The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2012, 08:48
Dariook, decyzja co do Małeckiego była słuszna. Oceniam po przeczytaniu wywiadu z PM jak i obserwacji tej całej burzy medialnej.

Ja nie mam pretensji do Małego o to, że chciał się ukarać jakoś za złą formę. Ale zrobił to w najgorszy możliwy sposób. Trener w drużynie to świętość, masz wykonywać jego polecenia i koniec. Jesteś napastnikiem, każe Ci grać na lewej obronie i nie wychodzić za połowę to pokornie zajmujesz miejsce w defensywie - i tyle. Nie dyskutujesz. Powiesz że nie radzisz sobie w defensywie? To co z Ciebie za piłkarz. Zaczniesz dyskutować? Polecą na Ciebie joby. Tak to działa tam, gdzie piłka jest na naprawdę wysokim poziomie. My tutaj takie wzorce chcemy wprowadzać. Piłkarz ma mieć bezgraniczne zaufanie do trenera w kwestii szeroko rozumianej piłki nożnej. Zdejmuje Cię w 67 minucie a nie w 45? Możesz być wkurzony, ale na siebie, nie możesz złamać żadnych reguł. I jeżeli chcesz przyjąć jakąś karę za zły mecz to nie idziesz do trenera mówiąc że nie chcesz grać - wtedy naprawdę prędko już nie zagrasz. To takie logiczne - źle mi poszło, uważam że zasłużyłem na jakąś karę, oddaję się do dyspozycji trenera, proszę o wskazówki jak i co dokładnie poprawić. Ja rozumiem że Patryk jest wybuchowy. Że ma temperament. Ale jest hierarchia. Ksiądz za krytykę biskupa zostaje zawieszony. Robol za agresywne podbicie do majstra zostaje wyp.... dyscyplinarnie. Więc jak piłkarz podchodzi w ten sposób do trenera, to uważasz że trzeba siąść i rozmawiać? On jest dorosły. Widać nie do końca dojrzały. Trzeba wiedzieć, jak się zachować. Zrobił błąd, teraz słusznie za niego zapłaci. Oby w przyszłym sezonie dalej grał w Wiśle i zaczął prezentować poziom jakiego od niego wymagamy.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.02.2012, 08:52
Dariook napisał(a):Wyświetl post
W 1906 % Się z tobą zgadzam.

Szkoda się rozpisywac nad wszystkimi tymi co obrażali tutaj Maleckiego. Gówno wiedzą o sprawie i w dodatku wyciągają wnioski na podstawie brukowcow.

Jedynie poszkodowana na tym zamieszaniu pozostanie Wisła. Bo najprościej wy.......ic i zniszczyć niż siąść, porozmawiać i osiągnąc porozumienie. Powinno być jak w Rodzinie, prać swoje brudy w czterech ścianach a nie oficjalnie .......ić dla prasy jak to zrobił Moskal !!!
I to jest trener? Oficjalnie niszczyć pilkarza?
Co by się w drużynie nie działo to powinien trzymać język za zębami. Wykazać się dyplomacja, jak to robił Maaskant.
W takim razie Mały powinien, zdejmowany z boiska, miło podziękować trenerowi, przybić piątki kolegom na ławce, pośpiewać z kibicami po meczu, a dopiero w szatni skopać ławkę, parę kur.w rzucić, pogryźć taboret. Wtedy byłoby w rodzinie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.02.2012, 09:00
Zaznaczam że nie bronię Maleckiego, źle zrobił i powinien ponieść konsekwencje ... Ale to powinno się odbyć w inny sposób. Moskal nie powinien nic gadać na konferencji i kropka!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.02.2012, 09:19
Panowie i Panie dziś mamy wielkie piłkarskie święto z udziałem naszego klubu. Myślę, że na jeden dzień możemy zamknąć ten temat i skoncentrować się na meczu.
Obiecuje jutro o rano otworzyć ten temat.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 24.02.2012, 15:30
„Żuraw” poinformował, że z końcem lutego oficjalnie kończy karierę piłkarską.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raca_do_wisly/

Karierę to On tak naprawdę zakończył z końcem ubiegłego sezonu, ale jednak smutno trochę...
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 24.02.2012, 17:51
Ale najważniejsze, ze chce w Wisełce pracować, dla jej dobra i sukcesu, swoją przecież znaną twarzą będzie pomagał i działał na rzecz Wisły, a nie jak co poniektórzy...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.02.2012, 20:01
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
W takim razie Mały powinien, zdejmowany z boiska, miło podziękować trenerowi, przybić piątki kolegom na ławce, pośpiewać z kibicami po meczu, a dopiero w szatni skopać ławkę, parę kur.w rzucić, pogryźć taboret. Wtedy byłoby w rodzinie.
sorry za OT, ale podoba mi się Twój nowy awatar
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 24.02.2012, 20:15
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Zaznaczam że nie bronię Maleckiego, źle zrobił i powinien ponieść konsekwencje ... Ale to powinno się odbyć w inny sposób. Moskal nie powinien nic gadać na konferencji i kropka!
No to co miał zrobić ? I tak by się wydało ... Macie schizy
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.02.2012, 21:39
FraMat napisał(a):Wyświetl post
sorry za OT, ale podoba mi się Twój nowy awatar
Bo Pareiko to wariat czystej wody...ale to nasz wariat i za to go lubię, bo nie obraża się na drużynę, a poprzez jego zachowanie widać, że niesamowicie zależy mu na grze w tym klubie i na zwycięstwie w każdym meczu ( podobne zachowanie miało już miejsce w meczu z Legią, gdzie w drodze do szatni zdążył zdemolować jeszcze kawałek korytarza).
I choć ostatnio zdarzają mu się głupie błędy, to jednak jest ziarno prawdy w powiedzeniu, że dobry bramkarz musi mieć w sobie coś z wariata
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.02.2012, 22:09
A tymczasem Pawełek robi karierę
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...___Jestem.html
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.02.2012, 23:12
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Bo Pareiko to wariat czystej wody...ale to nasz wariat i za to go lubię, bo nie obraża się na drużynę, a poprzez jego zachowanie widać, że niesamowicie zależy mu na grze w tym klubie i na zwycięstwie w każdym meczu ( podobne zachowanie miało już miejsce w meczu z Legią, gdzie w drodze do szatni zdążył zdemolować jeszcze kawałek korytarza).
I choć ostatnio zdarzają mu się głupie błędy, to jednak jest ziarno prawdy w powiedzeniu, że dobry bramkarz musi mieć w sobie coś z wariata
A właśnie ja bardzo się z tego cieszę. Widać że Sergiej ma jaja, przyda się ktoś taki w drużynie I uprzedzając tych którzy zaraz pojadą mi z Patrykiem - Złość trzeba ukierunkować w dobry sposób

Oldpara napisał(a):Wyświetl post
A tymczasem Pawełek robi karierę
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...___Jestem.html
Szczerze mówiąc - nic tylko się cieszyć Swoją drogą zawsze było mi go trochę "szkoda" Nieraz bronił strzały nie do obrony, no a czasem wpuszczał takie babole że szkoda gadać

@DOWN: Tym bardziej że naprawdę Mariusz był materiałem na bardzo dobrego bramkarza. Szkoda że tak późno miał szansę rozwinięcia talentu
Ostatnio edytowane przez Reserve : 25.02.2012 o godz. 00:10.

Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Stary 24.02.2012, 23:42
Bramkarz to w ogóle niewdzięczna pozycja. Napastnik kilka meczów nic nie strzeli, później gol i już go wszyscy chwalą. A bramkarzowi wystarczy jeden błąd i już jadą jak po burej suce.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.02.2012, 12:26
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Dudu Dahan o Bitonie.
Tego chłopa to chyba można postawić w Sevres jako wzorzec Żyda. Jak tylko coś nie idzie po jego myśli to zaczyna robić szum i naciskać takimi wywiadami na kibiców i Moskala...chociaż teraz ma rację

@willow
willow napisał(a):Wyświetl post
No to się zdecyduj, robi szum, czy ma rację.
A to nie można robić szumu jednocześnie mając rację ?
Ostatnio edytowane przez riv : 25.02.2012 o godz. 12:34.

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 25.02.2012, 12:32
riv napisał(a):Wyświetl post
Dudu Dahan o Bitonie.
Tego chłopa to chyba można postawić w Sevres jako wzorzec Żyda. Jak tylko coś nie idzie po jego myśli to zaczyna robić szum i naciskać takimi wywiadami na kibiców i Moskala...chociaż teraz ma rację
No to się zdecyduj, robi szum, czy ma rację.
Bo według mnie, ma rację.
Kiedyś byłem przeciwnikiem Bitona (po meczu u siebie z Odense), ale chłopak mnie przekonał do siebie i uważam, że Jego wartość dla zespołu jest większa, niż Genkova.
To, że nie gra lub wchodzi na 10 minut, to jak dla mnie albo pomyłka Moskala, albo faktycznie naciski ze strony Basałaja.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.02.2012, 12:33
riv napisał(a):Wyświetl post
Dudu Dahan o Bitonie.
- Wisła to wspaniały klub, mój ulubiony w Polsce. Nie chcę na tych ludzi powiedzieć złego słowa. Ale przecież każdy widzi, że sytuacja z Bitonem jest bardzo, bardzo dziwna

Jest dziwna i to bardzo bo Genkov nic nie strzela. Co z tego, ze trafił w 1 meczu ze Standardem jak w pozostałych w ogole, nawet w sparingach. Z sytuacją Bitona Dahan ma całkowitą racje
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 25.02.2012 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.02.2012, 12:33
No cóż nam zostaje. Myślę że wyjście jest jedno. Młoda Ekstraklasa na pół roku, nie możemy sobie pozwolić żeby jakiś menedżer nam skład ustalał w gazetach. No bez jaj, trzeba się szacować.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.02.2012, 12:36
Dudu Dahan dodał również, że latem odejdzie Melikson. Według mnie jest to w 99% pewne. Wisła zarobi na nim pewnie ze 3-4 miliony euro. 1/3 tej kwoty wyda na załatanie wszystkich powstałych dziur i budowanie zespołu zacznie się od nowa.

Powiem szczerze, że jak pomyślę o tym sprowadzaniu masowego szrotu, to aż mnie głowa boli.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.02.2012, 12:37
Tutaj jest troche dłuzszy wywiad z Dudu Dahaniem o Bitonie
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ad_229635.html

Dahan zauwaza tutaj jedna bardzo wazna rzecz:
A dlaczego oni nie mogą grać razem? Skoro Drogba mógł grać razem z Anelką w Chelsea, to Genkow nie może z Bitonem? Taktyka Wisły była taka, jakby to jej wystarczało 0:0

I jeszcze jedna bardzo wazna rzecz
Pracuję również ze Standardem, znam ten klub. Mają tam teraz najgorszy zespół w ostatnich dziesięciu latach. Szkoda, że Wisła tego nie wykorzystała.

Wszyscy wiedza, ze byla szansa na awans ale trzeba było grac odwaznie od poczatku a nie na 0-0.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 25.02.2012 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.02.2012, 12:47
Biton nie gra bo Wisla go nie wykupi, proste i logiczen. Wiadome ze Kaziu bedzie stawial na Genkova bo ten ma jeszcze chyba 2 lata kontraktu ( poprawic mnie jkc ) nic nowego. Szkoda wielka bo Biton by nam sie bardziej przydal niz Genkov.
Jestem ciekaw jak by to bylo gdyby Genkov zagral za plecami Bitona...
HONDA - THE WAY OF LIFE
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.02.2012, 12:51
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Dahan zauwaza tutaj jedna bardzo wazna rzecz:
A dlaczego oni nie mogą grać razem? Skoro Drogba mógł grać razem z Anelką w Chelsea, to Genkow nie może z Bitonem? Taktyka Wisły była taka, jakby to jej wystarczało 0:0

Truje na wszystkich naszych forach o 442 i widzę że takiemu Moskalowi trudno to przetestować nawet na Sandecji. To już Skorża jest mądrzejszy bo ciągle chciał klasyczną "9" do pary z Ljuboją.

Jaki jest problem RAZ wystawić skład Pareiko - Jovanovic (Lamey), Jaliens, Chavez, Bunoza - Iliev (Kirm), Wilk, Garguła (Sobolewski), Melikson - Genkov -Biton ? Zaryzykujmy np z Koroną. I tak wygramy... a może w końcu strzelimy 3 bramki?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.02.2012, 13:05
Pracuję również ze Standardem, znam ten klub. Mają tam teraz najgorszy zespół w ostatnich dziesięciu latach. Szkoda, że Wisła tego nie wykorzystała.

Wszyscy wiedza, ze byla szansa na awans ale trzeba było grac odwaznie od poczatku a nie na 0-0.
Tu akurat Dahan Ameryki nie odkrył - widać było, że Standard jest obecnie żałośnie słaby. Sama ich taktyka w obu meczach na to wskazywała.

M.Pawełek napisał(a):
- Jeśli nie wejdziemy, będę musiał odjeść. Takie są przepisy. Mój kontrakt wygasa z końcem obecnego sezonu, a na tym poziomie rozgrywkowym zawodnik zagraniczny (druga liga - dopisek mój), który ukończył 30. rok życia, nie może podpisać nowej umowy - opowiada Pawełek na łamach "Dziennika Polskiego".
To mnie zaciekawiło najbardziej w wywiadzie z Pawełkiem. Ciekawe czy u nas w pierwszej dałoby się tak zrobić (chodzi głównie o przepisy UE)?

szachmat napisał(a):Wyświetl post
No cóż nam zostaje. Myślę że wyjście jest jedno. Młoda Ekstraklasa na pół roku, nie możemy sobie pozwolić żeby jakiś menedżer nam skład ustalał w gazetach. No bez jaj, trzeba się szacować.
Myślę, że Basałajowi spadłby kamień z serca, a i Moskal miałby czystsze sumienie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.02.2012 o godz. 13:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.02.2012, 13:49

A Wisła to ma teraz najlepszy zespół na przestrzeni ostatnich 10 lat?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2012, 13:58
Reser napisał(a):Wyświetl post
A Wisła to ma teraz najlepszy zespół na przestrzeni ostatnich 10 lat?
Ostatni porównywa lny sukces to rok 2002 wiec wygląda na to że mamy najlepszy na przestrzeni ostatnich 10 lat !
Odpowiedz cytując
Raul TS
Member

Od: 11.2002

Stary 25.02.2012, 14:12
Tak jak my myśleli tak też pewnie podobnie myśleli kibice Standardu , gramy z szóstą drużyną jakieś ligi Polskiej , która prawie tyle razy wygrała co przegrała w swojej lidze i my chociaż w dołku to jej nie pykniemy na ten czas jesteśmy jakby nie patrzeć trzecia drużyną ligi Belgijskiej.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.02.2012, 00:31
Reser napisał(a):Wyświetl post
Dudu Dahan dodał również, że latem odejdzie Melikson. Według mnie jest to w 99% pewne. Wisła zarobi na nim pewnie ze 3-4 miliony euro. 1/3 tej kwoty wyda na załatanie wszystkich powstałych dziur i budowanie zespołu zacznie się od nowa.

Powiem szczerze, że jak pomyślę o tym sprowadzaniu masowego szrotu, to aż mnie głowa boli.

Brawo!!

Odejdzie jedyny napastnik ktory potrafi strzelic na bramke

i odjedzie jedyny pomocnik ktory potrafi wzisasc pilke i zrobic z nia cokolwiek

zapewne z tych 3-4 baniek ,Bogus kupi jakiegos strzleca wyborowego za 200 tys Euro ,i karze za to dziekowac,ze wogle cos na Wisle daje.

ciemnosc widze za pol roku ,ciemnosc.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.02.2012, 01:36
Cytat:

Ehhh.......a mać. Już zapomniałem, że w obecnych realiach, taki piłkarz po prostu musi odejść. Już czekam na jakiegoś Sebastiana Milę, albo innego cudaka z odzysku.
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Stary 26.02.2012, 10:08
W sumie dobrze, bo za dużo jęczenia było, ale mówiłem, że temat Małego szybko się rozmyje jak się zamknie na trochę
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 26.02.2012, 10:21
Myślę, że Maora może zastąpić tylko Waldemar Sobota. Będzie jednak go ciężko wyciągnąć ze Śląska.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.02.2012, 10:25
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Maora może zastąpić tylko Waldemar Sobota. Będzie jednak go ciężko wyciągnąć ze Śląska.
Nie żartujmy już z tego, że kogoś poniosło i użył takiego porównania.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.02.2012, 10:28
Zostaje trzymac kciuki, ze sie znajdzie taki drugi Melikson Dudu Dahan nam cos znajdzie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów