The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2012, 09:24. [19 kolejka] 2012-02-26 17:00 Wisła Kraków Korona Kielce
Wracamy do naszej ligi. Bardzo ważny mecz.
Dla mnie teraz okażę się czy Moskal powinien być trenerem Wisły.

Jeśli potrafi zmotywować zawodników do gry w naszej szarej T mobile to będzie z niego dobry trener
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.02.2012, 09:37
Ciekawe czy przyjadą kibice Korony, czy znów stchórzyli? Liczę że za Genkova zagra Biton, środek obrony oczywiście Czekaj i Chavez.
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.02.2012, 09:50
Oczywiście, że nie przyjadą. U nas ktoś pauzuje za kartki?
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.02.2012, 09:58
Nie wyobrażam sobie braku motywacji na ten mecz - z Koroną sąsiadujemy w tabeli i ewentualna wtopa oznacza, że wyprzedzają nas oni i nawet może Podbeskidzie. A więc w negatywnym scenariuszu- możliwe jest budzące złe skojarzenia 8 miejsce po tej kolejce.

Jednocześnie drużyny z miejsc 4-5 Lech i Ruch grają mecz ze sobą więc przy zwycięstwie z Koroną jest szansa na awans w tabeli przynajmniej o jedno oczko.

Innymi słowy- to mecz o bardzo dużą stawkę i to musi trener zawodnikom uzmysłowić. Korona - wiadomo zagra agresywnie i ostro, na pewno się nie położą na boisku.

Liczę na występ Bitona w pierwszym składzie. Nie uwierzę, że jest w tak słabej formie, że nawet w Lidze nie zasługuje na dłuższy czas gry.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.02.2012, 11:12
Po dwoch remisach trzeba w koncu wygrac. Gramy u Siebie i 3pkt to jest koniecznosc. Nie słuzy Nam gra co 3 dni wiec na pewno bedzie ciezko ale damy rade. Nie mozna sobie pozwolic na wiecej strat punktowych w lidze.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 24.02.2012, 11:25
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Wracamy do naszej ligi. Bardzo ważny mecz.
Dla mnie teraz okażę się czy Moskal powinien być trenerem Wisły.

Jeśli potrafi zmotywować zawodników do gry w naszej szarej T mobile to będzie z niego dobry trener
Zgadzam się ale do motywacji dodał bym jeszcze jedną sprawę:

Rotację w składzie, winą Maskanta było to że uparcie stawiał na tych samych zawodników.

Scenariusz prosty z serii jak każdy gra z Wisłą: Korona zagęszcza środek pola i stosuję pressing nasi się gubią i tak w koło Macieju.

Na Koronę:

Pareiko
Jovanovic - Chavez - Jaliens - Diaz
Kirm - Wilk - Melikson
Genkov - Biton

Ale stawiam że wyjdziemy w takim samym zestawieniu jak na Standard tylko za Jaliensa Czekaj.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.02.2012, 11:36
Ajax napisał(a):Wyświetl post

Na Koronę:

Pareiko
Jovanovic - Chavez - Jaliens - Diaz
Kirm - Wilk - Melikson
Genkov - Biton
Ajax, ja też widziałem że Wisła o dziwo lepiej grała w 10 ze Standardem, ale lepiej jednak w 11 grać, niech się w końcu nauczą
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.02.2012, 12:15
nie oszukujmy sie to mecz prawdy , jak teraz nie przestawimy sie LE->TME , to juz nie w tym sezonie i skonczymy jak Lech
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.02.2012, 12:24
Po wyjazdowej klęsce w LE (z Twente?) była Legia i wiadomo jaka gra, jakie zaangażowanie i jaki wynik... Myślę, że remis z Koroną będzie sukcesem. W przypadku porażki spadniemy pewnie na 8 miejsce.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 24.02.2012, 13:24
tylko ze w Eschede zostalismy rozjebani , co przelozylo sie na brak wiary i checi na Lazienkoweskiej

mam naiwna i optymistyczna nadzieje , zwlaszcza po wyczynach Pareiki po gwizdku , ze wczorajszy wynik (otarcie sie o awans jakby na to nie patrzec) wywola podraznienie ambicji i pokazanie na tle Korony na co nas stac !!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 24.02.2012, 14:06
Jak zwykle kolejny żałosny post thechrisa. Zastanawiające jest po co ten człowiek tu pisze. Remis z Korona to dla niego sukces, no tak , ale my mamy wszystko przegrać i z każdym według niego, więc każdy remis z kimkolwiek to niby-sukces, jednak żenada.

Co do meczu z Koroną to rzecz jasna jesteśmy faworytem i cele jest prosty , trzy punkty. To o tyle ważne, że 4 drużyny z czołówki grają pomiędzy sobą i stracą punkty. Gramy więc i wygrywamy.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.02.2012, 14:41
Na miejscu Moskala ustawil bym pilkarzy 4-4-2
Pareiko - Jovanovic Czekaj Chavez Diaz - Iliev Wilk Melikson Kirm - Genkov ,Biton

czyli rzucic wszystkich ofensywnych pilkarzy na boisko powinno to dac lepszy skutek niz granie 4-5-1 z ktorego nie wiele wynika ,a znajac zycie ktos znów sie przyczyni do kretynskiego gola wiec wynik trzeba bedzie gonić
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.02.2012, 14:46
pikey napisał(a):Wyświetl post

Innymi słowy- to mecz o bardzo dużą stawkę i to musi trener zawodnikom uzmysłowić. Korona - wiadomo zagra agresywnie i ostro, na pewno się nie położą na boisku.

Liczę na występ Bitona w pierwszym składzie. Nie uwierzę, że jest w tak słabej formie, że nawet w Lidze nie zasługuje na dłuższy czas gry.
Teraz każdy mecz będzie o konkretną stawkę. Nie ma, że możemy sobie coś odpuścić albo stracić punkty. I jeszcze wieczór trzeba trzymać kciuki aby Ruch zremisował z drugim obok Warty klubem z Poznania. Nie dość że musimy wygrywać to inni muszą w czape dostawać.

Biton powinien zagrać,bo Genkow nie daje nam absolutnie nic. Typowy grajek za kilkaset tysięcy euro. Raz zagra dobrze innym razem w piłkę nie trafi. Żadne to dla mnie zaskoczenie te wachnięcia formy. Taka klasa zawodnika. Dlatego trzeba korzystać ile się da z tego, że Biton u nas jeszcze kopie. W końcu za o mu płacimy. Nie wiem dlaczego aż tak bardzo ogranicza się jego grę w drużynie. Liczą na to, że Belgowie zejdą z ceny,bo Izraelczyk mało gra. Traktowanie w ten sposób gościa o takiej skuteczności to robienie sobie samemu na złość. Nic więcej.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 24.02.2012, 15:06
licoo napisał(a):Wyświetl post
Ajax, ja też widziałem że Wisła o dziwo lepiej grała w 10 ze Standardem, ale lepiej jednak w 11 grać, niech się w końcu nauczą
@licco siła przyzwyczajenia

W środku miał być jeszcze Jirsak.

Garguła coraz lepiej sobie radzi ale brakuje mu siły i dynamiki więc może zmiana w 60 minucie na pomęczonego przeciwnika.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.02.2012, 16:06
Korona w sumie gra cały czas to samo, ostry pressing i odbiór a potem na afere i niech sie dzieje.
Zawsze w obwodzie umiejący wykonywać rzuty wolne Vukovic.

Dirty Rat i Ivica powinni linię defensywną wykartkować, moze wtedy bedzie łątwiej, dopóki tego nie zrobią pewnie bedzie ostra walka i kości będą trzaskały.
Genkov czy Biton ? Chyba dałbym szansę Dudu.
Tylko mi sie wydawało, czy wczoraj Jaliens zagrał w porządku ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.02.2012, 16:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Najlepszy jego mecz u nas.
Odpowiedz cytując
qbx126
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 24.02.2012, 16:34
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Najlepszy jego mecz u nas.
Mozliwe, mozliwe. A w dodatku warto tez spojrzec na gre Chaveza. Wg mnie znacznie lepszy wystep w porownianiu z tymi z rundy jesiennej. Chyba powoli wraca "dawny" Chavez.
Odpowiedz cytując
kozimtsw
Member

Od: 07.2004

Stary 24.02.2012, 16:50
Panowie, tutaj nie ma się co rozmieniać na drobne! Od zwycięstwa z koroną rozpoczynamy Nasz marsz po mistrzostwo Polski! Będzie niezmiernie trudno,ale my dysponujemy na tyle silnym składem, aby pokonać każdą drużynę w ekstraklasie !! Minimum, jakie musimy osiągnąć to zdobycie pucharu i drugie miejsce w tabeli (tuż za Śląskiem oczywiście) Jednak zróbmy wszystko, aby być w podwójnej koronie! Wierzę w to, bo nie jesteśmy ogórkami, to my mamy wychodzić na murawę, a przeciwnikowi w tym momencie muszą uginać się nogi w kolanach! Bitona w ataku sobię życzę !
TS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 24.02.2012, 17:39
Chavez zagral wczoraj najwieksza pyte z obroncow , Kew niezle a najlepszy byl Diaz

Osman zagral dramat i tylko dlatego ze Tchite nie spodziewal sie az takiej wystawki nie padl gol dla Standardu
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.02.2012, 18:07
Korona w sumie gra cały czas to samo, ostry pressing i odbiór a potem na afere i niech sie dzieje.
Zawsze w obwodzie umiejący wykonywać rzuty wolne Vukovic.

Dirty Rat i Ivica powinni linię defensywną wykartkować, moze wtedy bedzie łątwiej, dopóki tego nie zrobią pewnie bedzie ostra walka i kości będą trzaskały.
Genkov czy Biton ? Chyba dałbym szansę Dudu.
Jaliens wczoraj zagrał adekwatnie do kwoty jaką u nas zarabia. Czyli naprawdę nieźle.

Ten mecz naprawdę może być kluczowy. Jeżeli piłkarze zagrają na 100% to jest szansa na to aby rywali gonić, a nie plątać się w środku tabeli...
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.02.2012, 18:20
Żeby wygrać nasi muszą zagrać z jajem i odrobiną ambicji, Korona ostatnio zagrała dobre spotkanie z Jagą a z nami na pewno nie braknie im ambicji
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2012, 19:02
Bardzo trudny mecz, z bardzo niewygodnym przeciwnikiem. Nie idzie nam z drużynami grającymi twardo, pressingiem, genrelanie na remis. Jeszzce po meczu pucharowym zakończonym odpadnięciem
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.02.2012, 19:23
teraz przydałby sie Maaskant zeby zrobić szopkę jaka Korono to chamy zeby ustawić sobie sędziów przed meczem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.02.2012, 19:32
3 remisy z rzędu ? wątpie
Mecz choc trudny to mysle,ze spokojnie na przelamanie i 3pkt
Licze obejrzec Bitona i skuteczny w koncu mecz w naszym wykonaniu
3:0
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.02.2012, 19:57
Wydaje mi się, że Biton wyjdzie 1 w składzie,ale nie dlatego, że genkov nie strzela, tylko dlatego, że est strasznie poobijany po ostatnim meczu .. widizeliśmy zdjęcia
ale do sedna .. ciekaw jestem jak dudu znowu strzeli jak zachowa sie Moskal, czy znowu wroci do swojego ustawienia z Genkovem na szpicy, z uporem maniaka..
Odpowiedz cytując
dido
Member

Od: 08.2005

Stary 24.02.2012, 20:41
teraz przydałby sie Maaskant zeby zrobić szopkę jaka Korono to chamy zeby ustawić sobie sędziów przed meczem.
Mógłbyś to przetłumaczyć na jakiś bardziej zrozumiały język?
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 24.02.2012, 20:42
~~~~~~~~~~ Siergiej ~~~~~~~~~
Michael ~~ Osman ~~ Michał ~~ Junior
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~ Czarek ~~ Łukasz ~~ Gervasio ~~
~~~~~~~~~~~ Maor ~~~~~~~~~~
~~~~~~~~ Ivica ~~ Dudu ~~~~~~~

Chciałbym zobaczyć Wisłę w takim ustawieniu. Myślę, że w obecnym składzie personalnym i sposobie gry jakie preferuje Moskal jest ono korzystniejsze od obecnego.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.02.2012, 21:11
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
3 remisy z rzędu ? wątpie
Mecz choc trudny to mysle,ze spokojnie na przelamanie i 3pkt
Licze obejrzec Bitona i skuteczny w koncu mecz w naszym wykonaniu
3:0
heh, przypomnij sobie sezon, w którym zajęliśmy 8 miejsce...
a ten sezon jak dla mnie jest bliźniaczo podobny do tamtego
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.02.2012, 21:40
Biton do składu i może 1:0 wymęczmy.
..
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.02.2012, 21:45
8 miejsce to się na razie Kuchenkorzowi się szykuje, już trójkę w Chorzowie dostają
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów