The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2012, 12:55
willow napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że zwróciłeś na to uwagę.
Kasa to jedno, ale są straty, których przeliczyć na pieniądze się nie da.
Amen.
Zadam Ci proste pytanie i nie jest ono złośliwe: czy wiesz ile to jest milion euro? Czy zetknąłeś się kiedyś z taką sumą?

Ja wiem ile ciężkiej stresującej pracy dużej ilości osób przez wiele miesięcy potrzeba, żeby zaliczyć przychód wysokości miliona euro.
Dla kogoś dla kogo jest to abstrakcyjna suma to tak działa. Sam kiedyś myślałem identycznie jak Ty. W gazetach i telewizji szafuje się takimi kwotami, ale czy zdajecie sobie sprawę ile realnie pieniędzy to jest? Co można za to zrobić?

To co napisałeś jest zwyczajnym gówniarstwem. Nie jestem fanem Basałaja, ale zależy mi na dobru Wisły, a nie dobrym samopoczuciu wielkich internetowych znawców. Klub nie ma pieniędzy i nie stać go na takie zachowania jak MC. Jakakolwiek podjęta zostanie decyzja - nie będzie ona łatwa i na pewno na niej stracimy.

Jak myślicie, dlaczego w klubie nie podjęto decyzji o natychmiastowym ukaraniu zawodnika? Dlaczego Moskal nic tu nie ma do powiedzenia?

Jeszcze jedna sprawa. Opisałem moją sytuację żeby dać wam inne spojrzenie na rynek pracy. Zapomniałem jednak wspomnieć o kluczowej kwestii: moja pozycja na rynku wynika z talentu, ale też - braku sensownej konkurencji. Nie szkolimy dość specjalistów na odpowiednio wysokim poziomie.
Jakie to ma przełożenie na sytuacje w klubie? Odpowiem pytaniem: czy wyobrażacie sobie podobną sytuację w obecnej Legii? Nie - bo oni mają tam kolejkę młodych którzy tylko czekają aby wygryźć takiego kolesia z sodówą. Nie podoba ci się - jest trzech innych. A kim Wisła może postraszyć Patryka?
I tak właśnie brak szkolenia znów ugryzł nas w dupę.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 20.02.2012 o godz. 14:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.02.2012, 12:58
Co ciekawe Bolek reprezentuje też: Czekaja, Chrapka, Bruda z młodych graczy Wisły - może być jeszcze ciekawie.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.02.2012, 13:00
Chciałbym poruszyc inna sprawę.

Czy piłkarze nie maja w obowiazku podchodzic pod naszą trybunę po meczu czy jest to ich dobra wola?

Na filmiku Stowarzyszenia z meczu w Lubinie widac, że jeden z naszych oddala sie zamaszystym krokiem w strone jakze upragnionej i ciepłej szatni gdy tymczasem pozostała 10-tka śpiewa z kibicami. Nie jestem niestety w stanie rozpoznac wszystkich. którzy zostali. Myslałem, że Andraż ale chyba jest po lewej natomiast chyba nie widzę Maora...
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.02.2012, 13:02
mgła napisał(a):Wyświetl post
Co ciekawe Bolek reprezentuje też: Czekaja, Chrapka, Bruda z młodych graczy Wisły - może być jeszcze ciekawie.
Luz - oni obecnie nie są prawie nic warci. Kupić ich może co najwyżej Górnik Zabrze albo Zagłębie Lubin. Ale jeśli Czekaj zacznie grać dobrze, a klub dalej będzie działa jak działa...
No właśnie - jeśli.

Kaan napisał(a):Wyświetl post
Czy piłkarze nie maja w obowiazku podchodzic pod naszą trybunę po meczu czy jest to ich dobra wola?
Dobra wola.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.02.2012, 13:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
...
Ty za to na pewno z tą kwotą się stykałeś nie jeden raz, tak można wywnioskowac po twoich buńczucznych wypowiedziach, dysponujesz pewnie majątkiem rzędu Kulczyka albo pójdę nawet dalej - kwota na twoim koncie obraca się wokół kwoty którą ma Bill Gates. Skończ już zwyczajnie .......ić, bo wszystkich potrafisz skrytykować za ich naprawdę racjonalne argumenty, a w dodatku prowokujesz tymi dyrdymałami do durnej napinki na forum.

Sprzedać Małeckiego za tyle za ile się da i niech s p i e r d a l a.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.02.2012, 13:05

Na filmiku Stowarzyszenia z meczu w Lubinie widac, że jeden z naszych oddala sie zamaszystym krokiem w strone jakze upragnionej i ciepłej szatni gdy tymczasem pozostała 10-tka śpiewa z kibicami. Nie jestem niestety w stanie rozpoznac wszystkich. którzy zostali. Myslałem, że Andraż ale chyba jest po lewej natomiast chyba nie widzę Maora...

Nie siej defetyzmu, Maor jest w samym środku, koło Ilieva w kurtce niebieskiej, po jego lewej stronie patrząc od trybuny.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.02.2012, 13:06

Na filmiku Stowarzyszenia minuta 2:13 Maor koło Iliewa w kurtce.
E: rafalek uprzedził

Właśnie a propos Czekaja - jak sie rozwinie lepiej by go było głupio nie stracić.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.02.2012, 13:07

Nie doszukiwałbym sie teorii spiskowych. Domniemuje ze ten piłkarz to ten który udziela wywiadu pomeczowego
badz idzie do kontroli antydopingowej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.02.2012, 13:07
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
(...)
Masz problemy ze zrozumieniem słowa pisanego, to się tym publicznie nie chwal. Wykonując pewne funkcje ma się dostęp do określonych informacji. Czasem wystarczy być zwykłym księgowym (nie jestem)

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Sprzedać Małeckiego za tyle za ile się da i niech s p i e r d a l a.
No i patrz. Gul Ci skoczył, a na koniec napisałeś to samo co ja, tylko innymi słowami
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 13:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.02.2012, 13:19
Wolfy...Patryk...daj już spokój i wracaj na trening, bo to już nawet śmieszne nie jest....
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.02.2012, 13:24
Do tych broniących zachowania pana Małeckiego napiszę tak. Małecki grał na takich zasadach jakie on i jego menadzęr wynegocjowali. Uważał, że to za mało i podjal negocjacje. Klub zaproponowal mu tyle a tyle. Pan Malecki sie nie zgodzil. Trzeba bylo pograc do pazdziernika i powiedziec: sorki goscie! Chcieliscie zebym gral za drobne, to teraz jak wykupuje kontrakt i odchodze.
Ale nie. Pan Malecki powiedzial To ja was .......e i nie bede gral w ogole. Macie mi placic te drobniaki za gre w ME albo puszczajcie mnie wolno
Brawo chlopaki. Jak tak negocjujecie swoje pensje...to czy wy w ogole pracujecie?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.02.2012, 13:34
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Klub zaproponowal mu tyle a tyle. Pan Malecki sie nie zgodzil.
O to własnie chodzi. Ile to było to tyle? Czy tyle co dla Jaliensa? Albo Palica? Co sprawia że najemnym proponuje sie wiecej niż wychowankom? Za chwile podobny problem będzie z Czekajem. Małecki się zbuntował bo jest jaki jest. Więc co, wykopać go i zapłacić tyle ile chciał Małecki jakiemuś obieżyświatowi?To jest rozwiązanie rozsądne? Nie wydaje mi sie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.02.2012, 13:34
Nie opluwajcie Małeckiego pisząc,że sprzedał się itp tylko zaczekajcie na rozwój wydarzeń bo pózniej może być wam głupio gdy okaże się,że nie chodziło o wymuszenie transferu.Chłopak ma w sobie coś z dziecka lubi czasami potupać nóżkami.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.02.2012, 13:35
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Do tych broniących zachowania pana Małeckiego napiszę tak. Małecki grał na takich zasadach jakie on i jego menadzęr wynegocjowali. Uważał, że to za mało i podjal negocjacje. Klub zaproponowal mu tyle a tyle. Pan Malecki sie nie zgodzil. Trzeba bylo pograc do pazdziernika i powiedziec: sorki goscie! Chcieliscie zebym gral za drobne, to teraz jak wykupuje kontrakt i odchodze.
Ale nie. Pan Malecki powiedzial To ja was .......e i nie bede gral w ogole. Macie mi placic te drobniaki za gre w ME albo puszczajcie mnie wolno
Brawo chlopaki. Jak tak negocjujecie swoje pensje...to czy wy w ogole pracujecie?
Dokładnie.
Jeśli nie doszło do ustalenia wartości nowego kontraktu, to ma obowiązek wypełnić obecny według wcześniej wynegocjowanych stawek.

„Królestwo niebieskie podobne jest do gospodarza, który wyszedł wczesnym rankiem, aby nająć robotników do swej winnicy. Umówił się z robotnikami o denara za dzień i posłał ich do winnicy.
Gdy wyszedł około godziny trzeciej, zobaczył innych, stojących na rynku bezczynnie, i rzekł do nich: «Idźcie i wy do mojej winnicy, a co będzie słuszne, dam wam». Oni poszli. Wyszedłszy ponownie około godziny szóstej i dziewiątej, tak samo uczynił.
Gdy wyszedł około godziny jedenastej, spotkał innych stojących i zapytał ich: «Czemu tu stoicie cały dzień bezczynnie?» Odpowiedzieli mu: «Bo nas nikt nie najął». Rzekł im: «Idźcie i wy do winnicy».
A gdy nadszedł wieczór, rzekł właściciel winnicy do swego rządcy: «Zwołaj robotników i wypłać im należność, począwszy od ostatnich aż do pierwszych». Przyszli najęci około jedenastej godziny i otrzymali po denarze. Gdy więc przyszli pierwsi, myśleli, że więcej dostaną; lecz i oni otrzymali po denarze.
Wziąwszy go, szemrali przeciw gospodarzowi, mówiąc: «Ci ostatni jedną godzinę pracowali, a zrównałeś ich z nami, którzyśmy znosili ciężar dnia i spiekoty». Na to odrzekł jednemu z nich: «Przyjacielu, nie czynię ci krzywdy; czy nie o denara umówiłeś się ze mną? Weź, co twoje, i odejdź. Chcę też i temu ostatniemu dać tak samo jak tobie. Czy mi nie wolno uczynić ze swoim, co chcę? Czy na to złym okiem patrzysz, że ja jestem dobry?»
Tak ostatni będą pierwszymi, a pierwsi ostatnimi”.

Gdy Patryk będzie miał problemy z interpretacją, służę pomocną ręką.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.02.2012, 13:39
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.
Jeśli nie doszło do ustalenia wartości nowego kontraktu, to ma obowiązek wypełnić obecny według wcześniej wynegocjowanych stawek.
Chyba że go rozwiąże na podstawie prawa Webstera.
Wtedy klub zarobi jakieś ochłapy.

Gdyby było jak mówisz w ogóle nie byłoby dyskusji. Patryk nie miałby żadnych argumentów. Problem dla klubu by nie istniał.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 13:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.02.2012, 13:43
Drozd napisał(a):Wyświetl post
O to własnie chodzi. Ile to było to tyle? Czy tyle co dla Jaliensa? Albo Palica? Co sprawia że najemnym proponuje sie wiecej niż wychowankom? Za chwile podobny problem będzie z Czekajem. Małecki się zbuntował bo jest jaki jest. Więc co, wykopać go i zapłacić tyle ile chciał Małecki jakiemuś obieżyświatowi?To jest rozwiązanie rozsądne? Nie wydaje mi sie.
Podobno chcial tyle by byc w pierwszej piatce najlepiej zarabiajacych. Pomijam fakt, ze jego forma nie predysponuje go do bycia nawet w pierwszej jedenastce. Pytam sie tylko , czy sposob w jaki pokazuje swoje niezadowolenie pozwala mu takie zachowanie.Dla przypomnienia Marcelo gral za 8.000PLN /msc a byl naprawde dobry. Obrazil sie?
PS. Wychowankiem Wisly nie jest na pewno.Poza tym jak sami wskazujecie casusy Teveza czy Balottelego to udowadniacie co jest norma a co od normy odstepstwem. Zachowanie Maleckiego jest tym drugim. I za to spotka go teraz zasluzona kara. Znajac Cupiala ten koles w barwach Wisly juz nie zagra.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2012, 13:44
prawo Webstera jest chujowe w takim razie.

Robie woge z mózgu ludziom którzy dadzą sie manipulować.

ciekawe czy Kokoszka żałuje czy nie.

Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Od: 03.2010

Stary 20.02.2012, 13:44
Wolfy powiedź mi czym różni się sytuacja Małeckiego od Uche? Jeden chce pieniędzy, drugi chciał transferu (de facto też większych pieniędzy). Obaj odmówili wzięcia udziału w meczu i dalszej bytności w klubie. Nie rozumiem dlaczego mamy rozgrzeszać Małeckiego? Nie bronię mu zarabiać więcej czy grać gdzieś w lepszym klubie czy lidze, a nawet mu tego osobiście życzę. Tylko drogę którą obrał Małecki lub jego menago uważam za cyniczną i biorąc jego wcześniejsze afiszowanie "miłości" do Wisły obłudną.

P.S. Ciekawi mnie gdzie trafi, wcześniej jak był w formie o poważniejszych ofertach nie było słychać.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.02.2012, 13:45
Chyba że go rozwiąże na podstawie prawa Webstera.
Wtedy klub zarobi jakieś ochłapy.

gdyby było jak mówisz Patryk w ogóle nie byłoby dyskusji. Problem by nie istniał.
Niech rozwiązuje.
Teoria spiskowa, mówiąca o tym, że Małecki chce odejść na podstawie prawa Webstera i dąży do konfliktu z klubem, aby mieć wytłumaczenie swojej decyzji ma silne podstawy.
Jednak gdyby był facetem powiedziałby, że się nie porozumiał w sprawie kontraktu, obecne pieniądze nie zadawalają go i postanowił odejść. Tak się zachowują prawdziwi mężczyźni.
My mamy do czynienia z chłoptasiem.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.02.2012, 13:51
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Może byś tak kolego odniósł się do argumentów wolfiego zamiast do niego samego. Bo wszystko o czym pisze wolfi ma oparcie w rzeczywistości. Wytłumacz mi dlaczego na Jaliensa, anonima po trzydziestce znalazła się kasa, a na wychowanka z perspektywą kasy nie ma? Ciekawy jestem czy Czarek przychodząc z Korony dostal więcej niż Małecki. I czy ktoś myśli zeby mu podnieść wynagrodzenie? Bo chyba zasługuje. Czy może niech dalej udowadnia, a kasę zarząd będzie wydawał na kolejnych emerytów i ich menagos.

Po pierwsze Jaliens przychodził z ligi holenderskiej w dodatku jako były reprezentant Oranje i facet po prostu zarabia kasę adekwatną do swojego CV a , że gra słabo to już rozmowa na inny temat.

Małecki podpisał kontrakt? Podpis oznacza zgodę formę w jakiej sporządzony jest kontrakt czyli długość ,zarobki itp . Jeżeli podpisał go to ma się z niego wywiązywać najzwyczajniej w świecie a nie puszczać fochy bo ten lub tamten zarabia lepiej .Proste.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.02.2012, 13:54
pozowski napisał(a):Wyświetl post
Wolfy powiedź mi czym różni się sytuacja Małeckiego od Uche?
W niczym. W obu przypadkach klub dał dupy, a zawodnik zachował się skandalicznie. Przypominam Ci tylko, że Uche dostał później podwyżkę w Wiśle, zgodę na wypożyczenie i transfer.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 20.02.2012, 13:57
W niczym. W obu przypadkach klub dał dupy, a zawodnik zachował się skandalicznie. Przypominam Ci tylko, że Uche dostał później podwyżkę w Wiśle, zgodę na wypożyczenie i transfer.
Dla mnie osobiście sprawa Małeckiego z racji jego "przywiązania" do Wisły to trochę inny kaliber. Uche sobie tatuażu z Reymanem nie kazał robić

Ale jeśli chodzi o meritum - uważam podobnie. Schować dumę do kieszeni, robić dobrą minę i sprzedać NATYCHMIASTOWO.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.02.2012, 14:02
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Ale jeśli chodzi o meritum - uważam podobnie. Schować dumę do kieszeni, robić dobrą minę i sprzedać NATYCHMIASTOWO.
W obu przypadkach klub zapłacił za bezmyślną politykę płacową. Trzeba starać się uratować ile można, a później wreszcie wyciągnąć wnioski. Bo za chwilę może okazać się, że Czekaj to też nie "prawdziwy Wiślak" i umie liczyć.
Był Dolha, Kokoszka, były spięcia z Brożkami i Błaszczykowskim (dobrze że Borussia się zgłosiła, bo nie chciał podpisać nowego kontraktu), był Kosowski "frytkowy" i "pampersowy", ostatnio odpuściliśmy Baszczyńskiego żeby przepłacić Lameya.
Nie za dużo tego?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 14:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2012, 14:09
w takim razie do strat i bezmyślnej polityki powinniśmy doliczyć Wojtka Ł. któego tez mogliśmy sprzedać a nie rozwiązywać kontrakt...

Clanowy napisał(a):Wyświetl post
Dużo osób pisze, że Małecki odejdzie zgodnie z casusem Webstera ale czy nie jest tak, że ktoś go musi u siebie w klubie chcieć i zapłacić ekwiwalent Wiśle.

Te plotki o kierunku rosyjskim to daje głowę, że wymysł dziennikarzy.
Ja tam bym miał na uwadze te strony. Zarówno w Rosji jak i Turcji podobno Bolek ma niezłe kontakty.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.02.2012 o godz. 14:16.

Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 20.02.2012, 14:09
Dużo osób pisze, że Małecki odejdzie zgodnie z casusem Webstera ale czy nie jest tak, że ktoś go musi u siebie w klubie chcieć i zapłacić ekwiwalent Wiśle.

Te plotki o kierunku rosyjskim to daje głowę, że wymysł dziennikarzy.
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.02.2012, 14:12
W obu przypadkach klub zapłacił za bezmyślną politykę płacową. Trzeba starać się uratować ile można, a później wreszcie wyciągnąć wnioski. Bo za chwilę może okazać się, że Czekaj to też nie "prawdziwy Wiślak" i umie liczyć.
Był Dolha, Kokoszka, były spięcia z Brożkami i Błaszczykowskim (dobrze że Borussia się zgłosiła, bo nie chciał podpisać nowego kontraktu), był Kosowski "frytkowy" i "pampersowy", ostatnio odpuściliśmy Baszczyńskiego żeby przepłacić Lameya.
Nie za dużo tego?
Proszę cię za co ty tak kochasz Małeckiego? Gdyby taki wybryk zrobił powiedzmy Kirm pierwszy rzucał byś go na odejście. Co do Patryka nie mam zamiaru po tym występie widzieć go w Wiśle. Piękny Wiślak a największe jaja robi w tym klubie. Co do jego płac 30-50 tys. to za mało? Za takie pieniądze da się żyć a do tego przecież jest urodzonym Wiślakiem ... Niektórzy dostają więcej bo o wiele więcej już osiągnęli np. Iliev czy Jaliens. Płacimy im za nazwisko , CV , doświadczenie. Może jeden nie wypalił , ale nikt o tym nie wiedział. A jaki argument ma Małecki ? Samolubna gra i lecę sam na 3 bo muszę im pokazać. To jest argument? Proszę cię ... Ten pan już dawno powinien zastanowić się czym tak naprawdę jest dla niego Wisła. I czy przypadkiem wie kim jest Wiślak a co dopiero legenda... Nigdy nie zostanie LEGENDĄ i mam nadzieję że w Lipcu pożegnamy tego pana lub może wcześniej.

Co do Małeckiego ciekawy artykuł na weszło . http://www.weszlo.com/news/9538-Ile_...znym_Patrykiem Miłego czytania.
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.02.2012, 14:17
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze Jaliens przychodził z ligi holenderskiej w dodatku jako były reprezentant Oranje i facet po prostu zarabia kasę adekwatną do swojego CV a , że gra słabo to już rozmowa na inny temat.

Małecki podpisał kontrakt? Podpis oznacza zgodę formę w jakiej sporządzony jest kontrakt czyli długość ,zarobki itp . Jeżeli podpisał go to ma się z niego wywiązywać najzwyczajniej w świecie a nie puszczać fochy bo ten lub tamten zarabia lepiej .Proste.
Jeszcze jedna kwestia. Bo najwyraźniej główny argument krąży wokół kwestii zarobków Jaliensa i niskich przy nich zarobków Małeckiego. Raz, że Jaliens zapracował sobie na swoje CV, za które rzeczywiście ktoś mógł nie przewidzieć, że okaże się on tak słaby - bądź zwyczajnie ma już to co chciał, czyli ciepłą emeryturkę i koniec. Niemniej przez kilkanaście lat pracował na swoje nazwisko i na to CV.

Prawda jest również taka, że wszyscy wiedzą, że z Jaliensem popełniono błąd - ale podpisano umowę i klub musi się z niej wywiązać. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby Małecki krok po kroku doszedł do takiej kwoty jaką zarabia Jaliens, ale niech na to najpierw zasłuży. Naprawdę nie zrobił dla Wisły nic wielkiego, w swojej karierze piłkarskiej nie zrobił nic - co predysponowałoby go nawet do zarobków o połowę mniejszych od Jaliensowych. Tylko że wszystkim wydaje się, że skoro Jaliens teraz nic nie robi (a nie robi) - to tak było zawsze. Nie, zawsze było tak - że ten piłkarz grał solidnie w klubie i potrafił zagrać w reprezentacji Holandii.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 20.02.2012, 14:23
Nie za dużo tego?
Jasnym jest, że trzeba zważyć "winy" obu stron.
I zgadzam się w sporej części z tym co tutaj piszesz. Coś na pewno jest "nieteges" także jeśli chodzi o sposób postępowania władz Wisły - za dużo jest dziwnych przypadków. Żeby wiedzieć więcej - trzeba by mieć wgląd w dokumenty i sumy jakie były proponowane.

Ale - tak czy inaczej - o ile działanie klubu można co najwyżej nazwać "nierozsądnym", "nielogicznym", "nieżyciowym", "głupim" "mało przewidującym"- to do opisania działania Małeckiego - na usta cisną się zdecydowanie mocniejsze epitety.

Do tego - wielu kibiców czuje niesamowite rozczarowanie gościem, który miał uosabiać to czego w Wiśle tak brakuje (młody, Polak, niemal wychowanek, identyfikujący się z klubem) - i stąd opinie takie a nie inne...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.02.2012, 14:27
Zadam Ci proste pytanie i nie jest ono złośliwe: czy wiesz ile to jest milion euro? Czy zetknąłeś się kiedyś z taką sumą?

Ja wiem ile ciężkiej stresującej pracy dużej ilości osób przez wiele miesięcy potrzeba, żeby zaliczyć przychód wysokości miliona euro.
Dla kogoś dla kogo jest to abstrakcyjna suma to tak działa. Sam kiedyś myślałem identycznie jak Ty. W gazetach i telewizji szafuje się takimi kwotami, ale czy zdajecie sobie sprawę ile realnie pieniędzy to jest? Co można za to zrobić?

To co napisałeś jest zwyczajnym gówniarstwem. Nie jestem fanem Basałaja, ale zależy mi na dobru Wisły, a nie dobrym samopoczuciu wielkich internetowych znawców. Klub nie ma pieniędzy i nie stać go na takie zachowania jak MC. Jakakolwiek podjęta zostanie decyzja - nie będzie ona łatwa i na pewno na niej stracimy.

Jak myślicie, dlaczego w klubie nie podjęto decyzji o natychmiastowym ukaraniu zawodnika? Dlaczego Moskal nic tu nie ma do powiedzenia?

Jeszcze jedna sprawa. Opisałem moją sytuację żeby dać wam inne spojrzenie na rynek pracy. Zapomniałem jednak wspomnieć o kluczowej kwestii: moja pozycja na rynku wynika z talentu, ale też - braku sensownej konkurencji. Nie szkolimy dość specjalistów na odpowiednio wysokim poziomie.
Jakie to ma przełożenie na sytuacje w klubie? Odpowiem pytaniem: czy wyobrażacie sobie podobną sytuację w obecnej Legii? Nie - bo oni mają tam kolejkę młodych którzy tylko czekają aby wygryźć takiego kolesia z sodówą. Nie podoba ci się - jest trzech innych. A kim Wisła może postraszyć Patryka?
I tak właśnie brak szkolenia znów ugryzł nas w dupę.
Owszem, stykam się z takimi sumami. Kontrakty, które podpisuje, opiewają czasami na więcej niż bańka Euro.
Więc nie zaimponujesz mi taką gadką.
Prowadzę również szkolenia z zakresu zarządzania zespołem handlowym. Spotkałeś się może z teorią prowadzenia gwiazdy w zespole? Jaki może mieć wpływ na resztę zespołu? Jak ją umiejętnie prowadzić? Pewnie nie, bo byś głupot nie wypisywał.
Bardzo często zdarza się w firmach, że zwalnia się np. handlowca, który ma najwyższe obroty w firmie, ale działa pod siebie, ma negatywny wpływ na zespół, nie potrafi działać zgodnie z przyjętymi zasadami. Bo wychodzi z założenia, że jak jest najlepszy, to wolno mu więcej.
Otóż nie, nie wolno. Firmy pozbywają się takich ludzi bo straty niewymierne, nie przeliczalne mogą być większe, niż straty wynikające ze zwolnienia takiej osoby.

I to podaję jako analogię do sytuacji Małeckiego. Z tą różnicą, że Małecki gwiazdą nie jest.

Pamiętaj wolfy, ludźmi niezastąpionymi są cmentarze usłane. Nie życzę Ci źle, bo nic do Ciebie nie mam, ale przydałoby Ci się więcej pokory w życiu, bo kiedyś sobie zęby połamiesz.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.02.2012, 14:38
pewnie w życiu ma pokorę, co innego forum, tu można .......ić co komu ślina na klawiature przyniesie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów