The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2012, 11:10
Parking jako taki moim zdaniem byłby opłacalny gdyby:
1. Nie był podziemny ( koszt budowy parkingu podziemnego wielopoziomowego jest dla przeciętnego Polaka ceną wartością kosmiczną, więc później miałoby to przełożenie na koszt 1h parkowania )
2. Miał porządny dojazd - a nie ciasne al. 3 Maja i ( niestety ) Reymonta
3. W okolicy byłoby więcej zabudowy komercyjnej ( i to o klasę lepszej niż stary Petroinform ) - a tak, to głównie studenci, którzy groszem nie zawsze śmierdzą i raczej nie będą docelową grupą klientów dla parkingu
4. Był budowany wg koncepcji inwestora, a nie miasta.

Pewnie znalazłoby się dużo więcej argumentów za i przeciw, ale jest piątek i nie chce mi się myśleć na zapas
Mam tylko nadzieję, że coś się w końcu ruszy infrastrukturalnie w okolicach stadionu...
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.03.2012, 11:35
Erich Zann napisał(a):Wyświetl post
Wśród inwestycji czekających na realizację są też m.in.: budowa hali sportowej 100-lecia KS Cracovii (ma pełnić funkcję Centrum Sportu Niepełnosprawnych)
Co za przezorność inwestora sorry, nie mogłem się powstrzymać
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.03.2012, 11:51
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
jeśli inwestorowi prywatnemu (ze sporym wsparciem miasta) nie opłaca się wybudować parkingu przy Muzeum Narodowym, to tym bardziej nie opłaca się przy stadionie. Albo miasto wybuduje parking - nie wiem, czy musi być podziemny, albo nikt tam tego nie zrobi bo to jest ekonomicznie nieopłacalne.
A od kiedy Miasto ma budować tylko obiekty ekonomicznie opłacalne? Miasto ma kasę z podatków i zadanie działać tak żeby mieszkańcom życie ułatwiać, a nie zarabiać na premie dla urzędasów.

Podziemny czy nie, jeżeli chcemy mieć ze dwa poziomy potrzebne sa fundamenty więc i tak kopać trzeba. Tuż obok jest park Jordana, błonia, jedna z większych uczelni w Krakowie. To przecież ciężko znaleźć miejsce gdzie parking byłby bardziej potrzebny.

Niestety żyjemy w kraju gdzie najwięcej jest chętnych żeby na wszystkim zarobić na lewo. Po prostu uczciwie zarobić to za mało, to jest wtedy ekonomicznie nieopłacalne. Takie smutne pi....nie. Taki parking powinien wybudować klub najlepiej z własnej kasy i zarabiać na nim przez kolejne 100 lat. Tyle że bez lewizny się nie da i nikomu się nie chce. A jak jest mecz to w promieniu dwóch kilometrów zastawiony każdy trawnik.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.03.2012, 13:44
słyszeliście coś na temat malowania ścian na trybunie zachodniejma ktoś jakieś zdjęcia?
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.03.2012, 19:09
Tylko to info z konkurencyjnego forum:

W ogóle, to dzisiaj zmierzając na konferencje zauważyliśmy, że
zewnętrzne ściany wjazdów dla autokarów (te prowadzące do podziemnego
parkingu) są malowane. Szef pracujących krzyczał nie wiedząc, że to
słyszymy: "nie wiem jak to zrobicie k..., ale 4 wiadra muszą wam
wystarczyć...!!".
Wyjaśniamy - wreszcie zabrano się za elewację trybuny zachodniej, pokrywana jest ona czymś na kształt tynku,</i> <i>
ale natryskiwana z pistoletów ciśnieniowych, tak jak farba np przy
malowaniu samochodów. Kolor można określić jako beżowy, choć
specjalistami w tej dziedzinie nie jesteśmy. Pokryte nim są już niektóre
elementy elewacji i całe wejście główne, wraz z tym przerośniętym
zadaszeniem, nazywanym przez niektórych "skocznią".<br><br> Powiemy tak
- marmur to nie jest, ale wygląda dużo bardziej estetycznie niż brudny,
pełen zacieków beton techniczny. Nie wiemy czy cały stadion zostanie
tym pokryty, czy jedynie trybuna zachodnia. Zdjęcia rzecz jasna
zapomnieliśmy zrobić...:/
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 23.03.2012 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
andrzej
Member

Od: 05.2010

Stary 23.03.2012, 19:31
A wiecie czy faktycznie zjeżdżają tam autokary?
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.03.2012, 23:06
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
jeśli inwestorowi prywatnemu (ze sporym wsparciem miasta) nie opłaca się wybudować parkingu przy Muzeum Narodowym, to tym bardziej nie opłaca się przy stadionie. Albo miasto wybuduje parking - nie wiem, czy musi być podziemny, albo nikt tam tego nie zrobi bo to jest ekonomicznie nieopłacalne.
A g.... prawda
Parking przy MN jest opłacalny dla prywatnego inwestora ,ale pod jednym warunkiem -miasto musi łaskawie zmienić w końcu swoją politykę parkingową . Powstanie takiego parkingu musi być związane z wprowadzeniem zakazu parkowania na ulicach okalających Błonia tak by samochody ,które chcą się zatrzymać w pobliżu Błoń mogły parkować jedynie na terenie parkingu podziemnego no ,ale niestety od urzędników nie można oczekiwać myślenia kompleksowego.
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Stary 23.03.2012, 23:17
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
słyszeliście coś na temat malowania ścian na trybunie zachodniejma ktoś jakieś zdjęcia?
Szedłem ostatnio Reymonta z uczelni i zauważyłem, że coś nie tak z kolorem tego dachu przed zachodnią. Uznałem, że coś muszę mieć z oczami, bo to niemożliwe, żeby powstawała elewacja. Wygląda jednak na to, że moje oczy są zdrowe Jeśli nic nie pojawi się do przyszłego tygodnia, postaram się sam zrobić zdjęcie. Faktem jednak jest, że "skocznię" czymś pomalowano.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 23.03.2012, 23:29
Nawet parking przy Sheratonie nie przynosi zysku. Dlatego inwestorzy sobie odpuscili Kraków z budowa parkingów podziemnych. Zreszta tam są takie ceny, ze naprawdę mało kogo na to stać- więc moze by lepiej na tym wyszli po obniżce cen.

Budowa parkingu w okolicach Wisły musi być połączona z likwidacja miejsc parkingowych, to oczywiste. zgadzam sie, ze jeśli parking zbudowaloby miasto-to ta inwestycja nie musi przynosić w zalozeniu zysku.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 23.03.2012 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.03.2012, 00:13
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Szedłem ostatnio Reymonta z uczelni i zauważyłem, że coś nie tak z kolorem tego dachu przed zachodnią. Uznałem, że coś muszę mieć z oczami, bo to niemożliwe, żeby powstawała elewacja. Wygląda jednak na to, że moje oczy są zdrowe Jeśli nic nie pojawi się do przyszłego tygodnia, postaram się sam zrobić zdjęcie. Faktem jednak jest, że "skocznię" czymś pomalowano.
Ludzie... skocznie wylozono tynkiem i pomalowano ponad pol roku temu i bylo to juz kilkakrotnie pokazywane... Jedynie jak bylem na Wisle w Lutym to wylalaplem ze w zimie rynny wmienili na porzadne, ale sam tynk juz byl na skoczni od ok Pazdziernika.

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.03.2012, 00:27
andrzej napisał(a):Wyświetl post
A wiecie czy faktycznie zjeżdżają tam autokary?
Zjezdzaja. Zawodnicy wychodza z szatni, przez mix zone, prosto do autokaru, na parkingu.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Stary 24.03.2012, 10:06
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Ludzie... skocznie wylozono tynkiem i pomalowano ponad pol roku temu i bylo to juz kilkakrotnie pokazywane... Jedynie jak bylem na Wisle w Lutym to wylalaplem ze w zimie rynny wmienili na porzadne, ale sam tynk juz byl na skoczni od ok Pazdziernika.

W takim razie mój błąd, nie patrzyłem w tamtą stronę i zauważyłem to przypadkiem. Czyli nadal pozostaje oglądać piękno betonu.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.03.2012, 13:06
allon napisał(a):Wyświetl post
A g.... prawda
Parking przy MN jest opłacalny dla prywatnego inwestora ,ale pod jednym warunkiem -miasto musi łaskawie zmienić w końcu swoją politykę parkingową . Powstanie takiego parkingu musi być związane z wprowadzeniem zakazu parkowania na ulicach okalających Błonia tak by samochody ,które chcą się zatrzymać w pobliżu Błoń mogły parkować jedynie na terenie parkingu podziemnego no ,ale niestety od urzędników nie można oczekiwać myślenia kompleksowego.
Ale zastanów się przez chwilę. Parkowanie wokół błoń jest za free i specjalnie nie jest jakieś kłopotliwe. Zastąpienie czegoś bezpłatnego płatnym i to jeszcze nie dającym gwarancji na miejsce (bo ile tam będzie miejsc pod mn?) jest totalnie bez sensu. Nie rozwiązuje to problemu.

Musiałby powstać co najmniej taki parking jak na lotnisku.
Wisła niestety woli się bawić dalej po staremu. Trzeba dać w łapę jednemu i zostajesz VIP i masz miejsce pod stadionem. Zresztą Wisła i Miasto mają nas w d... bo i tak będziemy przychodzić nawet jakbyśmy na Salwatorze musieli stawiać auta i tak, więc po co nam ułatwiać cokolwiek.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.03.2012, 11:54
Ostatnio będąc na meczu zauważyłem ze pod paroma sky boksami (bodaj dwoma)i pojawiły się reklamy /nazwy/. Jedna z nich to chyba Astor. Czy to nazwy firm które wykupiły sobie sky boksa? I czy z tego wynika że sprzedaliśmy 2?
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 27.03.2012, 12:15
Wydaje mi się że takie prawo przysługuje wykupującemu loże ale nie musi z tego korzystać więc możliwe że jest więcej lóż sprzedanych tylko po prostu najemcy nie wywiesili sobie banerów.

Nie wiem czy było już na ten temat wcześniej ale kiedy jechałem ostatnio tramwajem to zauważyłem że na ścianie bocznej trybuny zachodniej (czyli tej która "sąsiaduje" z okrąglakiem) są dwie linie (jedna pozioma a druga pod kątem takim jak jest górna część trybuny) które wyglądają jakby beton był obłożony jakimiś płytami w kolorze ciemno-szarym. Ktoś też to zauważył czy była już o tym mowa?
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.03.2012, 12:22
Chyba jak firma wykupi to moze wrzucic swoj logotyp ale nie musi. Dodatkowo chyba poszlo wiecej tych Skyboxow. Czesc tez chyba jeszcze nie oddana jest - co zreszta nie jest niczym zaskakujacym
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.03.2012, 12:31
Pero napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio będąc na meczu zauważyłem ze pod paroma sky boksami (bodaj dwoma)i pojawiły się reklamy /nazwy/. Jedna z nich to chyba Astor. Czy to nazwy firm które wykupiły sobie sky boksa? I czy z tego wynika że sprzedaliśmy 2?
Na ostatnim meczu były 3: na głównej: Adidas, Astor, na trybunie E: jedna firma nie pamiętam nazwy
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.03.2012, 12:38
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ludniu_boisko/

Ta siłownia to też jakiś kabaret , ćwiczą w korytarzu albo w jakiejś ciemnicy ( tak wyglada ze zdjec) , chyba lepsze silownie mozna znalezc na miescie niz ta ktora jest w klubie
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.03.2012, 14:03
Pero napisał(a):Wyświetl post

http://www.wisla.krakow.pl/pl/strefa_biznes/
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.03.2012, 14:05
Na tych zdjęciach jest klubowa siłownia? Niech mnie ktoś uszczypnie. Przecież to jest sprzęt poustawiany na korytarzu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 27.03.2012, 14:39
skromny ten klub biznesu jak na Wisłę. Dodatkowo Adidas ma pewnie loże zawartą w kontrakcie na sponsora technicznego.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Stary 27.03.2012, 14:42
A co się dzieje z naszą murawą? Dopiero co niedawno mowili jak to UEFA zachwyca się nasza murawą, że po zimie jest w stanie wręcz idealnym, a na ostatnim meczu z Lechem mnóstwo bylo pustych pól. W dodatku już dawno nie widzialem, zeby przed meczem trawa była podlewana, może w ogóle nie jest i stąd te puste pola?
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.03.2012, 16:01
a co oni by wiecej chcieli? z tego co widac to maja pod dostatkiem automatów i każdy potrzebny sprzęt na siłowni
Odpowiedz cytując
mimon89
Member

Od: 06.2011

Stary 27.03.2012, 16:18
Dzisiaj przechodziłem ulicą Reymana. Jest kilku robotników którzy poprawiają te niedoróbki wzdłuż trybuny E. Chodzi o ten ohydny beton przed każdymi drzwiami. Jest to wyrównywane młotami pneumatycznymi i kładziona zostaje taka niby "wylewka". Oby więcej takich poprawek !
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.03.2012, 17:32
rasel1906 napisał(a):Wyświetl post
a co oni by wiecej chcieli? z tego co widac to maja pod dostatkiem automatów i każdy potrzebny sprzęt na siłowni
Nie o to chodzi co by chcieli. Przecież to jest kpina żeby piłkarze ćwiczyli w jakimś przedsionku. Na nowo wybudowanym stadionie nie ma pomieszczenia żeby zorganizować siłownię z prawdziwego zdarzenia? Przecież to jest koronny argument obrońców tego stadionowego bubla za 500 mln "bo my mamy zaplecze pod wszystkimi trybunami". Tylko co z tego skoro pomieszczenia są tak rozmieszczone, że w większości są bezużyteczne albo za małe żeby cokolwiek z nimi sensownego zrobić.
PS. Tak, wiem. W Poznaniu też mają bubla, jeszcze droższego... tylko co mnie to obchodzi.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 27.03.2012, 18:40
ja natomiast zauważyłem spory ruch na zbiegu ulic Chodowickiego i 3 Maja. Robią tam porządki, jakąś wycinkę, taak jakby wyrównywali teren. Jak się nie mylę to działka Cracovii? Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.03.2012, 18:46
Tak, cracovia porządkuje teren i będą tam budować swój kompleks. Tu więcej:
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=8209
Zdjęcia na SkyScrapersCity też gdzieś były, ale nie mogę znaleźć.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.03.2012, 22:32
a my dalej boisko szutrowe hahaha żenująca jest polityka tego klubu!
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 28.03.2012, 11:04
KoPer napisał(a):Wyświetl post
ja natomiast zauważyłem spory ruch na zbiegu ulic Chodowickiego i 3 Maja. Robią tam porządki, jakąś wycinkę, taak jakby wyrównywali teren. Jak się nie mylę to działka Cracovii? Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi
Chyba nawet jakiś nowy lokal tam otwarli więc po treningu piłkarze na pizze będą mieli blisko.
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.03.2012, 23:17
Jestem strasznie poirytowany tym że żadna modra głowa w naszym klubie nie wpadła na pomysł zawieszenia/zakupienia siatki oddzielającej sektor gości od reszty trybuny G. Przecież to co się dzieje drugi mecz z rzędu woła o pomstę do nieba. Nic tylko czekać aż komuś w końcu stanie się krzywda.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów