The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2012, 19:39
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
To wiele mówi o tym profesjonalizmie. Wstydzi się nazwiska czy co? Może ma zarzuty?

Jakie są efekty pracy Kuźby i Klejndinsta?
Edek Klejndinst to był przydupas Engela - obawiam się że od dawna go nie ma.
Jakie są osiągnięte cele po roku pracy takiego sztabu
Siedmiu skautów nie znalazło nikogo w niższych ligach

Chłopaki zlitujcie się.
Sprowadzili Piotrka Ferensa z KSZO junior.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...ILKA/908681675
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.03.2012, 19:55
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Sprowadzili Piotrka Ferensa z KSZO junior.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...ILKA/908681675
Oficjalna nic nie podała, ale patrzę, że gra w juniorach. Więc w tej rundzie: Ferens, Rojewski (wypożyczenie) i kto jeszcze?
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 27.03.2012, 20:11
Kiedyś z Wisły odchodziło się w nagrodę ZA DOBRĄ GRĘ , a teraz do każdego transferu należałoby by dołożyć kosiarkę do trawy żeby w nowych klubach mieli co robić .
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.03.2012, 21:01
raindog napisał(a):Wyświetl post
Ja bym powiedział - Wilkowi, Jovanovicowi, Pareice, Maorowi, Paljicowi, Sobolowi... a Małemu? Już pokazał jak mu zależy w meczu ze Standardem, gdzie zagrał żenująco słabo i stwierdził, że cała drużyna zagrała kiepski mecz. ie, drużyna zagrała nieźle, tylko Mały zagrał nieudolnie.
A Melikson pokazuje całą rundę jak mu zależy ...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.03.2012, 22:56
raindog napisał(a):Wyświetl post
Ja bym powiedział - Wilkowi, Jovanovicowi, Pareice, Maorowi, Paljicowi, Sobolowi... a Małemu? Już pokazał jak mu zależy w meczu ze Standardem, gdzie zagrał żenująco słabo i stwierdził, że cała drużyna zagrała kiepski mecz. ie, drużyna zagrała nieźle, tylko Mały zagrał nieudolnie.
Maor - w rundzie jesiennej miałem takie wrażenie, wcześniej nie "bawił się" w odbiór piłki, a potem przypłacił to kontuzją. Jednak w tej nie widzę u niego nic takiego.

Paljić - gdzie mu zależy?!

W dalszym ciągu widzę jednak zaangażowanie u Wilka, Pareiki i Jovanovicia. To jest niezmienne.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.03.2012, 23:42
Trzeba rozróżniać to, czy komuś zależy od tego czy ktoś gra dobrze czy słabo... Paljić nigdy nie wrócił w czystych spodenkach, zawsze jeździ na dupie i gra na ile może...inna kwestia, że chyba mało może...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.03.2012, 01:25
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Trzeba rozróżniać to, czy komuś zależy od tego czy ktoś gra dobrze czy słabo... Paljić nigdy nie wrócił w czystych spodenkach, zawsze jeździ na dupie i gra na ile może...inna kwestia, że chyba mało może...
Pajlić jest beznadziejnym piłkarzem, ale ambicji nie można mu odmówić. Co więcej - odnoszę wrażenie, że gra w Wiśle to dla niego coś więcej niż tylko świetne zarobki: po raz pierwszy w karierze zdobył jakiś tytuł, po raz pierwszy grał w europejskich pucharach. Tak samo jak Siergiej - po zawieszeniu butów na kołku będzie mógł powiedzieć, że jako piłkarz coś tam jednak osiągnął.

Jest dla nas zdecydowanie za słaby (chociaż trudno powiedzieć jakie Cupiał ma wobec Wisły plany), ale ambicji nie można mu odmówić. Tak jak ma u mnie przewalone za podeptanie koszulki, to staram się wobec niego być sprawiedliwym.

Zabawne, ale jednym z największych bumelantów jest nasz rodak - Garguła. On akurat wraca w zawsze czystych spodenkach, wielka Gwiazda Bełchatowa i okolic. Koleś faktycznie zachowuje się jakby był gwiazdą ligi, a jest zwykłym boiskowym cieciem który nie mieści się w pierwszej dwudziestce środkowych pomocników ekstraklasy. On się często nie mieści w pierwszym składzie obecnej Wisły...

Pajlić co s.......i to jego (i nasze), ale prędzej murawę zeżre niż odpuści na boisku. Za to należy mu się szacunek.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 28.03.2012, 07:21
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Ale Adrian Ochalik to osoba publiczna. Nie dziennikarz a rzecznik prasowy, który reprezentuję klub "na zewnątrz", więc porównanie troche bez sensu
A tzw. "redaktorzy" www.wisla.krakow.pl to nie są pracownicy klubu lub działający na jego zlecenie?
Każdy, kto pracuje w przedsiębiorstwie i ma kontakt z kimś innym niż tylko "klient wewnętrzny" reprezentuje klub.
Nie będę już dyskutował na ten temat, bo widzę, że część z Was nadal jest zwolennikiem bylejakości.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.03.2012, 08:29
No ciekawe czy inni tak mysla jak Pareiko - takiego goscia ze swieca szukac, widac ze oddaje sie cały Wisle i bardzo mu zalezy:
http://wisla-krakow.przegladsportowy...566,1,727.html

Patrzac na ostatnio wypowiedz Kirma, ze kolejny przegrany mecz to nic wielkiego i zostaje odfajkowany jednak nie wszystkim zalezy tak jak Sergei-owi
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 28.03.2012, 10:37
Probierz włączył 5 zawodników Młodej Wisły do kadry I drużyny:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._do_i_druzyny/

Pojawiło się też nowe grupowe zdjęcie drużyny z Probierzem:
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.03.2012, 10:44
foxtrot_green napisał(a):Wyświetl post
Probierz włączył 5 zawodników Młodej Wisły do kadry I drużyny:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._do_i_druzyny/
W sumie to dobra decyzja. Sezon i tak jest już stracony więc można dać szansę kilku młodym. Jednakże jakichś wielkich nadziei sobie nie robię co do wymienionej 5.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.03.2012, 10:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zabawne, ale jednym z największych bumelantów jest nasz rodak - Garguła. On akurat wraca w zawsze czystych spodenkach, wielka Gwiazda Bełchatowa i okolic.
Ale przecież "wypada tylko przeprosić kibiców" co drugi przegrany mecz załatwia sprawę

Co do tych młodych, których włączyli do pierwszego zespołu to brakuje Szewczyka. Poza tym, czy to coś zmienia? Znając życie i tak nie zagrają w żadnym meczu do końca sezonu. Chyba, że Probierz chce ich wystawić za Kirma, Gargułę, Nuneza, czy innych piłkarzy, którym "gra nie wychodzi".

PS Swoją drogą to mamy powrót Moskala ; )
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 28.03.2012, 10:56
A mamy inne wyjście patrząc na nasze gwiazdunie? Stokroć wolę Pułkę niż Kirma - pewnie Kubie nie będzie wychodzić ale przynajmniej będzie mu się chciało, a Kirmowi nie wychodzi i się nie chce - + dla młodego To samo jest z Urygą - jak patrze na grę Nuneza ostatnio to mam ochotę zejść z trybuny i wypłacić mu kopa.

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.03.2012, 11:11
riv napisał(a):Wyświetl post
A mamy inne wyjście patrząc na nasze gwiazdunie? Stokroć wolę Pułkę niż Kirma - pewnie Kubie nie będzie wychodzić ale przynajmniej będzie mu się chciało, a Kirmowi nie wychodzi i się nie chce - + dla młodego To samo jest z Urygą - jak patrze na grę Nuneza ostatnio to mam ochotę zejść z trybuny i wypłacić mu kopa.
Jak broniłem cały czas Bruda to mnie jechano. Jednak szczerze wolę takiego słabego nieogranego Daniela niż "gwiazdkę" Nuneza. Szkoda, że chłopak znacznie wcześniej nie zadebiutował. Debiut w wieku 22 lat w seniorskiej piłce nie rokuje najlepiej na przyszłość.

Tak samo wolałem, aby ogrywano Burligę niż Czikosza. Okazuje się, że Bury gra trochę w składzie drużyny, która wciąż walczy o mistrzostwo. Kto wie, czy gdyby rok temu dostał szansę to dziś nie byłby jeszcze lepszym piłkarzem. Czikosz nie był jakimś wielkim piłkarzem, a ogrywaliśmy go cały sezon dla Slovana.

Oczywiście z szansami dla wychowanków trzeba być ostrożnym. Nie mniej trzeba takim zawodnikom dać szansę. Choćby wpuszczając ich z ławki. Takie coś też lepiej zadziała na pozostałych - będą bardziej zmotywowani widząc realną szansę gry w pierwszym składzie.

Denerwuje mnie, że wychowankowie jak Brud, Czekaj, Mączyński, czy piłkarze długo w niej grający jak Burliga są niejednokrotnie znacznie bardziej krytykowani od zawodników, którzy od dłuższego czasu grają piach, albo brakuje im zaangażowania. Żaden z tych zawodników (no może poza Czekajem) nie dostał prawdziwej szansy w pierwszym zespole. To jasne, że nie będą od razu grali świetnie bo brakuje im ogrania i doświadczenia. Jednak tego ogrania i doświadczenia będzie brakowało zawsze jeżeli nie będziemy im dawali chociaż 15 minut w kilkunastu meczach, bądź nie będziemy ich wypożyczać do innych klubów.

Wielce ciekaw jestem co będzie z Nalepą i Chrapkiem jak latem wrócą do Wisły.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.03.2012, 11:29
riv napisał(a):Wyświetl post
Swiete słowa, oj swiete słowa - wszyscy sa bardzo emocjonalnie zwiazani z Wisla i beda na pewno sie bardziej starac od Kirma czy innych. Mistrzostwa juz nie bedzie wiec mozna posprawdzac jakby młodzi spisywali sie w ekstraklasie - lepszego momentu moze nie byc
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.03.2012, 12:17
Widzę, że w końcu rosądek wraca w tym temacie, i nie ma już debilnego podniecania się byle zaciągiem. Te wszystkie Kirmy, Nunezy, Bunoze i inne Genkovy są nam tak potrzebne jak grad. Kupę kosztują a w zamian nie dają czegoś , czego nie może dać byle polski ligowiec.

Istotne jest to iż nasza liga jest tak słaba, że nie ma sensu robić tutaj żadnych zaciągów. Wystarczy dwóch naprawde rozgarniętyych grajków na europejskim poziomie na skrzydłach na przykład i pozamiatane. Resztę zespołu mogą stanowić zwyczajnie Polscy ligowcy i co roku bijemy się MP. Tych dwóch robi różnice a reszta gra na solidnym poziomie ligowym.

Skąd kasa ? a no zamiast pompować ją na konto Pajlica i mającego problemy z ocenieniem lotu piłki Diaza, przenzaczyć ja na jednego dobrego gościa. Co problemów z oceną lotu piłki zbytniego nie ma a i dośrdkować i przyjąć umie bez problemu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.03.2012 o godz. 12:20.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 28.03.2012, 12:35
Szewczyk nie jest podany w tej piątce, bo on już jest w I zespole, podobnie jak Brud.
dobry ruch ze strony Probierza. mam wielką nadzieję, że coś pograją młodzi i że w każdym meczu przynajmniej po jednym z nich zobaczymy. jeśli bym miał powiedzieć, że kogoś brakuje, to na pewno bym się jeszcze zastanowił nad Markiem Masiudą (pozycja ta co Bruda, a podobno o wiele większy potencjał niż jego) i ewentualnie Karłowiczem i Czapą.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.03.2012, 12:40
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że w końcu rosądek wraca w tym temacie, i nie ma już debilnego podniecania się byle zaciągiem. Te wszystkie Kirmy, Nunezy, Bunoze i inne Genkovy są nam tak potrzebne jak grad. Kupę kosztują a w zamian nie dają czegoś , czego nie może dać byle polski ligowiec.
Dlatego denerwuje mnie na tym forum, że wiślacką młodzież się jedzie zaledwie po jednym, dwóch występach (bo tyle meczów pod rząd zazwyczaj może zagrać nasza młodzież), a jak nasi stanieri, albo "byłe gwiazdy Ekstraklasy" zawodzą w wielu meczach to woli się, aby to oni grali.

W czym Bunoza i Chavez są lepsi od Czekaja? Czekaj głupio zebrał dwie czerwone kartki w ostatnim czasie, z czego tylko jedna obciąża jego konto w pełni. Płaci tak zwane frycowe. To jego pierwszy sezon na tym poziomie. Marcelo też pierwsze mecze u nas nie grał jak profesor. Dla mnie jeżeli nie ma zbyt wielkiej różnicy między Chavezem, Bunozą, a naszym wychowankiem Czekajem to powinien grać ten ostatni. Ponieważ jest wychowankiem, a także jest młodszy odpowiednio o 8 i o 4 lata.

Nasza młodzież nie ma takiego ogrania jak tamte gwiazdy. Dopiero wchodzą do seniorskiej piłki. Jak mają się prawidłowo rozwijać jak większość nie jest wypożyczana, albo jest wypożyczana za późno. Tu nawet nie chodzi o to, że nie dostają szans w pierwszym zespole. Grają do 21. roku życia w Młodej Ekstraklasie. Potem dla większości jest już za późno. Czemu taki Burliga nigdy nie dostał poważnej szansy? Wypożyczono go zdecydowanie za późno. Co ma zawodnik pokazać, aby takową szansę dostać? Jako pomocnik był liderem strzelców MESA z 13 bramkami. Czy to nie była podstawa, aby go wypróbować? Co trzeba zrobić, aby dostać prawdziwą szansę w pierwszym zespole?

Ile meczów Garguła grał na naprawdę słabym poziomie, a ile meczów w ogóle do rozegrania dostał taki Brud, czy wcześniej Mączyński.

Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
Szewczyk nie jest podany w tej piątce, bo on już jest w I zespole, podobnie jak Brud.
dobry ruch ze strony Probierza. mam wielką nadzieję, że coś pograją młodzi i że w każdym meczu przynajmniej po jednym z nich zobaczymy. jeśli bym miał powiedzieć, że kogoś brakuje, to na pewno bym się jeszcze zastanowił nad Markiem Masiudą (pozycja ta co Bruda, a podobno o wiele większy potencjał niż jego) i ewentualnie Karłowiczem i Czapą.
A jak się prezentuje ten wypożyczony z Warty Rojewski?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.03.2012, 12:40
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
Pułka?
Stanek? (na litość boską on ma 21 lat i zagrał fragment meczu w pp w I drużynie)
bez żartów
oni nawet w Mesie mają problemy z abecadłem piłkarskim

Masiuda

brutalna prawda jest taka: w I drużynie mamy zaciąg najemników których nie będzie kim zastąpić
bo w tej chwili szkolenie w Wiśle nie istnieje
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.03.2012, 12:44
szkolenie w Wiśle jest jak Andraż Kirm
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.03.2012, 12:49
A kto wie... może któryś z tych młodych wystrzeli... niech by tylko jeden. Czasem trzeba zmienić otoczenie, dostać nowe wyzwania, zagrać w innej rzeczywistości...

Mnie brakuje w tej drużynie skrzydeł... a przecież skrzydłami zawsze staliśmy - Kosowski, Uche, Gorawski, Błaszczykowski, Zieńczuk... zawsze jak zdobywaliśmy mistrzostwo mieliśmy mocne skrzydła...
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.03.2012, 13:18
Widze i trochę rozumiem nastawienie co niektórych piszących. Po ostatniej błazenadzie z Ruchem wszyscy jesteśmy rozgoryczeni i wku...eni na pierwszy skład. Ale łatanie dziur jakościowych "narybkiem" z MESY, który jest jechany przez wszystkich (vide wyniki), to nie jest rozwiązanie. Jedyna nadzieja, to moze "Faster" dostrzegł, że pilkarze z MESY olewaja sprawę, bo widzą, że nie maja szans. A jak dostana szansę, to sie przylożą. Niemniej przykłady Bruda i Czekaja mnie nie przekonują. Z drugiej strony, to co to za gówno by bylo, jakby nagle zaczęli sie starać. Tzn że są totalnie nieodpowiedzialni i nie mozna na nich polegac. Kolo sie zamyka. Dacie szanse, to sie pokażemy. Pokażcie się, to damy szanse.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.03.2012, 13:23
Bardzo dobrze że włączono kilku grajków z ME do I drużyny . Bednarz zapowiadał czystki w I i II drużynie , więc przypuszczam że już teraz chce wdrożyć tych chłopaków do gry w I zespole , a starszych chłopaków z ME , którzy nie rokują tak naprawdę pożegnać po sezonie . Tak samo zresztą jak przeciętnych zawodników zagranicznych . Włączając ich teraz do drużyny , nic nie tracimy , możemy wyłącznie zyskać . Zresztą nie ma co się łudzić. Pożegnamy po sezonie 8-9 zawodników . Przyjdzie 3-4 , a resztę trzeba uzupełnić graczami z ME + Burligą , Chrapkiem i Nalepą . Finansowo Wisła na pewno złapie 2 oddech , a i tak gorszych wyników po prostu nie możemy już uzyskiwać.

Swoją drogą Probierz będzie miał teraz piękną armię na treningu , 30 zawodników w I zespole Mam cichą nadzieję że kilku zawodników poleci karnie do ME na kilka spotkań .
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.03.2012, 13:29
Nie krzyczmy nazwisk tych pedałków przed meczem i opuszczamy trybunę po meczu nawet nie spoglądając w ich stronę.
Jeżeli Andraż Kirm wyjdzie w 11 to chyba sobie palnę na trybunie przy wszystkich. Gwarantuje,że ja sam jestem lepszy od niego , co dopiero chłopaki z mesy.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.03.2012, 13:36
Smok napisał(a):Wyświetl post
Widze i trochę rozumiem nastawienie co niektórych piszących. Po ostatniej błazenadzie z Ruchem wszyscy jesteśmy rozgoryczeni i wku...eni na pierwszy skład. Ale łatanie dziur jakościowych "narybkiem" z MESY, który jest jechany przez wszystkich (vide wyniki), to nie jest rozwiązanie.
Wychodząc z takiego założenia to błędem było sprowadzanie Meliksona. Przecież przyszedł z drużyny dolnych rejonów swojej ligi. To, że drużyna zajmuje niską pozycję nie oznacza jeszcze, że wszyscy gracze są słabi. Poza tym wygranie MESA nic nie daje. Gdzie Ci piłkarze co wygrali te rozgrywki kilka lat temu? Teraz mamy zresztą przebudowaną drużynę MESA. Poza tym piłka nożna to gra zespołowa.

Niemniej przykłady Bruda i Czekaja mnie nie przekonują.
Czym Czekaj jest gorszy od Bunozy? Złapali tak samą bzdurną czerwoną kartkę obaj (Czekaj z Koroną, Bunoza ostatnio). Poza tym, że Czekaj nie grał źle. Nie był gorszy jak grał ani od Chaveza, ani od Bunozy. Jak dla mnie powinien mieć miejsce w pierwszej jedenastce bo nie jest gorszy od dwóch swoich konkurentów.

Jedyna nadzieja, to moze "Faster" dostrzegł, że pilkarze z MESY olewaja sprawę, bo widzą, że nie maja szans. A jak dostana szansę, to sie przylożą.
Z drugiej strony, to co to za gówno by bylo, jakby nagle zaczęli sie starać. Tzn że są totalnie nieodpowiedzialni i nie mozna na nich polegac. Kolo sie zamyka. Dacie szanse, to sie pokażemy. Pokażcie się, to damy szanse.
A nasi gracze pierwszej drużyny są pod tym względem lepsi?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.03.2012, 13:45
blanco napisał(a):Wyświetl post
Nie krzyczmy nazwisk tych pedałków przed meczem i opuszczamy trybunę po meczu nawet nie spoglądając w ich stronę.
Jeżeli Andraż Kirm wyjdzie w 11 to chyba sobie palnę na trybunie przy wszystkich. Gwarantuje,że ja sam jestem lepszy od niego , co dopiero chłopaki z mesy.
Ciężko być gorszym od ,,piłkarza'' grającego na skrzydle,który nie potrafi na owym skrzydle zrobić ani jednej akcji w ciągu 90 minut a właściwie całego sezonu

Kirm zamiast kupować buty CR7 czy inne super turbo hiper ekstra,powinien włączyć sobie mecz jakiejkolwiek europejskiej drużyny i zobaczyć jak powinien grać skrzydłowy,niech zobaczy najlepiej skrzydłowych Standardu Liege
Albo lepiej Kubę Błaszczykowskiego z BVB tak właściwie to nawet i Małecki mógłby mu to pokazać
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 28.03.2012 o godz. 14:01.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.03.2012, 13:46
Jedyna nadzieja, to moze "Faster" dostrzegł, że pilkarze z MESY olewaja sprawę, bo widzą, że nie maja szans. A jak dostana szansę, to sie przylożą. .
Popieram. W Legii przepływ młodych do pierwszej drużyny idzie szerszym strumieniem to i młodzi widzą że mają o co walczyć i po co udoskonalać swoje piłkarskie umięjętności. U nas zastanawiają się do jakiego drugiego zawodu zacząć się przyuczać bo z piłki nic nie będzie.

Młodzi w pierwszej druzynie to i konkurencja a zatem motywacja dla starszych.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.03.2012, 14:17
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Ciężko być gorszym od ,,piłkarza'' grającego na skrzydle,który nie potrafi na owym skrzydle zrobić ani jednej akcji w ciągu 90 minut a właściwie całego sezonu

Kirm zamiast kupować buty CR7 czy inne super turbo hiper ekstra,powinien włączyć sobie mecz jakiejkolwiek europejskiej drużyny i zobaczyć jak powinien grać skrzydłowy,niech zobaczy najlepiej skrzydłowych Standardu Liege
Albo lepiej Kubę Błaszczykowskiego z BVB tak właściwie to nawet i Małecki mógłby mu to pokazać
Nie no bez przesady.
Z Małeckiego też żaden skrzydłowy, ponieważ nie potrafi dośrodkować z piłką w biegu ( ze stojącej również). Jego gra opiera się na przyjęciu piłki, spuszczeniu głowy w dół i biegnięciu do przodu stylem "ile fabryka dała". Gdy już dobiegnie do lini końcowej zaczyna osłaniać piłkę i przepychać się z obrońcą.
Panowie Kirm i Małecki to produkty kopaczopodobne.

Zaprosić Kosowskiego lub Zieńczuka na trening. Kirm bedzie im podawał piłki, Małecki bidony z wodą. Natomiast Kosa i Zieniu za darmo nauczą ich dośrodkowywać. Lekcja numer jeden: dośrodkowanie z piłki stojącej. Gdy to już opanują będzie lekcja numer dwa: dośrodkowanie piłki w biegu.

Amen.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 28.03.2012, 14:39
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Nie no bez przesady.
Z Małeckiego też żaden skrzydłowy, ponieważ nie potrafi dośrodkować z piłką w biegu ( ze stojącej również). Jego gra opiera się na przyjęciu piłki, spuszczeniu głowy w dół i biegnięciu do przodu stylem "ile fabryka dała". Gdy już dobiegnie do lini końcowej zaczyna osłaniać piłkę i przepychać się z obrońcą.
Panowie Kirm i Małecki to produkty kopaczopodobne.

(...).
No właśnie, ciekawe jest jednak że obaj byli najlepszymi graczami Wisły w poprzednim sezonie i walnie przyczynili się do mistrzostwa. Jak to możliwe ? hmmm...

Wypada także przypomnieć jak to na Zieńczuka spadały gromy za spaprane sytuacje... A pół forum odetchnęło z ulgą gdy okazało się że odchodzi do Grecji.

Prawda o tym forum jest niestety taka sama jak smutne prawdy o Polsce i Polakach, że: lubimy narzekać, wiemy najlepiej co zrobić żeby było lepiej, zawsze się znajdzie kozioł ofiarny, a najłatwiej obrzucić błotem kogoś na świeczniku.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.03.2012, 14:53
lazy napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, ciekawe jest jednak że obaj byli najlepszymi graczami Wisły w poprzednim sezonie i walnie przyczynili się do mistrzostwa. Jak to możliwe ? hmmm...

Wypada także przypomnieć jak to na Zieńczuka spadały gromy za spaprane sytuacje... A pół forum odetchnęło z ulgą gdy okazało się że odchodzi do Grecji.

Prawda o tym forum jest niestety taka sama jak smutne prawdy o Polsce i Polakach, że: lubimy narzekać, wiemy najlepiej co zrobić żeby było lepiej, zawsze się znajdzie kozioł ofiarny, a najłatwiej obrzucić błotem kogoś na świeczniku.
1. Jeśli piłkarze nie wytrzymują tego, że ludziom puszczają nerwy, gdy patrzą na ich kalectwo to niech zmienią zawód.
2. Rzeźniczak nie potrafił wrzucić piłki w biegu. Zostawał po każdym treningu i robił po 50 wrzutek. Już umie.
3. Czy któryś z wymienionych panów zostaje po treningu, aby nie skompromitować się w kolejnym meczu?
4. Małecki zamiast zostać po treningu i ćwiczyć obraża się na cały świat. Łeb jak sklep a pusty jak za komuny. Kirm pieprzy coś o następnym meczu po kolejnej kompromitacji. To samo Łukasz "Lwie Serce" Garguła.
5. Jestem kibicem, chodzę na mecze, jeżdzę na wyjazdy i mam prawo narzekać.
6. Dodam jeszcze od siebie, że żaden z zawodników po meczu wyjazdowym nie podszedł pod sektor i nie oddał koszulki. A powinni, bo nie zasługują na to, aby je zakładać.

Na koniec dodam, że nie ruszają mnie teksty o obrzucaniu błotem, robieniu z kogoś kozła ofiarnego itp. Ja z nimi nie utożsamiam się. Uważam ich za pracowników klubu i wymagam wykonywania obowiązków na najwyższym poziomie. Adekwatnie do zarobków. I mam już dość głaskania tych ofiar losu po jajach. Dla kibiców powinna liczyć się Wisła a nie banda pozorantów, którzy robią za wkłady do koszulek.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 28.03.2012 o godz. 14:56.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna