The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2012, 16:44
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/l...e-palermo.html

Tu jestesmy ttu tu, nas kupcie...
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Od: 08.2011

Stary 18.03.2012, 22:46
http://www.weszlo.com/news/9841-Z_se...acovii_Swietne
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.03.2012, 15:41
W Wiśle od paru lat wszyscy się dobrze bawią był szampan ,muzyka była ,wielkie gadanie o LM o budowaniu potęgi piłkarskie na miarę europy ,BANDA KLAKIERÓW LIZUSÓW I DARMOZJADÓW wszyscy się doskonale bawią i jest zajebiście wychwalanie pod niebiosa dobroczyńce Cupiała .Aż tu nagle okazało się że to wszystko na koszt WISŁY a Boguś jest tylko organizatorem tej imprezki i tez chce żeby mu z tego wszystkiego zostało na koncie CHODŹ SAM BUFET I PANIENKI SPROWADZIŁ . Taka jest dziś prawda o naszej WISEŁCE
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 27.03.2012, 00:48
Cytat:
- Muszę zobaczyć, co mi się chce sprzedać. Zawodników? Nazwę Wisła? Teren? Trenerów? Muszę to wszystko wiedzieć i mnie naprawdę nie obchodzi, ile ktoś stracił wczoraj. Coś się robi dobrze, coś się robi źle i ja nie mam zamiaru tego krytykować. To jest jego sprawa. Ja tylko chcę usłyszeć, co mi pan Cupiał sprzedaje. Sprzedaje Wisłę. No dobrze. Ale co to jest Wisła? Nie ma stadionu, nazwa nie należy do pana Cupiała. Rozumiem, że są tylko zawodnicy. Dobrzy czy źli? Mają czy nie mają kontraktów? Kiedy się te kontrakty kończą – teraz, za trzy lata, za pięć? Zaplecza drużyna też nie ma. Amatorzy są do towarzystwa. Ośrodka szkoleniowego nie ma. Nic nie ma. Co się nie zapytam, to nie ma. Więc tak naprawdę chodzi o kupienie grupy zawodowych piłkarzy. Żeby zaproponować kwotę, muszę wszystko obejrzeć i sprawdzić. Tymczasem tylko słyszę, że przez 10 lat stracił 100 milionów złotych. Stracił to stracił, ale to nie moja sprawa! - powiedział Kita.
Nosz do jasnej cholery, od poczatku mojej dzialalnosci na forum o tym pisze! Wszystkim sie wydaje ze Wisla jest cos warta, tymczasem my w rzeczy samej warci jestesmy tyle co przyslowiowy ogorek w... dobrym polozeniu geograficznym I to jest problem. Cupial tego nie rozumie, i chce zeby potencjalny kupiec zaplacil za 15 lat jego amatorstwa. Potencjalny kupiec tego nie zrobi. Kolo sie zamyka. Dopoki Cupial nie zrozumie ze Wisla jest niewiele warta, dopoty bedziemy skazani na jego amatorke.

Niedawno zarzucono mi "prolegijnosc" bo uznalem ze... ITI jest duzo lepsza opcja od Cupiala A nie jest? Ile przetopila Legia kasy przez bledne decyzje ITI to przetopila, ale nie mozna zaprzeczyc temu ze wartosc Legii jako klubu systematycznie rosnie. Legia z 2003 roku byle tyle warta ile obecna Wisla, czyli wielkie gowno. Teraz, jej wartosc wzrosla kilkukrotnie. Jedno slowo: Akademia.
Tymczasem wartosc Wisly nie rosnie (byc moze nawet maleje). Te 100 milionow ktore podobno Cupial zainwestowal w Wisle, to byly pieniadze wyrzucone w bloto. Przejedzone. Jak za Gierka. Niby bylo lepiej, ale tak naprawde w rzeczywistosci nie bylo, byla zwyczajna stagnacja. Teraz to juz jest regres...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 27.03.2012 o godz. 00:55.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.03.2012, 09:50
http://www.90minut.pl/news/184/news1...o-ME-U-17.html

Żadnego od nas. Czego mnie to nie dziwi?
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.03.2012, 16:59
Wywiad z prezesem klubu APOEL:

Ile wydał pan na piłkarzy w tym sezonie?
Wydawaliśmy w 2009 i 2010 roku. Potem, kiedy nie zakwalifikowaliśmy się do fazy grupowej, nie chciałem płacić więcej, a wszyscy wykrzykiwali: "To niemożliwe!". Wolałem uwolnić klub z długów.

Jaki macie budżet?
9 milionów euro.

Jakie są więc najwyższe zarobki w drużynie?
400 tysięcy euro. Takie pieniądze dostaje tylko dwójka graczy. Reszta ma średnio po 250 tysięcy euro rocznie. Do tego dochodzą premie za osiągnięte cele. Działamy w jasny sposób: pewien procent pieniędzy z Ligi Mistrzów pójdzie do drużyny.

Komunizm w APOEL-u!
Bardziej socjalizm.

Ile zarobiliście już za tę edycję Ligi Mistrzów?
22 miliony euro.

Na co je wydacie?
Jesteśmy małym krajem. Nie możemy liczyć tylko na to, co zarobimy u siebie. Od sponsorów, z biletów i innych przychodów ligowych nigdy nie udaje się zebrać 9 milionów euro, które rocznie wydajemy. Zawsze mamy deficyt i dlatego nie będę wydawać pieniędzy z Ligi Mistrzów jak szaleniec.

Sam liczy pan pieniądze?
Mam od tego ludzi... Jeśli teraz poszedłbym sobie na zakupy piłkarzy, a potem nie awansował dwa razy z rzędu do Ligi Mistrzów czy Ligi Europy, to w następnym sezonie byłbym bankrutem. Trzeba być bardzo ostrożnym z tymi pieniędzmi.

Czyli można, tylko trzeba chcieć i umieć mądrze wydawać pieniądze.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.03.2012, 17:22
Michal_1990 napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z prezesem klubu APOEL:

...
Praktycznie ten sam budżet, te same zarobki co u nas. Piłkarze właściwie anonimowi, o których niewielu słyszało, a jaką tworzą drużynę.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.03.2012, 18:08
Tylko, że im dano czas.A co się dzieje u nas?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 27.03.2012, 18:20
Maja widac tez plan i na lepsze i na gorsze czasy, cos co u nas jest czysra abstrakcja.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.03.2012, 18:28
Przecież połowa piłkarzy co tam gra za te 250 tysięcy euro to na nasz klub by nie spojrzała.
Zresztą, u nas zarabia się dużo, dużo mniej. Sam Melikson ma kontrakt 210 tysięcy, jest kilka trzysetek, ale reszta to poniżej 200, wiec nie przesadzalbym z tym podobienstwem.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.03.2012, 18:50
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Przecież połowa piłkarzy co tam gra za te 250 tysięcy euro to na nasz klub by nie spojrzała.
Zresztą, u nas zarabia się dużo, dużo mniej. Sam Melikson ma kontrakt 210 tysięcy, jest kilka trzysetek, ale reszta to poniżej 200, wiec nie przesadzalbym z tym podobienstwem.
A dlaczego miałaby nie spojrzeć? Czy APOEL zaczynając budować drużynę, która teraz odniosła sukces miał większą markę niż Wisła obecnie? Raczej wątpię.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.03.2012, 19:45
http://www.guardian.co.uk/football/b...ampions-league

Tutaj sylwetka Jovanovica +kilka jego wypowiedzi (dla kumających angielski).

Puenta artykułu wydaje się prosta i logiczna, problemem wydaje się być wprowadzenie jej w życie.
Cytat:
Apoel have struck a blow for the little man, and offered a model for smaller clubs across Europe. "This is the only solution," says Jovanovic. "Building a reliable team with little money is not easy, but success isn't certain even if you're spending a lot of money. Money is not a guarantee to success if you don't have any plan and clear ideas of what you want to do and what you want to achieve."
Budowanie solidnej drużyny poprzez małe wydatki nie jest łatwe, ale sukces nie jest pewny nawet jeśli szastasz pieniędzmi na lewo i prawo. Pieniądze nie są gwarancją sukcesu, jeśli nie masz planu i jasnych pomysłów co chcesz zrobić i co osiągnąć.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 27.03.2012, 20:25
ciacho napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego miałaby nie spojrzeć? Czy APOEL zaczynając budować drużynę, która teraz odniosła sukces miał większą markę niż Wisła obecnie? Raczej wątpię.
Lepiej wygrzać kości na gorącym Cyprze niż marznąć w Polsce za podobne pieniądze. Podejrzewam, że nawet tak błahy argument może często decydować jeśli chodzi o południowców.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.03.2012, 08:32
Problemy finansowe w Naszym zespole podobno były jedna z przyczyn odejscia Basalaja
http://wisla-krakow.przegladsportowy...587,1,727.html
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.03.2012, 08:48
W takim razie po co Wiśle Cupiał - na jego decyzjach latami tracimy a jeżeli on podchodzi do Wisły w sposób biznesowy to my też. Gdyby ktoś w klubie miał jaja tzw. był spoza układu doradczo - decyzyjnego Telefoniki spokojnie można postawić zarzut niegospodarności.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 28.03.2012, 08:49
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Problemy finansowe w Naszym zespole podobno były jedna z przyczyn odejscia Basalaja
http://wisla-krakow.przegladsportowy...587,1,727.html
to "amerykę" odkryłeś Kolumbie !!

ale tak naprawdę to Basałaj był jednym z odpowiedzialnych za finanse. Przez półtorej roku pracy nie zrobił wiele, aby:

- marketing ruszył naprawdę prężnie
- była sprzedaż internetowa, która zwiększyłaby frekwencje
- nie znalazł odpowiednich sponsorów, którzy potrafiliby wyłożyć pieniądze na Wisłę.

brak bazy, akademii, lepszych piłkarzy, itp. - to oczywiście wina Cupiała.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 28.03.2012, 08:50
@up Ja sie zastanawiam jak to do cholery mozliwe skoro Basalaj twierdzil, ze budzet jest planowany od strony negatywnej. (nic nie ugrywamy w pucharach).

Sprawa Madziary nic nie wyjasnia bo jakbysmy nic nie ugrali to i UEFA nie miala by czego blokowac.

Wiec WTF? Basalaj zrobil "Wilczka" czy strumyk z Myslenic calkiem wysechl?

Wg. Forbesa: Cupial 8 miejsce: 1.650 mln 26,9% w góre.

Jaka "reklame" robi wlascicielowi klub, ktory ma klopoty finansowe?
Albo dofinansować albo sprzedać (tylko co tu sprzedawac).

Tak jak powyzej pisano nie do konca wiadomo co to jest Wisla od strony majatku ale zdaje sie ze wartosc tego co rzeczywiscie mozna sprzedac jest niewielka. A juz napewno nie odpowiada 100 mln. zlotych.

@domin_czynny a niby kogo? Kto tu za sznurki pociaga?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 28.03.2012, 09:01
borys napisał(a):Wyświetl post
@domin_czynny a niby kogo? Kto tu za sznurki pociaga?
napisałem przecież powyżej, że to były cinkciarz z Sosnowca jest za to odpowiedzialny.
On dorobił się majątku w gospodarce, w której panują oligarchiczne układy, a nie w gospodarce gdzie panują zasady czystej gry rynkowej.

Musimy coraz głośniej domagać się wyjaśnienia ze strony Cupiała, co zamierza dalej. Jeśli chce zarządzać Wisła Kraków sekcją piłki nożnej niech podejdzie do tematu poważnie, jeśli nie to niech SPIE.DALA i odstępuje swoje udziały nowemu inwestorowi. Napisałem specjalnie odstępuje, bo On przecież nie ma co sprzedawać.

Zaczynam się cieszyć, że chyba z miastem nie ma jeszcze podpisanej umowy na korzystanie ze stadionu. Bo może być tak, że będziemy musieli iść drogą Lechii Gdańsk.

Jest to przykre ze sportowego punktu widzenia, ale od strony Kibicowskiej może nam to wyjść tylko na DOBRE.
Cupiał Wisłę (sekcję piłkarską) wziął z rynsztoka, ale po kilkunastu latach najprawdopodobniej zaprowadzi do tego samego miejsca, skąd ją wziął.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.03.2012 o godz. 09:48.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.03.2012, 10:42
Cóż, trzeba się cieszyć i podziękować Cupiałowi za te lata od 1997r ale chyba czas powiedzieć pas. Do problemów finansowych w klubie przyczyniła się niekompetencja JEGO ludzi (niezatapialny Zdzisław i jego ciemne interesy z Mendziarą) i przejadanie sukcesów. Jak ośrodka treningowego, szkółki (choćby, żeby ciąć koszty za transfery) nie było tak nie ma. Jak nie chce się budować podstaw to trzeba ich brak rekompensować DUŻĄ ILOŚCIĄ PIENIĘDZY - a, że u nas ani podstaw ani pieniędzy to chyba nikt się nie dziwi (może poza Cupiałem), że nie ma sukcesów międzynarodowych a i o lokalne coraz trudniej. Wisła została sprowadzona do roli ligowego średniaka i zapowiada się, że już w obecnym miejscu zostanie (przynajmniej na kilka lat - oby były to lata poświęcone na budowanie drużyny, bo o profesjonalnych strukturach klubowych nawet już nie marzę). I tak chwała panu Cupialowi za tego średniaka - przynajmniej nie musimy się tułać po 2 czy 3 ligach.
Ostatnio edytowane przez riv : 28.03.2012 o godz. 10:46.

Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.03.2012, 10:56
Skąd kłopoty finansowe? Otóż Wisła wciąż nie otrzymała od UEFA premii za tegoroczne występy w Lidze Europy. Europejska centrala zamroziła część wypłat w związku z przegraną sprawą sądową. Na podstawie wyroku krakowianie winni są około 700 tysięcy euro menedżerowi Adamowi Mandziarze.

Czy nie było mówione, że pieniądze z UEFA i tak każdy klub dostaje po sezonie? Jak wszystko jest rozliczone (mi. prawa marketingowe)? Te pieniądze i tak nie były uwzględnione w obecnym budżecie przecież, bo ich fizycznie nikt nie wypłaca w trakcie rozgrywek, tak?
Odpowiedz cytując
AndyWiślak
Member

Od: 08.2011

Stary 28.03.2012, 11:18
Trochę z innej beczki. Czy pojawiają się jakieś informacje kto ma zostać prezesem Wisły? Ja osobiście widziałbym tam Stana Valckx`a, ale to tylko moje dywagacje. Co o tym sądzicie?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.03.2012, 11:34
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
.....

Zaczynam się cieszyć, że chyba z miastem nie ma jeszcze podpisanej umowy na korzystanie ze stadionu. Bo może być tak, że będziemy musieli iść drogą Lechii Gdańsk.

Jest to przykre ze sportowego punktu widzenia, ale od strony Kibicowskiej może nam to wyjść tylko na DOBRE.
Cupiał Wisłę (sekcję piłkarską) wziął z rynsztoka, ale po kilkunastu latach najprawdopodobniej zaprowadzi do tego samego miejsca, skąd ją wziął.
Nie, nie nie i jeszcze raz absolutnie nie. Za łatwo odpuszczasz to co mamy obecnie. Dobrze zasugerowałeś że bez Cupiała (lub kogoś podobnego) Wisła będzie taplać się w rynsztoku - całkowicie się z tym co powiedziałeś zgadzam. Zaczynając ponownie marsz skazujemy się na piłkarski niebyt przez kilka lat. Co więcej, żadną miarą sami, jako kibice, nie osiągniemy tego co mamy obecnie dzięki Cupiałowi. Przestroga powinien być los np. Pogoni Szczecin.

Nie kręci mnie patrzenie na Cracovie z dołu. Nie kreci mnie słuchanie 'Cracovia pany', Wisła III liga n-ta grupa. Nie zadowala mnie 10 tys osób na 30-sto tysięcznym stadionie. Wisła to topowy Polski Klub a nie klubik zaplecza ekstraklasy, dostawca talentów czy trampolina dla przyszłych piłkarzy Ruchu, Legii czy Korony.

Chciało SKWK Moskala trenerem? Miało. Chciało młodych Polaków w 1 składzie? Ma. Teraz marzy się IV liga? No bez jaj.

Ocalić to co jest obecnie, pozbierać się i iść dalej. Niczego nie burzyć - zmieniać, przekształcać, korygować owszem. Na to co mamy, a to głownie historia, pracowało wielu ludzi latami. Moskal, Żurawki, Szymkowiak, (Reyman), Kulawik itp. Powiedz tym ludziom iż Wiśle, od strony kibicowskiej, IV liga wyjdzie na dobre. Absurd i potwarz.

Trzymaj kciuki aby się Cupiał ogarnął lub oddał klub w sensowne ręce. Marsz ponowny do ekstraklasy to niebyt na długie długie lata i sukces sąsiadki zza Błoń!

EDIT:
art napisał(a):Wyświetl post
Skąd kłopoty finansowe? Otóż Wisła wciąż nie otrzymała od UEFA premii za tegoroczne występy w Lidze Europy. Europejska centrala zamroziła część wypłat w związku z przegraną sprawą sądową. Na podstawie wyroku krakowianie winni są około 700 tysięcy euro menedżerowi Adamowi Mandziarze.

Czy nie było mówione, że pieniądze z UEFA i tak każdy klub dostaje po sezonie? Jak wszystko jest rozliczone (mi. prawa marketingowe)? Te pieniądze i tak nie były uwzględnione w obecnym budżecie przecież, bo ich fizycznie nikt nie wypłaca w trakcie rozgrywek, tak?
Wiesz patrząc tak realnie na to co się działo w sytuacji makro ekonomicznej kraju i świata przez rządy Basałaja (ostanie dwa lata) to wszystko jest możliwe - mogliśmy przy okazji popłynąć na instrumentach pochodnych (swapach) etc. Swego czasu była plotka iż na dokończenie stadionu na R22 kasę wyłożyć musi Wisła. IMHO Teraz obserwujemy książkowa utratę płynności finansowej - cięcia wszędzie gdzie się da (zaczęło się od zablokowania transferów zimowych), obecnie oszczędzanie na przysłowiowym papierze do ksero, zaleganie z płatnościami faktur, brak wypłaty pensji itp. Do tego dochodzi dymisja Prezesa, nowy trener w wersji econo (Moskal, Probierz). Z reguły, w normalnych firmach, jest to ostatnia, krótka faza przed bankructwem Tfu tfu.

Oczywiście powyższe to spekulacja na podstawie pewnych znanych faktów. Osobiście mam nadzieje ze sytuacja jest nie najgorsza i może się jedynie polepszyć dzięki zaległej kasie z UEFA i kieszeni Cupiała.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.03.2012 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.03.2012, 11:52
Cupiał dobrowolnie nie odda Wisły nikomu nawet za te mityczne "ileś tam" milionów długu ( które tak na marginesie dawno odzyskał). Gdzie tak łatwo i w zasadzie legalnie wyczyści tyle kasy jak nie w klubie piłkarskim?

Jak czytam .......enie o tym, że nie ma kasy w klubie bo UEFA nam coś tam zablokowała to mnie krew zalewa. A który idiota planował realny budżet w oparciu o wirtualne wpływy? Tak szczerze to podejrzewam że żaden ale zawsze można teraz dorobić ideologię o blee Uefa która blokuje nasz świetnie prosperujący klub.

Cóż, psy ( czyli jak zwał tak zwał ale MY KIBICE) szczekają dalej a karawana jedzie dalej - poganiana batem przez ubeka. I tak do końca - "mojego albo jej" jak powiedział klasyk.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 28.03.2012, 13:13
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
napisałem przecież powyżej, że to były cinkciarz z Sosnowca jest za to odpowiedzialny.
On dorobił się majątku w gospodarce, w której panują oligarchiczne układy, a nie w gospodarce gdzie panują zasady czystej gry rynkowej.

Musimy coraz głośniej domagać się wyjaśnienia ze strony Cupiała, co zamierza dalej. Jeśli chce zarządzać Wisła Kraków sekcją piłki nożnej niech podejdzie do tematu poważnie, jeśli nie to niech SPIE.DALA i odstępuje swoje udziały nowemu inwestorowi. Napisałem specjalnie odstępuje, bo On przecież nie ma co sprzedawać.

zle Cie zrozumialem. Co do reszty pelna zgoda.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.03.2012, 13:24
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Wiesz patrząc tak realnie na to co się działo w sytuacji makro ekonomicznej kraju i świata przez rządy Basałaja (ostanie dwa lata) to wszystko jest możliwe - mogliśmy przy okazji popłynąć na instrumentach pochodnych (swapach) etc. Swego czasu była plotka iż na dokończenie stadionu na R22 kasę wyłożyć musi Wisła. IMHO Teraz obserwujemy książkowa utratę płynności finansowej - cięcia wszędzie gdzie się da (zaczęło się od zablokowania transferów zimowych), obecnie oszczędzanie na przysłowiowym papierze do ksero, zaleganie z płatnościami faktur, brak wypłaty pensji itp. Do tego dochodzi dymisja Prezesa, nowy trener w wersji econo (Moskal, Probierz). Z reguły, w normalnych firmach, jest to ostatnia, krótka faza przed bankructwem Tfu tfu.

Oczywiście powyższe to spekulacja na podstawie pewnych znanych faktów. Osobiście mam nadzieje ze sytuacja jest nie najgorsza i może się jedynie polepszyć dzięki zaległej kasie z UEFA i kieszeni Cupiała.

Tu się zgadza,, chodziło mi tylko o cały ten artykuł który podaje jako problemy finansowe brak kasy z UEFA, której i tak nie uwzględniono w budżecie na ten rok... Poziom dziennikarstwa (Albo logicznego myślenia i chęci dociekania czy to co się pisze jest prawdą) sięga dna.

Swoją drogą Wisła zawsze płaciła regularnie jako już chyba jedyna w Ekstraklasie. Naprawdę wygląda na to, że Polska Liga jest na zakręcie...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.03.2012, 13:26
skoro z roku na rok płacimy coraz wiecej pieniedzy a przychód jest taki sam.....to tak własnie wygląda.

o tym że w Wiśle jest bieda i brakuje pieniedzy na "głupie błache sprawy" mówiono juz na poczatku sezonu, ale wtedy wszyscy sie smiali....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 28.03.2012, 13:54
jeśli mówimy o problemach finansowych Wisły, to mówimy o braku decyzji o dofinansowaniu Wisły S.S.A. przez jej Właściciela.

Wystarczy podjąć decyzji o wpompowaniu w klub pieniędzy, które przecież nasz właściciel ma.
Jeśli nie chce lub nie może. to jak napisałem powyżej powinien pakować zabawki i opuszczać ten statek.
I powinniśmy szukać nowych rozwiązań.

A co do postu Lukasza o patrzeniu na craxe z dołu, to chyba sobie żartujesz.
Ja, nawet jak Wisła byłaby w okręgówce (DAJ BOŻE NIGDY), to nawet wtedy patrzyłbym na nich z góry. Bo to nie chodzi o sukcesy sportowe, a o honor, zasady, Polskość, itp.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.03.2012, 14:06
a powiedzcie mi jaki to jest problem zapłacić to nieszczęsne 700 tys, skoro zaraz nam uefa odda blisko 3 miliony euro ? od tej prowizji i tak nie uciekniemy skoro przegrali w sądzie, można jedynie grać na zwłokę, ale Wiśle na dobre to też nie wyjdzie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.03.2012, 14:27
Basałaj głośno marzył, że będzie średnia 23 tys widzów, mamy może 2/3 z tego i tu się robi niezła dziura finansowa. Nie wiadomo co tam jeszcze wymyślił, ale innych powodów tyłów na ten moment nie widzę.
No chyba, że wpisał do bilansu np. nowego sponsora za 1 mln euro
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.03.2012, 14:30
arti napisał(a):Wyświetl post
Basałaj głośno marzył, że będzie średnia 23 tys widzów, mamy może 2/3 z tego i tu się robi niezła dziura. Nie wiadomo co tam jeszcze wymyślił, ale innych powodów tyłów na ten moment nie widzę.
No chyba, że wpisał do bilansu nowego sponsora za 1 mln euro
A nie chodzi o mityczne premie za sukcesy w pucharach? Wprawdzie pieniądze z pucharów utrzymujemy po sezonie, ale premie musimy wypłacać regularnie. Do tego te słynne 700 tysięcy euro. No i właśnie frekwencja na stadionie. Warto zauważyć też, że dawno nikogo nie sprzedaliśmy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów