|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Markus nikogo nie weryfikuje, tylko ocenia z boku.
Natomiast Bednarz jest przełożonym Valkxa, różnicy nie widzisz? Ja nie rozumiem, jak można zwalać na Holendra cokolwiek widząc jaką robotę tu wykonał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|||
|
jova
Cytat:
Za holendrow to byl jeden rok i 1 dobry wystep. Narazie zdecydowanie "prowadza". 2 lata, 1 MP. Umowmy sie, tragedii nie ma. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 17.03.2012 o godz. 15:41.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
||
Patrząc na erę oszczędnościową, od 2005 roku, "to co było" (w moim rozumowaniu - Wisła zarządzana przez Polaków) nie tylko zawalało puchary, ale też w 2005 było o krok od LM w meczach z PAO (co przy obecnym systemie rozgrywek dawałoby grupę LE). W 2006 Petrescu i Okuka wspólnymi siłami weszli do grupy PU. 2007 to katastrofa ligowa, którą mamy teraz szansę powtórzyć. W 2008 przechodzimy Beitar i odpadamy z Barcą o LM, co znów przy obecnym systemie dałoby nam grupę LE. Potem były Levadia i Karabach. Na siłę próbujesz wyolbrzymiać sukcesy Holendrów i porażki wcześniejszej Wisły. W rzeczywistości osiągnięcia Holendrów nie odbiegają AŻ TAK znacząco od wyników osiąganych w poprzednich latach.
Ostatnio edytowane przez jova : 17.03.2012 o godz. 16:49.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jova
*Tak weszlismy do grupy LE. Kiedy to ostatnio mialo miejsce? *Tak mielismy 5 miejsce w lidze, z szansami na pierwsza "3". Mamy je nadal? *Ta Wisla z 2005 byla jeszcze w jakims stopniu powiazana z okresem kiedy za wyruzniajacych sie ligowych graczy nie zadano milionow. Teraz albo masz miliony i sprowadzasz "Zienczukow", albo nie masz i sprowadzasz "Cwielongow" *Petresceu to najlepszy trener jakiego miala Wisla w erze Cupiala. Osobiscie cenie go duuuuzo bardziej od Maskanta. *Odbiegali jedynie w tym ze nie bylu juz kompromitacji z pasterzami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Nigdy, bo LE nie istniała przed bodaj 2009. Gdyby obecny system istniał w poprzednich latach, gdyby dojście do ostatniej fazy kwalifikacji LM gwarantowało grę w grupie LM lub LE, to osiągalibyśmy ten wynik regularnie.
Jeśli chcesz twierdzić, że "projekt holenderski" zakończył się w listopadzie, wraz z odejściem Maaskanta, to wyniki osiągane później nie są istotne, bo pracowali na nie inni ludzie.
Edit: Chyba, że chcesz twierdzić, że powinniśmy wzmacniać się głównie zawodnikami z ligi - wtedy rzeczywiście mamy gorszą pozycję, bo kilka klubów ligowych ma teraz bardzo wysokie budżety.
Kompromitacji z pasterzami nie było też w większości poprzednich sezonów. Wręcz przeciwnie - przy obecnym systemie rozgrywek regularnie gralibyśmy w grupie LE.
Ostatnio edytowane przez jova : 17.03.2012 o godz. 18:17.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||
|
jova
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kiedys placilismy pilkarzom najwiecej w lidze. Dzis, mimo ze placimy wiecej niz 10 lat temu, nie placimy najwiecej. Mowiac inaczej, dopoki nas bylo stac na wyrozniajacych sie graczy ligowych, dopoty to ten model jakos sie krecil. W obecnych czasach ten model nic dobrego nam nie przyniesie oprocz zastepu Cwielongow i Gargul... Cytat:
Cytat:
Moze nasi pilkarze nie wiedzieli ze system rozgrywek sie zmienil?
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 17.03.2012 o godz. 19:08.
|
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli idzie o Levadię i Karabach to ja nie zamierzam bronić tamtych sezonów. Nie będę szukać powodów, by wykazać, że wtedy było trudniej. To były katastrofy. Nie zgadzam się jednak, że te fatalne mecze to była nasza norma. To były wyjątki od reguły, a nie reguła. Skrajnie złe występy, a nie występy przeciętne. Przy naszych możliwościach powinniśmy osiągać lepsze wyniki i od lat regularnie osiągamy.
Marcelo, Diaz, Singlar, Kirm, Alvarez. Od biedy jeszcze Jirsaka można dopisać. Ciekawe jak wyglądały ich kontrakty, w porównaniu do naszych obecnych piłkarzy. Jeśli idzie o kwoty transferowe, to poza Jirsakiem trudno mówić o przepłaceniu. Dzięki za rozmowę. Powód: dodałem zdanie "skrajnie złe..."
Ostatnio edytowane przez jova : 17.03.2012 o godz. 20:40.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jova napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||||
|
jova
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli szef ma podstawy by weryfikować kompetencje pracownika mimo że nie posiada porównywalnego doświadczenia w pracy na danym stanowisku, to Bednarz i Kapka mają podstawy by weryfikować pracę Valckxa, a Markus ma podstawy by oceniać ich pracę. Jeśli uznamy, że Bednarz i Kapka nie mogą oceniać pracy Valckxa, bo posiadają mniejsze umiejętności/doświadczenie w pracy na jego stanowisku, to Markus nie może oceniać ich, a mój przykładowy szef nie ma podstaw by weryfikować pracę swojego podwładnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
J. Betnasz
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Holendrzy mieli inny punkt widzenia ,niz my tutaj w zapyziałej lidze pilkarzy udajacych ze w pilke grac potrafia. Przyznam ze z nimi wiazalem duze nadzieje ,ze zmieni sie Wisla,ze Cupial nabierze innej wizji i nastawienia jednak dalsze losy Maaskanta i teraz Valckxa,to kubel zimnej wody na glowe Juz widze łysego,Kapke i innych tego typu,to jest dopiero nowa wizja Wisly.Brawo Cupiał!! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jemu chodziło o to, że oni NIE POWINNI go oceniać, bo na niczym się nie znają. A to, że będą to robić, to chyba oczywiste... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Z zakazanej :
Cytat:
W każdym razie brawo za takie akcje. Oby więcej. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Cytat:
PS. Co za bezczelność, mówić tak otwarcie, że się go pozbywa... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To zależy. Być to Stan nie chce przedłużyć kontraktu. Jeżeli tak jest to te słowa mają zupełnie inny wydźwięk. W przeciwnym wypadku takie słowa nie powinny paść w mediach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale nawet jeśli nie chce przedłużyć umowy, to pamiętaj, że obowiązuje do czerwca. Mamy jeszcze marzec. Nie można mówić takich rzeczy, kiedy facet ma przed sobą jeszcze trzy miesiące pracy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
no to po huuju fest...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Masz rację, brzmi to niefajnie. Tylko trzeba pamiętać, że tutaj musi być ciągłość pracy. Działacze już powinni wiedzieć kto będzie odpowiedzialny za letnie okienko transferowe. Rozumiem, że któraś ze stron powiedziała kategoryczne nie. Po tych słowach obstawiałbym, że chodzi o Stana. Możemy rozważać czy korzystne jest informowanie o tym mediów i innych klubów, którym przyjdzie teraz na myśl zatrudnienie Stana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
"... Po drugie czekam na raport trenera. Ufam mu i wierzę, że z jego pomocą i z tym co zostało zrobione - będziemy w stanie ewoluując budować nową silną Wisłę." "Z trenerem Probierzem mamy wspólną wizję i ja będę ją wspierał. Zrobię wszystko, żeby się ona realizowała." "Jestem w klubie od poniedziałku, wiele rzeczy się wydarzyło. Spotkałem się także ze Stanem Valckxem, ale to za mało, aby mieć pewność, że ta współpraca może być owocna. Spotkamy się też w przyszłym tygodniu i spróbujemy zastanowić się jakby to miało wyglądać. " Bednarz, od początku powrotu do Wisły, nie uwzględniał Stana w swoich planach. O Stana nie zabiega, o nim nie mówi - widać decyzja podjęta i musiałby stać się cud aby uległa ona zmianie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Co z Prezesem klubu?jak długo Wisła nie będzie miała Prezesa, sponsora i porządnych piłkarzy....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
"Nie zanosi się na to, abym został prezesem. Mam nadzieję, że będzie nim ktoś, komu bardzo kibicuję. Wsparcie kogoś znającego od podszewki klub i struktury firmy naszego właściciela nam się przyda"
cytat ze wspomnianego wcześniej wywiadu z Bednarzem. Kapka? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Bednarz niech nie krytykuje druzyny robionej na szybko przez Stana tylko niech sobie przypomni gdzie zaprowadzila nas jego polityka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Melikson dopóki nie zostanie sprzedany z zyskiem tez jest przepłacony.
Taki Łobo chociaz dołożył cegłe do MP a Jovanic czy Bunoza wrecz przeciwnie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No tak. Bo to przecież Bednarz przygotował zespół do dwumeczu z pasterzami, mleczarzami i fryzjerami z Tallina. To Jacek Bednarz w swoim planie treningowym rozpisał mecze z Levadią jako etap przygotowań do sezonu. Żyj dalej w świecie iluzji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tez zyj dalej, bo to nie Skorza mial zalatwic tych kilku zawodnikow zeby wystawic choc optymalny sklad. Przypomnij sobie kto i na jakiej pozycji gral w tym meczu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jestem z Toba, ja tez sie nie ciesze. Zacznie sie budowanie druzyny na polakach i troche sobie na Mistrzostwo poczekamy no chyba, ze bedzie Bednarz sciagal spowrotem Brozkow czy Glowackiego bo znanych juz polakow nie kupimy bo sobie kluby beda wołac dziwne sumy za nich
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
- Mój powrót do Wisły oznacza, że te pomysł inwestowania w klub nie został zarzucony. Ale też Wisła ma kosztować rozsądnie, a nie absurdalnie dużo. Zapewniam, że Bogusław Cupiał oprócz tego, że jest biznesmenem, jest też kibicem.
To chyba najbardziej kluczowy fragment z wywiadu z Bednarzem. Czyżby właściciel uważał, że wydaliśmy absurdalnie dużo na transfery. Prawdę mówiąc nie mogę się już doczekać tłumów rodzimych gwiazd ściąganych za nie tak absurdalne pieniądze. Chyba bracia Mak mają szansę na grę w podstawowej jedenastce . Może to jednak dobrze, przynajmniej nie będziemy musieli przejmować się grą w europejskich pucharach, bo nas w nich po prosu nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
I finansowo będzie to (o zgrozo) lepsze dla klubu żeby nie grać w pucharach w sytuacji gdyby sie okazało że np: Przykładowo Lamey kosztował za rok wypożyczenia 350 tysięcy euro pensji a miał dodatkowo bonus 50 tysięcy za awans do grupy LE + kolejny bonus 50 tysięcy za wyjście z grypy. Razem wyszło 450 tysiecy... I może tak sporo kopaczy z zaciągu na LM miało takie bonusy, po czym ktos to policzył (bo na prąd podobno zabrakło) i wyszło że te mityczne 3 mln euro to akurat skonsumowali w większosci kopacze.... (To takie moje spekulacje) Niestety nie mamy wglądu w księgi finansowe Wisły żeby wiedzieć czy Bednarz mówi prawdę czy ściemnia. Mam obawy że nie ściemnia. Stąd ten pomysł z Makami może być "lepszą" opcją finansowo. Zaznaczam nie wiem jak to wygląda, to tylko moje spekulacje.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 26.03.2012 o godz. 13:51.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie wierzę w ani jedno słowo Bednarza z tego artykułu, każde go kompromituje. Nadal pamiętam, jak "wspaniale" była przygotowana Wisła do walki o LM za jego czasów. I jakimi kompromitacjami sportowymi, finansowymi i organizacyjnymi (np: brak prawego obrońcy na kwalifikacje) to się kończyło.
On już pokazał, że jest człowiekiem niekompetentnym, podejmującym złe decyzje i wygadującym głupoty. Nie ufam mu, nie wierzę mu, nie cenię go. Nie ma za co. On nie ma odpowiedniej wiedzy i merytorycznych kompetencji do oceny Stana Valcksa. Niczym nie zasłużył na swoje obecne stanowisko i władzę, którą dał mu Cupiał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|