The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2012, 18:23
Wojciech Kaczmarek (Cracovia) - bramkarz
Łukasz Nawotczyński (Cracovia) - obrońca
Paweł Nowak (Lechia) - pomocnik
Mateusz Mak (Bełchatów) - pomocnik
Michał Mak (Bełchatów) - napastnik
Mariusz Magiera (Górnik) - obrońca
Aleksander Kwiek (Górnik) - pomocnik
Krzysztof Mączyński (Górnik) - pomocnik
Michał Jończyk (Górnik) - napastnik
Dariusz Łatka (Podbeskidzie) - pomocnik
Kamil Kuzera (Korona) - obrońca
Adam Kokoszka (Polonia) - obrońca
Łukasz Burliga (Ruch) - obrońca
Piotr Stawarczyk (Ruch) - obrońca

Każdy w początkowych latach kariery w Wiśle, każdy były teraz wzmocnieniem/uzupełnieniem.
To co, teraz pozostaje tylko przeprosić kibiców?
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.03.2012, 18:37
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Każdy w początkowych latach kariery w Wiśle, każdy były teraz wzmocnieniem/uzupełnieniem.
Powiedz który z nich konkretnie, bo np. Nawot czy Kwiek to jakiś dowcip.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.03.2012, 18:41
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Wojciech Kaczmarek (Cracovia) - bramkarz
Łukasz Nawotczyński (Cracovia) - obrońca
Paweł Nowak (Lechia) - pomocnik
Mateusz Mak (Bełchatów) - pomocnik
Michał Mak (Bełchatów) - napastnik
Mariusz Magiera (Górnik) - obrońca
Aleksander Kwiek (Górnik) - pomocnik
Krzysztof Mączyński (Górnik) - pomocnik
Michał Jończyk (Górnik) - napastnik
Dariusz Łatka (Podbeskidzie) - pomocnik
Kamil Kuzera (Korona) - obrońca
Adam Kokoszka (Polonia) - obrońca
Łukasz Burliga (Ruch) - obrońca
Piotr Stawarczyk (Ruch) - obrońca

wpadnięcia w gówno nie czyści się kąpielą z gówna
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 25.03.2012, 19:14
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
wpadnięcia w gówno nie czyści się kąpielą z gówna

Większość to przeciętniacy (podobnie zresztą jak nasza kadra) ale braćmi Mak bym nie pogardził. Sam Kosowski wypowiada się o nich w samych superlatywach, odpowiednio prowadzeni powinni zajść wysoko.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.03.2012, 17:05
Marcelo przyjeżdża do Krakowa obejrzeć mecz z Legią!

A tu krótki wywiad i pozdrowienia dla kibiców Wisły:
http://www.weszlo.com/news/9970-Braz..._Wisla_-_Legia

Respect Marcelo!
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 29.03.2012, 17:14
diament, brylant, rubin, szmaragd
Z całego serca kibicuje mu żeby kiedyś zagrał w kadrze.
Powód: brazylijskiej oczywiście
Ostatnio edytowane przez neq. : 29.03.2012 o godz. 17:14.
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.03.2012, 17:42
Marcelo to jest gość,nigdy nie można było narzekać na jego zaangażowanie,fajnie że wpadnie mam nadzięję że te ofiary (nasi kopacze) nie zrobią mu nie miłej niespodzianki i pokażą jak to na co dzień grają

Marcelo 1906% Wisła

PS: Ponoć Werder i VFB Stuttgart chcą Marcelo u siebie

http://www.goal.com/de/news/3643/exk...die-bundesliga
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 29.03.2012 o godz. 18:18.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.03.2012, 17:47
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Marcelo przyjeżdża do Krakowa obejrzeć mecz z Legią!

A tu krótki wywiad i pozdrowienia dla kibiców Wisły:
http://www.weszlo.com/news/9970-Braz..._Wisla_-_Legia

Respect Marcelo!
Jak sprowadzać obcokrajowców to takich jak Marcelo czy Cleber!
Miło by było pokazać jakieś wsparcie dla Marcelo, pokazać tym obecnym najemnikom że nawet obcokrajowiec, który przyjechał się wybić do Polski może się starać się, gryźć trawę i mieć Wisłę w sercu.
Marcelo - 1906% szacunku

A z innej beczki, oglądałem przed chwilą konferencje Skorży przed meczem i widać że chłop ma wielki sentyment do Wisły, sam jego sposób wypowiedzi o Wiśle i o wspomnieniach pokazuje że tęskni. W którymś z wywiadów nawet wspomniał że różnicą między Wisłą a Legią jest taka że Wisła to jak rodzina i jest bardziej nastawiona na wynik sportowy a Legia to wielki biznes i marketing.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2012, 09:39
To nam się Marcelo rozczaruje...

Choć z drugiej strony, spotka człowieka który go wylansował, czyli J.Bednarza.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 30.03.2012 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 30.03.2012, 10:22
jcts napisał(a):Wyświetl post
A z innej beczki, oglądałem przed chwilą konferencje Skorży przed meczem i widać że chłop ma wielki sentyment do Wisły, sam jego sposób wypowiedzi o Wiśle i o wspomnieniach pokazuje że tęskni. W którymś z wywiadów nawet wspomniał że różnicą między Wisłą a Legią jest taka że Wisła to jak rodzina i jest bardziej nastawiona na wynik sportowy a Legia to wielki biznes i marketing.

Panie trenerze - co ma Legia, czego nie ma Wisła, i co ma Wisła czego nie ma Legia?
- Patrząc na oba kluby mogę chyba stwierdzić, że Legia to jest wielka korporacja i panują tu relacje korporacyjne. W Wiśle jest bardziej rodzinnie, że tak powiem. Natomiast jeśli chodzi o inne sprawy, to oba kluby są do siebie podobne. Wisła – jako duża firma i rozpoznawalna marka powinna otworzyć akademię piłkarską. W Warszawie zrobiono to wcześniej i dlatego Legia najszybciej ma tego efekty. Ja się z tego bardzo cieszę i zarazem liczę na to, że będzie to impuls dla reszty klubów.

Gdzie jest większy komfort pracy? W Krakowie czy w Warszawie?
- W Krakowie po jedenastu porażkach w sezonie chyba nie miałbym szans dalej pracować…
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 30.03.2012, 10:26
jcts napisał(a):Wyświetl post
Jak sprowadzać obcokrajowców to takich jak Marcelo czy Cleber!
Miło by było pokazać jakieś wsparcie dla Marcelo, pokazać tym obecnym najemnikom że nawet obcokrajowiec, który przyjechał się wybić do Polski może się starać się, gryźć trawę i mieć Wisłę w sercu.
Marcelo - 1906% szacunku

A z innej beczki, oglądałem przed chwilą konferencje Skorży przed meczem i widać że chłop ma wielki sentyment do Wisły, sam jego sposób wypowiedzi o Wiśle i o wspomnieniach pokazuje że tęskni. W którymś z wywiadów nawet wspomniał że różnicą między Wisłą a Legią jest taka że Wisła to jak rodzina i jest bardziej nastawiona na wynik sportowy a Legia to wielki biznes i marketing
.
Nie ma co się dziwić. W Wiśle święcił największe sukcesy - 2 mistrzostwa Polski.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2012, 11:08
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się dziwić. W Wiśle święcił największe sukcesy - 2 mistrzostwa Polski.
Ale to właśnie o Legii zawsze marzył. Sen o Warszawie stał sie faktem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 30.03.2012 o godz. 11:12.
Odpowiedz cytując
Taxu
Member

Od: 11.2009

Stary 30.03.2012, 12:01
Do Wisły trafił z chorzowskiego Ruchu, koszulkę z Białą Gwiazdą przywdziewał przez półtora sezonu, naznaczając ten fakt dwoma tytułami Mistrza Polski. Prócz tego grał w reprezentacji Polski, a także lidze rosyjskiej. O futbolowej karierze, życiowych wzlotach i upadkach, odnajdywaniu sensu w egzystencji i byciu kreowanym na celebrytę, serwis WislaLive.pl porozmawiał z DAMIANEM GORAWSKIM

Cytat:
W 2003 roku trafiłeś do Wisły Kraków. Mówi się, że transfer ten odbył się w ramach uregulowania zadłużenia chorzowian wobec klubu z Reymonta. Czy to prawda?

- To prawda, było kilku zawodników, których Ruch pozyskał z Wisły, m.in. Sławomir Paluch, Łukasz Surma i w ramach uregulowania niespłaconych długów po transferach tych piłkarzy zdecydowano o tym, że będę reprezentował Wisłę Kraków. Zdzisław Kapka i Bogdan Basałaj rozmawiali ze mną pół roku wcześniej, by przygotować mnie na przyjazd tutaj. Było to dla mnie spełnienie marzeń, ale czułem też strach. W Ruchu miałem wywalczone miejsce, a tu przychodziłem do drużyny w której grali najlepsi zawodnicy w Polsce.

Jak się odnalazłeś w tym dream-teamie?

- Wchodząc do szatni miałem respekt przed zawodnikami takimi jak chociażby: Żuraw, Szymek, Kuźba, Franek. Miałem obawy tego typu, czy moje umiejętności wystarczą na tyle, bym wywalczył miejsce w składzie. Muszę się też przyznać, że przez pierwsze pół roku codziennie po treningach wracałem na Śląsk. Nie chciałem mieszkać w Krakowie, ale po pewnym czasie udało mi się zaaklimatyzować i zakochałem się w tym mieście, w kibicach.

http://wislalive.pl/co_slychac_u/dam...pelnionym-533/
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.03.2012, 16:49
Marcelo rozchwytywany przez kluby z Bundesligi. Powalcza o Niego Hamburger SV i Werder Brema oraz (podobno) Hannover 96. W bieżącym sezonie Marcelo jest podstawowym obrońcą PSV. W Lidze Europy zagrał w 12 meczach, a w Eredivisie w 25 i zdobył dwie bramki.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 30.03.2012, 18:47
Lubiłem "Gore" jako piłkarza i lubię jako człowieka. W porządku gość. Fajne miał dryblingi na skrzydle. Pamiętam, jak Janas z Duńczykami wystawił jakieś Dudki, Rasiaków i Niedzielanów, a ja nie mogłem uwierzyć, że Żuraw z Gorą grzeją ławę. Dopiero po wejściu obaj ożywili grę. Był pierwszym rezerwowym w dream teamie w rundzie jesiennej 2004. To była paka. Uche, Gorawski, Szymkowiak, Cantoro, Zieńczuk.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 30.03.2012, 19:10
A mnie jakoś nie zachwycał, czasami cos tam zagrał (z Lechem 3:1 jesli się nie myle, tam zamieszał) i poszedl za świetna jak na niego kasę.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.03.2012, 22:51
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
A mnie jakoś nie zachwycał, czasami cos tam zagrał (z Lechem 3:1 jesli się nie myle, tam zamieszał) i poszedl za świetna jak na niego kasę.
a mecz w Madrycie?jedyny z naszych co nie mial nóg z waty
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.03.2012, 00:03
był Marcelo na meczu ?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 31.03.2012, 10:54
Ma ktoś może skan/PDF dzisiejszego wydania Przeglądu Sportowego co jest wywiad z Voigtem?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 31.03.2012, 11:06
http://wisla-krakow.przegladsportowy...822,1,727.html

Tu masz wywiad. Z drugiej strony, ten wywiad to dla mnie zwykły skandal. Voigtowi po latach zebrało się na wspominki, bo wie, że wszyscy mogą go pocałować i nic mu nie zrobią (wielka szkoda...). O haniebnych rzeczach opowiada jak o czymś normalnym i jeszcze się kreuje na ofiarę systemu.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 31.03.2012 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2012, 12:26
Franek kontuzjowany i prawdopodobnie nie wystapi z Nami w nastepnej ligowej kolejce
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 31.03.2012, 13:18
Taki 'dream team', że przegrali z Dinamo Tbilisi.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 31.03.2012, 13:37
Podziękuj Baszczyńskiemu, który pomylił dyscypliny.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.03.2012, 15:38
ŁKS prowadzi do przerwy z Podbeskidziem, gol Łobodzińskiego. Ładny, ale z uwagi na warunki trudno powiedzieć, czy mierzony
W meczu po stronie Podbeskidzia gra jeszcze Łatka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 31.03.2012, 16:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
ŁKS prowadzi do przerwy z Podbeskidziem, gol Łobodzińskiego. Ładny, ale z uwagi na warunki trudno powiedzieć, czy mierzony
W meczu po stronie Podbeskidzia gra jeszcze Łatka.
Akurat słowo mecz nie pasuje za bardzo do tego spotkania, ot gra, w której wygra drużyna, która pogoda będzie mniej przeszkadzać, tudzież piłka mniej razy stanie w kałuży. Ostatnio dzięki takim warunkom TSP zdobyło punkt z Jagą, dziś przegrali z ŁKS, wszystko wyszło na 0 xD
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 01.04.2012, 21:57
mistico napisał(a):Wyświetl post
był Marcelo na meczu ?
nie było. spóźnił się na samolot w Eindhoven
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.04.2012, 10:22
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
http://wisla-krakow.przegladsportowy...822,1,727.html

Tu masz wywiad. Z drugiej strony, ten wywiad to dla mnie zwykły skandal. Voigtowi po latach zebrało się na wspominki, bo wie, że wszyscy mogą go pocałować i nic mu nie zrobią (wielka szkoda...). O haniebnych rzeczach opowiada jak o czymś normalnym i jeszcze się kreuje na ofiarę systemu.
Jeśli ktoś chciałby z tym zrobić porządek od a do z to trzeba byłoby spalić, a potem zamknąć to całe kur.stwo na 50 lat. A potem od zera z mocną kontrolą i surowym karaniem za każdy przekręt.
Oj bardzo to było bardzo przykre i przygnębiające przeżycie jak siedziałem wtedy w niedzielne popołudnie i patrzyłem na ten "mecz" i co nasi robili.
A dziś jest inaczej? To samo tylko dużo mniej spektakularnie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.04.2012, 19:29
Voigta nie szanuje za to że pozbył sie z drużyny Zenka Małka,jednego z najbardziej charakternych zawodników tamtej Wisły
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2012, 08:43
Reser napisał(a):Wyświetl post
W wywiadzie z Cleberem czytałem jakiś czas temu, że nic nie jest pewnego ponieważ jego syn koniecznie chce strzelać gole w Wiśle Kraków. Wszystko wyjaśni się latem.

EDIT:
Za weszlo.com
No to jeszcze cos o Cleberze co weszlo z Nim rozmawialo

Dlaczego odszedłeś z Wisły?
Wydarzyło się kilka spraw, o których nie chcę publicznie mówić. I nie mogę. To zostanie między mną a Basałajem.

Basałaja juz nie ma wiec moze by tak Cleber wrocił do Wisły? Ciekawe czy Bednarz o tym pomyslał bo:

A nie obawiasz się, że zamknąłeś sobie drzwi na Reymonta?
Nie, teraz pracuję dla wszystkich. Dla Wisły, Cracovii, Zagłębia, Sandecji... Dla każdego, kto postawi na moich zawodników. Chcę ściągać dobrych, tanich piłkarzy, którzy mają poukładane w głowie, żeby wszyscy na tym skorzystali. Szczególnie w przyszłości, kiedy będzie można ich sprzedać za większą kwotę plus procent od następnego transferu.

Akurat teraz beda szukani tani pilkarze, ktorzy dadza jakis poziom a nie beda wiele zarabiac. Ciekawe czy by sie na to zgodził - wrociłby do Wisły i wtedy predzej młody Cleber mogłby dostac szanse w druzynie - jezeli zainteresowany jest Nim PSV to chyba cos jednak w sobie ma.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2012, 04:00
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
No to jeszcze cos o Cleberze co weszlo z Nim rozmawialo

Dlaczego odszedłeś z Wisły?
Wydarzyło się kilka spraw, o których nie chcę publicznie mówić. I nie mogę. To zostanie między mną a Basałajem.

Basałaja juz nie ma wiec moze by tak Cleber wrocił do Wisły? Ciekawe czy Bednarz o tym pomyslał bo:

A nie obawiasz się, że zamknąłeś sobie drzwi na Reymonta?
Nie, teraz pracuję dla wszystkich. Dla Wisły, Cracovii, Zagłębia, Sandecji... Dla każdego, kto postawi na moich zawodników. Chcę ściągać dobrych, tanich piłkarzy, którzy mają poukładane w głowie, żeby wszyscy na tym skorzystali. Szczególnie w przyszłości, kiedy będzie można ich sprzedać za większą kwotę plus procent od następnego transferu.

Akurat teraz beda szukani tani pilkarze, ktorzy dadza jakis poziom a nie beda wiele zarabiac. Ciekawe czy by sie na to zgodził - wrociłby do Wisły i wtedy predzej młody Cleber mogłby dostac szanse w druzynie - jezeli zainteresowany jest Nim PSV to chyba cos jednak w sobie ma.
Jak tak dalej pojdzie to niedługo będziemy mieli więcej skautów niz samych piłkarzy. Żeby choć jeden znalazł jednego młokosa na sezon, to bym zrozumiał sens całej tej zabawy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów