|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co ciekawe Bolek reprezentuje też: Czekaja, Chrapka, Bruda z młodych graczy Wisły - może być jeszcze ciekawie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Chciałbym poruszyc inna sprawę.
Czy piłkarze nie maja w obowiazku podchodzic pod naszą trybunę po meczu czy jest to ich dobra wola? Na filmiku Stowarzyszenia z meczu w Lubinie widac, że jeden z naszych oddala sie zamaszystym krokiem w strone jakze upragnionej i ciepłej szatni gdy tymczasem pozostała 10-tka śpiewa z kibicami. Nie jestem niestety w stanie rozpoznac wszystkich. którzy zostali. Myslałem, że Andraż ale chyba jest po lewej natomiast chyba nie widzę Maora... ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
No właśnie - jeśli. Dobra wola. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ty za to na pewno z tą kwotą się stykałeś nie jeden raz, tak można wywnioskowac po twoich buńczucznych wypowiedziach, dysponujesz pewnie majątkiem rzędu Kulczyka albo pójdę nawet dalej - kwota na twoim koncie obraca się wokół kwoty którą ma Bill Gates.
![]() Skończ już zwyczajnie .......ić, bo wszystkich potrafisz skrytykować za ich naprawdę racjonalne argumenty, a w dodatku prowokujesz tymi dyrdymałami do durnej napinki na forum.Sprzedać Małeckiego za tyle za ile się da i niech s p i e r d a l a. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Nie siej defetyzmu, Maor jest w samym środku, koło Ilieva w kurtce niebieskiej, po jego lewej stronie patrząc od trybuny. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
E: rafalek uprzedził Właśnie a propos Czekaja - jak sie rozwinie lepiej by go było głupio nie stracić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
badz idzie do kontroli antydopingowej. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz problemy ze zrozumieniem słowa pisanego, to się tym publicznie nie chwal. Wykonując pewne funkcje ma się dostęp do określonych informacji. Czasem wystarczy być zwykłym księgowym (nie jestem)
![]() No i patrz. Gul Ci skoczył, a na koniec napisałeś to samo co ja, tylko innymi słowami ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 13:11.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wolfy...Patryk...daj już spokój i wracaj na trening, bo to już nawet śmieszne nie jest....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Do tych broniących zachowania pana Małeckiego napiszę tak. Małecki grał na takich zasadach jakie on i jego menadzęr wynegocjowali. Uważał, że to za mało i podjal negocjacje. Klub zaproponowal mu tyle a tyle. Pan Malecki sie nie zgodzil. Trzeba bylo pograc do pazdziernika i powiedziec: sorki goscie! Chcieliscie zebym gral za drobne, to teraz jak wykupuje kontrakt i odchodze.
Ale nie. Pan Malecki powiedzial To ja was .......e i nie bede gral w ogole. Macie mi placic te drobniaki za gre w ME albo puszczajcie mnie wolno Brawo chlopaki. Jak tak negocjujecie swoje pensje...to czy wy w ogole pracujecie? ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
O to własnie chodzi. Ile to było to tyle? Czy tyle co dla Jaliensa? Albo Palica? Co sprawia że najemnym proponuje sie wiecej niż wychowankom? Za chwile podobny problem będzie z Czekajem. Małecki się zbuntował bo jest jaki jest. Więc co, wykopać go i zapłacić tyle ile chciał Małecki jakiemuś obieżyświatowi?To jest rozwiązanie rozsądne? Nie wydaje mi sie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nie opluwajcie Małeckiego pisząc,że sprzedał się itp tylko zaczekajcie na rozwój wydarzeń bo pózniej może być wam głupio gdy okaże się,że nie chodziło o wymuszenie transferu.Chłopak ma w sobie coś z dziecka lubi czasami potupać nóżkami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Jeśli nie doszło do ustalenia wartości nowego kontraktu, to ma obowiązek wypełnić obecny według wcześniej wynegocjowanych stawek. „Królestwo niebieskie podobne jest do gospodarza, który wyszedł wczesnym rankiem, aby nająć robotników do swej winnicy. Umówił się z robotnikami o denara za dzień i posłał ich do winnicy. Gdy wyszedł około godziny trzeciej, zobaczył innych, stojących na rynku bezczynnie, i rzekł do nich: «Idźcie i wy do mojej winnicy, a co będzie słuszne, dam wam». Oni poszli. Wyszedłszy ponownie około godziny szóstej i dziewiątej, tak samo uczynił. Gdy wyszedł około godziny jedenastej, spotkał innych stojących i zapytał ich: «Czemu tu stoicie cały dzień bezczynnie?» Odpowiedzieli mu: «Bo nas nikt nie najął». Rzekł im: «Idźcie i wy do winnicy». A gdy nadszedł wieczór, rzekł właściciel winnicy do swego rządcy: «Zwołaj robotników i wypłać im należność, począwszy od ostatnich aż do pierwszych». Przyszli najęci około jedenastej godziny i otrzymali po denarze. Gdy więc przyszli pierwsi, myśleli, że więcej dostaną; lecz i oni otrzymali po denarze. Wziąwszy go, szemrali przeciw gospodarzowi, mówiąc: «Ci ostatni jedną godzinę pracowali, a zrównałeś ich z nami, którzyśmy znosili ciężar dnia i spiekoty». Na to odrzekł jednemu z nich: «Przyjacielu, nie czynię ci krzywdy; czy nie o denara umówiłeś się ze mną? Weź, co twoje, i odejdź. Chcę też i temu ostatniemu dać tak samo jak tobie. Czy mi nie wolno uczynić ze swoim, co chcę? Czy na to złym okiem patrzysz, że ja jestem dobry?» Tak ostatni będą pierwszymi, a pierwsi ostatnimi”. Gdy Patryk będzie miał problemy z interpretacją, służę pomocną ręką. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wtedy klub zarobi jakieś ochłapy. Gdyby było jak mówisz w ogóle nie byłoby dyskusji. Patryk nie miałby żadnych argumentów. Problem dla klubu by nie istniał.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 13:42.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
PS. Wychowankiem Wisly nie jest na pewno.Poza tym jak sami wskazujecie casusy Teveza czy Balottelego to udowadniacie co jest norma a co od normy odstepstwem. Zachowanie Maleckiego jest tym drugim. I za to spotka go teraz zasluzona kara. Znajac Cupiala ten koles w barwach Wisly juz nie zagra. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
prawo Webstera jest chujowe w takim razie.
Robie woge z mózgu ludziom którzy dadzą sie manipulować. ciekawe czy Kokoszka żałuje czy nie. ![]()
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Wolfy powiedź mi czym różni się sytuacja Małeckiego od Uche? Jeden chce pieniędzy, drugi chciał transferu (de facto też większych pieniędzy). Obaj odmówili wzięcia udziału w meczu i dalszej bytności w klubie. Nie rozumiem dlaczego mamy rozgrzeszać Małeckiego? Nie bronię mu zarabiać więcej czy grać gdzieś w lepszym klubie czy lidze, a nawet mu tego osobiście życzę. Tylko drogę którą obrał Małecki lub jego menago uważam za cyniczną i biorąc jego wcześniejsze afiszowanie "miłości" do Wisły obłudną.
P.S. Ciekawi mnie gdzie trafi, wcześniej jak był w formie o poważniejszych ofertach nie było słychać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Teoria spiskowa, mówiąca o tym, że Małecki chce odejść na podstawie prawa Webstera i dąży do konfliktu z klubem, aby mieć wytłumaczenie swojej decyzji ma silne podstawy. Jednak gdyby był facetem powiedziałby, że się nie porozumiał w sprawie kontraktu, obecne pieniądze nie zadawalają go i postanowił odejść. Tak się zachowują prawdziwi mężczyźni. My mamy do czynienia z chłoptasiem. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Po pierwsze Jaliens przychodził z ligi holenderskiej w dodatku jako były reprezentant Oranje i facet po prostu zarabia kasę adekwatną do swojego CV a , że gra słabo to już rozmowa na inny temat. Małecki podpisał kontrakt? Podpis oznacza zgodę formę w jakiej sporządzony jest kontrakt czyli długość ,zarobki itp . Jeżeli podpisał go to ma się z niego wywiązywać najzwyczajniej w świecie a nie puszczać fochy bo ten lub tamten zarabia lepiej .Proste. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W niczym. W obu przypadkach klub dał dupy, a zawodnik zachował się skandalicznie. Przypominam Ci tylko, że Uche dostał później podwyżkę w Wiśle, zgodę na wypożyczenie i transfer.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
![]() Ale jeśli chodzi o meritum - uważam podobnie. Schować dumę do kieszeni, robić dobrą minę i sprzedać NATYCHMIASTOWO. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Był Dolha, Kokoszka, były spięcia z Brożkami i Błaszczykowskim (dobrze że Borussia się zgłosiła, bo nie chciał podpisać nowego kontraktu), był Kosowski "frytkowy" i "pampersowy", ostatnio odpuściliśmy Baszczyńskiego żeby przepłacić Lameya. Nie za dużo tego?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 14:04.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
w takim razie do strat i bezmyślnej polityki powinniśmy doliczyć Wojtka Ł. któego tez mogliśmy sprzedać a nie rozwiązywać kontrakt...
Ja tam bym miał na uwadze te strony. Zarówno w Rosji jak i Turcji podobno Bolek ma niezłe kontakty.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.02.2012 o godz. 14:16.
![]()
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dużo osób pisze, że Małecki odejdzie zgodnie z casusem Webstera ale czy nie jest tak, że ktoś go musi u siebie w klubie chcieć i zapłacić ekwiwalent Wiśle.
Te plotki o kierunku rosyjskim to daje głowę, że wymysł dziennikarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Co do Małeckiego ciekawy artykuł na weszło . http://www.weszlo.com/news/9538-Ile_...znym_Patrykiem Miłego czytania. ![]() ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Prawda jest również taka, że wszyscy wiedzą, że z Jaliensem popełniono błąd - ale podpisano umowę i klub musi się z niej wywiązać. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby Małecki krok po kroku doszedł do takiej kwoty jaką zarabia Jaliens, ale niech na to najpierw zasłuży. Naprawdę nie zrobił dla Wisły nic wielkiego, w swojej karierze piłkarskiej nie zrobił nic - co predysponowałoby go nawet do zarobków o połowę mniejszych od Jaliensowych. Tylko że wszystkim wydaje się, że skoro Jaliens teraz nic nie robi (a nie robi) - to tak było zawsze. Nie, zawsze było tak - że ten piłkarz grał solidnie w klubie i potrafił zagrać w reprezentacji Holandii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
I zgadzam się w sporej części z tym co tutaj piszesz. Coś na pewno jest "nieteges" także jeśli chodzi o sposób postępowania władz Wisły - za dużo jest dziwnych przypadków. Żeby wiedzieć więcej - trzeba by mieć wgląd w dokumenty i sumy jakie były proponowane. Ale - tak czy inaczej - o ile działanie klubu można co najwyżej nazwać "nierozsądnym", "nielogicznym", "nieżyciowym", "głupim" "mało przewidującym"- to do opisania działania Małeckiego - na usta cisną się zdecydowanie mocniejsze epitety. Do tego - wielu kibiców czuje niesamowite rozczarowanie gościem, który miał uosabiać to czego w Wiśle tak brakuje (młody, Polak, niemal wychowanek, identyfikujący się z klubem) - i stąd opinie takie a nie inne... |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Więc nie zaimponujesz mi taką gadką. Prowadzę również szkolenia z zakresu zarządzania zespołem handlowym. Spotkałeś się może z teorią prowadzenia gwiazdy w zespole? Jaki może mieć wpływ na resztę zespołu? Jak ją umiejętnie prowadzić? Pewnie nie, bo byś głupot nie wypisywał. Bardzo często zdarza się w firmach, że zwalnia się np. handlowca, który ma najwyższe obroty w firmie, ale działa pod siebie, ma negatywny wpływ na zespół, nie potrafi działać zgodnie z przyjętymi zasadami. Bo wychodzi z założenia, że jak jest najlepszy, to wolno mu więcej. Otóż nie, nie wolno. Firmy pozbywają się takich ludzi bo straty niewymierne, nie przeliczalne mogą być większe, niż straty wynikające ze zwolnienia takiej osoby. I to podaję jako analogię do sytuacji Małeckiego. Z tą różnicą, że Małecki gwiazdą nie jest. Pamiętaj wolfy, ludźmi niezastąpionymi są cmentarze usłane. Nie życzę Ci źle, bo nic do Ciebie nie mam, ale przydałoby Ci się więcej pokory w życiu, bo kiedyś sobie zęby połamiesz. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
pewnie w życiu ma pokorę, co innego forum, tu można .......ić co komu ślina na klawiature przyniesie...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|