|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
http://menedzer-staniszewski.pl/pl/download - Dla kolegi, który chciał aktów prawnych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
![]() Ja się już spodziewałem, że po tym gniocie na weszło 90% kupi bajeczkę o (najlepsze chyba podsumowanie) "dobrym carze i złych doradcach", ale nie... A żeby było śmieszniej, przypomnijcie sobie kto robił zasłonę dymną podczas zeszłosezonowego skoku na kasę Basałaja. Tak, tak - maci0s i zbymak kreślili nam wizje o genialnym Basałaju i jak to pieniądze ze sprzedaży wszystkiego co się rusza zostaną świetnie zainwestowane. A teraz to Basałaj z Valcxxem dług nam wygenerowali...
Czy ty jesteś normalny? Ty wiesz że za coś takiego są paragrafy? Zdajesz sobie sprawę, że budżet zatwierdza Rada Nadzorcza? Nie wiem jak trzeba być ograniczonym żeby napisać coś takiego jak Ty popełniłeś. Lody kręcili? Że niby jak - budżet dwukrotnie przeszacowali i nikt się nie skapnął? Tu nie chodzi o ocenę Valcxaa i Basałaja, tylko o zarzucanie im czynów kryminalnych. Dopasuj ubiór do pogody za oknem, bo chyba Cię w tym kostiumie króliczka przegrzało...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.03.2012 o godz. 01:45.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Piękny tekst ogólnie i jakie tam chwytając za serce deklaracje padają - Co prawda takiego syfu te ućpane Holendry narobiły że to nie do spłacenia ale sprzedamy Meliksona a tą brakującą kwotę dorzuci Cupiał ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.03.2012 o godz. 02:29.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
No tak, ... sprzedając Marcelo , Głowackiego, Diaza, Pawła i Piotra Brozków narobiliśmy sobie długów (coś około 7 mln euro, oczywista straty, same straty) ...
No tak, ... to fatalnie że Maaskant i Stan dali nam ten awans do LE, no tak to paskudne MP2011... A zakupów tyle że ho, ho, aż 3 gotówkowe, za ok. 1,6 mln (Melikson, Genkow i Jovanović), parę wypożyczeń, paru co wzięli za podpisy i ...katastrofa budżetowa, hahaha , musze przyznać, że dawno sie tak nie uśmiałem. Gdyby nie Stan i Maaskant i ich sportowe sukcesy za niewielkie pieniądze to byśmy dopiero mieli cudnie w naszym magicznym klubie, swoją drogą to ciekawa jest ta propaganda anty-holenderska , ciekawa, głupia , ale ciekawa. Tego co było przed Holendrami za Basałaja nie komentuje pozytywnie, bo kasa na Jovanicia, czy Bunozę była wydana lekkomyślnie, ale to jeszcze nie powód aby snuć spiskową teorię dziejów.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.03.2012 o godz. 02:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz będzie wdrażany program oszczędnościowy - to też nie ja wymyśliłem. Nie trzyma się kupy? Jak widać nie musi - patrz post wyżej. "Z faktami się nie dyskutuje". Sportowo będzie raczej biednie, ale jeśli w dłuższej perspektywie spowoduje to wyjście Cupiała i Wisła zaczęłaby normalnie funkcjonować, to ja nie miałbym nic przeciwko nawet karnej degradacji za długi. Nie ma na to (czytaj - na sensownie zarządzany klub) widoków, ale zawsze pozostaje nadzieja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.03.2012 o godz. 02:33.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla mnie sprawa jest prosta boss odzyskuje kasę i po to aby ją mieć wywala holendrów i na nich zrzuca winę za jej brak. Później cokolwiek nie zrobi dyletant Bednarz (bo Stan to dla mnie profesjonalista) to sytuacja sie powtórzy i tak nasz kochany boss zarabia na tym interesie, co niby tylko straty przynosi, jest oficjalny prikaz że mają być straty to są, Pan każe, sługa (zarząd) musi. Tak to widzę, bo jeśli jest inaczej to od tego jest prokurator. Polityka naszego umiłowanego sponsora polegająca na odbieraniu "długu", więc ma różne oblicza, ale skutek zawsze ten sam, boss kasę ma, a Wisła nie. Zwłaszcza na bazę szkoleniową (boiska), jakościowe transfery ...choć jak zapalić lampkę z neonem LM ... i to w pół roku … ( haha w pół roku, Stan z Maaskantem mieli nam dać LM, niby jak !?, chyba cudem i o mały włos cud by był, ech no życie jest pełne cudów widać) to troszku wydać można, ale to gołym okiem widać że to tylko losowa droga na skróty, iluzja , a nie realna droga rozwoje klubu... Pozostaje więc wspominać co było dobre i czekać aż ktoś kompetentny (na miarę Valckx'a) zapali neon z napisem LM przed bossem i wówczas kto wie co będzie, kto wie.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.03.2012 o godz. 03:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A skoro w "przykładowych umowach" sa tylko trzy kropki na wpisanie kwoty, to znaczy imho ze kwota jest do wyboru do koloru. Merkury Ty pisałeś że to jest uregulowane, to weź wklej tekst jednolity by już nie było niedomówień. Chrisman wkleiłes piłkarza Bednarza po co ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
k4milo ale mi chodzi o to ze nie ma podanych ze jest to np. 10% przychodów. Jedyne co jest napisane to ze w razie poźniejszych odszkodowań gdy ten temat został pominięty to jest to 3%.
E: K4mil ale wrócmy do sedna: "Prowizje menadżerskie są regulowane prawem UEFA i FIFA - i są podane w procentach" są podane w procentach dokładnie co i jak czy jest wolnosc wyboru ? Czy może to być np. 50% ?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 31.03.2012 o godz. 12:52.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Poczytaj sobie dokładniej, to czy będzie to 10% czy 5% określone jest w umowie zawodnika.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taki związek, że ja pisałem o bredniach maci0sia w trakcie wyprzedaży, przed Karabachem i serią żenujących meczy w lidze, kiedy realnie mogliśmy wejść do strefy spadkowej. Ty zaś pamiętasz tylko to jak ratował sytuację po weryfikacji pucharowo-ligowej. Tyle że wtedy nikt już nie uwierzyłby w hurraoptymizm.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.03.2012 o godz. 15:33.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
W tym tekście Maciosa można doszukać się jeszcze kilku kwiatków np. jakoby Pilch miał czuwać i pilnować teraz interesu. Przecież ten Pan był w RN a teraz jest z niej delegowany na 3 miesiące do zarządu. Powód jest prosty żaden z potencjalnych kandydatów na prezesa się nie zgodził objąć tego stanowiska.
Skoro ów autor tak świetnie wie kto ile zarabia w związku z zakazem ujawniania tajemnic handlowych i wysokości wynagrodzenia łamie prawo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Podobnoż jest gorącym zwolennikiem sprzedaży Wisły. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nowy splash na oficjalnej stronie Wisły.
http://www.wisla.krakow.pl/splash2/ Niby jest to mała rzecz, a jednak cieszy głównie z tego względu, że ktoś użył mózgu, wygląda to lepiej i sprawia, że kibic może swobodniej poruszać się na stronie. Mam nadzieje że dojdzie do przemodelowania całej strony głównej, (łącznie z serwisem WislaTube który przy lepszym dopracowaniu strony jest fajną inicjatywą). Uwieńczeniem tego powinna być możliwość zakupu biletu przez internet. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Im dłużej ten sezon trwa tym bardziej widać jak Valckx zjebał swoją robotę. Z ciężkim sercem muszę stwierdzić że chyba był chwalony nad wyrost. Jednak sam pokładałem w nim nadzieję i tym bardziej jestem rozczarowany . Coraz bardziej widać że nawet on sam by tego nie ogarnoł.
Zastanawia mnie tylko dlaczego podobnie jak Basałaj nie podał się do dymisji. Bo niby po co zostaje do końca skoro wie że klub chyba razczej negatywnie patrzy na jego pracę. No chyba że bedzie jakaś posadka dla niego a my poprostu o tym nie wiemy. U nas wszystko jest możliwe... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 31.03.2012 o godz. 19:36.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1)Za Jirsaka (Bednarz) zapłacilismy 700 tysięcy euro, czyli tyle co za Meliksona (Valckx) też 700 tyś. euro, więc takie porównia pokazuje że fanklub Bednarza na tym forum nie ma tu czego szukać.
2)No tak piłka nożna to tylko straty, naiwnych nie sieją sami się rodzą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jak kazdy zdrowo myslacy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Nie sądzę, aby w obecnej sytuacji znalazł się jakiś sensowny i chętny kupiec. Popatrzcie na Śląsk i Solorza jak wyglądają takie businnesy. Nie mamy terenu pod galerię handlową to i nie będziemy mieć inwestora. Takie czasy i prawdę mówiąc wcale nie jesteśmy atrakcyjnym towarem. Duże długi + sporo innych kłopotów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ad 2. Czekam na liczby jeżeli uważasz, że Wisła w każdym sezonie wychodzi na +. Zasymuluj nasz budżet i pokaż gdzie jest niby ten zysk. Na czym opierasz swoje twierdzenia? Taka Barcelona i Real muszą być fatalnie zarządzane skoro mają ~0.5 mld euro długu. Nie no - przecież są na plusie! A w innych ligach jak? MU sprzedał Christiano Ronaldo za 94 mln euro, ale ma dług ~0.7 mld funtów. Jak to możliwe?! To nie jest takie proste. Piłka nożna generuje straty nie tylko u nas, ale na całym świecie.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 01.04.2012 o godz. 00:22.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dariook - jak by się Stan podał do dymisji to nie miał by co miesiąc pensji, a na wakacje trzeba gdzieś pojechać z rodziną
Basałaj pewnie już coś ma nagrane. Taka prawda, że w Krakowie znalazł by się jakiś porządny menager, porządny sztab itp. ale to kosztuje. Pan Cupiał ponoć nie ma zbytniego zaufania do nowych ludzi dlatego też otacza się takimi baranami. Chłopaki z Ultra Wisły mają sto razy lepszy marketing niż cały klub, świadczy to o nich bardzo dobrze, ale smuci fakt, że w klubie nie chce nikt tego zmienić. Władze klubu zatrzymały się na okresie, który my pamiętamy bardzo dobrze. Stadion który pomieści 11 tysięcy był wypełniony, i zawsze te 11 tysięcy przyszło, czy grali dobrze czy źle. Nie da się jednak utrzymać stadionu na 30 tysięcy wypełniając go w 1/3. Panie i Panowie jesteśmy w ciemnej ..... Jeśli nie będzie odświeżenia zarządu i jakiejś profesjonalizacji my z tego bagna nie wyjdziemy...![]()
Płaszów stary wierny Wisle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Według maci0sa dzięki aktualnej kadrze to my jesteśmy około 3ml euro na minusie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Eee tam 3 mln, .... może 20 mln …
Sprzedaż Marcelo, Brożków, Diaza i Głowackiego to ok. 7 mln, wpływy z kw. do LM, z LE , a wydatki to 1.6 na trzy transfery gotówkowe (Melikson, Jovanović i Genkow), wypożyczenia i piłkarze z karta w ręku (więc za podpis), plus wcześniejsze transfery Bunozy i Jovanicia, pensje itd, itp ... może 4 , może 5 wydane no ale nie… 10 .... Sprawa jest prosta, jest prikaz aby były straty to są , choć są zyski, tak to wygląda. Swoją drogą to łatwo jest wmówić że obcy to wróg i nas okrada, hmm zbyt łatwo. do .. 1) No właśnie i co z tego że ci cos wyszło, szczerze mam to gdzieś, bo to tylko puste dywagacje. 2) Piłka nożna generuje straty oficjalnie, a nieoficjalnie interes sie kręci. Maaskant i Valckx tanim kosztem o mało nas nie wprowadzili do LM, wprowadzili za to do LE , zaś nasza gra wiosną w pucharach to od 9 lat nasz najlepszy wynik, no ale to nie Polacy, to zdeptać , zniszczyć, wmówić że same straty to MP i ta LE , ciemny lud uwierzy, tyle że mnie takie rozumowanie nie wzrusza. PS. A, Iliew to na 100% kosztował więcej niż Messi i za wszystkim stoi jakis spisek pewnie ... dziękuje dobranoc. Oj długo będziemy tkwić w polskim grajdołku, w tym naszym swojskim skansenie, oj długo, zwłaszcza z takim rozumowaniem. _______ Ale spoko teraz już są Bednarz i Kapka i Mandziara i wszystko będzie po staremu czyli cacy. Niektóre rodzaje prawdy są kłamstwem . I te właśnie się cieszą największym uznaniem .
Ostatnio edytowane przez milosz : 01.04.2012 o godz. 02:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podałeś wpływy, to teraz podaj wydatki. Piłkarze grają za paczkę fajek, no nie? Utrzymanie i czynsz stadionu kosztuje nas nic? Sponsora generalnego w ogóle mamy? Popatrz na Legię, sprzedali tylu piłkarzy, a dług wewnętrzny ~200 mln zł. Widać, że budżet się nie dopina bez transferów.
Piłkarze tacy jak Iliev nie przychodzą wcale za darmo (kasa za podpis z wolnym zawodnikiem to normalna praktyka w piłce). Właśnie nie tanim kosztem. Iliev kosztował nie mało, więc nie ironizuj. Tak samo Jaliens, Lamey. Zarabiają znacznie więcej niż ich poprzednicy. Zobacz jak sytuacja Lecha wygląda przez brak awansu do pucharów... Przypadek? Więc weźcie skończcie z tymi teoriami spiskowymi. Mogę skrytykować właściciela Wisły za kilka rzeczy, ale nie mam podstaw mówić, że zarabia na Wiśle. Tym bardziej, że podliczyłem orientacyjne liczby wychodzi, że bez transferów z klubu, czy sukcesu w pucharach ciężko dopiąć budżet. A pamiętając co się stało po Levadii nie zdziwiłbym się, gdyby wliczono 4 rundę el. LM do budżetu.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 01.04.2012 o godz. 09:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
MaciOś napisał(a):
A Wy naiwnie wierzycie w ten stek bzdur, że to kontrakty podpisane przez Valcxa zachwiały budżetem klubu. ![]() Wydaje się oczywiste, że ten tekst ma po prostu przygotować grunt dla Bednarza i wracającej do władzy oraz żłobu, starej kliki. Valckx ma sto razy większe pozytywne osiągnięcia, niż oni wszyscy razem wzięci.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 01.04.2012 o godz. 12:43.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dzisiaj rano na pasku Orange Sport przeczytałem mniej więcej taką wiadomość, że Franciszek Smuda został doradcą Zarządu Wisły Kraków do spraw sportowych a po Euro zostanie jej trenerem. Czy ktoś coś wie o co w tym wszystkim chodzi? Prima Aprilis?
Ostatnio edytowane przez żuraw_9 : 01.04.2012 o godz. 13:04.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|