The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2012, 19:23
no więc jak się ten asior nazywa? i czy ma może profil na fb?

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.02.2012, 19:26
Według mnie gra w ofensywie wyglądała zajebiście! E tam obrona, Palic lada chwilę przytuli ławkę rezerwowych i już się z niej nie ruszy. Serce się raduje, gdy oglądam taką grę ofensywną w wykonaniu Wisły.
BOHATEROWIE:
Melikson- jego gra to piękny koncert ;-) Jest fenomenalny, niesamowity, wyjątkowy
Wilk- Terminator środka pola, bardzo dobry w defensywie i ofensywie! Wiele widzi i bardzo się rozwija piłkarsko
Czekaj- profesor ;-) kilka błędów, ale ambicja, zmysł; jestem pod wrażeniem
Iliew- świetny technicznie, ale ta głowa...trochę a bardzo się spala, chociaż mecz bdb!
Garguła- myślący, dojrzały, konsekwentny, potrafiący grać kombinacyjnie

SZARA STREFA:
Chavez- poprawny występ, ale irytuje mnie totalny brak umiejętności wyprowadzania piłki, chociaż mam wrażenie, że nad tym pracuje bo widać delikatny postęp, ogólnie pewny punkt defensywy
Kirm- bramka bardzo ważna, ale czasami podejmuje idiotyczne decyzje
Genkov- bez błysku, solidnie, ale nie pokazał niczego niesamowitego, trochę ociężały
Lamey- kilka głupich strat i słaby w ofensywie, solida obrona

TRAGEDIA:
Pareiko i Dragan - nawet żal komentować.
Odpowiedz cytując
hoffek77
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.02.2012, 19:30
Ci komentatozry to Grzegorz Milko (wyjątkowa menda nie znoszący Wisły) a drugi to Remigiusz Jeziersk (były piłkarz między innymi Śląska i Ruchu). Też mnie krew zalewała jak słuchałem tych dwóch "fachowców". Niestety poziom komentowania meczów w Canale w ostatnim czasie leci na łeb na szyję...
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.02.2012, 19:30
Dla mnie Genkov skoro taki z niego walczak do może grać na defensywnym pomocniku. Gość nie ma kiwki, strzału, potyka się o własne nogi. Potrzebny jest nam jakiś sensowny napastnik do gry kombinacyjnej. Chyba, ze będziemy grali "długa dzidą", wtedy może skakać do piłki. Może Skorży go opylimy?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.02.2012, 19:31
Błąd polegał na tym, że Cwetan grał. Wg mnie był nieco zmęczony. Kaziu mógł wsadzić Dudu od pierwszego gwizdka.
Ogólnie bardzo dobra gra w ofensywie, plus świetna dynamika akcji, gra pressingiem super i wydolnościowo także dobrze. Będzie chleb z tej mąki!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 19.02.2012, 19:35
Moim zdaniem słaba gra w obronie jest efektem:
1) słabszego występu Wilka
2) braku drugiego defensywnego pomocnika - Nunez nie opanowal sytuacji po wejsciu na murawe.
+ błędy indywidualne
Przez to w środku boiska panował chaos.

Na plus: Melikson, Kirm i Iliev. W tej kolejności.

Nie mogę się powstrzymać - Maor jest FENOMENALNY! Prowadził całą grę Wisły przez cały mecz.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.02.2012, 19:36
Em... Jak możecie po tym meczu kogokolwiek w Wiśle chwalić? Graliśmy z ostatnią drużyną w tabeli i graliśmy padakę. Graliśmy wolno, piłkarze byli daleko od siebie, popełniliśmy mnóstwo indywidualnych błędów. Tak wiele błędów, że trudno byłoby spamiętać nawet te najpoważniejsze. Jednocześnie żaden kopacz nie zasłużył na pochwałę, bo nawet jeśli czegoś nie zawalił, to 2/3 meczu przespacerował, przedreptał, albo spędził schowany za rywalami. Najpoprawniejsi Wilk i Melikson byli cieniami zawodników z czwartku, choć tu trochę winy ustawienia zespołu. Kompletnie nie rozumiem też pochwał dla Czekaja. Więcej farta niż umiejętności. Wchodził na jeden raz, dawał się ogrywać - nie zagrał może tak słabo jak np. Paljić, ale jednak nie dał powodów żeby go chwalić.

A co do komentarza. Ja oglądałem na Polsacie i też było beznadziejnie. Kowalczyk, który wiadomo z kim sympatyzuje i jakiś gość, który powinien koentować szachy, albo innego golfa. Nie dość, że zero emocji w głosie, to gość z każdego meczu robi wykład o historiach z życia drużyn i piłkarzy, z rzadka odnosząc się do tego, co aktualnie dzieje się na boisku.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 19.02.2012 o godz. 19:40.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.02.2012, 19:36
Z punktu widzenia tabeli żal straconych 2 punktów.

Cała reszta. Nie przesadzajmy. Paljić jest obrońcą z musu. Mamy braki na lewej obronie nie od dzis. Ale akurat taki błąd mógł się zdarzyć nawet najlepszym. W tej akcji błąd popełniła cała obrona.

Oglądąłem całkiem niezły mecz Wisły. I raczej nie wspominałbym o tym, że Zagłębie to ostatnia drużyna ekstraklasy. To miejsce jest nieadekwatne do ich obecnej gry. Kardynalny błąd jaki popełniliśmy to nie dobicie przeciwnika w momencie, gdy wyszlismy na prowadzenie. To błąd, który popełnialismy za Kasperczaka, Skorży, inni zawodnicy, obraz ten sam.

Po zdobyciu drugiej bramki, pomyślałem, że może to byc pierwszy do dłuższego czasu mecz w ktorym Wisła kogoś zdominuje. No i klops.

Z pozytywów zaliczyłbym też fajne wyprzedzenia jakie robił Czekaj. Zdecydowanie trzeba go ogrywać.

Przyłączam się do opinii o komentatorach.
Odpowiedz cytując
Skawua
Member

Od: 02.2009

Stary 19.02.2012, 19:44
Cytat:
Po zdobyciu drugiej bramki, pomyślałem, że może to byc pierwszy do dłuższego czasu mecz w ktorym Wisła kogoś zdominuje. No i klops.
Odniosłem wrażenie jakby spanikowali że udało się objąć prowadzenie,cofneli się a bywały momenty że Zagłębie miało problem z wyjściem dzięk dobremu ustawianiu się i pressingowi,czemu nie dało się tak grać przez cały mecz?

Cytat:
Niestety poziom komentowania meczów w Canale w ostatnim czasie leci na łeb na szyję...
Ale to dotyczy tylko naszej ligi którą komentatorzy starają się sztucznie pod pompować.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.02.2012, 19:51
Tylko, że nasi nie dobijają rywala nie dlatego, że nie chcą, tylko dlatego, że nie potrafią...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 19.02.2012, 19:55
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Em... Jak możecie po tym meczu kogokolwiek w Wiśle chwalić? Graliśmy z ostatnią drużyną w tabeli i graliśmy padakę. Graliśmy wolno, piłkarze byli daleko od siebie, popełniliśmy mnóstwo indywidualnych błędów. Tak wiele błędów, że trudno byłoby spamiętać nawet te najpoważniejsze. Jednocześnie żaden kopacz nie zasłużył na pochwałę, bo nawet jeśli czegoś nie zawalił, to 2/3 meczu przespacerował, przedreptał, albo spędził schowany za rywalami. Najpoprawniejsi Wilk i Melikson byli cieniami zawodników z czwartku, choć tu trochę winy ustawienia zespołu. Kompletnie nie rozumiem też pochwał dla Czekaja. Więcej farta niż umiejętności. Wchodził na jeden raz, dawał się ogrywać - nie zagrał może tak słabo jak np. Paljić, ale jednak nie dał powodów żeby go chwalić.

.
najlepsze podsumowanie pierwszy mecz gdzie ambicja gdzie walka z tak słabym rywalem na początku chodzony po 2-1 chodzony , żal na to bylo patrzeć bo z drugiej strony widać potencjał i jak mamy słabą obronę to albo niech ofensywa ładuje bramy albo grajmy 2 defensywnymi
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Stan58
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 19.02.2012, 19:57
Ludzie opamiętajcie się, przecież Oni grali mecz w czwartek... mieli prawo być zmęczeni.. spójrzcie co zagrała Legia. Ktoś piszę, że Zagłębie jest ostatnie w tabeli... a czy widzieliście jak oni się wzmocnili?

Ja widzę poprawę w grze Wisły. Dajcie Moskalowi jeszcze trochę czasu a ta drużyna zacznie grać. Też przeżywam stratę punktów, ale w sumie w tej kolejce to tylko Polonia zyskała...
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.02.2012, 20:23
Wisła zagrała dobry mecz, a Zagłębie dużo lepiej wygląda niż w poprzedniej rundzie. Szkoda, że taki napadzior jak Biton grzeje ławę. Wszedł na 18 minut i rozstrzygnąłby losy meczu gdyby sędzia był trochę lepszy lub wprowadzono by analizę video.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.02.2012, 20:27
Mecz zremisowaliśmy, a więc de facto przegraliśmy na własne życzenie, po za sprawą swoich kardynalnych indywidualnych błedów.

Palić nigdy nie był, nie jest i nie będzie dobrym zawodnikiem, a tym bardziej obrońcą. pootwierdził to po raz kolejny. Już lepiej, aby na lewej obronie występował Nunez niż on.

W defensywie najlepiej spisywał się Czekaj, pozostali grali przeciętnie.

Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie dziś Kirm - w takiej dyspozycji jest wartościowym i cennym piłkarzem dla zespołu. Wreszcie od początku zagrał też Iliev i był mocnym punktem drużyny. Przyjemnie patrzy się na jego grę. Sprawia, że Wisła jest groźna w akcjach kombinacyjnych.

Oczywiście Melikson znów poza wszelką kategorią - najlepszy piłkarz naszej ligi, w dobrej formie.

Na pochwały zasłużył też Wilk.

Genkov był gorszy niż ze Standardem. Za późno został zmieniony.

Dramatycznie słabe ogniwa w obronie (Palić) i nonszalancja w grze, owocująca brakiem koncentracji kosztowały nas stratę punktów.

Liga nie jest jeszcze przegrana. Jeśli nie będzie ciągle jakiegoś dramatycznie słabego punktu w zespole, Wisła nadal może walczyć o najwyższe trofeum.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.02.2012, 20:29
Tradycyjnie zagraliśmy nieźle do przodu i pytę z tyłu. Czyli identycznie jak na jesieni.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.02.2012, 20:30
Stan58 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie opamiętajcie się, przecież Oni grali mecz w czwartek... mieli prawo być zmęczeni.. spójrzcie co zagrała Legia. Ktoś piszę, że Zagłębie jest ostatnie w tabeli... a czy widzieliście jak oni się wzmocnili?
Ty chyba robisz sobie jaja tym postem. Mecz był w czwartek. Fakt grali w 10 ale to był ich pierwszy mecz i oni mają być zmęczeni? Może odpuśćmy sobie wyjazd do Belgii, bo piłkarze nam popadają jak muchy od tego wysiłku...

Widziałem jak wzmocniło się Zagłębie. Nowi zawodnicy wręcz powalili mnie na kolana swoją grą. Mam nadzieje, żę uda się sprowadzić chcociaż jednego z nich w letnim okienku do Wisły.

I co mnie interesuje Legia? My mamy patrzeć na siebie i szczerze mówiąc mam w dupie jak oni zagrali. Wiem tylko, że my mieliśmy dzisiaj jasny cel. Zdobyć 3 punkty. Ale to już nie te czasy, że w tej lidze wszyscy dostają sraczki, kiedy przyjeżdża do nich Wisła i nie te, kiedy Wisła mogła wygrać mecz na stojąco.

W całym meczu było łącznie może 20minut gry tego, co powinno być realizowane przez 90minut. Oczywiście dostrzegam poprawe jeżeli chodzi o styl ale to dalej nie jest to co powinno być.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 19.02.2012 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 19.02.2012, 20:33
Gra lepsza niż wynik :/ szkoda tych 2 straconych punktów, właśnie oglądam LIGE PLUS i panowie sie zastanawiaja kto bedzie mistrzem, Śląsk, Polonia czy Legia, mówią że Lech już stracił szanse a o Nas nie wspominają nic a przecież w tabeli jesteśmy przed Lechem, troche nieładnie z ich strony ale dobrze niech nie mówią nic, a my SWOJE!
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.02.2012, 20:36
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Tradycyjnie zagraliśmy nieźle do przodu i pytę z tyłu. Czyli identycznie jak na jesieni.
Tylko, ze teraz grę Wisły da się oglądać, przynajmniej przez większość meczu. Wyniki niestety zbliżone. Na razie, miejmy nadzieję.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.02.2012, 20:38
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Cała reszta. Nie przesadzajmy. Paljić jest obrońcą z musu.
Już drugi rok
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.02.2012, 20:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Już drugi rok
No, mnie to również jak Jeżeli myślałem o jakimkolwiek nieezbednym wzmocnieniu w zimie to na tą pozycję.
Bo Diaz to wiadomo, najlepszy dostępny stoper wśród nienajlepszych lewych obrońców.

Ale to już raczej pretensje do wyższych instancji. I pewnie ogólnej sytuacji finansowej klubu.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 19.02.2012, 20:51
Trzeba sprawdzic tego Abwo, czy aby on na czarno w tym Zagłębiu nie robi?!
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 19.02.2012, 21:13
Nie ma się co dziwić, skoro ci sami zawodnicy i trener z tej samej półki
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 19.02.2012, 21:21
Jak widzę, że Melikson nie ma z kim grać, to mi jest go bardzo szkoda. On jest niestety za dobry na Wisłę. W lepszym klubie mógłby się na prawdę rozwinąć.

Którzy geniusze wymyślili, żeby wywalić Brożka i nie kupić przez trzy okienka transferowe typowego lewego obrońcę i stawiać tam zawodników przesuwanych z innych miejsc na boisku (Dragan, Diaz)? Dragan i tak do tej pory grał lepiej niż można było się po nim spodziewać, bo w końcu od początku to był dziwny i niezrozumiały transfer.

Moskal chciałby grać jak kiedyś Wisła Kasperczaka (co cię bardzo chwali), tyle że mając piłkarzy takich jak się ma, to może często obracać się przeciwko Nam. Samym Meliksonem i w porywach Ilievem nie da się. Choć z tygodnia na tydzień powinno być coraz lepiej i może na ligę wystarczy.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 19.02.2012, 21:22
Mecz nie był zły ,ale indywidualne błędy sprawiły że był tylko remis.
Mogła podobać się zwłaszcza gra kombinacyjna i nie złe radzenie sobie w grze pod presingiem .
Szkoda tylko ,że piłka nie jest rozgrywana szybciej .
Najlepiej Melikson ,na drugim biegunie Palic.
Tak prawdę powiedziawszy ,to przydałby nam się solidny obrońca na lewą stronę.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Stary 19.02.2012, 21:24
Willow a czego oczekujesz od Kazka?
Z gówna ma bat ukręcic?

Moim zdaniem wykonał zimą bardzo dobrą robotę, zespół jest dobrze przygotowany do rozgrywek.
A że nie ma wzmocnień - akurat nie Moskala bym tu winił. Prędzej Basałaja-dyletanta i jego poprzedników, co takiego syfu narobili, że Wisłę teraz po sądach ciągają.

Zresztą ile ten zespół jest wart przekonamy się w czwartek i przy okazji meczu z Koroną.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez danpe_ : 19.02.2012 o godz. 21:25.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 19.02.2012, 21:33
danpe_ napisał(a):Wyświetl post
Willow a czego oczekujesz od Kazka?
Z gówna ma bat ukręcic?

Moim zdaniem wykonał zimą bardzo dobrą robotę, zespół jest dobrze przygotowany do rozgrywek.
A że nie ma wzmocnień - akurat nie Moskala bym tu winił. Prędzej Basałaja-dyletanta i jego poprzedników, co takiego syfu narobili, że Wisłę teraz po sądach ciągają.

Zresztą ile ten zespół jest wart przekonamy się w czwartek i przy okazji meczu z Koroną.
Brak wzmocnień to oczywiście nie jest wina Moskala.
Ja jednak stoję nadal na stanowisku, że ta drużyna ma potencjał na zdobycie Mistrzostwa Polski. Potrzebne są niewielkie korekty w składzie, jak choćby lewy obrońca czy lewy pomocnik.
I jak przeczytałem wywiad ze Stanem, że będą max dwa transfery, to pomyślałem sobie "Jest Ok!".
Jak się skończyło, wiemy.
Natomiast uważałem i nadal uważam, że zamiana Maaskanta na Moskala to zamiana przysłowiowej siekierki na kijek. Żaden przeskok jakościowy.
Co oczywiście nie przeszkadza mi w darzeniu Moskala ogromnym szacunkiem, żeby była jasność.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.02.2012, 21:38
Popatrz na statystykę bramek na jesieni.
Zgadzam się że gra do przodu nie była dzisiaj zła ..Mam jednak wrażenie że wiele zawdzięczamy otwartej grze Lubina.
Szkoda punktów, bo wydawało się że końcówka będzie już pod naszą kontrolą ...
Pereiko słabo gra na przedpolu,( nadrabia grą na linii). Może to jeden z powodów utraty wielu bramek ze stałych fragmentów gry.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.02.2012, 21:40
Wygralibyśmy ten mecz gdyby nie błędy. Pareiko goni powoli Pawełka (niestety) a Paljic to dramat. W meczu kilka razy zgubiony, (Czekaj na szczęście asekurował), i do tego ten bramkowy błąd.

Jestem zwolennikiem budowania zespołu od obrony. A u nas to najsłabsza formacja. Ile musielibyśmy tych bramek strzelić żeby wygrać mając taką obronę? 3? To ponad nasze możliwości.

Statystycznie powinniśmy tracić 1 bramkę w meczu. Jak strzelamy 2 gole na wyjeździe z takim zespołem jak Zagłębie to wygrana musi być. A nie remis.

Z przodu nawet ładnie wyglądała nasza gra, ale z tyłu 2 mega babole...

No nic, trzeba walczyć. Może w PP będzie nam szło lepiej
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.02.2012, 21:45
Z taką obroną będzie ciężko jakikolwiek mecz wygrać. Jak z przodu Melikson strzeli bądź wykreuje 3 gole to w obronie postarają się, żeby 3 stracić. Naprawdę będzie ciężko żeby z ligi wejść do pucharów a o MP to łudzą się tylko miłośnicy fanatsy i science-fiction. Bardziej realne niż przez ligę wydaje mi się awans do LE poprzez zdobycie Pucharu Polski.
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.02.2012, 21:53
thecris idę z Tobą o duże piwo,że Wisła z Ligi sie zakwalifikuje do pucharów
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów