|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Większość tego dwumeczu graliśmy w osłabieniu. To też o czymś świadczy. Teoretycznie Standard powinien mieć łatwiej. Bolą te remisy, bo Belgowie gówno pokazali nie piłkę. Człowiek się zawsze łudzi ,że Wisła jakimś ,szczęśliwym trafem , jakaś bramkę trafi. Albo ładny gol Guły, Meliksona czy Ilieva. Albo farfocel Genkova. Za rzadko wpada ta piłka do siatki.
To jest trzeci mecz o punkt i trzeci remis. To jest bardzo zły prognostyk na przyszłość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Z Wisła jestem od lat 70-tych i śmieszy mnie totalna krytyka Cupiała, zwyczajnie śmieszy . ![]() Sam mam wiele wobec sponsora krytycznych uwag, ale lepszego nie ma w Polsce, jak dotąd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Nie .......... Dla mnie dobrze, że polegli, bo już miałem moralniaka , że wszyscy jeżdza na puchary a ja nie mogę od Skonto chać, gdyż czasu brak...Oby wypaliło i będę jeździł od nowa ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Pytanie kiedy znów zagramy w pucharach czy LE ? bo po tym sezonie to widzę to cieńko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Wisełko dzięki za walkę! ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
To może ja podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami z tego meczu.
Ogólnie rzecz biorąc to tragedii nie ma. Smutno się rozstawać z pucharami ale takie jest życie. Teraz musimy się skupić na lidze i PP. Byłem zdziwiony taktyką Moskala i usposobieniem zawodników do tego meczu. W meczu w Krakowie grając w 10 stłamsiliśmy Standard! Walka do upadłego, ciągły pressing i szybka wymiana piłki. Fajnie się to oglądało. Niestety niewiedzieć czemu dzisiaj wyglądaliśmy jak przestraszone dzieci w pierwszy dzień szkoły. Zero agresywności, wysokiego wyjścia po piłkę, zagrania pressingiem, o szybkiej wymianie piłki nie wspominając. Grając w ten sposób trudno sobie stworzyć okazje do zdobycia bramki. Dodatkowo nie wiem czemu Melikson przez większość meczu grał tak daleko od Ilieva? Garguła jakby zagubiony, chyba nie wiedział co ma grać. Prawda jest taka, że Standard w tym momencie to bardzo słaby zespół. Biorąc pod uwagę dwumecz to zaprezentowaliśmy się lepiej niż oni. Wracając do taktyki Moskala. Nie wiem czemu tak długo czekał ze zmianami? Czemu nie wpuścił wcześniej Bitona? Nie pastwiłbym się nad Nunezem czy Kirmem chodź obu nie cenię zbyt wysoko. Andraż wcale mnie nie zaskoczył, że nie trafił piłki meczowej. Brak mu umiejętności. A Nunez to też nie oszukujmy się nie jest piłkarz na miarę Wisły. Nie wiem czy duet Wilk-Nunez ma zadanie tylko defensywne ale dzisiaj tak to wyglądało. Na plus dzisiaj defensywa. W kilku momentach zmroziło mnie jak Chavez próbował bawić się w wyprowadzanie piłki ale biorąc pod uwagę cały mecz to defensywa grała poprawnie. To tyle na tą chwilę co mi przychodzi do głowy. Ciekaw jestem wypowiedzi trenera i zawodników. Jaka była przyczyna takiej ospałości w ich poczynaniach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() _______ Sumując. W kw. do LM potrafiliśmy wygrać z Apoelem 1-0. Awansowaliśmy do LE. Wyszliśmy z ciężkiej grupy eliminując Fulham, dobrą drużynę angielską (pokonaliśmy też Twente). "Piłkarską wiosną" zagraliśmy dwa dobre i solidne spotkania ze Standardem i po dwóch remisach odpadliśmy z drużyna, wyżej notowaną niż My. W sumie bardzo pozytywna ocena, bo dużo lepsze to nić Levadia czy Karabach.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.02.2012 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Kazimierz wypowiedział się po meczu
1) "byliśmy lepsi" jak k u r w a lepsi jak komuchy grają dalej 2) "powiedziałem chłopakom ,że nie musimy strzelić bramki w pierwszej połowie" - taa... szczególnie ,że to Belgowie musieli gonić wynik ;-) . Bez jaj. Miast spaść na nich jak (cytując klasykę) "c h u j na Mariolę" o pierwszej minuty. To tutaj jakieś kunktatorstwo, kalkulacje.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Cos czyje ze puchar polski moze byc jedyna opcja grania w pucharach w najblizszych latach juz nie ma Wisly i dlugo dlugo nic ... Mam tylko nadzieje ze jak Wisla nie zdobedzie MP to zrobi to Śląsk
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No tak może piszę na gorąco bo jestem wkur.... , jeszcze SP ... kiedy wogóle będziemy go grać ? , a co do ligi to ciężko 10 pkt patrząc na grę Śląska naprawdę dobrze grają.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Spokojnie nie jedźmy na Kazika , pamiętam jak byłem na meczu i też śpiewałem Moskal Kazimierz nie rusz Kazika bo zginiesz dajmy mu czas...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Po prostu czuję się po raz ....a kolejny rozczarowany przez pazerstwo Cupiala ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Skończyło się jak zawsze,pewnie teraz dłuuugo nie powtórzymy takiego sezonu.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Słabiutka gra.
Niestety ale mamy słabą drużynę bez charakteru, nie potrafiącą gnieść w ważnych momentach przeciwnika, nie potrafiącą wykorzystać stuprocentowych sytuacji, nie mamy też ataku. Cała drużyna zagrała brzydko i słabo, nawet Melikson miał mnóstwo prostych strat. Nie było wyjścia do przodu i pokazania się partnerom do gry, zagrali bojaźliwie i aż nadto asekurancyjnie. O tym, że nie rozumiem gry jednym słabym napastnikiem z przodu pisałem w innym temacie, Nuneza też nie rozumiem. Przykro patrzeć, jak mając historyczną szansę do pokazania się w pucharach, tracimy w głupi sposób szansę nie oddając ani jednego celnego strzału w bramkę i nie potrafiąc wykorzystać sytuacji stuprocentowej. Mamy po prsotu słabą drużynę i jak tak dalej będą grać, to się na puchary nawet nie załapiemy, ten mecz zagrali zatrważająco słabo. Ileż to można co roku oglądać Wisłę bojącą się zagrać w rewanżu ofensywnie i odważnie? Przecież oni grali tak, jakby ich 0:0 premiowało, niedobrze się już robi od takiej gry co roku. Ale tak to jest, jak się sprowadza darmowych piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Tu nie chodzi o to, za co kto dostaje kasę. Chodzi o to, że po zawodzie łatwiej przychodzi krytyka. Nie zawsze słuszna. Jak dla mnie Twój argument o wstawieniu Bitona w miejsce Genkova nie jest niczym poparty.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 14:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kolejny napinacz internetowy... Od zydow to sobie porownuj osoby ktore znasz, maja przynajmniej szanse odpowiednio Ci za to odpowiedziec. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W meczu w którym MUSIELIŚMY strzelić gola (ja przed spotkaniem zakładałem minimum 2 do awansu bo przy naszej obronie nie ma szans na zero z tyłu) oddajemy 4 strzały i żadnego celnego? Ale Borek twierdzi, że niezłe spotkanie w naszym wykonaniu
Standard zagrał kichę na remis ale taktyka okazała się skuteczna więc nikt ich sądzić nie będzie. Bohaterem wieczoru - Pareiko, ten gośc ma swoje demony ]:->
Ostatnio edytowane przez kane : 23.02.2012 o godz. 21:43.
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Po prostu nie potrafimy w dobrym momencie zjeść przeciwnika
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Czy mi się zdawało czy Kirm przy tej groźnej akcji zamiast zostawić piłkę Bitonowi który stał za nim odbił drugą nogą za linie?
Pierwszy miał kiks na wślizgu i potem chyba drugim kolanem wyjebał farfocla? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
prawda jest taka, że powinniśmy ich szarpać od 1 minuty jak Reksio szynkę. Moim zdaniem Kazimierza zjadła trema i brak doświadczenia dlatego postawił na asekurancką taktykę. Pamiętam doskonale słowa Kasperczaka, który pytany kiedyś przez dziennikarza jaką taktykę obierze na spotkanie bo Wiśle do awansu wystarczy tylko brak przegranej i odpowiedź Ąriego, że najlepszą obroną jest atak i będą atakowali od początku żeby mecz wygrać i nie zastanawiać się nad kalkulacjami...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Było blisko. Wiele czasu minęło nim gdy Wisła żegnała się z pucharami mogłem z czystym sumieniem stwierdzić, że grała naprawdę fajnie i na to nie zasłużyła. Zabrakło nam chyba tylko doświadczenia. Czekaj zagrał dopiero kilka meczów w dorosłej piłce, a Nunez mimo swojego wieku grał całe życie w Argentynie. Ta drużyna ma potencjał. Kaziu też warto, aby został. Warto, aby teraz spojrzał właściciel na ten sezon i wyciągnął wnioski. Wystarczy jeden podobny sezon w ciągu najbliższych 4 lat i będziemy rozstawieni w ostatniej rundzie eliminacyjnej LM! W ostatniej rundzie el. LE już raczej będziemy przez najbliższe lata. Jednak obojętnie na kogo byśmy trafili to przestałem się bać tych europejskich średniaków. Grając z takim zębem i charakterem jak dwumecz ze Standardem możemy pokonać każdego poza ścisłym topem europejskim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie jest niczym podparty? Bramka z Twente? Bramka z Fulham? Bramka z Odense? Nie możemy sobie pozwolić na trzymanie takiego zawodnika tak długo na ławce przy niekorzystnym wyniku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wole 5 lat posuchy i akadamie niż patrzenie na tych najemników z zagranicy!!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
dokładnie właśnie o to mi chodziło my wiedzieliśmy ze musimy strzelić bramę i powinniśmy od 1 MIN SIĄŚĆ I ICH ZJEŚĆ a my jak na treningu pozwalamy się zepchnąć do obrony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Napalilismy sie bo wylosowalismy najslabszego z mozliwych rywali, taka prawda. Lecz inna prawda jest taka, ze nawet z takim zespolem nie jestesmy w stanie awansowac bo musimy miec farta typu faza grupowa. Brakuje jakosci w kluczowych momentach, ale to mozna bylo przewidziec. A ze w zespol sie nie inwestuje, to najnormalniej w swiecie czeka nas taki los, czyli coroczna walka w lidze i szarosc w pucharach, gra od swieta. Przykre ale prawdziwe. Napewno chcieli bysmy cos wiecej, ale z 2 strony trzeba sie cieszyc z tego co sie ma. Ech ... Teraz czas wrocic do rzeczywistosci i modlic sie o cud ......
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|