|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||||
![]() Ja już wspomniał tutaj FunkyKoval "przeciętne wynagrodzenie w Polsce w latach 2007-2011 wzrosło z 2.888 zł do 3.605 zł" czyli ledwie o ok 25 %. To jeszcze nic, uzwględniając kwoty inflacji z latach 2007 - 2011 r. łatwo sprawdzić że 2 888 zł z 2007 r. ma taką samą wartość jak 3436 zł obecnie, czyli wzrost przeciętnych zarobków tylko trochę przeskoczył poziom inflacji. To prawdziwy sukces ostatnich 5 lat . Ale pierwszy raz się mozna z Tobą zgodzić - tylko "głupek powinien wiedzieć, że przeciętne wynagrodzenie wzrosło od 2007 roku o 50%." ![]() Aż ciekawy jestem co na to nasz forumowy doktor ekonomii i matematyki oraz specjalista od katastrof lotniczych Pysio? ![]()
![]()
![]() http://jankepost.salon24.pl/293502,p...za-nia-wszyscy http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...fa_cenowa.html http://www.miastowroclaw.pl/index.ph...kuly&Itemid=37 ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W tym samym tekście, znajdziesz też:
Cytat:
![]() P.S. Mam nadzieję, że nie masz domu ...bo wiesz ile Cie to będzie kosztowało ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jak na dłoni w Wołominie. Sorry stary ale to u Ciebie niech likwidują. Nie widze problemu. W Krakowie likwidują szkoły które są pełne, przedszkola też- a do tego obecnie w państwowym przedszkolu płacisz kilka stów miesięcznie za jedno dziecko- tyle samo co w prywatnym +płacisz za papier toaletowy, środki czystości, wszystkie wycieczki- to normalne? Mało tego znam przypadek gdzie w zeszłym roku eksmitowali w Krakowie jedną firmę z gminnego lokalu tłumacząc że muszą rozbudowac sąsiednie przedszkole na Prądnickiej bo jest za małe. Co zrobili .Po czym po kilku miesiacach ogłosili w UM że likwidują dwa inne przedszkola w mieście - argumentując (tak jak ty) że jest za malo dzieci
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czy jednak ta argumentacja jest taka do końca nietrafiona? Wszystkie przeliczniki wskazują na to, że liczba dzieci na jednego nauczyciela jest niska w stosunku do tego co mamy w Europie, czy na świecie. Znaczy to tyle, że liczba nauczycieli, wychowawców, pedagogów, a także liczba szkół, która się poniekąd z tym wiąże kosztuje nas dużo więcej niż ma to miejsce w USA, czy w Niemczech. Kosztuje więcej, czyli obciąża samorządy (Gmina Wołomin wydaje niemal 50% budżetu na edukację, choć ten udział spada systematycznie z roku na rok o kilka %), budżet państwa, a w efekcie obywateli.
Co można w tym wypadku zrobić? 1. Zatrudniać mniej nauczycieli. 2. Zmniejszać liczbę klas kosztem ich wielkości (30-40 uczniów w klasie). 3. Zmniejszać liczbę jednostek. Pierwsze będzie najtrudniej ruszyć, gdyż nauczyciele są dobrze chronieni i nie będzie tego można zrobić od tak od ręki. Drugie się już dokonało same. Teraz w szkołach (Wołomin, Elbląg, Warszawa, Opoczno - tutaj się orientuję jak to wygląda) w klasach często jest po 25 dzieciaków na klasę, a nieraz nawet bliżej 20. Jakieś 15-20 lat temu standardem było 30-35 dzieci w klasie (najmniej miałem 32 w klasie, a klas było 4 na rok, teraz w tej samej szkole są 2 klasy po 2x dzieci). Trzecie najbardziej bolesne i nie do końca przeze mnie zrozumiałe to likwidacja/racjonalizacja szkół. Pierwszy wariant musi mieć naprawdę uzasadnienie, aby można go uznać za konieczny, a drugi musi być robiony z głową. Sam protestowałem w ubiegłym roku przeciwko przeniesieniu gimnazjum z mojej byłej szkoły do innej i zostawienie największej szkoły w Wołominie tylko dla dzieci z klas 1-6. KO Warszawa nie miało tak naprawdę pojęcia jaką decyzję chce podjąć, gdyż to wszystko jest robione na poziomie administracyjnym, zupełnie oderwanym od rzeczywistych potrzeb mieszkańców i dzieci. Jako ciekawostkę podam dane z GUS-u dla mojego powiatu. http://www.stat.gov.pl/vademecum/vad...ki/Wolomin.pdf Między rokiem szkolnym 2008/2009, a 2010/2011 nastąpił spadek liczby uczniów w: - szkołach podstawowych z 3325 do 3274: -51 - szkołach gimnazjalnych z 1845 do 1746: -99 Problem jest niewątpliwe. Zamykanie szkół uważam za przesadę, choć tak jak w wypadku niektórych liceów warszawskich, które zamknęli nie było to przegięcie, ale w wypadku gimnazjum obok mojej roboty już tak i rodzice walczą o swoje. ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 27.03.2012 o godz. 20:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
.2. Prawdopodobnie nie zdajesz sobie z Tego sprawy ale już sam sposób sformułowania Twojej prośby powoduje że uczciwa odpowiedź staje się w zasadzie niemożliwa. Żeby nie być gołosłownym pozwole sobie w tym wypadku podać drugie nazwisko: Wittgenstein. Pisał on o opętaniu językiem i o tym że wiele problemów wynika jedynie z niewłaściwego użycia pewnych pojęć. I tak jest niestety w Twoim przypadku. Używasz słów: "rewolucja" oraz "struktury ekonomiczne, polityczne i ideologiczne". Moim zdaniem pod żadnym z zacytowanych słów nie kryje się żadna treść. Są to tylko pewne uproszczenie które dla potrzeb łatwiejszego opisu rzeczywistości zostały zaproponowane w XIX wieku przez marksistów i twórczo wykorzystane w późniejszym okresie dla celów czysto propagandowych. Innymi słowy: ja twierdzę że coś takiego jak: "rewolucja" czy "struktury ekonomiczne" nie istnieje. Ty twierdzisz że jest przeciwnie. Dlatego moja prośba: podaj ich definicję (tak abyśmy obydwoje wiedzieli o czym dyskutujemy) i określ (to w przypadku struktur ekonomicznych, politycznych i idelogicznych) w jaki sposób zmieniły sie one Twoim zdaniem po tzw: rewolucji we Francji. Żeby jednak nie uciekać od tematu podam Ci przykłady wydarzeń które moim zdaniem nie są żadnymi rewolucjami (ale które jak sądzę Ty w swoim zasobie pojęciowym możesz tak zdefiniować) i których wpływ na Historię (i znowu: nie używam określenia struktury ekonomiczne, itp bo uważam to za bzdurną typologię) był dramatycznie większy niz to co stało się we Francji w XVIII wieku: upadek republiki w Rzymie (żeby nie sięgać do czasów zbyt odległych), upadek Cesarstwa Rzymskiego, powstanie panstwa Karola Wielkiego, Magna Carta w Anglii, The English Civil War, reformy Piotra I, wojna domowa w Ameryce (czasami nazywana rewolucja amerykanską) itp, itd. Mnóstwo. Ale żeby nie ograniczać się do naszego rejonu kulturowego: zjednoczenie Chin za dynasti Qin, zjednoczenie Mongołów przez Temudżina, powstanie państwa Tamerlana, restauracja Meiji itp, itd. I znów to samo: mnóstwo. 3. W sensie władzy króla jest (poza kilku drobnymi szczegółami) dokładnie tak jak napisałeś: "Hiszpania 2012 nie rozni sie od Hiszpani 1900" . Władza Napoleona była znacznie bardziej "absolutystyczna" i brutalna niż władza Ludwika (jak to z reguły bywa przy ruchawkach). Jeśli chodzi o to że: "Rewolucja francuska calkowicie lub czesciowo zmienila struktury polityczno- ekonomiczne, przy okazji modyfikujac znacznie strukture ideologiczna spoleczenstwa" to tak jak poprosiłem w punkcie 2: zdefinuj co masz na myśli pisząc o "strukturach polityczno-ekonomicznych i ideologicznych" i wyjaśnij w jaki sposób zmieniły sie one Twoim zdaniem w wyniku tzw: rewolucji a wtedy będziemy się mogli zastanowić nad tym czy masz rację. 4. Jeśli chodzi o "strukturę ekonomiczną" to patrz punkty 2 i 3 powyżej. Jeśli chodzi o sposób sprawowania władzy przez Hitlera to w rzeczy samej w porównaniu z Prusami był znacznie bardziej "absolutystyczny". Dokładnie tak samo jak w "okresie napoleońskim "absolutyzm" władzy "rewolucyjnej" był znacznie większy niż za czasów Ludwika". Taka jest już natura tzw: "władzy rewolucyjnej". 5. W rzeczy samej. Chodzi o posiadanie tzw: "środków produkcji". Tyle tylko że ich zdaniem aby je posiąść niezbędna jest rewolucja bo poprzedni posiadacze nie bedą chcieli ich oddać dobrowolnie. Nawiasem mówiąc (początek dygresji)to to na czym "posiadanie środków produkcji przez klasę robotniczą" miałoby polegać niestety ani Marks ani Engels nie uścislili. Żeby było śmieszniej to nawet bolszewicy rosyjscy do momentu przejęcia władzy nie zastanawiali się nad tym co to znaczy "posiadać środki produkcji". Skutkiem tego w momencie gdy władza wpadła im w ręce nie bardzo wiedzieli w jaki sposób mają owe "środki produkcji" oddać "klasie robotniczej". I naprawdę niewiele brakło aby oddali fabryki w zarządzanie ich poprzednim właścicielom. Ale towarzysze pochodzenia żydowskiego nie pozwolili jednak na wypuszczenie z rąk tak cennej zdobyczy (koniec dygresji). Nie masz również oczywiście racji jeśli chodzi o chłopów i ich "członkowstwo" w proletariacie. Ponieważ Marks z Engelsem byli dość prymitywnymi darwinistami przeto uroili sobie że do socjalizmu człowiek musi dojrzeć rozwijając się poprzez "środki produkcji". I tak chłop ponieważ posługiwal sie pługiem a nie maszyną był ich zdaniem zbyt głupi na to aby dojrzeć do socjalizmu. Na socjalizm zasługiwał tylko robotnik który "rozwinął się" obsługując bardziej skomplikowane niż pług maszyny. (I znowu dygresja. M&E w swoim darwiniźmie poszli jeszcze dalej: ich zdaniem były nawet narody które nadawały się do socjalizmu, owszem wśród nich byli Polacy, i takie które żadną miarą nie były gotowe dostąpić tego zaszczytu. I tu uwaga: wśród tych drugich oprócz Bułgarów czy Serbów byli również Rosjanie). Stanowiło to oczywiście dla bolszewików spory problem interpretacyjny w momencie przejęcia władzy w Rosji. 80% społeczeństwa stanowią chłopi (w bardzo dużej częsci niepiśmienni) a rewolucja zwycięża akurat tam a nie w krajach z solidną ilością klasy robotniczej. Post factum zaczęto więc produkować teorie o "najsłabszym ogniwie imperializmu" i "rewolucyjnej roli chłopstwa" ale brzmiało to trochę tak jak Tusk zapraszający JK na spotkanie w sprawie zniesienia licencji. Bolszewikom nie pozostało nic innego jak stworzyć sobie w kraju "klasę robotniczą". Jakim kosztem wiemy chyba wszyscy. Ten przydługi opis ma w swoim zamiarze pokazać absurdalność tzw: marksistowskiej interpretacji historii. Nie da się ukryć że w ich typologi tzw: Rewolucja Francuska ze swoją "koniecznością historyczną" stanowiła absolutnie fundamentalny kamień. Wypada kamień, sypie się teoria. A kamień wypada. 6. O ile dobrze rozumiem to "zamieniam sie w sluch" ma oznaczać zgodę na chwilowe "zapomnienie o swoim palikocięctwie". Jest jeszcze drugi warunek. Przypomnę: "znajdziesz mi cytat z mojej wypowiedzi w którym twierdzę że: "ze kosciol niczego nie blokowal". Czekam.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 28.03.2012 o godz. 22:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
To może jest dla ciebie normalne że upycha się dzieciaki w grupach po 30-kilka przy jednej opiekunce. Widać że nie masz pojęcia jak wygląda np.spacer takiej ilości dzieci z jedną opiekunką. W przedszkolu o którym myślę była sytuacja że niejednokrotnie dzieciaki 4-5 letnie same wychodziły z terenu placu zabaw bo opiekunka nie była w stanie ich upilnować ,nie mówiąc nawet o wycieczkach tramwajowych do miasta.Kilka razy malo braklo a byłaby tragedia i dopiero wtedy wszyscy by myśleli co zmienić.Nadmienię Druga sprawa to oczywiście dowożenie dzieciaków przez pół miasta - oczywiście nowobogacki szpen ma na to kasę i czas- ale uświadamiam że u większości ludzi tak nie jest. Kilka cytatów wychowaców z przedszkoli, rodziców strona www.ratujmaluchy.pl i www.przedszkolak.pl. Proponuje nie medrkować tutaj poczytać co piszą ludzie a nie opierać się na tym co mówią politycy i ich media Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 28.03.2012 o godz. 09:21.
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Apraho, ale tego nie było wcześniej jak my chodziliśmy do szkół? Nie brakowało sal, nauczycieli, nie chodziło się na spacery w 60 osób z jedną wychowawczynią, bo druga się rozchorowała, nie brakowało miejsc na świetlicy, czy nie było problemów z posiłkami? Przecież było tak samo tylko nikt nie robił larum o to, gdyż nie było projektu 6-latki do szkoły. Kilka miesięcy temu napisałem komentarz na pół strony na ten temat.
Państwo Elbanowscy dobrze, że nagłośnili całą to sprawę, ale wydaje mi się, że od jakiegoś czasu robią sobie tylko reklamę medialną panosząc się po studiach, czy to programów śniadaniowych, czy u Pospieszalskiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
emj10 - oczywiście że było tak za naszych czasów ale czy uważasz za normalne pogarszanie tych warunków? teraz likwidując częśc placówek robią jeszcze większy burdel. Żeby nie było jeśli są faktycznie pojedyncze szkoły w których klasy są po -np.po 10-15 osób to ok. W większości przypadków tak nie jest i powód jedyny rządu /samorządu to oszczędności kosztem dzieci i rodziców.
Moja opinia jest bez zmian. W szerszym kontekście-zaplanowanym przez nazwijmy to grupę rocznika 68 - to celowe zagranie które jest kolejnym krokiem (obok np. likwidacji historii i to tej która jest nieprzyjemna dla rządzących) do tego aby społeczeństwo było stadem niemyślących baranów a rządzić będzie garstka uprzywilejowanych mającą grubą kasę na naukę zagranicą .Komuś przypomina się król Staś,Targowica i różni Potoccy?
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 28.03.2012 o godz. 09:32.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam podobny stosunek do likwidacji szkół. Nic na siłę jeśli nie jest to naprawdę uzasadnione, a nieraz jednak jest.
Historia została zlikwidowana już w latach 90-tych. W podstawówce skończyłem ją na pierwszej wojnie światowej. W gimnazjum nie doszedłem nawet do wieku XX. W liceum w klasie maturalnej w dobrym LO w W-wie każdy się przygotowywał już do matury i nie wiem, czy została przerobiona cała II wojna światowa (w czasie historii miałem fakultety z matmy). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
O jakich kolejnych ulgach piszesz? Skup sie bo prościej nie potrafię. Student powinien mieć zniżkę na przejazdy z prostej przyczyny, nie zarabia ! Jego zadaniem jest sie uczyć żeby w przyszłości państwo miało z niego pożytek. Czy student zapłaci całość, połowę czy w ogóle nie pojedzie bo zanim pójdzie na studia to wyliczy ze nie stać go na dojazdy, nie wpłynie na to czy pociąg, tramwaj czy autobus wyjedzie na trasę czy nie. Łatanie budżetu kosztem studentów, emerytów itd. to metoda akceptowalna tyko dla lemingów. Zwłaszcza kiedy lekką ręką daruje się miliardowe kary obcym spółkom. Chociażby umorzenie kary dla firmy pośredniczącej w dostawie do Polski ropy, nałożonej za brak 10 czy 15 procentowych rezerw. Pierwsza decyzja ministra gospodarki po wyborach w 2007. Leming o tym nie słyszał, albo wyparł ze świadomości. Takich przypadków było za czasów cudaka kilka. Skoro o nich nie słyszałeś to potwierdza moje przypuszczenia. ACTA to przemycana pod płaszczykiem walki z piractwem umowa nakładająca sankcje za naruszenie "własności intelektualnej" czyli konieczności płacenia za wszystko co ktokolwiek kiedykolwiek zdołał opatentować. Od nasion roślin przez zamienniki części samochodowych po wszystko co sobie wymyślisz. Dodając do tego ze sankcje omijają drogę sądową ukazuje się dokument, który mógłby podpisać tylko matoł albo sprzedawczyk. I nie odwracaj kota ogonem bo ewidentne było ukrywanie przez rządzących faktu chęci podpisania umowy. Tak długo jak było to możliwe. Po co to robili? Liczyli że może sie uda? Czy mieli za ten podpis, mimo, że jeszcze nie wiążący coś obiecane? Bo skoro nie, to jaki sens miało podpisywanie ACTA jeżeli nikt nie miał zamiaru tego ratyfikować Traktowanie takich zachowań jako normalnych jest symptomatyczne i myślę ze wiesz o czym świadczy. No i zadłużenie. Jesteśmy zadłużeni po uszy, odpowiedz proszę jaki procent tego zadłużenia to "zasługa" Tuska? Potrafisz czy olewasz takie duperele. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Wymień mi konkretne miliardowe straty gospodarcze wynikające z faktu podpisania ACTA. Jak sugerował ktoś kto sporządzał wklejoną na poprzedniej stronie listę. Cytat:
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kolejny wstyd w Europie, dobrze że na sali tylko Polacy, choć kilku dziennikarzy zagranicznych przylazło. Teraz napiszą co to za oszołomy w Polsce występują. I sir Jarek przez telemost: były wybuchy, to wygląda na zamach.
ja .......ę, co za ludzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() http://wpolityce.pl/wydarzenia/25567...ty-na-zewnatrz "Prof. Wiesław Binienda z Uniwersytetu w Akron przypomniał wyniki swoich badań dowodzących, że niemożliwe było oderwanie części skrzydła TU-154M po zderzeniu z brzozą. I że do jego uszkodzenia musiało dojsć dużo bliżej miejsca rozbicia się maszyny. Najważniejsze w pierwszej części wysłuchania było wystąpienie dr. Kazimierza Nowaczyka z Uniwersytetu w Maryland. Pokazał on różnice na zdjęciach satelitarnych miejsca katastrofy między 11 a 12 kwietnia – które dowodzą, że statecznik poziomy został przeniesiony o 20 metrów. Przypomniał o nieuwzględnieniu przez obie komisje – polską i rosyjską – ostatniego zapisu systemu TAWS, który wskazuje, że samolot tuż przed uderzeniem w ziemię znajdował się w zupełnie innym miejscu niż stwierdziły oficjalne komisje. Na zakończenie swojego wystąpienia dr Nowaczyk, powołując się na najnowszą opinię australijskich specjalistów od badania katastrof lotniczych, zrekonstruował przebieg katastrofy. Podsumował: Na zdjęciach z miejsca katastrofy widać odwrócony tył kadłuba – bez siedzeń, bez części bagażowej – podczas gdy przednia część – z kokpitem - nie jest odwrócona do góry nogami. Główną przyczyną były dwie eksplozje, które nastąpiły krótko przed lądowaniem. Wywołało to bardzo poważne szkody, rozerwanie skrzydła na dwie części, nastąpiły głębokie uszkodzenia kadłuba i jego rozbicie na części. Prof. Marek Czachor z Katedry Fizyki Teoretycznej i Informatyki Kwantowej Wydziału Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej Politechniki Gdańskiej stwierdził jednoznacznie, że kadłub widoczny na miejscu katastrofy jest „wywinięty” na zewnątrz. Żaden z uczonych, z którymi rozmawiał nie potrafił wytłumaczyć, jak doszło do takich zniekształceń. Natomiast – jak mówił – wiele badanych katastrof wykazuje, że takie zmiany mogą być skutkiem eksplozji. Gdyby mnie zapytano, co należy zbadać – to wskazałbym palcem tę część (kadłub – przyp. red.), którą należałoby przewieźć do Polski i zrobić jej wszelkie testy fizyczne i chemiczne." Co tu z tego nie rozumiesz i co jest oszołomskie ? Podsumowując: "ja .......ę, co za ludzie."
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 28.03.2012 o godz. 13:40.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po pierwsze i najważniejsze - wszyscy słyszeliśmy nagrania z kabiny o końcowe o ....a czy inne przekleństwo gdy okazało się zę został popełniony błąd. BŁĄD, a nie wybuch.
po drugie, każdy, ale to każdy możny na tym świecie jest inwigilowany przez różne międzynarodowe służby. Amerykańce widzą i słyszą wszystko, Ruskie, Żydy i inne stwory skośnookie również. I żaden, ale to żaden nawet sie nie zająkną że coś było nie tak. Wszyscy kryją Donka? Litości... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2. A po co ktokolwiek ma wychodzić przed szereg? Skoro nasi o nic nie prosili.
1. Co byś powiedział, gdyby ci wybuch urwał pół kadłuba i skrzydła, będąc 20 m nad ziemią? Stawiam że na 90% k...... ps. oczywiście brakuje cudzysłowu.
Nie chce mi się, sam sobie wykombinuj, wachlarz jest bogaty. A i miliardy się uzbierają. - 02.03.2012 - Sejm odrzucił w piątek obywatelski projekt ustawy zakładający wprowadzenie 49-proc. zniżki na bilety jednorazowe dla uczniów i studentów w autobusach i pociągach oraz rozszerzenie ulgi na przejazdy pociągami ekspresowymi 49% zniżki dla studentów to nowa ulga? Prosiłbym o wsparcie bardziej doświadczonych.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 28.03.2012 o godz. 15:38.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stara ulga zlikwidowana przez SLD. Po wyborach prezydenckich Komorowski spełnił kolejną rozdawniczą obiecankę. Oczywiście studenci powinni jeździć za darmo jak emeryci
Ten projekt z 49% ulgą był z zamrażarki jeszcze z 2009 roku. http://www.rp.pl/artykul/832119.html
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.03.2012 o godz. 15:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie za darmo, ale rozumiem Twój wpis .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Podpisania umowa międzynarodowa , która wymaga ratyfikacji nie mogła spowodować żadnych miliardowych strat gospodarczych ponieważ(pisząc w uproszczeniu) do momentu jej ratyfikowania nie jest wiążącym aktem prawnym , tylko kartką papieru z autografami. Prościej się już chyba nie da. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ja już taki jestem, że jak ktoś mówi, że chce coś za friko, albo pół darmo to ja mówię, że za darmo to można dostać najwyżej po łbie w parku.
Dlatego jestem przeciwny darmowej telewizji, darmowym studiom, darmowym biletom, darmowym autostradom, darmowym praktykom, darmowej pracy, darmowemu kserowaniu (obecnie śmieszne 5gr za stronę w niektórych puntkach niszczy małych i średnich przedsiębiorców) i wielu, wielu innym.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.03.2012 o godz. 15:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po co Tusk kazał to podpisać? Jak chcesz wiedzieć jakie to niesie zagrożenie i ile to może kosztować to poszperaj w necie. Co się mną wysługujesz![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Nie rozumiesz , że moje zarzuty(co podkreśliłem już niejednokrotnie) dotyczą pieniackiego stylu tamtej listy a nie acta samego w sobie ? Jeżeli by tam było napisanie Tusk podpisuje ACTA , umowa ta w przypadku wejścia w życie(po procesie ratyfikacji) może nieść za sobą zagrożenie miliardowymi stratami dla gospodarki. To jest zarzut. A jest napisane Tusk podpisuje ACTA /dziesiatki miliardow euro strat dla gospodarki/ to jest gówno. Kilka postów o niczym...
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.03.2012 o godz. 17:38.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Przecież to jak 2+2=4 ![]() Po drugie, nie wnikając w Twoje teorie o wszędobylskich "stworach skośnookich", "Ruskich" i "Żydach" zadam Ci jedno pytanie : a jaki miałyby interes te wszystkie "stwory" w ujawnianiu wiedzy jeśli ją posiadają? Czy myślisz że świat się kręci wokół nieszczęsnego Tuska? Przeceniasz go.....Nie masz zielonego pojęcia o geopolityce i historii. Nie słyszałeś o "zbrodni niemieckiej" w Katyniu i o Norynberdze? "I choć świadkowie przedstawili niezbite dowody świadczące o tym, że Wehrmacht nie miał nic wspólnego ze zbrodnią katyńską, w Norymberdze nie padło rozstrzygnięcie sądowe. Słowo "Katyń" nie znalazło się w wyrokach. Gdyby jednak nie upór von Eichborna, w Norymberdze za zbrodnię katyńską odpowiadaliby Niemcy. Sowieci wyszli z tej sprawy zwycięsko. Prasa amerykańska pisała o Katyniu jako zbrodni niemieckiej. Polscy świadkowie, którzy byli w Katyniu na zaproszenie Międzynarodowego Czerwonego Krzyża, byli ścigani i prześladowani do końca życia, a nawet po śmierci, jak znakomity pisarz Józef Mackiewicz, któremu przyklejono obowiązującą do dziś etykietkę kolaboranta. O niemieckie ofiary Katynia nie upomniał się zaś nigdy nikt." http://www.wprost.pl/ar/65054/Niemie.../?O=65054&pg=2 I po trzecie - ciekawe pokazanie manipulacji takimi osobnikami ja Ty opisuje wpolityce poniżej. Twoje dzisiejsze zachowanie idealnie to pokazuje: "Prosiecki swoją „informację” zaczął bezpośrednio od tego, że Jarosław Kaczyński powiedział o wybuchach na pokładzie Tu-154.Widz nie miał jednak szans dowiedzieć się, że prezes PiS występował po profesorze Marku Czachorze z Politechniki Gdańskiej i dr. Kazimierzu Nowaczyku z Uniwersytetu w Maryland, a obaj naukowcy nie zostawili złudzeń co do tego, że według ich wiedzy ślady kadłuba wskazują na eksplozje w jego wnętrzu. Z relacji Prosieckiego wyszło to co miało wyjść: szalony prezes wymyślił sobie wybuchy. Przeciętny widz TVN, jeśli nie widział transmisji z PE musiał być co najmniej zdumiony „wizją prezesa”. No ale przecież właśnie chodziło Prosieckiemu o ośmieszenie. Kto by się w jego redakcji przejmował faktami." Wzorcowo zmanipulowany Szpen:
"Donald Tusk po raz kolejny zapewnił, że do czasu wyjaśnienia wszystkich wątpliwości wokół ACTA nie będzie kierowania tego dokumentu do ratyfikacji. Na pytanie jednego z uczestników debaty jasno powiedział, że nie będzie też wycofywania podpisu spod tej umowy. – Polski rząd nie wycofa swojego podpisu pod żadnym dokumentem, bo jakaś grupa tego żąda. Taki rząd od razu mógłby podać się do dymisji – stwierdził i zapewnił, że choć na temat ACTA ma zamiar dyskutować, to na pewno nie odstąpi od obrony kultury przed piractwem." http://www.businesstoday.pl/artykul/...ie-bedzie,975/ Polecam też fajny artykuł Ziemkiewicza w tym temacie: http://fakty.interia.pl/felietony/zi...-pracy,1775949
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 28.03.2012 o godz. 22:31.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
.Jeśli jeszcze autor takiej perełki pozwala sobie na taki kometarz: "kolejny wstyd w Europie, dobrze że na sali tylko Polacy, choć kilku dziennikarzy zagranicznych przylazło. Teraz napiszą co to za oszołomy w Polsce występują. I sir Jarek przez telemost: były wybuchy, to wygląda na zamach." to rzeczywiście pozostaje tylko zadumać sie głęboko nad WSTYDEM W EUROPIE. Śmieją się z was już Polsce. Śmieją się w USA i na Węgrzech. Jak widać ciężko pracujecie nad tym aby śmiali się z was w całym świecie .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 28.03.2012 o godz. 23:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
To może porozmawiamy sobie o Traktacie Konstytucyjnym jak jego podpisanie przełożyło się na ratyfikację ? Został podpisany w Rzymie 29 października 2004 roku przez 25 państw członkowskich. Może kolega coś więcej wie o jego ratyfikacji w Polsce , Portugalii , Szwecji , Irlandii , Czechach , Danii , UK ? Ale skoro BBudowniczy zabrał głos , to z pewnością wykaże bezsprzeczny związek istniejący pomiędzy podpisaniem umowy ACTA przez pełnomocnika rządu a milionowymi stratami w naszej gospodarce.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 29.03.2012 o godz. 01:54.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Lemingowi bardzo ciężko cokolwiek wytłumaczyć. Ktoś kto podpisuje nie wiedząc co, jest głupi, ktoś kto podpisuje coś co może mieć przykre konsekwencje dla niego jest nieroztropny, ale ktoś kto podpisuje coś co może mieć przykre konsekwencje w imieniu innych zasługuje na rozliczenie, a ci co go bronią na wyśmianie. Skoro Tobie to nie przeszkadza broń sobie dalej. A ktoś Ci na to pitolenie odpisał bo pewnie nie może pojąć jak można być takim betonem. Sam sie przyznajesz że nie chodzi ci o treść a o formę wklejonej listy kompromitacji cudaka, że pieniacka . I co z tego, nawet lepiej. Formy czepiają się zawsze ci którzy treści nie sa w stanie podważyć, a muszą sie do czegoś przyczepić.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wbij sobie to do swojej głowy, że dziś mamy 21 wiek, a nie okres zimnej wojny. Dziś rozwalenie prezydenta demokratycznego kraju, członka Unii Europejskiej nie przeszłaby bez echa. Co więcej, jeśli był to zamach wykonany przez inny kraj to oznacza wojnę. Jeśli przez naszych, to upadek Państwa.
Skończcie więc .......ić bzdury o zamachu. Bo go nie było. Skupcie się lepiej na szukaniu winnych przygotowania lotu, pozwolenia na lądowanie na tym bagnie itd. Bo tutaj wszyscy jesteś tego samego zdania. Trzeba ukarać winnych organizacji tej wizyty, a także osoby odpowiedzialne za samolot, pilotów itd. Bo to wszystko to gnój był. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
W przypadku Traktatu Konstytucyjnego brak zgody jednego z państw członkowskich skutkowało tym, że Traktat upadł - przeciw traktatowi głosowali w referendum Holendrzy i przede wszystkim Francuzi (jaki cios dla b. Prezydenta tego kraju - twórcy jakże wspaniałej Konstytucji Unijnej). Stąd powstał Traktat Lizobński, przy którym już nie pytano o zgodę Holendrów czy Francuzów w drodze referendum zostawiając to parlamentom, które oczywiście traktat klepnęły - natomiast przypomnę, że w Irlandii referendum trzeba było powtórzyć, co jest swoistym prawnym ....iozum jak mawia pewien dziennikarz.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale co tu dyskutować z lemingami, takim prawdą wydaje sie tylko to co w TVN powiedzą. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|