Myślę, że miał powody że to zrealizuję, a te nakreślił mu właściciel, który go długo namawiał na powrót do Wisły.
Słyszałem wiele razy, że Basałaj po macoszemu traktuje fanatyków, do Wisły podchodzi jak do przedsiębiorstwa, a kibiców jak do konumentów z galerii, ale jeśli chodzio rozwój klubu, uważam, że ciężko go ocenić, ze względuna to, że nie miał wystarczających środków, sam przy tym narażając się na obstrzał mediów kibiców co z realizacją obietnic.
Nasz klub, to kolos na glinianych nogach a jego wartość(?) stanowi historia (mimo że SSA to nie TS) i kopacze.Stadion jest miasta.Nie mamy nawet porządnego boiska treningowego nie mówiąc już o jakijś tam ostatniej desce ratunku pod postacią akademii piłkarskiej.Nasz klub zbudowany jest na łajowej, bagnistej ziemi bez fundamentów.
Ale Pablo ja się zgadzam, że on nie miał tego budować za swoje. Ale jeśli mu to Cupiał nakreślił, powinien się domagać takiej inwestycji od strony Cupiała, jeśli się nie mógł doczekać (po kilkunastu miesiącach), to człowiek honoru mówi - KONIEC, NIE BĘDĘ TEGO FIRMOWAŁ SWOIM NAZWISKIEM. Ciekawi mnie też, czy w ramach swoich obowiązków zrobił cokolwiek, aby taką bazę zbudować ?! - kiedyś słyszałem w jego wypowiedzi, że zastanawiają się nad dofinansowaniem z funduszy unijnych ...

Śmieszą mnie plany zapełnienia stadionu bez sprzedaży internetowej i plany DUŻEJ SPRZEDAŻY GADŻETÓW bez sklepu z prawdziwego zdarzenia oraz BIAŁEJ GWIAZDY NA KAŻDEJ KOSZULCE, GADŻECIE, ITP.

Ja od KILKU LAT NIE KUPIŁEM NIC CO JEST SYGNOWANE LOGIEM S.S.A. - I NIE KUPIĘ, DO MOMENTU KIEDY BĘDZIE TEN ZNAK CUPIAŁOWEJ S.S.A.

Myślę, że takich kibiców jest bardzo dużo, jednak to historia i tradycja nakręca ludzi na wydatki, gdy nie ma SŁAWNEJ LIGI MISTRZÓW.

I NIE WIERZYĆ W TE BREDNIE O PRZEINWESTOWANIU, CUPIAŁ PO RAZ KOLEJNY CHCIAŁ PALCEM DUPĘ UTRZEĆ, A ŻE NIE WYSZŁO MA PRETENSJE DO WSZYSTKICH - TYLKO NIE DO SIEBIE...

Na każdym kolejnym meczu powinniśmy GO POZDRAWIAĆ! JAK KIEDYŚ AMIKORZE SWOICH DZIAŁACZY.
Byłem wrogiem Basałaja, który zwalczał kibiców i nie robił wiele dla klubu, dostrzegam błędy Valkcxa, ale tak naprawdę to CUPIAŁ jest w 10000 % winny obecnej sytuacji...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.04.2012 o godz. 12:59.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.04.2012, 12:53
Wzmocnienia nie były wielkie, ale były kosztowne.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.04.2012, 13:32
Cytat:
ale jeśli chodzio rozwój klubu, uważam, że ciężko go ocenić, ze względuna to, że nie miał wystarczających środków, sam przy tym narażając się na obstrzał mediów kibiców co z realizacją obietnic.
Marketing pana Basałaja potrafił łożyć kasę na powalone akcje, płacić krocie agencją reklamowym za średnie prace. Podczas gdy za te kasę spokojnie można-byłoby wprowadzić tak priorytetową sprawę jak sprzedaż biletów przez internet.

Cytat:
Na każdym kolejnym meczu powinniśmy GO POZDRAWIAĆ
Niektórym chyba od kiepskich wyników w głowie się poprzestawiało.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.04.2012, 13:39
szprotson napisał(a):Wyświetl post
wg. nas transfery średnie, ale jak było wg. Stana i Roberta ? Moze dla nich to były właśnie te super wzmocnienia?

Każdy kij ma dwa końce
Na pewno tego nie wiem ale krążyła powszechna opina, że letnie transfery miały być znacznie poważniejsze niż te, które ostatecznie nastąpiły. Transferowy entuzjazm został ponoć zahamowany problemami ze stadionem. Nie oszukujmy się, Wisła mimo bardzo udanych transferów zimowych i zdobycia mistrzostwa była nadal BARDZO słaba kadrowo i wymagała bardzo znaczących wzmocnień, które nie nastąpiły. Pozyskani zawodnicy na pewno nie byli na szczycie listy życzeń Valkcxa i Maaskanta.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.04.2012, 14:20
No to jak ktos powiedział musimy sie przyzwyczaic na pare lat, ze bedziemy tylko sredniakiem walczacym o srodek tabeli - w najgorszy układzie o utrzymanie. Ciekawe czy taki Manchester City jako klub bedzie miał zadłuzenie wzgledem Abu Dhabi Group jak u Nas Wisła wzgledem Telefonici
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.04.2012, 14:37
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
No to jak ktos powiedział musimy sie przyzwyczaic na pare lat, ze bedziemy tylko sredniakiem walczacym o srodek tabeli - w najgorszy układzie o utrzymanie. Ciekawe czy taki Manchester City jako klub bedzie miał zadłuzenie wzgledem Abu Dhabi Group jak u Nas Wisła wzgledem Telefonici
Nie posraj się czasem. Gramy w lidze w której obecnie KAŻDY klub jest w dupie jeśli chodzi o finanse, gdzie wystarczy mieć dwóch dobry piłkarzy a resztę wycinaczy aby osiągnąć sukces a Ty wykładasz teorie o następnych latach. W tej lidze można dojechać na przygotowaniu fizycznym nawet na mistrza. Naturalnie dużo będzie zależało jakie ruchy transferowe zostaną poczynione a potrzebnych jest ich wiele bo również przy ich braku może być nie wesoło ze względu, żei nasi techniczni piłkarze średnio grają a fiizolów to my za dużo nie mamy.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.04.2012, 14:40
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Ja pier.... panowie od lat tak przekrzykujemy się, dziura w budzecie, dług splacany, wyprzedaż, wycofywanie itd.

Nikt tego nei wie na 100% bo nei ejst księgowym Cupiała, możemy sobie dywagować, fakty są takie, że po Levadii były słabe okienka, Kasper nie maił kim grac, dopiero w zimei i lecie zaczęło się coś dziać po sprzedaży kilku zawodników, jak pokazały wyniki w Europie dużo nie gorszymi. Jak wniosek z tego? Że wycofuje ile się da czy mamy kilka chudszych okienek a potem z jedno dwa grubsze ? Tak będzie cały czas.

Jedyne nad czym możemy dyskutować to forma piłkarzy, bo to widzimy co tydzień. Możemy gadać, że Piotrek Brożek był niemiłosiernie wkręcany przez pół ligi drwali prócz jednego dobrego sezonu i meczu z Barca, możemy sobie przypomnieć jak dał ciała w meczu z lechem 4-1 itd. Możemy się spierać czy na dzień dziszejszy Diaz jest lepszą opcją na lewą obronę itd.

tego to nie był bym taki pewien bo z taką polityką p.Cupiała to czarno to widze. a zatrudnienie bednarza to strzał w stope z rpg nie wspominając o tym że w klubie nadal pracuje kapka?
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 02.04.2012 o godz. 14:46.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 02.04.2012, 14:47
Ja tam Bednarza uważam osobiście za dobrego fachowca i przedewszystkim prawnika.Mnie tylko najbardziej w....ia robienie z ludzi matołów przez "wycieki kontrolowane" i traktowanie w ten sposób fachowców takich jak Stan Valckx.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów