|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Jak już wspomnieli koledzy tutaj na forum - Basałaj miał wizję tego klubu. Nie ważne czy realizowana lepiej czy gorzej - to był ktoś kto wiedział czego chce, choć nie udało mu się to osiągnąć (nie umiał, nie umiał kasy, źle wyznaczył cele - nie ważne). Czy przyjdzie na jego miejsce ktoś kto będzie umiał poskładać wszytkie klocki? Dzisiaj główny architekt polityki klubu podaje się do dymisji. Druga najważniejsza osoba w klubie, która dawała gwarancje na rozsądne poskładanie drużyny - Stan, najwyraźniej nie chce podjąć dalszej współpracy. Nowatorskie i moim zdaniem, zdrowe i dobre podejście do klubu pękło jak mydlana bajka . Pękło już w momencie zwolnienia Roberta Maaskanta. Czy żal mi Basałaja ? Personalnie nie. Można było pewne rzeczy, niezależne od woli bossa zrobić lepiej. Bardzo jednakże żal mi upadku pewnego kierunku polityki personalnej (zagraniczny trener, dyrektor sportowy) i nakreślonej nowoczesnej wizji klubu. Za tą wizję, za Stana, za MP i puchary tym roku jestem Bogdanowi wdzięczny. Powodzenia.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.03.2012 o godz. 23:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
To co sie dzieje od pewnego czasu w tym klubie naprawde zaczyna wręcz męczyć.
Sam juz nie wiem jaka droga idzie Wisla,skoro Cupial nie dal kasy na szkółke itd,to nie dziwie sie ze ktokowliek przyjdzie na stanowisko prezesa nie bedzie mial tak naprawde nic do powiedzenia. Basalaj mail duze plany,ale teraz widac ze nic nie mogl. Mialo byc po Europejsku,byl trener,dyrektor z Holandii i teraz znowu tabula rasa Dokad ty zmierzasz WIsło?
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.03.2012 o godz. 23:47.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Za taką wiadomość można iść na imprezę! Najgorszy prezes Wisły obok swojego braciszka Janusza. Basałajowie - nigdy więcej na Reymonta!!! Won!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jest zle, bedzie jeszcze gorzej ... Tyle w temacie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
... pooojebaaałem cytaty, ale nie chce mi sie poprawiac, chodzilo o sponsora na koszulki...
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 13.03.2012 o godz. 23:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
chyba Kapce znów się udalo, tak jak bylo za Petrescu i Mielcarskiego
tak teraz sie pozbywa Holendrow i Basalaja niech zyje nam Kapka, niech sciaga kolejnych Paljicow Cikosow Jovanicow, na trenera Okuke czy Liczke ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wracamy na stare śmieci, pogratulować.
Gdyby Cupiał zarządzał Telefoniką tak jak zarządza Wisła, to po dziś dzień, sprzedawałby kable na giełdzie w Balicach. Co takiego się stało przez te ostatnie pół roku co uzasadniałoby wyrzucenie trenera, prezesa i dyrektora sportowego (nie oszukujmy się, Valckx też już poleciał)? Ja już nawet nie mam siły tego komentować. Dziwi mnie tylko to, że jeszcze znajdują się naiwni, którym zwolnienie Basałaja wydaje się dobrym pomysłem. |
|
|
|
Banita
Od: 03.2012
Offline |
|
|
a mi zalzey na wynikach i sukcesach ale ogolnie szkoda Błasaja bo chciałas cos zrobic w wisle, moze byc to psuniecie zabojcze!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zwolnil Basałaja i co to zmiani w czymkolwiek, zatrudnili to coś się zmieniło ? Przed niezdrowym podnieceniem powiem Wam,że tylko nazwiska się zmieniają i zmieniać się będą a zmian zadnych nie bedzie.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już odpowiadam: zatrudniając Stana i Roberta dał gość jakieś nadzieje na normalność, którą nota bene żyło się całkiem dobrze ponad rok. Patrząc na Bednarza i Probierza jakoś ciężko mi nawet myśleć co z tego duetu będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jakiś czas temu obiło mi się o uszy, że Lechia chce wykorzystać środki unijne na budowę bazy. W tym wypadku pewnie trzeba mieć jakiś 10% wkład własny. Taka baza kosztuje ok. 50-60 milionów. Czy 5-6 milionów złotych byłoby wielkim problemem dla czegoś co dałoby przyszłość klubowi? Jeżeli tak to nie mamy co marzyć o tym, że będzie lepiej.
Słabe wyniki finansowe Basałaja rozumiem w ten sposób: 1. Zbyt duże pensje zawodników 24-osobowej kadry, dawniej nie opłacaliśmy aż tylu zawodników na takim poziomie. 2. Brak sprzedaży zawodników zimą. 3. Marna frekwencja w stosunku do zakładanej - wliczono do budżetu 22 tysiące (?) 4. Niekorzystny przebieg negocjacji z miastem 5. Wypłacanie pensji Maaskantowi 6. Brak sponsora generalnego Zaczekajmy jednak na spisywanie ostatnich decyzji na straty dopóki nie poznamy nazwisk następców i ich koncepcji budowy. Zagraniczny prezes, zagraniczny dyrektor mający doświadczenie w lepszych ligach? Pana Cupiała na to stać. Gdyby mu nie zależało nie byłoby Probierza w Wiśle, nie byłoby powrotu Bednarza. Byliby tańsi zastępcy - zostałby Moskal, a następcą Stana zostałby np. Żuraw. Mi szkoda tylko jednego - tego, że po raz kolejny nie mamy długofalowej polityki. Co do następcy Basałaja pomyślałem, że jeżeli to ma być ktoś nie mający doświadczenia w prowadzeniu klubu piłkarskiego to wolę... Clebera na tym stanowisku. A może myślą o kimś nowym? (np. Dudku) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Gdyby tak zarzadzal Telefonika jak zarzadza Wisla to pewnie zyski by podwoil jak nie potroil![]()
Ostatnio edytowane przez madziar : 14.03.2012 o godz. 00:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Wiadomo, albo może ktoś się domyśla, kiedy można spodziewać się nowego prezesa? Jak długo teoretycznie może trwać taki stan "bezkrólewia"?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Czyli czystek cd. Jako następcę media widzą podobno kogoś z TF http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ezygnowal_.htm.
Cupiał teraz chce polski skład ... zobaczymy jak daleko tak zajedziemy. Naoglądał się Wolskiego itp i myśli, że na gwizdek będzie miał to u siebie - przy okazji zarobi na tym. Paranoja! Czyli mamy tak: niepewny trener, niegdyś zwolniony dyr sportowy i skład, który zaraz się rozjedzie po świecie... Nic z tego dobrego nie będzie, przynajmniej nic na to nie wskazuje. |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Jak pisałem ktoś z duetu Wilczek Pilch miał przyjść od 1 lipca. Skoro Basałaj się pospieszył to nowy stary prezes (stary gdyż obaj już przypominam byli) też pewnie będzie szybciej czyli na dniach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
stanowi inaczej.) Teoretycznie/prawnie jest możliwe aby spółka funkcjonowała jakiś czas bez Zarządu, natomiast w tym czasie nie jest możliwe podejmowanie kluczowych decyzji (tylko Zarząd prowadzi sprawy spółki i reprezentuje spółkę). Art. 383. KSH § 1. Do kompetencji rady nadzorczej należy również zawieszanie, z ważnych powodów, w czynnościach poszczególnych lub wszystkich członków zarządu oraz delegowanie członków rady nadzorczej, na okres nie dłuższy niż trzy miesiące, do czasowego wykonywania czynności członków zarządu, którzy zostali odwołani, złożyli rezygnację albo z innych przyczyn nie mogą sprawować swoich czynności. § 2. W przypadku niemożności sprawowania czynności przez członka zarządu rada nadzorcza powinna niezwłocznie podjąć odpowiednie działania w celu dokonania zmiany w składzie zarządu.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 14.03.2012 o godz. 00:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja jako zarząd, ogłaszam, że nie jestem już zarządem.
(B.Basalaj) ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bardzo dobrze ze sie zwolnil bo nic nie osiagnal a byl tylko hamulcowym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Skąd Wy macie takie bzdurne informacje? Unia daje 30-50%, a nie 90... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Co za różnica kto będzie? Prawnik, ślusarz czy też tramwajarz...Cupiał jako dobrodziej jest największym hamulcowym. Zamiast obiecywać co czerwiec gruszki na wierzbie wybuduj pan w końcu akademie, zatrudnij trenera na dłużej, kup normalnych perspektywicznych kopaczy i buduj pan sukces w oparciu o stały poziom wynikający z pracy organicznej. A nie co roku fundujesz pan, panie Cupiał , nowy plan 6eścio letni i obiecujesz budowę tamy siedmiu przełomów!!!
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 14.03.2012 o godz. 07:54.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak jeszcze kiedys po raz trzeci przyjdzie do Wisly z nowa wizja to chyba skonam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
W strukturze funkcjonowania klubu takiego jak Wisła od samego początku ery Cupiała kolejni prezesi mieli tyle do powiedzenia co nic. Zarząd wykonuje u nas polecenia góry RN vel samego Cupiała. Basałaj mógł mówić o budowie tego czy tamtego ale realia w jakich przyszło mu pracować już na dzień dobry w momencie wyprzedaży drużyny okazały się inne od tych, które skłoniły go do pracy w klubie. Czas na kolejnego figuranta - nikt poważnym w tym klubie nie zachce pracować dopóki nie zmieni się właściciel, który ma wszystko w czterech literach.
Pomijając fakt, że Basałaj nie nadawał się do roli prezesa bo poza pustymi frazesami nie było materii. Teraz Bednarz siłą rzeczy stał się jednoosobowym członkiem zarządu za moment zostanie również dyrektorem sportowym bo to nie koniec dymisji w klubie.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 14.03.2012 o godz. 08:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
ehh... nadchodzą chyba ciężkie czasy, w ostatnich miesiącach ciężko się dopatrzeć jakichkolwiek pozytywów:/
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zwolnienie Basałaja zatrudnienie Bednarza dalsze losy Stana wywołują ostrą dyskusję.
Jak widzę temat poruszany jest w trzech różnych miejscach a dotyczy tego samego. Żeby uporządkować dyskusję zmykam więc Basałaj nie jest już prezesem Wisły i Stan Valckx - dyrektor sportowy Wisły Kraków. a zapraszam do dyskusji w temacie Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing ..............
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 14.03.2012 o godz. 09:29.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|