The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2012, 08:08
Nie będę podawał nazwisk.
Wydaje mi się, że poziom na którym teraz jest Wisła można było osiągnąć taniej.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.03.2012, 08:44
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Nie będę podawał nazwisk.
Wydaje mi się, że poziom na którym teraz jest Wisła można było osiągnąć taniej.
To jest meritum.

Dla mnie poziom który można osiągnąć taniej Wisła miała już w poprzednim sezonie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.03.2012, 09:41
tofik napisał(a):Wyświetl post
Są zdolni Polacy szczególnie w 3ciej, 4tej lidze wiek 17-20 lat którzy często kończą kariery bo nie mają obrotnych menedżerów, brak im perspektyw rozwoju lub nie chcą kopać sie za ~ 700zł
Tylko trzeba ich wyszukiwać przez własny scouting, a nie wierzyć menedzerom którzy swój szrot forują do klubów. .
Takich Bunozów, Chavezów, spokojnie znajdziesz na boiskach wiosek wokół Krakowa. Problem w tym ,ze trzeba ruszyć się zza biurka i pojechać oglądać, szukać. Na miejscu Cupiała pierwsze co bym kazał Bednarzowi to jeżdżenie po miastach i miasteczkach w soboty oraz niedziele i oglądanie meczów niejednokrotnie bardziej zaawansowanych taktycznie niż to co obecnie widzimy na Reymonta. W sumie Probierz tez mógłby pojeździć, zawsze czegoś by się nauczył.

Jeździć, oglądać i na 30 chłopa jeden czy dwóch się znajdzie o umiejętnościach Bunozy, Chaveza czy Lameya. Nie wierzę, że aż tak ciężko znaleźć gości o tak marnych umiejętnościach. A ile kasy się zaoszczędzi ? Bo jak wydawać to na solidne wzmocnienia. Zamiast na gości o potencjale iście z okręgówki, czyli Chavez i Bunoza, wydawać setki tysięcy euro, to lepiej przeznaczyć to na gażę poważnego obrońcy,który już gdzieś coś grał i ma apetyt na więcej vide Marcelo. Wtedy to i kasa jest i widać po drużynie, że przedstawia jakąś siłę. Bo póki co to wydaje się kasę na głupoty, sorry ale tak to wygląda.

Ile poszło pieniędzy, wynagrodzenia, odstępne plus kasa dla agentów na takich tuzów jak Kirm, Bunoza, Lamey, Pajlic, Genkov, Chavez, Garguła ? Za tą zbieraninę podejrzewam, że spokojnie można by podpisać niezłej klasy dwóch grajków a w/w poszukać za grosze po okręgówkach czy 1 lidze. A i żeby nie było, że optuje tylko za Polakami, nie , mają grać najlepsi. Taki Nakoulma, nie grał przecież od razu z Zabrzu. A spokojnie widziałbym go zamiast Genkova o różnicy w cenie chyba pisać nie ma sensu.

Im więcej nad tym myślę i tak analizuje to nie dziwie się Cupiałowi że średnio podchodzi do wydawania kasy na transfery.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 27.03.2012 o godz. 09:46.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.03.2012, 10:46
Całe sedno sprawy. Kasy nie ma, bo wcześniej zostaje rozpieprzona przez pracowników klubu. Wszystko przez przesadzone wymaganiai durną politykę właściciela. Gdyby Stan dostał zalecenie : "buduj drużynę, która za 2 lata będzie grać ładnie w piłkę", to na pewno by podszedł do tematu inaczej, nie ściągał zagranicznego szrotu. Ale dostał inne zalecenie - wygrać MP na wczoraj, a jak się już to udało "no to teraz wejść do LM, bo się wkurzę".

Obracając takimi kwotami jakie miał mógł jedynie naiwnie ściagnąć kogoś kto już kiedyś coś grał, ale teraz "jest na zakręcie kariery". Błędne koło z którego nie wyjdziemy bez zmiany polityki, a że Cupiał to beton równie twardy do przebicia jak pzpn zmiana polityki jest równoznaczna ze zmianą inwestora.
..
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.03.2012, 11:10
Od jakiegoś czasu mamy siatkę skautów. Ilu od tego czasu trafiło zawodników do Wisły (licząc też drużynę MESA)? Nie zauważyłem różnicy między istnieniem tej siatki, a jej brakiem. To mnie niepokoi jeżeli chodzi o nasz skauting.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 27.03.2012, 11:19
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Od jakiegoś czasu mamy siatkę skautów. Ilu od tego czasu trafiło zawodników do Wisły (licząc też drużynę MESA)? Nie zauważyłem różnicy między istnieniem tej siatki, a jej brakiem. To mnie niepokoi jeżeli chodzi o nasz skauting.
Chłopaki nie używajcie profesjonalnej nomenklatury w odniesieniu do jednoosobowej komórki organizacyjnej. Jaka siatka? Jaki scouting? Jeździ sobie Zdzisek po bankietach i tyle.
W klubie nie ma zarządzania i żadnej strategii więc nie może być mowy o osiąganiu jakichkolwiek celów.
Wszystko co się dzieje w Wiśle Kraków SSA ma charakter akcyjny jak sie komuś żarówa w pale zaświeci.
Amatorszczyzna - przykre ale na dzisiejsze czasy już tak.
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.03.2012, 11:20
Rzekomo zatrudniamy kilku, czy kilkunastu skautów, więc nawet ta "siateczka" powinna dawać jakieś efekty.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.03.2012, 11:26
Były informacje o jakiś młodych do ME.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 27.03.2012, 11:34
Rzekomo zatrudniamy kilku, czy kilkunastu skautów, więc nawet ta "siateczka" powinna dawać jakieś efekty.
Ale jakich?
Są nazwiska? Podobno kiedyś Cleber miał być.
Ja rozumiem, że jak jest kilkunastu to mają szefa, budżet i plan...
Takie rzeczy nie są tajne.

"Siatka" wg mnie jest to "ktoś funkcyjny" i Mandziara jako "niezależny konsultant".
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.03.2012, 11:46
Ale jakich?
Są nazwiska? Podobno kiedyś Cleber miał być.
Ja rozumiem, że jak jest kilkunastu to mają szefa, budżet i plan...
Takie rzeczy nie są tajne.

"Siatka" wg mnie jest to "ktoś funkcyjny" i Mandziara jako "niezależny konsultant".
Niewiele informacji i często nie ma informacji o tym czy ktoś zrezygnował.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...az_silniejszy/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raca_do_wisly/
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 27.03.2012, 11:56
Ania M.
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
To wiele mówi o tym profesjonalizmie. Wstydzi się nazwiska czy co? Może ma zarzuty?

Jakie są efekty pracy Kuźby i Klejndinsta?
Edek Klejndinst to był przydupas Engela - obawiam się że od dawna go nie ma.
Jakie są osiągnięte cele po roku pracy takiego sztabu
Siedmiu skautów nie znalazło nikogo w niższych ligach

Chłopaki zlitujcie się.
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.03.2012, 12:16
18 marca Żuraw obecny na meczu Raków Częstochowa - Chojniczanka Chojnice. Nie wiem czy taka informacja już była.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.03.2012, 12:22
Jak już kiedyś napisałem najlepszymi skautami Wisły sa jej kibice. Co najważniejsze nie pobierają za to żadnych pieniędzy. Wystarczyło aby ktoś z kierownictwa czytał wszystkie posty w tym temacie zrobił burze mózgów w klubie i wysłał na boiska niższych lig kilku przedstawicieli.Pytanie tylko komu z kierownictwa się to opłaca ? Wtedy żadnej lewej kasy od menadzerów żadnych zawyżonych kwot za zawodnika i chyba o to w tym wszystkim chodzi. Mam tylko nadzieję ,że Żuraw nie dołączy do tej grupy ustawionych na ciepłych posadkach i szybko znajdzie kilku wartościowych graczy niż cały skauting do tej pory.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.03.2012, 12:32
To wiele mówi o tym profesjonalizmie. Wstydzi się nazwiska czy co? Może ma zarzuty?
Warto zwrócić uwagę że zrezygnowała w późniejszych newsach już nawet z pełnego imienia, ostało się AM... Cięcia budżetowe?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.03.2012, 12:41
Cytat:
Od jakiegoś czasu mamy siatkę skautów. Ilu od tego czasu trafiło zawodników do Wisły (licząc też drużynę MESA
Policz sobie... Była naprawdę sporo rotacja, ściągano głównie młodych chłopaków i na efekty tej pracy trzeba będzie pewnie poczekać. Ściąganie młodego chłopaka nie trafia na czołówki gazet.

Cytat:
Jakie są efekty pracy Kuźby i Klejndinsta?
Podobno Kelidinst był pierwszym, który dostrzegł Meliksona. Nie wiem na ile to sprawdzone informacje. Naturalnie dostrzeżenie Maora nie było rzeczą trudną ale jednak trzeba pojechać na mecz i zapisać nazwisko piłkarza w notesie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.03.2012 o godz. 12:49.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.03.2012, 12:53
Uspokój się już...

W newsach (czy to w gazetach czy stronach internetowych) podpisywanie się skrótami nie jest niczym niezwykłym. Tam ważniejsza od autora jest sama informacja, a kto chce wiedzieć, to nie ma problemów z dostaniem się do informacji, kto się pod danymi literkami kryje.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.03.2012, 12:55
Klejdinst był pierwszym w Izrealu.

zresztą, on moze znajdować w ....e super piłkarzy, ale tych grajkow przedstawia dyr.sportowemu i on decyduje.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 27.03.2012, 13:06
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Uspokój się już...

W newsach (czy to w gazetach czy stronach internetowych) podpisywanie się skrótami nie jest niczym niezwykłym. Tam ważniejsza od autora jest sama informacja, a kto chce wiedzieć, to nie ma problemów z dostaniem się do informacji, kto się pod danymi literkami kryje.
Takimi akronimami to można się w SuperExpresie podpisywać.
Jeżeli info jest ze strony oficjalnej to nie widzę powodu aby nie podawać godności autora.
Zresztą, nie wymagajcie dalej od tego klubu niczego.
Profesjonalizm buduje się od najprostszych rzeczy - od wzoru oficjalnego pisma i mydła w kiblu do podpisywania dużych kontraktów w świetle fleszy.
Jeżeli tego nie ma to jest tylko blichtr od święta.
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.03.2012, 13:14
Takimi akronimami to można się w SuperExpresie podpisywać.
Jeżeli info jest ze strony oficjalnej to nie widzę powodu aby nie podawać godności autora.
Zresztą, nie wymagajcie dalej od tego klubu niczego.
Profesjonalizm buduje się od najprostszych rzeczy - od wzoru oficjalnego pisma i mydła w kiblu do podpisywania dużych kontraktów w świetle fleszy.
Jeżeli tego nie ma to jest tylko blichtr od święta.
Serio, jest w tym klubie tyle absurdów, niedoróbek, idiotyzmów, a Ty się czepiasz akurat czegoś, co jest normą w świecie mediów i to wcale nie tylko w gazetach pokroju SE...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 27.03.2012, 13:51
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Serio, jest w tym klubie tyle absurdów, niedoróbek, idiotyzmów, a Ty się czepiasz akurat czegoś, co jest normą w świecie mediów i to wcale nie tylko w gazetach pokroju SE...
Strona Oficjalna jest OFICJALNYM ŹRÓDŁEM. Nie widzę powodu, dla którego autorzy kryją się za akronimami.
Nie czepiam się. Jakbym tam pracował to podpisywałbym się normalnie. Dziennikarze niech robią sobie co chcą. Wisła to nie gazeta.
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 27.03.2012, 13:58
śmieszni jesteście.. wymagacie pełnych podpisów od dziennikarzy Wisły Kraków, a sami nie wyrażacie zgody na publikowanie nawet waszych twarzy w galeriach meczowych.. (rozmywanie jest żałosne, bo psuje efekt zdjęcia)

a poważnie to może z tego samego powodu, ta dziennikarka woli nie publikować swoich danych? tak ciężko zrozumieć?
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 27.03.2012, 14:16
pysio napisał(a):Wyświetl post
śmieszni jesteście.. wymagacie pełnych podpisów od dziennikarzy Wisły Kraków, a sami nie wyrażacie zgody na publikowanie nawet waszych twarzy w galeriach meczowych.. (rozmywanie jest żałosne, bo psuje efekt zdjęcia)

a poważnie to może z tego samego powodu, ta dziennikarka woli nie publikować swoich danych? tak ciężko zrozumieć?
O czym Ty piszesz?
Adrian Ochalik jakoś nie ma problemu z identyfikacją.
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 27.03.2012, 14:22
Ale Adrian Ochalik to osoba publiczna. Nie dziennikarz a rzecznik prasowy, który reprezentuję klub "na zewnątrz", więc porównanie troche bez sensu
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.03.2012, 14:23
pysio napisał(a):Wyświetl post

1) Szukaj przez rok osób, którzy byli na danych zdjęciach.
2) Żydy nie śpią.
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.03.2012, 14:55
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Takich Bunozów, Chavezów, spokojnie znajdziesz na boiskach wiosek wokół Krakowa. Problem w tym ,ze trzeba ruszyć się zza biurka i pojechać oglądać, szukać. Na miejscu Cupiała pierwsze co bym kazał Bednarzowi to jeżdżenie po miastach i miasteczkach w soboty oraz niedziele i oglądanie meczów niejednokrotnie bardziej zaawansowanych taktycznie niż to co obecnie widzimy na Reymonta. W sumie Probierz tez mógłby pojeździć, zawsze czegoś by się nauczył.

Jeździć, oglądać i na 30 chłopa jeden czy dwóch się znajdzie o umiejętnościach Bunozy,

U nas jest też inny problem i to ogromny, który stopuje rozwój Wisły.
Jeden z byłych piłkarzy będący teraz skautem miał kilka takich talentów jak Melikson (trafili do zachodnich lig) problem w tym, że trzeba JUŻ wydać 400 tysięcy euro.
Gdy dzwonił do klubu to przez tydzień gościowi mówili "poczekaj, jeszcze nie ma decyzji" "poczekaj gdzie się spieszysz".
No i tertaz talenty grają w Belgii, czy w Bundeslidze.
A kolesia szlag trafia, bo widzi, ile Wisła straciła. Kilku Meliksonów.

U nas jest problem taki, jak w wielkich korporacjach - powolna decyzyjność. Podjęcie każdej decyzji wymaga przemielenia przez sporą ilośc opieszałych trybów, przez to tracimy zawodników.
Wisła chce dużo i za darmo, przy tym sporo stękając i przedłużając rozmowy a tak się nie da.
Nie będę podawał nazwiska skauta, niektórzy się sami domyślą.
A na dowód przytoczonych przeze mnie faktów - przypomnijcie sobie z Frankiem rozmowy, z Kosą, ostatnio z Małeckim, a rok temu sprawę wykupienia Czikosza.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.03.2012, 15:54
Patryk Małecki został przywrócony do kadry Wisły Kraków! Ba, zagrał nawet jako zmiennik w ostatnim meczu przeciwko Ruchowi Chorzów! Nie napiszę, że "zdziwienie moje jest niepomierne", bo w polskiej piłce już wiele widziałem i o wielu zaskakujących sprawach słyszałem. Przyznam jednak, że po ostatnich wybrykach Małego wydawało mi się, że jego przygoda z Wisłą Kraków dobiegła na zawsze końca. Jeszcze raz jednak okazało się, że moralność, etyka i zasady przegrały z doraźnym interesem sportowym oraz finansowym.
http://www.eurosport.pl/redakcyjny_b...postfull.shtml
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.03.2012, 16:39
Byłem za zawieszeniem Małeckiego i bardzo zaskoczyło mnie jego szybkie odwieszenie. Jednak kto wie o jakich aspektach pozasportowych słabej postawy drużyny mówił Probierz. Być może ktoś bardziej sobie zasłużył na to zawieszenie. Wszystkich jednak nie możemy zawiesić, a skoro tak to... musimy odwiesić zawieszonego. Dlatego z ew. krytyką tej decyzji zaczekam na jakieś wieści odnośnie tego protestu zawodników. Ostatnie zaangażowanie piłkarzy biegających w koszulkach Wisły powoduje, że zaczynam myśleć, że Patryk mógł mieć rację. Jego rzekome słowa, a ostatni "protest". Czy ma to ze sobą jakiś związek?
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Stary 27.03.2012, 17:36
Możliwe, w wywiadzie z nim na stronie SKWK Mały mówił, że tak naprawdę na Wiśle zależy tylko jemu i Sobolowi. Mówił to w szatni, nikt nie zaprzeczył jego słów.
Tamten wywiad zupełnie zmienił moje spojrzenie na Patryka Małeckiego. Jeżeli nic nie było zmieniane (a raczej nie było), to jestem z nim w 1906%.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.03.2012, 17:42
http://www.weszlo.com/news/9943-Andr...mniej_do_konca

proBIERZU! Ile jeszcze trzeba u Ciebie, by Kirm nie zagrał w meczu?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Stary 27.03.2012, 18:22
i powtórzę słowa Patryka Małeckiego, które już zacytowałem w poprzednim moim poście:
na Wiśle tak naprawdę zależy tylko Małemu i Sobolowi

#edit
chociaż popatrzcie na komentarze w tym artykule co inni myślą o nim (o artykule)

#edit2
Zbyt pochopnie oceniłem Andraża i postanowię go bronić
Możliwe, że te słowa to debilna interpretacja słów wypowiedzianych po angielsku. Kirm mógł powiedzieć: staramy się nie przejmować tą porażką, zwłaszcza, że do końca sezonu jeden mecz mniej. Interpretacja - taka jak w artykule.
Niedawno podobna sprawa była z Damienem Perquisem. Francuski Polak powiedział, że chce się skupić teraz na grze w klubie, a nie w reprezentacji. Wyszło, że Perquisa nie obchodzi reprezentacja. Damien wyjaśnił, że to przekręcenie jego słów. Dokładnie chodziło mu o to, że do Euro kupa czasu, więc po co teraz się skupiać na tym, Sochaux na spadku i trzeba grać dobrze w klubie, żeby dostać powołanie do reprezentacji.
Ostatnio edytowane przez Zohan : 27.03.2012 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów