|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
www.m.onet.pl/sport/5028428,detal.html to ładnie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
2. Od kiedy to mamy problem z zapłatą 210 tysięcy euro za transfer piłkarza? 3. Czy o sprawie firmy, której Wisła wisi rzekomo 700 tysięcy są jakieś oficjalne informacje? Wyrok sądu na przykład? 4. Co ma prezes klubu z Hondurasu do tego, że nie chcieliśmy sprzedać zawodnika? Czy my mamy prawo wymagać na BVB sprzedaż Błaszcza? Wiem, że wielu w innych miastach Polski, chciałoby widzieć rozpadającą się Wisłę, ale to już jest przegięcie... Chyba, że swoje robi były klub Chaveza. |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A jakby tak zamiast 1,6 mln euro za Bitona, wykupić "Prezesa" Nakoulme z Górnika?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jeśli uda się sprzedać Małeckiego warto przypatrzyć się m.in. kilku zawodnikom z Górnika
Mariusz Magiera Straszna bieda na pozycji której Mariusz występuje (lewy obrońca). Wychowanek Wisły, więc wydaje mi się, że byłby zainteresowany powrotem tutaj. Może nie na dłuższą metę, ale spróbować wypożyczyć go z Górnika na jakiś okres i w lecie rozglądnąć się za zawodnikiem większej klasy. W każdym razie powinien być do wyciągnięcia za nieduże pieniądze i co najważniejsze - może nie jest to wirtuoz techniczny, nie ma zajebistej wrzutki i wraz z jego przyjściem nie wzrosła by siła ofensywna drużyny, ale jest waleczny, dobry w defensywie i skutecznie egzekwuje stałe fragmenty. Łukasz Skorupski Pareiko ma swoje lata i niestety gra strasznie nierówno - bardzo często zdarzają mu się błędy (patrz. mecz z Zagłębiem). A Skorupski jest młody, ma spory potencjał i stalowe nerwy na tej pozycji w takim klubie jak Wisła to b. ważne ![]() I oczywiście wcześniej sto razy wymieniany Nakoulma jeśli nie zdecydowaliby się wykupić Bitona a na to się zanosi... Oprócz tego Arek Piech idealny do taktyki z dwoma napastnikami wiem, że dopiero ten sezon jest dla niego taki w miarę udany, ale fajnie się rozwija ma duży potencjał. Podoba mi się, że walczy za dwóch na każdym metrze kwadratowym, mimo słabych warunków fizycznych nigdy nie ustępuje w pojedynkach siłowych i tych w powietrzu co pokazał w poprzedniej rundzie na przykład w Krakowie (pojedynki z Chavezen). Oprócz tego in plus: dopierdala jak nikt w ekstraklasie, dużo widzi na boisku, dobrze się ustawia, dobre na dobitki, najlepsze uderzenia z woleja w lidze, a wielki minus to słabiutka skuteczność. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boże broń
10zn |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Jedyny pilkarz Gornika, ktory bylby naprawde wzmocnieniem to Prejuce Nakoulma, ale mielismy juz ten temat... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Potrzebujemy lewego obrońcy. Czy ktoś potrafi powiedzieć coś więcej o tym zawodniku: http://www.transfermarkt.de/en/herit...ler_17432.html
"Na papierze" wygląda ciekawie - jest wyceniany 1,5 mln euro; w CV ma m.in. Saint Etienne, West Ham i FC Toulouse; na koncie ma 31 występów w reprezentacji (DR Kongo może nie jest jakąś potęgą, ale reprezentacja to reprezentacja ). Aktualnie jest wolnym zawodnikiem; stąd moje pytanie, czy ktoś wie o nim coś więcej.![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedysś tu wrzucałem wywiad z prezesem Górnika i pow,że za 4 mln go nie sprzeda czy cos takiego xD
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
4 mln Euro?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie czegoś tu nie rozumiem. Najpierw płaczecie na brak Polaków w Wiśle a teraz jak pojawił się temat jednego z lepszych obrońców ligi - Pazdana (w sumie jakby przyszedł to z miejsca stałby się naszym najlepszym środkowym obrońcą!) to też kręcicie nosem że za słaby. To kogo byście chcieli żeby wszystko było ok?
Super. Sprawa jasna. Dobrze radzący sobie w lidze Polacy w piłkę grać nie umieją. A jak ktoś znowu będzie płakał że zła Wisła wypina się na Polaków to go tu odeśle. Powód: Marszałek
Ostatnio edytowane przez riv : 22.02.2012 o godz. 16:19.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a podobno to a podobno tamto
Pazdan juz kilka razy był z Wisłą łączony, i nagle okazuje sie ze by sie nam przydał ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/9570-Cleb..._niespodzianek
Wywiad z Cleberem na Weszło. Wrzucam linka tutaj, bo pojawia się jedna bardzo ważna kwestia odnośnie syna Clebera - Lucasa. Powiedz na koniec, co z twoim synem, Lucasem. Ostatnio gazety pisały, że interesuje się nim PSV. Lucas najchętniej zostałby w Wiśle, cały czas powtarza, że w wieku 19 lat będzie strzelał bramki w pierwszej drużynie, ale jeszcze nie wiem, jak będzie wyglądała jego przyszłość. Muszę się zastanowić. Jest zainteresowanie kilku klubów zagranicznych, ale najpierw chciałbym porozmawiać z Wisłą. Mam nadzieję, że klub pomoże mi w załatwieniu paszportu dla Lucasa, bo to już praktycznie Polak i chciałby grać w juniorskiej reprezentacji Polski. Jeśli nie otrzymam takiej pomocy, to prawdopodobnie zmieni klub. Mam nadzieję, że osoby za to odpowiedzialne nie dadzą dupy i zrobią wszystko co się da żeby zatrzymać u nas tego zawodnika. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Madera ? Do wyciągnięcia za marne grosze!
Boniek mówi, że chłop ma talent. Gra w ME Widzewa już, bo nie chciał przedłużyć kontraktu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie widze sensu w sprowadzaniu Pazdana, co prawda uważam go za solidnego ligowca, ale: nam potrzebny jest ktoś lepszy od tych których mamy obecnie w kadrze, a Pazdan jest co najwyżej na ich poziomie. Poza tym mamy 4 obrońców środkowych i każdy ma jeszcze conajmniej rok kontraktu ważnego, także musielibyśmy któregoś sprzedać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Pazdan mógłby się przydać. Jego zaletą jest to, że może grać na różny pozycjach: ŚO/PO/DP. Nieraz przychodzili do nas piłkarze, którzy nie byli wielkimi gwiazdami ligi, a ich przydatność dla drużyny była/jest niepodważalna jak choćby Stolarczyk czy obecnie Wilk.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Taki zawodnik by mógł nam się przydać, jedyny problem to jego kontuzjogenność. Ale nie jest powiedziane, że Widzew za niego weźmie marne grosze, jeśli by tak było to można go wziąć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ciekaw jestem co zrobi Małecki .. Bolek mu szuka klubu w Rosjii, ale okienko się zamyka 24 lutego
Zainteresowana jest podobno Lechia i Widzew, który już złożył ofertę .. Co jeśli do rusków nie trafi, a do Lechii podobno są małe szanse ? Małecki mówił, ze NIGDY nie zagra w innym polskim klubie, a już na pewno nie poza Lechią i Śląskiem czy w perspektywie iluzorycznych, ale jednak szans na euro i pół roku grania w piłkę, a nie bieganiu po schodach wybierze np Łódź ? zobaczymy ile są warte jego słowa .. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jak Nakoulma był do wyciągnięcia z Górnika Łęczna za grosze to Wisła spała, a od razu widać było że to nie jest gościu z przypadku.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ciężko byłoby odróżnić Nakoulme od przykładowo Traore czy Nwaogu, którzy w 1. lidze błyszczeli, a teraz ich nie ma.
Co do Pazdana - ciekawa opcja, tylko że akurat ŚO mamy dużo, bardziej potrzebny na pewno LO i moim zdaniem DP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nam jest potrzebny LO DP i Skrzydłowy na ten moment... na LO wciąż dziura, jak Czarek Wilka nie daj boże złapie kontuzje albo kilka kartek to nie ma zmiennika... zabraknie Małeckiego... wiadomo jak długo może grać Iliev max 40 minut na wysokim poziomie... oj ciężko będzie w tej rundzie...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|