The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2012, 19:26
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Wykorzystałby swoją szansę gdyby nie nonszalancja, nieodpowiedzialność i głupota niektórych zawodników. Nie muszę chyba pisać o których cudaków mi chodzi. Nie można wygrać dwumeczu grając przez 90! minut w 10. W lidze też sytuacja wyglądałaby inaczej gdyby nie błędy naszych obrońców.
Tak gdyby piłkarze grali mądrze, skutecznie to Moskal by wykorzystał szansę. Gdyby Brożek był skuteczny i trafiał 100 proc. sytuacje w klubie zostałby Petrescu, gdyby Zieniu trafił choć jedną z sytuacjiw Atenach Engel by do tej pory był bohaterem kibiców, gdyby Kirm i bodajże Boguski trafili do bramki a nie w poprzeczkę i słupek z Levadia nie wyleciałby Skorża, gdyby Genkov trafił to co powinien z Cracovia nie wyleciałby Maaskant. Zawsze można mówić, dobry trener tylko wyników brak, to piłkarze graja a nie trener itp. Ale tak jest w Wiśle od dawna że za błędy piłkarzy odpowiada trener. Na wynik poza wieloma czynnikami składa się także szczęście. Co do wymiany trenera wolałbym wymianę paru grajków, ale cóż trenera zwolnić najłatwiej. Lecz Probierz przynajmniej dla mnie oznacza zapieprzanie i walkę, obym się nie mylił. Inna sprawa że jak Pterescu wymagał wysiłku od grajków, to Ci zagrali tak, że zwolniono Petrescu. Bez RZECZYWISTEJ rywalizacji o miejsce w składzie trudno będzie osiągnąć coś Wiśle. Mistrzostwo? Fajna rzecz ale później puchary pokazały ile to mistrzostwo jest warte.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.03.2012, 19:27
Przypomina mi to wszystko ten rieszczęsny sezon, gdy z braku cierpliwości boss zwolnił Petrescu.
Potem przyszła Okuka i Nawałka i w rezultacie tej karuzeli mieliśmy 8 miejsce

Cupiał musi po prostu co parę lat wszystko rozp...olić, wszytsko sp..yć.
Niektórzy nie uczą się na błędach
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Strasznie szkoda mi Moskala. Dostał cios w plecy, liczyłem, że dana mu będzie szansa pokazania się do końca tego sezonu. Przez emocje i sympatię dla Kazika patrzę trochę z niechęcią do Probierza, ale na chłodno - jeżeli już zmieniać trenera, to była to najlepsza opcja. Zobaczymy czy wypali. Jestem bardzo ciekaw reakcji zawodników - podejrzewam, że mogą być bardziej podłamani niż uskrzydleni kolejnym zwolnieniem trenera.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Dobra. Może inaczej. Czy któremuś z naszych dawnych dyrektorów sportowych przyszło budować drużynę od nowa? Wisła sprzedała piłkarzy za 8 mln euro, na sprowadzenie kilkunastu zawodników wydała 25% tej sumy. Mimo wszystko dokonaliśmy kilku ciekawych inwestycji. Stan miał znacznie większą skuteczność od swoich poprzedników. Miał też znacznie trudniej. Może miał ściągać zawodników z własnej kieszeni?
Odpowiedz cytując
1227
Member

Od: 09.2009

Stary 01.03.2012, 19:28
a wiecie czy trener Bahr bedzie w nowym sztabie?
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 01.03.2012, 19:28
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dać szanse hahaha.A Moskal ją miał ....a?
No pewnie. Przepracował spokojnie zimę a potem prowadzona przez Niego drużyna nie potrafiła wyeliminować zdziesiątkowanego przez kontuzje i kartki Standardu, oraz pokonać ostatniego w tabeli Zagłębia... A w przegranym meczu z Koroną była porażająco bezradna... Takie są niestety fakty...

Pomijam już fakt, że Kazimierz Moskal już od kilku lat jest przy drużynie jako Trener, i kilka lat temu przez chwile również prowadził pierwszy zespół.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.03.2012, 19:29
Decyzja bardzo niespodziewana, ale moim zdaniem dobra. Trzeba ratować sezon, bo puchary są nam potrzebne jak tlen. Moskal coś tam próbował zmieniać na początku ale już ze Standardem i głównie koroną było widac niemoc, brak pomysłu na gre, brak akcji w ofensywie, bardzo późne i niewłaściwe zmiany. To jeszcze nie czas dla Kazia. Probierz na tą chwilę to naprawdę NAJLEPSZY wybór, gdyby nie on, to po sezonie Dyzma bo Probierza sprzątnełyby już kuchenki.
Jedyne co mi się bardzo nie podoba, to traktowanie przez Wisłę trenerów i niektórych zasłużonych piłkarzy. Sposób w jaki się żegna choćby teraz Moskala to świństwo. Po co było podpisywanie kontraktu, pier.olenie o Guardioli itp. jak dzisaij godzine przed konferencją powiedzieli mu zeby jechał na urlop bo trenerem już nie jest
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 01.03.2012 o godz. 19:35.

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.03.2012, 19:30
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przypomina mi to wszystko ten rieszczęsny sezon, gdy z braku cierpliwości boss zwolnił Petrescu.
Potem przyszła Okuka i Nawałka i w rezultacie tej karuzeli mieliśmy 8 miejsce

Cupiał musi po prostu co parę lat wszystko rozp...olić, wszytsko sp..yć.
Niektórzy nie uczą się na błędach
Skoro nie potrafił wziąć w garść tej zbieraniny produktów piłkarzopodobnych i trzymać za mordy, by czuli respekt, to decyzja ze wszech miar słuszna.

Na słowa " jesteś na dywaniku u trenera/prezesa/Cupiała" powinni skamleć i błagać o wybaczenie, a nie dać sobie robić wjazd na własny teren (vide Małecki).
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 01.03.2012, 19:31
michu-k co prawda Małecki może nie puścił łazienki z dymem ani nie przypomina jego technicznie ale ostatnio strzela fochy jak Balotelli na początku swojej kariery w Manchesterze .Aczkolwiek jak wolisz może być Wiślacki Tevez.Wracając do Probierza który jest zapowiedzią letniej rewolucji która zbliża się powoli to ciekawe czy teraz będzie zaciąg ulubieńców Probierza z Jagi i Widzewa ewentualnie z Arisu albo z Grecji

Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 01.03.2012 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 01.03.2012, 19:31
Ciekawe kiedy Kapka wróci na fotel dyrektora sportowego.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 01.03.2012, 19:33
Bogdan81 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kiedy Kapka wróci na fotel dyrektora sportowego.
Jak to kiedy? Zaraz po zwolnieniu Valckx'a.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.03.2012, 19:35
1 trening z Probierzem (foto)
http://www.facebook.com/WislaKrakow
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.03.2012, 19:35
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwszej połowie nie oddaliśmy strzału na bramkę Korony, w drugiej były dwa celne.
I zadawalasz się tym? Gra na własnym stadionie do czegoś zobowiązuje, a nasi kopacze tego nie pokazują, własne boisko to powinna być twierdza. Własne boisko, 12 zawodnik w postaci kibiców, a my przegrywamy z Podbeskidziem - to jest wina nieprofesjonalnego podejścia grajków do meczu, bo jakby chcieli to by wygrali kilkoma bramkami. Mamy 5 porażek u siebie, to jest nie do pomyślenia. Mamy dobrą ekipę pod względem umiejętności, ale widocznie nasi kopacze nie są dostatecznie zmotywowani, ważne, że kasa na koncie się zgadza i siędzą cichutko - przykład Kew Jaliens. Ciekawe jakie roszady będą w lato, oby znowu nie nakupili najemników z zagranicy. Probierz jak był w Jadze to ciężko było wygrać w Białymstoku - oby powtórzył to w Krakowie.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.03.2012, 19:36
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Ja Ci nie zarzucam, że jesteś za Bednarzem czy Kapką. Ja Ci zarzucam, że jesteś ignorantem.
Zarzucam Ci też brak umiejętności argumentowania i prowadzenia dyskusji.
To jest forum dyskusyjne. Jeśli nazywasz Valckxa szkodnikiem to zadaj sobie przynajmniej trud znalezienia argumentów. Jeśli Ci się nie chce albo nie potrafisz to nie zabieraj głosu.
Sprowadzenie słabych piłkarzy z zagranicy (samym Meliksonem się nie wybieli, a w sprawie bramkarza, to nie Pareiko miał bronić, tylko ktoś, kto został niedawno bramkarzem Wisły Płock), sprowadzenie czterech kolegów z Holandii (dwóch już odeszło), skandaliczna wypowiedź o braku wzmocnień w zimie (jeżeli kasy nie dostał, mógł to powiedzieć, bo teraz wygląda, że minął się z rozumem). Chyba za każdym razem nie muszę pisać tego samego? Co do Basałaja, to: brak odpowiedniego marketingu, pustki na trybunach, nierozwiązana sprawa z bazą treningową, kłopoty ze stadionem, niewłaściwa akcja historyczna (chociażby ze sprawą Powrotu Legend - powinno to inaczej wyglądać), sprawa odsuwania zasłużonych Polaków od klubu, itp.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.03.2012 o godz. 19:41.
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.03.2012, 19:36
Dobry ruch.

Pewności ze sezon zostanie uratowany (tzn zakwalifikujemy się do pucharów, czy to przez ligę czy przez PP) nie ma, ale przynajmniej jest jakaś nadzieja.

Dla Kazka podziękowanie za awans w LE, ale jego miejsce nie jest na ławce trenerskiej pierwszego zespołu, a gdzieś w sztabie i pod kopułą stadionowego dachu w klubowym "hall of fame".
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.03.2012, 19:37
Enek napisał(a):Wyświetl post
Zacznijmy od tego, że Probierz zwraca dużą uwagę na młodzież oraz obiekty. Wisła owych nie posiada, a, że Michał jest bardzo inteligentnym człowiekiem to wierzę, że przekona Cupiała do inwestycji, które się zwrócą w przyszłości.
Chciałbym w to wierzyć. Jednak nie wierzę.

Probierz ma szczęście że przejmuje drużynę w takiej a nie innej sytuacji. Nie wywalą go za to że zajmie miejsce poza podium. Gorzej jak mu jesień nie wyjdzie... wtedy... a to już za rok niecały będziemy się witać z kimś zupełnie nowym.

Ciekawi mnie jaki wariant ma BC w głowie na najbliższą przyszłość - czy oszczędnościowy jak przy ostatnim sezonie Skorży... czy finansowo ekstensywny jak po przyjściu Maaskanta.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 01.03.2012, 19:37
1227 raczej nie będzie zmian w sztabie oprucz asystenta więc jest nadzieja dla Moskala
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 01.03.2012, 19:40
Cytat:
skandaliczna wypowiedź o braku wzmocnień w zimie (jeżeli kasy nie dostał, mógł to powiedzieć, bo teraz wygląda, że minął się z rozumem).
Redaktor: A dlaczego nie będzie wzmocnień?
Stan: Bo Cupiał to j(e)bany sknera, centuś pier(d)olony. A tak w ogóle, to ch(u)ja się zna na piłce, niech sobie dalej kabla ciągnie.

Cytat:
to nie Pareiko miał bronić, tylko ktoś, kto został niedawno bramkarzem Wisły Płock
Taa, wierzmy we wszystko, co piszą pismaki na internecie, jak widać "dobrze" na tym wyjdziemy.

Cytat:
sprowadzenie czterech kolegów z Holandii
Jaliens miał jedno z najlepszych CV jakie kiedykolwiek przychodziło do naszej ekstraklasy.

Śmieszny jesteś.

Odpowiedz cytując
Verbrecher
Banita

Od: 10.2011

Stary 01.03.2012, 19:46
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Stan: Bo Cupiał to j(e)bany sknera, centuś pier(d)olony. A tak w ogóle, to ch(u)ja się zna na piłce, niech sobie dalej kabla ciągnie.

.
ktos ci juz mowil kiedys ze jestes skonczonym debilem ?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Nie porównujcie Małego do Balotelliego. Mimo, że byłem ostatnio zwolennikiem decyzji zarządu odnośnie jego zawieszenia to uważam takie porównanie za niesprawiedliwe. Patryk nie sprawiał żadnych problemów nie związanych z drużyną. Wszystkie problemy były związane z tym jak przeżywał swoje występy w drużynie. Były to słowa bądź fochy. Co innego Balotelli. U Balotelliego zdarzało się, że nie były to słowa, czy fochy, ale coś poważniejszego.

Liczę, że Mały, jak już go odwieszą, znajdzie wspólny język z Probierzem. Mam nadzieję, że będzie od początku czuł, że przy nim nie może sobie pozwolić na pewne zachowania. Jeżeli Patryk wyciągnie wnioski ze swojego zawieszenia to będziemy mieli z niego większą pociechę niż dotychczas. Życzę mu jak najlepiej, ale pod warunkiem, że się poprawi ; )

Trochę mi go szkoda. Powiedzieć kilka słów za dużo i mieć turniej marzeń z głowy... Jeżeli to go nie zmieni jako piłkarza to nie wiem co go może zmienić.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

mihaq napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=XANC_RZj2TY
Obejrzyjcie sobie składak z wypowiedzi Probierza w tym programie.
jak go nie lubię, jakoś tak mi nie podchodzi to jednak ma dużo racji w tym co mówi ...
Ostatnio edytowane przez Luu... : 01.03.2012 o godz. 19:50.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 01.03.2012, 19:48
Cytat:
ktos ci juz mowil kiedys ze jestes skonczonym debilem ?
Przeczytaj całość wypowiedzi. Akurat tym fragmentem zniżałem się do poziomu Koalika.

A co do epitetu i całości twego bytu na forum-mam nadzieję, że właściwe osoby się tym zainteresują.
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 01.03.2012 o godz. 19:50.

Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.03.2012, 19:53
Probierz to ciekawa postać więc nudno nie będzie.Myślę że to dobra zmiana Wisła Moskala była jakaś taka nie wyraźna,ospała ciężko się to oglądało.Drużynie potrzebny był wstrząs i teraz go dostali bo Probierz w Wiśle to zupełnie nowy temat.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.03.2012, 19:55
Obecny image Wisły najdobitniej wyraża jej nowy trener:

Cytat:
„W obecnym sezonie będzie ciężko zdobyć mistrzowski tytuł, ale zrobimy wszystko, żeby na koniec sezonu trofeum tutaj wróciło” – powiedział.
czyli jest gdzieś na wystawce objazdowej czy w innym klubie może.

Gratulacje dla włodarzy !
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.03.2012, 19:57
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Jestem bardzo ciekaw reakcji zawodników - podejrzewam, że mogą być bardziej podłamani niż uskrzydleni kolejnym zwolnieniem trenera.
Podłamani to oni powinni już być od dawna swoimi żałosnymi osiągnięciami. Trener to nie jest dobry wujek. Oni mają go szanować i mają się go bać. To była właśnie największa wada Kazka. "To jest swój chłop i krzywdy nie zrobi". Niestety, to nie mogło się udać. Za parę lat, kto wie? W dłuższej perspektywie nic nie stoi a przeszkodzie żeby Kazek był naszym Guardiolą.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.03.2012, 19:58
Jak dla mnie skandal. To, że po pierwsze zwolniono Kazka i nie dano mu możliwości dogrania do końca sezonu. Po drugie, sposób w jaki mu podziękowano, poinformowano.

8 miejsce w tym sezonie to będzie olbrzymi sukces, wspomnicie moje słowa. Dopóki debile decydujący o Wiśle (w tym i super mega boss) nie zrozumieją, że to nie trenerzy a piłkarze grają na boisku, póty będziemy się babrać w tym samym gównie.

Dla Probierza kredyt zaufania, jak dla każdego przychodzącego do Wisły trenera z mojej strony. A dla Kazka - Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.03.2012, 19:59
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post

Taa, wierzmy we wszystko, co piszą pismaki na internecie, jak widać "dobrze" na tym wyjdziemy.

Jaliens miał jedno z najlepszych CV jakie kiedykolwiek przychodziło do naszej ekstraklasy.

Śmieszny jesteś.
Skoro niby nie może się w Wiśle rozwijać, to po co tu jest? Ale oprócz CV ważna też jest osobowość piłkarza. Co do Peskovicia, to sobie przypomnij fakty - Cupiał zablokował ten transfer, gdy okazało się, że ten bramkarz miał udowodnione grzeszki korupcyjne. Cupiał, gdyby lepiej rządził, to Wisła byłaby zupełnie w innym miejscu. Z bazą treningową, z kilkukrotną grą w Lidze Mistrzów, nie osłabianiem drużyny przed Ligą Mistrzów - jak w 2003 r., itp. Oczywiście Cupiał jako właściciel nie musi się znać na piłce, ale powinien zatrudniać lepszych fachowców.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.03.2012 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 01.03.2012, 20:04
Cytat:
Skoro nie może się w Wiśle rozwijać, to po co tu jest?
Zły adresat pytania. Jego zapytaj.

Cytat:
Cupiał, gdyby lepiej rządził, to Wisła byłaby zupełnie w innym miejscu. Z bazą treningową, z kilkukrotną grą w Lidze Mistrzów, nie osłabianiem drużyny przed Ligą Mistrzów - jak w 2003 r., itp. Oczywiście Cupiał jako właściciel nie musi się znać na piłce, ale powinien zatrudniać lepszych fachowców.
I z tym się zgadzam. Tyle że w ten sposób nie można pokusić się o jakąkolwiek ocenę dyr. sportowego Wisły w myśl "Z pustego to i nawet Salomon nie naleje".

Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.03.2012, 20:04
Jak już pisałem kiedyś że za Cupiała Wisła już nie pójdzie do przodu tylko będzie się ten cyrk w kołko powtarzał niestety pewnego poziomu nie przeskoczymy z tymi ludzmi co są w Wiśle. Szkoda mi bardzo Kazka bo miał mega pecha kiks w meczu ze Standardem głupota Nunieza w 2 meczach ze Standardem przez co bardzo się obnizyly szanse na awanas głupota Czekaja w meczu z Koroną. Myśle że pownien dostać szansę do końca sezonu ale cóż jak klub jest w 50% profesionalny to trudno. Ci co krytykują Stana niech ugryzą się w język bo w tych warunkach i tak wyciągnał max co sie dało. Co będzie jak latem odejdzie Melikson strata w na polską ligę bo w europejskich pucharach tam gdzie wyciąneli wnioski rewanżowy mecz z Apoelem i Standardem neutralizuja Meliksona i po kłopocie nie ma go. Mając jednego dobrego kreatywnego piłkaża w zespole powoduję że jego neutralizacja kończy zabawę więc nie oczekujmy cudów w Wiśle. Europejskie puchary to max w tym sezonie lepiej nie będzie .
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.03.2012, 20:09
Ufff... jednak nie Franz. Już powoli oswajałem się z myślą, że niedługo zobaczę nagłówek: "Smuda w Wiśle! Do trzech razy sztuka".

Moim zdaniem Probierz to niezły pomysł. Nie powiem, że jestem zachwycony tym trenerem, ale w naszej obecnej sytuacji, to była zdecydowanie jedna z najlepszych kandydatur. Kogo innego mogliśmy mieć? Czesia? Dziękuję, postoję.
Obserwowałem Probierza od czasu pracy w Widzewie i kojarzę go jako trenera, który potrafi dać swoim zespołom pewność siebie, zadziorność i charakter, ale przeciętnie przygotowuje je pod względem taktycznym. To może być kwestia materiału piłkarskiego - do tej pory pracował w klubach, które raczej mierzyły w środek tabeli. U nas czeka go trudne zadanie, ale z drugiej strony ma do dyspozycji zespół, który stać na regularne wygrywanie.

Zastanawiam się, co teraz stanie się z Moskalem. Z jednej strony fajnie jest mieć w Wiśle ludzi naprawdę związanych z klubem, z drugiej strony ani Moskal nie jest teraz w stanie wiele dać Wiśle, ani Wisła Moskalowi. Sądzę, że dla samego Moskala dobrze by było gdyby znalazł pracę jako pierwszy trener w innym klubie. Mógłby w ten sposób nabrać doświadczenia, którego w tej chwili ewidentnie mu brakuje. Pamiętam oba okresy gdy był u nas pierwszym i moim zdaniem wyglądały one podobnie. Bardzo brakowało nam stabilności - zespół potrafił zagrać fajnie przeciwko trudnemu rywalowi, ale kilka dni później dobrze grał tylko momentami i tracił punkty z przeciętniakami. Przy pierwszym podejściu potrafił pokonać Legię, Lecha i mocny wtedy Bełchatów, ale też dostał u siebie 0-4 od Grodziska i stracił wiele punktów ze słabymi zespołami. Teraz było podobnie - fajna gra w LE, pokonanie Śląska i wtopy z zespołami, z którymi wygrywać po prostu trzeba.

Mam nadzieję, że Probierz będzie stawiał na Czekaja. Nie twierdzę, że musi grać w każdym meczu, ale jednak regularnie. Moim zdaniem ten chłopak ma spory potencjał i szkoda byłoby go zmarnować przez błędy wynikające głównie z braku doświadczenia.
Markus napisał(a):Wyświetl post
Probierz to kolejny trener bez wyników i osiągnięć, zdaniem wielu opętany manią wielkości. Trener na dorobku, który poza Jagiellonią błyskawicznie wylatywał z posad. Prowadzi bardzo kontrowersyjną politykę kadrową - np: we wspomnianej Jadze często bezzasadnie odsuwał na rezerwę Frankowskiego. Z żadnego piłkarza nie zrobił gwiazdy, z żadnym klubem nic nigdy istotnego nie wygrał. Jego CV tak naprawdę nie odbiega od CV Moskala. To trener z podobnej, bardzo niskiej półki.
Kiedy my po raz ostatni zatrudniliśmy trenera, który miał jakieś konkretne, niedawne sukcesy w CV? Kasperczak, gdy przychodził za Smudę? Później był jeszcze jeden taki trener. W poprzednim klubie zdobył mistrzostwo, nieźle grał w pucharach i jeszcze był zagraniczny! Wiesz, o kim mowa? Okuka wróć!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów