The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2012, 13:06
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Smuda pójdzie do lecha, skoro powiedział żebyśmy czekali do lipca. Niby czemu lech nie zakontraktował teraz Probierza? Tylko do końca sezonu trenerem zostanie ten asystent rumiak.
Probierza nie podpisali bo musiał im zagwarantować puchary.
A co do Smudy ja już swoje zdanie nt. temat przedstawiłem gdzieś we wrześniu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.02.2012, 13:12
Bakero jest wolny.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.02.2012, 13:16
Tofik, pomyśl co piszesz. Cupiał się nie bawi, już włożył w Wisłe tyle kasy. SPójrz z drugiej strony ile Wisła Cupiałowi jest winna pieniędzy.
No własnie ile Bo z wszystkich transferów pieniadze gdzies musiały trafić a ze nie do klubowej kasy to widac po transferach.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 28.02.2012, 13:21
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
No własnie ile Bo z wszystkich transferów pieniadze gdzies musiały trafić a ze nie do klubowej kasy to widac po transferach.

Uwielbiam ludzi którzy myślą że jedynym wydatkiem dla klubu są transfery

Co do Smudy ma 2 zalety:

-nikt mu w szatni nie podskoczy
-Boss go szanuję więc szanse na transfery/sztab taki jak on chce.

Każdy inny trener dostanie prowizorkę taką jak Maaskant. (czytaj g. z tego będzie)

Ja się bardziej niż trenerem (zgadzam się z Tofikiem nie ma to znaczenia bo w klubie karuzela) boję się zwolnienia Stana.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.02.2012, 13:48
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam ludzi którzy myślą że jedynym wydatkiem dla klubu są transfery

Co do Smudy ma 2 zalety:

-nikt mu w szatni nie podskoczy
-Boss go szanuję więc szanse na transfery/sztab taki jak on chce.

Każdy inny trener dostanie prowizorkę taką jak Maaskant. (czytaj g. z tego będzie)

Ja się bardziej niż trenerem (zgadzam się z Tofikiem nie ma to znaczenia bo w klubie karuzela) boję się zwolnienia Stana.
"Uwielbiam" ludzi ,którzy nie potrafia czytac ze zrozumieniem. Pieniadze z transferów sa jednym z dochodów klubu jezeli ich w klubie nie ma po sprzedazy (Żurawski,Błaszczykowski,Marcelo,Głowacki,Brożkowi e itd) to znaczy ,że najprawdopodobniej wpłynely jako spłata zadluzenia do TFK wiec moje pytanie dotyczyło ile jeszcze tego zadłużenia Wisła ma.
Smudzie nikt nie podskoczy ? Moskalowi gdy nie ma Małeckiego tez nikt nie podskoczy.
Boss wyda nagle pieniadze bo szanuje Smude Aleś Ty naiwny
Maaskant miał prowizorkę bo BC go nie szanował nie lubił Czy poprostu realizował plan oszczędzania dla Smudy
Gdy przyjdzie Smuda dni Stana będą policzone bo ani jeden ani drugi nie da sobie włazić w paradę.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.02.2012, 13:51
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Boze błagam, chron Nas od Smudy
To samo chciałem napisać. Proszę Boże, nie karz nas tak mocno, chroń przed Dyzmą.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 28.02.2012, 14:24
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
"Uwielbiam" ludzi ,którzy nie potrafia czytac ze zrozumieniem. Pieniadze z transferów sa jednym z dochodów klubu jezeli ich w klubie nie ma po sprzedazy (Żurawski,Błaszczykowski,Marcelo,Głowacki,Brożkowi e itd) to znaczy ,że najprawdopodobniej wpłynely jako spłata zadluzenia do TFK wiec moje pytanie dotyczyło ile jeszcze tego zadłużenia Wisła ma.
Smudzie nikt nie podskoczy ? Moskalowi gdy nie ma Małeckiego tez nikt nie podskoczy.
Boss wyda nagle pieniadze bo szanuje Smude Aleś Ty naiwny
Maaskant miał prowizorkę bo BC go nie szanował nie lubił Czy poprostu realizował plan oszczędzania dla Smudy
Gdy przyjdzie Smuda dni Stana będą policzone bo ani jeden ani drugi nie da sobie włazić w paradę.
Poszły do klubowej kasy ale nie na transfery... Ale chyba w dalszym ciągu nie rozumiesz że klubowa kasa to nie tylko transfery.

Zadłużenia jest tyle że go nigdy nie spłacimy i o to chodzi w tym całym cyrku.

A skąd wiesz kogo wypożyczą wezmą za darmo w lipcu? Znowu w szatni będzie zgraja którą trzeba będzie za buzki chwycić.

Kasy specjalnie Boss nie wyda ale Smuda będzie w granicach budżetu miał znacznie większe możliwości działania. Maaskant takich możliwości nie miał musiał wziąć ten sztab który jest.

Przy karuzeli czy trenerem będzie Smuda Probież Masknat czy Mourinho nie ma to żadnego znaczenia.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.02.2012, 15:00
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Bakero jest wolny.
Wypluj te slowa
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.02.2012, 15:01
Teraz wszyscy śmieją się z reprezentacji pzpn, jadą ze Smudą w mediach, a w lipcu będzie to samo tyle że u nas Nigdy w tym klubie nie będzie dobrze - NIGDY.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.02.2012, 15:01
Tofik, pomyśl co piszesz. Cupiał się nie bawi, już włożył w Wisłe tyle kasy. SPójrz z drugiej strony ile Wisła Cupiałowi jest winna pieniędzy.
Ile? Bo od kilku lat ponoć Cupiał nie dokłada. 1mln euro = 4mln zł. Brożek, Głowacki, Marcelo. 5 mln = 20 mln zł Gdzie jest ta kasa? A to tylko ostatni rok. Reklama na koszulkach to za frajer? Już ze trzy lata. Dlaczego nikt nie poda ile Wisła leży Cupiałowi i ile już oddała.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.02.2012, 15:07
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ile? Bo od kilku lat ponoć Cupiał nie dokłada. 1mln euro = 4mln zł. Brożek, Głowacki, Marcelo. 5 mln = 20 mln zł Gdzie jest ta kasa? A to tylko ostatni rok. Reklama na koszulkach to za frajer? Już ze trzy lata. Dlaczego nikt nie poda ile Wisła leży Cupiałowi i ile już oddała.
Ja bym zaczął od tego: Skąd macie informacje ile faktycznie wynosi ten dług?
Odpowiedz cytując
drag
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 28.02.2012, 15:40
patrzac na transfery od 2003 jestesmy na plusie 17 mln euro wg transfermakt , i tak zdobywamy mistrzostwa i gramy w europejskich pucharach.

Co co było gdyby te pieniadze Cupial zainwestował Po tych zmianach jakie wprowadzil Platini wg warto wydać pare groszy bo szansa na awans do Lm jest dosyć spora i przychodzy ogromne.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.02.2012, 15:45

Tzn ile jest mu winna? Mityczny dług wisi nad nami jak jakaś ....a klątwa Jakuba de Molay. Ile Cupiał dołożył do Wisły ostatnimi czasy? Ja od lat widzę tylko wielką wyprz jak w Plusie i uzupełnianie braków kim popadnie byle mało kosztował. Ten dług, który kiedyś oscylował koło 100 mln Wisła spłaciła już podejrzewam ze dwa razy.
Mam duży szacunek dla Cupiała za to, że kiedyś dźwignął Wisłę na szczyty. Nie zmienia to faktu, że na ta chwilę do kubu nie dokłada a swoje już dawno wyjął.
O samej głupiej reklmie na koszulkach ktoś juz wyżej wspomniał - jak dla mnie min 3 mln za sezon taka przyjemność warta ( po dużej przecenie).
Ostatnio edytowane przez rafkur : 28.02.2012 o godz. 15:47.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.02.2012, 16:13
Heh,ciekaw jestem jak kadra Smudy daj Boże zrobi wynik na Euro to ci co teraz piszą "tylko nie Smuda" za pół roku będą się jarac,że przychodzi do Wisły.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.02.2012, 16:13
Uwielbiam te peany nad Maaskantem.
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Chłopie to jest zupełnie niepoważne to co piszesz. Maaskant miał prowizorkę? Miał dwa okienka o jakich inni trenerzy w Wiśle mogli tylko marzyć.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 28.02.2012, 16:20
Baala napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam te peany nad Maaskantem.

Chłopie to jest zupełnie niepoważne to co piszesz. Maaskant miał prowizorkę? Miał dwa okienka o jakich inni trenerzy w Wiśle mogli tylko marzyć.
Tu pisałem o sztabie szkoleniowym. A jeśli chodzi o transfery to miał high-lifę takiego zaciągu nie zobaczymy przez lata.

Maaskant był przeciętnym trenera żeby była jasność ale zwolnienie go było błędem.

Tak jak pisałem IMHO Smuda, Maskant, Probierz, Moskal nie ma to znaczenia.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 28.02.2012, 16:38
Dyzma znany jest z tego, że nie wie co mówi- może tylko tak sobie wymyślił, że już wie gdzie będzie pracował A jeśli nawet, przejdzie do jakiegoś klubu, to będzie to Amica Poznań.
A Cupiał, również uważam, że już bardzo dużo kasy wyciągnął od naszego klubu- może nawet więcej niż sam zainwestował. Pamiętajmy, że od momentu przejęcia klubu w 98' do sezonu 2002/2003 i od sezonu 2007/2008 jest reklama jego firmy na koszulkach.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.02.2012, 16:48
kornd napisał(a):Wyświetl post
Dyzma znany jest z tego, że nie wie co mówi- może tylko tak sobie wymyślił, że już wie gdzie będzie pracował A jeśli nawet, przejdzie do jakiegoś klubu, to będzie to Amica Poznań.
A Cupiał, również uważam, że już bardzo dużo kasy wyciągnął od naszego klubu- może nawet więcej niż sam zainwestował. Pamiętajmy, że od momentu przejęcia klubu w 98' do sezonu 2002/2003 i od sezonu 2007/2008 jest reklama jego firmy na koszulkach.
Tak Smuda wie, że będzie pracował w klubie i tylko tyle A po mistrzostwach prokuratura będzie się za niego brała, bo teraz nie chcą psuć imprezy.
Ale Cupiał wciąż jest właścicielem i dalej może zabierać kasę.
Ostatnio edytowane przez cfa : 28.02.2012 o godz. 16:52.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.02.2012, 17:06
Nie no w tym klubie jest taki burdel, że jeszcze Smudy brakuje no ....a jestem zajebiście szczęśliwy.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 28.02.2012, 17:12
cfa napisał(a):Wyświetl post
Tak Smuda wie, że będzie pracował w klubie i tylko tyle A po mistrzostwach prokuratura będzie się za niego brała, bo teraz nie chcą psuć imprezy.
Ale Cupiał wciąż jest właścicielem i dalej może zabierać kasę.
A czemu prokuratura ma się brać za niego? Jakaś afera korupcyjna- wiem że nie oddał 100 000 za ten awans do pucharów z Zagłębiem- po tym jak kupili mecz z Cracovią. Głąb zarabia 150 000 na miesiąc a szkoda mu oddać marne 100 000- przynajmniej odzyskałby resztki honoru. Czy za to, że prowadzi kadrę nie mając nawet matury?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.02.2012, 17:16
kornd napisał(a):Wyświetl post
A czemu prokuratura ma się brać za niego? Jakaś afera korupcyjna- wiem że nie oddał 100 000 za ten awans do pucharów z Zagłębiem- po tym jak kupili mecz z Cracovią. Głąb zarabia 150 000 na miesiąc a szkoda mu oddać marne 100 000- przynajmniej odzyskałby resztki honoru. Czy za to, że prowadzi kadrę nie mając nawet matury?
Z tego co pamiętam Tomaszewski zgłosił właśnie tą premie i o braku matury też wspomniał. A jak na gościa który się aż tak brzydzi korupcją to jednak dziwnie wygląda.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.02.2012, 18:08
Jedyny plus Smudy to fakt , że na pewno dostanie kase na 3-4 zawodników
ale z drugiej strony nie werze zeby to Valckx firmował nazwiskiem
wiec jak sie ze Zdichem wybiora na zakupy to pewni bedzie powtorka z Bunoz, Jovanicow i Pajlicow
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.02.2012, 18:18
W Wiśle jest taki schemat, że nowy trener w pierwszym okienku jakieś tam fundusze na transfery od Cupiała dostaje.
Dostał Skorża 700k na Jirsaka, dostał Maaskant Meliksona za podobne pieniądze, dostal Genkova. Dostanie i...(Smuda?)
Zaciskanie pasa się zacznie od drugiego okna, w trzecim nie dostanie juz nic. ( tak to można opisać bazując na doświadczeniach z przeszłości )
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.02.2012 o godz. 18:46.
..
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.02.2012, 18:48
O to Małego już na 100% nie zobaczymy jak ten 'trener' będzie prowadził Wisłę, nie no mi już się płakać chce jak słyszę o jego przyjściu...
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.02.2012, 18:56
Co by nie mówić o Smudzie, że analfabeta, że idiota, kretyn, Niemiec, debil, to moim zdaniem dobry z niego trener klubowy. Koleś potrafi przekazać drużynie swoją filozofię, nie jest tak, że zespół nie wie co grać albo za jego "panowania" nie trenuje np. stałych fragmentów gry, pozdro Maaskant. Jest doświadczony, ma charyzmę i co najważniejsze - dobre kontakty z Cupiałem. Wydaje mi się, że tylko ten trener może sprawić, że Boss sypnie kasą. Nie podoba mi się sposób w jaki prowadzi reprezentację Polski, ale nie miałbym nic przeciwko, żeby objął Wisłę. Tylko no, właśnie, jest jeden problem, a w zasadzie warunek - Stan Valckx MUSI zostać w klubie i pracować z Franzem nad transferami. W innym wypadku, jak ktoś wyżej napisał, może być spory problem, gdy Smuda wybierze się z Kapką na wakacje do Chorwacji i wykupią połowę tamtejszej ligi.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 28.02.2012, 21:15
Ewentualne zatrudnienie Smudy w Wisle oznaczalo by ze Cupial albo:
a) juz calkowicie ma ten klub w dupie
b) jest kompletnym ignorantem jesli chodzi o pilke

ChG, ze Smuda jest jak z Janasem. Jakis czas temu oni byli niezli, ale... to juz dawno minelo. Dlaczego? Bo futbol ewoluuje, a niektorzy tego nie robia. Przyklad to Piechniczek. Przeciesz to trener ktory zdobyl 3 miejsce na swiecie. Czyli swego czasu cos tam musial wiedziec. Szkoda ze jego "mysl szkoleniowa" zatrzymala sie w latach 80...

Smuda ma obecnie opinie dobrego trenera klubowego ze wzgledu na Lecha. I jest to bardzo niesluszna opinia. Przez 3 lata nie zdobyl mistrzostwa. A Lech 2008 personalnie to jest najmocniejszy Lech od kilkunastu lat. Zdecydowanie mocniejszy od obecnego. Jedyna co mu sie udalo (biorac pod uwage potencjal) to... raz te puchary. I to go broni, choc... duzo bylo w nich szczescia (np. gdyby sie Groclin nie wycofal to wogole Lech by w nich nie gral...).

I taka mala anegdotka odnosnie Smudy. Jakis tam scaut Lecha (?) namowil Smude by pojechal zobaczyc mlodego Lewandowskiego w akcji, ktory wowczas szalal 1 lidze. Smuda po obejrzeniu Lewandowskiego uznal ze takiego drewna to dawno nie widzial. Ogolnie, to powinni mu za podroz zwrocic...
Juz przy samych negocjacjach Smuda byl zdecydowanie na NIE (wolal Frankowskiego?). Gdyby nie tzw. komitet transferowy to Lewandowskiego w Lechu by nie bylo.
To wszystko oczywiscie nie przeszkadza Smudzie kilka lat pozniej pieprzyc ze to on odkryl Lewandowskiego.
Taki to "fachowiec" z niego. Przykro mi, ale Smuda to juz trenerski dinozaur. Zatrudnienie go w Wisle oznaczac bedzie ze... mozna zapalic za Nia swieczke...
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.02.2012, 21:29
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Ewentualne zatrudnienie Smudy w Wisle oznaczalo by ze Cupial albo:
a) juz calkowicie ma ten klub w dupie
b) jest kompletnym ignorantem jesli chodzi o pilke

ChG, ze Smuda jest jak z Janasem. Jakis czas temu oni byli niezli, ale... to juz dawno minelo. Dlaczego? Bo futbol ewoluuje, a niektorzy tego nie robia. Przyklad to Piechniczek. Przeciesz to trener ktory zdobyl 3 miejsce na swiecie. Czyli swego czasu cos tam musial wiedziec. Szkoda ze jego "mysl szkoleniowa" zatrzymala sie w latach 80...
Co do 1 części to optuję za c) Uważa że piłka nożna jest identyczna jak biznes, więc on się na niej zna

A co do futbolu z lat 80 - może i mnie wyśmiejecie, zlinczujecie, czy cuś, ale chciałbym żeby Wisła zagrała futbol w dawnym stylu. Teraz chcemy wjechać z piłką do bramki i oddajemy 2-5 strzałów na mecz. A gdzie czasy gdy w meczu strzelało się z 10-12 bramek Wiem że to głupie ale kurcze, może jeśli nie idzie nam nowoczesny futbol, to retro będzie jakimś rozwiązaniem? Mniej plątania podaniami, więcej gry 1 vs 1 i strzały z dystansu
No ale do tego jest potrzebna solidna obrona

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.02.2012, 21:43
Nie wiem, jak jest za Kazia, ale za Smudy przynajmniej piłkarzom zaczęła by się na treningach "jebacka" a nie stojanow...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.02.2012, 21:44
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, jak jest za Kazia, ale za Smudy przynajmniej piłkarzom zaczęła by się na treningach "jebacka" a nie stojanow...
80% piłkarzy niestety Niemca nie zrozumie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.02.2012, 22:26
Smuda ostatnie MP zdobył z Nami przed 13 laty,od tego czasu raczej średnio mu wychodziło przygotowanie drużyny do rundy wiosennej w zimie.Na wiosne jak to Dyzma gada drużyna gra padake.Zawodnicy odzyskują świerzośc pod koniec Kwietnia jak w lidze jest wszytko pozamiatane
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów