The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2012, 20:42
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Michal1906
Piekne swiadectwo Poziom intelektualny? Mniej niz zero, uueoe mniej niz zero...
generalnie ma racje, brakuje jeszcze żeby jakaś frajernia pisała co kto ma robić na Wiśle, w rzeczywistości nie mając odwagi żeby zabrać głos w realnym świecie.
i co teraz? poszła kara i będziecie srać jeszcze bardziej we własne gniazdo ?
Wiadomo że kara jest potężna, ale kto z tych co najwięcej się srają był na tym meczu i wie za co ta kara? idę o zakład że nikt.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 11.03.2012 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.03.2012, 20:45
....ości... To już nawet nie jest żenujące. Moderatorzy - zamykać czym prędzej, dopóki nie wpadnie tu ktoś z Legii i będzie miał dobrą bekę z tego.

Dobrze Bobek, że Ty prezentujesz wysoki poziom intelektualny, osobiście stawiam na sfrustrowanego studenta psychologii czy innego gówna

Pierwsza myśl, po usłyszeniu o tej karze, była, że zacznie się niezły pojazd na uEFĘ. Ale tutaj napierdala się w stadionowych artystów, ludzi nadajacych blask trybunom oraz ludzi, którzy nie siedzą tylko przed kompem, ale wydają pieniądze i ruszają za Wisłą przez tysiące kilometrów.

Ale lepiej napierdalać, nic to, że w ostateczności 23.02 oglądało się w TV, nie ma się pojęcia o tym co się działo wtedy w Liege. Nie ma znaczenia. Kolejny pretekst by przelać swoje frustracje przez klawiaturę.

Koniec ode mnie w tym temacie, jak ktoś bardzo chce możemy kontynuować tą dyskusję na żywo. Na Reymonta, na stadionie, koszykarkach, futsalu.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.03.2012, 20:59
serek.c2

Primo, nie sram we wlasne gniazdo. Nie pochlebiaj sobie, nie jestem w stanie identifikowac sie z tzw. "fanatykami-kibolami". To nie moje gniazdo. Jesli juz o gniazdach mowimy to nim moze byc Wisla Krakow. A w to gniazdo sracie wy, panowie.

Secundo, jestes w bledzie. To dokladnie przez takich jak wy uwazaja nas w europie za bydlo i dzicz. Wiem ze dla Ciebie to moze byc nie pojete, ale w cywilizowanym swiecie* szacunek zdobywa sie kultura i oglada a nie tupaniem nozka i kozakowaniem (nie majac przy okazji zadnych argumentow).

*Jako ze Polska jest coraz bardziej "cywilizowana" to i tutaj zaczynacie miec problem. Zaczyna sie, lepiej lub gorzej, rozmyslac nad tym problemem. I dobrze! Czym szybciej znikniecie ze stadionow tym lepiej.
Z Tobą Bobku aż żal dyskutować, cywilizowany Europejczyku. Nikt Ci się z nami nie każe identyfikować - mnie jedynie zastanawia, dlaczego wybrałeś Wisłę, której kibice od dawna mają ugruntowane poglądy. A zapomniałem - dla Ciebie przecież klub to tylko wynik sportowy...

Apropos zdobywania szacunku w Europie - Twój ryży wódz zdobył go liżąc kulturalnie dupkę Angeli czy jednak go troszkę "wyruchano"?

Watts napisał(a):Wyświetl post
Primo, nie jestem Twoim koleżką, serku topiony.
Poczułeś się urażony "koleżką"? Absolutnie nie miałem zamiaru...

Tertio, jednak napomknę - dla mnie to jest czysta logika. Po co klub ma żądać uzasadnienia i stawać w obronie kibiców, którzy ten sam klub (czyli ludzi u jego steru) obrzucają wyzwiskami - niezależnie, czy słusznie czy nie.
Napisałem jedynie co klub wg mojej oceny zrobić powinien. Są przyczyny takiego a nie innego traktowania Basałaja przez kibiców. W swoich postach fialo trafnie podsumował działalność tego Pana odnośnie dwumeczu ze Standardem.

A to, że niektórzy traktują to jak kolejną wojenkę pod tytułem Polacy-patrioci kontra uprzedzona reszta świata i mocodawcy Tuska, to już naprawdę nie moja broszka. Polityczny -------------------->
Tu nie chodzi o wojenki - nie wiem czy miałeś okazję czytać artykuły z prasy belgijskiej po meczu w Krakowie. Pisano o złym przyjęciu kibiców Standardu w ogóle nie wspominając o ich zachowaniu. U nas jest odwrotnie - kibice Wisły nic złego w Belgii nie zrobili a nasza prasa (jak zwykle obiektywna i rzetelna) opisywała zdarzenia z meczu jakby Wiślacy broili. Na forum podobnie - wystarczyła notka o karze dla Wisły a osoby nie mające pojęcia o tym, co działo się w Liege domagają się "ukarania" Wiślaków, którzy do Belgii się udali.

robin hood napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli jestesmy jego członkami to obowiązują nas tego cyrku zasady. Jeżeli je łamiemy ponosimy karę a kara jest uzalezniona od tego co zrobiliśmy teraz, co zrobiliśmy w przeszłości a także jak zachowują się nasi rodacy.
No właśnie - co zrobiliśmy? Jakie zasady złamaliśmy? Czy po meczu czytałeś o zniszczeniach na stadionie Standardu?

Potrafisz ubliżać brawo, jak mamy być szanowani w Europie skoro sami siebie nie szanujemy.
O czym Ty w ogóle piszesz? Przecież to Ty nie szanujesz swoich! Napisał Ci jakiś gryzipiórek z UEFA o karze nawet jej nie uzasadniając a Ty wyskakujesz z komentarzami oczerniając Wiślaków (nie byłeś na miejscu, opierasz się tylko na jakimś głupim oświadczeniu...).

Mówisz o TYm że wiemy o sprawie z komunikatu i mamy mu nie wierzyć a komu mam wierzyć Tobie
Myślałem, że wśród takiej rzeszy kibiców będącej w Liege znajdziesz choć jednego kolegę, który mógłby Ci sytuację szczegółowo opisać...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 11.03.2012 o godz. 21:04.
Odpowiedz cytując
Michal1906
Member

Od: 12.2008

Stary 11.03.2012, 20:59
Michal1906
Piekne swiadectwo Poziom intelektualny? Mniej niz zero, uueoe mniej niz zero...
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Jak się nie umiecie zachowywać, to nie powinniście mieć prawa do jeżdżenia na wyjazdy. Co z tych wyjazdów wynika to właśnie wiemy - 80 tyś Euro kary. Jak już powiedziałem - kogo nie interesuje kibicowanie i mecz, tylko zadymy, niech zamiast na stadion uda się do psychiatryka. Jak napisał kolega wyżej, tzw. kibole (bo kibicami ich nie nazwę) są głupimi szczeniakami mającym głęboko w dupie Wisłe w imię durnych małpich zachowań. Ale to zrozumiesz jak Ci trochę lat przybędzie.

Cytat z filmu: Są trzy kategorie kibiców: Pikniki, ultrasi i hoolsi

Zacznijcie szanować się wzajemnie! Bo swoim p-i-e-r-d-o-l-e-n-i-e-m na forum nie zmienicie Wiślackiego klimatu kibicowskiego. Lubisz bezpiecznie dojść, dojechać do stadionu, siąść wygodnie na sektorze zobaczyć piękną oprawę, po czym bezpiecznie wrócić do domu z szalikiem owiniętym wokół szyi a nie schowanym w majtkach! To szanuj to co masz i pomyśl czasem że zawdzięczasz to kibicom a nie klubowi czy zarządowi! Zawdzięczasz to braciom po szalu, w większości zajebistym ludziom, młodym jak i starym dla których Wisła to coś więcej niż 5 liter i mecz raz na 2 tygodnie! Oni żyją tym na co dzień! Nie znasz tych ludzi, nie masz o nich zielonego pojęcia więc przestań pisać że powinni udać się do psychiatryka czy że zachowują się jak małpy!
Ostatnio edytowane przez Michal1906 : 11.03.2012 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.03.2012, 21:07
Forum jest od rozmawiania, także o zachowaniu kibiców podczas meczów pucharowych, a nie tylko o zarządzeniach UEFA, dlatego na razie nie będę zamykał tematu. Uprzedzam jednak, że nie będą tolerowane żadne obrażania innych, wulgarne bluzgi, czy próby zastraszania kogokolwiek. To jest forum, a nie ring. Zachowujcie się.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.03.2012, 22:07
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Z Tobą Bobku aż żal dyskutować, cywilizowany Europejczyku. Nikt Ci się z nami nie każe identyfikować - mnie jedynie zastanawia, dlaczego wybrałeś Wisłę, której kibice od dawna mają ugruntowane poglądy. A zapomniałem - dla Ciebie przecież klub to tylko wynik sportowy...

Apropos zdobywania szacunku w Europie - Twój ryży wódz zdobył go liżąc kulturalnie dupkę Angeli czy jednak go troszkę "wyruchano"?

Poczułeś się urażony "koleżką"? Absolutnie nie miałem zamiaru...

Napisałem jedynie co klub wg mojej oceny zrobić powinien. Są przyczyny takiego a nie innego traktowania Basałaja przez kibiców. W swoich postach fialo trafnie podsumował działalność tego Pana odnośnie dwumeczu ze Standardem.

No właśnie - co zrobiliśmy? Jakie zasady złamaliśmy? Czy po meczu czytałeś o zniszczeniach na stadionie Standardu?

O czym Ty w ogóle piszesz? Przecież to Ty nie szanujesz swoich! Napisał Ci jakiś gryzipiórek z UEFA o karze nawet jej nie uzasadniając a Ty wyskakujesz z komentarzami oczerniając Wiślaków (nie byłeś na miejscu, opierasz się tylko na jakimś głupim oświadczeniu...).

Myślałem, że wśród takiej rzeszy kibiców będącej w Liege znajdziesz choć jednego kolegę, który mógłby Ci sytuację szczegółowo opisać...
z,

Miło się rozmawia i dyskutuje, tylko po co tyle jadu, " ryży wódz, liżąc dupke" Czy te słowa są potrzebne ? Dyskutujemy o sporcie i kibicowaniu czy o polityce ?

Skoro NIC nie zrobiliście, nie złamaliście zasad nic nie zostało zniszczone, to Klub się odwoła a bez żadnych dowodów sprawa będzie szybko wyjaśniona i rozwiązana, czyż nie Nie masz się czym denerwować w takim przypadku.

Ja nie szanuję swoich w jaki to sposób czym że zawiniłem, Bo wierzę w to co UEFA napisała ? NIgdy źle nie zachowywaliśmy się Co w ogóle znaczy słowo oczerniać czym Oczerniłem naszą Wiślacką Brać Wyjaśnij mi proszę No chyba że zgoda na karę to oczernienie No ale przecież nie ma podstaw więc Przepraszam.

Co do opisów to jest ich tyle ilu opisujących, każdy inny.

Problem jest w tym że nie każdemu podobają się zachowania innych, Tobie moje, Komuś innemu jeszcze inne. Pytanie czy te zachowania są zgodne z zasadami i regulaminem i zdrowym rozsądkiem.
Nie bawmy się w politykę, mówmy o tym co możemy zrobić.
Masz jakieś propozycję żeby takich kar nie było Żeby nikt do nas kibiców nie musiał się przyczepiać
Masz propozycję proszę ...... zróbmy coś sensownego
Ostatnio edytowane przez robin hood : 11.03.2012 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.03.2012, 22:15
\
Skoro NIC nie zrobiliście, nie złamaliście zasad nic nie zostało zniszczone, to Klub się odwoła a bez żadnych dowodów sprawa będzie szybko wyjaśniona i rozwiązana, czyż nie Nie masz się czym denerwować w takim przypadku.
Rzeczywiście, bo UEFA zawsze kieruje się zasadami rzetelnego śledztwa i dowodami (vide sprawa Mijajlovicia)
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Michal1906
Member

Stary 11.03.2012, 22:42
Cytat:
Problem jest w tym że nie każdemu podobają się zachowania innych, Tobie moje, Komuś innemu jeszcze inne. Pytanie czy te zachowania są zgodne z zasadami i regulaminem i zdrowym rozsądkiem.
O czym Ty w ogóle mówisz Jakie zasady Nasze stadiony!! Nasze zasady!!
Zabronili rac! Blokują niektóre oprawy! Zrywają nam patriotyczny transparent z niewyjaśnionych powodów! Traktują nas jak bydło! Oni wobec nas zasad nie przestrzegają więc dlaczego niby my mielibyśmy ich przestrzegać! Wybierz się na wyjazd, zobacz jak traktuje nas policja. Jak dostaniesz pałą przez plecy za nic, albo jak nie będziesz mógł skorzystać z potrzeb fizjologicznych przez kilka godzin bo policja zablokuje wjazdy na każdy parking czy cpn na trasie jaką pojedziesz może zmienisz zdanie! Dziwicie się dlaczego mieszamy do tego sprawy polityki? A kto wywołał z nami tą wojnę? Kto przyzwala na takie traktowanie kibiców jak nie miłościwie nam panujący !! Na luziku http://www.youtube.com/watch?v=_IL4m...layer_embedded nawet ksiądz Natanek jest po naszej stronie
Dziwne że Wy nie możecie tego dostrzec! Jesteście bardziej ślepi niż niejeden niewidomy!
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 11.03.2012, 22:43
Markus napisał(a):Wyświetl post
Uprzedzam jednak, że nie będą tolerowane żadne obrażania innych, wulgarne bluzgi, czy próby zastraszania kogokolwiek. To jest forum, a nie ring. Zachowujcie się.
Tak samo jak my kibole-stali wyjazdowicze nie tolerujemy pier.dolenia i ustawiania na forum przez jakichś frajerów jak mamy się zachowywać. Jak do frajera w takim razie dotrzeć jak nie rozumie klimatu i słowa czytanego?
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.03.2012, 23:01
Bez sensu dyskusja, skoro żadna ze stron nie ma najmniejszych szans przekonania drugiej do swoich racji. Tylko żyłki pękają po obu stronach barykady. A prawda, jak to zwykle bywa, leży po środku. Przykładowo takie rzucanie śnieżek było zupełnie bezsensowne, a z drugiej strony traktowanie kibiców przez policję jak bydło to powszechna sprawa, czy też zakaz palenia rac to wyraz próby tworzenia tzw. "poprawności politycznej", bo przecież można to bezpiecznie i efektownie zorganizować, są tego idealne przykłady na świecie.

Paradoksalnie przy takiej dyskusji, kiedy jedni drugim chcą wytłumaczyć swoje racje, efektem jest to, że obie strony tylko utwierdzają się we własnych przekonaniach...
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 11.03.2012, 23:04
Jedyne co jest pewne to to że klub dalej będzie płacił kary za kibiców. Pytanie czy będzie to 10 tyś czy 100 tyś Euro
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 11.03.2012, 23:12
no tak za śnieżki czy petardy przyjebali nam taką karę Na meczu w Petersburgu kilka dni wstecz też nadupcali w grajków Benfiki i nikt nie płakał nie mówiąc o karach.
Zresztą tu nie chodzi o to czy komuś się coś podoba czy nie, tylko pieprzenie głupot nie mając o niczym pojęcia, a taki to nawet zza klawiatury gdzie nikt go nie widzi do błędu się nie przyzna.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 11.03.2012, 23:23
No jak sobie tak myślę to można było się spodziewać takiej lub podobnej reakcji UEFA. Przecież nigdy nie podobało się im to jak fanatyczni kibice mogą być. Najlepiej, żebyś siedział na krzesełku, oglądał mecz, nic się nie odzywał, przed meczem mundurowym wszystkie swoje dane podał co by bezpieczeństwu sprzyjało przecież, ewentualnie cieszył się po bramce ale też nie za głośno bo kto to widział się tak drzeć.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.03.2012, 23:26
Wypalili oko racą? Podaj jaki to mecz i datę jego rozegrania. Wygląda to na absolutne brednie i szmacenie się w stylu wyboreczej. Jeśli tak , to powinieneś dostać dożywotniego bana.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 11.03.2012, 23:32
on jest lepszy niż wyborcza, bo nawet oni jeszcze na taki pomysł nie wpadli.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.03.2012, 23:34
Powiedz to mojemu kuzynowi, po tym jak jego 8 letniemu dziecku na stadionie wypalili oko racą.
Wiem, że sam mówiłem, że dyskusja jest bezcelowa, ale w tym przypadku właśnie o to tu chodzi. Przecież wszystkim zależy, żeby race były zalegalizowane i ich odpalanie było zgodne z przepisami bezpieczeństwa, żeby osoby odpalające race były odpowiednio przeszkolone, żeby była kontrola całego tego procesu, żeby to wszystko było zorganizowane we współpracy ze stowarzyszeniami kibicowskimi itd. To tak pomijając fakt wiarygodności tej informacji.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.03.2012, 23:35
8-mio latek z okiem wypalonym racą

wyborcza by się za taki temat dała pokroić, tvn robiłby relacje live a tu taka cisza?

To w Polsce było?
Odpowiedz cytując
Michal1906
Member

Stary 11.03.2012, 23:48
Wasze stadiony Nasze stadiony Mam dość !!!!

Powiedz to mojemu kuzynowi, po tym jak jego 8 letniemu dziecku na stadionie wypalili oko racą.
Policja
Ksiądz Natanek

PAS !!!!
Robin się zmarszczył i usunął swój post może mu ktoś podrzucił błędną informacje jak pewnemu dziennikarzowi gówno prawdy http://demotywatory.pl/3729763 --> te matoły łykną wszystko co jest związane z kibolstwem w Polsce

Policja ano tak policja! Nie wiesz co to jest policja! Nie miałeś z nimi przykrych doświadczeń! Niektórzy mieli, starsi kibice pamiętający wyjazdy sprzed 10 lat może by Ci poopowiadali np. o "ścieżce zdrowia" ! Przykładów na traktowanie kibiców przez policję jest bardzo wiele!

http://mainhg.demotywatory.pl/upload...imzks2_500.jpg Historie Przemka Czai chyba nie trzeba nikomu przybliżać każdy ją pamięta lub słyszał o tym od starszych znajomych !!

Natanek: do tej pory uważałem go za świra ba dalej uważam że ma nie po kolei pod kopułą! Mieszkam 5 km od jego twierdzy więc wiem co mówię Nigdy nie spodziewałem się że usłyszę tak mądre słowa z Jego ust
Ostatnio edytowane przez Michal1906 : 12.03.2012 o godz. 00:15.
Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.03.2012, 23:56
Nie ogarniam ostatnich stron tego tematu, bez kitu..
Szczerze wyje.bane mam na to ile śmieszna uefa jeszcze przywali kar, szczególnie pod rządami basalaja, a dwa zakazy wyjazdowe może kiedyś sie przedawnia, wszak europejskie puchary w przyszlym sezonie nam nie grożą
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.03.2012, 00:24
Gazeta Wyborcza 12.03.2020

Chuligańscy kibole po raz kolejny dali o sobie znać...
Tym razem podczas meczu w lidze europejskiej.

Podczas czwartkowego meczu pucharowego rozgrywającego przez Wisłę, doszło do skandalicznego zachowania kiboli z legendarnego sektora C. Podczas drugiej połowy meczu pucharowego, wszystkim znani kibole dali pokaz chuligańskiego zachowania poprzez wznoszenie głośnych okrzyków (takich jak "Wisła Kraków", "Wisła Kraków aeaeaooo" czy "My chłopcy z Reymonta" przyp. red.) oraz nieuszanowanie próśb speakera meczowego nakazującego oglądanie meczu z pozycji siedzącej. - informują lokalne media.

Polskie prawo dotyczące organizacji imprez masowych a dokładnie art. 34 zabrania uczestnikom imprezy masowej oglądania widowiska stojąc, ponieważ zagraża to bezpieczeństwu innym uczestnikom w postaci zatoczenia się i powalenia innych uczestników stojących niżej. Nie wolno także prowadzić tzw. "dopingu" gdyż grozi to utratą słuchu przez innych kibiców. Czyny ten jest surowo karany przez Ekstraklase S.A, UEFA, dodatkowo sprawcom grożą 8-letnie zakazy stadionowe i półroczne bezpłatne prace publiczne.

Prezes Basałaj podobnie jak inni kibice z sektora E byli oburzeni zachowaniem kiboli, którzy już nie pierwszy raz stwarzają takie problemy.

Ponadto klub dostał za ten wyczyn od UEFA 300 tys euro kary.

Piotr. J. Kraków - małopolskie

Tymczasem... komentarze na wislakrakrakow.com:

robin hood napisał:
Cytat:
Wasze stadiony? Mam tego dosyc! 8 letni kuzyn siostry przyjaciela mojego siostrzeńca Klaudiuszek dostał zakażenia małżowiny usznej, spowodowanej zbyt wysoką ilością wydzielanego miodu z powodu zbyt wysokich decybeli!!
wats napisał:
Cytat:
I co teraz powiedzą kibole? Niech teraz wyłapią na monitoringu tych co stali i krzyczeli i niech płacą kary! Ponoć tak kochacie klub to zapłaćcie.
cracycaro napisał:(ironicznie )
Cytat:
biedni ci kibole pewnie, to Uefa stała na meczu, pewnie to Basałaj krzyczał, wy zawsze niewinni jesteście.
Rinah napisał:
Cytat:
Powinno się WAS! wyeliminować ze stadionu, na mecze powinni chodzić tylko prawdziwi kibice, a nie Wy, którzy działacie tylko na jego szkodę! Jeśli Wy macie trochę honoru to zapłaćcie krarę. Może Basałaj kazał Wam krzyczeć siłą czy zroboliście to Wy z własnej nieprzymuszonej woli? Nie? To macie obowiązek płacić. A nie podziały tworzyć na trybunach...
Dżimi napisał:
Cytat:
O wysokości kary zadecydował nie tylko ten mecz , ale szereg innych wydarzeń, począwszy od noża rzuconego w Dino Baggio 40 lat temu. Jak się nie umiecie zachowywać, to nie powinniście mieć prawa do chodzenia na mecze. Kogo nie interesuje oglądanie meczu na siedząco, tylko darcie pyska, to niech się uda do psychiatyka. Ci kibole (bo kibicami ich nie nazwę) są głupimi szczeniakami mającym głęboko w dupie Wisłe w imię durnych małpich zachowań.

z przymrużeniem oka
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.03.2012 o godz. 00:55.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.03.2012, 03:23
fialo napisał(a):Wyświetl post
Na marginesie. L za "trochę" konkretniejszą "zabawę" w Wilnie dostała 24 tysiące euro Kochana UEFA koleżanko rinah czyż nie ?
To jednak było trochę inaczej. Dostaliśmy dwa walkowery, wywalenie z pucharów z tego co pamiętam na dwa lata, potem zamienione na 5 letnie zawiasy. Natomiast kara finansowa była dodatkiem i wynikła ze skali zniszczeń jakich dokonaliśmy. Gdybyśmy im spalili stadion to pewnie byłoby więcej.

Krótko mówiąc UEFA kazała nam naprawić szkodę, a nie wpłacić określoną kwotę.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Przecież UEFA nie kara za poglądy polityczne.
Jesteś tego pewny? My oberwaliśmy chyba 10 czy 20 tysięcy euro za jihad, a Hapoel oberwał 0 (zerem, null, nothing) za sierpy i młoty i tego typu bajery parę dni po rocznicy wprowadzenia stanu wojennego w Polsce.

dopóki nie wpadnie tu ktoś z Legii i będzie miał dobrą bekę z tego
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.03.2012, 09:09
Jot napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jak my kibole-stali wyjazdowicze nie tolerujemy pier.dolenia i ustawiania na forum przez jakichś frajerów jak mamy się zachowywać. Jak do frajera w takim razie dotrzeć jak nie rozumie klimatu i słowa czytanego?
Dokładnie tak, najwięcej do gadania a raczej powtarzania róznych bredni mają ci co mecze wyjazdowe ogladają w TV a całą więdzę czerpią z tego co przeczytają w gazecie lub usłysza w radiu.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 12.03.2012, 10:03
Abstrachując trochę od tematu chciałem zapytać jak to w tym roku z kasą którą ugraliśmy na LE ? Bo ponad 100tys euro to chyba suma z kar jaką mamy do zapłacenia, a powiedzcie mi jak wyglada sprawa z tym menadżerem któremu za któryś transfer nie wypłaciliśmy prowizji i uefa przyznała mu racje, o jaką kwotę tam chodziło?
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.03.2012, 10:15
Ja tego nie rozumiem. Pareiko dostaje 3 mecze zawieszenia za impulsywną reakcję (czy kogoś uderzył?), a zawodnicy Standardu za odepchnięcie naszego trenera, czy za celowe nadepnięcie i prowokacje względem naszego bramkarza nic?! Pamiętam, że kiedyś obowiązywała zasada, że jak sędzia ukarał zawodnika żółtą kartką to nie można go już było ukarać. Co innego "jeżeli sędzia nie zauważył". Patrząc na te kary od UEFA to zaczynam się obawiać, że karą za mecz w Krakowie będzie wykluczenie z pucharów na kilka lat. Niestety bym się nie zdziwił. Ktoś wie, czy my tę karę płacimy w formie odjęcia pieniędzy od premii, czy mamy im zapłacić nim otrzymamy pieniądze. Także, czy są jakieś drogi odwołania? Może odwołać się ponad UEFA?

RYBA napisał(a):Wyświetl post
Abstrachując trochę od tematu chciałem zapytać jak to w tym roku z kasą którą ugraliśmy na LE ? Bo ponad 100tys euro to chyba suma z kar jaką mamy do zapłacenia, a powiedzcie mi jak wyglada sprawa z tym menadżerem któremu za któryś transfer nie wypłaciliśmy prowizji i uefa przyznała mu racje, o jaką kwotę tam chodziło?
700 tysięcy euro rzekomo
Źródło: http://ekstraklasa.net/dziura-w-budz...22dd7103010000
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 12.03.2012, 12:14
Pewnie te lewackie szmaty posrały się do uefa a ci bez pardonu wlepili nam taką karę, na pewno zarząd w tej kwestii będzie rozmawiał ze stowarzyszeniem i odwoła się od tej chorej decyzji.

swoją drogą uefa zawiesza za takie akcje, dziwne że za odepchnięcie gość ze standardu nie dostał żadnej kary.tutaj np Gattuso choć trochę bardziej hardkorowy (początek i koniec)

http://www.youtube.com/watch?v=n-T7cXeUC2w
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 12.03.2012 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.03.2012, 12:17
0 22 napisał(a):Wyświetl post

Lukasz napisał(a):
Przecież UEFA nie kara za poglądy polityczne.

Jesteś tego pewny? My oberwaliśmy chyba 10 czy 20 tysięcy euro za jihad, a Hapoel oberwał 0 (zerem, null, nothing) za sierpy i młoty i tego typu bajery parę dni po rocznicy wprowadzenia stanu wojennego w Polsce.
Właśnie sobie sam odpowiedziałeś na pytanie. Wspólnym mianownikiem nie są poglądy polityczne tylko 'polski kibol'.

Jest zielone światło od PZPN i od Rządu na publiczne piętnowanie kibiców. Swoimi działaniami UEFA dba o swoje czyli o PR EURO 2012 i doskonale wpisuje się w klimat polityczny obecnie panujący wokół polskiego kibica. Beneficjentem tej sytuacji jest oczywiście PZPN - on na tym najwięcej korzysta, nie robiąc w sumie nic.

BDW Uważasz że zerwanie transparentu 'nie trzeba być faszystą ...' u nas było zrobione na złość SKWK? IMHO Zarząd czul pismo/kary nosem - stąd taka a nie inna reakcja. Na niewiele się to w sumie zdało - dla UEFA nie ma większego znaczenia za co - można jak widać sporą karę przywalić nawet za stanie na schodach. Bić w kibica przez klub.

Zupełnie inną sprawą jest postawa braci kibicowskiej która idzie 'na zwarcie' w takich sytuacjach czy tez podstawia się w dziecinny sposób: to rzucając śnieżkami 'dla beki', to do upadłego walcząc o kawałek płótna z ochroną.

Kara jest zasłużona natomiast jest nieadekwatna do czynów i a jej przyznanie jest niesprawiedliwe względem innych klubów. To wszytko dzięki 'układowi sił' - ciężko wymienić kogokolwiek kto wstawi się obecnie za kibicem i powie o nieadekwatności tych kar do czynów. Oczywiście poza księdzem Natankiem
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.03.2012, 13:29
Cytat:
wats napisał:
Cytat:
I co teraz powiedzą kibole? Niech teraz wyłapią na monitoringu tych co stali i krzyczeli i niech płacą kary! Ponoć tak kochacie klub to zapłaćcie.
To chyba ze znacznym przymrużeniem oka, albo z piracką opaską na jednym z nich. Poza tym pojęcie 'kibol' dla mnie nie istnieje, bo nie dosyć że chodzę na wiadomy sektor to jeszcze jestem wielkim fanem pirotechniki na stadionach. Więc jak już, przyjacielu, mrużysz oko, to rób to na tyle żebyś jednak widział, o co mi chodzi Bez napinki.
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.03.2012, 13:44
Twoją "wypowiedź" można skrócić do jednego słowa - Wy. Wy, wy, wy. I kto tu tworzy podziały?

Chyba nie rozumiesz co ja i koledzy po szalu Ci mówili wcześniej. Byłeś w Liege? Nie. To się, ....a, nie wypowiadaj, bo nikogo Twoje zdanie tu nie interesuje.
Mnie zaś nie interesują Twoje głupie tłumaczenia i próby przerzucenia odpowiedzialności za kary na klub, Basałaja, politykę i wszystkich dookoła. Kompromitujesz się tym, kompromitujesz kibiców Wisły, szkodzisz klubowi, jego marce, wizerunkowi itd. Kary nałożyła UEFA na Wisłę za zachowania kibiców , a nie dlatego, że Basałaj czegoś nie dopatrzył. Przez kibiców klub musi płacić. To się musi i powinno skończyć. Żyjemy w epoce monitoringu,dlatego klub powinien wystąpić przeciw konkretnym kibicom (tym, których zachowanie ściągnęło kary) z pozwami cywilnymi, żądaniem odszkodowania i wlepić Wam zakaz stadionowy, bo dlaczego to klub ma płacić za coś, co zrobiliście "Wy"?

Kibice, którzy ściągają na swój klub kłopoty i kary, nie są godni miana kibiców. To nie jest żadne "wspieranie" Wisły. Każdy normalny człowiek to powie. Dlatego jestem dumny, że nie byłem w Belgi i nie znalazłem się w ich gronie. Nie czuję się w żaden sposób gorszy z tego powodu, to nie ja mam się czego wstydzić. Ja się nie "przysłużyłem" klubowi karą.
Ostatnio edytowane przez Rinah : 12.03.2012 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 12.03.2012, 13:44
Michal1906 napisał(a):Wyświetl post
. Jak dostaniesz pałą przez plecy za nic, albo jak nie będziesz mógł skorzystać z potrzeb fizjologicznych przez kilka godzin bo policja zablokuje wjazdy na każdy parking czy cpn na trasie jaką pojedziesz może zmienisz zdanie

Powiedz mi, ciemnotę wciskasz tym którzy nie byli na wyjezdzie czy naprawde nie wiesz dlaczego na trasie blokują stacje, bary, MCD ind....

Moge Ci wytłumaczyć jak nie wiesz, może zacząłeś jeździć od kliku lat kiedy właśnie już tak było i jedziesz tu na farmazonie zgrywając poszkodowanego, że stacja zamknięta

Nie chce mi się opisywać sytuacji powrotnej z pucharu polski z Bełchatowa kilka lat temu (chyba 2006-8)w jednym MCDOnaldzie...

Nawet w 2000roku kiedy było mase początkujących kibiców TF nie było takiego kwasu miedzy kibicami.

Porobiły się jakieś grupy, ultrasów nei było, klimat był niezły, race też były jeszcze wiele lat przed 2000...

Teraz jeden pochodzi na parę meczy pomoże kilka razy przy oprawie i wylewa żale i kozakuje, przyjdz pod gniazdo porozmawiamy, ja jestem kozakiem bo trzymałem race w łapie, a ty o tym nic nie wiesz, nie znasz klimatu :/ Nie potępiam oczywiście tego(grupy,zachowanie tak) ale na każdym kroku wypominanie, żale, ty nei masz nic do gadania bo nei byłeś na x meczu . ŻAŁOSNE!!! Wielcy obrońcy honoru i ojczyzny!

15 lat temu nie słyszałem jakiś wypominek że gdyby nei kilku małolatów to pod stadion bym nie doszedł,

z drugiej strony pikole/spokojniejsi też sie rzucają i jest jak jest.

Ja czekam tylko jak kumaci nowocześni kibice zmienią hymn, bo już piosenek starych jest jak na lekarstwo, a zastępuje się je syfem zgapionym z youtuba powielanym przez naście klubów ehhhhh jakich to czasów dożyłem, żeby sory ziomki wyrzuty robiły na każdym kroku...

PS.

100 razy lepiej było za czasów kapy i legendarnego sektora X, który nie wiedzieć czemu przestał istnieć, sory przecież "młyn" został przeniesiony a z nim cała dobra przeszłość, teraz jest nowa, z napiętymi małolatami jak struny. CO SIE POROBIŁO
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 12.03.2012 o godz. 14:57.
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.03.2012, 14:10
Michal1906 napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty w ogóle mówisz Jakie zasady Nasze stadiony!! Nasze zasady!!
Masakra. Ręce opadają. Gdzie się tacy ludzie rodzą?

Jak to Wasze stadiony? Budowaliście je? Utrzymujecie? Macie jego akt własności?

Stadion nie jest ani "Wasz", ani tylko dla "Was". Nie macie prawa narzucać innym własnych zasad. Nie macie prawa szkodzić klubowi i stawiać się ponad wszystkimi. Macie obowiązek płacić za własne zachowania, a nie oczekiwać, by robił to ktoś inny. Wisła to nie "Wy". To znacznie więcej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów