The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2012, 00:02
GonzoNS napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, tylko weźcie pod uwagę że odkąd Smuda poszedł do reprezentacja to jest kawałem ....y, a nie twardym, stanowczym facetem z jajami jakim był 5-10 lat temu.
Znaczy optujesz aby Michał jednak jeszcze trochę potrenował Wisłę ?
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 31.03.2012, 00:11
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Znaczy optujesz aby Michał jednak jeszcze trochę potrenował Wisłę ?
Po dzisiejszym meczu ciężko mi powiedzieć cokolwiek. Na szczęście to Pan Cupiał jest właścicielem klubu, więc nie muszę się tym martwić.
Uważam że zmiana dzisiaj Probierza mija się z celem, zatrudnimy nowego trenera, piłkarze od.......ą maniane 2 mecze i znowu wszyscy weźmy Fornalika, przegramy kolejne 2 mecze i znowu, to weźmy Wdowczyka i tak w kółko. Co mi się podoba w Probierzu to fakt że jak ktoś już wcześniej wspomniał że żyje w czasie meczu i robi zmiany, czego nie mogłem powiedzieć o Moskalu, gdzie czekał czekał i czekał, Maskant miał podobnie. Z drugiej strony każdy widzi że za Probierza gramy bardzo brzydką piłkę.
Wydaje mi się że to nie wina trenera tylko materiału.

jeśli chodzi o kadre widzę to tak:
Pareiko (niewiadome czy zostanie)
Jovanovic
Chavez (niewiadomo czy zostanie)
Wilk (niewiadome)
Melikson (niewiadome)
Patryk (tez niewiadome)
i Genkow
reszte wy.......ic !!
Czyli 2 gości potrafiących kopnąć piłkę mamy na 100% a reszta zalezy od tego co nam Bednarz załatwi ... no zajebiscie
Ostatnio edytowane przez GonzoNS : 31.03.2012 o godz. 00:15.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.03.2012, 00:20
Wydaje mi się że to nie wina trenera tylko materiału.
reszta zalezy od tego co nam Bednarz załatwi ... no zajebiscie
1. Jeśli to wina materiału to po co było zaczynać całą tę trenerską karuzelę?
2. Jak to co Młodych Polaków: Bruda, Czekaja, Chrapka, Nalepę
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2012, 00:26
1. tutaj się zgadzamy, jaki był sens to zaczynać? ale skoro już poszło to dalej się bawimy i kręcimy?

2. dwaj pierwsi to mogą grać w Termalicy albo Kolejarzu Stróże, tam ich poziom na chwilę obecną, o dwóch pozostałych się nie wypowiadam bo własnie ligę niżej grają więc ich nie widziałem, ale nie słychać nigdzie piania ani zachwytu nad nimi. Oczywiście możemy zmienić cel i postawić na nich, ale zsumujmy sobie ile punktów zdobylismy na wiosnę i pytanie czy chcemy walczyć o utrzymanie.
Ostatnio edytowane przez GonzoNS : 31.03.2012 o godz. 00:29.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.03.2012, 00:30
ale zsumujmy sobie ile punktów zdobylismy na wiosnę i pytanie czy chcemy walczyć o utrzymanie.
Ja bym postawił inne pytanie: kto to jest to "MY"
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2012, 00:33
No tak kto to jest "my" bo przecież kibice to nie jest jedność, ale znowu trzeba podzielić ich na dwie grupy
- głodnych sukcesów pikników
- fanatyków dla których 1,2 a nawet i 3 liga była by ideałem

Wybacz, ale uważam że MY jako Wisła Kraków powinniśmy co sezon walczyć o mistrza, walke o utrzymanie zostawmy sąsiadce zza błoń, a gre w 1 lidze Termalicy.
Ostatnio edytowane przez GonzoNS : 31.03.2012 o godz. 00:36.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.03.2012, 00:40
A ja myśle że o tym czy będziemy walczyc o utrzymanie zdecydują nie "My" kibice ale "My" działacze. A szczególnie taki jeden o inicjałach BC. I mam wrażenie że ten działacz zechce wyłozyć jakąś kasę na to abyśmy nie walczyli o utrzymanie tylko wtedy gdy ławce usiądzie jego dobry znajomy Franek Smuda.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2012, 00:48
Ja z kolei mam wrażenie, że tak naprawdę nikt nie wie co Pan Cupiał wymyśli, taki JW tylko nieudzielający się w mediach. Po co zgodził by się podpisać kontrakt z Probierzem na półtory roku w takim razie? Wiadome ma dużo pieniędzy wiec je moze wydawac, ale chyba na Kasperczaku i Maskancie czegoś sie nauczył? ;d

Mimo wszystko nie wydaje mi sie, aby Cupiał sypnał kasa tylko i wyłącznie dla Smudy, ... nikt tego nie wie, myślę że sam BC nie wie co zrobi za miesiąc
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.03.2012, 00:52
Moim zdaniem odnosnie Wisły to BC ma plan sięgający nie miesiąca ale trzech miesięcy.I w lipcu będziemy mieć nowego trenera z przeszłością reprezentacyjną. A jeśli chodzi o kontrakt Probierza to myśle że są tam klauzule które pozwolą zwolnić go bez odszkodowania już maju.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 31.03.2012 o godz. 00:56.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2012, 01:00
No to zobaczymy już wkrótce, mimo wszystko uważam Probierza za bardzo dobrego jak na polskie warunki trenera, a co do Smudy to jak wspomniałem na początku, jesli wrócić ten sprzed 5 lat ok, ale jak ma wrócić ta cipeczka z obecnej reprezentacji to może być tylko jeszcze gorzej
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.03.2012, 01:30
Większość narzekań bierze się ze złej oceny sytuacji, a prawdę mówiąc dzisiaj nie wydarzyło się nic niespodziewanego. Dzisiejszy mecz jest jedynie konsekwencją tego, co obserwujemy w Wiśle w ostatnich miesiącach.

Probierza, mimo, że nie cieszy mnie to, iż jest trenerem Wisły, zostawmy w spokoju. Co prawda popełnia błędy, ale nie sądzę, żeby były one kluczowe dla osiąganych przez nas wyników. To tylko wisienka na torcie.

Wylewacie pomyje na zawodników, ale... należałoby się zastanowić dlaczego grają tak słabo, nawet jak na swoje możliwości. Oczywiście, wiele osób napisze, że brakuje im ambicji i zaangażowania. Tylko że nie da się nie zauważyć, że większość naszych piłkarzy zanotowała ogromny regres po przerwie zimowej. Czy to wobec tego kwestia przygotowania i tego, że Moskal dał dupy, a może rozpieprzenia morale drużyny najpierw przez pozbycie się Maaskanta, a potem jego asystenta?

W każdym razie, jeśli chcecie szukać winnych, może warto zwrócić na destruktywne ruchy właściciela Wisły, który rozpieprza swój klub od wewnątrz, niszcząc bezmyślnie to, co zostało zbudowane przez ostatnie półtora roku.

I przy okazji jeszcze kilka słów podziwu dla wszystkich, którzy krytykują naszych piłkarzy za brak zaangażowania. To niesamowite, ale mam wrażenie, ze na naszym forum zebrał się kwiat naszego społeczeństwa, dający z siebie zawsze maksa, oddający życie za swoich pracodawców, nawet, jeśli ci szczają im w twarz... Tak trzymać.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.03.2012, 09:45
No to zobaczymy już wkrótce, mimo wszystko uważam Probierza za bardzo dobrego jak na polskie warunki trenera, a co do Smudy to jak wspomniałem na początku, jesli wrócić ten sprzed 5 lat ok, ale jak ma wrócić ta cipeczka z obecnej reprezentacji to może być tylko jeszcze gorzej
Zmiana 3ech trenerow pokazuje, ze to nie jest problem z trenerem.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.03.2012, 09:48
idziemy po jakiś rekord chyba. dwa i pół meczu bez sytuacji bramkowej. Co do teorii, że gra jest taka,bo kilku zawodników nie wie czy zostanie spieszę z zapytaniem, a kto ich kupi jak taką kaszanę grają. Chca sobie sami na złość robić ?Skończcie gadać , że mamy do czynienia z fatalnym materiałem piłkarskim, ok nie jest on najwyższych lotów ale wcześniej jakoś sytuacje potrafili sobie stwarzać i piłkę z klepy zagrać.

To Probierz jest żadnym trenerem i tyle. Ot tajemnica.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 31.03.2012, 09:52
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
idziemy po jakiś rekord chyba. dwa i pół meczu bez sytuacji bramkowej. Co do teorii, że gra jest taka,bo kilku zawodników nie wie czy zostanie spieszę z zapytaniem, a kto ich kupi jak taką kaszanę grają. Chca sobie sami na złość robić ?Skończcie gadać , że mamy do czynienia z fatalnym materiałem piłkarskim, ok nie jest on najwyższych lotów ale wcześniej jakoś sytuacje potrafili sobie stwarzać i piłkę z klepy zagrać.

To Probierz jest żadnym trenerem i tyle. Ot tajemnica.

W takim razie jeszcze się nie urodził trener dla Wisły, bo Probierz nie daje rady, Moskal nie dawał rady, Maaskant to samo, wcześniej Kasperczak, Skorża, Smuda, Petrescu ... no po prostu jeszcze się taki nie urodził co by to poskładał ...
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 31.03.2012, 09:52
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Zmiana 3ech trenerow pokazuje, ze to nie jest problem z trenerem.
to jest problem wlasciciela i profosjaonalizmu tej firmy ktora sie zwie Wisla Kraków...jesli ktos robi cos tak dlugo czyli 15 lat i efekt jest jaki jest tzn ze sie do tego nie nadaje....poziom pilki w Polsce sie nie podniosl ani o gram Wisla wcale nie jest jakos specjalnie slabsza...to inni nas dogonili i my teraz mamy problem bo zamiast isc do prozdu uciekac to stoimy a inni przynajmniej troche gonili i nas dogonili...na dziadostwo szkoda pieniedzy nawet czasu szkoda aby to ogladac...i postawa kibica nie ma tu nic do tego...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 31.03.2012, 10:29
Mieliśmy trenera który taktykę układał pod piłkarzy a nie na odwrót dostał 5 kontuzji, wyniki jako takie były więc zaczęło się pianie o styl. Cupiał podał kibicom głowę Maskanta na srebrnej tacy a wymaga się cudów.

Problemem jest mentalność kopaczy, nie trener. A kopaczom się nie chce każdy stara się naklepać zagrań na kompilację na jutuba.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 31.03.2012, 10:37
Probierza powinno się jak najprędzej pożegnać, bo żaden z niego trener. Wylatywał ze wszystkich klubów z aspiracjami, lub ich w ogóle nie prowadzil, gdyż potrafi jedynie ustawiać zespół na grę z kontry i gwizdać. Jest trenerem na poziomie Liczki.

Razem z drugim tego typu "fachowcem" Bednarzem, nic nam tu normalnego nie zbudują i nie stworzą. Za rok, dwa, kolejny Valckx będzie musiał sprzątać budel w klubie i smród europejskich klęsk, który po sobie zostawią. Tak jak już musiał sprzątać przed niespełna dwoma laty po Kapce i wcześniej właśnie Bednarzu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.03.2012, 10:49
Markus napisał(a):Wyświetl post
Probierza powinno się jak najprędzej pożegnać, bo żaden z niego trener. właśnie Bednarzu.
Co do Probierza nie będę się wypowiadał,ale predzej powinno się pożegnac z większością piłkarzy niz z nim.Przecież po ich grze widac,ze Oni nie tylko śa znudzeni grą, co.... sobą.Potrzeba świezej krwi.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 31.03.2012, 10:50
Probierza powinno się jak najprędzej pożegnać, bo żaden z niego trener. Wylatywał ze wszystkich klubów z aspiracjami, lub ich w ogóle nie prowadzil, gdyż potrafi jedynie ustawiać zespół na grę z kontry i gwizdać. Jest trenerem na poziomie Liczki.

Razem z drugim tego typu "fachowcem" Bednarzem, nic nam tu normalnego nie zbudują i nie stworzą. Za rok, dwa, kolejny Valckx będzie musiał sprzątać budel w klubie i smród europejskich klęsk, który po sobie zostawią. Tak jak już musiał sprzątać przed niespełna dwoma laty po Kapce i wcześniej właśnie Bednarzu.
Markus on z klubów bez aspiracji robił kluby z aspiracjami, przed nami klub z aspiracjami miał jeden w Grecji i jak przestali mu płacić to obopólnie rozwiązali kontrakt.

Probierz nie jest tu żadnym problemem. Przed Probierzem wszyscy pisali Probierz > Smuda a teraz nagle wszystko się zmieniło...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.03.2012, 10:53
Wszystko fajnie, tylko weźcie pod uwagę że odkąd Smuda poszedł do reprezentacja to jest kawałem ....y, a nie twardym, stanowczym facetem z jajami jakim był 5-10 lat temu.
Trener a SELEKCJONER to różnica.

W klubie jest z nimi praktycznie cały czas nie licząc przerw na reprezentację.

Franz to trener, nie selekcjoner. A że Lato chciał się przypodobać kibicom po zwolnieniu Leo... Franz Smuda czyni "cuda"....

Pożegnać to się powinno 3/4 składu, Bednarza (w zasadzie to jego się nie powinno w ogóle kontraktować). O Kapce nawet już nie marzę.

Dać te 2-3 sezony Probierzowi jakie miał Skorża, po nich możnaby go było jakkolwiek określić. A tak przyszedł jako cudotwórca w Arisie i ŁKS-ie, początkowe wyniki potwierdzały jego "boskość". Niestety Kirm, ŻALiens, Garguła, Jovanović, Melikson na skrzydle czy gra jednym napastnikiem dają do myślenia.
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 31.03.2012 o godz. 10:58.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.03.2012, 10:56
Markus możesz już skończyć? Gdzie się nie wejdzie tam napierd**lasz na trenera, Probierz dramat, Probierz dno, Probierz nic nie umie. Skończ już ten najazd bo jest żenujący.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Stary 31.03.2012, 11:01
Probierz zero w grze ofensywnej? hmmm może i racja, ale fakty są takie że na ostatnich 7 spotkań w domu w lidze strzeliliśmy 1 bramkę, a Probierz prowadził nas w dwóch meczach...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 31.03.2012, 11:05
A za co mam chwalić Probierza? Za warsztat, wyniki, taktykę, wizję? Poprawił coś?

Spotęgowal jedynie problemy i wepchnął drużynę na nowy poziom chaosu i bezradności. Zatrudnienie go było kolejnym poważnym błędem.

A jego taktyczna nieporadność, która pokazuje co mecz, po prostu mnie przeraża.

To trener który nigdy nic naprawdę istotnego nie wygrał i nie sprawdzil się w żadnym klubie poza cały czas ustawioną na grę z kontry Jagiellonia. Smutne, ale prawdziwe.
Ostatnio edytowane przez Markus : 31.03.2012 o godz. 11:08.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 31.03.2012, 11:11
A za co mam chwalić Probierza? Za warsztat, wyniki, taktykę, wizję? Poprawił coś?

Spotęgowal jedynie problemy i wepchnął drużynę na nowy poziom chaosu i bezradności. Zatrudnienie go było kolejnym poważnym błędem.

Bo oczywiście Kirm i Iliev nie umywają się do takiego Kupisza i Makuszewskiego. Bitonowi na pewno chce się zapier*alać jak i tak na koniec sezonu będzie w czołówce strzelców ligi, o którego już zabiegają poważniejsze kluby niż Wisła. Osamotniony Genkov, mistrz dryblingu. Szkoda, że oprócz niego nikt nie chce zapier*alać do przodu- chcesz dowód? Apoel-Wisła. ŻALiens, Lamey, Diaz to prawdziwa ostoja defensywy, Marcelo, Głowa, Baszczu mogą im buty czyścić. O Nunezie czy Gargule aż żal wspominać.

Trochę obiektywizmu, zwłaszcza jak na modera.

EDIT:
Cytat:
To trener który nigdy nic naprawdę istotnego nie wygrał i nie sprawdzil się w żadnym klubie poza cały czas ustawioną na grę z kontry Jagiellonia. Smutne, ale prawdziwe.
Nasza repra w el. do MŚ '06 i el. do ME '08 też grała z kontry. Na jakość gry i wyniki chyba nie mogłeś narzekać? Za Parmy, Schalke czy Lazio też graliśmy z kontry.

Sprzedaż Grosickiego do Sivassporu- mówi to Panu coś? 70-80% siły ofensywnej Jagielonii. My też kiedyś sprzedaliśmy mózg naszej drużyny (Szymkowiak do Trabzonu). Efekt? Wpie*dol z Anderlechtem w kw. do LM.
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 31.03.2012 o godz. 11:15.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.03.2012, 11:23

Oni już mają w d.pie w ligę, mam nadzieję że może chociaż w PP się poderwą no i na derby.
Probierz jak i ktokolwiek inny może im cmoknąć.
M.in. może dlatego wczoraj wyszło więcej Polaków żeby chociaż powalczyli.
Niestety pomijając to że Brud i Czekaj nie są od strzelania to ich poziom jest... no niewysoki.
Wilk - walka jak zawsze
Garguła swój k.rwa poziom:(
No a Mały po miesiącu wakacji siły może na pół meczu.
Na ławie Biton, Iliev, Jirsak.
Iliev wchodzi na ponad pół godziny - kompletnie nie ma gościa
Biton - 20 minut - to samo
Jirsak - jeden strzał w trybuny.
Liga to już będzie do końca pasmo cierpienia i tyle.
Ostatnio edytowane przez arti : 31.03.2012 o godz. 11:42.
Odpowiedz cytując
Kibic_z_Częstochowy
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 31.03.2012, 11:23
LUDZIE! Tu potrzebna jest STABILIZACJA! Niedługo zostaniemy drugą Polonią jak zaczniemy tak zwalniać... A tego chyba nie chcemy? Popatrzcie na Legie, rok temu chcieli zwalniać Skorże za fatalną grę w lidze, ale jednak poszli po rozum do głowy i dali mu jeszcze jeden sezon i co? Awansowali do 1/16 LE, gdzie zaprezentowali się nieźle na tle Sportingu Lizbona, a teraz jeszcze grają o MP. Musimy zatrzymać Probierza, bo następny trener mało co zdziała, a jedyne co zrobić to wyrzucić 2/3 składu i uwaga pozyskać MŁODYCH zawodników z zagranicy (mam tu na myśli Brazylie, ogólnie Afryke, czy kraje typu Słowenia, Słowacja, może Białoruś, przykład Tonev, Krivets) + wesprzeć kimś ze szkołki... Oczywiście to są na tą chwile marzenia, bo i tak w letnim okienku przyjdzie szrot pokroju Lameya, czy Jaliensa.

Tak z ciekawości jeszcze sprawdziłem w zeszłym sezonie jak przedstawiała się gra pod względem efektowności i efektywności Wisły ( Maaskanta ) i Jagielloni ( Probierza ). Stosunek Bramek- Wisła (44:29), Jagiellonia( 38:32 ), różnica niewielka, a potencjał obu składów o wiele lepszy na korzyść Wisły. Jeszcze raz powtórze STABILIZACJA i spokój + dobre transfery, a wyniki same przyjdą.
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 31.03.2012, 11:24
Baala napisał(a):Wyświetl post
Probierz zero w grze ofensywnej? hmmm może i racja, ale fakty są takie że na ostatnich 7 spotkań w domu w lidze strzeliliśmy 1 bramkę, a Probierz prowadził nas w dwóch meczach...
Może chociaż raz w tym życiu nie usuwajmy trenera a kopaczy...
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
bomba
Member

Od: 07.2011

Stary 31.03.2012, 11:47
Miałem o Probierzu bardzo dobre zdanie, ale zaczynam je powoli zmieniać. Do Krakowa przyjeżdża "Wielka Legia" i Wisła nie zachowuje się już jak Wisła, tylko jak biedny klubik walczący o utrzymanie lub środek tabeli czyli taktyka - Legia chce wygrać to my choć gramy u siebie bronimy się w 11 i będziemy kontratakować. Sorry, ale tak to może grać Górnik Zabrze czy Podbeskidzie, a nie trzynastokrotny Mistrz Polski (akurat Górnik ma więcej mistrzostw, ale wszystkie zdobył odległe lata temu, jeszcze w PRLu, teraz jest szarą myszką bez większych perspektyw).
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 31.03.2012, 11:51
Mimo iż o Probierzu mam kiepskie zdanie, to widzę, iż przynajmniej próbuje coś zmieniać. W lidze i tak już nic nie ugra, może zdobyć PP, ew. finał, Legia ma mistrza lub jest przynajmniej na podium i gramy w LE.

Miał atakować? Czym? Meliksonem na skrzydle? Gargułą? Ilievem? Bitonem? debiutującym Brudem? Wolne żarty ^^

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 31.03.2012, 12:06
zgrybus Probierz to była decyzja Cupiała który zatrudnił Probierza jako swojego faworyta.Zresztą Cupiał za długo czekał na Probierza by teraz zwalniać trenera.A co do wczorajszego wyniku nie jest najgorszy i daje jeszcze bynamniej nadzieje o ile na ligę minimalne to większe na PP zwłaszcza że w meczu z Legią żaden kluczowy zawodnik teamu Probierza nie złapał kontuzji dzięki czemu Wisła zagra z Ruchem w mocniejszym składzie.Remis z liderem nie jest zły biorąc pod uwagę że Wisła grała w osłabieniu w linii defensywnej i to raczej Legia powinna się wstydzić wyniku i mieć pretensje bo to Legia była faworytem.Aczkolwiek jak mawia klasyk nie chwal dnia przed zachodem słonća bo jeszcze nie wiadomo czy Legia podoła presji kolejny bo kolejny remis raczej dołuje mistrzowskie ambicje Legii .Ostatnie mecze pokazują że Legia nie wytrzymuje presji i jeszcze rzeczywiście się okaże że Legia będzie przy tronie ale to Śląsk (jako mistrz)i Wisła (jako zdobywca i obrońca PP)będą w koronie.
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 31.03.2012 o godz. 12:14.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów