|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tak patrząc na ten artykuł Maci0sa (śmiem twierdzić,że jest prawdziwy),w lecie zapowiada nam się bardzo ciekawy okres.
Polecą wszyscy którym kończą sie kontrakty,nie wykupimy Bitona,Nuneza a i sprzedamy Chaveza,Meleksa i pewnie Kirma(cieszy to,że w klubie sie juz na nim poznali). Szkoda naprawde ,ze trafiliśmy na ten zasrany Apoel w tym roku. Jedyny pozytyw to taki,ze ukrócimy kolesiostwo jak poleci Paljic,dojda nowi zawodnicy,którzy OBY w koncu będą walczyć i Probierz weźmie ich za ryj. Co do zmiany Bahra to widać,że ten Jastrzębski byle ogórskiem nie jest i pojęcie o swoim zawodzie ma ,jeżeli dwókrotnie już był w kadrze. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Tia, rewelacje Macio0sa i bajki Zbymaka. Było.
Mamy kłopoty finansowe to fakt, po nie zakwalifikowaniu się do LM. Reszta to bajka dla ludu pt. dobry car i żli doradcy + polubcie nowy zarząd. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ten tekst maciosa pewnie w wielu punktach to prawda, ale myśle ze jest elementem pewnej gry mającej na celu uspokoić kibiców.
Chociaż sie dziwie, przecież można wprowadzić zmiany, oficjalnie i bez kombinowania na boku. To mi przypomina działanie w organizacjach nieformalnych. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Też mi się podobał pomysł z postawieniem odważnie na awans do CL natomiast nie takim kosztem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.03.2012 o godz. 08:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Gdzie te rewelacje tych dwóch pokemonów można przeczytać?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie wierzę, że taki biznesmen jak Cupiał pozwolił sobie na tak nieodpowiedzialne przedsięwzięcie, jakim była operacja LM 2012. Żeby wartościowe transfery z zimy 2011 uzupełniać naprędce półdarmowym przepłaconym szrotem, to faktycznie trzeba mieć nasrane w głowie. A polecą i tak Valckxy, Basałaje i inni.
W ogólnym rozrachunku mi nie szkoda, bo na stadion przyszedłbym nawet w C-klasie, ale nie mogę przeboleć, że sfuszerowano ostatnią szansę na wybicie się klubu na wyższą półkę, niż ta, na której był w ciągu ostatniej dekady. A wy dalej wyzywajcie gości z tamtego forum od pokemonów, karmcie się mitem wielkiej i bogatej Wisły, która w nieskończoność będzie przebudowywać skład i próbować cokolwiek osiągnąć poza Polską. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Watts ale to p. Cupiał spowodował że mamy szrot.. pamiętam jak po mistrzostwie głośno mówiono że lista piłkarzy dla nas jest gotowa. Potem zaczęło się to przeciągać i w między czasie p. Cupiał wprowadził do rady swojego człowieka który znany był z tego że lubi cięcia i ma wizję czysto biznesową. Od tej pory okazało się że nie stać nas na piłkarzy z 1 miejsc na liście, zaczęto ściągać tych którzy są niżej.. co wyszło z tego właśnie widzimy.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Masz rację, poza tym - ja nie napisałem, że to nie jego wina. Pamiętam doskonale smród który wyniknął latem za sprawą p. Reszczyńskiego.
Tak czy owak - niektórzy krzykacze będą mieli, co chcieli. Za Chaveza i Jaliensa przyjdzie Głowacki, a zbawcą na białym koniu będzie gwiazdor Brożek. Za Ilieva albo sprzedanego latem Małeckiego może przyjdzie Zieńczuk, bo w Ruchu na pewno kokosów nie dostaje. Może nawet w ramach oszczędności wyburzymy jedną trybunę i sklecimy coś, co będzie przypominało dawny sektor X? I będziemy dalej żyć w swojej bańce, w tym matriksie za którym niektórzy tak bardzo tęsknią, bo na dzisiejszą Wisłę są "nafochani" i zewsząd słyszę, jak to bardzo się z nią nie "identyfikują"... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co lepsze, widzę że tą bajeczkę pt 'skok na LM' , już sporo osób kupiło gdzie faktycznie skok był ale sezon wcześniej i nie na LM a na kasę. Jedyny 'pion' który u nas zawsze dosyć sprawnie działał to pion propagandy.Nie dość że na czysto zarobili na ostatnich transferach ze 4 mln euro + następne 5 z pucharów, to okazało się że 3, 4 kontrakty w granicach 300tyś euro , zrujnowały budżet bo dawniej to chłopaki za pampersy grali. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Czy to prawda czy nie , jedno wiem. Miły tekst . Zobaczymy jak to będzie się toczyło nie jestem pesymistą i mam NADZIEJĘ że uda się .
![]() ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Tekst Maci0sia nie trzyma się kupy, zawiera mnóstwo błędów logicznych. Od razu widać, że liczby są wzięte z sufitu.
Basałaj i Valckx nie czarowali pieniędzy, nie zawierali żadnych umów bez pokrycia, żadnych, na których nie byłoby zgody RN i samego Cupiała. O co więc te dzisiejsze pretensje? Podjęli słuszne decyzje, o czym przekonuje walka o awans do LM do ostatnich minut z najmocniejszym w historii APOELE-m. A następnie gra z sukcesem w fazie grupowej LE. Chcieli też Akademii, doinwestowania szkolenia - nie im zawdzięczamy brak zgody na te sprawy. Nie wierzę, by kontrakty Ilieva, Jaliensa (sprowadzonego zresztą już zimą), czy Lameya nagle rozwaliły budżet. Basałaj publicznie zapewniał, że budżet jest skonstruowany w oparciu o środki nie pochodzące z pucharów - i nie mam powodów, by nawet dziś w to nie wierzyć. Tekst ewidentnie z gatunku "przecieków kontrolowanych", mający nadać pozory sensu ponownemu zatrudnieniu Bednarza i Plicha, oraz zwrócić kibiców przeciwko odchodzącemu Valckxowi, który najwyraźniej ma być kolejnym kozłem ofiarnym niekompetencji i humorów właściciela. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja nie wiem, być może Maciosowi zapłacili za ten artykuł, nie wnikam. Dla mnie osobiście zrzucanie winy na Basałaja i Valckxa, oraz przypinanie im łatki "zrobili nam jeszcze 20mln zł długu!" jest po prostu haniebne.
Wyszli z koncepcją, krótkotrwałą, ale dobrą. Zresztą, dokładnie z taką jakiej oczekiwał od nich Cupiał. A tymczasem nasz niby kolega, fan, informuje, że katastrofalna sytuacja była spowodowana złymi decyzjami i T-F przyjedzie na swoim złotym rumaku, żeby RAZ JESZCZE ratować Wisłę. Przecież to straszny dramat jest... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Odnoszę wrażenie jakbyśmy się cofnęli do czasów słusznie minionych.
Wskazano wrogi element w naszych szeregach , który ponosi całkowitą odpowiedzialność za obecną sytuację. Partia ( Rada Nadzorcza), w swojej nieskończonej mądrości, zagrożenie zidentyfikowała a winnych przykładnie ukarała. Nieomylny Pierwszy Sekretarz (pan Cupiał) oczywiście o niczym nie wiedział i na nic się nie zgadzał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
I od kiedy to wierzymy w słowa Basałaja ? Miał znaleźć sponsora, sprzedac skyboxy a m.in tez obiecywał sprowadzenie wielkiego nazwiska, pamietasz? Dla mnie wypociny maciosa tylko potwierdzają info które było na początku sezonu ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ten teks pisany był moim zdaniem na zamówienie i nie ma pokrycia w faktach. Nie dalej jak w czerwcu ubiegłego roku te same pokemony pisały o tym, że zawodnicy którzy zasilą Wisłę nie byli uwzględniani na liści dyrektora sportowego a ich obecność w klubie wiąże się z brakiem kasy na prawdziwe wzmocnienia.
czytając między wierszami ten artykuł dochodzę do wniosku, że ewidentnie komuś zależy na skompromitowaniu kilku osób a to mi z kolei daje podstawy sądzić, że w to "dzieło" maczali palce spece od czarnego pijaru Telefoniki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Serio uważasz, że sprowadzenie Ilieva, Bitona czy Lameya kosztowało miliony Euro? Że zarabiają więcej niż np: Luboja? Że Cupiał latem nie wiedział, ile kosztują? Że przyszli tu za wirtualne pieniądze? ![]() Dlaczego mam wierzyć w słowa i wersje MaciOsia? To tylko jego własne przemyślenia. Nic więcej. Nie poparł ich niczym, żadnymi dokumentami, niepodważalnymi faktami, dowodami. Być może osoby w klubie po prostu go wykorzystały do upowszechnienia swoich bajeczek, wizji, wersji. Ja nie kupuję tych bzdur, wedle których Valckx jest "be", a Bednarz zbawicielem. Zaraz się jeszcze dowiemy, że Kapka to wzór cnót wszelakich... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Może dać ktoś link na PW do tego słynnego artykułu?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ale jakimi dokumentami miał to poprzez? Skany kontraktów
Oczywiscie ze to jego własne przemyslenia, tyle ze ja o podobnych "przemyśleniach" slyszalem juz od kilku osób w tym pracownikow klubu.(np. wyjebanie Basałaja) Nie mowie ze macios pisze w 100% prawde, ale z tego co pamietam miał dosc dobre informacje w ostatnim czasie. ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Do sztabu szkoleniowego nie zaliczam wszelkich pracowników klubu, więc te 35 mln zł wyglądają dziwnie. Zwłaszcza jak się pamięta raprot Deloitte, z którego wynikał, że Wisła miała najmniejszy wynik w zakresie kwot z budżetu przeznaczanych na wynagrodzenia piłkarzy.... Rozumiem, że nagłe zatrudnienie 4 zawodników spowodowało wzrost tego wskaźnika - zwłaszcza w odniesieniu do danych Deloitte z 2010 roku, gdzie stosunek płac w klubach do przychodów klubu w przypadku Wisły wynosił 48% !!!!!!!!!!!!!!!! Żeby było weselej - przychody za 2010 rok to było 27,2 mln zł Jaką to dawało kwotę http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/202...,10287530.html ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
funky : a czy doliczasz pieniądze na prowizje menadżerskie i pieniadze za podpis ?
E: ja nie pisze ze ja mam racje, bo wiadomosci ktore slyszalem rowniez mogly byc falszywe, no ale dziwnym trafem wiele sie pokrywa. Chociaz przyznaje ze z rok temu sam uważałem ze forumwisla to forum tzw "przecieków kontrolowanych" ... ale kto inny znowu potwierdzał mi wiarygodnosc maciosa. Prawda zapewe leży pośrodku, ale każdy z Nas chciałby napewno ją poznac.Spotkanie z Cupiałem trzeba i juz
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.03.2012 o godz. 16:13.
![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
i sie okaże że Boguś własne forum założył ?
Albo Zdzisia syn np ? ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie zostaje nam nic innego jak ściepa na Rutkowskiego A może to Bednarz |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Teraz nawet macioos zły bo na staszka i basalaja coś napisał...
Ładnie wam w glowie namieszali, propagandą karmili to przykro na głupka teraz wyjść. Jak tam polityka historyczna? Ale mam beke. Cupiała wyrzucają, w lm prawie byli, 3 minut brakło , dobry występ w le A prawda jest taka że basalaj ze staszkiem dobre lody kręcili, to mamy efekty. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prowizje menadżerskie są regulowane prawem UEFA i FIFA - i są podane w procentach. Gdyby prowizje były wysokie aż tak nie dochodziło by w ogóle do transferów tym bardziej trzeba pamiętać, że klientem menadżera jest piłkarz a nie klub. To zawodnik płaci większą cześć prowizji od transferu.
Ba i to przy założeniu, że mamy do czynienia z transferem gotówkowym a w przypadku Wisły większość to wolne transfery i wypożyczenia. Ile za podpis mógł dostać np. Lamey - gość który nie grał dawno w piłkę. Budżet Wisły oscyluje w przedziale 40 - 46 mln zł - i ja mam uwierzyć że z tego 35 stanowią pensje. Część sztabu uściślając medycznego robi w klubie za darmo z pasji - mając pokrywane jedynie koszty przeprowadzanych badań etc.. Ten teks maciosa jestem w 100% niewiarygodny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
trener GKS Katowice napisał(a):
Cytat:
a dwa : jesli sadzisz ze przy wolnym transferze menago jest ominięty to się mylisz.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.03.2012 o godz. 17:05.
![]()
![]()
|
|||
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cały czas Macios powtarza, że te 35 mln to pensje sztabu, piłkarzy, dodatki za tak zwane wyjściówki, nagrody za przejście kolejnych rund w pucharach, wliczył też do tego utrzymanie marketingu, obsługi i innych. Wystarczy tylko go zapytać, a nie kombinować i siać domysły. On bardzo dokładnie odpowiada na wszelkie pytania.
Rozwalacie mnie tymi tekstami, że to artykuł na zlecenie i ktoś mu za to zapłacił, zresztą sam już coś o tym napisał. Nie wiem czy 100% tekstu to prawda, ale to nie jest koleś, który zmyśla i żaden pokemon. Do tego nigdzie nie napisał, że V + B są źli, czytajcie dokładnie. Być może to przychodzi z wiekiem, ale ja nabrałem do wszystkiego dystansu i dla mnie ten felieton to tylko potwierdzenie wcześniejszych przecieków, poskładanych teraz w jedno, zresztą całkiem nieźle poskładany. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|