The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2012, 22:19
Powiem tak Basałaj powinien podać się do dymisji w momencie zwolnienia Moskala bo ewidentnie to nie była jego decyzja. Czarę goryczy przelało zatrudnienie

Bednarza choć ciekawe na ile wpływ na jego decyzję miało wole stanowisko po Rusko
Odpowiedz cytując
Hefajstos
Junior Member

Od: 03.2012

Stary 14.03.2012, 22:20
Popołudniowy Pisarz napisał(a):Wyświetl post
Gdy patrzę na 'budowaną' przez Cupiała Wisłę, przypomina mi ona domek z kart. Powoli powstają kolejne piętra (próba utworzenia akademii piłkarskiej, scouting, jakieś zalążki marketingu), Pan Cupiał stwierdza, że nie dołoży kilku kart do tego - stabilizacji, spokoju i 'paru groszy', woli jebn*ć w ten domek ręką i budować kolejny od nowa. Dziękuję mu za to że nas wyciągnął na szczyt w ciągu ostatnich kilkunastu lat, ale niestety (znowu) mamy powtórkę z rozrywki. Odszedł Maaskant, Basałaj, jak nie teraz, to pewnie w lecie Stan. Mogliśmy powolutku budować drużynę, pion sportowy, kwestia 2-3 lat. Ale nie, wszystko ma być na tu i teraz, puchary, liga, pieniądze - niestety bez odrobiny cierpliwości tego nigdy nie będzie. Nie ma co się oszukiwać, kolejna rewolucja nic nie przyniesie : robimy krok do przodu i dwa kroki w tył, cofamy się. Łysol pewnie teraz zastąpi Stana, jeśli nie będzie pucharów pożegnamy się z Probierzem i wróci Dyzma, nie wiadomo kto będzie prezesem, ale wróble już ćwierkają, że to będzie nowy/stary prezes.
Fajnie że Bednarz wrócił, czeka nas zapewne kolejny casting na bramkarza, jak to miało miejsce za jego kadencji, sprowadzanie wypalonych/kontuzjogennych/słabych/byłych/obecnych reprezentantów Polski nic nie wnoszących do zespołu, przepłacane transfery. Czyli ok, po staremu.
Nie mówię że tak będzie i bardzo chciałbym się mylić ale znając życie będzie jak zawsze: pierwsze okienko będzie obfite w (jakieś) transfery, w drugim coś tam uda nam się sprowadzić, a po trzecim Cupiał wszystkich wypieprzy i znowu będzie budował swój domek z kart.

Pozdrawiam.
Nie moge sie zgodzić bardziej. Jak po roku, dwóch coś nie gra, to jebut! rozwalić do podstaw i układać od nowa. Czy Cupiał sam tworzył TF czy ja kupił? Jeśl;i to pierwsze to musiał mieć niezłych doradców. Na Wiselke znowu wstawią słupa z TF, będzie marazm, a potem jakiś swojak wejdzie bez pojecia...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.03.2012, 22:35
Podsumowanie tego co zrobil Valckx w Wisle:
http://www.weszlo.com/news/9793-Polt..._Stana_Valckxa
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.03.2012, 22:44
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Komus sie chciało podsumowac to co zrobił Stan Valckx w Wisle - warto poczytac
http://www.weszlo.com/news/9793-Polt..._Stana_Valckxa
Chętnie zobaczyłbym utrzymane w tym samym tonie podsumowanie transferów jego poprzedników w naszym klubie. To musiałyby być oceny . Pewnie same 10.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 14.03.2012, 23:21
Panowie mówienie o jakieś budowie czy działaniu w celu ,to nadłożycie mówiąc delikatnie .O możliwych konsekwencjach tego co dzieje się w klubie pisałem latem ubiegłego roku ,i aż mi wstyd ale niestety po części wykrakałem .Ja powiem to dość brutalnie ,ale zachowanie właściciela jest absurdalne głupie i co gorsze kosztem i na koszt Wisły.Jeszcze chcę odnieści się co do jednej ważnej sprawy a mianowicie HONOR jeśli Basałaj został oszukany przez właściciela to należało natychmiast podać się do demisji i poformowawszy media i sympatyków klubu zachować się honorowo.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.03.2012, 23:47
Panie Cupiale Bogusławie - zawiódł Pan wielu kibiców. Niech Pan wie o tym.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.03.2012, 00:16
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Chętnie zobaczyłbym utrzymane w tym samym tonie podsumowanie transferów jego poprzedników w naszym klubie. To musiałyby być oceny . Pewnie same 10.
Czy mi się zdaje, czy autor tego rankingu zawsze krytykował wszystkie decyzje naszych działaczy? Chyba, że go z kimś pomyliłem...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.03.2012, 00:19
W pół roku MP, awans do LE, dla mnie to się nazywa profesjonalizm i trafność zagranicznego projektu, w tym wysoka u mnie jest ocena pracy samego Stana Valckx’a.

Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 15.03.2012, 00:50
Ekstraklasa. Wisła u progu rewolucji

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...rewolucji.html
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 15.03.2012, 01:12
ziz99 napisał(a):Wyświetl post

Żadnych nowych informacji, a news prasowy na kilka akapitów, czyli tradycyjnie od jakiegoś czasu. Media po prostu nie mają żadnych przecieków odnośnie tego co się dzieje u nas w klubie. Dawniej bywało z tym różnie. Teraz dopóki nie poznamy nazwiska nowego prezesa temat będzie gorący i będą się pojawiały informacje o tym o czym wszyscy już wiedzą, czyli o niczym nowym. Jak tu się nie dziwić, że jesteśmy najbardziej medialnym klubem w Polsce? Wystarczy tylko zadbać o tą tajemniczość, nie informować o niczym mediów, a liczba nagłówków w gazetach będzie rosła wykładniczo...

PS Największym numerem dla mediów byłoby, gdyby się okazało, że Stan zostaje.
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 15.03.2012, 02:06
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio patrzyłem jakim polskim zawodnikom kończą się kontrakty.

Między innymi:
Bramkarze: Pawełek, Fabiański, Kuszczak
Obrońcy: Głowacki, Celeban, Wojtkowiak, Pazdan, Boenisch, Pawelec, Sznaucner, Słodowy, Kowalczyk
Pomocnicy: Janota, Bandrowski, Dudka, Zieńczuk, Madej, Kosowski, Rakowski, Cywka
Napastnicy: Jeleń, Frankowski,Teodorczyk, Abbott, Stępiński

Na niektórych nas nie stać, niektórzy są za starzy, inni za słabi, ale są też tacy że warto zaryzykować. Pogrubiłem piłkarzy wartych uwagi. Niektóre nazwiska są tak głośne, że szanse są małe, ale warto zapytać - piłkarze po przejściach w poprzednich klubach, albo doświadczeni.

Można także spróbować sprowadzić znowu Brożków. Pewnie nie będą zbyt drodzy.
Ludzie ogarnijcie się! Czas płynie naprzód! Na powrotach byłych graczy sukcesu nie zrobimy, tak jak Żuraw nie był tym piłkarzem co kiedyś tak Głowa czy Brożki też już kroku naprzód Wiśle nie dadzą. Owszem mogą wrócić jako UZUPEŁNIENIE składu ale na pewno nie jako podstawa. Zresztą Paweł pewnie jeszcze by Wiśle pomógl ale Piotrek Taki drugi Dragan, ni to obrońca ni to skrzydłowy. jelenia trzeba było brać ale kilka lat temu, teraz to on ma wysokie wymagania finansowe bo chce jeszcze trochę zarobić a my już na nim nie zarobimy potem nic. Wrócił już Bednarz za chwilę wróci Wilczek jeszcze tylko weźmy do tego Smudę i poczujmy się jak za dawnych lat. Tylko że te lata już minęły. Nie awansowaliśmy do Ligi Mistrzów z nimi jak byli młodsi, mamy awansować teraz Tym bardziej, że Mistrza to w tym roku nie ma szans zrobić więc trzeba budować drużynę która go odzyska za rok a potem powalczy o Ligę Mistrzów. Podsumowując Głowacki i Sznaucner 33 lata, Jeleń 31 lat, Brożki 29 lat. Naprawdę na nich chce ktoś Wisłę budować? Była moda na zagraniczny stary szrot teraz bierzemy szrot krajowy?
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.03.2012, 06:46
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...la-sie,1772211

chyba się nam nowy prezes szykuje
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 15.03.2012, 09:10
A co niby nowy prezes zrobi nie mając kasy? do tego doszło zawieszenie wypłat z UEFA +kary. Temat nowego prezesa jest z gatunku pudelkowych bo żaden nic nie zrobi .Będzie nowa niby przebudowa składu i karuzela będzie toczyła się dalej
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.03.2012, 10:49
Przede wszystkim nowy prezes nie zrobi nic bez zgody Cupiała. Widząc jaką małą autonomie miał Basałaj nie wiem czy kandydaci będą się pchali drzwiami i oknami.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 15.03.2012, 11:26
Jaki Basałaj był taki był.
Ale nowy prezes, podobno zwiazany z TF,lepszy nie będzie bo będzie typowym prezesem korporacyjnym.
Czyli będzie patrzył żeby na koniec danego okresu zgadzały się wskaźniki, żeby premię zapisaną w kontrakcie odebrać. Będzie mu wszystko jedno czy po nim zostanie klub miodem i mlekiem płynący czy zgliszcza. Wychylać się nie będzie, sport go będzie mało interesował.
Takie moje zdanie.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 15.03.2012, 11:35
Rusko nim będzie
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 15.03.2012, 11:38
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Jaki Basałaj był taki był.
Do plusów Basałaja należy dołożyć również traktowanie byłych piłkarzy Wisły, którzy teraz są zapraszani na mecze a legendy upamiętniane.
Pamietamy że rożnie z tym bywało i np: Iwan czy Motyka mieli zakazy wstepu na nasz stadion
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 15.03.2012, 11:40
Już za rok na forum płacz za Basałajem ehhhh
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.03.2012, 11:42
ziz99 napisał(a):Wyświetl post

Po kilu przeczytanych zdaniach można dojść do wniosku, że takie absurdy mógł napisać tylko jawor.
Najbardziej śmieszy mnie to że w jego opinii Bednarz zbudował zespól od zera podczas gdy gracze z jego pierwszego zaciągu nie stanowili w żadnym stopniu o sile tamtej drużyny którą reaktywował po prostu Skorża. W drugim zaciągu zamiast wzmocnić udało mu się ją osłabić ponieważ ściągnął Łobodzińskiego, który był kłopotem również z tego względu, że musiał grać gdyż dużo kosztował. Nie długo w mediach przeczytam, że Bednarz zamienia wodę w wino.

Kojarzy ktoś nazwisko tego włoskiego menago, z którym Bednarz robił interesy ? Chyba nie dawno wciskał tego Boliwijczyka Bejarano.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.03.2012 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.03.2012, 12:32
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Już za rok na forum płacz za Basałajem ehhhh
A czym niby zasłużył Basałaj żeby po nim płakać? Tylko nie pisz że miał wizję, bo wizję to ma każdy pacjent szpitala im prof. Babińskiego. Prezes nie musi mieć wizji, wystarczy, że będzie realizował rozsądne wizje innych.

Dlaczego nie można dzień przed meczem zgłosić że na karnet nr xxyxyy jutro nie będzie wchodził Zenek Kowalski tylko Zenobia Kowalska nr pesel xxxxxxxxx albo nr karty kibica xxxxvxx. Takie to trudne?

Mam zagadkę. Co swego czasu znajdowało się w miejscu gdzie teraz rosną chwasty, po lewej stronie stojąc twarzą do wejścia na trybunę północną.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.03.2012, 12:39
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A czym niby zasłużył Basałaj żeby po nim płakać? Tylko nie pisz że miał wizję, bo wizję to ma każdy pacjent szpitala im prof. Babińskiego. Prezes nie musi mieć wizji, wystarczy, że będzie realizował rozsądne wizje innych.

Dlaczego nie można dzień przed meczem zgłosić że na karnet nr xxyxyy jutro nie będzie wchodził Zenek Kowalski tylko Zenobia Kowalska nr pesel xxxxxxxxx albo nr karty kibica xxxxvxx. Takie to trudne?

Mam zagadkę. Co swego czasu znajdowało się w miejscu gdzie teraz rosną chwasty, po lewej stronie stojąc twarzą do wejścia na trybunę północną.
Pewnie chodzi Ci o boisko treningowe, na którym kiedyś trenowały grupy młodzieżowe. Ba, pamiętam, że nawet za Kasperczaka (pierwszy jego raz w Wiśle) zespół niekiedy tam trenował.

Co do nowego prezesa. Pierwsze na co liczę, to że rozniesie w piździec obecny marketing. Jak się dowiedziałem jaki "insert" dodawany jest do biletów w Multikinie, to stwierdziłem, że osoba która wpadła na ten pomysł jest po prostu je*nięta.

Pomijam już w ogóle zaległości finansowe pionu marketingu w stosunku do zewnętrznych podwykonawców - przede wszystkim mniejszych agencji reklamowych i drukarni. Jeśli ktoś mimo ponagleń stwierdza, że "za parę tygodni zapadną decyzje co do tego które faktury będą zapłacone", to jest to najlżej mówiąc niepoważne.
Ostatnio edytowane przez hunter : 15.03.2012 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.03.2012, 12:51
A co jest w tej wkładce w multikinie?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.03.2012, 12:59
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Po kilu przeczytanych zdaniach można dojść do wniosku, że takie absurdy mógł napisać tylko jawor.
Najbardziej śmieszy mnie to że w jego opinii Bednarz zbudował zespól od zera podczas gdy gracze z jego pierwszego zaciągu nie stanowili w żadnym stopniu o sile tamtej drużyny którą reaktywował po prostu Skorża. W drugim zaciągu zamiast wzmocnić udało mu się ją osłabić ponieważ ściągnął Łobodzińskiego, który był kłopotem również z tego względu, że musiał grać gdyż dużo kosztował. Nie długo w mediach przeczytam, że Bednarz zamienia wodę w wino.

Kojarzy ktoś nazwisko tego włoskiego menago, z którym Bednarz robił interesy ? Chyba nie dawno wciskał tego Boliwijczyka Bejarano.
Jak czytam różne wypowiedzi na forum i publikacje typu Weszlo, Dziennik Polski i Wyborcza to mam wrażenie, że wszyscy zapomnieli w jak wielkiej du.pie byliśmy zanim przyszedł Basałaj i duet holenderski.

Podpowiem, w GŁĘBOKIEJ.

Ocenić pracę człowieka można w kontekście tego jakie warunki zastał (Levadia i Karabach) a jakie zostawia.

Do europejskich pucharach przystępowaliśmy z praktycznie wyzerowanym rankingiem, bo od czasów pierwszego Kasperczaka ten klub prawie nie zdobywał punktów. Zawodnicy nie mieli przerwy letniej, bo rozgrywki trzeba było rozpocząć od drugiej rundy pre-eliminacji. Po tegorocznych rozgrywkach mamy ranking klubowy znacznie poprawiony, do tego dzięki dobrym występom Legii udało się poprawić ranking krajowy (patrz osobny temat na tym forum). Warto jeszcze przypomnieć jedną rzecz - wiosną w pucharach graliśmy po raz drugi w historii klubu.

Mówi się, że nie ma akademii -> ale gdzie i za co miałaby powstać? Warto sobie zadać np. pytanie jest sens inwestowania w tereny przy R22 jeśli da się tam wcisnąć maks 3 boiska (a dalszy rozwój będzie zablokowany z braku miejsca)? Mało który klub inwestuje w tereny w środku miasta. Może korzystniej ją zrobić na innym terenie, gdzie będzie więcej miejsca (a posiadane działki spróbować wymienić z miastem na inne tereny).

Teraz kwestia za co, jako że oficjalnym powodem odwołania są "niezadowalające wyniki finansowe za 2011 r.". Czy w czasach Levadii i Karabachu wyniki finansowe były "zadowalające"? Jakieś pieniądze klub w rozgrywkach ligowych i europejskich zarobił. Skoro, mimo wszystko widać progres w rozwoju klubu, to po co zamrażać zarobione nowe środki? Czemu ich nie reinwestować część w nowych zawodników w zimowym oknie, a część dajmy na to w przygotowywanie dokumentacji projektowej pod przyszłą akademię.

Jeśli chodzi o zawodników. Mówi się, że brakuje Polaków. Może to i prawda - ale w obecnych warunkach rynkowych nie ma szans pozyskać zawodników w cenach odpowiadających ich realnych umiejętnościom. Przykład Jodłowiec 1 mln euro, Bonin, Trałka, Plizga - bez komentarza. To nie są czasy pierwszego zaciągu Telefoniki, gdzie praktycznie nie było konkurencji. Abstrahując od faktu, że wtedy pozyskaliśmy bodaj połowę pierwszego składu reprezentacji młodzieżowej Polski do lat 21. Ilu młodych polskich reprezentantów teraz byśmy pozyskali? To, że przyjdzie Łysy i błyśnie glacą nie wynika, że teraz to już mamy machera od transferów i polskie młode perełki z ochotą będą przychodzić do Wisły.
Notabene to kur.wa jakiś ponury żart, że Stana ma zastącić człowiek, który od czasów Levadii jest bezrobotny. Taki fachowiec, z prawniczym dyplomem (dopiero Kokoszka go nauczył co to jest prawo Webstera) a jakoś go nie rozchwytywali.

Dlaczego ten klub z uporem maniaka, w cyklach mniej więcej dwuletnich, funduje sobie permanentną rewolucję wie chyba tylko sam Cupiał. Względnie psycholog.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 15.03.2012, 13:10
Najśmieszniejsze jest to, że priorytety kibiców (oczywiste sprawy do zrobienia):
1. Wprowadzenie sprzedaży internetowej biletów i karnetów
2. Uruchomienie sklepu z pamiątkami z prawdziwego zdarzenia
3. Budowa zaplecza treningowego (głównie boiska)
4. Założenie Akademii piłkarskiej
5. Postaranie się aby jak najwięcej wychowanków grało w pierwszej drużynie

Akurat u właściciela są najmniej istotne. Nie ma żadnego myślenia długofalowego. Wszystko jest robione na tu i teraz. Nie zmieniło się to przez tyle lat, nie zmieni tego żaden prezes. Jedyna możliwość to jeżeli za sterami zasiądzie potomek Pana Bogusława, który będzie w stanie mu przemówić ale to chyba niemożliwe (Cupiał ma tylko córkę prawda ? )
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 15.03.2012, 13:10
Drozd napisał(a):Wyświetl post

A czy ja napisałem że Basałaj był dobry albo coś takiego
Czytasz co chcesz

Za rok będzie płacz po Basałaju tak samo jak był płacz po wielu trenerach i pracownikach o taka mentalność ludzka.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.03.2012, 13:37
MatMario napisał(a):Wyświetl post
A co jest w tej wkładce w multikinie?
Reklama biletu VIP. Ledwie 250 zł za mecz...

I to jest dodatek do biletu w multipleksie, gdzie się chodzi przede wszystkim ze względu na przystępne dla młodzieży i studentów ceny biletów. Po prostu ręce opadają.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.03.2012, 13:43
Problemem jest to że Wisła nie jest w prywatnych rękach a jedynie spółką zależną innego podmiotu gospodarczego. Wszystkie decyzje zapadają w interesie Telefoniki a nie Wisły Kraków i trzeba mieć tego świadomość. Przy takiej strukturze funkcjonowania klubu zarząd jakby personalnie on nie wyglądał może tyle co nic. W tym momencie Wisła przestała być nawet wypłacalna, mając kilkumiesięczne opóźnienia z płatnościami trudno być na przyszłość optymistycznie nastawionym dotychczasowi kandydaci na stanowisko prezesa odmówili Cupiałowi bo tylko desperat pragnąłby pracować w takich warunkach vide Bednarz, który po zwolnieniu pierwszym z Wisły niczym się nie zajmował poza obecnością w studio stacji telewizyjnych.
Za politykę względem Wisły należą się taczki na których powinno się go wywieść do Myślenic.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.03.2012, 15:13
grosz napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co sie łamać. Zmiany kadrowe i zamiana Stana na Bednarza, człowieka który w okienku transferowym jeździ ponurkować, są nie rozsądne.
Ale trzeba pamiętać że tak naprawde to zmiany max. do grudnia.

Wtedy znowu zmieni się koncepcja, z nasileniem na trenera z zagranicy z inną myślą taktyczną, przy okazji znowu wyleci ktoś z zarządu i wieloletnia tradycja będzie kontynuowana, oczywiście będzie mowa o budowie bazy treningowej, szkółce, wprowadzaniu zdolnej młodzieży do pierwszego składu i walce o LM.
Nie chcę być złym prorokiem, ale dostałem info, że na konferencji prasowej będą Probierz i... Bednarz. Może to tylko z powodu przedstawienia "nowego wiceprezesa", ale zwykle często na konfy zapraszano też Stana. Dla mnie niestety to wygląda na początek odstawiania Stana na inny tor.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.03.2012, 15:19
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę być złym prorokiem, ale dostałem info, że na konferencji prasowej będą Probierz i... Bednarz. Może to tylko z powodu przedstawienia "nowego wiceprezesa", ale zwykle często na konfy zapraszano też Stana. Dla mnie niestety to wygląda na początek odstawiania Stana na inny tor.
Stan odchodzi, to zdarzenie raczej pewne - więc nic dziwnego. Może wkleję komentarz z weszło, który widziałem wczoraj:

" PROSZĘ O WERYFIKACJĘ WESZŁO. Z moich źródeł zbliżonych do Wisły sprawa wyglądała tak: W przerwie zimowej oznajmiono Stanowi, że ni chu.ja nie ma kasy ani na transfery ani na kontrakty dla wolnych zawodników. Się chłop zdenerował. Powiedział Cupiałowi, że dziękuje, ale on nie będzie tego firmował swoim nazwiskiem i nie przedłuży wygasającej w czerwcu umowy. Zachował się fair wobec pracodawcy dając mu dużo czasu na szukanie następcy, po częsci napewno uprzedzając jego ruch. Cupiał to docenil i dlatego go jeszcze nie wyj.ebał. A tak poza tym Boukahari na plus bo ta jedna bramka zawazyła o tym, że nie zwolniono pięknego Roberta i kto wie jak by się potoczyły losy mistrzostwa wtedy. A jaliens mimo wszystko ok, skąd miał chłop wiedziec , ze to taki leń. Bo gdyby mu się nawet teraz nagle zachciało to tych wszystkich rudnievóv, balnców i canich nakrył by czapką."
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.03.2012, 16:08
Szkoda Stana. Chłop pewnie ,naiwnie, myślał ,że ma do czynienia z profesjonalistami ,którzy wiedzą czego chcą. Tymczasem szybko zorientował się ,że pracuje w domu wariatów , nie mającym kasy , zawieszonym w pozasystemowej próżni. Zresztą ,ja się zastanawiam po co w ogóle człowiek na etacie ,odpowiedzialny "za transfery" w Wiśle. Przecież tutaj wystarczy ktoś z ogłoszenia na kilka tygodni dwa razy w roku i po wszystkim. Taki "model organizacyjny" idealnie pasowałby do Wisły Kraków ,Cupiała.

Zmiany ,zmiany ,zmiany. Jeszcze tylko brakuje , tryumfalnego obwieszczenia "Zdzich Kapka ambasadorem Wisły!!!" i będziemy mieli komplet. Bednarz i Kapka. Za co nas Boże tak karzesz?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów