|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wojciech Kaczmarek (Cracovia) - bramkarz
Łukasz Nawotczyński (Cracovia) - obrońca Paweł Nowak (Lechia) - pomocnik Mateusz Mak (Bełchatów) - pomocnik Michał Mak (Bełchatów) - napastnik Mariusz Magiera (Górnik) - obrońca Aleksander Kwiek (Górnik) - pomocnik Krzysztof Mączyński (Górnik) - pomocnik Michał Jończyk (Górnik) - napastnik Dariusz Łatka (Podbeskidzie) - pomocnik Kamil Kuzera (Korona) - obrońca Adam Kokoszka (Polonia) - obrońca Łukasz Burliga (Ruch) - obrońca Piotr Stawarczyk (Ruch) - obrońca Każdy w początkowych latach kariery w Wiśle, każdy były teraz wzmocnieniem/uzupełnieniem. To co, teraz pozostaje tylko przeprosić kibiców? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Powiedz który z nich konkretnie, bo np. Nawot czy Kwiek to jakiś dowcip.
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Marcelo przyjeżdża do Krakowa obejrzeć mecz z Legią!
A tu krótki wywiad i pozdrowienia dla kibiców Wisły: http://www.weszlo.com/news/9970-Braz..._Wisla_-_Legia Respect Marcelo! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
diament, brylant, rubin, szmaragd
Z całego serca kibicuje mu żeby kiedyś zagrał w kadrze. ![]() Powód: brazylijskiej oczywiście
Ostatnio edytowane przez neq. : 29.03.2012 o godz. 17:14.
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Marcelo to jest gość,nigdy nie można było narzekać na jego zaangażowanie,fajnie że wpadnie mam nadzięję że te ofiary (nasi kopacze) nie zrobią mu nie miłej niespodzianki i pokażą jak to na co dzień grają
Marcelo 1906% Wisła PS: Ponoć Werder i VFB Stuttgart chcą Marcelo u siebie http://www.goal.com/de/news/3643/exk...die-bundesliga
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 29.03.2012 o godz. 18:18.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Miło by było pokazać jakieś wsparcie dla Marcelo, pokazać tym obecnym najemnikom że nawet obcokrajowiec, który przyjechał się wybić do Polski może się starać się, gryźć trawę i mieć Wisłę w sercu. Marcelo - 1906% szacunku A z innej beczki, oglądałem przed chwilą konferencje Skorży przed meczem i widać że chłop ma wielki sentyment do Wisły, sam jego sposób wypowiedzi o Wiśle i o wspomnieniach pokazuje że tęskni. W którymś z wywiadów nawet wspomniał że różnicą między Wisłą a Legią jest taka że Wisła to jak rodzina i jest bardziej nastawiona na wynik sportowy a Legia to wielki biznes i marketing. ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To nam się Marcelo rozczaruje...
Choć z drugiej strony, spotka człowieka który go wylansował, czyli J.Bednarza.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 30.03.2012 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Panie trenerze - co ma Legia, czego nie ma Wisła, i co ma Wisła czego nie ma Legia? - Patrząc na oba kluby mogę chyba stwierdzić, że Legia to jest wielka korporacja i panują tu relacje korporacyjne. W Wiśle jest bardziej rodzinnie, że tak powiem. Natomiast jeśli chodzi o inne sprawy, to oba kluby są do siebie podobne. Wisła – jako duża firma i rozpoznawalna marka powinna otworzyć akademię piłkarską. W Warszawie zrobiono to wcześniej i dlatego Legia najszybciej ma tego efekty. Ja się z tego bardzo cieszę i zarazem liczę na to, że będzie to impuls dla reszty klubów. Gdzie jest większy komfort pracy? W Krakowie czy w Warszawie? - W Krakowie po jedenastu porażkach w sezonie chyba nie miałbym szans dalej pracować… |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale to właśnie o Legii zawsze marzył. Sen o Warszawie stał sie faktem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 30.03.2012 o godz. 11:12.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Do Wisły trafił z chorzowskiego Ruchu, koszulkę z Białą Gwiazdą przywdziewał przez półtora sezonu, naznaczając ten fakt dwoma tytułami Mistrza Polski. Prócz tego grał w reprezentacji Polski, a także lidze rosyjskiej. O futbolowej karierze, życiowych wzlotach i upadkach, odnajdywaniu sensu w egzystencji i byciu kreowanym na celebrytę, serwis WislaLive.pl porozmawiał z DAMIANEM GORAWSKIM
Cytat:
http://wislalive.pl/co_slychac_u/dam...pelnionym-533/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Marcelo rozchwytywany przez kluby z Bundesligi. Powalcza o Niego Hamburger SV i Werder Brema oraz (podobno) Hannover 96. W bieżącym sezonie Marcelo jest podstawowym obrońcą PSV. W Lidze Europy zagrał w 12 meczach, a w Eredivisie w 25 i zdobył dwie bramki.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Lubiłem "Gore" jako piłkarza i lubię jako człowieka. W porządku gość. Fajne miał dryblingi na skrzydle. Pamiętam, jak Janas z Duńczykami wystawił jakieś Dudki, Rasiaków i Niedzielanów, a ja nie mogłem uwierzyć, że Żuraw z Gorą grzeją ławę. Dopiero po wejściu obaj ożywili grę. Był pierwszym rezerwowym w dream teamie w rundzie jesiennej 2004. To była paka. Uche, Gorawski, Szymkowiak, Cantoro, Zieńczuk.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A mnie jakoś nie zachwycał, czasami cos tam zagrał (z Lechem 3:1 jesli się nie myle, tam zamieszał) i poszedl za świetna jak na niego kasę.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a mecz w Madrycie?jedyny z naszych co nie mial nóg z waty
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
był Marcelo na meczu ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś może skan/PDF dzisiejszego wydania Przeglądu Sportowego co jest wywiad z Voigtem?
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://wisla-krakow.przegladsportowy...822,1,727.html
Tu masz wywiad. Z drugiej strony, ten wywiad to dla mnie zwykły skandal. Voigtowi po latach zebrało się na wspominki, bo wie, że wszyscy mogą go pocałować i nic mu nie zrobią (wielka szkoda...). O haniebnych rzeczach opowiada jak o czymś normalnym i jeszcze się kreuje na ofiarę systemu.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 31.03.2012 o godz. 11:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Franek kontuzjowany i prawdopodobnie nie wystapi z Nami w nastepnej ligowej kolejce
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Taki 'dream team', że przegrali z Dinamo Tbilisi.
![]() |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Podziękuj Baszczyńskiemu, który pomylił dyscypliny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
ŁKS prowadzi do przerwy z Podbeskidziem, gol Łobodzińskiego. Ładny, ale z uwagi na warunki trudno powiedzieć, czy mierzony
![]() W meczu po stronie Podbeskidzia gra jeszcze Łatka. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Akurat słowo mecz nie pasuje za bardzo do tego spotkania, ot gra, w której wygra drużyna, która pogoda będzie mniej przeszkadzać, tudzież piłka mniej razy stanie w kałuży. Ostatnio dzięki takim warunkom TSP zdobyło punkt z Jagą, dziś przegrali z ŁKS, wszystko wyszło na 0 xD
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
Oj bardzo to było bardzo przykre i przygnębiające przeżycie jak siedziałem wtedy w niedzielne popołudnie i patrzyłem na ten "mecz" i co nasi robili. A dziś jest inaczej? To samo tylko dużo mniej spektakularnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Voigta nie szanuje za to że pozbył sie z drużyny Zenka Małka,jednego z najbardziej charakternych zawodników tamtej Wisły
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dlaczego odszedłeś z Wisły? Wydarzyło się kilka spraw, o których nie chcę publicznie mówić. I nie mogę. To zostanie między mną a Basałajem. Basałaja juz nie ma wiec moze by tak Cleber wrocił do Wisły? Ciekawe czy Bednarz o tym pomyslał bo: A nie obawiasz się, że zamknąłeś sobie drzwi na Reymonta? Nie, teraz pracuję dla wszystkich. Dla Wisły, Cracovii, Zagłębia, Sandecji... Dla każdego, kto postawi na moich zawodników. Chcę ściągać dobrych, tanich piłkarzy, którzy mają poukładane w głowie, żeby wszyscy na tym skorzystali. Szczególnie w przyszłości, kiedy będzie można ich sprzedać za większą kwotę plus procent od następnego transferu. Akurat teraz beda szukani tani pilkarze, ktorzy dadza jakis poziom a nie beda wiele zarabiac. Ciekawe czy by sie na to zgodził - wrociłby do Wisły i wtedy predzej młody Cleber mogłby dostac szanse w druzynie - jezeli zainteresowany jest Nim PSV to chyba cos jednak w sobie ma. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|

|
||||||