|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać? | |||
| Zdecydowanie nowości |
|
216 | 34,18% |
| Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania |
|
35 | 5,54% |
| Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze |
|
201 | 31,80% |
| Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić |
|
88 | 13,92% |
| Jakie mi znajomi polecą |
|
72 | 11,39% |
| Nie lubie oglądać filmów |
|
20 | 3,16% |
| Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ja nawet nie wiem czy to można nazwać remakiem. W końcu to są filmy na podstawie książki z tą różnicą, że jeden został nakręcony później od drugiego i tyle.
Szwedzka wersja bardzo dobra, amerykańską też zapewne warto obejrzeć ze względu na kunszt Finchera. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 06.02.2012 o godz. 18:07.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Oglądał ktoś Luck? puszczają ten serial na HBO. Warto to to ?
Pozdrawiam. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
NIETYKALNI
zdecydowanie polecam ten film, za jego dystans, humor, przesłanie i ogólny pozytywny wydźwięk jaki można dostrzec na końcu. więcej na: http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390 |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ja natomiast wprost uwielbiam te wszystkie tandetne filmy fantasy, na ogół z lat 80. i 90. z Hongkongu i tamtych okolic, które puszczają na TV4, a czasem też na Polsacie. Z tytułów pamiętam tylko Chińskie Duchy - to było tak głupie i okraszone tak straszliwymi efektami specjalnymi, że miałem ubaw po pachy .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Wstyd (2011)
http://www.filmweb.pl/film/Wstyd-2011-601499 Swietny film. Bohaterem jest 30-letni facet uzalezniony od sexu. Tyle mojego opisu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dajcie jakies propozycje filmów do obejrzenia. Mogą to być filmy sprzed miesiąca ale też 15 czy 20 lat. Możecie pogrupowac np na domówke na romantyczne spotkanie z dziewczyną czy meśki wieczór z %%. Z góry dzięki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Iluzjonista (2006) - jak sama nazwa wskazuje film o iluzjoniscie
Ale "nieco" inna fabuła niz programy Davida Coopperfielda - w sumie na seans z dziewczyna jak najbardziej bo film opowiada o milosci tego magika do pewnej dziewczynyChłopcy z ferajny (1990) - znany ale moze nie ogladales (Iluzjonista tez znany ). Film gangsterskiUwikłanie (2011). Polski film. Kryminał. Bardzo polecam 13 piętro (1999). Fantasy. Tematyka podobna jak w Incepcji Donnie Brasco (1997). Gangsterski. O agencie FBI, ktory "wtapia sie" w srodowisko mafijne, film oparty na faktach No i moze "Lustra" (2008). Ostatnio ogladalem.Hhorror - straszny to on nie jest (mnie malo, ktory horror straszy) ale obejrzec na raz mozna ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Już skasowali, choć w ostatnim odcinku Rosati pokazała cycki ;] i tyle napiszę że że to była trafna jej decyzja, choć do tego nie musisz całego odcinka pobierać.
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przebudzenia (1990) - lekarz podaje nowy lek pacjentowi trwającemu w śpiączce(de Niro),lekarstwo zaczyna pomagać ...
25 godzina(2002) - obrazuje ostatnie godziny nowojorskiego dilera (E Norton) na wolności, rozterki ostatnia zabawa w klubie dla panów.. Przypadek (1981) - pokazuje 3 różne scenariusze życia młodego studenta w zależności od sytuacji jaka mu się przydarzy na dworcu .. puszczony do kin dopiero po koniec ''świetności'' PRL Lęk pierwotny (1996) - sądowy, adwokat chce oczyścić z zarzutów młodego chłopca za rzekome zabójstwo na biskupie Dezinformacja (2009) -dokument- antysemityzm dzisiaj(z punktu widzenia żydów), no i o tym jak to oni są bardzo pokrzywdzeni itp Dług(1999) - wg mnie jeden z lepszych polskich filmów, pokazuje jak się kończy wchodzenie w nieciekawe interesy Memento(2000)- film odgrywa się od tyłu, bohater chce zemścić się za zabójstwo swojej żony |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Warto dodać, że bohater stracił pamięć krótkotrwałą i z tego faktu wynika specyfika filmu. Polecam!. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Guest
|
|
Z nowych podobały mi się: Artysta, Czas wojny (War Horse) Spielberga i Wszystkie odloty Cheyenne'a. Ze starszych wspomniane tu już 25 godzina, Iluzjonista, filmy Aronofsky'ego (Pi, Requiem dla snu, Żródło), Social Network o twórcy Facebooka, O północy w Paryżu, Człowiek na linie - pasjonujący dokument o francuskim linoskoczku, który przeszedł po linie rozciągniętej między wieżami WTC, filmy Kim Ki Duka (Wiosna, lato, jesień, zima...; Pusty pokój; Łuk). Może starczy na ten raz ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
The Devil's Double - spoko film biograficzny o synie Saddama, Udaju
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
polecam ''Nietykalni" z 2011 r, przebojem wszedł do TOP 10 na filmwebie. naprawdę dobre francuskie kino
oparty na autentycznej historiiPS. o widzę że jednak już ktoś przedemną polecał ten film
Ostatnio edytowane przez rzep : 23.04.2012 o godz. 21:14.
|
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
|
Krzyk 4. Nie dla fabuły i gównianego aktorstwa ale dla tych kobitek. Po prostu są cudowne.
A tak swoją drogą to film średni, nic specjalnego. P.S. Kocham brunetki ![]() Proszę powiedzcie mi co to jest za blondyna krótko ostrzyżona. Piękna jest (ale moje powyżej podtrzymuję )Polecam film http://www.filmweb.pl/film/Zab%C3%B3...ta-2010-550802 Genialny. Cytaty też są bardzo dobre. Na prawdę warto oglądnąć.
Ostatnio edytowane przez Kamyk : 03.05.2012 o godz. 20:22.
![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Guest
|
|
|
Dyktator - chwilami można dosłownie paść ze śmiechu.
No i Borat tego samego komika. I Bruno - choć mnie się mniej podobał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
A przy okazji polecam film, który niedawno obejrzałem: http://www.filmweb.pl/film/Sie%C4%87-1976-35352 ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Panowie będzie zagadka.
Szukam tytułu filmu z gatunku science-fiction. Obcy "wyrywają" skrawek jakiegoś miasta z Ziemi i umieszczają go pod kopułą, nie pamiętam dokładnie co działo się w środku, pamiętam kopułę. Film był chyba produkcji amerykańskiej, operatorem kamery był Polak. Produkcja ma pewnie koło 10 lat. Wiem, że mało informacji, ale jeśli komuś przyjdzie coś na myśl będę wdzięczny ![]() E: Mroczne miasto, dzięki wielkie! ![]() Powód: TSW
Ostatnio edytowane przez wislacki : 01.09.2012 o godz. 19:31.
![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dark City pewnie
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A ja polecam "Ted".
Tak wbrew wszelkim opiniom czasami Amerykańce zrobią fajną komedię. Może wpływ jednych z moich ulubionych aktorów - Mark i Mila ale ogólnie można szczerze się pośmiać. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest film o Duchu Świętym.
Wrzucam to jako jeszcze jako sam z siebie nawracający się heretyk. Jednak, żeby nie było, że kogoś próbuję "nawracać" ![]() chcę wyraźnie zaznaczyć, że kto nie wierzy, nie chce wierzyć, nie życzy sobie, nie chce - NIE WCHODZI (Zaoszczędźmy sobie ewentualnych gorzkich słów). http://www.youtube.com/watch?v=QSVx7WvxvAs http://www.youtube.com/watch?v=G3jYNreXVU4 http://www.youtube.com/watch?v=OUX8XmIQyXk http://www.youtube.com/watch?v=CyOK9DOC2g8 http://www.youtube.com/watch?v=mkOXPNH35tk |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
i musiałeś do tego robić nowy temat? To forum schodzi na psy nikt kumaty tu już nie przebywa praktycznie ..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Schodzi na psy?" Chyba niepotrzebnie cytujesz gorszą stronę Błoń. To "Hyde Park" (niesportowy), tak? Czyli ok. Kumaci lub niekumaci w tym momencie i kontekście w ogóle mnie nie interesują. Przecież tu jest faktyczny OffTopic o tematyce pozasportowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ultrasi nie zaakceptowali tematu
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
... na to wygląda ...
... to zacytuję jeszcze to co każdemu wisi powyżej na stronie tego Działu: "Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj." Temat spełnia założenia formalne Działu, bo ja chcę.
Ostatnio edytowane przez yarow : 28.09.2012 o godz. 16:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=2155
Nazwa: Filmy, które warto obejrzeć Jest temat do tego. |
|