The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2012, 10:40
Nie róbcie sobie jaj z tym, że kto kol wiek z tej ligi mógłby zastąpić Meliksona. Nie wierzę że w najbliższych kilku lub nawet kilkunastu lat po polskich boiskach będzie biegał lepszy piłkarz niż Melikson. Potencjał tego zawodnika w tym klubie i tak nie został wykorzystany bo on po prostu nie miał z kim grać. Braki Wisły a nie braki Meliksona obnażył Standard Liege i APOEL gdzie momentami go potrajali. Wystarczyło żeby był w tym klubie ktoś jeszcze kto potrafi wygrać pojedynek 1vs1 i dobrze podać aby odciążyć trochę Maora bo już przeciwnicy wiedzieliby że ktoś w tym klubie jeszcze potrafi grać prócz zawodnika z numerem 5. Tak wiem jest Iliev tylko w jego przypadku wszyscy widzieli że po meczu z Zaglębiem gdzie grał cały mecz wystawienie go w pierwszym składzie w Liege nie było najlepszym rozwiązaniem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.02.2012 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 26.02.2012, 10:54
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie róbcie sobie jaj z tym, że kto kol wiek z tej ligi mógłby zastąpić Meliksona. Nie wierzę że w najbliższych kilku lub nawet kilkunastu lat po polskich boiskach będzie biegał lepszy piłkarz niż Melikson. Potencjał tego zawodnika w tym klubie i tak nie został wykorzystany bo on po prostu nie miał z kim grać. Braki Wisły a nie braki Meliksona obnażył Standard Liege i APOEL gdzie momentami go potrajali. Wystarczyło żeby był w tym klubie ktoś jeszcze kto potrafi wygrać pojedynek 1vs1 i dobrze podać aby odciążyć trochę Maora bo już przeciwnicy wiedzieliby że ktoś w tym klubie jeszcze potrafi grać prócz zawodnika z numerem 5. Tak wiem jest Iliev tylko w jego przypadku wszyscy widzieli że po meczu z Zaglębiem gdzie grał cały mecz wystawienie go w pierwszym składzie w Liege nie było najlepszym rozwiązaniem.

Przecież takim zawodnikiem mial być Iliev, jaraliście się że wreszcie Maor ma z kim grać, to co już nie jest?

To, że Melikson odejdzie było tak samo pewne jak odejście Błaszcza czy Marcelo. Strata okrutna, ale coż zrobić, takie życie. Odejście Maora jest tak samo pewne jak podatki i śmierć, każdy umrze, do Basałaja też macie pretensje, że umrzecie?
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 26.02.2012, 11:01
westersyl czemu piszesz w tym zamiast naszym klubie? Nie identyfikujesz się z nim?

Ja mam pytanie co do estońskiego golkipera. Czy miał poważniejsze urazy w karierze? Pytam bo nie wiem jak wytłumaczyć u Sergieja bojaźliwość, unikanie kontaktu z rywalem co szczególnie widoczne jest w grze nad przedpolu i sytuacjach jeden na jeden. Jeżeli dodamy do tego kiepską grę nogami, łatwość w wyprowadzeniu z równowagi oraz, co jeszcze przed rokiem było u niego atutem, kierowanie defensywą to nie wygląda to dobrze.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 26.02.2012, 11:02
Ja się zgadzam z Tobą westersyl, ale gdy odejdzie Maor to kto według Ciebie powinien go zastąpić z piłkarzy znanych Ci i w miarę dostępnych dla Wisły? Moim zdaniem tylko Sobota. Waldek ma przyśpieszenie, drybling, strzał, dynamikę. Nie widzę innego kandydata.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.02.2012, 11:11
kpn napisał(a):Wyświetl post
Zostaje trzymac kciuki, ze sie znajdzie taki drugi Melikson Dudu Dahan nam cos znajdzie
Obawiam się , że będziemy dzieciom opowiadać wiele lat o tym jakiego kiedyś Wisła miała znakomitego piłkarza .Oby nie wnukom
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.02.2012, 11:16
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Ja się zgadzam z Tobą westersyl, ale gdy odejdzie Maor to kto według Ciebie powinien go zastąpić z piłkarzy znanych Ci i w miarę dostępnych dla Wisły? Moim zdaniem tylko Sobota. Waldek ma przyśpieszenie, drybling, strzał, dynamikę. Nie widzę innego kandydata.
WKS zostanie mistrzem i nie widzę powodu dla którego Waldek miałby odejść do innego polskiego klubu...
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.02.2012, 11:22
Jeżeli ktoś miałby go zastąpić z polskiej ligi to wydaję mi się, że tylko Traore z Lechii.

Sobota? Proszę was...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.02.2012, 11:23
westersyl napisał(a):Wyświetl post
A tam a ja żyję prawem natury, tym że nie lubi pustki. Trza być czasem trochę optymistą, a nie wszystko widzieć w czarno białych barwach.
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 26.02.2012, 11:31
Kto to jest Waldek Sobota?! :| Błagam...
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.02.2012, 11:32
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ktoś miałby go zastąpić z polskiej ligi to wydaję mi się, że tylko Traore z Lechii.

Sobota? Proszę was...
Traore? Proszę Cie...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2012, 11:39
Nie bądźcie śmieszni i żałośni,nie ma zawodnika w ekstraklasie, który mógłby zastąpić (godnie) Maora...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 26.02.2012, 11:39
To kogo? A poza tym Maor jeszcze jest w Wiśle i nie jest powiedziane, że odejdzie z Wisły latem. Trzeba cieszyć się z tego co mamy .
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2012, 12:06
Wiadomo, ale jego odejście jest nieuniknione i pewne. Kogo za niego, a kogo za Błaszczykowskiego, widzicie następcę Błaszcza na prawej stronie? Łobodziński? :] Nie ma następcy dla Błaszcza tak samo jak nie ma dla Maora...
Odpowiedz cytując
loory
Member

Od: 12.2011

Stary 26.02.2012, 12:14
a co myslicie o "Prezesie" z Gornika? wg mnie naprawde ciekawy zawodnik i tez sympatyczny ( nie psuej szatni) tzn mowie to na podstawie wywiadow z nim ( C + ) i programem " Turbo Kozak "
Here's the thing that makes life so interesting
the theory of evolution claims only the strong shall survive
maybe so, maybe so but the theory of competition says
just because they are the strong doesn't mean they can't get their asses kicked that's right
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 26.02.2012, 12:38
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, ale jego odejście jest nieuniknione i pewne. Kogo za niego, a kogo za Błaszczykowskiego, widzicie następcę Błaszcza na prawej stronie? Łobodziński? :] Nie ma następcy dla Błaszcza tak samo jak nie ma dla Maora...
Kosa był następcą Kuby. Potem przyszedł Łobo. Nie widzę następcy Maora, ale najbliżej do Maora chyba jest Sobocie.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2012, 12:44
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Kosa był następcą Kuby. Potem przyszedł Łobo. Nie widzę następcy Maora, ale najbliżej do Maora chyba jest Sobocie.
a następcą Głowy jest Jaliens:]... pisałem o godnych zastępcach, a jakim był Łobodziński każdy wie
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.02.2012, 13:06
loory napisał(a):Wyświetl post
a co myslicie o "Prezesie" z Gornika? wg mnie naprawde ciekawy zawodnik i tez sympatyczny ( nie psuej szatni) tzn mowie to na podstawie wywiadow z nim ( C + ) i programem " Turbo Kozak "
Nakoulma jest zajebisty gość Nie dość że świetny piłkarz, to jeszcze ten jego charakter i mentalność Ale myślę że jeśli będzie nadal tak grał to odejdzie gdzieś za granicę, chociaż chciałbym go zobaczyć w koszulce Wisły.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.02.2012, 13:23
Jak my możemy osiągać jakieś sukcesy jak co roku wymieniamy średnio 6-7 piłkarzy ?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.02.2012, 13:29
Ja też uważam, że Wisła zamiast wypożyczać co sezon jakiegoś kiepskiego Argentyńczka po to by za chwilę go oddać, powinna skupić się na budowaniu kadry na przyszłość... Ale pewnych ruchów transferowych nie unikniemy, jak na przykład sprzedaż Meliksona, który marnuje się w polskiej lidze.... Btw, to chyba nie dobry temat na tego typu rozmowy
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 26.02.2012, 13:33
po objerzebiu dwóch meczów na żywo ze Standardem podstawowy i w zasadzie fundamentalny zarzut z mojej strony to to iż Wisla jest obecnie zespołem grającym bojaźliwie...wszsytko inne jak na tej klasy klub jest wporzadku ale bojaźń zespołu jest okropna!! Brakuje trenera o bardzo duzej wiedzy taktycznej...bo Standard w tym roku ma zespol slaby personalnie a;le wygrali jako zespol... i niestety wina duza lezy po stronie trenera a nie zawodnikow ktorym nakreslono kiepski plan...dwa słabe mecze przeciw belgom...co nieznaczy ze nie ma postepu ale nie ma sie z czego cieszyc skoro odnosnikiem jest DNO DNA...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.02.2012, 14:17
Wtrącę swoje trzy grosze do dyskusji o Nunezie.
Oglądałem wczoraj przez spory przypadek mecz na szczycie włoskiej Serie A. Milan-Juve. Liga, której nie cenię, mentalność, której nie znoszę. Generalnie włoską piłkę mam okazje widzieć raz na rok.

Uderzyło mnie to, że lata lecą, cały świat coraz bardziej wyczulony na piłkarskie oszustwa, kartki za symulowanie, aktorzenie, proby wymuszania rzutów karnych i wolnych sypią się jak z rękawa a we Włoszech w meczu na szczycie, przy pełnej akceptacji sędziego można z grymasem na twarzy upaść będąc metr od przeciwnika, zwijać się z bólu, chwytać za twarz, której nikt nawet nie dotknął etc. Aktorzenie w pełnym rozkwicie.

I tak sobie myślę. Gervasio przybył do nas wprost z Argentyny. Z kultury piłkarskiej, która aktorstwo uważa za normalny składnik futbolowego rzemiosła. W której w każdym meczu jest kilka sytuacji w których europejski sędzia dałby kartkę za symulowanie, próbę wymuszenia, prowokowanie itd a jego argentynski odpowiednik nawet nie pomyśli o podniesieniu gwizdka do ust.

Dlatego, zbastujcie troche z tym napierdalaniem w Nuneza, bo facet w pol roku musi przestawic sie z zasad, ktore wpajano mu przez kilkanascie lat i ktore uwaza za naturalne. Na to potrzeba czasu. Do tego często są to po prostu odruchy a nie przemyslane zachowania, ktore można kontrolować.

A jesli ktos nie docenia go pod wzgledem czysto pilkarskim, to coz, moim zdaniem nie potrafi uwaznie patrzec.
Moze docenicie Gervasio, jak w jego miejsce dostaniecie latem jakis polski defensywny wynalazek, ktory co prawda prowokowal przeciwnika nie bedzie, za to bedzie mial problem z zagraniem pilki do przodu i przyjęciem tak, żeby mu nie odskoczyła. Ot, taki szczegol.

Facet ma 24 lata, jesteśmy jego pierwszym europejskim klubem, umiejętności techniczne i motoryczne na bardzo dobrym poziomie, możliwości rozwoju ogromne. Moim zdaniem - koniecznie wykupić.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.02.2012, 15:57
Koniecznie wykupić?

Gosc jest tak przeraźliwe słaby że dramat. DRAMAT.

Symptomatyczne niech będzie to że z nim na środku pomocy gramy gorzej niż w 10 na 11. Gosc jest pierwszym hamulcowym tej drużyny a tu że dobrze gra.

Może lewa obrona, ale w środku, a jak wykupimy to tu będzie grał, stanowczo nie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.02.2012, 17:01
Trzeba stabilizacji w zespole a nie ciagle wypozyczanie zawodnika by potem go nie wykupic. I jak w takim przypadku rozmawiac o zgraniu
Odpowiedz cytując
grudziadzanin
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.02.2012, 17:53
Na pasku na OS wyczytałem, że Małecki rozpocznie jutro treningi z ŁKS-em ..

Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.02.2012, 18:00
byłoby śmiesznie...
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.02.2012, 18:09
Niech Melikson czy Biton jak najszybciej odchodzą z Wisły, bo szkoda, żeby się tu marnowali.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.02.2012, 18:36
grudziadzanin napisał(a):Wyświetl post
Zostanie wypozyczony do konca sezonu
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.02.2012, 19:50
Wydaje mi się że Czekaj zapierniczył nam już 2 mecz pod rząd na R22!

Edit:
Nie oglądałem Orange Sport, ale szukam w necie, i nic nie ma o Małeckim, to już pewne że wypożyczony?
Powód: Mały
Ostatnio edytowane przez Fiti : 26.02.2012 o godz. 19:57.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.02.2012, 20:11
grudziadzanin napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tak, to już wiadomo ile warte są jego słowa... O tym, że nie zagra w innym polskim klubie niż Wisła.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 26.02.2012, 20:16
Macie, madrosci forumowego "eksperta"

filemon
Cytat:
Komorowski jest słabszy od Czekaja
Napisal to jeszcze w okresie przygotowawczym. Z cala powaga i pewnoscia. Trzeba zaznaczyc ze wtedy przecietny kibic Wisly widzial Czekaja w skladzie w... moze 2 czy 3 meczach.
Tak to jest, jak "spece" rodem z FM biora sie za robienie analiz...

------------------------------------------------
Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 26.02.2012 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów