|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/e...ej_225948.html
To nie jest państwo prawa tylko emerytalnego bezprawia. Dlaczego prokurator dostaje ponad 10 tys. zł emerytury, a profesor tytularny 4 tys.? Podniesienie wieku emerytalnego jak i cały system emerytalny jest jednym wielkim wolnym żartem, trwającym mimo wszystkich głosów alarmowych i ostrzegawczych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Drozd nie spodziewałem się zrozumienia tego mojego lakonicznego wpisu, więc się nie gniewam, ani nie obrażam. Co poradzisz
![]() Nawet Sewolf, który za Siemoniakiem, ani Tuskiem na pewno nie przepada ma dokładnie taki sam pogląd na sytuację "Gawrona" jak ja. http://seawolf.salon24.pl/395101,smierc-gawrona Cytat:
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Bo jakby ją ktoś zrobił jak Czesi 15 lat temu to nie było problemu upadających stoczni, zardzewiałych okrętów, przekrętów w przetargach itp. Dziwne że w każdej aferze powtarzają się te same nazwiska - każde firmowane legitymacją PZPR. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Kupowałeś kiedyś samochód ?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
W Polsce od kilkunastu lat nie było żadnego ogólnopolskiego strajku generalnego jak np. 2 tygodnie temu w biednej Belgii, czy w też biednej Francji (chyba ze 2 lub 3 razy przez ten czas). Wystarczy tez porówać siłę związków zawodowych w Niemczech. Takie brednie o nic nie mogącym rządzie Tuska (bo związki zawodowe) to moze plotą wam na zebraniach młodzieżówki PO , żeby odwrócić uwagę od "wielkich" osiągnieć tego nie rzadu ale to nie powód by sie tak ośmieszac na forum. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Mówisz o wycięciu 2 najwiekszych partii .Wg.mnie w każdej partii jest masa oszołomstwa i karierowiczów.I tak będzie zawsze (pewnie w każdym systemie). Nie zgodzę się jedank że Kaczyński uczestniczył w tworzeniu obecnego systemu, albo że go podtrzymuje i wg.mnie to jedyna osoba z obecnej elity politycznej która ma możliwość wprowadzenia zmian i oczyszczenia życia publicznego z zarazy. Inna sprawa czy się zgadzam z każdą jego propozycją gospodarczą ale o detalach można rozmawiać i tworzyć rożne opcje jeśli ci którzy szkodzą krajowi od lat zostaną wykluczeni z życia politycznego. Wiem podasz przykład radnych czy poslów PISu którzy coś tam maja za uszami. Ale w tym chaosie politycznym stawiam na syna powstańców warszawskich nie posiadającego własnego konta a nie na nomenkleturę komunistyczno-układową czy marginalne partie które w obecnym układzie nie mają sztycha więc nie ma o czym mówić.Krótko mówią OBECNIE nie popierając Kaczora popierasz utrzymanie status quo w polityce ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ostatnie zdanie oddaje całą sytuację. Odpowiada od razu na pytanie skąd tylu śmiertelnych wrogów kaczora. Ja bym jednak taki zasadniczy nie był bo po latach propagandowego opluwanie Kaczyńskiego w wielu uczciwych ludziach nie wzbudza on zaufania. Wystarczy zagłosować na partię z której śmieją się media, wiadomo że nie będzie to nikt z nocnej zmiany, więc wystarczy.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
ile to już razy przerabialiśmy przy prywatyzacjach. ile gówna narobili, aby tylko zachować stołki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie dziw się protestom przy prywatyzacjach, nie wszyscy maja twoją postkolonialną mentalność. Która potrzebuje pana, bo bez niego traci cel. Tak to zawsze możesz pana bronić przed knowaniami ciemnogrodu i mieć poczucie spełnienia . Jakie to jest żałosne to aż nieprawdopodobne.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Radzę Ci trzymaj się jednego tematu wątku, bo wprowadzasz taki chaos, że się czytać nie da. Raz gadamy o jakimś Gawronie, a Ty wyskakujesz że kopalni i stoczni nie potrzebujemy. Frustracja u Ciebie widzę sięgnęła zenitu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak dla mnie to droga do nikąd z czego oczywiście się zbytnio nie smucę, bo wizja powrotu do niektórych pomyslów rodem z 2005 roku czasem mnie śmieszy (kara śmierci), a czasem zwyczajnie rozkładam ręce. PS. Apraho zapomniałeś dopisać, że nie głosując na Kaczyńskiego nie jesteś prawdziwym Polakiem jak to usłyszałem w czwartek na pogrzebie dziadka od ciotki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Kluzica,Kaczmarek czy Jakubiak nie byli żadną awangardą Pis-u- z różnych przyczyn. Owszem Dorn i Ziobro grali pierwsze skrzypce ale w przedsiębiorstiwe jakim jest partia musi byc porządek i tam rządzi prezes. Kto ma firmę wie jak jest trudno trzymac dyscypline a bez niej jest burdel. najbardziej płacza ci którzy nie mają bladego pojęcia o zarządzaniu "kilkunastotysięcznym organizmem " Likwidacja licencji -temat rzeka - niektóre owszem są bezsensu (pośrednik obrotu czy taksówkarze) ale nie wyobrażam sobie kogoś bez uprawnień budowlanych czy elektrycznych czy też zarządcę nieruchmosci - gdzie ilość przepisów jest nie do ogarniecia przez kogoś kto tego sie nauczył i nie ma praktyki. W wielu przypadkach ceny usług i tak nie moga spaśc bo są na granicy opłacalności juz teraz- możemy o tym szerzej podyskutować p.s.napisałem to co chciałem napisać nie głosując na Kaczyńskiego umacniasz beton post komunistyczny z całymi tego konsekwencjami. A jak się czujesz Polakiem to nim jesteś głosując nawet na SLD a czy szkodzisz tym Polsce i przyszłym pokoleniom to sobie juź sam musisz odpowiedzieć na to pytanie ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Panowie powyżej, dajcie sobie na wstrzymanie bo poziom co niektórych wypowiedzi jest żałosny. Takie teksty jak:
"synciu, co Ty tam wiesz, jak Ty wtedy gówno jadłeś" "jesteś głupszy niż wieśka pies." kwalifikują się na bana, a nie na traktowanie ich autora jako osoby godnej dyskusji. Żeby nie było OT: Ciekawe jestem co na to zwolennicy PO w Zagłebiu Miedziowym: "PO nie sprywatyzuje KGHM". "Rząd PiS-u bezprawnie zabral cały zysk KGHM. W ten sposób wstrzymał rozwój firmy i regionu. Gwaranujemy ze wypracowane zyski przeznaczone bedą na inwestycje w Zagłębiu Miedziowym blablabla" Oczywiście PO "spełnia" swoje obietnice: - zamierza sprywatyzować KGHM - zarżnąć firmę dodatkowymi obciążeniami finansowymi, mimo że w latach 2006 - 2011 spółka przekazała do budżetu Państwa (bez dywidendy za 2011 r.) 16 mld zł. Zysk netto spólki za 2011 r. to 11,3 mld zł. Inaczej jak zażynaniem kury znoszącej złote jaja nazwać się tego nie da. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
widzę, że niczym prawdziwym i lojalny zaglądasz tylko do jednego ogródka. Reszta jest ok? Leming, popapraniec, głupek. To nie są wyzwiska? Zastanów się. Prawda jest taka, że My tutaj w Polsce i tak mamy sielanke polityczną. Kłócą się frustraci i populiści. W innych krajach wygląda to dużo gorzej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak widać musisz być wyjątkowo tępy, że nie wiesz czym się różni strajk górników (jedna branża) od strajku generalnego w całym kraju, podczas, którego wszystko stoi i wszystko jest pozamykane.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
p.s. twoj stosunek do Polski świetnie wyraża podpis w profilu "raz tutaj , raz gdzie indziej"- dla takiego to faktycznie jest tu sielanka ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda że tylko wg ciebie
Frustratami wg twojej teorii jesteśmy my więc zostaje żeś waćpan populista ,hehe. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Apraho, ale ja również mógłbym mieć taki podpis. Nie jest to nic nienormalnego, że w ciągu życia zmienia się kilka razy miejsce zamieszkania, czy pracuje w kilku krajach. Właśnie w naszym kraju jedną z głównych przyczyn takiego bezrobocia jest brak mobilności w pracy przez co ludzie godzą się pracować za 10 zł za godzinę, bo jest blisko...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Raczej powiązałem ten podpis z jego wypowiedziami. Taki był sens. Znów się nie zgodzę że brak mobilnosci to problem wręcz przeciwnie kiedyś znało się w bloku wszystkich, jakoś pomagało się sobie, żżywało się były paczki . Teraz u mnie w bloku 3/4 ludzi to jest Dębica,Kielce,Tarnów,Rzeszów a nawet Kalisz czy okolice Poznania.A moi kumple - kilku w Anglii, inny kursuje Chiny/Poznań teraz ma ofertę ze Szczecina 9jak to czyta to pozdrówka),znajoma lekarka -Kolonia w Niemczech, jeszcze inni wyjechali całą grupą do Gdyni, kolejni są w Australii. Migracja po całym świecie Polaków jest chyba większa niż lata temu Włochów i Irlandczyków- z ostatnich znanych mi statystyk poza Polską mieszka ok 15 mln Polaków.A Kraków to miasto wiecznie imprezujących studentów z całej Polski głównie południowej ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jednak mi chodziło nie o migrację trwałą, a o migrację zarobkową. Dzisiaj jesteś tu, a jutro tam. Mimo tego, że zazwyczaj mieszkam w woj. mazowieckim to pobudowałem się w łódzkim, a jeszcze w kilku innych województwach miałem zlecenia i tam pracowałem. Dla mnie nie byłoby żadnym problemem zwinąć dzisiaj manatki i pojechać powiedzmy do pracy do Singapuru, czy Brazylii. Oczywiście coś za coś, ale moje związki i tak zawsze były na odległość (czasem 3000 km), więc to nic nowego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co innego zlecenia w innych miastach , państwach (sam miałem w Anglii, Włoszech,Czechach i całej Polsce) a co innego zmiana miejsca pracy na dłuższy okres czasu. O ile nie jest to wielki problem dla nie żonatych / nie mężatek (pomijam przypadki losowe) - ten przypadek opisywałem wyżej (nie tylko migracja trwała młodych ale także zarobkowa) - to już podróże z całą rodziną , zmiana pracy małżonka/ki, szkoły /przedszkola - jest dużym problemem a nie brakiem chęci. A większość jednak ma ten drugi przypadek
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
cały świat zapierdala w te i nazad, a te nsię uparł, że to Polacy emigrują. Rusz głową, spójrz za okno i zobacz, że swiat idzie do przodu, a za nim ludzie. Nikt nie jest uwiązany do jednego miejsca, każdy jest wolny i idzie tam gdzie mu dobrze. Jednemu w krakowie, drugiemu w Gliwicach, a innemu na Krymie.
To jest własnie Twój i takich jak Ty problem. Żyjecie w wyimaginowanym świecie, marzycie o tym co już było, a nie tym co będzie. Czas chłopcy dorosnąć i wyjść z domu. Świat jest zupełnie inny, niż był 20 czy 50 lat temu. To se ne vrati. jak to mówią. Im szybciej to zrozumiesz, tym będzie dla Ciebie lepiej.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 29.02.2012 o godz. 16:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dlaczego Polacy tak masowo wyjeżdżają z Polski? I dlaczego tak wielu młodych Polaków marzy, żeby nie tylko wyjechać do Anglii czy innego europejskiego kraju bądź tez to Ameryki, ale żeby w ogóle stać się Anglikiem lub Amerykaninem, naprawiając ten niezrozumiały błąd natury, który sprawił, że zamiast w jakimś kraju cywilizowanym, urodził się człowiek właśnie w Polsce? Przyczyny są prozaiczne brak pracy, lepsze perspektywy materialne etc. Ale czy takiej Polski oczekujemy z której zmuszani jesteśmy przez politykę rządu wyjeżdżać?
Ostatnio edytowane przez hiszpan00 : 29.02.2012 o godz. 17:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Taaa tylko cały świat nie emigruje, dlatego, że w ich własnej ojczyźnie nie ma co do gara włozyć, tylko dlatego, że są ciekawymi świata kosmopilitami/globalistami, kręci ich zycie w obcym państwie i jest to po części wina ich "wychowania" w braku wartości patriotycznych w jednej wspólnej Europie czy swiecie. A Polacy bardzo rzadko wyjeżdżają dlatego, że gdzie indziej mają lepszą perspektywę kariery czy zarobków, tylko dlatego, że tutaj jej nie mają wcale.
Więc skończ .......ić swoje banalne (a raczej bananowe) frazesy..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 29.02.2012 o godz. 17:24.
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale ty głupi jesteś. Pokaż mi te kraje z których wyjeżdza kilka mln ludzi w pare lat. Anglicy?Japończycy?Francuzi?Niemcy?Amerykanie?Hisz panie?Beldzy?Holendrzy?Austryjacy?Austarliczycy?Cz esi ?Serbowie? Chorwaci? o nie. Podrózują w takich ilościach (procentowo do ludnosci?) za chlebem mieszkańcy Etiopi ,Sudanu,Konga,Maroka,Tunezji,Albani,Pakistanu,Wiet namu i innych krajów gdzie jest albo skrajna nędzą albo dyktatura. Takiego buraka jak ty to ze świecą szukać - pomijam że nie z toba dyskutuje tylko z gościem na poziomie, to te twoje teorie sowieckie (wypchać Polaków za granicę, na ich miejsce sprowadzić arabów,murzynow, azerow i ormian , zabić polska kulturę i wykupić majatek) tylko potwierdzają że albo cie tu przysłał jakiś polidruk platformerski albo masz tak wyprany mózg że już nic do niego nie dociera ps. jeśli mówisz ;" Im szybciej to zrozumiesz, tym będzie dla Ciebie lepiej." to tylko potwierdza ze świat się od 80 lat nie zmienił - dokładnie tymi słowami sowieckie sprzedawczyki przekonywały ludzi podziemia do współpracy z komuną w latach 40,50,60,70, i 80 tych. i co ? G.... komuna padła,a ci których gnębila sa bohaterami.Teraz tylko czas dobić tych którzy trzymają nad nią aparat reanimacyjny i zacząć budową od nowa. A jak chcesz to możesz wyjechać z PL na saksy na tym forum wielkiego płaczu nie będzie ![]() ![]()
|
|