|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ale dobrze poukładany zespół przez trenera ma takich sytuacji w meczu 5.. strzałów na bramkę kilkadziesiąt, celnych kilkanaście! Z tego zawsze padną jakieś bramki..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Nie wierzę, że ta trójka nie dogada się w prostych rzeczach z Probierzem po angielsku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
No dokładnie poza tym była przecież jakaś akcja, że piłkarze uczyli się polskiego z nauczycielem jest filmik nawet z tego, nie wiem ile z tego teraz zostało, czy jakieś lekcje mają ale proste, przydatne podczas meczu słowa używane na treningu łapią pewnie szybko i łatwo. No jeśli Tomek Jirsak już sobie tak fajnie mówi z tym czeskim akcencikiem po polsku to dlaczego inni mieliby nie umieć powiedzieć paru słów po polsku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Tak sobie myślę, że po prostu musimy grać już teraz tylko i wyłącznie konsekwentnie i na taką taktykę nastawiony jest Probierz. Teraz już nieważne w jakim stylu, nieważne czy nogą, głową czy prawym półdupkiem - mamy zdobywać gole i zdobywać punkty. Bo one nam są potrzebne jak rybie woda Ja dzisiejszym meczem zbudowany nie jestem, tak ogólnie rzecz ujmując, ale wreszcie przełamany został impas, jest wygrana i tego było trzeba. Tyle. Brawo dla Probierza za ustawienie 4-4-2. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Probierz zna hiszpański (lub się uczy, z tego co pamiętam z wywiadu z C+ jakieś pół roku temu)
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Dudu Biton:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Styl się pogorszył, ale wreszcie wygraliśmy nie dość, że na wyjeździe (choć paradoksalnie w tym sezonie przegrywaliśmy głównie na Reymonta) to więcej niż jedną bramką. Wszystko fajnie, ale mam jedno zastrzeżenie. Podobało mi się, że Probierz wziął do kadry Stanka, ale to, że zamiast go wpuścić na ostatnie minuty skorzystał z usług Dragana już nie. Szkoda, że nie wypróbował przy pewnym wyniku kolejnego piłkarza, a wpuścił kogoś kto w tym sezonie gra słabo. 80. minuta i wynik 2:0 to dobry moment, aby wpuścić kogoś młodego, aby się ogrywał.
Jednak pamiętam, że w Jadze nie bał się korzystać z usług młodych zawodników. Może ktoś się objawi. Potrzebujemy świeżej krwi. Co do gry dwóch napastników ciekawi mnie, czy w takim samym ustawieniu wyjdziemy z Lechem. Probierz może sprawić, że zagramy w pucharach. Martwi mnie tylko, że kolejny raz zalążki krakowskiej piłki zostały odstawione z powodu niezadowalających wyników. Widać, że możemy mieć albo ładniejszy styl, albo lepsze wyniki. Mam nadzieję, że będą wkrótce i świetne wyniki i ładny styl. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieje że Probierz wprowadzi grę różnymi ustawieniami, i to przyniesie chaos w szeregach rywali, inaczej znowu wyjdzie z 5 meczy a później każdy będzie wiedział jak grac z Wisłą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Przeciez jak Probierz mial konferecje prasowe w Arisie to po niemiecku perfect gadał. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
W chujowy sposób Kazka wyjebali za to nalezy się karny kutas basałajowi jednak ciesze się ,że Probierz jest trenerem bo to gość z jajami ,żyje meczem,swego czasu pamiętam jak widziałem jak na sparingu bodajże Widzewa z Wisłą darł mordę tak jak by grał o finał ligi mistrzów,gość tym żyje i to mi się podoba.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Oczywistością jest,że Probierz został trenerem, gdyż Cupiał zlecił/zaakceptował jego zatrudnienie. Inne rozkminy niepotrzebne.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z Probierzem rozmawiano juz przed meczem z Koroną tak dla scisłości , jest nowy trener trzeba ratowac co sie da wspierac naszych w kazdym meczu bo walczymy my wszyscy o przyszłość Wisły bo jak sie do pucharów niedostaniemy to moze byc ciezko w przyszłym sezonie .
Co do Kazia Moskala myślę , że on sam nie wierzył że do końca sezonu poprowadzi Wisłę przy takich wynikach . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiąże z Probierzem duże nadzieje..Ale po pierwsze nie możemy grać dwoma takimi napastnikami jak Genkow i Biton, przeciez wczoraj z gry nimi dwoma nie wynikało kompletnie nic..Możemy grać dwoma napastnikami, ale role tego drugiego, cofniętego powinien grać Melex, Mały, Iliev, ale napewno nie Biton/Genkow bo oni drybling maja praktycznie zerowy.
Probierz musi mieć Małeckiego w składzie, bo to taki słabszy Grosicki...Więc dobrze, żeby Probierz miał taką alternatywe. Wczoraj zagraliśmy najslabszy mecz w tej rundzie, ale wygralismy i to sie liczy. Na plus jedynie gra obrony, ale zasluga pana Michała w tym chyba żadna. ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu oglądałem drugą połowę w wykonaniu Wisły w całkowitym spokoju. Naprawdę miałem gdzieś styl w tym meczu. Liczyły się tylko 3 pkt. Lechia nie pokazała kompletnie nic i została całkowicie zdominowana. Próbowali grać z nami na stojąco najniższym kosztem sił, jakby z góry byli i tak przygotowani na porażkę. Z taką grą naprawdę ciężko będzie im się utrzymać w lidze.
Teraz na tapecie tylko Lech Poznań. Trener Probierz będzie miał teraz odrobinę więcej czasu na treningi z drużyną i w piątek mają wyjść jeszcze z wiekszą pianą niż wczoraj. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Genkow absorbuje, zgrywa, rozgrywa, broni ok..Ale Biton potyka się o własne nogi i wczoraj goscia przez 90 minut praktycznie nie widziałem na boisku.. Jakby z Genkiem gral Malecki/Meleks mysle, że wiecej pożytku byłoby z drugiego napastnika.. Optymalnie w tym momencie wyglądalibysmy tak w taktyce Probierza: ------------Pareiko------------ Jova--Jaliens-Chavez-Nunez Iliev--Wilk--Garguła---Melikson -------------Mały---------------- ------------Genkow------------- To ustawienie ultraofensywne, dodatkowo w trakcie meczy moglaby caly czas byc rotacja na lini Iliev,Mały, Meleks... Na mecze walki Nunez za gargulca na srodek, a Diaz w jego miejsce na obronie.. ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
W dzisiejszym futbolu liczy się balans pomiędzy obroną a atakiem. Nieliczni, tacy jak Barcelona, mogą pozwolić sobie na indywidualny styl. Według mnie, na chwilę obecną, najbardziej sensowne zestawienie zespołu wygląda następująco: ![]() W moim mniemaniu, ustawienie 4-2-3-1 to formacja która aktualnie najlepiej wykorzystuje nasze atuty. Para stoperów Chavez - Jaliens to najlepszy wybór. Innego, lepszego, po prostu nie ma. Boczni obrońcy to dobrze grający ofensywnie Jovanovic i Diaz. Ostatnio spisują się wzorowo. Para środkowych pomocników to bardziej defensywnie ustawieni Wilk i Nunez. Ten drugi potrafiący zagrać fajną prostopadłą piłkę wspiera ofensywnego pomocnika. Na skrzydłach Kirm i Iliev. Chciałbym, aby zagrali jako schodzący skrzydłowi. Mogliby wspierać w polu karnym napastnika, lub zagrywać do niego prostopadłe piłki. Dzięki temu tworzy się przewaga liczebna w środku pola. Ofensywy pomocnik to oczywiście Melikson. Nieszablonowe podanie i drybling. Wysynięty napastnik- Biton. Klasyczny lis pola karnego. Wybaczcie, ale z gry Genkova nie mamy zupełnie nic. Formacja 4-2-3-1 pozwala na dowolną modyfikację ustawienia w trakcie gry. Nie radzimy sobie w środku pola? Środkowi pomocnicy na pozycję defensywnych pomocników, Melikson na środkowego pomocnika. Nie radzimy sobie na skrzydłach? Skrzydłowi węziej, bliżej bocznych obrońców. Dużo sytuacji a problem ze skutecznością? Rezygnujemy ze skrzydeł i przesuwamy je do środka pola. Żadne 4-4-2. Nie mamy dwóch napastników którzy umieli by ze sobą współpracować. O ile para Biton-Boguski mogła by coś podziałać, tak Genkov-Biton lub Genkov-Boguski nie ma racji bytu. Z resztą o czym my w ogóle rozmawiamy. Boguski kontuzjowany, Małecki odsunięty, nie ma możliwości modelowania szpicy. Wisła 3:0 Lech. Dziękuję. Pora zacząć budować wielką Wisłę.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 04.03.2012 o godz. 12:18.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wszytko tylko nie Kirm
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No z Kirmem na prawej to cały ,defens, Lecha może stać na jednym skrzydle jak STandard grając z nami
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
K...a Ile Razy Mozna
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Kirm ma wyjątkową umiejętność niewykorzystywania stuprocentowych sytuacji w tym sezonie. A to się potknie, to trafi w słupek/poprzeczkę, albo nie trafi w pustą bramkę. Moim zdaniem powinien mecze rozpoczynać z ławki i ewentualnie zmieniać podmęczonego Ilieva, bo Ivica po godzinie gry biega już wolniej niestety. Na prawdę ciekawi mnie ta sprawa Małeckiego. Zobaczymy, czy klub się z tego wycofa. Skoro potrafili się zeszmacić wywalając Moskala, to co za problem przywrócić Małeckiego? Probierz sprawia wrażenie człowieka, który będzie potrafił nad nim zapanować.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Pep Prompierz i pierwsze 3 punkty.
Styl - waleczny ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wczoraj miałem wyjątkową okazję obserwować Kirma z bardzo bliskiej odległości. Uważam, że wielu chłopaków kopiących wieczorami po zamkniętych boiskach szkół podstawowych spisałoby się lepiej. Przyjęcie - piłka odskakuje na 2 metry, dośrodkowanie - balon w niebo, rozegranie na 1 kontakt - kiks w podanie w dupę wie gdzie. Ten gość to koszmar i niszczyciel Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Basałaj wysłał Małeckiego na urlop a teraz chyba już ma .... do gadania skoroi Probierz pytany o Małeckiego odpowiada że będzie o tym rozmawiał z właścicielem klubu.
Druga opcja Probierz ma jaja, i nie zamierza w klubie pełnić funkcji marionetki tym samym kopie w .... Basałąja za co wielkie brawa.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 04.03.2012 o godz. 18:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Probierz ma w .... (a przynajmniej powinien) to, czy Basałaj zachowa twarz. Właściciel i tak rozliczy go z wyników i nie będzie go obchodziło, że miał dwóch skrzydłowych z czego jeden wytrzymuje siedemdziesiąt minut, a drugi to Kirm. Doszliśmy do sytuacji, gdzie każdy walczy o swoje i ma w .....e wcześniejsze ustalenia. Przykłady Maaskanta i Moskala działają pouczająco...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 04.03.2012 o godz. 18:57.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Za Kirma na lewym skrzydle może grac Guła.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|