The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2012, 17:36
Bednarz rozłożył mnie dziś na łopatki tekstem o Zdzisiu Kapce jako o doświadczonym zarządcy, kimś "funkcyjnym" . I odpowiedzialnym za całość skaucie. Jakby mnie ktoś uderzył. Zdzisiu cennym menadżerem, wartościowym zarządcą - nawet Monthy Python by tego nie wymyślił.

Stare wraca. Z całą swoją hipokryzją, obłudą, konszachtami, głupotą. Jeszcze ktoś ma wątpliwości?

Wstyd mi za ostatnie posunięcia Bogusława Cupiała urągające nie tylko zdrowemu rozsądkowi.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 16.03.2012, 17:52
Markus napisał(a):Wyświetl post
Bednarz rozłożył mnie dziś na łopatki tekstem o Zdzisiu Kapce jako o doświadczonym zarządcy, kimś "funkcyjnym" . I odpowiedzialnym za całość skaucie. Jakby mnie ktoś uderzył. Zdzisiu cennym menadżerem, wartościowym zarządcą - nawet Monthy Python by tego nie wymyślił.

Stare wraca. Z całą swoją hipokryzją, obłudą, konszachtami, głupotą. Jeszcze ktoś ma wątpliwości?

Wstyd mi za ostatnie posunięcia Bogusława Cupiała urągające nie tylko zdrowemu rozsądkowi.
Ile tej karmy mamy dzięki umowom zdziska 700kpln?
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.03.2012, 18:00
Na temat sytuacji w klubie napisano prawie wszystko. Niestety sprawdziło się to co pisałem od dłuższego czasu, że u nas jakiekolwiek koncepcje budowy wytrzymują góra jeden sezon i to też dobrze. Mając na uwadze co pozostanie po tej drużynie po sezonie w przyszłym będziemy raczej walczyć o miejsca bliżej strefy spadkowej niż pucharowej. Pan Bednarz mówi o jakości - kolejny odkrywca Ameryki się znalazł, proszę tylko prezesie wytłumaczyć właścicielowi, że ta kosztuje i to nie mało.
Przeraża mnie również fakt, że Cupiał w dalszym ciągu otacza się takimi ludźmi jak Kapka, który ma sporo za uszami jeśli idzie o szeroko rozumianą korupcje w polskiej piłce ale widać właścicielowi to nie przeszkadza.
Mój scenariusz na najbliższy czas jest taki że w ciągu najbliższych dwóch lat bogacz z Myślenic spuści nas z Ekstraklasy ciekawe czy dopiero wtedy część z kibiców przejrzy na oczy. Jedynym sposobem na pozbycie się tego Pana co wydaje się być skuteczne wiedząc, że kieruje się emocjami jest zaprzestanie sponsorowania tego cyrku przez nas jak również głos trybun pod jego adresem w najbliższym czasie.
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.03.2012, 18:29
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Tak z innej beczki.
Ciekawi mnie co na to wszystko SKWK.
Dla mnie to jak (i czy) Stowarzyszenie zareaguje na obecną sytuację będzie testem tego, czy nadaje się do roli poważnego partnera do rozmów z Klubem i czy potrafi właściwie odczytywać zagrożenia.
Bo organizacyjnie dzieją się rzeczy bardzo, bardzo niepokojące.
Mój kolego. Chodzę na zebrania SKWK od wielu lat i zawsze była mowa o tym że Wisłą rządzą amatorzy, którzy chcą tylko wydrzeć jak najwięcej kasy od Cupiała.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.03.2012, 18:50
Bednarz nie stara sie nawet owijać w bawełnę w jakim charakterze przyszedł do klubu i jaka czeka ten klub przyszłość.

Cytat:
Jestem nową osobą, która trafia do zarządu w środku sezonu. To sygnał, że Rada Nadzorcza zmieniła pomysł i filozofię na zarządzanie klubem
Rada Nadzorcza czytaj Cupiał. I obawiam się, że nie jest to takie puste gadanie, tylko sygnał do bardzo dużych zmian. Na gorsze.

Nie będzie szkolenia młodzieży (o bazie treningowej nie zapytano go, ale zapewne jest to taka sama "odległa przyszłość" - czytaj nigdy z tym właścicielem). Transfery - mgliste i zapewne za darmo. Stan - jego już tu nie ma. Cele - będziemy walczyć. Czytaj w zasadzie RN jest wszystko jedno. Pieniądze - z tym problemem będziemy sie mierzyć. Czyli nie ma.

I te słowa o Kapce - obrażające klub, jego stuletnia tradycję i kibiców. I nie pozostawiające złudzeń kto będzie rządził i decydował w klubie o najistotniejszych sprawach.
Bednarz nawet nie próbuje upozorować innej roli, niż figuranta za dobre pieniądze.

Ale w sumie żadnego zaskoczenia dla mnie nie ma. Zbieramy owoce błędnej polityki prowadzonej od lat.

Dziś było o sporcie. Czekam na oświadczenie odnośnie nowej polityki w stosunku do kibiców.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 16.03.2012, 18:51
kucharz_77 napisał(a):Wyświetl post
Mój kolego. Chodzę na zebrania SKWK od wielu lat i zawsze była mowa o tym że Wisłą rządzą amatorzy, którzy chcą tylko wydrzeć jak najwięcej kasy od Cupiała.
I wlasnie moze problem jest w tym co piszesz. Zle adresowanie sprawy. Amatorzy rządza bo Cupiał takowych wybiera i takowymi sie otacza. To duzy chlopiec i trzesie wszystkim. Moze nalezalo by rozmawiac o podejsciu wlasciciela a nie tylko jego kukielek. Nie pisze tego zlosliwie.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.03.2012, 20:09
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Wiecie co spinanie się co BB zrobił a co nie jest śmieszne, tu trzeba właściciela który ma jaja i który myśli o przyszłości, a BC myśli na tu i teraz, chciał Holendrów miał , chciał MP miał, chciał szrotem zdobyć LM, nie zdziałał, więc teraz trzeba wszystkich odpowiedzialnych wy.......ić, czyli norma. W tym klubie NIGDY nie będzie normalnie, a może być jeszcze gorzej...
Bo u nas zawsze jest to myślenie TU i TERAZ. Cupiał na szybko chce wszystko mieć i zrobić. Miast dać czas Valcxowi, Basałajowi przez 4 lata i powoli budować silny zespół, to on zachowuje się jak dziecko w piaskownicy - rozsypie mu się zamek z piasku, zabiera grabki i wiaderko i idzie obrażony do domu. Nie podobało mi się letnie okienko transferowe. Bez sensu sprowadzono piłkarzy, bezmyślnie roztrwoniono pieniądze, ale zapewne dlatego, że Cupiał powiedział - zróbcie mi w tym roku Ligę Mistrzów, daję Wam kasę, określoną pulę, ale zróbcie to już.

Dziwię się, dlaczego latem nie zakontraktowano 3-4 graczy na stałe, na najważniejsze, newralgiczne pozycje. Dlaczego nie wydano tyle pieniędzy, ile byśmy byli w stanie wydać. Po co się oszukiwać, wypożyczać? To bez sensu. Pieniądze na wypożyczenia to pieniądze wyrzucone w błoto, jeśli wypożyczamy zawodników, których wymagań finansowych z góry nie jesteśmy w stanie spełnić, albo których kwota odstępnego jest niczym mission impossible.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.03.2012, 20:12
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Na zmiany, które w moim odczuciu oznaczają w bardzo krótkim czasie sprowadzenie Wisły do roli ligowego średniaka. Już w następnym sezonie. Na zastępowanie w pionie sportowym profesjonalistów amatorami. Na przyznawanie się do tego, że akademia i baza treningowa nie są priorytetami rozwojowymi. Na puste i idiotyczne obietnice wielkiej, polskiej Wisły.

Nie zrozum mnie źle, niczego od SKWK nie oczekuję, bo nie jestem członkiem.
Według mnie w Klubie dzieje się bardzo źle i sytuacja wymaga reakcji. I głośno się zastanawiam czy SKWK podziela moje i części forumowiczów zdanie czy też nie.
A pierwszego dnia prezesury basałaja oczekiwałeś od stowarzyszenia oświadczenia że ten człowiek może nas zepchnąć w rolę ligowego średniaka?

Niektórzy tutaj,( nie koresponduje bezpośrednio tylko do twojego postu, piszę ogólnie), posikali się ze strachu na myśl że nam Staszka braknie. ....a ludzie x lat żadnego Staszka w tym klubie nie było, nie było basałaja a klub istniał dobrze się miał, mistrzostwa zdobywał a grał nie gorzej niż z tym cudotwórcą z krajów tulipanów. Obetrzyjcie łzy, zaciśnijcie zęby, alleluja i do przodu. Spina jakbyście pierwszej miesiączki dostali, histeria jakby Justin Biber na dożynki przyjechał.

Na Cupiała chcą gwizdać, oświadczenia wysyłać, oflagować się i jeszcze nogami tupcie. Ile wy macie lat? Ile już takich zmian w tym klubie było, ile rewolucji? A Wy się budzicie i czarna rozpacz, bo staszka i bogdana zabierają Dobrze że okienko zamknięte bo jakby tak jeszcze Meliksona sprzedali teraz to ja nie wiem co by się działo

Edit: przeczytałem swój podpis i muszę zmienić na doczekałem się
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.03.2012, 20:16
Co to ma znaczyć, że Zdichu ma być funkcjonalnym ? Ja to interpretuje, w ten sposób, że jego rola będzie polegała na komentowaniu pracy innych, bo sam na siebie nie weźmie odpowiedzialności.
Jakby boss powierzył Zdzichowi prezesurę to przy takiej ilości spraw które trzeba dopilnować zleciałby ze stołka w ekspresowym tempie.

Bednarz skompromitował się dzisiaj większością swojej wypowiedzi. Też ciekawi mnie to czy Kapka dostał jakiś awans w hierarchii skautów. Pytam się za co ? Jovanic Cikos, Rios. Nie wiem kto jeszcze.
Mamy kilku skautów niech piecze nad tym wszystkim sprawuję ten który dotychczas wykonał swoją robotę najlepiej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.03.2012 o godz. 20:19.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.03.2012, 20:26
Kapka był, jest i będzie. Niezatapialny, wieczny, jak posąg dostojny. A że funkcyjny, no a jaki mia byc jak nie funkcyjny, jakąś funkcje pełnił będzie, to będzie funkcyjny. Ja to tak rozumiem.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.03.2012, 00:01
O ku**wa

dzisiejsze słowa Bednarza o Kapce ....

poprostu nie mam słów kto i jak tym klubem zarządza

nie miesci sie to w glowie normalnego czlowieka,zeby po roku burzyc to co bylo w cale nie takie złe ,a i budowac nowe-co juz teraz na oko wydaje sie 100 razy gorsze

cos niesamowitego co sie dzieje w tym klubie

coraz bardziej zaczynam myslec o jakim pomysle bojkotu czy protestu bo na naszych oczach ten klub sie pogrąza
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.03.2012, 00:27
Nie mamy obecnie Prezesa, a Bednarz został tylko wiceprezesem do spraw SPORTOWYCH. Nie ma co liczyć na internetową sprzedaż biletów w najbliższym czasie, jeśli stanie się najgorsze (Kapka na czele całej misji "Budujemy nową silną Wisłę"...) Domyślam się, że Zdzisław jest słabo rozgarnięty jeśli chodzi o ułatwienia dla kibiców. Natomiast Bednarz piastujący od 12 marca w miarę wysokie stanowisko będzie mógł się tłumaczyć tym, że jego kompetencje nie dotyczą, np. internetowej sprzedaży biletów. W ten właśnie sposób nasze oczekiwania znacznie się wydłużą...

Nasz marketing też woła o pomstę do nieba, skoro do dziś nie znaleziono sponsora z prawdziwego zdarzenia. Pewnie każdy siedzi cicho jak mysz pod miotłą i czeka na rozkazy od przełożonych. Nikt nie chce nawet pomyśleć czy też wychylać się przed szereg, odnośnie sprawy biletowej :( Ważne, żeby na koniec miesiąca zgadzał się stan konta.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.03.2012, 01:39
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
O ku**wa

dzisiejsze słowa Bednarza o Kapce ....

poprostu nie mam słów kto i jak tym klubem zarządza

nie miesci sie to w glowie normalnego czlowieka,zeby po roku burzyc to co bylo w cale nie takie złe ,a i budowac nowe-co juz teraz na oko wydaje sie 100 razy gorsze

cos niesamowitego co sie dzieje w tym klubie

coraz bardziej zaczynam myslec o jakim pomysle bojkotu czy protestu bo na naszych oczach ten klub sie pogrąza
Myśle,że każdy kto ma łeb na karku myśli podobnie.
TYLKO MY możemy uratować ten klub, bo mogą nadejść naprawdę chude lata, jak już kiedyś pisałem Bogusław Cupiał zwariował, pewnie z frustracji .
Nie wiem czy tylko w moim kręgu ludzie marzą by Boss zgodził się sprzedać Wisłę ?

Super byłoby gdyby osoby kumate od nas coś podziałały,ale nawet jak pokazalibyśmy naszą gorycz na Legii byłoby dobrze. Niektórzy ludzie powinni po prostu zniknąć z Wisły Kraków,bo ciągną ją na dno.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.03.2012, 11:35
O tym, że tutejsi napinacze żądający "polskiej Wisły" zatęsknią wcześniej czy później za czasami Basałaja, Valckx'a i Maaskanta było dla każdego zdroworozsądkowego człowieka oczywiste.Jak widac po ostatnich ruchach i zapowiedziach następnych stanie się to o wiele szybciej niż przewidywałem.Ktoś pisał, że w tym klubie potrzebny jest Copperfield lub Jezus.To jest niestety najlepsze podsumowanie tej dyskusji.
Ciekawe ile będzie trwała "nowa koncepcja" Obstawiam, że kompromitacja w przyszłorocznych Pucharach to najbardziej prawdopodobny moment na wdrożenie "jeszcze nowszej koncepcji" opartej na sprowadzeniu zagranicznego trenera i walki o LM w przyszłym sezonie.
Show must go on.
Obym się mylił...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 17.03.2012, 11:45
Prawda jest taka, że tutaj nigdy nie będzie dobrze, kiedy polityka będzie albo "polska", albo "cudzoziemska". Polityka klubu powinna być i "polska", i "cudzoziemska", i "stawiania na młodzież", i "wyszukiwania ciekawych zawodników za grosze w niższych ligach" i tak dalej, i tak dalej. Taka elastyczność gwarantuje stabilność, a nie zmienianie polityki jak wiatr zawieje. Na wszystko trzeba być otwartym, piłkarzy trzeba pozyskiwać ze wszystkich możliwych źródeł - chyba warto np. rozwijać szkolenie, żeby potem zyskać z tego 20 mln złotych, jak Legia, czyż nie?

Póki Wisła nie pójdzie podobną drogą, jak Legia, nic stabilnego z tej walki Cupiała się nigdy nie wykluje. Co więcej, podobny potencjał jak Wisła mają takie kluby jak Ruch, Śląsk, Lechia, Polonia, Lech, Legia, może też okazjonalnie Jagiellonia, Zagłębie, Widzew, a w przyszłości Zawisza czy Pogoń. Jeśli więc dalej Cupiał będzie działał w ten sposób, to trzeba liczyć na to, że rywale nie będą organizacyjnie robić postępów, bo inaczej takie 4-8 miejsca mogą się okazać codziennością.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.03.2012, 11:46
Martinus napisał(a):Wyświetl post
O tym, że tutejsi napinacze żądający "polskiej Wisły" zatęsknią wcześniej czy później za czasami Basałaja, Valckx'a i Maaskanta było dla każdego zdroworozsądkowego człowieka oczywiste.Jak widac po ostatnich ruchach i zapowiedziach następnych stanie się to o wiele szybciej niż przewidywałem.Ktoś pisał, że w tym klubie potrzebny jest Copperfield lub Jezus.To jest niestety najlepsze podsumowanie tej dyskusji.
Ciekawe ile będzie trwała "nowa koncepcja" Obstawiam, że kompromitacja w przyszłorocznych Pucharach to najbardziej prawdopodobny moment na wdrożenie "jeszcze nowszej koncepcji" opartej na sprowadzeniu zagranicznego trenera i walki o LM w przyszłym sezonie.
Show must go on.
Obym się mylił...

tak, tylko obawiam sie, ze my do tych pucharow sie nie dostaniemy w tym roku.zrzuci sie to oczywiscie na Holendrow, bo przeciez Probierz przejal ich w trakcie sezonu (zwolennikom Probierza przypominam w jakim stanie Maaskant przejal druzyne) i nie mial czasu wdrozyc swojej wizji, wiec caly przyszly sezon moze pojsc z tego powodu na marne pod egida Bednarza i Probierza.tak jak pisalem juz wielokrotnie, czas na zmiane wlasciciela, bo z tym pewnego levelu nie przeskoczymy.orientuje sie ktos ile wynosi nasz dlug wobec Telefoniki, bo okreslanie, ze BC wpompowal 100 baniek jest lekkim naduzyciem, bo z tego co pamietam to cale to "sponsorowanie" polegalo na zwyklej oprocentowanej pozyczce, choc moze sie myle.....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.03.2012, 13:05
a ja spokojnie, nadal mam w awatarze i w podpisie żałobne barwy i swój stosunek do poziomu profesjonalizmu w Wiśle
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.03.2012, 13:11
Jak może w ogóle komukolwiek przejść przez gardło tekst, że dyrektor sportowy o klasie, marce, kontaktach i umiejętnościach Valcksa jest komukolwiek w ciągle zacofanej polskiej piłce niepotrzebny? Tylko za przeproszeniem idiota może coś takiego wymyślić. Po to był zatrudniony, bo poprzednie układy nie potrafiły tego żadną miarą zmienić.

Ale najlepsze jest to, że teraz "wybitni fachowcy" vel polscy "samoucy" typu Bednarza i "funkcyjnego" Zdzisia K. mają weryfikować kompetencje i inicjatywy człowieka takiego jak Valcks. To tak jakby Dyzma lub Lepper mieli weryfikować kompetencje ekonomiczne Balcerowicza lub Johna Hicksa.

Paranoja i śmiech na sali. Cupiał naprawdę zmienia klub w mało zabawny cyrk.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.03.2012, 13:39
Ale najlepsze jest to, że teraz "wybitni fachowcy" vel polscy "samoucy" typu Bednarza i "funkcyjnego" Zdzisia K. mają weryfikować kompetencje i inicjatywy człowieka takiego jak Valcks. To tak jakby Dyzma lub Lepper mieli weryfikować kompetencje ekonomiczne Balcerowicza lub Johna Hicksa.
Idąc dalej tym rozumowaniem, Ty nie masz prawa weryfikować kompetencji i inicjatyw ludzi takich jak Bednarz i Kapka. No bo, jakie masz doświadczenie w przeprowadzaniu transferów? Kierowaniu klubem? Grałeś w piłkę na ekstraklasowym poziomie?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_verecundiam

Edit: @Blanco. Odpowiedziałeś niemerytorycznie na post zarzucający Markusowi konstruowanie niemerytorycznych argumentów. Zauważasz w tym jakąś ironię?
Ostatnio edytowane przez jova : 17.03.2012 o godz. 14:10.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.03.2012, 14:01
jova napisał(a):Wyświetl post
Idąc dalej tym rozumowaniem, Ty nie masz prawa weryfikować kompetencji i inicjatyw ludzi takich jak Bednarz i Kapka. No bo, jakie masz doświadczenie w przeprowadzaniu transferów? Kierowaniu klubem? Grałeś w piłkę na ekstraklasowym poziomie?
Kpisz, czy o drogę pytasz ?
Nikomu nie jest tu do śmiechu bo na naszych oczach klub marnotrawi kolejne lata,podczas gdy zachód nam ucieka w szybkim tempie a ligowi przeciętniacy zaczynają się zbliżać.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 17.03.2012, 14:15
jova
Karabach i Levadia wystarcza Ci jako argument? Wiedz ze wlasnie wracamy do polityki ktora sprawila ze te wtopy byly mozliwe. Obawiam sie ze niedlugo cos do tego dorzucimy... jesli wogole bedziemy w stanie zakwalifikowac sie do pucharow...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 17.03.2012, 14:26
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
jova
Karabach i Levadia wystarcza Ci jako argument? Wiedz ze wlasnie wracamy do polityki ktora sprawila ze te wtopy byly mozliwe. Obawiam sie ze niedlugo cos do tego dorzucimy... jesli wogole bedziemy w stanie zakwalifikowac sie do pucharow...
I kolejna niemerytoryczna odpowiedz. Nie twierdzę, że Markus myli się co do swojej oceny sytuacji Wisły (choć nie zgadzam się z nią w pełni). Twierdzę, że uzasadnia swoją ocenę w nielogiczny sposób.
A propos braku logiki: Jeśli sukces pucharowy jest zasługą Holendrów, to dlaczego klęska ligowa nie jest?
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 17.03.2012, 14:30
A ....a dobrze! Czekamy na więcej. Ci co chcieli Polaków dostaną ich pewnie - z jakiejś wyprzedaży (ŁKS szlag trafia pewnie się jakiegoś kalekę uda wyrwać za darmo), ci którym przeszkadzał Basałaj ( nie twierdzę że był cudowny) dostali właśnie Kapkę (ale Basałaja już nie ma - będzie teraz miłość do ruchu kibicowskiego na Wiśle). ....a zobaczycie ta miłość jak świnia niebo. Jakiś masochistyczny nastrój mnie dopadł bo zaczynam się cieszyć. Niech to wreszcie .......nie. Tak jak alkoholik musi się stoczyć na samo dno żeby mieć szanse wyjść na ludzi tak widocznie my musimy iść jego śladem. Nieprzypadkowe porównanie - tu i tu patologia.

A najbardziej mnie rozpierd..... dywagacje na temat sprzedaży internetowej. To tak jakby dach domu .......nął a rodzinka dobierałaby zasłonki w Witku.

Alleluja i do przodu !!!

PS 15 lat pan od kabli bawi się w piłkę nożną a nie zrobił nawet małego kroku naprzód. Świat się zmienia a my dalej mentalnie w 98 roku. Co się zmieniło? Stadion jaki jest taki jest ale nowoczesny - ale tu nie ma żadnej zasługi właściciela klubu. Reszta dalej na etapie wstępnym. Gdyby tak prowadził swoja firmę jak zarządza Wisłą to sprzedawałby te kable w szczękach na giełdzie na Rybitwach. Tak jakby do jakiegoś gównianego golfa IV dokładać spojlerki i dziwić się że na światłach się ludzie śmieją a nowa dacia logan nam odjeżdża. O lepszych autach nie wspominając.
Aleeee przecież my mamy DLUUUUUUUUUUUG. Spłacony już chyba 8 razy ale mamy DŁUUUUUUUG.....
Ostatnio edytowane przez rafkur : 17.03.2012 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.03.2012, 14:37
Jova skoro już o logice mowa, to Markus nie popełnił błędu, który mu zarzucasz.

Definicja, którą tutaj podałeś jasno na to wskazuje.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.03.2012, 14:39
Chcesz teraz toczyć spór o szeroko rozumianą semantykę, czy sposób argumentacji? Po co?

To nie ja weryfikuję kompetencje Bednarza czy Kapki, ani nie jestem oddelegowany do tej roli przez bezmyślnego właściciela. Weryfikują je ich osiągnięcia, decyzje, kariery. To, co robili i zrobili. To, jak wyglądało ich "zarządzanie", jakie straty i kompromitacje przynosiło. Właściciel klubu zaraził Cię amnezją?

A propos braku logiki: Jeśli sukces pucharowy jest zasługą Holendrów, to dlaczego klęska ligowa nie jest?
A kto mówi, że wynik ligowy pozostaje poza odpowiedzialnością Valcksa?

Trzeba jednak mieć świadomość, że w sporcie to bardzo normalna sytuacja, że nie udaje się jednocześnie pogodzić wszystkich rozgrywek, a nie świadectwo błędnych założeń czy strategii. Tak już jest, to się często zdarza. Nawet największym klubom, o pieniądzach znacznie większych od Wisły i przy znacznie lepszych personalnie kadrach.

To jest sport. Tu się niestety też co pewien czas przegrywa i przechodzi kryzysy. Trzeba umieć je przetrwać, a nie natychmiast rozwalać wszystko.
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.03.2012 o godz. 14:44.
(...)
"
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 17.03.2012, 14:41
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Jova skoro już o logice mowa, to Markus nie popełnił błędu, który mu zarzucasz.
Definicja, którą tutaj podałeś jasno na to wskazuje.
Powołał się na autorytet Valckxa i stwierdził, ze osoby nie posiadające jego wiedzy/doświadczenia nie mogą twierdzić, że decyzje Stana są błędne.
Chcesz teraz toczyć spór o szeroko rozumianą semantykę, czy sposób argumentacji? Po co?
To nie ja weryfikuję kompetencje Bednarza czy Kapki, ani nie jestem oddelegowany do tej roli przez bezmyślnego właściciela. Weryfikują je ich osiągnięcia, decyzje, kariery. To, co robili i zrobili. To, jak wyglądało ich "zarządzanie", jakie straty i kompromitacje przynosiło. Właściciel klubu zaraził Cię amnezją?
To nie kwestia semantyki, tylko logiki. Twojej argumentacji jej brak. "weryfikują je ich osiągnięcia, decyzje, kariery" - znaczy się, Twoja ocena ich osiągnięć, decyzji i karier jest obiektywną prawdą? Kpisz, czy o drogę pytasz?
A kto mówi, że wynik ligowy pozostaje poza odpowiedzialnością Valcksa?
Pytałem Bobka o klęski ligowe, bo oceniając Holendrów zdawał się zauważać tylko pozytywne efekty ich pracy.
Ostatnio edytowane przez jova : 17.03.2012 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.03.2012, 14:52
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Jakiś masochistyczny nastrój mnie dopadł bo zaczynam się cieszyć. Niech to wreszcie .......nie. Tak jak alkoholik musi się stoczyć na samo dno żeby mieć szanse wyjść na ludzi tak widocznie my musimy iść jego śladem. Nieprzypadkowe porównanie - tu i tu patologia.
Rozumiem rozgoryczenie, wszystko co udało się w tym sezonie osiągnąć - zostaje zanegowane w jednej chwili.

Ja będę na pewno z sentymentem wspominał lato 2011- eliminacje do Pucharów- 5 zwycięstw z rzędu, walka do ostatnich minut o awans do LM z rewelacją tegorocznych rozgrywek, a po drodze- pewny awans do LE.
I zamiast Levadii i Karabachów- mieliśmy mecze z Fulham, Twente, czy Standardem.

Krótko mówiąc - Wisła znów w tym sezonie naprawdę zagościła w piłkarskiej Europie.

Nie uważam np Stana za nieomylnego, ale skład na walkę o Puchary zmontował odpowiednio wcześnie, by trener miał czas zgrać zespół przed pierwszym meczem, bądź co bądź przyszli zawodnicy już ograni w Europie,nie musieli ,,zbierać doswiadczenia" i ,,płacić frycowego" w pierwszych meczach ze Skonto.
To wszystko zaprocentowało później.

Bilans Holendrów w Wiśle? Mistrzostwo Polski, niewiele zabrakło do awansu do LM, pewny awans do LE i nienajlepszy sezon w Lidze w tym roku.

Moim zdaniem osiągnęli sporo w krótkim czasie i nie jakimś olbrzymim nakładem środków, zasługiwali na większy kredyt zaufania.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.03.2012, 14:52
Powołał się na autorytet Valckxa i stwierdził, ze osoby nie posiadające jego wiedzy/doświadczenia nie mogą twierdzić, że decyzje Stana są błędne.

To nie kwestia semantyki, tylko logiki. Twojej argumentacji jej brak. "weryfikują je ich osiągnięcia, decyzje, kariery" - znaczy się, Twoja ocena ich osiągnięć, decyzji i karier jest obiektywną prawdą? Kpisz, czy o drogę pytasz?

Doskonale. Jak dojdę do siebie po tej ripoście, odpowiem. Chociaż nie wiem, czy jest sens to robić.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 17.03.2012, 14:54
jova
Cytat:
I kolejna niemerytoryczna odpowiedz. Nie twierdzę, że Markus myli się co do swojej oceny sytuacji Wisły (choć nie zgadzam się z nią w pełni). Twierdzę, że uzasadnia swoją ocenę w nielogiczny sposób.
Tak, za to twoja jest merytoryczna ze hej Ja tez nie zgadzam sie w pelni z Markusem, bo bardzo czesto naciaga rzeczywistosc (np. napisal kiedys za kazdy transfer Valxca cos nam dal). Niemniej uwazam ze powrot do tego co bylo i do tego co nie dalo sukcesow to glupstwo. Wisla holenderska wyniki miala, i bylo to MP i, wreszcie, dobry wystep w europie.
Zarzut jaki mam wobec tej Wisly to budowa "na juz" czyli sciaganie graczy na ktorych sie nie zarobi, ale... mysle ze to bardziej Cupial a nie Valxc. Bo raz ze Cupial jak zwykle chce sukces na juz, dwa ze nie daje praktycznie na ten sukces zlamanego grosza...

Puchary sa zasluga holendrow, tak samo jak liga. Nigdzie nie napisalem ze tak nie jest.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 17.03.2012, 15:13
Niemniej uwazam ze powrot do tego co bylo i do tego co nie dalo sukcesow to glupstwo. Wisla holenderska wyniki miala, i bylo to MP i, wreszcie, dobry wystep w europie. (...) Puchary sa zasluga holendrow, tak samo jak liga. Nigdzie nie napisalem ze tak nie jest.
W takim razie "to co było" jest odpowiedzialne nie tylko za Levadię i Karabach, ale też za kolejne MP i dobre/przyzwoite mecze pucharowe. Wcześniej przedstawiłeś sytuację w ten sposób:
Moim zdaniem to nie była sprawiedliwa ocena, bo skupiała się wyłącznie na europejskich klęskach "tego co było" i sukcesach pucharowych Holendrów.

Powinno Cię zastanowić także to, że pojedynczy fakt, to kiepska podstawa do wyciągania wniosku o prawidłowościach. To, że rozegraliśmy jeden dobry sezon w Europie nie znaczy, że byłoby tak co roku. Skoro twierdzisz, że nasza sytuacja w lidze jest także zasługą Holendrów, to ewentualne niezakwalifikowanie się do pucharów też byłoby po części konsekwencją ich pracy. W takim razie, to byłaby większa klęska niż zajęcie wysokiego miejsca w lidze i odpadnięcie z pucharów ze słabym rywalem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów