|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Mój skład na Korone: 3-4-1-2 W zasadzie 3-5-2:
------------ Pareiko ------------- ----Lamey - Jaliens - Diaz--- Iliev - Garguła - Wilk - Kirm ----------------Melikson---------- ---------Genkow -- Biton------ |
|
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Już bez przesady. Nie gramy z III ligowcem, żeby tak lekceważyć obronę... 4 w obronie musi być, zwłaszcza skoro mamy tych obrońców jakich mamy. Jak będzie trzeba więcej dać do przodu to od tego są zmiany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
że niby jeszcze Diaz i Lamey do przodu jadą i w tyle zostają Jaliens i Wilk? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, Lamey i Diaz koncentrują się na defensywie bo i tak nie ma pożytku z akcji ofensywnych bocznych obrońców. Każde wyjście bocznego obrońcy to zagrożenie dla bramki Pareiki. Jak się nie ma materiału na nowoczesną grę skrzydłami to nie ma co udawać, że jest inaczej.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
już się nie mogę doczekać zwycięstwa w niedzielę, oby zwycięstwa! na koronę musimy zagrać bardziej skrzydłami i takimi dosłownie tzn dwóch zawodników musi biegać po bocznej lini aby max rozciągnąć grę a wtedy Melikson z gułą rozjadą ich w środku.
3:0 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie bedzie zadnej "rewolucji", moze Biton zagra za Genkova, ale reszta raczej po starym. I dobrze, nie ma co eksperymentowac i wszystko zmienic, tylko bo sie ostatnie 3 mecze zremisowalo! Ciekaw jestem co ten Jamroz pokaze, rozegral przeciwko Jadze dobry mecz. Nie chodzi mi tylko o bramki, lecz o cala jego gre: pomimo wysokiego wzrostu on jest szybki na pierwszych metrach, bardzo ruchliwy i ma dobra technike. Moze byc odkryciem Korony w tej rundzie i ciekawym zawodnikiem dla innych polskich klubow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mi się wydaje że wyjdziemy na Koronę tak :
Pareiko - Lamey, Czekaj,Bunoza,Diaz - Iliev,Wilk,Garguła,Melikson,Kirm - Biton Na oficjalnej było że kilku zawodników kontuzjowanych: Marko - ścięgna Achillesa Jaliens - kostka Iliev,Chavez - przeziębienie Jeśli Jovanovic się wykuruje to pewnie zagra za Lameya, Iliev z Chavezem też raczej będą gotowi aczkolwiek Osmana zostawiłbym na ławce bo ze Standardem słabo zagrał Od siebie dorzucę zmianę tak w 60 minucie jak Iliev już będzie słabł Michała Szewczyka za Ilieva Wynik liczę 3-1 po bramce Bitona, Meliksona i Garguły |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie no bez przesady - nie mozemy sobie pozwolic na gre trzema obroncami. Toz to samobojstwo jest. Nie ma mowy o remisie - na R22 musimy wygrywac wszystkie spotkania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W tym meczu, jeśli nie chcemy zając jakiegoś zaszczytnego 10 miejsca, obowiązuje tylko zwycięstwo. Innej opcji poprostu nie ma. I żadne tłumaczenia, że gramy co 3 dni i jesteśmy po odpadnięciu z LE. To dopiero początek sezonu. I w końu czas wygrywać bo końcówka coraz bliżej.
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Niestety, nie wierzę w nagłe przebudzenie naszych piłkarzy. Zwłaszcza z ostro grającą Koroną. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Na środku obrony powinien zagrać Czekaj z Jaliensem, który pokazuje ostatnio przynajmniej solidną formę. Chavez zagrał słabiej niż w poprzednich meczach, może odpoczynek dobrze mu zrobi.
Pareiko - Lamey, Czekaj, Jaliens, Diaz - Wilk, Garguła, Melikson, Kirm (Iliev) - Genkov, Biton Przy wspomnianej podrażnionej ambicji, przydałoby się zagrać ofensywniej. Nasza gra nie wygląda źle, brak zwycięstw jest spowodowany indywidualnymi błędami i jeśli je wyeliminujemy, to będzie dobrze. 2:1 dla nas.
Ostatnio edytowane przez Boruc : 25.02.2012 o godz. 13:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mój skład na Korone: 442
-------------------BITON ---------------------------GENKOV ---MELIKSON------------------------ILIEV -----------------GARGUŁA--WILK-------------------- ---BUNOZA--CHAVEZ--JALIENS--JOVANOVIC ---------------------PAREIKO------------------ Ewentualnie Lamey za Jovanovica. Kirm powinien zmienić na drugą połowę Ilieva. Jak Garguła jest w słabej dyspozycji to za niego Diaz (dobrze zagrał w Liege). |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Realnie rzecz biorąc o jakiekolwiek punkty może być jutro bardzo trudno.
Piłkarze są zmeczeni. Zmiennicy są (w większości) za słabi. Korona gra pressingiem, którego nie lubimy i nie potrafimy grać z takimi drużynami. Jak sie mecz ułoży, jak coś nie wpadnie na początku to może być podobnie jak z Polonią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Chavez w Liege najlepszy? Hmmm... kłóciłbym się zwłaszcza tym babolem w 4 minucie? Jaliens najlepszy mecz w Wiśle zagrał.
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
będą kibice Korony Kielce, czy jak zwykle nie?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
zastanawiam sie czy jeszcze kiedykolwiek zobacze od pierwszej minuty gre Wisly z 2 napastnikami i klasycznym ustawieniem 4-4-2
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasze gwiazdki wyprzedziło Podbeskidzie... Ja wiem, że dla stranieri Podbeskidzie to taki sam "no name" jak Polonia czy Ruch ale może spięli by jednak poślady bo robi się trochę śmiesznie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wygląda dobrze fizycznie, widać że na siłowni trochę popracował. Patrząc na niego nie obawiałem się już, że nagły podmuch wiatru zostawi nas z jednym stoperem w środku obrony.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cóż, widzę, że zabawy w trenejro trwają w najlepsze, zatem dołożę też coś od siebie.
1. Nie widzę Bitona na szpicy, wydaje mi się, że z racji umiejętności zbierania górnych piłek lepszy będzie Genkov, Biton mógłby grać tuż za nim. 2.Nikt nie potrafi się zastawić w Wiśle, a może i w całej lidze jak Nunez, i właściwie chłop ma zadatki na def.pomocnika, tylko musiałby wyzbyć się idiotycznych nawyków. 3.Meleks to typ plejmejkera, jak dla mnie wystawianie go na skrzydle to marnotrawienie potencjału jaki może płynąć z piłek rozgrywanych od środka. 4.Kirm jest o okropnej formie, chętnie zobaczyłbym na skrzydle Dragana. Alternatywą mogł by być na skrzydle Guła. Może warto by spróbować. tak więc mój skład wyglądał by mniej więcej tak. --------------Pareiko---------------- --------------------------------------- Jovanovic--Chavez--Czekaj--Diaz ---------------------------------------- ---Iliev-----Wilk-----Guła/Nunez--- ---------------------------------------- -------Melikson-----Biton------------ --------------Genkov----------------- Ustawienie dosyć eksperymentalne, ale wtedy nasza siła w ataku wyglądała by dosyć imponująco. Z wiślackim pozdrowieniem ![]() ![]()
Jak długo na Wawelu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
strach pomyśleć co by było gdyby taki Real zaczął grać 2 napastnikami skoro teraz strzela po 4,5 bramek na mecz
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
strach pomyśleć co by było gdyby taki Real zaczął grać 2 napastnikami skoro teraz strzela po 4,5 bramek na mecz
zachowaj proporcje - nie jestesmy Realem ....... nie jestesmy nawet Saragossą ....przez 90 minut nie oddajemy strzału w swiatlo bramki rezerwom Standardu ....
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 25.02.2012 o godz. 16:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
chodzi mi o sam fakt że liczba napastników/ustawienie nie przeklada sie bezposrednio na bramki. A jeszcze tak apropo grą dwoma napastnikami polecam oglądnąć jeszcze raz sytuacje Kirma ze Standardem jak ustawieni byli Biton/Genkov (jeden praktycznie wpadl na drugiego) to pokazuje jak mogłaby taka "współpraca" wygladac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
jeżeli przegrają jutro to trzeba zrobić roz....... prawdziwy roz.......!!!!! Piłkarze jak podejdą to pokazać Fuckersa a basałajowi nawciskać jak tylko sie da!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Dajcie sobie spokój z tą zabawą w trenera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Hmm takie ustawienie było by ciekawe ale w przypadku:
--------------------Pareiko------------------ ----------------------------------------------- Jovanovic/Lamey--Jaliens--Czekaj--Diaz ----------------------------------------------- -------Jirsak--------Wilk------Nunez------ ---------------------------------------------- ---------------------------------------------- --------------Iliev---------Melikson--------- --------------------Biton--------------------- W drugiej połowie wpuściłbym Gargułę za Ilieva, Kirma za Jirsaka(tak, Kirma na środek, jestem ciekaw jak by to zagrało) oraz Szewczyka za Meliksona przy dobrym wyniku(chyba jeszcze trenuje z pierwszą drużyną nie?). Lub 4-4-2 -------------------Pareiko------------------ --------------------------------------------- --Jova/Lamey--Jaliens--Czekaj--Diaz-- --------------------------------------------- ------------Jirsak-----Nunez-------------- --------------------------------------------- ---Iliev-------------------------Melikson-- ---------Genkov-----Biton---------------- Tylko, że nie mamy napastnika na zmianę. Chyba że Szewczyk. Moim zdaniem w ustawieniu 4-4-2 należy dać szansę Jirsakowi bo jest(jak chce) bardziej kreatywny od Wilka a akcje same układać się nie będą w takim ustawieniu. Łatwiej o rozegranie jest w 4-2-3-1. A Czarek jeden mecz może odpocząć by potem na pełnej k*rwie znowu cisnąć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie ma co kombinowac ze składem bo i tak zagramy 4-2-3-1 a nawet jak przegramy z Korona to w nastepnym meczu i tak bedziemy grali na 1 napastnika. Trzeba odpowiedniej osoby zeby przejrzała na oczy, ze Wisła MUSI grac 2 napastnikami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Zgadzam się ale Wisła nie ma na dzień dzisiejszy napastników którzy mogliby grać razem .Ktoś już zauważył , że Biton i Genkow częściej na siebie wpadają niż sobie pomagają. Dwójka napastników w konfiguracji powiedzmy Piech - Genkow bądź Biton - Nakoulma jak najbardziej natomiast Biton - Genkow kompletnie się nie sprawdza . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Musza wygrać. Szkoda by nabic tyle punktów w pucharach a za rok nie zagrac tam.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|