|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Sorry, ale Brud nawet do pięt nie dorasta Gargule.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Może niezbyt fortunnie to ująłem. Miałem na myśli to, że bardziej się identyfikuję z Wisłą, w której grają Polacy i nie ma w tym nic dziwnego. Przypuszczam, że podobnie myśli wielu użytkowników tego forum. Czasem łapię się na tym, że nieświadomie liczę ilu Polaków wybiega w pierwszym składzie, albo których obcokrajowców mogą zmienić.
Swoją drogą ciekawe czy Probierz przełamie tę dysproporcję co do ilości naszych rodaków w składzie Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie bardzo ma kim ją przełamywać, skoro jedyni Polacy zdolni do gry to Wilk, Garguła, Czekaj i Brud
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Po obejrzeniu ligi + extra można dojść do wniosku , że Michał Probierz wbrew temu co było tu napisane raczej nie komunikuje się swobodnie w języku anielskim skoro nie kojarzy słowa FASTER
![]() Może się jeszcze podszkoli. Na pewno cieszy mnie to, że powróciliśmy do gry z dwoma defensywni pomocnikami.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.03.2012 o godz. 23:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
I dwoma napastnikami ![]() Wisla to Wisla.U siebie ma grac ofensywnie ,ma gniesc przeciwnika.Maaskant wszystko spitolił w tej kwestii ,ale moze uda sie to odmienic. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nie przełamie, bo nie mielibyśmy kim wybiec na boisko...
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Ostatni występ Małeckiego, który według mnie można uznać za udany, to mecz z Litexem przy Reymonta - wtedy po prostu nie przeszkadzał drużynie, grał zespołowo i nie rzucał się w oczy w negatywnym sensie. To w ogóle był chyba najlepszy mecz Wisły w tym sezonie.
Ostatnio edytowane przez ichigo : 05.03.2012 o godz. 00:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Tez tak pomyślałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
To zwalanie winy na Maaskanta to też takie ciut naciągane. Nam ciężko się gra z przeciwnikami, którzy zagęszczają środek pola i okolice swojego pola karnego. Wszak nasi napastnicy nie są ani wybitnymi dryblerami, ani demonami szybkości. Zanim ta nasza falanga wwali się w pole karne, to już najpewniej nic z tego nie będzie. Osobiście zrzucam tutaj winę na sędziów i to, że pozwalają na symulowanie (czy oni nie oglądają powtórek meczów, które prowadzili?). Wiem, że to działa w jedną i drugą stronę, ale ciężko atakować, gdy przeciwnik się kładzie, a sędzie gwiżdże wszystko jak w koszykówce. Faul w ofensywie goni faul w ofensywie. Patrzę czasem na ligę angielską i tam taka Korona Kielce (tfu!) musiałaby się spiąć, żeby obronić wynik, bo takie przewrotki, fikołki, koziołki, jak robili w meczu z nami, sędzia raczej by puścił. Tak było za Maaskanta, tak było za Kazika i tak pewnie będzie za Probierza. Chociaż mam nadzieję, że zacznie on wpuszczać Paljica za Kirma. Wiem, wiem - jeden i drugi to żadni piłkarze, ale pierwszy ma chociaż jakiekolwiek przyśpieszenie. My potrzebujemy szybkich, silnych i przebojowych kopaczy, którzy będą potrafili się urwać. Probierz powinien więc sięgnąć po swego ulubieńca - Grosickiego .Dlatego śmiem zaryzykować stwierdzenie, że dla naszych punktów będzie lepiej, jeśli nie będziemy, póki co, grać zbyt ofensywnie. Nie za bardzo mamy kim. Natomiast mamy kilku takich delikwentów, którzy swoimi zagraniami potrafią otworzyć przeciwnikowi drogę do naszej bramki. Jest sens ryzykować?
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 05.03.2012 o godz. 01:55.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z tym Brudem to sarkazm, bo jeżeli komuś przeszkadza Garguła to są dwa wyjścia. Gramy w 10 albo z Brudem.
Ja rozumiem, że Guła nie jest jakimś turbokozakiem, ale na nasze warunki to gracz wyjściowej 11 i taką rzeczywistość musimy zaakceptować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dawno tak słabego piłkarza w Wiśle nie widziałem. Chodzi mi oczywiście o Burda - on nie prezentuje sobą niczego - podania do bramkarza, non stop gra asekuracyjnie. Młoda Ekstraklasa - to jego poziom albo wypożyczenia do Piasta Gliwice i tego typu drużyn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
skeba napisał(a):
nie mogłem się powstrzymać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle , że gra dwoma napastnikami wcale nie gwarantuje bardziej ofensywnej gry.Mamy jednego prawdziwego napastnika Bitona, jeżeli mamy grać w takim systemie wydaje mi się , że lepiej byłoby spróbować Ilieva, który jest kreatywnym piłkarzem ze świetnym dryblingiem i mógłby sporo sytuacji wypracować dla Bitona. Genkov bardzo słabo gra przodem do bramki reprezentuje za niski poziom na Wisłę, w większości meczów nie potrafi nawet oddać strzału, swoją grą do złudzenia przypomina Nicińskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Michał "faster" Probierz. Nie wiem o co chodzi, taktyka żadna, znaczy typowa na naszą ligę, chaos ale efektywna
![]() Beznadziejnie to wygląda ale skoro skuteczne to niech mu ziemia lekką będzie. Nie wiem,nie rozumiem pewnych rzeczy no ale skoro wygraliśmy to dzióbek w ziemię i cichosza. A gdy wygramy kolejne spotkanie to seria będzie imponująca ![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Zastanawiam się co Kirm prezentuje na treningach, że kolejny trener wypuszcza go do gry. Może spróbować Dragana Paljića na lewym skrzydle, w końcu całą karirę tam gra.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Piłkarze Wisły odrabiają pańszczyznę na boisku, i dlatego nie potrzeba im trenera tylko ekonoma z batem. Wypowiedź Bitona po meczu z Lechią tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu:"Ten trener jest pozytywnie agresywny, jest dobrym motywatorem, wierzy w nas i chce byśmy wszyscy walczyli. Widzieliście, że dzisiaj Wisła walczyła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
KIrm to jest pewniak o klubu kokosa, jedyne co ma to wydolnosc(podobno) wiec moglby zapier... po schodach od rana do nocy. hmmm moze stewardem go zrobic?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla mnie Kirm i tak jest lepiej wyszkolonym piłkarzem niż np Genkov, a to , że musi go wyręczać w polu karnym to inna sprawa, bo umiejętności strzeleckich facet nie ma zupełnie.Ogólnie piłkarz przeciętny z ułomnościami przy strzale, czego się spodziewałeś za 300 tys euro? Skorża miał do wyboru on lub Bożok, zamienił byś ich?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 05.03.2012 o godz. 20:02.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Gardan
Michał zdobywa kolejne zdrobnienie do pseudonimu Pep Prompierz Guardiola Faster Petrescu ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Super, szczególnie z Koroną najpierw wybijał piłkę głową nieudolnie, a póżniej dał się nawinąć na najprostszy zwód.Jego zagrania są rodem z paraolimpiady, jak tylko piłke się do niego zbliża pozostaję się modlić, żeby się z nia nie minął, albo nie zrobił jakiegoś kiksu.Zgodzę się, żę jak na jego możliwości w Gdańsku 400%.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Barti napisał(a):
Chciałbym żeby Cupiał dał mu czas powiedzmy 3 lat, na zbudowanie drużyny, wcześniej Probierz co jak co ale udowodnił że tam gdzie zakotwiczy umie zbudować drużynę, Widzew, Polonia, Jaga, oni grali dość dobrą piłkę swego czasu. I wtedy jakby miał czas i zaufanie góry mógłby się wziąć piłkarzykom za mordy..a tak to siedzi sobie Pep na katapulcie ![]() Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Mixu : 05.03.2012 o godz. 13:13.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Nawet jakby Cupiał zapadł w śpiączke, a Prompierz Pep wyników by nie miał, to MY, MY kibice nie damy mu tych trzech lat.Jak nie będzie miał wyników w następnej kolecje już sie ....y posypią a my mówimy o 3 latach. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Puki co Probierz mógł poprawić tylko cechy wolicjonalne.Ja uważam np, że Moskal był bardzo obiecującym trenerem, miał ciekawa wizje gry, ale nie miał wykonawców.My nie mamy zbyt wielu piłkarzy zaawansowanych technicznie i ruchliwych do gry kombinacyjnej, a dużo takich co sobie lubią postać.Jeżeli dalej będziemy dysponować takiej jakość drużyną w większości złożoną z przeciętnych piłkarzy to przez najbliższe trzy lata będziemy przeplatać dobre mecze słabymi i chwile wzlotów kryzysami.Cupiał musi zrozumieć, że te środki za które on stworzył dobrą drużynę 10 lat temu, teraz już nie wystarczą , a jest dokładnie odwrotnie, bo przeznacza na klub coraz mniej kasy, a chce jakości i sukcesów razem z Basałajem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Nie chcę obrażać Moskala - ale dla mnie to taki drugi Motyka - jeśli chodzi o wizję gry. Motyka też zawsze do przodu. To za jego czasów jak prowadził Koronę - ta przegrała na swoim stadionie 5 do 0 z Amicą. Ale jego zespół atakował że hej. Cały czas prowadzili grę. Zawsze ofensywnie, zawsze do przodu. Bez względu na straty Jak się Moskal z tych wizji nie otrząśnie i nie znajdzie drogi "środka" to skończy jak Motyka. Dla porównania inny z naszej stajni trener - taki Nawałka który jest solidnym trenerem ligowym potrafi znaleźć drogę środka. Motyka czy Moskal - atak, atak. Prosto na CKM.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 05.03.2012 o godz. 23:04.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Wywiad z Probierzem na SKWK
Ostatnio edytowane przez aNouc : 06.03.2012 o godz. 21:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ciekawy wywiadzik
![]() |
|