The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2012, 10:34
A ja widzę to tak:
BR: Pareiko, Jovanić, Kurto.
LO: ?, ?
ŚO: Jaliens, Chavez, Bunoza, Czekaj
PO: Jovanović
DP: Sobolewski, Wilk, Brud
PP: Małecki, Szewczyk
LP: Iliev, Kirm
OPŚ: Melikson, Garguła
N: Genkov, Boguski

Potrzebujemy przynajmniej jednego lewego obrońcy, skrzydłowego,
ofensywnego lub defensywnego pomocnika oraz napastnika.

Jaliensa, Garguły ciężko się będzie niestety pozbyć
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 31.03.2012 o godz. 23:54.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.03.2012, 11:48
Swego czasu jeden z użytkowników forum wypowiadał się dobrze o tym zawodniku:
http://www.transfermarkt.de/de/eyal-...er_111965.html

Czy ma podobny potencjał do Maora? Kontrakt kończy się za rok. Znacznie młodszy, a strzela i asystuje też w el. LM.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 28.03.2012, 12:13
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Swego czasu jeden z użytkowników forum wypowiadał się dobrze o tym zawodniku:
http://www.transfermarkt.de/de/eyal-...er_111965.html

Czy ma podobny potencjał do Maora? Kontrakt kończy się za rok. Znacznie młodszy, a strzela i asystuje też w el. LM.
Chłop jest uznawany za największy młody talent w Izraelu (debiut w reprezentacji - 19 lat). Kibice mają nawet o nim przyśpiewki. Nie przyjdzie do nas bo
Po 1) w świetle ostatnich doniesień o kłopotach finansowych klub przechodzi w tryb ekonomiczny. Nie stać nas na jego kontrakt.
Po 2) Sieć zarzuciły na niego mocniejsze finansowo kluby od naszego z Belgii i z Bundesligi (podobno nawet Dortmund i Bayern Monachium się nim interesują). Co więcej miał ofertę z Lazio jakiś rok temu i ją odrzucił aby grac dalej w Haifie (http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2010/02/05/1777364/official-eyal-golasa-rejects-lazio-move-and-rejoins-maccabi). Więc jak Serie A go nie przekonało to my nie mamy szans.

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.03.2012, 12:28
Tak patrzę na statystyki poszczególnych zawodników pierwszej ligi i czy ktoś mógłby ocenić poniższych zawodników (wszyscy mają do 24 lat):
- Jakub Kowalski (Arka Gdynia) - podobno 9 asyst w tym sezonie
- Donald Dering Djousse (Pogoń Szczecin) - 8 goli, 4 asysty
- Ricardihno (Wisła Płock) - 6 goli, 3 asysty, kończy się kontrakt
- Łukasz Sierpina (KS Polkowice) - 3 gole, 5 asyst, kończy się kontrakt
- Rafał Zawiślan (Sandencja) - 6 goli
- Jakub Wójcicki (Zawisza) - 5 goli, 4 asysty, kończy się kontrakt
- Tomasz Ostalczyk (Flota) - 5 goli, 4 asysty, kończy się kontrakt
- Damian Chmiel (GKS Katowice) - 3 gole, 6 asyst

Czy któryś jest wart uwagi?
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 28.03.2012, 12:49
Makuszewski z Jagiellonii ma kontrakt do końca czerwca tego roku. Może warto spróbować go zakontraktować Słabszy od Kirma chyba nie będzie.
Z zawodników z pierwszej ligi, których wymienił kacpaw91, dodałbym jeszcze tego: http://www.transfermarkt.de/en/idris...er_221728.html
Co prawda dopiero zaczął tam grać, ale początek ma naprawdę dobry. Warto się mu chyba przyglądać w tej rundzie.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.03.2012, 13:04
2 mecze Makuszewskiego dobre i pół forum go juz chce.
Jak w 2010 debiutował to nikt go nie chciał mimo iz zagrał kilkanascie dobrych minut i potwierdził opinię z niższych lig.
Ale jak wdupcył loba Mielcarzowi nagle chce go każdy, ludzie gdzie byliscie w 2010, badz gdzie byliście nie tak dawno gdzie Jaga Makuszewskiego nie chciała i jedną noga był juz w Widzewie? Był go wyciagniecia za grosze ...

wikipedia napisał(a):
W czerwcu 2010 podpisał czteroletni kontrakt z ówczesnym zdobywcą Pucharu Polski Jagiellonią Białystok
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.03.2012, 13:08
Makuszewski nie zagrał nawet jednej rundy w swoim życiu dobrej. On w całej karierze zagrał dwa dobre mecze w lidze. Tak się składa że dwa ostatnie...
Jeszcze z z dwa-trzy miesiące temu chciano go za darmo wywalić do pierwszej ligi, ale widze, że w Polsce nic się nie zmienia, raz prosto zagrasz to wielką nadzieją jesteś Polskiej piłki.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 28.03.2012, 13:11
szpro - pisząc o Makuszewskim brałem pod uwagę więcej, niż tylko jego ostatni mecz. Poza tym, jak już napisałem wcześniej - nie jest IMO słabszy od Kirma, a napewno jest tańszy w utrzymaniu.
Co do długości kontraktu - podałem za transfermarkt.de
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.03.2012, 13:13
Co by nie powiedzieć jest bardzo szybkim grajkiem. Dawno nie było w lidze takiego szybkościowca za którym nie nadążają obrońcy. Przynajmniej miło się ogladało jego wejścia. Napewno mniej miłe bedzie jego hasanie w meczu z tuzami naszej obrony.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.03.2012, 13:21
w 3 lidze w co drugiej druzynie jest sprinter.
Makuszewskiego mogliśmy wyrwać z Suwałk za grosze, jednak zapewne nikt nie wiedział o jego istnieniu.
dopiero teraz jak Jadze idzie to o nim coś słychać.
Czym rózni sie od Ćwielonga 07/08 ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.03.2012, 13:49
Nie prawda, ze Makuszewski zagral tylko 2 dobre mecze w Ekstraklasie! On juz wczesniej mial kilku dobrych wystepow, tylko dopiero od ostatnich dwoch meczach sie glosno o nim zrobilo.

Rafal Zawislan? Ciekawy zawodnik, proponowalem go w tym watku juz mniej wiecej rok temu. Prawonozny skrzydlowy, ktory rowniez gral jako napastnik, szybki, dobra technika i dobry drybling.

Podobno Lukas Klemenz z polskiej reprezentacji U-17 jest bardzo obiecujacym i dobrym pilkarzem. Gra jako srodkowy obronca lub defensywny pomocnik i mial juz podpisac kontrakt z Widzewiem, tylko okazalo sie ze on ma problemy z sercem. Jesli dojdzie do zrowia to chetnie bym go zobaczyl w Wisle.

Lukasz Burliga? W Mlodej Wisle gral na prawej obronie, w Ruchu czesto na lewej. Widzialem go kilku razy i moge powiedziec, ze to slaby zawodnik.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.03.2012, 16:07
To kiedy niby ten Makuszewski tak dobrze grał jak nie tylko w dwóch ostatnich meczach. Tak się składa że Jagę oglądam dość często bo mam do niej duży sentyment. Gość nie był nawet podstawowym zawodnikiem Jagi dopiero od tej rundy gra w pierwszym składzie, za Probierza i Michniewicza to był gracz na 20 minut.To już Kupisz jest dla mnie ciekawszy. Kupisz za Probierza miał rewelacyjną rundę i już prędzej bym jego wziął, ale za jakieś rozsądne pieniądze maks 400 tys. Euro. Obaj to gracze z cyklu głowa w dół i jedziemy przed siebie, ale Kupisz ma chociaż jakiś drybling.

Co do Burligi to pełna zgoda bo jest cienki jak sik pająka i powtarzałem to od zawsze. Szczerze to zawsze jestem w ciężkim szoku jak ktoś pisze że powinien wrócić.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.03.2012, 17:07
Baala napisał(a):Wyświetl post
To kiedy niby ten Makuszewski tak dobrze grał jak nie tylko w dwóch ostatnich meczach. Tak się składa że Jagę oglądam dość często bo mam do niej duży sentyment. Gość nie był nawet podstawowym zawodnikiem Jagi dopiero od tej rundy gra w pierwszym składzie, za Probierza i Michniewicza to był gracz na 20 minut.To już Kupisz jest dla mnie ciekawszy. Kupisz za Probierza miał rewelacyjną rundę i już prędzej bym jego wziął, ale za jakieś rozsądne pieniądze maks 400 tys. Euro. Obaj to gracze z cyklu głowa w dół i jedziemy przed siebie, ale Kupisz ma chociaż jakiś drybling.

Co do Burligi to pełna zgoda bo jest cienki jak sik pająka i powtarzałem to od zawsze. Szczerze to zawsze jestem w ciężkim szoku jak ktoś pisze że powinien wrócić.
O Kupisza wysłał Stan Valcx zapytanie i dostał odpowiedź w stylu 1mln euro i spasował.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.03.2012, 20:36
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
O Kupisza wysłał Stan Valcx zapytanie i dostał odpowiedź w stylu 1mln euro i spasował.
W tym wypadku te milion euro nie byłoby aż tak bardzo przepłacone. Ta cena może jest zawyżona o jakieś 200-300 tysięcy euro. W naszej Ekstraklasie w tym wieku ciężko znaleźć podobnego skrzydłowego. Jednak w tym wypadku mamy taki deficyt na rynku, że warto przepłacić.

Poza tym można zawrzeć odpowiednią klauzulę, albo kogoś wysłać w przeciwnym kierunku dopłacając odpowiednią kasę. Zawsze też można ponegocjować.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.03.2012, 20:46
Etien Velikonja
http://www.youtube.com/watch?v=ARJ0EjXLOhM

Maxime Lestienne
http://www.youtube.com/watch?v=7jAM7YTTxpg

Wymagacie LM, a proponujecie Makuszewskiego etc.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.03.2012, 20:50
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Etien Velikonja
http://www.youtube.com/watch?v=ARJ0EjXLOhM

Maxime Lestienne
http://www.youtube.com/watch?v=7jAM7YTTxpg

Wymagacie LM, a proponujecie Makuszewskiego etc.
A znalazłeś sponsora na ich transfery?
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 28.03.2012, 20:50
Cisse99 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że satysfakcjonuje oglądanie Wisły na poziomie tego co gra teraz Lechia ?
To jest błędne myślenie. Równie dobrze można powiedzieć, czy interesuje go gra na poziomie Korony czy Ruchu, tylko w takiej lepszej wersji - wszak ta kadra, którą podał, jest silniejsza od tych, które mają w Kielcach czy Chorzowie. Wszystko zależy od odpowiedniego doboru zawodników, zrobienia z nich drużyny i oceny ich potencjału na przyszłość.

I tutaj dochodzimy do drugiego błędnego myślenia. Mianowicie takich "Makuszewskich" trzeba brać od razu, a nie czekać jak zagrają pół sezonu czy sezon na dobrym poziomie i ich cena skoczy do miliona euro - tak jak w przypadku Sobiecha, czy Klicha. Dobry dyrektor sportowy powinien mieć to wyczucie, który z tych "Makuszewskich" jest jednorazowym wystrzałem, a który zaczyna się świetnie prezentować i wskakuje właśnie na półkę wyżej w swojej karierze.

Niemniej jednak skoro gościowi kończy się kontrakt, jest do wzięcia za darmo, ma 22 lata, prezentuje się bardzo ciekawie i jego gaża będzie zapewne niewielka, to nie widzę przeciwskazań, żeby go nie zakontraktować. Wisła nic na tym nie traci, jak się nie sprawdzi, to wróci do Jagi, pójdzie do Korony, czy Lechii i tyle.

Właśnie przez takie błędne myślenie, w stylu "poczekajmy jak pogra sezon na dobrym poziomie", Wisła ma co rok, dwa lata pół kadry do wymiany, no i oczywiście potem jest płacz, że ligowcy są za drodzy.
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Stary 28.03.2012, 21:01
O Cisse z Radzionkowa http://ekstraklasa.net/1liga/djibril...22dde326000000

Warto pomyśleć po sezonie o ściągnięciu go.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.03.2012, 22:32
Oglądałem dzisiaj mecz Lecha z Górnikiem i zwróciłem szczególną uwagę na dwóch piłkarzy z Zabrza - Pazdana i Olkowskiego. Powiem tak...

Jeśli chodzi o Pazdana to brać i się nawet nie zastanawiać! Spokojnie zapełni lukę po Gervasio Nunezie, którego pewnie nie wykupimy. Ponadto przemawiają za nim sympatie klubowe (Wisła) i to, że jest Polakiem Podobało mi się też to, jak szybko podejmuje decyzje na boisku. Teoretycznie jest defensywnym pomocnikiem, ale dużo więcej wnosi do gry ofensywnej niż, np.Cezary Wilk. Do tego gracz uniwersalny i stosunkowo młody (24 lata). Nie pamiętam jak z jego kontraktem, o którym było tutaj chyba pisane. Jak za darmo, to świetna okazja na pozyskanie niezłego grajka.

Możemy sobie pluć w brodę, że nie wyciągnęliśmy przed sezonem Olkowskiego z Gieksy Katowice. On posiada wszystkie cechy skrzydłowego, których nie posiadają niestety nasi gracze, którzy podobno są skrzydłowymi... Dośrodkowanie w pełnym biegu, pojedynki 1 na 1 przy linii i dobra szybkość. Do tego może grać na prawej obronie i prawej pomocy. Jeśli Górnik nie chciałby za niego więcej jak 400 tys. euro, to na miejscu działaczy Wisły bym się nie zastanawiał.

Mam nadzieję, że w kasie klubu znajdzie się przynajmniej jakiś 1 mln euro na przebudowę tej drużyny.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 28.03.2012, 23:16
Mam nadzieję, że po sezonie będzie prawdziwa czystka w zespole, a nie jakieś udawane ruchy. Na szczęście z kilkoma zawodnikami nie będzie problemu i odejdą z powodu zakończenia kontraktu lub wypożyczenia: Biton, Diaz, Lamey, Paljić, Jirsak, Nunez. Będzie problem z Jaliensem, Bunozą, Jovaniciem, Genkowem, Kirmem, czy Gargułą. Mimo wszystko liczyłbym na sprzedaż niektórych z nich (Genkow, Kirm, Bunoza, bo mają niezłe CV - a gra w reprezentacji ułatwia transfer, nawet za mniejszą kwotę). Jeśli nie uda się ich sprzedać, to rozwiązanie kontraktu. Jeżeli nie będą chcieli, zawiesić ich w prawach zawodnika i utworzyć coś na wzór Klubu Kokosa. Z tej drużyny zostawić jedynie: Wilka, Małeckiego, Jovanovicia (cały czas mi się wydaje, że jego stać na lepszą grę, tylko tego nie pokazuje, więc dać mu jeszcze roczną szansę), Pareikę i Sobolewskiego (obowiązkowo przedłużyć z nimi kontrakty) oraz Czekaja. Sprzedać Chaveza ze względu na jego klauzulę transferową. Byłoby w ten sposób uzyskane do wydania 5-6 mln euro na transfery + roczne pensje. Zastanowić się co z Boguskim, no bo jego notoryczne problemy ze zdrowiem powodują, że chyba nie można z Rafałem wiązać pomysłów na przyszłość.

Przyszły sezon powinien zostać potraktowany jako naprawienie finansów, znaczne obniżenie kosztów utrzymania drużyny, usunięcie z drużyny wagonu obcokrajowców (bo ten model w Wiśle po prostu nie sprawdził się) i budowę szkieletu na kolejne lata. Tacy młodzi zawodnicy jak Nalepa, Uryga i inni powinni dostać szanse - mają talent i trzeba im dać szanse. Skoro mnóstwo szans otrzymują marnej jakości piłkarze z zagranicy (np.: Kirm, Nunez, Bunoza), którzy niczym nie wyróżniają się, to można dać pograć młodym chłopakom.

Pazdanowi i Celebanowi kończą się kontrakty z końcem sezonu i warto byłoby ich sprowadzić. Ich utrzymanie będzie dużo mniejsze niż Lameya, czy Nuneza, a ich umiejętności nie są gorsze, a są lepsze według mnie. Michał będzie walczył z całych sił na boisku z wiadomych względów.

Starać się sprowadzić Kupisza, Makuszewskiego (Olkowskiego, Sobotę), czy Piecha. Koszt transferu można zawsze zmniejszyć poprzez oddanie niepotrzebnego zawodnika (taka Jagiellonia lubi szrot z zagranicy).

Starać się sprowadzić braci Brożków i Głowackiego z powrotem do Wisły.

Br.: Pareiko, Kurto.
Ob.: Jovanović, Celeban, Głowacki, Pazdan, Nalepa, Czekaj, Pi.Brożek.
Po.: Sobolewski, Wilk, Uryga, Małecki, Melikson, Brud, Kupisz, Makuszewski (Olkowski, Sobota).
N.: Pa.Brożek, Boguski?, Piech, Szewczyk.

Pozostałe miejsca można obsadzić piłkarzami z Młodej Ekstraklasy lub sprowadzić młodych piłkarzy z niższych lig (czasem można od razu pozytywnie się zaskoczyć jak w przypadku Kuby, czy Lewandowskiego).
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 28.03.2012 o godz. 23:32.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.03.2012, 23:26
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o Pazdana to brać i się nawet nie zastanawiać! Spokojnie zapełni lukę po Gervasio Nunezie, którego pewnie nie wykupimy. Ponadto przemawiają za nim sympatie klubowe (Wisła) i to, że jest Polakiem Podobało mi się też to, jak szybko podejmuje decyzje na boisku. Teoretycznie jest defensywnym pomocnikiem, ale dużo więcej wnosi do gry ofensywnej niż, np.Cezary Wilk. Do tego gracz uniwersalny i stosunkowo młody (24 lata). Nie pamiętam jak z jego kontraktem, o którym było tutaj chyba pisane. Jak za darmo, to świetna okazja na pozyskanie niezłego grajka.
Kończy się mu kontrakt w czerwcu

Możemy sobie pluć w brodę, że nie wyciągnęliśmy przed sezonem Olkowskiego z Gieksy Katowice. On posiada wszystkie cechy skrzydłowego, których nie posiadają niestety nasi gracze, którzy podobno są skrzydłowymi... Dośrodkowanie w pełnym biegu, pojedynki 1 na 1 przy linii i dobra szybkość. Do tego może grać na prawej obronie i prawej pomocy. Jeśli Górnik nie chciałby za niego więcej jak 400 tys. euro, to na miejscu działaczy Wisły bym się nie zastanawiał.
Stan go obserwował bodaj w maju, czy w czerwcu. Sam wybrał się do Katowic, aby negocjować jego transfer.

Zobaczcie, że teraz mamy 22 bodaj piłkarzy na niezłych kontraktach. W następnym sezonie tak szeroka kadra nam się nie przyda. Zapewne z 6 miejsc zostanie zastąpione przez zawodników z MESA lub ew. nowych zawodników z niższych lig. To zawsze będą oszczędności. Schodząc z tych kontaktów zaoszczędzimy ok. 1 mln euro na sezon. Jeszcze jakby rozwiązać kontrakt jakimś cudem kontrakty Jaliensa i Garguły to możliwe, że w sumie zeszlibyśmy z kosztów o ~2 mln euro. To dużo.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 28.03.2012 o godz. 23:29.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 29.03.2012, 00:11
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Stan go obserwował bodaj w maju, czy w czerwcu. Sam wybrał się do Katowic, aby negocjować jego transfer.
Wiem... I tym bardziej boli fakt, że przeszła nam obok nosa taka okazja :(
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 29.03.2012, 01:52
Wiem... I tym bardziej boli fakt, że przeszła nam obok nosa taka okazja :(
Podobno nie chciano za niego kokosów. Mówiło się wtedy bodajże coś o 200 tysiącach euro. Czyli trochę taniej niż Lamey.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.03.2012, 07:57
trzeba zwolnić miejsce dla nowego zaciągu bo mam nadzieję, że w tym okienku sprowadzimy naprawdę dobrych młodych zawodników (wypad wszyscy oprócz Pareiki, do tego spróbować usunąć Gargułę, Kirm uważam, że na ławce płakać nie będzie, no chyba że dostaniemy za niego jakąś rozsądną kasę)
chciałbym, żeby przyszło paru dobrych i parę twarzy nieznanych bo szczególnie tej drugiej opcji nam zabrakło uważam w dotychczasowej polityce

tylko czy Cupiał zaufa wydanie 3 milionów Euro z pucharów jak nie ma w klubie praktycznie osoby, której mogłby powierzyć z ręką na sercu takie fundusze, że ich nie zmarnuje?

jakiś tam trzon mamy na przyszły sezon: Pareiko Jovanovic Chavez Bunoza Czekaj Jaliens Wilk Małecki Kirm (na ławce nie będzie płakał a kadrę musimy mieć szeroką) Melikson Iliev Genkov wiedzą o co chodzi
niech Bednarz udowodni najpierw, że potrafi ściągnąć tanio świetnego lewego obrońcę, potem podpisać Pazdana i Celebana, i tył mamy wystarczająco uzbrojony- tylko dać im kontrakty motywacyjne, jak się nie sprawdzą po prostu się ich odda.
cała operacja przy rozsądnej polityce to by się i może w 600tys euro zamknęła jeżeli chodzi o obronę
na pomoc i atak by zostało 2,5 miliona spokojnie 3 zawodników (def. pomocnik, skrzydłowy i napastnik) by się znalazło, a jakich to już zależy od szczęścia i umiejętności wyboru

mam nadzieję, że taką koncepcję u nas w klubie mają bo naprawdę ciężko na to nie wpaść,
ps. mam nadzieję, że Małecki zostanie, bo ciężko znaleźć piłkarza o sporych umiejętnościach, który chciałby się zabijać na naszych marnych boiskach (wychowawcze czy nie wychowawcze dać mu wyższy kontrakt koniecznie motywacyjny i niech gra- on tą kasę sam sobie z boiska ściągnie, w głowie ma pusto i raczej już mu nikt nie naleje, ale grać w piłkę potrafi a przecież o to chodzi, skończy karierę to się go umieści na właściwym miejscu w społeczeństwie jak mu szarych nie przybędzie, a czasami cuda się zdarzają choć raczej nie w tym trudnym przypadku)
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 29.03.2012 o godz. 08:15.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.03.2012, 08:45
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
tylko czy Cupiał zaufa wydanie 3 milionów Euro z pucharów jak nie ma w klubie praktycznie osoby, której mogłby powierzyć z ręką na sercu takie fundusze, że ich nie zmarnuje?
nie ma hajsu by w terminie płacić pracownikom kas i strefy kibica, więc spokojnie wierzę, że wydamy 12 mln zł w lecie.

Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.03.2012, 08:54
Cytat:
Sergei Pareiko może odejść z Wisły Kraków
dzisiaj, 08:13

Podstawowy bramkarz Wisły Kraków, Sergei Pareiko, może opuścić klub. Jak donosi "Fakt", Estończykowi, któremu kontrakt kończy się po tym sezonie, nie zostanie przedstawiona propozycja przedłużenia umowy.

Wielka rewolucja w Wiśle ma się dokonać po zakończeniu sezonu 2011/2012. Z piłkarzy, którym kończą się kontrakty, w klubie miałby zostać tylko Radosław Sobolewski. Odejść z kolei mieliby Junior Diaz, Dudu Biton, Gervasio Nunez, Michael Lamey, Dragan Paljić, Tomas Jirsak oraz właśnie Sergei Pareiko.

Na decyzję o rozstaniu się z Estończykiem wpływ może mieć fakt kary, jaką nałożyła na niego UEFA po spotkaniu Ligi Europy ze Standardem Liege. Golkiper został zawieszony na trzy spotkania pucharowe.
dajesz Jacuś, dajesz!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 29.03.2012, 09:08
A co z Czekajem? Do kiedy ma kontrakt?
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 29.03.2012, 09:23
jako następca Skorupski z Górnika
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.03.2012, 09:27
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
jako następca Skorupski z Górnika
A jako , że się podobno nie przelewa w klubowej kasie , to zamiast kontraktu skrzynka wódki za miesiąc gry
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 29.03.2012, 09:32
Na sport.pl piszą, że Pareiko prowadzi z klubem rozmowy na temat przedłużenia umowy, bo w kontrakcie była zawarta taka klauzula. Co do Skorupskiego - oby to nie był drugi Mariusz Pawełek...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów