|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak mozna oceniac trener po kilku meczach ? Nie wiem czy Probierz wypali tak samo jak nie wiem czy wypalilby Moskal. W obu przypadkach na wnioski jest zdecydowanie za wczesnie!
Nie widzicie prawidlowosci, ze oni graja wtedy jak maja o co, jak sa obiecane premie ? Jest szansa wygrac PP, zgarnac kase wiec tam sa wyniki, w lidze widza, ze juz nic nie osiagna to maja w dupie. I zaden trener tu nie pomoze. Polowa wie, ze odejdzie, nie ma chemii, atmosfery, druzyna jest totalnie rozbita. Tu potrzeba glebokich zmian, pracy od podstaw, dlugofalowej, madrej polityki, wymiany polowy skladu w lecie. On moze wzniec sie na wyzyny motywacji, robic cuda na odprawie, a im sie i tak nie bedzie chcialo. A wy oskarzacie trenera w momencie gdy wszystko tak wyglada ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Wisła ostatnimi czasy zmieniał optykę działania, dawniej była trampoliną do Europejskiej piłki. Uche, Żurawski, Marcelo, Kosowski itd. a dziś przygarnia gości, którzy się nie sprawdzili w przeciętnych klubach albo facetów z kompletnych peryferii futbolu, dla których gra w Wiśle to maksimum co mogli osiągnąć. Oni nie widzą potrzeby rozwoju aby iść gdzieś dalej. Oni nawet ....a języka nie znają !
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 27.03.2012 o godz. 10:16.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Z dedykacją dla tych, którzy się cieszyli, że nie będziemy mieli "machających rękami" Brożków. Dawniej (w erze Cupiała) takie coś było nie do pomyślenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Co jest dziwnego w przywróceniu Małeckiego do składu? Dziwne to było odsunięcie od jakiegokolwiek zespołu Wisły. Tak jak kuriozalne tłumaczenie dramatycznej gry jakimiś manifestacjami. Jak komuś Małecki nie leży to niech sobie płacze do poduchy, a nie wymyśla. Bo przez takie wymyślanie mamy to co mamy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
jak bardzo poważne są te zaległości?
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() (" Boguskiego nie bedzie, Kosowskiego nie bedzie, Niedzielana nie bedzie itd bo nie ma kasy w klubie") ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Panu Probierzowi proponuję obejrzeć pierwszy mecz z Appoelem, żeby zobaczył jakim potencjałem dysponuje ta drużyna, którą prowadzi. Wszystkim polecam jako odtrutkę po meczu w Chorzowie. Okazja dobra, dziś Appoel walczy z Realem o półfinał LM. My walczymy o finał PP.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
ooona - Ty jak zwykle masz wiarygodne źródła
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ale czemu czepiacie się ooona. Przecież o zaległościach finansowych w stosunku do piłkarzy można znależć było informacje w kilku źródłach od kilku miesięcy. Ostatno żalił się niejaki Maaskant.
Więc wygląda na to, że są to informacje prawdopodobne. Co do Probierza i jego wypowiedzi. A co miał powiedzieć. Super motywator o którym Bednarz powiedział, że zawodnicy pójda za nim w ogień czy coś w tym stylu. A, że chemia jest. A tu taki zonk ![]() Ta drużyna została rozbita i raczej nic już nie ukręci. Co nie przeszkadza wymagać od nich profesjonalnego wykonywania swoich obowiązków. A co do ery Cupiała i tego co było do pomyślenia i nie do pomyślenia. Krótka pamięć, oj krótka. Całe serie meczy, które przez niektórych piłkarzy były odpuszczane. Trenerzy co mieli "se sami grać". Kompletnie zlany mecz z Tbilisi w Krakowie, od czego zaczęła się równia pochyła po ktorej zjeżdza Wisła aż do dzisiaj. Legendy Wisły, prawdziwi Polacy co z płaczem do bossa lecieli, bo za dużo na treningach Dracula od nich wymagał, półroczne strajki piłkarzy przed transferem itd. itd. Nie ma to jak żyć legendami. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kto trochę czasu spędził an forum ten wie dlaczego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
za obecne wyniki jakie druzyna osiaga na miejscu pana Cupiała tez bym nie płacił.Na pensje i premie zasłuzył tylko Pareiko
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.03.2012 o godz. 22:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Zaraz po pojawianiu się Probierza pisałem, że to taka "zamienił stryjek siekierkę na siekierkę". Teraz sądzę, że jednak "siekierkę na kijek".
Obaj trenerzy za mało czasu mieli (Kaziu w ogóle, Probierz dotychczas) żeby rzetelnie ich oceniać, jednak za Kazia Wisła grała ładną piłkę; teraz patrzeć się nie da. Poza czynnikiem estetycznym myślę, że z ładnej gry łatwiej zrobić skuteczną niż z takiej kopaniny jak ostatnio pokazują. Za Kazia brakowało skuteczności, teraz brakuje wszystkiego. Zmiana Kazia na Probierza była bez sensu, a teraz jesteśmy w jeszcze głupszej sytuacji bo nie ma go na kogo zmienić, a gra jest do bani. To się nazywa PAT. A na dokładkę sytuacja kadrowa ..... niejasna delikatnie mówiąc. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Fajnie zapowiadala sie wspolpraca Meliksona z Gargula, a teraz jak jest miejsce dla jednego to nie ma dla drugiego wiec pilki lataja byle dalej. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Odwazyłby sie w koncu Probierz i nie wystawiał do składu Kirma - z goscia nie ma pozytku, kazdy to widzi wiec czas najwyzszy by trener dal mu odpoczac. Jezeli jest dobrym trenerem jak wszyscy mowia to powinien takie zmiany porobic - i koniecznie Melikson do srodka bo na bokach sobie chłop nie pogra. Wierze, ze jest to odpowiedni trener ale musi to pokazac
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem wywalenie Moskala było kolosalnym błędem, za który jeszcze grubo zapłacimy. ps. Druga bramka z Lubina to najładniejszy gol Wisły jaki pamiętam, no może pierwsza w Shalke była ładniejsza.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 28.03.2012 o godz. 10:46.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Transfery trenerów powinny podlegać takim samym regulacjom jak transfery piłkarzy. Zatrudnić można tylko w okienku transferowym.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Najgorsze niestety dopiero przed nami. W obecnej dyspozycji z wizją wymiany połowy drużyny, obawiam sie pucharów jak nigdy. Oby sie nie okazało że występ w LE stanie sie gwoździem do trumny naszego klubu. Występ w tych rozgrywkach może wyrządzić więcej złego niż dobrego bo gołym okiem widać że jest źle. Probierz idzie na żywioł i pewnie wywalczy te miejsce, tylko jakiem kosztem?
Blamaz wydaje się jedynym racjonalnym scenariuszem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.03.2012 o godz. 10:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli wejdziemy z pucharu to od razu trafimy na drużynę z pojęciem. Oczywiście relatywnie bo to eliminacje. Ale jeżeli pół drużyny zniknie, a nie pojawi się na ławce ktoś kto potrafi przekazać jak grać i przekonać zawodników że warto biegać to będzie kolejna Levadia i punkty do rankingu które wywalczyliśmy w tym roku (15) trzeba będzie dzielić na pół.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nie tyle Levadia co Karabach
Tak na marginesie, przypomniały mi się zachwyty nad Kirmem po jego pierwszym meczu w Wiśle właśnie z Levadia w Sosnowcu. Kto by wtedy pomyślał, że gość tak podupadnie piłkarsko przez te 3,5 roku u nas.
Ostatnio edytowane przez koniak : 28.03.2012 o godz. 11:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kto by pomyślał że cala Wisła tak podupadnie...
Parę tych wisienek mamy, zresztą Probierz też. Wypada tylko rzec... Prowadzi ślepy, kulawego.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.03.2012 o godz. 11:26.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|