The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2012, 13:03
Z tym, że trzeba brać pod uwagę w czyim interesie działa Pan Pilch - a to chyba również w 100% jest wiadome.
To są sytuację, które powodują nadużycia i tworzą patologię. Zresztą i tak dyspozycje wszelakie wydawane są z Myślenic chwilowo z Australii.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.03.2012, 13:16
Krav napisał(a):Wyświetl post
jak to prawda to, to.....ja p.ierdole...
To z filmu "Miś" parafraza, spokojnie.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.03.2012, 13:23
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Z tym, że trzeba brać pod uwagę w czyim interesie działa Pan Pilch - a to chyba również w 100% jest wiadome.
To są sytuację, które powodują nadużycia i tworzą patologię. Zresztą i tak dyspozycje wszelakie wydawane są z Myślenic chwilowo z Australii.
Dla świętego spokoju należy przyjąć ze.... w interesie właściciela. Z resztą, jak już opierać się o KSH to na podstawie art 384 koło zależności się zamknie - Basałaj i tak musiał konsultować decyzje z RN czyli też z Pilchem (owe sławne blokowanie transferów i inwestycji przez RN).

Wątpię aby Pilch podjął jakieś specjalnie szkodliwe dla nas decyzje. Jeśli jednakże tak się stanie, czego wykluczyć nie można, to Basałaj jawi nam się w zupełnie innym świetle - jako obrońca i Rejtan Wisły. Nie wiem czy to śmieszne czy nie

Sam Pilch myślę ze, jak każdy z nas, działa w interesie własnym czyli w naszej sprawie słuchając jasnych wytycznych właściciela. Wątpię aby chciał zabłysnąć na tym stanowisku - bardziej wygląda mi to na przysłowiowy 'wrzód na dupie'.

---------------
Art. 384.
§ 1. Statut może rozszerzyć uprawnienia rady nadzorczej, a w szczególności przewidywać,
że zarząd jest obowiązany uzyskać zgodę rady nadzorczej przed dokonaniem
określonych w statucie czynności.

P.S.
OT: Da się załatwić skądś statut Wisła SSA ? Orientuje się ktoś może ?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.03.2012 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.03.2012, 13:43
Te same zakazane mordy w rotacji ciągłej. Szkoda gadać.
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.03.2012, 13:57
Ten klub to chyba cudem istnieje, żadnej wizji rozwoju. Bednarz coś tam gada a prawda jest taka iż ma on poszukać kogoś za free, najlepej z własnych sprzętem, i dobrze sprzedać tych co się da sprzedać. Reszta to ideologia.

Dobrze,że stadion jest miasta,bo jeszcze nie byłoby komu zapalić jupiterów przed meczem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 29.03.2012, 14:05
Niedlugo pozostanie jescze postawic [']
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.03.2012, 14:25
Nie mieści się to w mojej małej główce. Wisła ma się rozwijać, czy trzeba tutaj tylko "posprzątać", zgarnąć co swoje, wycisnąć jeszcze więcej i zwijać interes?

Panie Cupiał, Wisła to ponad 100 lat tradycji i ileś tam tysięcy kibiców, fanów i sympatyków. Kiedyś ten cyrk przeje się wszystkim.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.03.2012, 14:44
Nie powiem, że mam powód do jakiejś osobistej satysfakcji, ale wszystko wskazuje na to, że być może NARESZCIE CUPIAŁ ODEJDZIE!!!
Dowodem na jego bezsilność jest wstawienie tego figuranta na prezesa - bo inaczej gościa nazwać nie można. Pewnie kładąc się spać modli się "Wierzę w Cupiała jedynego, Pana Naszego..." itd itd.

Powrócę do moich pytań które zadawałem nie pamiętam w którym temacie:
Jaki jest efekt pracy sztabu scoutów?
Czy dyrektorowi sportowemu zaproponowani zostaną nowi piłkarze? W jakiej liczbie? 2-3?
A cały ten sztab to podobno ok 10 osób z czego - UWAGA!!! - 7 osób jest na rynek LOKALNY!!!
7 osób nikogo nie znalazło?
To może nie na turniej deichmanna do Skotnik podjadą wielcy scouci.

Przykro patrzeć Panowie ale leżymy...i sramy pod siebie
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.03.2012, 15:08
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Pewnie kładąc się spać modli się "Wierzę w Cupiała jedynego, Pana Naszego..." itd itd.
Rozwaliłeś mnie tym...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.03.2012, 16:10
Wszystko ustalone pod zyski TF i tyle, Brawo panie BC.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 29.03.2012, 16:13
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Fakt, że Smalcerz nie zgodził się pełnić obowiązków prezesa jest moim zdaniem albo może być podyktowane wycofaniem się Telefoniki po sezonie.
A ten Smalcerz to jakie niby ma umiejętności żeby być prezesem. Z tego co widzę jest członkiem... to chyba właściwie określa jego kompetencje?
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.03.2012, 17:03
Bahr odchodzi .

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...yny_Wisly.html
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Od: 10.2011

Stary 29.03.2012, 17:19
Jeżeli kiedyś Pan BC się zwinie, przyjdzie nam wegetować i lewitować gdzieś pomiędzy ekstraklasą a I ligą. Fajnie jest zarządzać i wydawać czyjąś kasę i dyskutować na forum kogo trzeba kupić. Panowie ZA CO? Ten biznes ma przynosić pieniądze, bo Caritas ma siedzibę chyba na Studenckiej a nie na R22 lub w Myślenicach. BC nie jest sponsorem, jest właścicielem Spółki Akcyjnej, a ta z założenia ma przynosić zyski.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 29.03.2012, 18:13
kola12 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli kiedyś Pan BC się zwinie, przyjdzie nam wegetować i lewitować gdzieś pomiędzy ekstraklasą a I ligą.
.
No i ?

Ciekawe ile procent przychodów Wisły stanowi kasa od TV ?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 29.03.2012, 18:24
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
No i ?

Ciekawe ile procent przychodów Wisły stanowi kasa od TV ?
Przychody z TV za samą ligę w sezonach mistrzowskim i wicemistrzowskim to ok. 10 mln zł. Nie licząc transferów z pewnością z klubu znaczny. Ciekawe ile zostanie nam z biletów po podpisaniu umowy z miastem przy obecnej frekwencji.

Ciekaw jestem ile więcej płacimy obecnie piłkarzom niż w ostatnim mistrzowskim sezonie Skorży.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.03.2012, 18:28
Dopóki istnieje legendarny dług, to Cupiał nie odejdzie a w jednym z nielicznych wywiadów zapewnił, że na pastwę losu klubu nie zostawi. Nie wiem o jaką kwotę teraz chodzi, ale na pewno dopóki ktoś nie wyłoży kilkudziesięciu baniek, Cupiał nadal będzie dowodził.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 29.03.2012, 18:45
koniak napisał(a):Wyświetl post
Dopóki istnieje legendarny dług, to Cupiał nie odejdzie a w jednym z nielicznych wywiadów zapewnił, że na pastwę losu klubu nie zostawi. Nie wiem o jaką kwotę teraz chodzi, ale na pewno dopóki ktoś nie wyłoży kilkudziesięciu baniek, Cupiał nadal będzie dowodził.
Legia podobno ma jeszcze większy dług. Gdzieś czytałem. Więc chyba tak źle z nami nie jest.

PS Tu coś teraz znalazłem http://www.legia.net/index.php?typ=news&id=44311
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 29.03.2012 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Stary 29.03.2012, 18:53
mamy z.....ste długi... Legia też... Ja już przeżyłem mecze z Błękitnymi Kielce w latach '80, Jeziorakiem Iława w '90, Pogonią Oleśnica i nawet ze Ślęzą Wrocław z Jackiem Kasierskim jako sędzią... i wolę mecze z Realem, Barceloną, Parmą itp. Wiem, iż pięknie się pisze i mówi że nie ważne w I, II czy nie daj Boże niżej... Panowie na meczu z Błękitnymi było z 800 ludzi... i nawet stara X była prawie pusta... płakać się chciało...
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.03.2012, 18:58
Cytat z oficjalki:
Cytat:
"Wspólnie z Jackiem Bednarzem ustaliliśmy, że będziemy z naszym bramkarzem prowadzić w tym celu rozmowy” – wyznał trener Probierz.
Oni już nawet nie kryją że Valckx out po sezonie O ile sam wcześniej nie odejdzie. Kpina panowie i panie, po prostu kpina.

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 29.03.2012, 19:21
A Valcx idzie w kąt płakaćTo Wisła traci a nie on.

Nie zdziwie się jak od czerwca zacznie pracować w Atenach.

P.S. A wszyscy mają długi i aby je spłacać trzeba zarabiać a aby zarabiać trzeba grać, a żeby grać trzeba inwestować. Od Realu po United tak zabawa trwa, jest w ten sposób skonstruowana i nikt innego modelu nie opracował. No chyba,że pieniądze się daje jak w City czy PSG.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.03.2012, 19:22
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Cytat z oficjalki:
Oni już nawet nie kryją że Valckx out po sezonie O ile sam wcześniej nie odejdzie. Kpina panowie i panie, po prostu kpina.
A kto by w to uwierzył nawet jakby próbowali ściemniać?
Kto po porażce z Apoelem wierzył w wykupienie Bitona za 1,6m e czy Nuneza za 1,2m e/usd?
"Tyły finansowe", Bednarz, Probierz, Valcx - który z tych czterech elementów nie pasuje do reszty?
Negocjacje z Siergiejem to też jak dla mnie ściema - trzymanie w szachu SP żeby jeszcze trochę pobronił na 100% i ratował nam d.pę póki się da. Bo jak jeszcze On zacznie grać z "zaangażowaniem" takim jak część grajków z pola to będzie można zacząć szukać sznura.
A Valcx dlaczego ma sam odejść? Pozostały jeszcze 3 pensje miesięcznie do skasowania, a w kwietniu-maju nowej, extra roboty gdzie indziej raczej nie dostanie.
Ostatnio edytowane przez arti : 29.03.2012 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 29.03.2012, 19:23
Fakty są takie, że Basałaj przejadł za dużo pieniędzy na sukces na JUŻ. Plan był taki, aby na tu i teraz zrobić zespół, który po zdobyciu mistrzostwa awansuje do LM. Basałaj miał swoją wizję ale za dużo kasy poszło na kontrakty , które miały przynieść lepsze wyniki, tak się nie stało, od samego początku wiadomo było że żadnej bazy nie będzie bo za co? Jak znajdzie się grosz to ładujemy w sukces na już i potem martwimy się co dalej.

Ruchy w zarządzie pokazują, że po rocznym "szaleniu" przychodzi czas na dużą dietę i tansze opcje. Szalenie w sensie transferów nawet tych darmowych, kiedy ostatnio wydaliśmy tyle ? Wam się wydaje, że piłkarze grają za darmo, ale tak niestety nie jest.

wychodzi na to, że ma być chudszy okres... ale tak miało być podczas każdej rewolucji, a zawsze wychodziliśmy lepiej niż wszyscy zakładali.

Cupiał nie inwestuje na przyszłośc, tylko na tu i teraz,a z takim budżetem nikt nie będzie dbał o długofalowy rozwój...

Wypada tylko życzyć nam wszystkim aby było jak zwykle.. czyli po zimnym prysznicu MP i kolejna próba o LM niczym walka Andrzeja o mistrzowski pas...

Wole tak jak kolega wcześniej napisał: drużynę na teraz i mecze z apoelem, niż bój z jeziorakiem.

PS.

co możemy zrobić (kibice)? Pokazać jedynie, że Wisła ma potencjał kibicowski, że na Wisłę w tragicznej formie potrafi przyjśc masa ludzi.....a nie 20tys na Leg... tyle w Łodzi, Zabrzu, Chorzowie i innych miastach by się znalazło
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 29.03.2012 o godz. 19:27.
Odpowiedz cytując
zolw
Junior Member

Stary 29.03.2012, 19:27
kola12 napisał(a):Wyświetl post
BC nie jest sponsorem, jest właścicielem Spółki Akcyjnej, a ta z założenia ma przynosić zyski.
Właśnie ciekawi mnie jak to wygląda od strony prawno-finansowej, a ciężko znaleźć na ten temat informacje. Czy potentat może sobie po prostu wpompować pieniądze w klub, czy musi to robić na zasadzie pożyczki? Wiadomo, że taki Manchester City nie ma problemu z kasą, a zawsze jest podawane, że ma gigantyczny dług i kończy sezon ze stratami rzędu 100 mln. Niby inny kraj i inne prawo, a może sytuacja jest analogiczna?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.03.2012, 19:38
Cupiał z własnej kieszeni może dac kasę, ale tego nie robi od dłuższego czasu i tak samo nic na Wiśle nie zarabia. Bo chciał i nie tylko on by klub był samowystarczalny i dobrze. Nie musi być od nikogo zależna.
Natomiast kasa z Telefoniki idąca do Wisły to już pożyczka bo nie jest to prywatna kasa Cupiała, która nie lezy w jego portfelu. Tych pożyczek już trochę było stąd Wisła ma dług wobec TF 35-40 mln zł. (dane z 2 lat wstecz)
Ktos piszę żeby sprzedał Wisłę, ale zeby to miał zrobic to ktos musi opłacic również długi. To nie takie proste.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 29.03.2012 o godz. 19:41.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.03.2012, 20:18
zolw napisał(a):Wyświetl post
Właśnie ciekawi mnie jak to wygląda od strony prawno-finansowej, a ciężko znaleźć na ten temat informacje. Czy potentat może sobie po prostu wpompować pieniądze w klub, czy musi to robić na zasadzie pożyczki? Wiadomo, że taki Manchester City nie ma problemu z kasą, a zawsze jest podawane, że ma gigantyczny dług i kończy sezon ze stratami rzędu 100 mln. Niby inny kraj i inne prawo, a może sytuacja jest analogiczna?
Kompletnie nie wiem jak to wygląda od tej strony, ale na zdrowy rozum ja nie widzę problemu żeby ten potentat wpompował nawet miliard w jakiś klub spełniając swoją zachciankę i go przepier... Jego kasa, jego sprawa co z nią robi. I nic nikomu do tego ile kasy pompuje do jakiejś spółki skoro jest to prywatna działalność. Oprócz oczywiście Urzędu Skarbowego i odprowadzania od tego podatków
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.03.2012, 20:39
Temat ten już był wałkowany parokrotnie a wy cały czas swoje. Po pierwsze Wisła należy do Telefoniki. Czyli Cupiał bez "darowizn(podatki)" nie może przelewać kasy do klubu. Druga sprawa gówno że Boss ma kasę bo tak naprawdę jej nie ma. Na zdrowy rozum jeśli jego majątek to około 1,8mld złotych w wycenie a Telefonika ma kapitał zakładowy prawie mld. Czyli jej wycena rynkowa pewnie sięga co najmniej 1,5mld. To jak Boss ma w gotówce 100mln to jest maksimum. Kolejna sprawa podkreślona wcześniej Telefonika nie może przelewać kasy może je pożyczać bo nie mogą działać na niekorzyść spółki KSH tego zabrania.
Odpowiedz cytując
zolw
Junior Member

Stary 29.03.2012, 20:47
Tak właśnie czułem. Teraz, jak podatkiem od kopalin uderzają w nasz handel miedzią, można zapomnieć o wsparciu finansowym dla Wisły :/.
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Stary 29.03.2012, 20:51
reasumując:
1. chcemy grać z Realem a nie Jeziorakiem- ok,
2. piłkarze (kopacze?) nie grają z frytki- ok,
3. sukces miał być już, ale mecz w Nikozji trwał 90 mniut a nie 87- ok,
4. chcemy akademii- ok,
5. chcemy więcej Polaków- ok
Panowie na to trzeba KASY... z kasą słabo... nie porównujmy się do czołowych czy nawet średniaków w Europie, bo mamy budżet na poziomie stanów średnich ze średnich lig Europy... jakoś nie słyszałem aby ktoś od nich wymagał gry w LM. A tak szerzej... Panowie, możemy zaklinać rzeczywistość ale Europie jesteśmy potrzebni jak czyrak na d..pie. My, Serbowie, Węgrzy, Bułgarzy i Rumuni jesteśmy pariasami Europy... Czy nie widzimy komu przykładają karami z "wybryki" kibiców? Jeżeli nie będziemy coś znaczyli w UEFA to zawsze ktoś gwizdnie jakiemuś Penksy urojona rękę. A co do kibiców... widzieliśmy co się dzieje w Grecji... i co? i nic... Maskaanty, Valckxy, Bakery, Nunezy i inne Jaeliensy przyjeżdzają tu jak na ziemię obiecaną, a pozostawiają spaloną ziemię... Czytam od wieeeeeeeeeelu lat to forum i nie mogę wyjść z podziwu jaki tutaj jest dla Petrescu... Przecież za niego graliśmy tak że zęby bolały... Wiem, hard work jest fajny i jak ktoś nie ma talentu to niech choć biega... Ale w takim razie weźmy Piechniczka i biegajmy w zimie po Tatrach i stołujmy się w ośrodku COS w Zakopanem...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.03.2012, 22:23
raindog napisał(a):Wyświetl post
Czytam sobie artykuł na pewnym Wiślackim forum (napisany przez Maci0sa) i jeśli to, co mówi jest prawdą, przyznaję myliłem się. Za błąd uważam rzucanie się w tym roku na fazę grupową LM, ale szczerze mówiąc, nie sądziłem, że głównym pomysłodawcą takiej koncepcji mógł być Basałaj.

Chociaż... gdybyśmy nie trafili na APOEL, pewnie zgarnęlibyśmy te legandarne miliony. A tak...

Fakt, ten artykuł, jeśli zawiera prawdziwe informacje, może dać sporo do myślenia.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 29.03.2012, 22:58
Ile osób po mnie jeździło, że jak śmiem mówić takie rzeczy, gdy pisałem o złej sytuacji finansowej Wisły, o wysokich zarobkach Nuneza, Lameya, Ilieva i innych. Wyszło na moje.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 29.03.2012 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów