|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dwumecz Chelsea-Napoli miał bliźniaczo podobny przebieg do eliminacji Ligii Mistrzów z sezonu 2005/2006 kiedy to w równie dramatycznych okolicznościach Biała Gwiazda odpadła po dogrywce w Atenach z Panathinaikosem.
Tak samo jak 7 lat temu tak i teraz wynik dwumeczu brzmiał 5-4 dla drużyny wyżej notowanej i grającej rewanż w u siebie. Wszyscy pamiętamy pierwszy mecz w Krakowie, gdzie pierwszą bramkę szybko strzelił Olisadebe, tak jak w pierwszym spotkaniu Napoli straciło gola z The Blues. Potem, po fenomenalnej walce i zaangażowaniu Wisła jak i zespół z Włoch zdołali przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść i oba kluby wygrały u siebie 3-1. Rewanż na wyjeździe, Wisła jak i Napoli zaczęły świetnie od groźnych ataków. Zarówno 7 lat temu Marek Zieńczuk miał swoje sytuacje, tak i wczoraj świetną okazję na strzelenie gola miał Cavanii. Z upływem minut gospodarze tamtego jak i wczorajszego meczu coraz bardziej przejmowali inicjatywę i strzelili szybko 2 gole, które premiowały ich do awansu. Wisła jak i Napoli obudziły się z zadanych "ciosów" i odpowiedziały golami na 2-1. Niestety oba zespoły straciły trzeciego gola co doprowadziło do dogrywki. W niej gospodarze dobili zarówno Wisłę jak i Napoli. Jedyną różnicą było to, że Wisła grała w 10 od 80- którejś minuty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Druga różnica to gol Marka Penksy
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Faktycznie Bazylea dała radę na Allianz Arena.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
a czy to nie było tak, że bramkarz wprowadził po tym przewinieniu piłkę do gry ręką ?
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Po tym "przewinieniu" (jakimś tam, do tej pory nie wiem jakim) bramkarz powinien wykopać a nie wyrzucić ręką, no ale cóż .... .Jak to niektórzy mówią- "życie"
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Nawet mi tego nie przypominajcie !!!:( jakim cudem sędzia tego nie uznał?!?! nie było żądnego przewinienia ze strony Wisełki, a jednak nie uznał - złodzieje !!!! Piłka do gry została wprowadzona prawidłowo - bramkarz tym lekkim wyrzutem nie wznowił gry, po prostu podał piłkę do obrońcy, który wykonał rzut wolny - tu jest wszystko prawidłowo. Ale co tam sędzia odgwizdał to ja nie mam pojęcia. Zawsze popadam w doła, kiedy oglądam tą bramkę... i właśnie tak się stało...
![]()
TS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Angielska ....a Mike Riley do dziś pamiętam tego drukarza. Nieźle mu musieli s....iele posmarować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Właściwie to po tym "przewinieniu" Panathinaikos powinien zacząć grę od środka...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() No to stawiam spokojnie na Finał Real - Barcelona. APOEL zaszedł daleko i na tym sie skonczy. Lyon rozumiem ale Real to za wysokie progi chociaz na Cyprze moze byc niespodzianka |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ja licze na finał Bayern-Barcelona. Z pewnością dużo nobilitacją będzie gra w finale LM dla Bawarczyków na swoim stadionie a z drugiej strony nie przepadam za piłkarzami Realu i niech im już wystarczy wygranie w La Liga..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Milan może zrobić niespodziankę. W grupie pokazał, że się potrafi postawić Barcelonie. U siebie są mocni, nie skreślałbym ich przedwcześnie.
APOEL nie ma szans z głodnym sukcesów Realem. Na Bernabeu ich Królewscy zjedzą i odrobią nawet jakby na Cyprze polegli. Jak dla mnie w półfinale Real, Bayern, Chelsea, Barcelona (jednak )
Ostatnio edytowane przez tofik : 16.03.2012 o godz. 17:19.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
ja obstawiam Milan; benfica; bayern; real
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
nie ogladalem losowania - czy byl jakis podzial ? czy tylko "przypadkowo" teoretycznie silniejsze druzyny maja pierwsze mecze na wyjezdzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie to awanse Realu,Barcelony,Bayernu i mimo wszystko Benfica.Szkoda że Bayern nie trafił na Barcelonę bo chyba mieliby większe szanse ich wyeliminować niż Milan.Real nawet jak będzie się męczył na Cyprze,to u siebie powinien postawić kropkę nad i.Bayern jest dużo lepszy od Marsylii i powinien sobie spokojnie poradzić,Milan musiałby na San Siro zagrać jak z Arsenalem i wygrać najlepiej do zera bo na Camp Nou raczej wielkich szans nie ma.Benfica-Chelsea tutaj jak dla mnie najbardziej wyrównana para,ale liczę że Benfica po wyeliminowaniu United da sobie radę z kolejnym angielskim zespołem.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ustawione zgodnie z przewidywaniami pod final Real-Barcelona.
Szkoda, ze nie ustawili pary Milan-Chelsea bo szczerze mówiąc nie pamiętam takeigo dwumeczu, a tak Milan-Barcelona po raz kolejny w tym sezonie czyli szczerze mówiąc nudaaaaa. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|