|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja pierdziele ile napisano w tym temacie od wczoraj.
Czy naprawde Malecki jest dla nas az tak niezbednym pilkarzem zeby bic na ten temat piane przez tyle stron - ile strzelil goli w poprzedniej rundzie, ile mial asyst ? Mecz w Lubinie pokazal, ze gramy duzo lepiej bez niego. Ja nie widze dla tego Pana kolejnej szansy. Jaka mamy pewnosc, ze nie wywinie jakiegos numeru po raz n-ty ? Jaka mamy pewnosc, ze nagle w jednym z najwazniejszych meczow sezonu znow nie zacznie zabotowac gry kolegow przez oddawanie strzalow z kazdej pozycji z kazdej odleglosci jak ze Standardem ? my w tym meczu od poczatku gralismy w 10. Teraz sprawa Maleckiego to jest tylko i wylacznie sprawa jego managera zeby mu znalazl jakis klub do grania. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
wywalenie Malego za darmo to strata finansowa dla klubu i to jest prawda , i slusznie Wolfy zwraca na to uwage
jest to zreszta bardzo oczywiste i nie trzeba byc zarabiajacym wiecej niz 3/4 tego forum wyksztalciuchem prosta matematyka , iles tam euro to wiecej niz zero - proste ale czy ktos "liczy" straty wisly (wplyw na morale, na dyscypline , na przykladanie sie do treningow , na przykladanie sie do meczy, na postawe w negocjowaniu kontraktow - u reszty pilkarzy) wynikłe z pozostawienia w skladzie zawodnika ktory robi takie jaja i pozostaje bezkarny ? |
|
|
|
Guest
|
|
|
Powiem szczerze Patryk miewał słabe mecze gdzie kiwał się i tracił piłkę ale z 40, 45 metrów na bramkę NIGDY nie strzelał. Nie chce tutaj wydawać osądów ale czy w obliczu tej sytuacji nie wydaję wam się że Patryk po prostu wyszedł na boisko z zamiarem takim aby swoją grą zrobić komuś na złość ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
I menago mu klub znajdzie bez problemu. Tylko że Wisła na tym straci. Jednak widocznie nie Wisła jest tu najważniejsza tylko nie tworzenie precedensów. W Wiśle rządzonej przez BB oszczedzamy na wychowankach ile sie da, a jak im nie pasuje to wyp.... Nie będzie zawodników to trzeba będzie kogoś kupić albo wypożyczyć i już jest ruch w interesie. Jak Małecki odejdzie to za ile przyjdzie następca? Za tyle co Dawidowski? I tyle co Dawidowski będzie zarabiał? Przecież to jakaś paranoja.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 20.02.2012 o godz. 10:17.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie wiem co stoi za taką a nie inną decyzją Małeckiego. Mało mnie to interesuje. Trochę to dziwne ale nie mnie to osądzać. Jedyne co można na teraz powiedzieć to ,iż facet strasznie sobie skomplikował przyszłość. Nie wiem czy zamierza nadal zajmować się piłką na poziomie zawodowym ale jeśli tak, to musi naprawdę mieć mocne argumenty piłkarskie. Przyszly pracodawca będzie mieć nie lada dylemat aby podpisać gościa, który może odmówić wyjścia na boisko czy strzeli innego focha. Właściciele płacą grubą kasę aby mieć maszyny do gry a nie chodzące miny. Jedną z takich okazał się Tevez i raczej szybko na poważnie w piłkę nie pogra. Mimo niebywałych umiejętności. Pan Małecki póki co ma marne argumenty piłkarskie. Naprawdę, mówię to z czystej sympatii. Brak wrzutki, drybling żaden i gra kombinacyjna ,no sami widzicie. Trochę dziwna decyzja zważywszy na to , że asem piłkarskim nie jest.
Tak jak mówi, oceniam tylko jego grę i to co wnosi na boisku. Doświadczenie uczy, że nie ma co się zbytnio opowidać po żadnej ze stron, bo później wychodzą niezłe kwiatki. Życzę powodzenia w dalszej przygodzie z piłką. PS. Co mu szkodziło dograć do końca kontraktu nie pozostawiając złudzeń co do swoich umiejetności ? Powkręcać ligowych kołków, gości z Liege i dziękuje było miło ale teraz większa kasa na mnie czeka i lepsza liga. Nie chcieliście wasza strata. I już. Drozd, facet ma marniutkie umiejętności, jaki menago bez problemu znajdzie mu klub. Z taką przeszłością ? Już bez przesady, że o to tracimy mega grajka.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 20.02.2012 o godz. 10:31.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Kasa to jedno, ale są straty, których przeliczyć na pieniądze się nie da. Amen. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Chce transferu - niech skorzysta z prawa Webstera, chce pewnego miejsca w pierwszej 11-stce - niech zacznie lepiej grać, chce znaczącej podwyżki - niech czeka cierpliwie lub liczy na transfer do mocniejszego finansowo klubu. Ma wszelkie atuty w swojej ręce aby lepiej zarabiać a odstawia fochy zamiast skupić się na pracy.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.02.2012 o godz. 10:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pamietam jak Małecki podpisywał swój pierwszy profesjonalny kontrakt w Wiśle zbiegło to sie z jego bramką z Zagłebiem wygranym przez Wisłę 1-4. Imponowal skutecznością i dynamika w zespole. Teraz bez formy z jednorazowymi zrywami probuje wymusic podwyżkę nie grą ale szantazem. Taki klub jak Wisła nie może sobie na to pozwolić. Inną sprawą jest ,ze jego zarobki sa jak na warunki Wisły żenujące niskie. Przypomnę ,ze Dolha czy Marcelo tez nie zarabiali kokosów. Cóż dziwna jest skala wartości działaczy w stosunków do zawodników z , którymi wiaze sie nadzieje.
Jeżeli Małecki nie podpisze nowej umowy ani nie wyrazi chęci odejścia już teraz Wisła nic na to nie poradzi i nic na tym nie zarobi. Nikt nie jest tak glupi jak niektórzy próbują przedstawić Małeckiego to przemyślane dzialanie aby opuścic Wislę z karta na ręku i podpisać kontrakt z zespołem ,ktory za podpis zapłaci Małeckiemu 0,5 mln euro . Czyli tyle ile w Wiśle jeszcze nie zarobil przez cała kariere.
Ostatnio edytowane przez elliot_ness : 20.02.2012 o godz. 10:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Sprawa stała się teraz banalnie prosta. Nie ma już szans na to by Małecki grał w Wiśle, dlatego trzeba zrobić wszystko co w swojej mocy by sprzedać go byle gdzie za jak największą kwotę. Skoro niby było zainteresowanie, to należy usiąść i wynegocjować tyle ile się da. Pozbywanie się go za darmo byłoby wielką głupotą - tylko i wyłącznie pomoglibyśmy temu kopaczowi. Jeśli nie znajdzie się chętny, to trudno - ma kontrakt i co najmniej do października powinien uczestniczyć w zajęciach, można mu załatwić karnet na siłkę, myślę, że będzie uradowany.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|||
Jazda po Małeckim jest całkowicie uzasadniona - jeśli facet walczy "o swoje" jak sugerujesz, to wybrał sobie idiotyczny sposób. Kpi z trenera, prawdziwego Wiślaka, sabotuje mecze (tak twierdzisz) i olewa swoje obowiązki. Mamy go kolejny raz usprawiedliwiać? |
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
O jakiej Panowie stracie mówicie? Bo chyba tylko w kategoriach ewentualnych korzyści utraconych jakie Wisła mogłaby osiągnąć sprzedając go w szczycie formy.
Stratą finansową to był Dawidowski, Liczka, długi czas Garguła (teraz zaczyna spłacać dług). Odezwali się księgowi od siedmiu boleści. Stratą finansową jest stadion - w ujęciu ekonomicznym - na który nie przychodzą ludzie. Stratą jest brak Akademii Piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia przy klubie. Jak zobaczyłem ceny na VIP strefę na Wiśle to śmiać mi się chciało - wolałbym sprzedaż trybunę G za pół ceny niż mieć 3 sektory VIP niezapełnione nawet w połowie - to jest strata. Ale stadion jest można sobie pozwolić ![]() Stratą jest jak zawodnik ubliża kibicom - klientom, którzy płacą za oglądanie. Stratą jest niewyciągniecie konsekwencji z buńczucznego zachowania zawodnika, który nie potrafi zwracać uwagi na swoją wartość tylko pokazuje jakim wielkim jest kozakiem - pokazują mu teraz miejsce w szeregu. W dzisiejszych czasach jak chcesz zarabiać ogromne pieniądze to musić być godny zaufania a Patryk Małecki nie jest o czym NIKOGO już nie trzeba przekonywać. I jeszcze jedno - bez względu na to jakim jesteś piłkarzem i jakie masz umiejętności - jesteś tylko piłkarzem i Twoja praca to granie w piłkę ku uciesze gawiedzi i sponsorów, bo łaska kibica na pstrym koniu jedzie. Kasa piłkarza to nie wyrób jaki piłkarz tworzy - ale ona pochodzi od ludzi - czasami bardziej godnych szacunku (Cupiał?) czasami mniej (Wojciechowski?) i póki piłkarze tego nie zrozumieją to będą myśleć, że poza grą coś jeszcze od nich zależy. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Karta zawodnicza piłkarza jest częścią majątku spółki. Wiele klubów brało kredyty pod ich zastaw (słynna kreatywna księgowość AS Roma). Oddanie jej za darmo to taka sama strata jak na przykład oddanie za darmo koparki w firmie developerskiej, albo samochodu w kurierskiej. Piłkarz nie jest tylko pracownikiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 11:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlaczego na szkodę, gdyby Garguła trafił z 8 metrów, szaleństwo Małeckiego wyszłoby nam na zdrowie. Małecki zwyczajnie chciał pokazać jaki jest świetny, co to dla takiego strzelić bramke z 35 metrów. Jeżeli zawodnik z podstawowego składu nie zarabia średniej w drużynie to jak jest traktowany? A Małecki raczej się do 11 łapał. I to od kilku lat. Wiadomo ze należy mu sie zjebka, pewnie też przeniesienie do rezerw, ale na pytanie "dlaczego" Małecki tak sie zachowuje. Cięzko odpowiadać jak większość tutaj. Czyli tlumaczyć wszystko jego osobowością, zarzucać mu fałsz i patologiczny egocentryzm. Jest porywczy, pyskaty i bezpośredni to jasne, ale to nie wytłumaczenie dla kuriozalnych zachowań na boisku. Podniecenie w PS i C+ powinno dać niektórym do myślenia. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wątpię żeby Wisła na tym człowieku zarobiła jakieś ciekawe pieniądze z tego względu ,że prawdopodobnie nikt nie jest na tyle nim zainteresowany żeby płacić lepszą kasę jednak to nie wina klubu tylko słabej formy w ostatnim czasie i ciągłych kłopotach jakie sprawiał . Może się mylę i znajdzie się ktoś chętny ale jedno jest pewne ! Już nie powinno być powrotu dla tego człowieka któremu wydaje się , że jest piłkarzem do pierwszej drużyny . Kara finansowa za to zachowanie go nie ominie , odsunięty od drużyny już jest , wyznaczyć kwotę wykupu na ,np. 1 mln euro i jeśli ktoś chętny się znajdzie to krzyżyk na drogę a jak nie to będziemy mieli swój własny klub kokosa , znaleźć jakieś "wygodne" schody i niech ten człowiek trenuje ... oczywiście jeśli olewać będzie treningi nie będzie miał wypłaty .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 20.02.2012 o godz. 11:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
sprzedać małeckiego i kupić Bitona plus LO. Za małpeckiego dostaniemy z 1mlnE a najlepiej byłoby jakby go franek smuda powołał bo wtedy kwota(jako reprezentant)wzrosła by troche.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ja się nie oszukuje, nie sprzedamy go bo po takich akcjach chętnych pewnie nie będzie. Nie mówiąc już o formie, niskiej formie jaka ostatnio prezentuje. Sytuacja jest patowa. Jeżeli faktycznie wersja Moskala jest bliższa prawdy niż wersja Wilka to ciężko wybrać rozsądne rozwiązanie. Z jednej strony po co mu płacić za nierobienie nic, a z drugiej rozwiązanie kontraktu to NAJGORSZE co można zrobić bo to będzie pokaz dla innych że jak chcesz odejść to się zbuntuj i odejdziesz na frajer. Szczególnie dla obcokrajowców, którzy mają w dupie jak będą wspominani wśród nas kibiców. Nie wiem czy jest to możliwe, ale powinniśmy go zdyskwalifikować na długi okres czasu i wlepić kare finansową o wartości tego okresu czasu. Efekt końcowy będzie taki, że Małecki nie będzie mógł grać, nie będzie dostawał kasy z klubu, a jednocześnie nie będzie mógł odejść za darmo. Pytanie czy jest to plan do zrealizowania. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Podawajcie jeszcze przykłady Man United...Realu i Barcelony. Zrozumcie, że chodzi raczej o wizerunek klubu, który ten człowiek szarga. Jeżeli nikt go nie kupi to musi zostać odsunięty Natomiast aktualna wycena będzie podlegać korekcie: http://www.transfermarkt.de/de/patry...ler_38283.html Wg mnie jest to cena ile ktoś chciałby dostać. Pytanie ile ktoś zapłaci za nieprzewidywalnego faceta. Podkreślam raz jeszcze że Klub też ponosi winę nie indeksując zarobków zawodnika odpowiednio, więc ja nie widzę innej możliwości jak odsunięcie i pozwolenie na transfer niwelujący koszty osobowe związane z tym zawodnikiem czyli w kosztach jakie klub poniósł. Takie zachowanie musi być piętnowane ponad wartościami majątkowymi, inaczej wizerunek klubu będzie cierpiał. Co do karty zawodniczej - jej wartość to po prostu "Signing Fee" jakie dolicza sobie piłkarz z krtą na ręku, natomiast w jego przypadku jego wymagania aktualnie są napewno daleko poza orbitą zainteresowań i nie jest to wielka strata wbrew pozorom. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Małecki się "starał" nie wychodziło, trener go zmienił to się obraził. A co do umiejętności. Potrafi strzelić z prawej i z lewej nogi. Pokaż mi w Wiśle drugiego takiego. Jednego obrońce ma na raz. Jest zwrotny co dla skrzydłowego jest podstawą, potrafi zagrać klepę, nie opieprza się na boisku. Gdyby go przekonać ze nie wszystko musi robić sam to jest to materiał na niezłego grajka. Skończy sie pewnie tak ze weźmie go Wojciechowski i zarobi na nim kilka baniek. A nasze jaśki z zarządu będą tłumaczyć że dla nich ważniejsza jest postawa zawodnika poza boiskiem niż ew. zyski. Zupełnie nie wspominając że fochy sami sprowokowali.
Biznes dla klubu kosmiczny. Ale wiadomo najważniejsze jest dobre wychowanie. Nie lepiej było dobrze zapłacić i wymagać? A potem sprzedać choćby za połowę kwoty z transfermarket? Ile zarabiał Rybus w Legii? I niech nikt nie myśli ze jestem jakimś zapamiętałym fanem Małeckiego. Szlag mnie zwyczajnie trafia jak w Wiśle marnowana jest kasa, jak żenujacą politykę prowadzi klub. W każdej dziedzinie swojego funkcjonowania.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 20.02.2012 o godz. 12:13.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
ja jestem ciekaw jak by to wyglądało teraz jak patryk by podpisał nową umowe dajmy na to na 200 tyś euro/4lata... pewnie znów by powiedział że chce zostać w Wisle do końca kariery, po czym za jakieś 12 miesiecy znów by chodził obrażony bo jednak 200 tyś to było by dla niego znów za mało... nikt mu nie kazał podpisywać poprzedniego kontraktu, zgodził sie sam na taki wiec jego zasranym obowiazkiem jest go wypełnić!!! ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Żeby wział go Wojciechowski, sam Małecki musi chcieć tam iśc... a domyślam się co by się tu działo jakby podpisał kontrakt z Polonią...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
a wiecie co mnie jeszcze smieszy? ze wolfy przytacza argument, ze nie moze utrzymac rodziny, babci czy siebie za 30 tys miesiecznie i nie odlozy z tego na emeryturę. to podobnie jak Kosowski na pampersy. sorry, to co mozna powiedziec o ludziach ktorzy naprawde zarabiaja minimalna krajowa ok 900zł na rękę, czy nawet i te 2 tysiące, a do tego mają żone, trójke dzieci i tyrają jak woły, a nie co tydzień zrobią kilka kółeczek i nikomu nie podadzą? sport to jest zabawa, troche sie zmęczysz, jest ryzyko kontuzji, ale ryzyko kontuzji jest nawet wtedy kiedy idziesz po schodach i upadniesz. przeciez w-f w szkołach to najlepsza lekcja dla ludzi, którzy nie mają nic w głowie lub dla ludzi choc troche sprawnych fizycznie. najlepsza lekcja, najlepsza zabawa, najlepsza frajda. a bedac profejsonalnym pilkarzem? to dopiero wielka zabawa, bo ma sie te zdolnosci, ma sie wielkie pieniądze. ok, moze konczy sie "kariere" przed 40stką a potem trzeba byc bardziej kreatywnym niz na boisku, ale sorry zarobisz nawet 10 tys miesiecznie przez 20 lat grania, to jest dwa miliony czterysta tysięcy, a Polak tyrający jak wół do 67 roku życia, gwałcony psychicznie i fizycznie zarobi ile? liczmy że nawet i zarabia te 2,200 na miesiąc. 528 tysięcy w 20 lat i dokładasz do tego kolejne 27 lat pracy, jeśli dożyjesz - 1,2 miliona. i potem dostajesz za to emeryturkę w wysokosci moze 800-900zł, a ci z minimalną krajową z 600 czy 700zł. a taki piłkarz do ch** wacława przez 20 lat zarobi tyle, że w pale sie nie miesci, a podałem że jakby zarabiał 10 tys miesiecznie, a piłkarze zarabiają o wiele wiecej, chocby Malecki 30 tysiecy, czyli by zarobił ponad 6 milionow zł do 40stki, tak ? a jeszcze podwyzki, jeszcze inni zarabiaja wiecej. przeciez sport jest tak dochodowy, ze jak mozna w ogole mowic o tym, ze na cos nie starczy? niestety sa ludzie i sa pachołki.
i wystarczy by nie powtarzał, że to trzeba było zostać piłkarzem i nie pieprzyć głupot, a zarabiać krocie. no ok, ale to zupełnie inny temat. przeciez to tylko porównanie, że jedni muszą żyć za 30 razy mniejsze pieniądze i nie narzekają, a drudzy narzekają mimo że mają miliony więcej zł na koncie i szukają powodu by miec jeszcze więcej. czyli najgorzej opłacany zawodnik "11" zarobi w 40 lat prawie 6 razy więcej niż ktoś kto zarabia ponad 2 tysiaki i robi do 67 roku zycia. kto ma odlozyc? ten pierwszy co do 40stki ma 6 milionow minimum, czy ten co do 67 roku zycia ma milion, moze półtora. ? ten pierwszy jeszcze moze miec wyzsze kontrakty, o wiele wyzsze np ktore dadza mu 20 milionow do 40stki, a ten drugi nie zarobi wiecej niz 3 tys w Polsce mimo nie wiadomo jakich staran, wiec 20 milionow a 3 miliony? no coz, ten drugi musi zyc, a ten pierwszy bedzie płakał i tak.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 20.02.2012 o godz. 12:25.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pieniądze pieniędzmi ale wszyscy zdaje się zapominacie o jednym:
Przecież nie kto inny jak sam Małecki deklarował wielką miłość i oddanie Wiśle a to przez tatuaże a to koszulki i inne tego typu sprawy to on identyfikował sie ponad wszystko z Wisła i z nami kibicami a tu nagle co? okazuje się że pieniądze są ważniejsze od jego wcześniejszych PUSTYCH deklaracji. Ja oczywiście zgadzam się z osobami które twierdzą że należy mu się zdecydowanie większa kasa bo wiele razy pomógł Wiśle i zmieniał bieg wydarzeń na boisku niemniej jednak lepszy kontrakt może wynegocjować jedynie poprzez swoją postawę na boisku. A wtedy gdyby klub mimo wszystko mu nie zaproponował większego kontraktu pewnie by odszedł ale zawsze byłby SZANOWANY prze kibiców. Teraz natomiast oburzył się na trenera Moskala który też jest legendą klubu i od takiego młokosa jak Małecki po prostu należy mu się szacunek!! Tym bardziej że został zmieniony bo grał TRAGICZNIE. Ja rozumiem że każdy ma swoje zdanie może piłkarzowi w klubie nie odpowiadać kilka rzeczy ale Małecki jest dorosłym facetem powinien wyłożyć karty na stół przedstawić swoje warunki a jeśli nie to się rozstajemy się jak normalni ludzie a on zachował się jak gówniarz. Nas jako kibiców nie powinno interesować jak piłkarz ma na nazwisko czy jest to Małecki czy ktoś inny ani to co ma wytatułowane na ręce ani to ile zarabia dla Nas powinno być ważne jak ktoś szanuje Nas jak szanuje klub!!!! Małecki pokazał że ma to wszystko w d... i mam nadzieje że klub się z nim pożegna a prawdziwi kibice na następnym meczu pokażą co myślą o takich kopaczach którzy sądzą że są gwiazdami |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Dziwią mnie argumenty że Młeckiiemu należą się większe pieniądze. Za co? Czarek zarabia tyle samo jeśli mnie pamięć nie myli czyli 30 tyś (Boguski tylko kilka tyś. więcej) i jakoś nie robi z tego problemu bo wie że jest na dorobku, a tego małego smarka przewyższa zachowaniem, klasą i zaangażowaniem. I teraz wyobraźcie sobie że Małecki dostaje podwyżkę np dwa razy tyle ....... to według rozumowania niektórych Czarek powinien się obrazić tak? Jovanovic nie ma nawet połowy tego co Mały, Czekaj zarabia grosze nie ma średniej krajowej ...... .
Z innej beczki Iliev ma ponad 60 tys. PLN na mieśiąc ........... Małemu należy się tyle? Chyba nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Skąd bierzecie tą kwotę 30 tys? Ktoś w innym temacie podał, że zarabia 90, zaraz ktoś wyskoczy, że w sumie 65. TO NIE MA ZNACZENIA I NIE USPRAWIEDLIWIA. Gdyby mały był normalny i faktycznie tak bolały go finanse to poszedłby porozmawiać o podwyżce, a po odmowie czekałby już na możliwość skorzystania z Webstera (ponoć w październiku może skorzystać). Przechodząc gdzie indziej dałby komunikat, że bardzo żałuje ale klub itp. i po sprawie. No, ale mały zrobił inaczej i się sypło jaką ma postawę w stosunku do trenera, drużyny, Wisły. Moim zdaniem mały liczył na szum i sytuacje w której kibice wstawia się znowu zanim wraz z lamentem jak biednego Wislaka klub wykorzystuje, ale Kaziu go załatwił mówiąc publicznie co tak naprawdę się wydarzyło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Chyba jednak pamięć cię myli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
dla mnie osobiście Patryk Małecki jest skończony jako piłkarz w Wisełce!
To Klub z tradycjami !!! nie chcesz tu grać - droga wolna! to nie dziewczyna czy samochód który Ci nie odpalił ze mozesz sie obrażac - rozwiązać kontrakt i i dla mnie temat zakończony ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to jest argument
. Teraz właśnie wchodzi w wiek kiedy sprawy oczywiste zaczynaja być oczywiste. Jak sie jest niedoceniany to w kombinacji z upartością i ambicją, może to prowadzić do indywidualizmu. Taka Zosia samosia. To jest do wyrugowania ale trzeba stworzyć sprzyjające warunki. Perspektywa zarobienia na tym miliona jurków powinna rozwiewać wszystkie watpliwości czy warto. A argument że Wilk zarabia tyle samo i nie podskakuje jest załamujący. Przecież to o to chodzi, że młodzi Polacy są traktowani w klubie jak wyrobnicy, a kasa idzie na mniej lub bardziej osłabiające transfery. Bo przy transferze jest prowizja, nie wiadomo oczywiście jaka. Dlaczego nasi piłkarze są dwa razy tańsi niż Rumuni? Tylko dlatego że są słabsi? Czy może dlatego że mniej zarabiają?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 20.02.2012 o godz. 12:58.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Mały dostał propozycję podwyżki, mógł zarabiać średnią drużyny ale odrzucił proponowane warunki i tyle. Jeszcze co do "strat" Wisły. Nikt Małeckiego za darmo nie odda. Jeśli odejdzie zgodnie z prawem Webstera należy nam się choćby ekwiwalent za wyszkolenie. Pamięta ktoś ile to było za Kokoszkę? O ile mnie pamięć nie myli było to kilkaset tysięcy Euro. Akurat tyle, iel ten gwiazdor jest warty. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|