The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2012, 16:29
16:27 oficjalna informacja
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.03.2012, 16:29
Potwierdzone
http://www.facebook.com/WislaKrakow

Jeszcze tylko Małeckiego przywrócić i mamy komplet.
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 01.03.2012, 16:30
http://www.youtube.com/watch?v=XANC_RZj2TY
Obejrzyjcie sobie składak z wypowiedzi Probierza w tym programie. Ten gość wie co mówi i wie co robi. Ukazuje też jakie są realia pracy trenerskiej, jakie ograniczenia, oraz jaki jest sens porównywania polskich trenerów do zagranicznych. Przy okazji sposób jego wypowiedzi i podejście do tematu w tym programie ukazuje sporo z jego charakteru. Jestem za, o ile jest to długofalowe zagranie Cupiała i Probierz dostanie możliwości prowadzenia zespołu bez bzdurnych ograniczeń i klub będzie się rozwijał w stronę profesjonalnego podejścia zgodnego z wizją mniej więcej zaprezentowaną przez Probierza w tym materiale.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.03.2012, 16:30
bedzie jakas konferencja dzis?
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.03.2012, 16:31
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Po kilku kolejnych przegranych bez stylu przypomnisz sobie, że u nas problem nie był w trenerze, ale w kopaczach. A KM to był człowiek, który łączył ten światowy zespół piłkarzy bez umiejętności i charakteru z kibicami klubu Wisła Kraków.
Super. Tyle, że kilka miesięcy temu, gdy zdobywaliśmy MP jakoś nikt nie miał zastrzeżeń do umiejętności i charakteru piłkarzy Wisły. Nie mówiąc już o trenerze. Szanuję Moskala, ale potrzebujemy trenera, a nie legendarne nazwisko na ławce od tego, żeby kibice niezależnie od wyników klaskali i skandowali jego nazwisko. Nie byłem zwolennikiem wymieniania Moskala zaraz, jak na horyzoncie pojawi się nowy, wartościowy kandydat, ale decyzja Cupiała jest jego decyzją i trzeba się z nią pogodzić.

Cytat:
Tak, ja tam mogę iść, ale Ty pewnie nie, bo nigdy nie byłeś na stadionie (pod stadionem) i nie mogłeś się aktywować...
PS Chciałbyś Czarno-biały świat najlepszy, nie? Sorry, zły adres.

W rozmowach o sprawach czysto sportowych oczekuję merytoryki, a nie lizania się po pyszczkach według ściśle określonej linii poglądów i etykietek, dlatego o wiele bardziej wolę dyskutować z osobami, które są mniej "kumate", ale o piłce wiedzą coś więcej niż tylko "MOSKAL LEGENDA NIE RUSZ KAZIKA BO ZGINIESZ JALIENS LAMEY DZIĘKUJEMY CZEKAJ NAJLEPSZY DAWAĆ BRUDA NA BOISKO POLSKA DLA POLAKÓW
PS. J#@$ ŻYDUW".
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2012, 16:32
sportnh napisał(a):Wyświetl post
bedzie jakas konferencja dzis?
Właśnie trwa
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 01.03.2012, 16:32
A miałem taki fajny dzień, a ta wiadomość cały dzień mi zruinowała. 1906% Poparcia dla Kazimierza Moskala!!!
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.03.2012, 16:33
Już oficjalnie: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2012, 16:36
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
A miałem taki fajny dzień, a ta wiadomość cały dzień mi zruinowała. 1906% Poparcia dla Kazimierza Moskala!!!

O ile szanuje Kazimierza fakty są przeciwko niemu 6 meczy 7 punktów.

Ale jakoś nie skaczę z radości. Pamiętajcie że Kazmierza po sezonie tak czy siak by zwolnili a Probierz ma więcej czasu na przygotowanie do kolejnego sezonu.

No i Smuda idzie do Lecha.
Odpowiedz cytując
Flegmiasty
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 01.03.2012, 16:37
Bardzo dobra decyzja. Probierz to jedna z największych nadziei trenerskich. W tym sezonie pewnie nic już się nie uda ugrać, może poza PP, ale jest kupa czasu na zrobienie ekipy na przyszły sezon. Osobiście spodziewam się naprawdę sporych zmian w najbliższym czasie. Oby tylko "góra" tym razem dała człowiekowi odrobinkę czasu.
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Od: 08.2009

Też szanuję Kazia, ale Wisła nie wygrała w lidze za jego kadencji.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Probierz tylko pół roku, nic nie zdziała. Lepiej było zostawić już do końca sezonu Kazia, i wtedy myśleć. Wyniki to nie wina Kazika, tylko napastników i skuteczności, bo grali dobrze.

@UP
Wygrała, ze Śląskiem Wrocław na wyjeździe. TO najgorsze co może być dla grajków, kolejna zmiana trenera.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Alleluja nareszcie Uwielbiam Kazia ale do trenowania Wisły to jeszcze nie pora i umiejętności
Lepszego kandydata w Polsce nie było
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Jak twierdzą wtajemniczeni, zatrudnienie tego szkoleniowca może oznaczać osłabienie pozycji prezesa Bogdana Basałaja (są taż tacy, którzy twierdzą, że od lata klub może mieć nowego prezesa). Jesienią Probierz był już całkiem dogadany z Wisłą, ale podobno zrezygnował... wysyłając do Basałaja smsa. Właśnie dlatego Bogdan Basałaj nie palił się do ponownych rozmów z tym akurat szkoleniowcem. Jest więc bardzo prawdopodobne, że sprawa rozstrzygnęła za jego plecami. Podobno także Stan Valckx ma coraz słabsze notowania i pion sportowy Wisły od lipca może zostać przemodelowany.

uuuuuuu w lecie będzię się działo o.O
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.03.2012, 16:38
Kibic to ma klawe życie w Wiśle, ciągła karuzela trenerska, jest ciekawie. Szkoda, że Wisła się w ogóle nie rozwija. Cupiał pociąga za sznurki i bawi się we właściciela.

A Probierz, co on może zdziałać ? Przynajmniej lotnisko i hotele są w Krakowie, ale boisk brak.
Będzie to trenr jeden z wielu. Na pewno inny typ jak Maaskant czy Moskal. Raczej fachman, taki bez wizji, co stara się zrobić maksa z tym co ma,dostosować taktykę do piłkarzy itd.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.03.2012 o godz. 17:20.
..
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

mariutto napisał(a):Wyświetl post
Wygrała mecz ze Śląskiem
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Od Stana to akurat powinni się od(p)ierd(o)lić.....
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.03.2012, 16:39
mariutto napisał(a):Wyświetl post
Śląsk- Wisła 0:1
Wisła- Widzew 1:0

To za czyjej kadencji było? Tak tylko piszę, żeby być w zgodzie z faktami. Peace.
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Stary 01.03.2012, 16:40
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Wygrała mecz ze Śląskiem
A tak, tak, racja.
Lecz to nie zmienia faktu, że Wisła gra coraz gorzej. Kaziu jest super gościem, ale nie szło mu i to dość wyraźnie.
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.03.2012, 16:41
Popieram Cie w 100% powinni dac jeszcze conajmniej 2 mecze szansy dla Kazika a n9ie tak od razu
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.03.2012, 16:42
Swoją drogą prawdopodobnie wolał Wisłę od Lecha. Niby był z pyrami dogadany, a tu nagle wzięli Rumaka. Teraz już chyba wiemy dlaczego.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Stary 01.03.2012, 16:42
Probierz tylko pół roku, nic nie zdziała. Lepiej było zostawić już do końca sezonu Kazia, i wtedy myśleć. Wyniki to nie wina Kazika, tylko napastników i skuteczności, bo grali dobrze.

@UP
Wygrała, ze Śląskiem Wrocław na wyjeździe. TO najgorsze co może być dla grajków, kolejna zmiana trenera.
Wiesz, Kaziu mógłby zostać, ale Wisła gra słabo, jeśli nie awansuje do pucharów to budżet klubu będzie marny i nie zespół w obecnym składzie przestałby istnieć.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.03.2012, 16:43
Mnie Probierz nie przeszkadza, ma zadatki na niezłego trenera, ale jak się sprawdzi w Wiśle dopiero zobaczymy. W tej chwili bardziej mnie interesuje co ta zmiana oznacza w kontekście dalszej współpracy z Valckxem.
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Stary 01.03.2012, 16:43
Arked napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą prawdopodobnie wolał Wisłę od Lecha. Niby był z pyrami dogadany, a tu nagle wzięli Rumaka. Teraz już chyba wiemy dlaczego.
Mówi się, że "transfer" Probierza do Lecha zablokował właściciel Lecha Rutkowski. Nie mylić z detektywem.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.03.2012, 16:44
Ciekawe jak sobie u was poradzi. Opinię ma taką, że powinien wam jeszcze wybronić MP, ale dotychczasowe osiągnięcia pokazują, że dobrze będzie jeżeli utrzyma pozycję W sumie fajnie, że w końcu Probierz zostanie przetestowany w prawdziwych warunkach - gość nosi się z łatką jednego z najlepszych (najlepszego?) trenera w Polsce, a już na pewno najlepszego trenera młodego pokolenia, a tymczasem nie trenował jeszcze żadnego klubu z poważnymi aspiracjami.

W sumie trudno powiedzieć, czy to dobry moment, ale... chyba tak. Nie jest to za późno, by nie zdążyć wyrobić się na tyle, by powalczyć o LE, a o MP już raczej Wisła w tym roku nie powalczy za bardzo. Probierz będzie miał dużo czasu żeby się zgrać z drużyną i ocenić jakich transferów potrzebuje latem, a kto jest mu zbędny. Jeżeli Probierz się sprawdzi, to w przyszły rok wejdziecie z pełni ukształtowaną pod jego kątem drużyną.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 01.03.2012 o godz. 16:47.
Legionista
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.03.2012, 16:45
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Mnie Probierz nie przeszkadza, ma zadatki na niezłego trenera, ale jak się sprawdzi w Wiśle dopiero zobaczymy. W tej chwili bardziej mnie interesuje co ta zmiana oznacza w kontekście dalszej współpracy z Valckxem.
Jak to co.Wiadomo co robi Cupiał jak nie idzie. Rozpieprza wszystko z fundamentami do gołej ziemi.
..
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.03.2012, 16:46
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Od Stana to akurat powinni się od(p)ierd(o)lić.....
Bo co? Bo ty tak mówisz i tak ma być nie?

Płakał po nim nie będe.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.03.2012, 16:46
No to co Panowie i Panie, typujemy że na ile Pan Michał u nas zagości? Ktoś da więcej niż że do końca obecnego sezonu?
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.03.2012, 16:47
Kazek jeszcze nie jest chyba trenerem na Wisłę. Nie jest złym trenerem ale chyba jest za dobrym człowiekiem. U nas potrzebny jest buc który będzie umiał postawić na swoim. Probierz ma coś z takiego buca właśnie. Nasza kadra wcale nie wygląda tragicznie na tle ligi z Legią włącznie. Trzeba to tylko wziąć za pysk.
Moment na zmianę idealny. Puchary jeszcze można uratować a jest szansa ogarnąć to przez pół roku i od nowego sezonu wrócić na swoje miejsce przynajmniej w lidze.
Kazek moim skromnym zdaniem powinien samodzielnie poprowadzić jakąś drużynę gdzie presja jest mniejsza i gdzie będzie tylko trenerem a nie kumplem. Na Wisłę ma jeszcze czas i myślę, że ten jego czas kiedyś nadejdzie czego mu życzę.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.03.2012, 16:47
Mam bardzo mieszane uczucia.
Z jednej strony brak jakiejkolwiek stabilizacji i długoterminowej wizji, strategii, przemyślanych ruchów.
Z drugiej ostatni dzwonek, żeby tego sezonu nie zakończyć katastrofą.
Jeśli charakterny Probierz nie zmusi ich do wysiłku, nie potrafi tego zrobić żaden polski szkoleniowiec.

Nie wiem co mam myśleć, czy cieszyć się czy smucić. Dość oryginalny stan.
Dziękuję Panie Kazimierzu za ogrom pracy, zaangażowania i serducho. I za 1/16 LE.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 01.03.2012 o godz. 16:50.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów