|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
....a szefie, nie mogę Cię czytać....
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moskal nie podobał, co od początku było do przewidzenia. Powierzenie mu roli pierwszego trenera od zawsze było głupotą, opartą na złych kalkulacjach. SKWK może sobie pogratulować, że po raz kolejny swoim stanowiskiem przyłożyło rękę do ruchu, który ostatecznie zaszkodził nie tylko Wiśle, ale i samemu zasłużonemu dla klubu człowiekowi.
Zostawmy jednak przeszłość, bo jedną głupotę zastępuje kolejna. Zatrudnienie Probierza ma taki sam sens i podstawy jak wcześniej zatrudnienie Moskala. Znów zamieniamy siekierkę na kijek, ze szkodą dla klubu. Probierz to tylko kolejna ślepa uliczka oznaczająca stratę czasu i pieniędzy. Ależ ten nasz klub jest zarządzany...:( ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A skąd wiecie, jak się Klub rozstał z Kazkiem Moskalem jako pierwszym trenerem? Skąd wiecie jakie były ustalenia na początku, gdy Moskal zostawał trenerem Wisły? Kazek nie jest krwiopijcą, który swojej posady trzymał się rękami i nogami i ciągnął Wisłę po sądach o należne odszkodowanie, bo z tego co się orientuję, to miał kontrakt do końca sezonu. Znając Go, to po prostu doszli do wniosku, że lepiej będzie, jeśli trenerem zostanie ktoś inny. Kiedyś Kazek odchodził do Lecha, żeby ratować Wisłę. Kilka lat temu był trenerem tymczasowym, wygrał z Sewillą, podziękowali Mu i dalej był wierny Wiśle. Był asystentem kilku trenerów, oni odchodzili, a Kazek zawsze był wierny Wiśle. Wielu z nas może tutaj nie być, bo Wisła przestanie wygrywać, a Kazek będzie przy Wiśle. Więcej rozwagi Panie i Panowie, bo z tego co się orientuję, to klub nawet nie wydał oświadczenia, że Kazimierz Moskal został zwolniony z Wisły Kraków. Przedstawiono tylko pierwszego trenera na Jego miejsce, a Kazek Moskal zapewne dostanie inną robotę do wykonania.
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 01.03.2012 o godz. 17:17.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Tak czy siak gdyby go przywrocili to zrobili by z klubu pośmiewisko. W poniedziałek spierdalaj i biegaj sobie po plantach za to co zrobiłeś a we wtorek, o przepraszam mamy nowego trenera możesz grać. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie mogę za wszystkich pisać, ale każdy myślący raczej wypowiada się w kontekście zwolnienia 1szego trenera. Kazimierza całkowicie z Wisły nie pogonią. Może jeszcze się nie raz przydać jako tymczasowy
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Czy trenerem Wisły będzie Moskal, prawnuk Reymana, Mourinho, Fergusson czy Capello to poleci, po dwóch zwycięstwach w sześciu meczach, trzech strzelonych bramkach w sumie, a jednej u siebie, po 3 naprawdę żenujących widowiskach u siebie.
Wisła Kraków 0-1 Górnik Zabrze 20 listopada, 17:00 (15.830) Śląsk Wrocław 0-1 Wisła Kraków 25 listopada, 20:30 (40.917) Wisła Kraków 1-0 Widzew Łódź 4 grudnia, 17:00 (14.830) Wisła Kraków 0-1 Polonia Warszawa 9 grudnia, 20:30 (13.020) Zagłębie Lubin 2-2 Wisła Kraków 19 lutego, 14:30 (7.019) Wisła Kraków 0-1 Korona Kielce 26 lutego, 17:00 (13.550) Może to i błąd. Ale zadajcie sobie pytanie, zanim zaczniecie napierdalać, co WY byście zrobili. Spokojnie czekali na 0-1 u siebie z Lechem, Legią, Cracovią, na szczęśliwe wygrane po błędach arbitrów? W tych 6 ligowych kolejkach w najgorszym wypadku powinniśmy zdobyć 12-14 oczek, a nie 7... ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Spokojnie wiele rzeczy się dzieje. Jak na stanowisko dyr.sportowego wróci Zdzich "Niezatapialny" Kapka, to już będziemy wiedzieć ,że jest po Wiśle.
Jeżeli chodzi o Wisłę problem nie leży ,akurat teraz w Moskalu. Każda drużyna mająca skutecznych napastników (napastnika jednego nawet!!!) przy tej grze Wisły robiłaby 3 punkty , z paluchem w dupie , co kolejkę. Tylko u nas nie ma kto strzelać bramek!!! Nie ma i już!!!
Ostatnio edytowane przez Bronex : 01.03.2012 o godz. 18:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Brawo brawo brawo! Dawno nie wierzyłem w żadnego naszego nowego trenera jak teraz... Mam (zresztą nie tylko ja) ogromne nadzieję na dobre wyniki Wisły pod wodzą Michała Probierza. Moim zdaniem miejsce w trójce w lidze + PP to realne sukcesy jakie możemy osiągnąć. Nie mogę doczekać się meczu z Lechem!
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Zastanawiam się jak można w taki sposób gnoić zasłużonego dla klubu człowieka i nie udzielić żadnych porządnych wyjaśnień? Skoro zarząd nie przewidywał, by Kazimierz Moskal prowadził pierwszą drużynę do końca sezonu, to po co ta cała szopka z podpisywaniem umowy, wyrazy wsparcia dla niego i ta akcja reklamowa z trenerem na tle stadionu? Byłem w szoku jak dzisiaj przeczytałem o zatrudnieniu Probierza. Życzę mu jak najlepiej, ale spodziewałem się, że wszechmocny zarząd ma choć odrobinę honoru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
No to się wstrzymajcie z pro-patrykową propagandą. Małecki poza kadrą nieodwołalnie, o czym Probierz został poinformowany. Powtarzał do już dziś kilka razy Basałaj.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2011
Offline |
|
Patryk z nami kibolami !!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
Brawo mam identyczne zdanie. Jest legendą ale nie trenerem. Trzeba sobie powiedzieć szczerze, te wyniki są katastrofalne jak na mistrza Polski ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Tak mi szkoda Kazka. Cholera, za swoją dobroć, uległość został potraktowany jak śmieć. Nie można było tego inaczej zorganizować? Gość dowiedział się że stracił pracę będąc na kursie trenerskim. Nie mogli poczekać aż wróci, zaprosić go, oddać honory i pożegnać? Brak mi słów, w innych okolicznościach cieszyłbym się, tak to nie wiem co myśleć.
Widocznie ten kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupe. PS. Basałaj bierze gówno na klate, tak ma być. Cupiał wie co robi... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() OK, skąd info? Tak tylko pytam ![]() ![]() Niestety, ale takie od lat są zwyczaje w Wiśle. Moskal nie potrafił się postawić, to został potraktowany jak pionek. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Akurat w tej kwestii nic się w Wiśle nie zmieniło, zawsze po chamsku żegnano zawodników i trenerów. Nie wszystkich oczywiście ale niektórzy zostali potraktowani jak śmiecie. Bo tak ku..wa ciężko z kimś normalnie po ludzku pogadać i powiedzieć dlaczego tak a nie inaczej, przecież lepiej kopnąć w dupę i udawać, że nic się nie stało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
....a juz nic mnie w tym klubie nie zaskoczy. Moskal moze nie mial wybitnych wynikow ale na pewno nie zasluzyl na takie potraktowanie. Po prostu bez zalu go zwolnili. I jeszcze ten tekst, ze "trener udaje sie na odpoczynek". Co to ma byc?
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 02.03.2012 o godz. 10:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Brawo, Panie Cupiał. Kolejny milowy krok w budowaniu Wielkiej Wisły. Ba, gdzie tam milowy, równikowy! Okrążymy cały glob i wrócimy w to samo miejsce. Panu się chyba wydaje, że Wisła to akwarium, w którym może Pan sobie dowolnie kształtować mikroklimat i obserwować te rybki. Trochę się pan myli. Chyba pora zająć się zakładem kablowym, a sport sobie odpuścić.
Jak przeczytałem, że Probierz nowym trenerem, to szlag mnie trafił. To jest jakiś cyrk. Zamiast KUPIĆ (!!!!!!!!) dwóch piłkarzy do głównego składu, my znowu wymieniamy trenera. Tracimy szanse na historyczne osiągnięcie w pucharach, jesteśmy niemal poza następnymi rozgrywkami europejskimi i reakcja jest taka, jak zawsze - zwolnienie trenera. Dodam jeszcze, że nie jakiegoś tam trenera, tylko człowieka, który naprawdę wiele zrobił dla tego klubu. Owszem, wyniki miał takie sobie, ale tak go kopnąć w dupę? Karygodne. Następnym razem postarajmy się zapobiegać porażkom i stwarzać warunki do sukcesów. Chociaż można to potraktować jako apel do następnego bossa, bo ten już niczego się nie nauczy. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do tego utrzymują Roberta Maaskanta do czerwca... :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Maaskant na wakacjach, Moskal odpoczywa.
Przyczajony Basałaj, ukryty Kapka. W Wiśle bez zmian. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Że tak się spytam:
Czy ktoś ma wiarygodne info jak zaaranzowano sprawę z Moskalem A może była rozmowa jak między normalnymi ludźmi Ktos był przy tym |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszyscy opieramy się na tym, co możemy przeczytać w sieci. Zobaczymy, czy będzie jakaś reakcja ze strony Moskala.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Szkoda, że to tak się skończyło. Szkoda, ze Moskal nie dostał rzeczywistej szansy i nie mógł potrenować Wisły do końca sezonu. Kiedy za wczesnego Maaskanta drużyna grała padakę to pełno było tu głosów, że trenera należy oceniac po 2 latach pracy. Jakoś wszyscy o tym zapomnieli..
Szkoda, że takie szanse dostają w Wiśle kolejne nołnejmy a nie ktoś związany z Wisłą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Chyba się troszkę pospieszyłeś z tym wszyscy. W takim tempie do końca sezonu będziemy mieli na etatach więcej trenerów niż piłkarzy. Może Cupiał chce zmontować złotą jedenastkę oldboyów, obrońce (Maaskant) i dwóch pomocników (Probierz, Moskal) już mamy, teraz tylko bramkarz (Czesiu jest wolny) i napastnik. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nieźle Wisła grała za Moskala, fakt nie strzelali ale piłka chodziła. Ja dałbym mu czas, bo w sumie jest młodym trenerem więc trzeba było się liczyć z tym, że może popełniać błędy. I z Koroną je popełnił. Nie znam ludzi, którzy w miesiąc,dwa potrafią coś zdziałać w jakimkolwiek biznesie gdzie pracuje się z ludźmi.
Życze sukcesów, jak pokazał przykład Nawałki, można zbudować coś niezłego jak na nasze ligowe warunki, będąc wcześniej skreslonym w Wiśle. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|