|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Czytanie nie boli. Makuszewski ma kontrakt do 30.06.12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Zwłaszcza w tym pucharze w Portugalii pokazał się nader obiecująco... zlituj się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tak samo na tej pozycji wolny jest Gancarczyk, albo Pawelec, a raczej by nie byli (chociaż ciężko mi tutaj o ocenę - mogę się mylić) wzmocnieniem Wisły. A co do budowy drużyny trzeba interesować się zawodnikami 19-24 letnimi, budować drużynę na lata. W ten sposób, aby w każdym następnym roku można było kogoś sprzedać i kogoś kupić - ciągłość musi być.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 24.03.2012 o godz. 13:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
No i Pazdanowi kończy się kontrakt a tu Jaga wyciąga po niego rękę.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32296,t...l?ticaid=1e269 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
podstawowe pytanie:
po co nam Pazdan? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
szkoda że młody Kosecki jest wychowankiem Legii
bo gdyby nie był to widziałbym go u nas ![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Pazdan to nasz człowiek, kibic Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=13135 W Lidze+ chwalili naszego byłego piłkarza Mariusza Magierę. Rok temu był do wyjęcia za darmo, a nie prezentował się gorzej od Paljicia. |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja bym najchętniej widział w Wiśle Makuszewskiego oraz Koseckiego, ale Legia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ciekawe kto wam te kadrę zbuduje bo na pewno nie CUpiał. On patrzy tylko kogo sprzedać, problem wtym, że już wszystkich dobrych piłkarzy sprzedał. Teraz zostały same wypożyczenia albo kaleki. Niektórzy przejrzą na oczy jak Wisła się zakotwiczy gdzies na dnie tabeli i nie będzie mogła się z tego wygrzebać bo ani kasy, ani szkolenia.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Bednarz na kolanach do Zabrza po Pazdana.I to już
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Guest
|
|
Walczącymi młodymi Polakami z 1 ligi ugramy max 8 miejsce. 1-2 do spokojnego wprowadzania do drużyny - ok. Ściągnięcie 5 i łudzenie się, że nas pociągną na szczyty to naiwność. Goście którzy mogą nam pomóc od zaraz z Polaków to gracze typu Celeban, Wojtkowiak, może Makuszewski, może Brożkowie, może ktoś inny w miarę młody i głodny sukcesu ściągnięty zza granicy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Piszę o nim, bo ktoś pisał na forum (zmroziło mnie) że chcemy tego łamagę zakontraktować na następny sezon! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Hajto w wywiadzie mówił że nasi młodzi zawodnicy nie odstają od rówieśników z Niemiec aż tak bardzo,największym problemem jak twierdzi jest brak wiary we własne umiejętności,kompleksy.Coś w tym musi byc skoro taki Hajto umiejętności piłkarskich za wysokich nie miał a 8 lat grał w Bundeslidze jakby nie patrzac.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.03.2012 o godz. 20:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krytykowano Moskala i w końcu go zwolniono. Popatrzcie; teraz mamy już 3. trenera w tym sezonie. Czy nie widać, że problem nie jest w osobie szkoleniowca? Za Moskala przynajmniej gra wyglądała bardzo przyszłościowo. Nie ma co mówić, że mamy silną obronę, po prostu bronimy się całym zespołem.
Tutaj faktycznie trzeba rewolucji. To dość radykalny postulat, ale całą drużynę należałoby wystawić na listę transferową i budować rozsądnie od nowa. Trzeba dać wreszcie jakiemuś trenerowi (z planem) 3 lata i potem dopiero zbierać żniwo. Niestety wiem, że będzie jak zawsze, czyli znowu braknie cierpliwości. Może w przyszłym sezonie drużyna zbudowana z emerytów zakwalifikuje się do pucharów, albo zdobędzie nawet mistrzostwo, ale przyszłości w tym żadnej nie będzie. Wolę, aby w następnym sezonie drużyna zajęła miejsce w środku tabeli, ale była sensownie budowana. Obecnie za Meliksona dostalibyśmy pewnie z 1.5 mln euro. Za pozostałych łącznie z Wilkiem i Małeckim może z milion więcej. Część piłkarzy podpisze się z wolnego kontraktu, jest trochę solidnych, a resztę, ale tym razem 20-22 letnich, kupi za zarobione pieniądze. Tutaj nawet jeżeli ściągniemy tego krytykowanego Celebana, Pazdana, Pawełka (31 lat jak na bramkarza to nie jest dużo), czy kilku innych polskich piłkarzy to wyjdziemy podobnie jak teraz jednak drużyna będzie w utrzymaniu tańsza, piłkarze do wzięcia za darmo, a także odmłodzimy trochę wiek drużyny. Tak samo ktoś mówił, że Janota, czy Cywka nie są piłkarzami na miarę Wisły. Nie wiem czy są, ale kto wie, trzeba aby nawet im się przyjrzano. W przypadku polskich zawodników będzie można liczyć też na to, że piłkarze trafią do reprezentacji i ich sprzedamy za granicę. Nasz kierunek na najbliższe lata poznamy wkrótce. Wyznaczą go nazwiska nowego prezesa, a także dyrektora sportowego. Ten sezon wygląda podobnie jak ten kiedy zajęliśmy 8. miejsce. Też najlepszy piłkarz był kontuzjowany przez jakiś czas, też osiągnęliśmy wynik w pucharach, też ratował nas często bramkarz, też mieliśmy kilku trenerów. Są jednak fundamentalne różnice. Tamta drużyna była perspektywiczna. Nawet tamta drużyna miała mniej porażek na koncie i więcej punktów po 23. rozegranych meczach. Możemy zostać średniakiem ligowym na długie lata jednak nie dajmy się dzielić piłkarzom. Oczekujmy zaangażowania od piłkarzy. Oczekujmy, aby do Wisły trafiali piłkarze, którzy rozumieją co to gra dla Wisły. Tak samo oczekujmy przede wszystkim mądrze budowanej drużyny niż sukcesu na już. |
|
|
|
Guest
|
|
Jakość na już, a nie ewentualnie za 2 lata albo wcale jest naszym jedynym wybawieniem. Ktoś pisał, ja sobie robiłem jaja pod spodem. Ale to by nie było aż taką niespodzianką. Zostawić/przedłużyć wszystkich tańszych to mniej męczących poszukiwań. A urlop się przecież należy panu wiceprezesowi po ciężkiej rundzie wiosennej, a przed nowym sezonem. Ciekawe czy na Pareikę starczy talarów czy może BC już go skreślił za Apoel. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|