The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2012, 18:45
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, kim jest ten Probierz ? nie znam gościa, nigdy o takim nie słyszałem
A kim jest Moskal ? Nie pisz mi ze legenda klubu itp itd bo to nie znaczy ze jest dobrym trenerem a w tym temacie chodzi o trenera a nie o to jak sie pozbyli "legendy z klubu" Moskal wiedzial na co sie pisze a to ze Wy nie wiecie jak sie z nim pozegnano to juz Wasz problem
Powód: Probierz :D
Ostatnio edytowane przez OpEnTaNy : 01.03.2012 o godz. 18:54.
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.03.2012, 18:46
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
A kim jest Moskal ? Nie pisz mi ze legenda klubu itp itd bo to nie znaczy ze jest dobrym trenerem a w tym temacie chodzi o trenera a nie o to jak sie pozbyli "legendy z klubu" Moskal wiedzial na co sie pisze a to ze Wy nie wiecie jak sie z nim pozegnano to juz Wasz problem
Hehehe, a Ty znasz osobę o nazwisku Probież ?
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.03.2012, 18:48
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Wisła wybrała mniejsze zło i wybrała Probierza zamiast Smudy.Tylko żal Moskala chociaż ciekawe jakby sie sprawdził na miejscu Basałaja albo na miejscu V.Aczkolwiek ciekawe jaki będzie debiut Probierza w Wiśle i czy Wiślacki Balotelli wróci do składu dzięki Probierzowi
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.03.2012, 18:51
Kazia Moskala szanuję i szanować będę bez względu na wszystko.

Nie przeszkadza mi to w ocenie jego pracy trenerskiej, która wypada blado. Miał czas na przygotowanie zespołu a co z tego wyszło - widać jak na dłoni. W czterech meczach z przeciętnymi drużynami stworzyliśmy tyle sytuacji podbramkowych i strzeliliśmy tyle goli ile kiedyś było w jednym meczu. Może faktycznie pierwszy zespół to było dla niego - póki co - za duże wyzwanie

Nikt z nas nie wie jak faktycznie potraktowano Kazia, więc dopóki sytuacja się nie wyjaśni radzę gorącym głowom nieco dać sobie na luz.

O Probierza Wisła - podobno - zabiegała od dawna. Czy to dobry trener czy nie, przekonamy się niedługo. Pamiętajcie jednak, że on przyszedł do Wisły by z drużyną odnosić sukcesy. Chodzi mu o to samo co nam - jedziemy więc na tym samym wózku. Dlatego należy mu się nasze wsparcie.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.03.2012, 18:51
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Wiślacki Balotellii

Co za porównanie. M.Balotelli to 3 półki wyżej od Małeckiego, tak umiejętnościami jak i inteligencją.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.03.2012, 18:54
Dzis wykonalismy pierwszy krok do powrotu !!! Tak wracamy do tego co juz mielismy pare lat temu, caly "holenderski" postep Wisle bedzie mozna rozbic o kant dupy, a ja osobiscie bede ze smutkiem wspominal sezon gdzie mialem to szczescie zeby pojechac za Wisla do Londynu.

W najlepszym wypadku bedzie to powtorka ze Skorzy tzn jakis tam sukces w lidze i bolesna porazka z jakas Levadia, Qarabagiem czy czyms podobnym podkreslam w najlepszym.
Osobiscie nie oczekuje od Pronierza cudow, maksem na dzis jest zdobycie pucharu i chyba na tym nowy trener powinien sie skoncentrowac.

Co mnie ciekawi najbardziej to kto podpisze sie pod decysja o zatrudnieniu Probierza, nie chce mi sie wierzyc ze to byl autorski pomysl Valcxa... ale to juz temat na inna dyskusje.

P.s. Fakt ze nie za bardzo interesuje sie nasza liga i nie zwracam na nowinki taktyczne implementowane przez Zielinskiego (chociaz jego i tak najbardziej cenie z polskich treneiros), Michniewicza czy innego znachora powoduje ze goraco apeluje czy uzytkownik Uran235 nie moglby sie pokusic o krotka charakterystyke tego jak grajacej Wisly mozemy sie spodziewac pod Probierzem.

P.s.2 Przynajmniej zarzad przyznal sie do bledu ktory popelnil zwalniajac Maaskanta i zastepujac go Moskalem.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
AveLechia
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 01.03.2012, 18:54
aNouc napisał(a):Wyświetl post
A Probierz.. z nim gorzej juz nie będzie. Kasy dużej nie dostaje, nic nie ryzykujemy. Dobry ruch.
Ja nie twierdzę, że Probierz to zły trener. Nawet wręcz przeciwnie. Ale z zawodnikami, którym się po prostu nie chcę bo i tak kasę dostaną nic nie osiągnie. Tu potrzeba szkolić młodzież, szkółkę piłkarską z prawdziwego zdarzenia. A nie kupić sobie prawie cały skład i myśleć, że oni będą walczyć.

Każdy kto był na meczu, albo oglądał mecz z Ruchem u siebie co wygraliśmy 3:2 zapewne zauważył połowa piłkarzy po meczu leżała jak by kazano im biec z Gdańska do Krakowa. A teraz popatrzmy na inne ligi są tam zawodnicy w tym samym wieku albo i starsi co niektórzy a ja tam jakoś nie widzę, aby po meczu oni zdychali.
Odpowiedz cytując
gosc2332
Senior Member

Stary 01.03.2012, 18:55
michu-k napisał(a):Wyświetl post

Co za porównanie. M.Balotelli to 3 półki wyżej od Małeckiego, tak umiejętnościami jak i inteligencją.
Umiejętnościami na pewno, ale czy inteligencją? A i nie wróci, ktoś chyba już dawał link na ten temat.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

---

Co do Probierza...sukces to pojęcie względne. Nie ma on zbyt wielu sukcesów w stylu Mistrzostwo, Puchar, Superpuchar, Awans itd., ale też trenera trzeba oceniać po tym, co mu dano do dyspozycji. W Jadze praktycznie zbudował wszystko od zero i sypnęło się to dopiero po dwóch, czy trzech sezonach, a zbudował z absolutnych średniaków czołową drużynę ligi, albo konkretniej mówiąc drużynę grającą na poziomie najlepszej w lidze. Zbudował coś ponad stan, a coś takiego musi się rypnąć w pewnym momencie, bo to jest rzeczywistość, a nie Football Manager, gdzie Cracovią da się wygrać LM.

A rzeczywistość była taka, że po świetnej rundzie jesiennej odszedł Grosicki, a drużyna miała na sobie coś, do czego nie była przyzwyczajona i coś, co ich mentalnie zniszczyło, mianowicie presja wyniku, mistrzostwa, a mowa tu, jak wspomniałem, o wyniku absolutnie ponad stan.

Ale że to jest Polska, to tutaj się niczego nie analizuje, tylko opiniuje. I Probierz został "opiniotwórczo" spłaszczony do stwierdzenia "Irtysz". Mimo, że Jagiellonia grała bardzo ofensywnie, widowiskowo, bardzo dobrze w ataku pozycyjnym, w pewnym momencie osiągała kosmiczne statystyki, przykładowo (o ile dobrze pamiętam) na poziomie 450 podań w trakcie meczu.

Podpowiem, że jest to absolutny top światowych statystyk i jeden z podstawowych statystycznych wyznaczników poziomu gry drużyny, ligi itd., a w Europie takie statystyki miewa niewiele drużyn, taki wynik jest charakterystyczny przykładowo dla Barcelony. Oczywiście co innego podawać sobie piłkę, kiedy na przeciwko biega drużyna na poziomie Primera Division, a co innego przeciwko n.p. Górnikowi Zabrze, niemniej jednak to w dalszym ciągu świetny rezultat, szczególnie biorąc pod uwagę drugą stronę medalu - że łatwiej taki wynik osiągnąć trenerowi, która ma w składzie Xaviego, Messiego, Iniestę itd., niż Norrambuenę czy Grosickiego.

W ŁKS-ie potrafił podnieść drużynę z absolutnych kolan, zdjął z nich umiejętnie presję pewnymi zabiegami medialnymi, załatwił ośrodek treningowy w Gutowie Małym, co wraz z odpowiednim poziomem mobilizacji wywołanej przez trenera sprawiło, że - jak mawiali piłkarze - powiało im profesjonalizmem, "bundesligą". W Arisie szału nie było, ale rozegrał tam kilka meczów, nie było zbyt wiele czasu na zmiany, w tym zagrał przeciwko dwóm najlepszym drużynom ligi (które tam zazwyczaj łoją resztę), a mimo to osiągnął lepszy rezultat od poprzednika.

Generalnie zwolnienie Moskala to kpina i amatorka w mojej opinii, bo postęp w grze w pewnych dziedzinach był i trzeba było pozwolić Moskalowi realizować dalej swój plan, naprawiać kolejne błędy. Popatrzcie ile czasu w Legii musiał pracować Skorża, żeby drużyna zaczęła grać na miarę oczekiwań, ile wtop musieli zaliczyć a przecież miał tam wsparcie w solidnych wzmocnieniach od dyrektora sportowego - Ljuboja, Kuciak, Żewłakow, teraz Novo i Blanco...

A został tam praktycznie przypadkowo i niewiele brakło, żeby zastąpił go Weiss. Ale pokazał, co znaczy nawet odrobina wątpliwego zaufania, realizacji długofalowej polityki. Teraz zbierają, przypadkowo bo przypadkowo, ale efekty tej pracy.

Niemniej jednak w tej sytuacji, kiedy nie ma Moskala i abstrahując od tego, czemu go nie ma, to trener Probierz to świetny wybór, krótko mówiąc.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Probierz jest czlowiekiem impulsywnym i bardzo pewnym siebie czym sie rozni zapewne od Moskala. Nie owija tez w bawełne jak złotousty Maaskant ,więc być może pod tym kątem jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu i bedzie potrafil zmobilizować rozkapryszone gwiazdki . Z drugiej strony cieniem się kładzie występ jego Jagiellonii i odpadniecie z Irtyszem Pavlodar (czyli cos w stylu Levadii Tallin)
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.03.2012, 18:59
Mam nadzieję, że to co Weszło pisze jest racją i Cupiał podziękuje dwóm szkodnikom (Basałaj & Valckx).

Co do Probierza. Mimo kilku dziwnych zdarzeń (sprawa z Grosickim, robienie bazaru w Jagiellonii, ściąganie szrotu z zagranicy), to trener, który i tak chce coś osiągnąć w piłce. Trzeba dać mu szansę. Innej drogi nie ma. Nie jest jakimś wymarzonym trenerem (ale taki do Wisły raczej nie przyjdzie), ale od innych możliwych kandydatów (choćby od kolejnych pseudo pijarowców z Holandii, czy Smudy i tak wydaje się być lepszy).
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.03.2012, 18:59
Mały przy Balotellim to grzeczny aniołek...
Niestety z umiejętnościami czysto piłkarskimi troszeczkę gorzej.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 01.03.2012, 19:02
Panie Koalik, a co do tego ma Valckx, jakieś argumenty za jego "szkodnictwem" czy po prostu nie te tabletki?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.03.2012, 19:06
Dlaczego do tak wielu ludzi nie dociera, że za zwolnieniem Moskala stoi Cupiał. Niektórym hipokrytom już wkrótce braknie śliny do plucia na Basałaja. Co poniektórzy znawcy też zachowują trochę plwociny na Valckxa, którego przy dobrych wiatrach BC latem wymieni na Bednarza albo innego menago jego pokroju.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.03.2012, 19:07
KOALIK chyba ma dobry towar
Basalaj i Valcx to szkodniki
pewnie niech na ich miejsca przyjda lepsi np. Kapka jako dyrektor sportowy, on wogule szkodzic nie bedzie
a prezesem niech zostanie jakis figurant, tak jak kiedys byl Heller albo Wilczek, oni wprowadza profesjonalizm

a Probierze to pewnie na jesien już nie bedzie, zakladam optymistyczny wariant

przeciez w Wisle wszystko zalezy od Cupiala,

Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 01.03.2012, 19:08
Co wy gadacie, Moskal miał trenować Wisłę do czasu znalezienia następcy Maaskanta... nie pamiętacie kto wysyłał listy do Cupiała aby dać szansę Moskalowi ? Szansy nie wykorzystał... jeszcze nie jego pora..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.03.2012, 19:10
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
KOALIK chyba ma dobry towar
Basalaj i Valcx to szkodniki
pewnie niech na ich miejsca przyjda lepsi np. Kapka jako dyrektor sportowy, on wogule szkodzic nie bedzie
a prezesem niech zostanie jakis figurant, tak jak kiedys byl Heller albo Wilczek, oni wprowadza profesjonalizm

a Probierze to pewnie na jesien już nie bedzie, zakladam optymistyczny wariant

przeciez w Wisle wszystko zalezy od Cupiala,
Typowe dla niektórych. Krytykuję Valckxa, jestem za Bednarzem, czy Kapką... Nie jestem ani za Kapką, ani za Bednarzem, ani za Mielcarskim, ani za nikim podobnym. Dla mnie pomiędzy Kapką, Basałajem, a Valckxem jest znak równości. Przez tyle lat nie było prawdziwego fachowca w Wiśle w zarządzie, czy na stanowisku dyrektora sportowego.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.03.2012 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 01.03.2012, 19:12
Cytat:
Nie jestem ani za Kapką, ani za Bednarzem, ani za nikim podobnym. Dla mnie pomiędzy Kapką, Basałajem, a Valckxem jest znak równości.
I na tym zdaniu radziłbym zakończyć dyskusję z soczystym ignorem.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Co wy gadacie, Moskal miał trenować Wisłę do czasu znalezienia następcy Maaskanta... nie pamiętacie kto wysyłał listy do Cupiała aby dać szansę Moskalowi ? Szansy nie wykorzystał... jeszcze nie jego pora..
Wykorzystałby swoją szansę gdyby nie nonszalancja, nieodpowiedzialność i głupota niektórych zawodników. Nie muszę chyba pisać o których cudaków mi chodzi. Nie można wygrać dwumeczu grając przez 90! minut w 10. W lidze też sytuacja wyglądałaby inaczej gdyby nie błędy naszych obrońców.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Jaki klub taki Balotelli.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 01.03.2012, 19:14
Cytat:
Nie można wygrać dwumeczu grając przez 90! minut w 10. W lidze też sytuacja wyglądałaby inaczej gdyby nie błędy naszych obrońców.
Największy ból jest w tym, ŻE MOŻNA BYŁO. Gdyby Kirm choć raz przyjął sobie dobrze piłkę.

Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 01.03.2012, 19:15
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Wykorzystałby swoją szansę gdyby nie nonszalancja, nieodpowiedzialność i głupota niektórych zawodników. Nie muszę chyba pisać o których cudaków mi chodzi. Nie można wygrać dwumeczu grając przez 90! minut w 10. W lidze też sytuacja wyglądałaby inaczej gdyby nie błędy naszych obrońców.

No bo Czekaj to sam wyszedł na boisko... wina jest i zawodników którzy powinni oberwać po kieszeni ale Moskal chyba za pewnie się poczuł. Chciał być zbawcą który zrobi z Wisły Narodów Wisłę Polską... nie wyszło... gdyby miał jaja to by powiedział w przerwie że jednak jakieś wzmocnienia są mu potrzebne.. zrobił to ?
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.03.2012, 19:17
Hmmm.... swego czasu Probierz zaczynal w Jagieloni z -10 ptk teraz tez ma tyle do odrobienia
a tak na powaznie dalej nie wierze ze zwolnili Kazika zobaczymy co bedzie.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
gosc2332
Senior Member

Stary 01.03.2012, 19:20
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Największy ból jest w tym, ŻE MOŻNA BYŁO. Gdyby Kirm choć raz przyjął sobie dobrze piłkę.
Popatrz na to też tak, ktoś tego Kirma wystawił, ktoś go trenował
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 01.03.2012, 19:21
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
No właśnie i to najbardziej boli. Miał Andraż piłkę meczową w Liege to skiksował - kur*a mać!!!!! Jakby Paljić nie spierdo*lił z Zagłębiem to byłyby 3 pkt. Jakby Czekaj nie dotknął tego ***** Korzyma to pewnie skończyłoby się na biciu do końca głową w mur, ale byłby remis. Szkoda, że losy trenerów są tak uzależnione od błędów takich "talentów" jak Nunez, Czekaj, czy Paljić.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.03.2012, 19:21
Z Moskalem wiązałem nadzieję na krakowską piłkę. Fajnie to miejscami wyglądało. Teraz pewnie będzie brzydsza, ale bardziej zorganizowana w defensywie gra. Pozytywna wiadomość jest taka, że latem nie przyjdzie do nas Smuda oraz że Probierz zrobi porządek w szatni. Szkoda mi Kazika, wiele sobie obiecywałem po nim. Liczyłem, że popracuje dłużej i drużyna będzie ładnie i skutecznie grać. Niestety po raz kolejny to piłkarze zwalniają trenera, a nie trener piłkarzy. Jeżeli chodzi o nasz rodzimy rynek to chyba najlepsza możliwa decyzja.

Czytam, że na treningu pojawiło się kilku piłkarzy z MESA. Fajnie jakby Probierz się im przyjrzał. Szczególnie jeżeli chodzi o pozycję lewego obrońcy, defensywnego pomocnika i skrzydłowego.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 01.03.2012 o godz. 19:24.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.03.2012, 19:22

Podaj wzór jaki użyłeś, żeby to wyliczyć bo to może być ciekawa sprawa.
Odpowiedz cytując
Enek
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 01.03.2012, 19:22
Zacznijmy od tego, że Probierz zwraca dużą uwagę na młodzież oraz obiekty. Wisła owych nie posiada, a, że Michał jest bardzo inteligentnym człowiekiem to wierzę, że przekona Cupiała do inwestycji, które się zwrócą w przyszłości.

Moim zdaniem dobry ruch, trochę mi szkoda Kazka no ale nie ma się co dziwić kompromitowaliśmy się na polskich boiskach. Przez 90 minut kopaliśmy się po głowie, to nie był jeden mecz tylko kilka. Nie oddać strzału z Koroną na własnym stadionie. To była katastrofa, nigdy nie będziemy grać jak Barcelona trzeba to zrozumieć.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 01.03.2012, 19:23
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Typowe dla niektórych. Krytykuję Valckxa, jestem za Bednarzem, czy Kapką... Nie jestem ani za Kapką, ani za Bednarzem, ani za Mielcarskim, ani za nikim podobnym. Dla mnie pomiędzy Kapką, Basałajem, a Valckxem jest znak równości. Przez tyle lat nie było prawdziwego fachowca w Wiśle w zarządzie, czy na stanowisku dyrektora sportowego.
Ja Ci nie zarzucam, że jesteś za Bednarzem czy Kapką. Ja Ci zarzucam, że jesteś ignorantem.
Zarzucam Ci też brak umiejętności argumentowania i prowadzenia dyskusji.
To jest forum dyskusyjne. Jeśli nazywasz Valckxa szkodnikiem to zadaj sobie przynajmniej trud znalezienia argumentów. Jeśli Ci się nie chce albo nie potrafisz to nie zabieraj głosu.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 01.03.2012, 19:24
Enek napisał(a):Wyświetl post
Zacznijmy od tego, że Probierz zwraca dużą uwagę na młodzież oraz obiekty. Wisła owych nie posiada, a, że Michał jest bardzo inteligentnym człowiekiem to wierzę, że przekona Cupiała do inwestycji, które się zwrócą w przyszłości.

Moim zdaniem dobry ruch, trochę mi szkoda Kazka no ale nie ma się co dziwić kompromitowaliśmy się na polskich boiskach. Przez 90 minut kopaliśmy się po głowie, to nie był jeden mecz tylko kilka. Nie oddać strzału z Koroną na własnym stadionie. To była katastrofa, nigdy nie będziemy grać jak Barcelona trzeba to zrozumieć.
Po pierwszej połowie nie oddaliśmy strzału na bramkę Korony, w drugiej były dwa celne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów