The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mobik88
Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2012, 14:57
Ajax aleś wymyślił z tym zwrotem pieniędzy, chybaś nie spał ze dwie noce. Nie podoba się nie chodź, nie kupuj!
Odpowiedz cytując
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.03.2012, 15:06
A Lechia nie próżnuje. http://lechia.pl/27665
Szkoda, że nasz marketing tak kuleje.

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 07.03.2012, 15:21
mobik88 napisał(a):Wyświetl post
Ajax aleś wymyślił z tym zwrotem pieniędzy, chybaś nie spał ze dwie noce. Nie podoba się nie chodź, nie kupuj!
To było z przymrużeniem oka pisane

Niestety na mecze Wisły mam 500km w jedną stronę i po takim 0-1 z Podbeskidziem czułem się jak totalny frajer.

A tak na serio taka sytuacja miała miejsce kiedyż w pucharze Anglii (tyle że na wyjeździe) piłkarze zagrali tak źle że oddali kasę za przejazd.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 07.03.2012, 16:55
NHwiernyTS napisał(a):Wyświetl post
A Lechia nie próżnuje. http://lechia.pl/27665
Szkoda, że nasz marketing tak kuleje.
Z Dniem Kobiet coś tam działają, Kobieca Eskorta i Żuraw w kinie. Kuleje, ale znowu nie jest tak, że nie robi nic, bo akurat w tym tygodniu coś się dzieje.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.03.2012, 17:49
Dla Was marketing byłby dobry wtedy jakby wszystkich za darmo na mecze wpuszczali. Otwórzcie oczy, wejdźcie na oficjalną i nie pier****, że marketing w tym tygodniu kuleje i nic się nie dzieje.

Rozumiem, można powtarzać sprawę z biletami online, ale pozostałe argumenty o marketingu to takie powielane pieprzenie jak to, że Jaliens słabo gra.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.03.2012, 20:48
Co do marketingu to moim zdaniem coś tam robią ale praktycznie nic z tego nie wynika. wykupili by kilkanaście miejsc na bilbordy i co 2 tygodnie zmiana dizajnu na mecz który będziemy grać, jakieś reklamy w tv małopolskiej, radiu, duże przejrzyste plakaty widzialne z daleka tam gdzie przechodzi najwięcej osób ( galeria krakowska, rynek, nawet dworzec) to tylko nie niektóre chwyty marketingowe których koszt na pewno się zwróci a frekwencja będzie o wiele wyższa. nie mówiąc o promocjach na m.in. dzień kobiet, dzień dziecka itp.

Akcja z ta eskorta jest dla mnie nie trafiona bo i tak z 80% tych kobiet ma karnet czy też chodzi na mecze Wisły co ,,dwa tygodnie". Nie mówię żeby takich akcji nie prowadzić ale uwagę powinno się skupić na większej licznie odbiorców.

Po za tym podstawa to SPRZEDAŻ INTERNETOWA !!!
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 07.03.2012 o godz. 20:50.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.03.2012, 21:26
Reser napisał(a):Wyświetl post
Otwórzcie oczy, wejdźcie na oficjalną i nie pier****, że marketing w tym tygodniu kuleje i nic się nie dzieje.
To Ty nie pier... od rzeczy. Marketing ma nie być kierowany do kibiców którzy już przychodzą, ale do ludzi "z zewnątrz". Przekonywanie przekonanych to nie jest marketing, tylko alibi.

A ludzie piszą o tym nie dlatego, że chcą żeby klub ich zachęcał. Chcą, żeby klub pozyskiwał nowych kibiców i zapełniał nimi stadion. Nikt się nie spodziewa rozwijania czerwonych dywanów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.03.2012, 21:48
Dla Was marketing byłby dobry wtedy jakby wszystkich za darmo na mecze wpuszczali. Otwórzcie oczy, wejdźcie na oficjalną i nie pier****, że marketing w tym tygodniu kuleje i nic się nie dzieje.

Rozumiem, można powtarzać sprawę z biletami online, ale pozostałe argumenty o marketingu to takie powielane pieprzenie jak to, że Jaliens słabo gra.
Widocznie nie pamiętasz co odwalili pracownicy w czasie akcji "Chcemy sprzedaży internetowej".
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 07.03.2012, 23:46
W lecie czekają nas wielkie zmiany personalne w Wiśle, wracają dawni ludzie, tylko pytanie czy to coś zmieni
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.03.2012, 23:55
Adam.M79 napisał(a):Wyświetl post
W lecie czekają nas wielkie zmiany personalne w Wiśle, wracają dawni ludzie, tylko pytanie czy to coś zmieni
Na gorsze na pewno

Mam nadzieje że Pan Cupiał się opamięta
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.03.2012, 00:24
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
Co do marketingu to moim zdaniem coś tam robią ale praktycznie nic z tego nie wynika. wykupili by kilkanaście miejsc na bilbordy i co 2 tygodnie zmiana dizajnu na mecz który będziemy grać, jakieś reklamy w tv małopolskiej, radiu, duże przejrzyste plakaty widzialne z daleka tam gdzie przechodzi najwięcej osób ( galeria krakowska, rynek, nawet dworzec) to tylko nie niektóre chwyty marketingowe których koszt na pewno się zwróci a frekwencja będzie o wiele wyższa. nie mówiąc o promocjach na m.in. dzień kobiet, dzień dziecka itp.

Akcja z ta eskorta jest dla mnie nie trafiona bo i tak z 80% tych kobiet ma karnet czy też chodzi na mecze Wisły co ,,dwa tygodnie". Nie mówię żeby takich akcji nie prowadzić ale uwagę powinno się skupić na większej licznie odbiorców.

Po za tym podstawa to SPRZEDAŻ INTERNETOWA !!!
Akurat nietrudno spotkać reklam Wisły w lokalnej prasie(choćby Gazeta Krakowska) , czasem wyświetlają reklamy Wisły na telebimie nad Bagatelą , nietrudno spotkać plakaty w najważniejszych punktach miasta , baa dzisiaj nawet spotkałem na przystanku w małej wsi 30km od Krakowa , w najnowszym miesięczniku Futbol jest wywiad z Gargułą połączony z promowaniem Wisły i produktów Herbalife
O TV i radiu raczej zapomnij , to dość droga forma reklamy...
^^ Nie jest tak ,że klub się nie promuje , Ty po prostu tego nie zauważasz
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.03.2012, 08:14
Czemu radio nie? Swojego czasu reklamowali się w Antyradio i - nie jestem pewien - chyba na Esce.
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Stary 08.03.2012, 20:47
Tu masz racje ,ale to są partnerzy medialni ,którzy nieodpłatnie udostępniali Wiśle część swojego pasma reklamowego. Mnie chodziło bardziej o wykup takiego pasma , to jest już naprawdę droga sprawa
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 08.03.2012, 20:54
uwierz że wykupienie 30s reklam zwróciło by się i myśle że bardzo szybko
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
kipers
Member

Od: 08.2007

Stary 08.03.2012, 21:02
a moje zdanie nie jest aż tak fatalne. Owszem nie ukrywam że wiele jest do poprawy, ale np po walentynkach moja dziewczyna zapałała chęcią chodzenia ze mną na mecze więc jakiś tam sukces jest
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.03.2012, 21:26
Jeszcze w MPK widziałem na monitorze spot zachęcający do przyjścia na jutrzejszy mecz. Jechałem tramwajem 50 i się wyświetlał co chwilę, więc pewnie we wszystkich nowych tramwajach i autobusach to jest. Marketing oczywiście bardzo ważny, ale przede wszystkim kopacze się muszą ogarnąć i wygrywać bo kogo obchodzi Wisła-drużyna środka tabeli?
Odpowiedz cytując
Kamell
Banita

Od: 12.2007

Stary 08.03.2012, 21:38
Prawda jest taka że żadne akcje promocyjne, biloboardy, reklamy w tv, radio, plakaty razem wzięte nie dadzą takiego efektu z przełożeniem na frekwencje jak INTERNETOWA SPRZEDAŻ BILETÓW. Ale cóż mamy chyba bezmozgów w klubie którzy tego nie rozumieją. Według mnie przy sprzedaży internetowej nasza frekwencja poprawiłaby się znacząco. Tymbardziej teraz że są te idiotyczne karty kibica i czasem uniemożliwia to kupno biletu znajomym. Bo nie zawsze jest możliwosc zeby od każdego ta karte kibica zabrać jak się jedzie kupić bilet...
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 08.03.2012, 21:55
uwierz że wykupienie 30s reklam zwróciło by się i myśle że bardzo szybko
Uwierz, że nie.
I kto ma rację?
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 08.03.2012, 22:25
Uwierz, że nie.
I kto ma rację?
ja mam racje swoją i uważam że by się zwróciło. na pewno nie jak by chcieli reklamę w tvn, polsat czy cos chodzi o tv lokalna tak samo z radiem. klub powinien organizować jakieś konkursy gdzie do wygrania będą bilety na każdy mecz u siebie jest wiele pomysłów trzeba tylko chcieć się tym porządnie zająć. sam ma m wiecej pomysłów na zwiekszenie frekwencji na stadionie niż cały nasz sztab marketingu który chyba (tylko podobno) posiadamy ale i tak priorytet to sprzedaż internetowa i jak jej nie będzie od przyszłego sezonu to będzie to wielki wstyd dla klubu
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Stary 09.03.2012, 01:58
o wiele tańszym rozwiązaniem od reklamy radio/TV (nawet lokalnej)jest właśnie organizowanie takich akcji marketingowych jak ostatnio,co klub robi . Zwraca to uwagę mediów ,które chętnie produkują artykuły na ten temat, kosztuje o wiele mniej (tyle co zorganizowanie samej akcji) a efekt jest o wiele lepszy.
Ostatnio edytowane przez allon : 09.03.2012 o godz. 20:02.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 09.03.2012, 08:35
ja mam racje swoją i uważam że by się zwróciło.
Myślenie, że reklamowanie meczów w radio i tv przyniosłoby jakikolwiek zakładany efekt jest co najmniej naiwne. To jest bardzo specyficzny produkt, dlatego metody dotarcia do odbiorców muszą być nieco bardziej wysublimowane.

Moim zdaniem Wisła obrała teraz dobry kierunek. Ponieważ swoimi działaniami nie kieruje się bezpośrednio w kierunku mediów, a stara się po prostu zwrócić ich uwagę, tak jak to opisał przedmówca.

Za każdym razem swoimi działaniami uderza w inną grupę docelową. W tych działaniach bardzo ważne jest również to, że Wisła w bardzo fajny sposób kreuje swój wizerunek.

Zamiast płakać i marudzić to lepiej popytajcie swoich znajomych, którzy nie uczęszczają na mecze. Co dział marketingu musiałby zrobić, aby przekonać ich do przyjścia? Jak ktoś wymieni reklamy w TV albo radio - to będę srogo zaskoczony.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 09.03.2012, 08:46
allon napisał(a):Wyświetl post
o wiele tańszym rozwiązaniem od reklamy radio/TV (nawet lokalnej)jest właśnie organizowanie takich marketingowych jak ostatnio,co klub robi . Zwraca to uwagę mediów ,które chętnie produkują artykuły na ten temat, kosztuje o wiele mniej (tyle co zorganizowanie samej akcji) a efekt jest o wiele lepszy.
widzę allon, że dalej brniesz w pochwały dla "pracowników marketingu s.s.a." - chyba musisz być członkiem tego sztabu. Inaczej tego wytłumaczyć nie można.

Myślę, że takie akcje jak te z okazji dnia kobiet mogą być dodatkowo, ale nie jako główne działanie.
My potrzebujemy akcji, promocji i działania.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.03.2012, 08:58
Najlepszą recepta jest dobra postawa drużyny. Będzie widowisko, kilkubramkowe zwycięstwa to stadion będzie pełny. Przy padace i regularnych męczarniach cały marketing można w dupę wsadzić. Przyjdą Ci najwierniejsi dla których wynik to sprawa drugorzędna.
Choć byś dawał bilety za darmo to stadionu nie zapelnisz, bo to dla nich zwykła strata czasu.

Tak więc grać i wygrywać ...
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Stary 09.03.2012, 09:28
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
widzę allon, że dalej brniesz w pochwały dla "pracowników marketingu s.s.a." - chyba musisz być członkiem tego sztabu. Inaczej tego wytłumaczyć nie można.

Myślę, że takie akcje jak te z okazji dnia kobiet mogą być dodatkowo, ale nie jako główne działanie.

Przykro mi , mam własną firmę i spore doświadczenie w zakresie marketingu.
Te osobiste wycieczki zachowaj dla siebie bo się ośmieszasz.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 09.03.2012, 09:32
allon napisał(a):Wyświetl post
o wiele tańszym rozwiązaniem od reklamy radio/TV (nawet lokalnej)jest właśnie organizowanie takich marketingowych jak ostatnio,co klub robi . Zwraca to uwagę mediów ,które chętnie produkują artykuły na ten temat, kosztuje o wiele mniej (tyle co zorganizowanie samej akcji) a efekt jest o wiele lepszy.
Tzn. jaki?

Miarą sukcesu akcji nie jest to ile gazet o niej napisze, tylko ile osób zachęci ona do przyjścia na stadion.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 09.03.2012, 09:35
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post

Oczywiscie. Akcja z dniem kobiet powinna byc tylko taka wisienka na torcie. Kobiety nie sa glownym targetem klubu jesli chodzi o najważniejszego "klienta". Klub musi sobie zdać sprawe ze ma 10-15 tys. wiernych kibiców, którzy na mecz przyjdą tak czy inaczej. Pozostaje okolo 20 tysiecy miejsc do wypelnienia.

Potencjalni klienci na te miejsca nie beda traktowac meczu inaczej jak, np. wyjscia do kina. Film jak i mecz musi przyciagnac albo aktorami(gwiazdy) albo akcja(bramki, walka). My poszlismy w niskie ceny biletów a np. Legia w gwiazdy(rozjazd miedzy biletem na Legie a na Wisle jest bardzo duzy). U nich frekwencja jest zdecydowanie wyzsza a nie ma jakis szczegolnych akcji reklamowych(wiem bo mieszkam w Wawie). Ktos powie, ze wynika to z innych dochodów - nie sądze. Legia gra teraz dobrze ma niezlych wykonawcow i chodza tam ludzie, którzy srednio wiedza po co tych 11 chlopow na boisku biega. Takich ludzi, bardziej spodziealbym sie w muzeum teatrze itd. a jednak mecz wygrywa.

Tani bilet to nie wszystko, do kosciola mozna pojsc wogole za darmo i co z tego, wala tam tlumy?
Odpowiedz cytując
MDW
Member

Od: 04.2011

Stary 09.03.2012, 11:04
Mówiąc o marketingu czy też promocji bardzo wiele osób myśli sercem i emocjami. Większość osób chciałaby aby mieszkańcy Krakowa byli bombardowani codziennie z każdej strony informacjami o Wiśle tak aby powstawało wrażenie, że to jest najważniejszy klub w Krakowie. Pojawienie się jakiejś ciekawego pomysłu (niech to będzie nawet ładny graficznie plakat innej krakowskiej drużyny) jest traktowane jako zaniedbanie z naszej strony.

Przy ocenie działu marketingu zwróciłbym uwagę jeszcze na dwie rzeczy. Chyba większość osób już zapomina jak było za prezesury Wilczka kiedy to czasem nie było nawet plakatów przed meczem a ew. inne działania były robione od przypadku do przypadku. Druga sprawa to możliwości takiego działu. Miałem okazję porozmawiać kilka lat temu z osobą związaną z tym działem, która zgadzała się, że można by robić więcej ale zwyczajnie w świecie nie pozwalają na to środki jakie klub przeznacza na takie działania. Nie wiem czy coś się zmieniło ale takie aspekty też należy brać uwagę.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.03.2012, 11:10
Może niech do Was dotrze w końcu, że Wisła niemal co miesiąc jest najbardziej medialnym klubem w Polsce, a to świadczy o sukcesie działań sztabu marketingowego. Nie umniejszajcie na siłe tego co robią, tylko dlatego, że ktoś nie lubi Basałaja.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.03.2012, 11:15
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Może niech do Was dotrze w końcu, że Wisła niemal co miesiąc jest najbardziej medialnym klubem w Polsce, a to świadczy o sukcesie działań sztabu marketingowego. Nie umniejszajcie na siłe tego co robią, tylko dlatego, że ktoś nie lubi Basałaja.
Może niech do Ciebie dotrze, że żaden dział marketingu nie ma na to wpływu. To, że Wisła jest medialna spowodowane jest tym, że dużo się o Wiśle pisze, a dział marketingu który w klubie de facto nie istnieje nie ma to wpływu.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 09.03.2012, 11:19
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Very funny Tak sie dzieje bo u nas co chwila kogos wywala, zatrudnia nowego, niesnaski w zespole.

Zgaduje ze po pietach drepcze nam Polonia Warszawa hmm ciekawe dlaczego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów