The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
armani199
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2012, 09:39. Małecki w Legii !!!
Rany Boskie !

Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.02.2012, 10:14
^^ To ma byc smieszne?
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 23.02.2012, 10:19
Spływaj z tym obrazkiem.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
-Spartakus-
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 23.02.2012, 16:23
armani199 napisał(a):Wyświetl post
Rany Boskie !

Ale jaja Haha
Odpowiedz cytując
eros101010
Banita

Od: 11.2011

Stary 24.02.2012, 08:54
"Wielki klub chce Meliksona". Napoli?
http://.................../viewtopic.php?t=10190
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.02.2012, 08:58
Napoli,,VFB Stuttgart,Birmingham,Aston Villa i Bolton zainteresowane Meliksonem ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.02.2012, 12:44
Zauważyłem, że wiele osób zaczęło dyskutować na temat transferów w temacie "Nasi piłkarze...", a wydaje mi się, że odpowiednim do tego miejscem jest dział dotyczący transferów czy plotek na ich temat

Zgadzam się z większością, że będzie bardzo trudno znaleźć zastępstwo dla Maora. Jednak gdyby odszedł (bardzo prawdopodobne), to nie pogniewałbym się na Stana Valckxa jakby ściągnął w letnim okienku Radosława Majewskiego, Razacka Traore i Arkadiusza Głowackiego. Liczę się również z odejściem Nuneza, dlatego podałem dwóch kandydatów do środka pola. Wiadomo jednak, że największe potrzeby mamy na pozycji lewego obrońcy (no chyba, że Diaza uda się zatrzymać) i drugiego napastnika do rywalizacji z Genkovem (Bitona raczej nie zatrzymamy, tym bardziej, że jest ostatnio przyklejony do ławki rezerwowych). Na lewej obronie chętnie zobaczyłbym w koszulce Wisły Dudu Paraibę z Widzewa (bardzo aktywny we wczorajszym meczu z Polonią), a w ataku Prejuce'a Nakoulmę z Górnika.

Podsumowując: Głowacki, Dudu Paraiba, Majewski, Traore, Nakoulma. Myślę, że około 2 milionów euro wystarczy na pozyskanie graczy tej klasy, przy czym Majewskiego można, np. wypożyczyć. Nie wiadomo co z Małeckim, jeśli odejdzie z Wisły, to trzeba jeszcze szukać skrzydłowego.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 26.02.2012, 12:52
Jeżelibyśmy zdobyli mistrzostwo Polski (około 2 mln. euro) i UEFA wypłaciłaby nam należne pieniądze za puchary (około 3-4 mln. euro) to myślę, że bylibyśmy w stanie podołać finansowo przy sprowadzeniu tych piłkarzy których wymieniłeś. Swoją drogą, to ciekawe nazwiska. W sumie nie myślałem o Majewskim ale godny zainteresowania zawodnik.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 26.02.2012, 13:23
Ja nie myślałem o premiach z Ekstraklasy czy UEFA. Myślałem raczej o pieniądzach jakie wpłyną na konto klubu przy ewentualnej sprzedaży Meliksona Nie zapominaj, że coś musi też skapnąć dla naszego właścieciela
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.02.2012, 15:34
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując: Głowacki, Dudu Paraiba, Majewski, Traore, Nakoulma. Myślę, że około 2 milionów euro wystarczy na pozyskanie graczy tej klasy, przy czym Majewskiego można, np. wypożyczyć. Nie wiadomo co z Małeckim, jeśli odejdzie z Wisły, to trzeba jeszcze szukać skrzydłowego.
Minimum 10 znakow...

Cytat:
Daily Mirror, February 14
Majewski wants to swap Forest for Reading to save Euro 2012 dream

Radoslaw Majewski is ready to quit Nottingham Forest and join Reading to save his Euro 2012 ambitions.
The Pole is wanted by Reading on loan until the end of the season.
The midfielder is out of favour at Forest and was told by Poland boss Franciszek Smuda he must be playing to be in his squad.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.02.2012, 19:34
Odpaliłem oficjalną, pierwsza kadra zespołu i tak:

Jovanić, Pareiko, Lamey, Paljić, Jirsak, Kirm, Brud, Boguski, Genkov w sumie też - wypierdalać.

Diaza i Nuneza i tak nie wykupimy.

Jaliens ostatnio gra nieźle i pokazuje, że coś tam jednak potrafi, więc jego mimo wszystko chyba bym zostawił.

Melikson, Biton, Jovanović - dla waszego dobra, poszukajcie sobie nowych klubów, gdzie moglibyście coś wygrać.

Zostaje Kurto, Jaliens, Chavez, Bunoza, Czekaj, 50-letni Sobolewski, Garguła, Wilk, mający sił na 30 minut Iliev i ... Małecki. 10 zawodników...
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.02.2012, 21:19
^^Cupial z Basalajem buduja Wielka Wisle...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.02.2012, 21:35
Garguła też się nadaje, nie ma co...
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.02.2012, 23:13
Siergiej Kyslak kisi w Rubinie. Pewnie by go odsprzedali niedrogo.
Etien Velikonja to chyba najlepszy piłkarz, który przez wcześniejszą kontuzje nie gra jeszcze na zachodzie.
Giani Bruno najlepszy strzelec młodzieżówki reprezentacji Belgii siedzi na ławie w Lille i pewnie jeszcze długo posiedzi. Wystarczy zapytać o niego, pewnie to nie kosztuje.
Adam Dudas, skrzydłowy Gyori, najlepszy strzelec drugiego zespołu w tabeli ligi węgierskiej.
Nemaja Nikolić w tym sezonie średnia liczba goli na mecz lekko ponad 1.
I dla mnie nr1 Maxime Lestienne z FC Brugge, szybkość i technika. Wole jego jednego niż wykupowanie Bitonów czy Nunezów.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 26.02.2012, 23:23
Nie mamy ani pół ofensywnego zawodnika na ławce, chyba że w podstawie grają Kirm i Genkov.
Nie tworzymy sytuacji, jak już tworzymy to mamy problem z ich wykorzystaniem. Zważając na to, że po sezonie zapewne odejdą Melikson i Biton to nieciekawie wygląda to wszystko.
Odpowiedz cytując
eros101010
Banita

Od: 11.2011

Stary 27.02.2012, 08:18
ŁKS zainteresowany Patrykiem Małeckim
http://.................../viewtopic.php?t=10203
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.02.2012, 08:24
Moim zdaniem, do Was pasowałby idealnie Michał Probierz. Nie do Lecha, Legii a właśnie do Wisły.
Probierz jak nikt inny, umie stworzyć od nowa zespół. Dobrać zawodników i stworzyć zespół, który będzie może nie zawsze grał piękną piłkę, ale będą zwycięstwa. Raczej jest nastawiony na defensywę, w końcu był obrońcą. Poza tym gdy trenował Jagiellonię i jej sukcesy, to defensywa była bardzo solidna.
A Wisła ma dobrą ofensywę, wystarczy lepsza taktyka, treningi, przygotowania i będą grali jak dawniej. Ale najpierw musicie mieć trenera, a najlepszym kandydatem, jak wcześniej pisałem, jest Michał Probierz
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2012, 08:26
Aleks napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem, do Was pasowałby idealnie Michał Probierz. Nie do Lecha, Legii a właśnie do Wisły.
Probierz jak nikt inny, umie stworzyć od nowa zespół. Dobrać zawodników i stworzyć zespół, który będzie może nie zawsze grał piękną piłkę, ale będą zwycięstwa. Raczej jest nastawiony na defensywę, w końcu był obrońcą. Poza tym gdy trenował Jagiellonię i jej sukcesy, to defensywa była bardzo solidna.
A Wisła ma dobrą ofensywę, wystarczy lepsza taktyka, treningi, przygotowania i będą grali jak dawniej. Ale najpierw musicie mieć trenera, a najlepszym kandydatem, jak wcześniej pisałem, jest Michał Probierz
Probierz nie byłby zły, ale jak słysze jego nazwisko to myśle Kazachstan.

Szkoda tego Janusza Gola,pamietam że kilka sezonów temu padało jego nazwisko w kontekście Wisły jak był w Bełchatowie,szkoda że zdecydowaliśmy sie na Wilka który jest typowym zawodnikiem defensywnym,a rozgrywanie czy strzelanie bramek mu nie wychodzi.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.02.2012 o godz. 08:43.
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.02.2012, 08:51
Przypadek przy pracy albo po prostu...piłkarze zwolnili trenera, ciężko powiedzieć.

Probierz u Was miałby większe pole manewru z transferami. W Białymstoku nie było zbytnio kasy na nowych graczy więc brał to, na co było stać Jagiellonie.
Jestem pewny, że z Nim przy budowie nowego zespołu, w nadchodzącym sezonie zdobyliście spokojnie majstra i mielibyście bardzo dużą szanse na awans do LM
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 27.02.2012, 09:11
No ale u nas też teraz te transfery to widzisz jak wyglądają. Myślę że Jaga jest przynajmniej teraz jak najbardziej konkurencyjna pod tym kątem. Co do Gola to bez przesady, dobry mecz zagrał, ale akurat Wilkowi to za dużo zarzucić nie można. Wczoraj najlepsze dośrodkowanie w meczu, a właściwie jedyne naprawdę dobre właśnie Czarek. To tak dla przykładu bo miała tam brama być.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.02.2012, 09:39
Po sezonie być może wróci Głowacki kontrakt konczy się Sznaucerowi. Injac z amici równiez nie ma co liczyć na nowy kontrakt Celeban ze Śląska zastanawia się nad dalszą karierą jest kilku graczy którzy sa warci zainteresowania. Niestety polityka Wisły jak widać bazuje na innych zasadach.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.02.2012, 14:18
Napisałem niedawno na weszło, że Wisła chce najmniejszym kosztem zdobyć Mistrzostwo. Tak to nie zdobywa się trofeów, nawet w Polsce. Ale napisałem też, że wolałbym by Wisła grała o utrzymanie grając przeciętnymi Polakami, niż tymi co grają teraz, z którymi trudno się identyfikować. Zostawić Chaveza, Ilieva, Meliksona, Bitona (nierealne), Jovanovica i jeśli jest tani, to Lameya + Pareiko, jeśli nie znajdą nikogo ciekawszego. Małecki może rzeczywiście nie chce grać z tymi obcokrajowcami i może na nich się wypiął, nie można tak robić, ale mam wrażenie że trzeba mu przebaczyć po "czystce" (jeśli takowa będzie), do tego Garguła, Wilk.

A moje propozycje z każdego klubu i pytanie czy da się zrobić z tego drużynę?
Widzew: Madera, Dudu
Górnik: Danch, Marciniak, Pazdan - w defensywie solidni i perełka Nakoulma, jak mozna było go odpuścić kiedy wymiatał w 1 lidze? Pewnie Legia go kupi
GKS: Kosowski (umowa krótkoterminowa z opcją przedłużenia), Buzała/Nowak (dwaj dynamiczni zawodnicy, Nowak dawno nie miał kontuzji)
Korona: Kiełb (nierealne), Korzym (walczak), Malarczyk (ławka, z opcją wypożyczenia jeśli by nie grał)
Ruch: Jankowski, Piech, Janoszka (na pewno nie gorszy niż Kirm)
Lechia: Traore, Grzelczak, Lukjanovs
Jaga: Tyminski, Bandrowski, Grzyb, Plizga, Kupisz, Norrambuena
Zagłębie: Pawłowski, Abwo
Śląsk: Cetnarski, Mila, Kazmierczak, Sobota, Celeban - najmniej realne bo walczą o mistrza, zobaczymy jednak co po sezonie

Transferów z Legii i Lecha nie przewiduje, choć gdzieś tam przewinął w plotkach Wawrzyniak i Rzezniczak.

I ja sie pytam, mało Polaków? Mało zawodników z naszej ligi którzy by nie byli gorsi niż nasi obecni zawodnicy? Da sie stworzyć z tego dwie jedenastki? Da. A pamiętajmy, że odpuściliśmy Lewego, Świerczoka, kilka lat temu za Skorży Frankowskiego itd.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 27.02.2012 o godz. 14:36.

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.02.2012, 15:55
@HEDu
Marciniak z Górnika nie idzie przypadkiem do Pejsów po sezonie? A ciężko powiedzieć, że "odpuściliśmy" Świerczoka. Każdy trzeźwy facet mając do wyboru Wisłę i K'lautern wybierze to drugie. Najwyżej za rok wróci i będzie lepszym piłkarzem, a w Wiśle w najgorszym wypadku posiedziałby kilka lat, dwa razy powąchał murawę i w ogóle się nie rozwinął. Nie wspominając o kasie, bo u nas dostałby 30 tys. miesięcznie, i tam też, tyle, że w Euro.

Także zapytam się "Mało Polaków?". A nawet sam sobie odpowiem:

Z samego Górnika sądzę, że jest trzech graczy jednocześnie solidnych/obiecujących i możliwych do wyciągnięcia: Danch, Pazdan, Jończyk:
Pazdanowi podobno kończy się kontrakt, ale z drugiej strony jest stoperem a tam mimo wszystko paru chłopaków jest, i chyba żaden z nich gorszy od niego nie jest. Jeśli miałby być deal w stylu Chavez out - Pazdan in, jestem za.
Danch jeśli miałby przyjść w lecie, to trzeba by było wysupłać kilka srebrników, ale na pewno nie zarabiałby tyle, ile teraz bierze Nunez. Byłby w bardzo podobnym wieku, co Czarek Wilk, kiedy do nas przechodził, a jak pokazał wspomniany - to wiek (24 l.) w którym ciągle można się bardzo mocno rozwinąć.
Jończyk, młody + ofensywny + pokazujący umiejętności= drogi. Równie dobrze może przyjść i się sprawdzić, a równie dobrze może przyjść i zostać Ćwielongiem.

Z Widzewa umiejętności mają Dudu i Madera, tyle że: Maderze brak doświadczenia i pozycję mamy obsadzoną, ale za to kosztowałby pewnie czapkę gruszek; Dudu nie jest Polakiem, czasami pokazuje, że ma mecz w du.. i nie byłby tani, sądzę, że to poziom Diaza, więc pozostaje kwestia pieniędzy - który tańszy.

Z Ruchu jest Jankowski, Janoszka, Piech, i trochę w innej kategorii Burliga.
Zacznę od tyłu, Burliga jest już w Wiśle, w Ruchu pokazuje, że jest niezły. Od Lameya lepszy nie jest, ale on ciągle może pójść do góry, a Lamey tylko w dół. Ponadto kwestia pieniężna, teraz Bury zarabia na pewno grosze w porównaniu z Holendrem, ale żeby wrócił do Wisły, a nie został w Ruchu (który ma prawo pierwokupu) pewnie chciałby nowy kontrakt.
Jankowski, Janoszka, Piech - w takiej kolejności rośnie ich wiek, spada ich cena i przydatności do gry inaczej niż z kontry.

Ze Śląska natomiast możemy mówić o parze bocznych obrońców - Piotr Celeban i Mariusz Pawelec.
Obaj są podstawowi, obaj grają w drużynie lidera, i obaj mają umowy do końca sezonu.
Celeban od Jovanovicia nie jest ani lepszy, ani młodszy, ani tańszy, ale za to wnosi coś ekstra w postaci bramek po stałych fragmentach. Jednak szkoda by było, żeby któryś z nich nie grał, bo obaj są na tyle dobrymi skórokopkami.
Pawelec jest chyba najlepszym Polskim lewym obrońcą jakiego możemy wyciągnąć, obok Pi. Brożka. Opcja "budżetowa" na lewą obronę.

Jagiellonia to z kolei Bandrowki, Plizga.
Bandrowski musi przede wszystkim pokazać, że kontuzja to przeszłość. Jak to zrobi - solidny środkowy pomocnik, na poziomie Czarka Wilka. Po sezonie kończy mu się umowa.
Plizga miał świentą końcówkę poprzedniego sezonu, i jeszcze lepszy początek aktualnego, do momentu kontuzji. Mógłby być drogi, ale z drugiej strony Jaga ma na "jego" pozycję Dżalamidze, Cetkovicia, Seratlicia, Burkhardta, Kupisza i nawet Franka.

Bełchatów: Modelski i tradycyjnie Nowak.
Modelski jest młody, i jeszcze tylko jeden sezon kontraktu. Solidnie gra, nie daje się objeżdżać, ale... obsadzona pozycja (prawa obrona). O Nowaku nie ma co pisać, przechodzi do nas (i innych) od dobrych kilku lat, wszyscy znają jego wady i zalety.

Lechia: Małkowski, Janicki.
Małkowski jest lepszy niż Jovanić, i Kurto, a od Sergieja może być jeszcze lepszy. Patrząc po tym ile kosztował Pawłowski drogi nie będzie.
Janicki to taka sama sytuacja Modelski z Bełchatowa, nawet są kolegami z U21.

Z Zagłębia warto zwrócić uwagę na Rakowskiego i Woźniaka.
Rakowski i Woźniak to dzieci Lubińskiej szkółki piłkarskiej, widać, że nie mieli kłopotów z wejściem w drużynę. Woźniak mógłby być nawet najdroższy, z wszystkich piłkarzy, których wymieniłem, Miedziowi mogliby krzyknąć nawet i 800 tys. Euro. Rakowski pewnie mniej, ale też (jeszcze?) mniej prezentuje.
.
Odpowiedz cytując
papiwislak
Member

Od: 07.2008

Stary 27.02.2012, 16:22
za weszlo....

A przy okazji ciekawostka, bez złośliwości, ale warte zauważenia - odkąd Michał Probierz odszedł z Arisu, to Aris nie przegrał żadnego z ośmiu meczów (4 zwycięstwa, 4 remisy), a odsunięty przez Probierza zawodnik - Castillo - po powrocie do pierwszej drużyny zdobył sześć goli w tych ośmiu meczach.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.02.2012, 17:14
A tak zza lig zagranicznych. Często obserwuje niższe ligi i ciekawe czy dałoby się go wyciągnąć za mniej niż Bitona, Jordan Rhodes, napastnik Huddersfield. Zobaczcie ile bramek nastrzelał
http://www.transfermarkt.de/de/jorda...ler_48950.html

w koncu 3 liga angielska, moze z milion euro? ale to bardziej w ramach ciekawostek z nizszych lig.
ten też jest ciekawy, ma niezłą skuteczność i młody
http://www.transfermarkt.de/de/gary-...ler_66994.html

a tu bramkostrzelny lewy obronca ktory wykonuje wolne
http://www.transfermarkt.de/de/reda-...ler_57400.html
Ostatnio edytowane przez HEDu : 27.02.2012 o godz. 17:19.

Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.02.2012, 18:52
Najlepszymi skautami a co najwazniejsze nie pobierajacymi za to żadnych pieniedzy sa kibice Wisły. Było by dobrze gdyby we władzach naszego klubu była by osoba ,która mogła by weryfikować pomysły fanów. Okazało by sie ,ze Wisła mogla by na tym calkiem dobrze wyjśc ale niestety zadufanie w sobie i różne powiązania z menadzerami powoduje ,ze nie wazne jaki zawodnik trafi do Wisły ważne aby swoja dolę odebrać.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.02.2012, 20:25
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tego Janusza Gola,pamietam że kilka sezonów temu padało jego nazwisko w kontekście Wisły jak był w Bełchatowie,szkoda że zdecydowaliśmy sie na Wilka który jest typowym zawodnikiem defensywnym,a rozgrywanie czy strzelanie bramek mu nie wychodzi.
Ja uważam, że szkoda, ze decydowaliśmy się na wypożyczanie Boukhariego, Siwakowa i Nuneza, zamiast decydować się na kupno Gola. Mógłby stworzyć niezłą parę defensywnych pomocników z Wilkiem.

No ale nie ma co teraz rozpaczać.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.02.2012, 23:11
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._mlodej_wisly/

Ktoś może coś więcej o nim powiedzieć?
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Od: 05.2005

Stary 28.02.2012, 00:47
Warto by zainteresować się Pazdanem. Chłopak jest z Krakowa, a co ważniejsze istnieje podobnież możliwość wyciągnięcia go z Górnika bez wielkiego inwestowania. Widziałem go w meczu z Górnikiem i zagrał bardzo dobrze, a dziś dołożył brame z dystansu. Przydałby się Polak dla nawet minimalnego wyrównania proporcji w szatni. Obawiam się tylko, że jeśli już miałoby do czegoś dochodzić w kwestii transferu to raczej latem, nie teraz.
WPR
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.02.2012, 01:00
vilgefortis napisał(a):Wyświetl post
Warto by zainteresować się Pazdanem. Chłopak jest z Krakowa, a co ważniejsze istnieje podobnież możliwość wyciągnięcia go z Górnika bez wielkiego inwestowania. Widziałem go w meczu z Górnikiem i zagrał bardzo dobrze, a dziś dołożył brame z dystansu. Przydałby się Polak dla nawet minimalnego wyrównania proporcji w szatni. Obawiam się tylko, że jeśli już miałoby do czegoś dochodzić w kwestii transferu to raczej latem, nie teraz.

Ja myślę , że on zawita w lecie na Reymonta .Pojawiały się doniesienia prasowe , że Wisła się nim interesuje co jest logiczne .Po pierwsze jak wspomniałeś jest z Krakowa ( co prawda jest bodaj wychowankiem Hutnika ale mniejsza o to ), po drugie jest Polakiem , po trzecie może zabezpieczyć dwie pozycje - stopera i defensywnego pomocnika , po czwarte jest waleczny . Jako , że w lecie żegnamy się z Nunezem a nie wiadomo co z Sobolem jestem pewien , że w lecie pojawi się jego temat w klubie .

Osobiście jestem za .Oglądając mecz Górnik - Legia obok Nakoulmy najbardziej podobał mi się właśnie Pazdan .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów