|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez ChG : 23.03.2012 o godz. 08:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wy się tu śmiejecie, że Probierza na boisko...
![]() oficjalna napisał(a):
Z czym do ludzi. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W dodatku trenerzy, który przecież nie byli napastnikami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Hmm
oglądnąłem sobie powtórke z ostatniego spotkania i powiem tak, ze nasz Pep Prompierz ma bajke. Dostaje dobry hajs a gra sobie w Fife online w pełnym tego słowa znaczeniu. Dlaczego gra za Pepa sie różni od tej za poprzedników... Otóz poprzednicy typu Piekny Robert czy Kaziu pozwalali grać drużynie tak jak ona tego chce a wnioski wyciągali po spotkaniu. Starali sie na treningach wdrożyć schematy których sie piłkarze nauczą i będą grali po jakimś czasie niczym maszynki. Niestety nie udało się to z tej racji iz z polskim narybkiem + sredniej jakości szrotem tego schematu nie opanuje sie w krótkim okresie czasu, o ile w ogole Oni są w stanie to pojąć kiedykolwiek.I tak to wyglądało, jak był spokoj to sobie graliśmy niby swoją piłke ,ale jak przychodził smród to pod każdym uginały sie kolana. A teraz tak nie ma!Dlaczego? Bo Pep Prompierz gra sobie w swoją grę, zamiast pada ma magiczne gwiżdzące palce. Dlaczego zespół nie staje w miejscu czasem ?Bo Pep ciagle na nich gwiżdzę kaze sie przesuwać, podchodzić kryć biegać etc. I tak jak w wywadach Prompierz mowi ze pilkarz ma dac dla druzyny 100% to wlasnie chodzi o to by grał piłke i pomysł Probierza jak cały zespoł a nie swoje pomysły. Napoleonem w tej druzynie jest Probierz..rozgrywającym chyba też.Nie ma tak że ktoś sie opierdala ....bo Pep go potrzebuje i bedzie na niego gwiazdał, i jak piłkarz nie zachowa sie tak jak chce gwiżdzący to zostanie zmieniony. Ewentualnie dostanie burę i następnym razem gwizdanie usłyszy. Plus napewno jest taki, ze pilkarz meczu z boku nie przechodzi, opierdalania też nie będzie, Dopóki 11 chłopów bedzie biegało za piłka i będę mieli na to siły, dopóty powinno być dobrze..bo jak zgaśnie światło to będzie tylko i wyłącznie laga i modły o koniec spotkania. Tak więc ....Dzięki Ci panie Moskal za przygotowanie motoryczne wiślackiej jedenastki, szkoda tylko ześ Pan za łagodny był. Bo im własnie potrzeba takiego chuja. Nie kolege a chuja, zresztą wiem z autopsji ze nauczyłem sie wiecej u nauczyciela który był s....y**nem a nie u "kolegi". Ale fajnie jest, jak ogladacie mecz w TV wsłuchajcie sie czasem w gwizdane polecenia Pepa Tofik: ja bym powiedział ze drużyna Wisły jest jak wypisz wymaluj Andraż Kirm.(np. groźniejsi na papierze niż na boisku )
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.03.2012 o godz. 14:29.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wypada się pod tym podpisać. Ktoś kiedyś to fajnie porównał, że mamy drużynę o mentalności muła. I tego muła jak przestaniesz napieprzać batem to on przestanie wóz ciągnąć
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
U nas piłkarze są raczej przyzwyczajeni, że trenerzy jak ptaki - przylatują, przysiądą na chwilę, a potem znienacka odlatują i nie ma co się do nich przywiązywać zbytnio. Ilu trenerów w Wiśle widział już np. Kirm, czy Jirsak? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
To się Faster dzisiaj popisał porażka na całej linii
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
No dalej !
Nie chce mi się szukać po forum to się sami teraz przyznajcie - kto krzyczał najgłośniej żeby się pozbyć Moskala a Probierz będzie zbawicielem ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Póki co to Probierz ma lepsze wyniki niż Moskal, więc poczekajcie z tymi osądami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
tylko tak naprawde Kazkowi nie dali szansy do konca.Prombierz to mi przypomina Skorze dzida i udo sie albo nie udo ,system 442 z dwoma defensywnymi pomocnikami ktorzy wogole nie maja bladego pojecia o rozgrywaniu pilki to na .... nam ci napastnicy ktorzy nawet iwatru nie zdazyli zrobic bo nie dostawali wogole pilek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Maaskant w tym sezonie 21 pkt w 13 meczach
Moskal 7 pkt w 6 meczach Probierz 5 pkt w 4 meczach ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Imo trzeba zmienić trenera.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bedac konsekwentnym czekam na kolejnego trenera. Cyrk:
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ludzie, Probierz niedawno zacząl pracować w Wiśle. Póki co zbiera owoce po swoich poprzednikach. Dajcie mu czas. Takie cos nie przychodzi odrazu . Wiekszy problem widze tu w zawodnikach niz w trenerze. Z kiepskiej mąki nie bedzie dobrego chleba. Większość grajków nie jest swiadoma tej wartości ktora noszą na koszulce. Ważne ze pieniazki sie na koncie zgadzają. Ponad połowa piłkarzykow jest tu do ostrzału. I trzeba sie za to juz wsiasc konkretnie bo dalej beda nas lac tak po dupie. Zarząd zniszczył to co bylo tak dlugo budowane. Mysleli ze tanim kosztem zastapią pilkarzy ktorzy odeszli a poziom sportowy pozostanie taki sam.. Potrzeba nam sezonu dwóch aby to wszystko pouklładać na nowo. Problem w tym ze w naszym klubie musi byc wszystko odrazu. Z jednej strony to zrozumiale bo Wisła Kraków juz sama zobowiązuje do tego ale z drugiej stoimy caly czas w miejscu. Piłkarze odejda, kibice zostana ! AVE WISŁA !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Za brak zaangażowania na boisku odpowiadają piłkarze, za chaos na boisku trener.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Probierz mnie dzisiaj zmianami zdziwił a niby taki swietny trener. Sciagniecie Meliksona i trzymanie Kirma do konca spotkania to jest niezrozumiałe. Maor jak gral w srodku to miał wieksze pole do popisu jak Rosicky w Arsenalu - obaj jak zagrali na bokach to spisywali sie gorze. Sa po prostu zawodnikami, ktorzy musza caly czas trzymac sie jednej pozycji - jak Probierz tego nie zauwazy to dalej nic z tego nie wyjdzie.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Przecież zawodnicy nie mają zielonego pojęcia, co mają grać. Nie wiedzą, jak się maja ustawiać. Nikt nic nie wie. Gra się jak za moich młodych lat przed blokiem - tam gdzie piłka, tam wszyscy lecą. Umiejętności umiejętnościami, ale bez jaj - takiego chaosu i braku jakiejkolwiek myśli to ja dano nie widziałem. A co - zawodnicy Ruchu mają większe umiejętności indywidualne od naszych? Jeden wielki ciąg pomyłek. Najpierw przedwczesne zwolnienie Maaskanta bez przygotowanej alternatywy, potem zatrudnienie Kazia Moskala "bo przecież Wiślak no i asystentem był tyle lat", więc musi być świetny, a na koniec zatrudnienie Probierza... Jak się ktoś w tym klubie mocno nie pierd....e w głowę i nie zacznie budowania fundamentów od porządnego sztabu trenerskiego, to dalej będziemy świadkiem degrengolady klubu i nawet takie Korony i PBB z budżetem 1/5 naszego będą nam uciekały... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie rozumiem co Probierz wyprawia z tymi rotacjami na pozycjach. Nawet małe dziecko wie że Melikson jest groźny z lewej strony boiska bo może zejść na prawą nogę dlatego lepiej wystawić już na prawej stronie Kirma, który jest groźny tylko jak ma piłkę blisko naszej bramki. Zawodnicy średnio wiedzieli co maja robić na tym boisku. Naturalnie jednak wina leży według mnie po stronie piłkarzy a szczególnie braku piany na zębach z którą zagrali dzisiaj zawodnicy Ruchu Chorzów.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.03.2012 o godz. 20:00.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
Kolejny raz powtarzam bo się zaczyna robić propaganda na tym forum. Czy mam szukać jakie było pierd....olenie o Moskalu Czemu nagle teraz piłkarze są źli tylko Probierz zaje....bisty? Nic się nie zmieniło. W mojej opinii sposób pozbycia się Kazka to jedno z większych chamstw jakie się na Wiśle pojawiły. A teraz jeszcze przysypujemy go ziemią pisząc że piłkarze są do dupy. Trzeba było tak pisać jak przegrał mecz a nie jak go wywalili z klubu jak najemnika. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ile jeszce kolejek do końca 7 ? To może odrazu zatrudnić 7 trenerów, za każdym razem zadziała efekt nowej miotły i mamy 21 pktów.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Moskalowi zrobiono by największą przysługę, gdyby Go w ogóle nie zatrudniano na stanowisku I trenera... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
A to pierwszy Moskal który został tak potraktowany? Taki styl zarządzania mamy w Wiśle tzn taki jest właściciel. BTW Ja w ogóle nie dawałbym szans Moskalowi więc nie musiałbym go zwalniać tak żenująco. Osobną kwestią jest czy Probierz sobie poradzi. To dwa różne problemy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Probierz osłabia po raz kolejny Wisłę Bitonem. Od początku graliśmy w 10. Biton jest nieobecny i znowu jest zdecydowanie najsłabszym piłkarzem Wisły nie licząc Kirma który jest poza wszelką klasyfikacją
![]()
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kaziu 15pkt w 10 meczach,
Probierz 11pkt w 6 meczach. dużej różnicy nie widze, a co niektórzy mówią że Probierz lepiej niż Kaziu. jeszcze dla porównania: Kaziu grał m.in. z Odense, Twente, 2x Standard, Śląsk (lider wówczas), Polonia. Probierz: 3x Lech (grający totalną padake), Lechia, Bełchatów i Ruch - jako jedyny lepszy zespół. i naprawdę uważacie, że Probierz póki co się lepiej prezentuje? i tutaj mówię tylko o statystykach. bo patrząc na grę, to nikt mnie nie przekona, że teraz wygląda lepiej, niż za Kazia.. a to tylko potwierdza, że wcale lepiej teraz nie jest, niestety.. DZIDA I DO PRZODU! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Podchodzisz strasznie emocjonalnie do kwestii Kazika. Prawda jest taka że Moskal jest ofiarą sytuacji w klubie a nie chamstwa z czyjejś strony. BDW. Kazik, realnie oceniając wartość drużyny, mógł powiedzieć w odpowiednim momencie pass - jestem asystent szukajcie trenera. Nie zrobił nie ma go. Jest Probierz. Trzy mecze najważniejsze w tym sezonie przed nami - PP. Probierz musi to jakoś poskładać do kupy. Jak mu się uda to na klęczkach do Częstochowy - innej opcji nie widzę. Edit: @Gucio25, nie. Obydwoje podobnie z tym że z Probierzem większe szanse mamy na cud.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 25.03.2012 o godz. 20:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Mecz z Ruchem pokazał jak zabić jakiekolwiek możliwości ofensywne tej drużyny.
Zgodnie z przepisami gry w piłkę w drużynie gra 11 zawodników, w tym 10 w polu. Co zrobił Probierz? 1) Wystawił 2 napastników, którym nikt miał nie dogrywać piłek - tylko dalekie wykopy Pareiki, 10 - 2 = 8 2) Ustawił Meliksona po prawej stronie, żeby zminimalizować jego udział w rozgrywaniu akcji ofensywnych. 8 - 0,5 = 7,5 3) W środku postawił na "kreatywnego" Wilka i Nuneza któremu kazał podawać do tyłu albo górne piłki nawet jeśli partner stoi 2m od niego. 7,5 - 1,5 = 6 4) Piłki z obrony wyprowadzano tylko bokami przez co 3/4 spotkania obie drużyny trenowały wykonywanie autów. Tymczasem środkowi obrońcy zajmowali się podawaniem piłki do boku lub do bramkarza. Przy czym nie brali wcale udziału w akcjach ofensywnych. 6 - 2 = 4 5) Boczni obrońcy z powodów wymienionych ciut wyżej, głownie zajmowali się trenowaniem wyrzutów piłki albo odbijali piłki głowami w każdym możliwym kierunku. 4 - 1 = 3 Reasumując w akcja ofensywnych Wisły brało udział: 0,5 Meliksona, 0,5 Nuneza, 0,5 Jovanowica, 0,5 Diaza i jeden cały pozbawiony formy Kirm. TO NIE MOGŁO SIĘ UDAĆ ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
Potem, począwszy od jego zwolnienia do dzisiaj to jedna wielka farsa. Nie chodzi mi o wybielanie jego umiejętności trenerskich - chociaż porównując do Probierza to niebo a ziemia - teraz cud że w ogóle wiedzą że mają kopać takie coś okrągłe co się toczy po trawie. Jak go wyrzucono i przyszedł Probierz to wielu tutaj na forum piało z zachwytu że będzie super, że mamy skład na mistrza itp - o to mi chodzi - o zwykłą hipokryzję co poniektórych. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Czy Probierza dalej bronią wyniki? Bo to był jedyny argument kiedy pisałem że kopać do przodu to można w okręgówce. Gdyby nie dzień konia bramkarza byłaby piąteczka.
Moskal to dla Probierza niedościgniony wzór na dzień dzisiejszy. Bo chociaż wie o co chodzi w grze w piłkę. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Już widać, że Probierz cudotwórcą nie jest, przynajmniej nie dla nas.
Podpisuję się pod powyższymi postami i dodam, iż takiego chłamu boiskowego dawno nie pamiętam w wykonaniu Wisły. Tego się nie da oglądać. Z drugiej strony, obiektywnie patrząc trudno obwiniać wyłącznie nowego trenera (zaznaczam nie jestem i nie byłem jego fanem), niemniej za Kazia była klepa (fakt, faktem nieskuteczna), która jednak rokowała dalszą poprawą. Kolejna sprawa to przywrócenie Małeckiego. Jeżeli jest prawdą, że drużyna ma nie najlepsze relacje z nim, to Probierz sam sobie robi pod górkę. Potwierdzę obawy Kol. Willow, że jeżeli ktoś się w tym klubie nie opamięta, to za rok zajmiemy obecną pozycję Cracovii, czyli będąc jak oni jednym z bogatszych klubów Ekstraklasy będziemy się bronić przez spadkiem... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|