|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Szpilka pokazał, ze ma siłe. Wydawało mi się iż za bardzo nastawia się na ciosy przeciwnika. Albo jest taki pewny, albo się kiedyś przejedzie na tym. Ważne że wygrał, szkoda że nie poboksował dłużej. Widać bylo jak zachęcał po drugim knock-downie przeciwnika żeby walczył dalej.
Walka Wacha też dobra. Praktycznei każda runda wyglądala tak samo. Przeciwnik boksuje, a nasz w drugiej części kazdej rundy atakował go kilkoma albo kilkunastoma mocnymi ciosami. Brawo za zwycięstwo. Czekamy na następne walki, bo robi się coraz ciekawiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak patrze na walke Adamka to coraz bardziej jestem przekonany ze on sie do tej kategorii po prostu nie nadaje. Bije kolesia na czysto a ten stoi i sie smieje
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
RAF ma 100%
Trzeba by bardzo głęboko szukać kiedy ostatnio Adamek kogoś rzucił na deski w tej kategorii. Minął rok a pierd.......lnięcia jak nie było tak nie ma. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No ale co teraz ma zrobić? 103 kilo jest, trzeba walczyć w ciężkiej
Poza tym - Adamek ciosu nie ma, za to szczęka z żelaza. Z Kliczkami nie powalczy, ale z innymi? Jak najbardziej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wach posyła na deski:
http://www.youtube.com/watch?v=rb-CBP3rSIE Szpila z czarnym: http://www.youtube.com/watch?v=KY-5tRw355o ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi sie wydaje ze z Wachem tez by dlugo nie powalczyl.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Fajne porównanie Szpilki i Wacha
![]() http://www.youtube.com/watch?v=AipZt...eature=related Obstawiam Adamka na jakieś 500-600 punktów ![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
R. zza baru zawsze powtarzał że tego smoka trzeba nie siłą a sposobem podejść
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie, nie pamiętam już jak to się robiło, aczkolwiek dzieciaki z gimnazjum też wyciągały na tym grubo ponad 900 - bodajże z góry się waliło, przez co gruszka nabierała większego rozpędu. Bardziej miarodajne są takie maszynki w kształcie ściany gdzie nie da się tak przekombinować.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież te maszyny można kalibrować, więc nie ma się co podniecać, że ktoś tam nabił więcej niż Szpilka. Wyniki z tej maszyny nie są miarodajne.
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przecież napisałeś dokładnie to co ja, tylko nie zwróciłeś uwagi na ważną rzecz, Szpilka uderza technicznie poprawnie, gdyby zrobił to niepoprawnie, tzn uderzył z góry to by spokojnie na tym wykręcił z 1100 Dlatego takie maszynki są zabawne , aczkolwiek nie odzwierciedlają rzeczywistej siły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi chodziło o ustawienia techniczne w tej maszynie- można tak ustawić, że lekko walniesz a nabije dużo punktów.
Wydaje mi się, że jeśli o technikę uderzenia lepiej uderzał Wach. ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Artur Szpilka otrzymał zaproszenie na sparingi od mistrza świata federacji IBF, WBO oraz WBA wagi ciężkiej, Władymira Kliczko - zdradził w rozmowie z "Przeglądem Sportowym" promotor ukraińskiego giganta boksu, Tom Loffer.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ktoś siedział do rana?
Cytat:
?![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Za wysoko... Cotto miał optyczną przewagę, wyprowadzał więcej ciosów - Floyd jednak przeważnie walczy z defensywy a celnych ciosów zadał więcej. Wg mnie wygrał Floyd ale na pewno nie tak wyraźnie.
|
|
|
|
Makaveli
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Czekałem, oglądałem.. Walka bardzo zacięta, słowa uznania dla Cotto - naprawdę pokazał się z bardzo dobrej strony. Floyd mimo wszystko trochę rozczarował..wygrać wygrał, ale na pewno nie aż tak wyraźnie jak wypunktowali to sędziowie.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
ciekawie ... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli moga byc dwie ciekawe walki bo:
To będzie jedno z największych wydarzeń w historii boksu w Polsce. 30 czerwca, dzień przed finałem EURO 2012, prawdopodobnie w Łodzi sławny Roy Jones junior (43 l.) zmierzy się z najlepszym polskim bokserem wagi półciężkiej Dawidem Kosteckim (31 l.). - Pierwszy raz w życiu nie wiem, co mam powiedzieć. Ja się wychowałem na jego walkach, a teraz wyjdę z nim do ringu - mówi "Cygan". Dawid Kostecki (31 l.) Polska, ur. 27.06.1981 w Rzeszowie wzrost: 183 cm, waga: 81,2 kg zasięg ramion: 189 cm wygrane: 39, porażki: 1 nokauty: 25 Roy Jones junior (43 l.) USA, ur. 16.01.1969 w Pensacoli wzrost: 180 cm, waga: 87,5 kg zasięg ramion: 188 cm wygrane: 55, porażki: 8, nokauty: 40 wicemistrz olimpijski z 1988 roku |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nie podniecajmy się tak, R. Jones jest teraz cieniem samego siebie. Gość już dawno powinien "zejść ze sceny" bo z każdą kolejną walką rozmienia swoją legendę na drobne
![]() ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
No proszę - przed Kosteckim na ring wyjdzie Szpilka:
Cytat:
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Polecam obejrzeć zapis z dzisiejszej walki:
http://www.bokser.org/content/2012/0...2026/index.jsp Cytat:
Chyba najważniejsza wygrana w jego karierze ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
gdzie można sprawdzić o której walczyć będzie Szpilka ? Ewentualnie wie ktoś ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
PODOBNO o 22...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Borek przed chwilą mówił, że pierwsza walka wieczoru jego, więc 22.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Właśnie dopiero wchodzą na ring - albo oglądam w sieci walkę przesuniętą o 2 godziny
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra walka Szpili. Ochłonał troche od ostatniej walki, nie szedł już na pełnej ....ie tylko bardziej spokojnie. CZasami za bardzo się odsłania i przy zawodniku który będzie miał mocny cios może się to zemscić. Dzisiaj w 2 rundzie pokazał że ma siłe Szpila. Bazile chciał walczyć, ale jak 4 raz leżysz to ciężko już myśleć o swoich szansach. Dobra walka, widać że gość coś umiał, był doświadczony. Teraz zobaczymy, może jeszcze w tym miesiącu Szpilka coś powalczy.
|
|
|