The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Henio1
Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2012, 11:00
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
zakazac żarcia ku... najeść sie przed meczem i zapier... z dopingiem he he
tylko ze ta musztarda i ketchup to pamjtki z meczu z belgami
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 01.03.2012, 18:38
to tak przy okazji
http://www.tvn24.pl/-1,1736741,0,1,k...wiadomosc.html

ZiKiT
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Henio1
Member

Od: 04.2011

Stary 01.03.2012, 19:38
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
to tak przy okazji
http://www.tvn24.pl/-1,1736741,0,1,k...wiadomosc.html

ZiKiT
hehe jak usłyszałem dzis to w radiu to od razu przyszło mi jedno na mysl
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.03.2012, 10:02
Nowy filmik pokazujący strefę Vip. Nie orientuje się ktoś ile biletów średnio sprzedaje się na tę trybunę?
http://www.youtube.com/watch?v=NH4E4...feFAAAAAAAAAAA

W grudniu Basałaj mówił, że wynajęto około 50% skyboxów- nie wiecie jak jest teraz?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.03.2012, 03:22

Ładnie tam... ....a w jakiej my dupie jesteśmy!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.03.2012, 06:24
Chodze na stadion na mecz.

Odpusty to gdzie indziej organizują.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 09.03.2012, 07:46
kornd napisał(a):Wyświetl post
W grudniu Basałaj mówił, że wynajęto około 50% skyboxów- nie wiecie jak jest teraz?
Ale nie zdziwilbym sie gdyby dziś rzeczywiście sprzedanych skyboxow było 25%. Z Basalajowa prawdomownoscia bywa przeważnie bardzo słabo. On pierniczy to co mu ślina na język przyniesie. Byle zaciemnic obraz i sytuacje.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 09.03.2012 o godz. 07:49.
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.03.2012, 19:59
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ale nie zdziwilbym sie gdyby dziś rzeczywiście sprzedanych skyboxow było 25%. Z Basalajowa prawdomownoscia bywa przeważnie bardzo słabo. On pierniczy to co mu ślina na język przyniesie. Byle zaciemnic obraz i sytuacje.
To sobie kup bilet VIP policz i sprawdź jak nie wierzysz
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2012, 00:12
allon napisał(a):Wyświetl post
To sobie kup bilet VIP policz i sprawdź jak nie wierzysz
Na miejscach VIP bym sie chyba zanudzil na maxa.
Życzę aby sprzedali jakimś cudem jak najwiecej.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.03.2012, 12:48
Było nagłośnienie na G w meczu z Lechem?
Odpowiedz cytując
Sardyn
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2005

Stary 12.03.2012, 17:18
Nie. Przynajmniej na samej górze spiker niezrozumiały.
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.03.2012, 17:22
Nie było. Dalej prowizorka.
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 12.03.2012, 18:05
Sardyn napisał(a):Wyświetl post
Nie. Przynajmniej na samej górze spiker niezrozumiały.

Byłem na G2 w rzędzie XXXI i rzeczywiście nie było nic słychać. Ale jedna rzecz mnie zastanawia - czy chociaż w sektorze gości jest jakiekolwiek nagłośnienie? W przerwie meczu pasiaste bydło wyrywało krzesełka i rzucało nimi w naszych. Potem oglądając nagrany mecz zauważyłem, że spiker się produkował, zwracając się do kibiców gości i już sam nie wiem czy nikt biednemu frajerowi nie powiedział, że nie ma nagłośnienia na trybunie południowej, czy też może jednak sektory G4 i G5 są nagłośnione...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.03.2012, 18:26
Nie są nagłośnione.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.03.2012, 22:26
To kto w ogóle dopuścił ten stadion do użytku? Przecież to są jakieś jaja.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.03.2012, 22:42
A ja mam pytanie w sprawie internetowej sprzedaży biletów. Nie byłem ostatnio w temacie, pamiętam że kilka tygodni temu było nawet głośno o tej sprawie (akcja na fejsie, artykuły w kilku portalach), ale teraz wszystko ucichło. Czy Basałaj wypowiadał się gdzieś na ten temat, czy wiadomo kiedy mają wprowadzić internetową sprzedaż.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.03.2012, 23:02
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Ładnie tam... ....a w jakiej my dupie jesteśmy!
To zobacz, kto ten stadion postawił. (dla ułatwienia - koleżka Kuczmy i Janukowycza - Rinat Achmetow. Znany między innymi z tego, że państwowe spólki kupował w 70% procentowej przecenie)

ciacho napisał(a):Wyświetl post
To kto w ogóle dopuścił ten stadion do użytku? Przecież to są jakieś jaja.
Trybuna południowa została dopuszczona po jej oddaniu, i od tego czasu nie trzeba jej było "dopuszczać" po raz kolejny. Powinien się tym zająć PZPN i jego komisja licencyjna, ale jak wiemy oni działają tylko wtedy, kiedy trzeba uratować Pejsy.

kornd napisał(a):Wyświetl post
A ja mam pytanie w sprawie internetowej sprzedaży biletów. Nie byłem ostatnio w temacie, pamiętam że kilka tygodni temu było nawet głośno o tej sprawie (akcja na fejsie, artykuły w kilku portalach), ale teraz wszystko ucichło. Czy Basałaj wypowiadał się gdzieś na ten temat, czy wiadomo kiedy mają wprowadzić internetową sprzedaż.
Teoretycznie? Mówili, że będą wprowadzać sprzedaż internetową po podpisaniu umowy na zarządzanie stadionem. Czyli pewnie na sezon 2012/2013.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 12.03.2012 o godz. 23:06.
.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 12.03.2012, 23:16
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
...
Trybuna południowa została dopuszczona po jej oddaniu, i od tego czasu nie trzeba jej było "dopuszczać" po raz kolejny. Powinien się tym zająć PZPN i jego komisja licencyjna, ale jak wiemy oni działają tylko wtedy, kiedy trzeba uratować Pejsy.
....
Ja rozumiem, ale czy to nie jest niezgodne z prawem organizacji imprez masowych na takim obiekcie?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 12.03.2012, 23:20
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, ale czy to nie jest niezgodne z prawem organizacji imprez masowych na takim obiekcie?
No, właśnie tak jak napisałem - w czystej teorii to PZPN-owi powinno zależeć. To chyba działa tak, że przed każdym sezonem, jakiś czas przed wydawaniem licencji każdy klub dostaje pismo, gdzie są ewentualne zastrzeżenia, rzeczy, które należy zrobić, poprawić i tak dalej, żeby dostać licencję. I widocznie, od 7 lat do Wisły takie pismo nie przyszło ani od PZPNu, ani od UEFY, więc nic z tym nie robią.

Osobiście się nie dziwię - jeśli nikt mi każe wydawać 50 tys. złotych, to po co mam je wydawać.
.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 13.03.2012, 07:37
Po to, że jak się coś stanie na obiekcie za który odpowiadam, a jest niezgodnie z prawem przygotowany to mi zrobią nieźle koło dupy.
Edit. Chociaż z drugiej strony... raczej zrobią koło dupy temu kto wydał pozwolenie.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 13.03.2012 o godz. 07:56.
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 13.03.2012, 09:07
Mogliby chociaż spikerowi powiedzieć, żeby się nie wygłupiał. Chyba, że ma za zadanie sprawiać kretyńskie wrażenie, aby kibice na pozostałych trybunach myśleli, że wszystko jest w porządku. :/
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 13.03.2012, 10:32
Po oddaniu trybuny południowej funkcjonowało na niej nagłośnienie Creativa, czym się nawet chwalono. problem pojawił się po dobudowaniu 3 innych trybun i montażu na nich innego nagłośnienia. Nie wiem czy wtedy zdemontowano stare nagłośnienie (i tak jakość dźwięku pozostawała sporo do życzenia) czy też stało się ono nie kompatybilne ?
Sytuacja jest komiczna kiedy spiker kilkaktrotnie zwraca uwage a i tak nie jest słyszalny
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.03.2012, 19:20
Spiker dobrze wie że nie ma nagłośnienia na meczu ze Standardem mowił żeby przekazać osobą które nie słyszą żeby nie rzucac śnieżkami, a śnieżki leciały z G właśnie.

Po drugie wystarczy popatrzeć pod dach na wszystkich sektorach podwieszone są WIELKIE kolumny na G nie ma nic.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 14.03.2012, 18:06
Trybuna południowa stałego nagłośnienia nie miała nigdy.
Północna też nie miała, wyposażono ją w nie po budowie wnętrza w ubiegłym roku. Tak, to te głośniki podwieszone pod dachem.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 14.03.2012, 20:14
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Trybuna południowa stałego nagłośnienia nie miała nigdy.
Północna też nie miała, wyposażono ją w nie po budowie wnętrza w ubiegłym roku. Tak, to te głośniki podwieszone pod dachem.
Chodziłem na nią za nią zaraz po otwarciu i jestem przekonany, że miała. Nie były to takie duże kolumny jak teraz ale takie małe białe. Jakość była beznadziejna.
Na pewno było na meczu z Iraklisem oraz z Wisłą Płock kiedy bramke zycia strzelił Gołoś
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 14.03.2012, 20:34
Dopóki nie było nowych trybun bocznych, to stawiano kolumny. Stałym nagłośnieniem nijak to nie było.
Nie mam pojęcia jak zostanie rozwiązana sprawa nagłośnienia na południowej. Ono musi się pojawić, tylko pytanie, kto za nie zapłaci.
Odpowiedz cytując
Erich Zann
Member

Stary 23.03.2012, 00:20
Z Dziennika09.03.2012: "Anglicy wybudują halę Wisły i parking?"

Zarząd Infrastruktury Sportowej w Krakowie ma przygotowanych wiele inwestycji. Nie może ich jednak realizować z powodu braku pieniędzy w budżecie. Intensywnie więc poszukuje partnerów zewnętrznych, którzy zdecydowaliby się wyłożyć swoje pieniądze.

- Rozmawiamy na ten temat z zagranicznymi inwestorami. Budową hali Wisły wraz z parkingiem podziemnym przy stadionie zainteresowani są Brytyjczycy, a także Hiszpanie. Na temat kompleksu basenów przy ul. Eisenberga jesteśmy w kontakcje z Francuzami - informuje Krzysztof Kowal, dyrektor ZIS.

Dodaje, że ta miejska jednostka podpisała umowy z Izbami Przemysłowo-Handlowymi w Londynie i Paryżu. Dzięki tej współpracy Kraków może liczyć na promocję oferty inwestycji sportowych w naszym mieście, które mogłyby powstać na zasadzie partnerstwa publiczno-prywatnego.

Dyrektor Kowal nie ukrywa, że w zainteresowaniu Krakowem wiele może pomóc fakt, iż w naszym mieście podczas Euro 2012 swoją bazę będą mieć reprezentacje Anglii, Holandii i Włoch. Już teraz Angielska Federacja Piłkarska dofinansuje i współuczestniczy w modernizacji stadionu Hutnika na Suchych Stawach, gdzie mają trenować Anglicy.

- W związku z tym w Anglii coraz więcej mówi się o Krakowie. Podczas Euro 2012 do naszego miasta przyjadą przedstawiciele sponsorów i zapewne inwestorzy zagraniczni. Będzie więc okazja do przekonania ich, że warto u nas inwestować w obiekty sportowe - mówi dyrektor Kowal.

Przyznaje, że Brytyjczycy wstępnie zainteresowali się również ofertą budowy kolejnych obiektów w kompleksie sportowym przy ul. Kolnej, gdzie mają powstać jeszcze boiska piłkarskie, korty tenisowe i hala do gry w tenisa.

Miasto szuka także dofinansowania dla inwestycji sportowych ze środków budżetu państwa.W tej sprawie radni Krakowa na ostatniej, środowej sesji przegłosowali rezolucję, w której zwrócili się o wsparcie inwestycji sportowych do Ministerstwa Sportu i Turystyki, władz województwa małopolskiego oraz krakowskich parlamentarzystów.

Wśród inwestycji czekających na realizację są też m.in.: budowa hali sportowej 100-lecia KS Cracovii (ma pełnić funkcję Centrum Sportu Niepełnosprawnych), budowa Centrum Sportu i Rekreacji "Wróblowianka".

Na liście są ponadto zadania, wobec których gmina występuje o dofinansowanie wraz ze związkami sportowymi: budowa Narodowego Centrum Rozwoju Rugby 7 oraz modernizacja stadionu lekkoatletycznego WKS Wawel.

Piotr Tymczak

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/re...i-parking.html
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.03.2012, 00:24
W przeciągu ostatnich 10-15 lat przeczytałem około 30 takich samych rewelacji. Po piętnastu przechodzi się z nimi do porządku dziennego.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.03.2012, 01:07

Zapewne wielu juz widzialo ze google zfotografowalo Krakow... Fajne ujecie stadionu
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 23.03.2012, 09:03
Erich Zann napisał(a):Wyświetl post
Z Dziennika09.03.2012: "Anglicy wybudują halę Wisły i parking?"

Zarząd Infrastruktury Sportowej w Krakowie ma przygotowanych wiele inwestycji. Nie może ich jednak realizować z powodu braku pieniędzy w budżecie. Intensywnie więc poszukuje partnerów zewnętrznych, którzy zdecydowaliby się wyłożyć swoje pieniądze.

- Rozmawiamy na ten temat z zagranicznymi inwestorami. Budową hali Wisły wraz z parkingiem podziemnym przy stadionie zainteresowani są Brytyjczycy, a także Hiszpanie. Na temat kompleksu basenów przy ul. Eisenberga jesteśmy w kontakcje z Francuzami - informuje Krzysztof Kowal, dyrektor ZIS.

Dodaje, że ta miejska jednostka podpisała umowy z Izbami Przemysłowo-Handlowymi w Londynie i Paryżu. Dzięki tej współpracy Kraków może liczyć na promocję oferty inwestycji sportowych w naszym mieście, które mogłyby powstać na zasadzie partnerstwa publiczno-prywatnego.

Dyrektor Kowal nie ukrywa, że w zainteresowaniu Krakowem wiele może pomóc fakt, iż w naszym mieście podczas Euro 2012 swoją bazę będą mieć reprezentacje Anglii, Holandii i Włoch. Już teraz Angielska Federacja Piłkarska dofinansuje i współuczestniczy w modernizacji stadionu Hutnika na Suchych Stawach, gdzie mają trenować Anglicy.

- W związku z tym w Anglii coraz więcej mówi się o Krakowie. Podczas Euro 2012 do naszego miasta przyjadą przedstawiciele sponsorów i zapewne inwestorzy zagraniczni. Będzie więc okazja do przekonania ich, że warto u nas inwestować w obiekty sportowe - mówi dyrektor Kowal.

Przyznaje, że Brytyjczycy wstępnie zainteresowali się również ofertą budowy kolejnych obiektów w kompleksie sportowym przy ul. Kolnej, gdzie mają powstać jeszcze boiska piłkarskie, korty tenisowe i hala do gry w tenisa.

Miasto szuka także dofinansowania dla inwestycji sportowych ze środków budżetu państwa.W tej sprawie radni Krakowa na ostatniej, środowej sesji przegłosowali rezolucję, w której zwrócili się o wsparcie inwestycji sportowych do Ministerstwa Sportu i Turystyki, władz województwa małopolskiego oraz krakowskich parlamentarzystów.

Wśród inwestycji czekających na realizację są też m.in.: budowa hali sportowej 100-lecia KS Cracovii (ma pełnić funkcję Centrum Sportu Niepełnosprawnych), budowa Centrum Sportu i Rekreacji "Wróblowianka".

Na liście są ponadto zadania, wobec których gmina występuje o dofinansowanie wraz ze związkami sportowymi: budowa Narodowego Centrum Rozwoju Rugby 7 oraz modernizacja stadionu lekkoatletycznego WKS Wawel.

Piotr Tymczak

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/re...i-parking.html
jeśli inwestorowi prywatnemu (ze sporym wsparciem miasta) nie opłaca się wybudować parkingu przy Muzeum Narodowym, to tym bardziej nie opłaca się przy stadionie. Albo miasto wybuduje parking - nie wiem, czy musi być podziemny, albo nikt tam tego nie zrobi bo to jest ekonomicznie nieopłacalne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów