|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
jaka możę być przyczyna zwolnienia tempa wycieraczek? Wczoraj działały normalnie, dziś działają jak na zwolnionych obrotach. (Opel Vectra 99r.)
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mógł się zatrzeć silniczek - przerabiałem to pół roku temu - właśnie w Vectra rocznik 2000.
Lepiej sprawdź u mechanik bo jak będziesz używał na siłę to możesz spalić całkiem silniczek. Samemu smarowanie to masakra - trzeba wiedzieć co i jak. Bo trzeba całe podszybie rozebrać. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak nie ma miejsca już na pieczątkę w dowodzie rejestracyjnym to co? Diagnosta da mi jakiś papier?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=327...dura&proc=KM-6 |
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Panowie mam problem z klimą w lagunie II silnik 1.8. rok 2003.
otóż , powyżej 2000 tysięcy obrotów odcina klimatyzację , co może być przyczyną ? orientuje się ktoś ? ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Sprężarka ma zabezpieczenie uzależnione od ciśnienia w instalacji oraz prędkości obrotowej silnika, po to aby nie wybuchła instalacja oraz aby nie tracić mocy silnika, bo im wyższe ciśnienie tym większy opór stawia sprężarka."
Edit: tak na szybko znalezione. U mnie np klimy nie włączę poniżej +3 |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Nie Alfy tylko każdej (a na pewno większości) marki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
co byście polecili n 1 auto ? zdałem prawko w tym tygodniu i mam zamiar w wakacje( po maturze ) iść do pracy i zarobić na jakiś wóz
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak w ogóle to chciałbym iść na zaoczne studia i pracować cały czas, także jakiś dochód bym miał na to paliwo
![]() ale masz racje że koszty są bardzo duże. ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ja zawsze będe polecał lanosa zwlaszcza zagazowanego.po pierwsze tani w zakupie,po drugie prawie bezawaryjny po trzecie nawet jak sie jakas awaria trafi to łatwy i tani w naprawie.jeżeli nie potrzebujesz autka na wyrywanie panienek to lanos jest na prawdę dobrym wyborem.jedyna wada to stosunkowo uże spalanie ale jeżeli trafisz na gaz to nie bedzie problemu.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
rozważam to właśnie, jaki silnik byś polecał ?
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
nie wiem dokladnie.mój ojciec ma 1.5 16v i bez najmniejszej awarii zrobił 130 tyś km.niezle sa tez podobno 1,6.natomiiast nic nie slyszałem o 1.4.ale wydaje mi sie,że kazda wersja będzie dobra.po prostu nie sa przeladowane elektroniką,komputerami i innymi wynalazkami.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a co powiecie o Felicii ?
bo właśnie dostałem oferte kupina Felki 1.3 z 95 roku przejechane 178 tyś bardzo mało rdzy, nowy akumulator, silnik suchy, pali od kopa. Jutro beda ja ogladal dokladnie, cena to 1200zł. Co sadzicie? ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
gdzie tanie OC w KRakowie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Co do rdzy to wczesniej czy pozniej i tak ją zeżre, ja gdy ją dostawałem też była ok, pózniej powychodziło na progach i przedewszystkim tylnej klapie. Ale tutaj dochodzimy do sedna i głównej zalety: Cena części. Części mega tanie, a jak się cokolwiek znasz i masz gdzie to dużo rzeczy sam sobie zrobisz. Ja go zagazowałem, bo na benzynie po mieście do koło 8 litrów dochodziło, na gazie koło 11-12l. Generalnie tylko raz mnie zawiódł - padło cośtam w alternatorze czy rozruszniku, już nie pamiętam. Pozatym na przeglądzie koleś przyczepił się do skorodowanych przewodów hamulcowych i musiałem robić. A tak to tylko pierdoły typu uszkodzona wycieraczka, pęknięta chłodnica (z mojej winy; cena nowej ~60zl), wymiana olejów, filtrów, świec. Auto naprawdę dość tanie w utrzymaniu. Ogólnie nie narzekam, ale jakbym miał sam płacić to możliwe że wybrałbym co innego. Chociaż cena 1200zł wydaje sie nie wygórowana i nie wiem czy coś znajdziesz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Najlepsza kredka do zarysowań,Waszym zdaniem,to? Czarna,jeśli ma to jakieś znaczenie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._Typ_89_HN.jpg ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Panie i Panowie - wielka prośba z mojej strony
![]() Zlajkujecie mi mój projekt na fb? Żeby troszkę "w świat poszedł" ? Będę mega wdzięczny, a jak komuś by się zebrało na korektę samochodu pod sprzedaż czy coś to już moja głowa w tym, żeby był mega zadowolony ![]() link do projektu: https://www.facebook.com/kurodetailing z góry dzięki ![]() ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Już widzę że chyba się do kolegi uśmiechnę za kilka miesięcy
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fiu, fiu, a jaki bolid mi podrzucisz do dłubania?
![]() ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Zakładając że 20 innych czynników losowych ułoży się pomyślnie to będę sprzedawał Opla Vectrę 2000.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to nie pozostaje mi nic innego jak czekać na kocurową Vectrę
![]() ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Spoko - zobaczy się
![]() BTW: Najnowszy taryfikator - wejdzie w życie w maju 2012: pełna treść wraz z "punktacją": http://d.polskatimes.pl/k/r/5/47/66/4f7c698ceacfe_z.pdf ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Proszę o porady odnośnie tego autka oraz ogólnie jakie macie zdanie na temat Toyoty
interesuje mnie taki model http://otomoto.pl/toyota-corolla-2-0...ml#description |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To komis zaraz koło mnie - w bezwypadkowość bym nie wierzył, jeśli chcesz mogę tam jakoś po świętach na spokojnie wpaść obejrzeć auto, bo jak nic coś tam pewnie było lakierowane
![]() I jedna ważna sprawa - czujnik grubości lakieru przy dzisiejszym sposobie naprawy auta raczej niewiele daje - da się tak auto wyprowadzić, że grubość będzie w normie i akurat komisiorze ogarniają to całkiem nieźle - kupujesz używaną część w bielsku, montujesz, pryskasz, tniesz maszyną i proszę bardzo 100% bezwypadek ![]()
Ostatnio edytowane przez miba : 06.04.2012 o godz. 11:36.
![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Witam, mam pytanie,
chciałem wyskoczyć do ciotki do Wiednia i kupić sobie jakieś używane auto, orientuje się ktoś jak wygląda sprawa formalna, tablice, ubezpieczenie zeby wrócić autem na kołach i ile to kosztuje, w zasadzie potrzebuję instrukcji krok po kroku jak to zrobić! z góry dziekuje |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Przy sprowadzanym z terenu UE aucie musisz bulić:
- tłumaczenia umowy, dowodu rejestracyjnego, wymeldowania - ok 100 zł - pierwszy przeglad - ok 150 zł - akcyza - przy aucie do 2.0 poj 3%; pow tej poj. 18,6% - od wartości gieldowej - skarbówka - zwolnienie z VAT (VAT25) - 155 zł - wydział komunikacji - ok 750zł (podatek recyklingowy, dowód, tablice, książka) ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|