|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jeszcze o Blumsztajnie.
Pan Stanisław zawsze w najwyższej formie. http://www.youtube.com/watch?v=5D_IbSD2nUs ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
wchodząc do kina masz OBOWIĄZEK PŁACIĆ ZA BILET. Wchodząc do kościoła na tacę dawać nie musisz. Wiem, ze zrozumiesz, jak sie wysilisz. Zabawne to jest epatowanie wiedzą z historii na poziomie twoim lub bobka: rewolucja = postęp. Gdybyście wiedzieli ciut więcej to znaleźlibyście multum analogii pomiędzy obiema (francuską i bolszewicką) rewolucjami. A pierwszą i podstawową jest próba ich mitologizacji. Troszkę pokory zamiast obklejania się tandetną tapetą "postępu". Oczojebne to ale działa tylko na was. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Racja, szlachta sama od siebie pewnego dnia by uznala ze jednak nie chce miec tych przywilejow. I ze lepiej zrzec sie ich. Po co je miec, jak mozna nie miec
I kler, i monarchowie, i burzuazja (wiesz jak zyl przecietny robotnik w XIX wieku?).Dlaczego nie zmienisz wyznania, i nie przeprowadzisz sie do jakiegos Iranu czy Afganistanu? Mentalnie pasujecie... To ludzie ktorzy patrza naprzod, a nie wstecz, ciagna ten swiat do przodu. Tak bylo, tak jest, i tak bedzie.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 23.03.2012 o godz. 18:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli pijesz do rewolucji przemysłowej, to odpowiadam Ci, że nic w tym wieku światu lepszego nie przytrafiło się. To był wiek, w którym Stany Zjednoczone były prawdziwie wolnym krajem. Był to też wiek, kiedy czarni pracowali w Ameryce Północnej. Popularnie zwani niewolnikami. A teraz posłuchaj.. Niewolnik pracował, w zamian dostawał dach nad głową i pożywienie. Właściciel dbał też o jego zdrowie, bo za kolejnego musiałby zapłacić. Polska 2012r.. Wielu rodaków uczciwie pracuje. Są niewolnikami państwa, które ograbia ich z dużej części pieniędzy, co prowadzi do tego, że brakuje im do pierwszego. Inni niewolnicy wyemigrowali. Od czasu do czasu wchodzę tu i zawsze rzucasz się w oczy swoimi tęczowymi wpisami. A teraz pochyl się nad niewolnictwem, rewolucją przemysłową i wszystkimi uciśnionymi. Chętnie się pośmieję. ![]()
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dajcie spokój, rozmawiacie z jakimś niedouczonym gówniarzem...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
Worcester
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Porownujesz status Kowalskiego z XXI wieku, ze statusem Mudzyna z XIX wieku? Uczciwie pracuje? Nie starczy do pierwszego? Bardzo ckliwa twa histora, ale sam sobie winny jestes. Ja znam wielu ludzi ktorzy zyja naprawde godnie. I uwaga, placa wieksze podatki od Ciebie Cytat:
![]() serek.c2 Nie przemeczaj sie, i nie pisz tak dlugich postow, bo na kazanie Natanka nie zdazysz ----------------------------------- Edit: 1. Sorry, myslalem ze to jest typowe opowiadanie z cyklu "a mojemu kumplowi to sie przytrafilo..." (a w rzeczywistosci opowiadasz swoja historie...). Mniejsza o to, sens mojego przekazu pozostaje niezmieniony... 2. Czyli jak? 3. Heh, sek w tym ze tego ciemnogrodu jest coraz mniej...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 23.03.2012 o godz. 19:45.
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bobku z rocznika '90.
1. Kurs czytania ze zrozumieniem. Nie żalę się, że mi brakuje. Przeczytaj jeszcze raz. 2. Wolność rozumiesz tak jak Palikot. Ja tak jak dr Gwiazdowski. 3. "Eksponat muzealny?" - każdego dnia dziękuję Bogu, że jestem z ciemnogrodu. Konczę z tobą dyskusję. ![]()
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
murray
Tradycyjne juz tanie i demagogiczne sztuczki. Cytat:
P.S Tak wiem, dupowata wikipedia. W razie czego poszukac samemu, mi sie nie chce ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bobku - post nie był skierowany do Ciebie, więc nie wiem po co trudzisz się na dogryzanie...
Jesteś szczylem, który za wiele w życiu nie widział. Wyglądasz na rozpieszczonego bobasa, któremu w życiu było zbyt łatwo... Miłego wieczoru. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ktoś, kto nie kuma zjawisk socjologicznych towarzyszących pisaniu na forum może pomyśleć, że masz w zanadrzu jakieś argumenty, ale dobrze, że w pierwszym zdaniu swojej wypowiedzi mówisz, co będzie w jej dalszym ciągu.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
"Jak my mamy rywalizować z Niemcami, gdy w nich Amerykanie przez 50 lat pompowali miliardy dolarów, a w nas Ruskie tylko Marksa i Lenina".
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Szalenie intryguje mnie bowiem czy zdaniem kolegi którego: "dawanie na tace to opłata za "usługę" czyli za uczestnictwo we mszy" opodatkować należałoby również np: prezenty urodzinowe (podatek dochodowy i VAT) czy weselne (jak wcześniej). Myślę że można by też zastanowić się nad podatkami od prezentów gwiazdkowych (zwykle w grudniu budżet ma problemy) tudzież komunijnych. Ale, ale dlaczego mamy się tak ograniczać Bardzo ciekawym jest również to że na hasło o "ludziach o mentalności chłopów pańszczyźnianych z epoki feudalizmu" uwielbiali się powoływać tak naziści jak i bolszewicy. I tak własnie nieśli nam "postęp" i "rozwój". Jak widać człowiek nie uczy sie na własnych błędach. Te same bzdurne hasła zawsze znajdą wystarczająco dużo idiotów siejących ciemnotę i zacofanie w imię rozwoju i postępu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ponieważ uważasz że: "szlachta sama od siebie pewnego dnia by uznala ze jednak nie chce miec tych przywilejow" to powiedz mi proszę (oczywiście na miarę swojej wiedzy) z jakiego stanu (tak to się wówczas we Francji mówiło) pochodzili przywódcy rewolty we Francji. Byłbym również bardzo ciekaw abyś zechciał mi powiedzieć (na miarę swojej wiedzy oczywiście) z jakimi tytułami kończyli swoją karierę (o ile oczywiście nie stracili wcześniej głowy z rąk współrewolucjonistów) oficerowie i dowódcy tej rewolucyjnej armii. Jeśli chodzi o wyjazdy to Tobie poleciłbym Koreę (tę północną oczywiście) albo Kubę (w tym wypadku musisz się trochę spieszyć). Na pewno czułbyś sie tam jak u siebie. Permanentny postęp i rewolucja. " To ludzie ktorzy patrza naprzod, a nie wstecz, ciagna ten swiat do przodu. Tak bylo, tak jest, i tak bedzie" : coś bardzo podobnego wrzeszczał Lenin podpisując wyroki śmierci na "wrogów rewolucji". |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Po co argumentujecie kolesiom dla których im większy debilizm tym bardziej postępowy. Jedno co potrafią to komuś do kieszeni zaglądać. To że urzędasy za łapówy umarzają podatki to ich nie interesuje. Ich interesuje dlaczego babcia wysyła 10 zł z emerytury ojcu dyrektorowi. A nie jakimś "postępowym" organizacjom. Zazdrość i zawiść to takie nowoczesne
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
wislak68
Wracamy do tego samego? Kolejny raz bedziesz mi zadawal pierdylion glupkowatych kwestii, na ktore oczekujesz ze bede odpowiadal. Oczywiscie potem, gdy ja Ci zadam pierdylion glupkowatych kwestii, to ty juz odpowiedziec nie bedziesz raczyl. Na koniec uznasz ze kwestia zostala omowiona Cytat:
My gadamy o jednostkach czy o ogole? Engels, o ile mnie pamiec nie myli, byl burzujem. Czy to oznacza ze burzuazja (jako klasa, nie jako jednostki) z czasem sama od siebie dokona rewolucji komunistycznej? P.S Popraw cytat, bo ja tak nie uwazam ![]() Cytat:
Cytat:
Permanentna rewolucja znaczy? Gdzie ja napisalem za kazda rewolucje jest automatycznie "sluszna"? Gdzie ja napisalem ze potrzebuje teraz rewolucji? Cytat:
Teraz pewnie bedzie tradycyjnie; pomijanie niewygodnych kwestii, kolejny pierdylion glupkowatych pytan, i jeszcze glupszych uproszczen. I potem oczekiwania ze ja nad tym wszystkim bede sie meczyl... P.S Wiesz juz kim byl np. Giordano Bruno, czy dalej udajesz ze nie, twierdzac przy okazji ze kosciol niczego nie blokowal? Zastanowiles sie juz nad tym czy dzialania kosciola katolickiego kiedys wspolgraly z nauka Jezusa, czy nie?
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 24.03.2012 o godz. 00:31.
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zanim napiszesz następny post spróbuj sie może zastanowić czy ma w ogole sens coś takiego jak dialektyczny sposób widzenia świata (zaproponowany przez Hegla i "twórczo" rozwinięty" przez Marksa i Engelsa), który w sferze politycznej sprowadzać się miał do dychotomii pomiędzy bazą a nadbudową prowadzącej w konkluzji do rewolucji. Mówiąc bardziej dla Ciebie zrozumiałym językiem przemyśl czy faktycznie było tak że rewolucja we Francji doprowadziła do "utraty przywilejów przez szlachtę" czy może wręcz przeciwnie (jako najłatwiejszy przykład do analizy proponuję Ci przypadek Napoleona Bonaparte). W kontekście Twojej wypowiedzi o tym że: "... burzuazja (jako klasa, nie jako jednostki) z czasem sama od siebie dokona rewolucji komunistycznej?" zastanów sie nad faktem że tzw rewolucja komunistyczna dokonała się nie w krajach w których "klasa robotnicza" była najliczniejsza ale w feudalnej Rosji i Chinach. Jeśli spróbujesz przemyśleć te fakty to być może zrozumiesz dlaczego "świeżość" (to oczywiście eufemizm) Twoich poglądów budzi na tym forum takie rozbawienie. Być może też zrozumiesz "co ma piernik do wiatraka" tudzież czy "gadamy o jednostkach czy o ogole". Mam również nadzieję że chwila refleksji nad zadanymi tematami pozwoli Ci rozstrzygnąć dylemat "słuszności rewolucji" tudzież jej "potrzeby". Jeśli natomiast chodzi o komentarz dotyczący hasła o "ludziach patrzących naprzód" to mam nadzieję że podane przez Ciebie przykłady uświadmiły Ci jak beznadziejnie banalne, ogólne i nic nie wnoszące jest to hasło tak skwapliwie przez Ciebie wyboldowane. PS: Jeśli odnoszenie się do moich pytań jest dla Ciebie aż tak bardzo męczące to w trosce o Twoje zdrowie zrozumiem jeśli odpuścisz. Nie każdemu Pan Bóg dał po równo ...
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 24.03.2012 o godz. 02:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||||||
|
wislak68
Tradycyjne juz rozmywanie stosowane przez wislaka68... I brak argumentacjii. Cytat:
Dobra, pojde na duze skroty i napisze baaaardzo ogolnie. Cala dyskusja zaczela sie od mojego stwierdzenia ze z reguly nikt dobrowolnie nie oddaje przywilejow jesli nie musi. Zalozmy ze mamy panstwo X w ktorym jest 1000 mieszkancow. 100 ma przywileje, 900 ich nie ma. Z tych 900, 600 zyje w biedzie. Okej, ile z tych 100 z przywilejami, zrezygnowalo by z tych przywilejow (przystalo by na gorszy komfort zycia) by tym 600 zylo sie lepiej? Ile? Biorac pod uwage ludzka nature, chyba niewielki procent? Powracajac do planu rzeczywistosci, jesli pewna czesc spoleczenstwa owczesnej Francji miala przywileje (szlachta, kler, itd) to czego mozna sie bylo spodziewac? Chyba nie tego ze te grupy spoleczne zrezygnowaly by z tych przywilejow bez przymusu, nie? Jednostki tak, ale nie grupa jako calosc. Tylko presja innych grup mogla spowodowac ze uprzywilejowane grupy zaczelyby tracic przywileje. Taka presja byla rewolucja francuska. I uwaga, ja nie pisze ze rewolucja francuska stworzyla rowne spoleczenstwo. Rewolucja francuska stworzyla nowy rezim. Rezim inny od poprzedniego. W tym rezimie przywileje uprzywilejowanych starego rezimu, albo zniknely, albo znacznie zmalaly. W tym przywileje szlachty. Przywileje szlachty (co niekoniecznie musi znaczyc bogactwo, wszak czesto szlachta stawala sie burzuazja) malaly przed rewolucja (niekoniecznie ze wzgledu na klasy "popularne") i po, ale nie mozna zaprzeczyc ze rewolucja francuska to byl kamien milowy jesli chodzi o zerwanie z Ancien Regime. W ancien regime pewne grupy byly uprzywilejowane. Zerwanie z tym rezimem sila rzeczy sprawia ze te grupy traca przywileje lub ich czesc. Reasumujac, rewolucja francuska uderzyla bezposrednio w monarchie absolutna i wszystko co ta monarchie absolutna podtrzymywalo, czyli uderzylo w przywileje pewnych grup. Tyle i tylko tyle. I nie pierdziel mi teraz ze szlachta (w formie przed rewolucyjnej) zyskala na sile dzieki rewolucji, bo to smiech na sali. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiesz juz kim byl np. Giordano Bruno, czy dalej udajesz ze nie, twierdzac przy okazji ze kosciol niczego nie blokowal? I co? Nico. Jestes zwyklym hipokryta. P.S Dlaczego odreagowujesz porazki zyciowe w taki sposob? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
*Nie moge zagwarantowac ze bedzie mi sie chcialo pisac kolejny dluuugi post zeby spierac sie o takie po.......ki o jakie sie spieramy. Moze odpisze, ale gdyby nie, to zebys nie myslal jak poprzednim razem ze "kwestia zostala omowiona". Bo wtedy nie zostala, i... teraz tez sie nie zanosi by zostala...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 24.03.2012 o godz. 04:03.
|
||||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Rewolucja we Francji a) Wspomniane przez Ciebie "presja" na zmiany jest zjawiskiem ogólnym i żadną miarą nie odnosi się tylko do Francji XVIII. Niejaki Pareto zbudował na tej podstwie nawet całkiem niezłą teorię (która znacznie lepiej tłumaczy rzeczywistość niż ten cały marksistowski bełkot). Jeśli zgodzimy sie z tą tezą (a jak rozumiem takie jest również Twoje zdanie) to tzw Wielka Rewolucja Francuska (którą niektórzy kreują na wydarzenie dające początek czasom nowożytnym) jest zwykłą ruchawką w której łasa na kasę banda sprytnych przedstawicieli niższej klasy rządzącej (z pewną domieszką psychopatycznych fantyków) wyrżnęła przedstwicieli wyższej klasy rządzącej. Ot ruchawka jakich w Historii wiele. b) Jak słusznie zauważasz stworzono nowy reżim. Reżim który poza nazwiskami nie róznił się w żadnym stopniu od tego który był poprzednio. Ot markizów i baronów z nadania Kapetyngów, Walezjuszy i Burbonów zastąpili baronowie z nadania napoleońskiego. Innymi słowy z całą pewnością nie możemy mówić o "zmniejszeniu przywilejów starego reżimu". Co najwyżej o pewnych zmianach osobowych w jego strukturze. Innymi słowy rewolucja jako taka nie zmieniła w żaden sposób sposobu sprawowania władzy. Można wręcz stwierdzić że w okresie napoleońskim "absolutyzm" tej władzy był znacznie większy niż za czasów Ludwika. c) Twierdzę że na rewolucji zyskała szlachta. To że w większości z nadania napoleońskiego to już zupełnie inna sprawa. Podsumowując tę część wypowiedzi powtórze tylko że przypisywanie rewolucji francuskiej jakiejś specjalnej funkcji dziejowej (obalanie feudalizmu, idee "oświeceniowe" itp.) ma więcej wspólnego z nachalną agitacją ideologiczną niż z rzeczywistością. 2. Przykład Napoleona Oczywiście nie zrozumiałeś o co mi chodzi. A chodziło mi o to że cała tzw rewolucja burżuazyjna obalająca feudalizm skończyła się tym że jej flagowa postać zostaje cesarzem a cała jego rodzina i połowa dowódców armii rewolucyjnej staje się nagle królami i książętami broniącymi "stary reżim". Trudno chyba o większy paradoks i jednocześnie dowód na to że cała ta rewolucja to wbrew ideologicznej agitce zwykła ruchawka. 3. Rewolucja w Rosji i Chinach Jeśli ktoś podaje przykład Engelsa mającego być zaprzeczeniem faktu że rewolucję komunistyczną przeprowadza tylko klasa robotnicza to mam prawo sądzić że stwierdzenie" Mam udawac ze jestem dialektykiem, i bronic tego sposobu widzenia swiata" wydaje sie być mało konsekwentne. Wskazuje jednoznacznie że wierzy się w te wszystkie bzdury o "duchu dziejów", "historycznym postępie" , "koniecznosci historycznej", "bazach, nadbudowach i rewolucjach". Przykład z rewolucją przeprowadzoną w Rosji i Chinach a nie w krajach z "silną klasą robotniczą" jest w tym wypadku najbardziej standardowym argumentem używanym w podobnych dyskusjach (komuniści nie poradzili sobie z nim do tej pory choć bardzo sie starali). 4. GB Obiecałem sobie że dyskutować na tak żenującym poziomie jak ten zaprezentowany przez Ciebie poprzednio nie będę. Jeśli jednak obiecasz że na czas naszej rozmowy o GB zapomnisz o swoim palikocięctwie i (drugi warunek) znajdziesz mi cytat z mojej wypowiedzi w którym twierdzę że: "ze kosciol niczego nie blokowal"to obiecuję że wyjaśnię Ci na czym polega Twoja głęboka naiwność w powoływaniu się na przykład Giordano. PS: zawsze jestem skłonny podyskutować z kimś kto przedstawia swoje argumenty (również te z którymi sie nie zgadzam) w sposób logiczny i uporządkowany. Z bełkotem i kakofonią dyskutować nie będę.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 24.03.2012 o godz. 06:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co więcej, wydłużenie okresu pracy wcale nie zapewni przyrostu emerytury w stopniu, o jakim zapewniają nas dziś rządzący, toteż wydaje się, że realnym celem zmiany, którą Tusk chce przepchnąć przez sejm, będzie maksymalne skrócenie okresu wypłat.
http://biznes.interia.pl/raport/emer...bnikow,1775604 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Do tej pory myslałem, że wykup polsiej ziemi jest jakoś konstytucyjnie zabroniony..Okazuje sie jednak, że w 2016r. kończy się okres zakazu skupowania polskiej ziemi i każdy obywatel UE (firmy itd.) będą mogły dosłownie wykupywać nasz kraj..
Jakie mogą być tego zagrożenia? Czy mowa o kolejnym rozbiorze Polski staję się najnormalniej w świecie możliwa? Niektóre kraje, jak Szwajcaria czy Norwegia, maja konstytucyjny zakaz sprzedaży obcym obywatelom własnych ziem. U nas zapewne [nie]rząd będzie starał się np. Niemcom ułatwiać transakcje w każdy mozliwy sposób.. Jeśli ktoś ma pisać.. że jest wolny rynek, a w UE mamy swobodny przepływ kapitału, niech od razu za swój internacjonaliizm przyjmie 4 murzyńskie, tam gdzie ma, swój własny kraj.. http://biznes.onet.pl/jak-niemcy-rzu...4,1,news-detal ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
||
|
Rozbiór Niemiec będzie
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 24.03.2012 o godz. 12:31.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
za wpolityce.pl
Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Poważnie nie rozumiesz dlaczego rozbioru Niemiec nie będzie a Polski może być? To skup się. Ktoś kto sprzeda w Niemczech 100 ha za otrzymaną kasę może w Polsce zwłaszcza na wschodzie kupić 1000 ha.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zaraz się zjawi Szpen i wyjaśni wszystkie dobre strony tego kroku ze strony PO. Chociaż... może tym razem mu pomogę.
Spójrzmy na to z drugiej strony. Polski budżet kosztowało TYLKO 250 tysięcy PLN niedopuszczenie do władzy Kaczora i jego wyznawców. Jednym słowem, ledwie ćwierć miliona złotych zapobiegło prawdopodobnie wojnie domowej! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ciekawie się dzieje
![]() http://fakty.interia.pl/raport/tarcz...y,1777064,3954 Włączone mikrofony zebrały fragment rozmowy prezydentów USA Baracka Obamy i Rosji - Dmitrija Miedwiediewa. "Obama: Wszystkie te kwestie, ale szczególnie kwestia tarczy antyrakietowej, mogą być rozwiązane, ale ważnym jest, by dał mi przestrzeń. Miedwiediew: Jasne, rozumiem. Rozumiem co masz na myśli, mówiąc o przestrzeni. Przestrzeni dla ciebie... Obama: To moje ostatnie wybory. Po tych wyborach będę mógł być bardziej elastyczny. Miedwiediew: Rozumiem. Przekażę tę informację Władimirowi." Podsumowując : Obama poświęci wszystko byle tylko Putin zapewnił mu pozytywną "przestrzeń" przy okazji zbliżających się wyborów. Zapewne w formie pozorowanych sukcesów w polityce zagranicznej i amerykańsko - rosyjskiej polityki miłości. Udanego mają prezydenta Ci Amerykanie ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
co się dzieje?
czyżby nasi amerykanie, których tak wielbią Prawi i Sprawiedliwi kolejny raz przehandlowali Nas w imię swojego interesu? HoHoHo, Ruscy nie, Niemcy nie, Amerykanie nie. To kto? Jarosław! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież oni z Ruskimi świetnie żyją. W świetle fleszów wymieniają się szpiegami, wspólne projekty militarne prowadzą od lat, więc co w tym dziwnego? A byli tacy co jadąc do USA na klęczkach myśleli, że ktoś się nimi tam przejmie.
|
|
|