The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2012, 17:16
Dajcie spokoj z tym powrotem Paljica na skrzydlo, bo to nie tylko slaby obronca ale przede wszystkim slaby pilkarz. Naprawde, nie trzeba bylo pilkarskiego warsztatu na wysokim poziomie ani lat doswiadczen na lewej obronie aby te dzisiejsza akcje przerwac w cywilizowany sposob a nie podawac do przeciwnika.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.02.2012, 17:17
Nie wiem jak zespół, który ma ponoć ambicje mistrzowskie przy prowadzeniu 2-1 zamiast dobić rywala zaczyna się bronić. Szał mnie brał jak to oglądałem i każdy w miarę ogarnięty wiedział, że tak to się skończy. Nie potrafię tego pojąć jak można grając lepiej i widząc, że rywal jest żałosny tak oddać pole. Jak w każdym meczu tak ma być, że strzelamy gola a potem oddajemy pole to ja wolę tych meczy nie oglądać.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 19.02.2012, 17:19
Myślę, że obrona Wisły z przed Basałaja z Valckxem była warta większe pieniądze, niż te , którymi Wisła czka i czka i czka do dzisiaj. Nawet Piotrek Brożek na tle niemieckiego Serba "Branco", to ideał wręcz, a do tego nie rzucał koszulką Wisły o ziemię. Wszyszcy wiedzieli, że Wisła potrzebuje lewego obrońcy, jak tlenu, ale nie Moskal z Valckxem niestety. Kazik o ile chce dotrwać do lata, musi sobie uzmysłowić, że grając Pailicem, a nie choćby Nunezem czy Diazem, przekreśla szanse Wisły na cokolwiek. Zresztą, cała obrona Wisły to kpina i jej zakała. Dopóki jeszcze Sobol z Wilkiem ratowali obronie dupy, było OK, ale nie na tym polega gra, żeby grać 6 obrońcami, bo podstawowi 4 obrońcy to leszcze nad leszczami, co udawadniają na zmianę w kolejnych meczach. Chciałby Kaziu grać pilkę krakowską czyli ultraofensywną, a tu lipa, bo do tego potrzeba obrońców i bramkarza z prawdziwego zdarzenia.No właśnie, niejaki Pawełek byłby zniszczony za takie Parejki, jak te z Apoelem czy inne lub ten dzisiejszy, a tu słychać na przemian skandowanie jego nazwiska z Czekajem i każdym innym błądzącym w obronie klubu z takim aspiracjami, jak LM czy LE.

Chociaż jeden niezbędny i udany transfer na lewą obronę i gra Wisły byłaby lepsza, gdzie trener miałby większy wybór w defensywnych pomocnikach, choćby pod koniec korzystnego wyniku meczu. Niestety, ale Wisła po raz setny popełnia błąd zaniechania. No chyba, że liczą na przedłuzenie umowy z Pailicem w Czerwcu, bo wtedy zrozumiem jego obecność na boisku, choć wtedy powiem Valckxowi i Moskalowi BYE BYE - powodzenia gdzie indziej, gdyż przecież tak Diaz, jak i Nunez tak samo jak Pailic mają kontrakty tylko do Czerwca i Wisła nie ma nie tylko podstawowego, ale i rezerwowego LO. Czy to jest normalna sytuacja w takim klubie, jak Wisła z ambicjami Cupiała Czy poza życzeniowoscią i ślepą wiarą w Wisłę, można z taka obroną liczyć na udane wyniki w pucharach czy lidze No chyba, że awans i mistrzostwo wygraja za nas inni, tak jak Duńczycy w Londynie.
Ostatnio edytowane przez kot : 19.02.2012 o godz. 17:30.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 19.02.2012, 17:19
Pele77 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak zespół, który ma ponoć ambicje mistrzowskie przy prowadzeniu 2-1 zamiast dobić rywala zaczyna się bronić. Szał mnie brał jak to oglądałem i każdy w miarę ogarnięty wiedział, że tak to się skończy. Nie potrafię tego pojąć jak można grając lepiej i widząc, że rywal jest żałosny tak oddać pole. Jak w każdym meczu tak ma być, że strzelamy gola a potem oddajemy pole to ja wolę tych meczy nie oglądać.
Ja tam widziałem tylko chwilową obronę Wisły. Tak to leciały kontry lub utrzymywanie się przy piłce + atak pozycyjny.

kot napisał(a):Wyświetl post
niejaki Pawełek byłby zniszczony za takie Parejki, jak te z Apoelem czy inne lub ten dzisiejszy, a tu słychać na przemian skandowanie jego nazwiska z Czekajem i każdym innym błądzącym w obronie klubu z takim aspiracjami, jak LM czy LE.
Czekaj akurat zagrał bardzo prawidłowy mecz tak jak każdy nasz obrońca oprócz Dragana. Odpowiedz sobie teraz na pytanie ile babolów miał Pawełek a ile Pareiko? Ile razy Pareiko ratował nam dupska jak choćby dziś ? A także ile razy to dzięki niemu wygrywaliśmy. Nie porównuj Pawełka do Sergieja...
Ostatnio edytowane przez zgrybus : 19.02.2012 o godz. 17:22.
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
jurek37
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 19.02.2012, 17:21
zgadzam suie ze Paljic to niejest dobry zawodnik i juz dawno nie powinno byc go w wisle kazdy inny na lewej stronie bedzielepszy to jego kolejny mecz ktory zawalil dobrego sobie nie przypominam Kaziu otworz oczy
Odpowiedz cytując
jurek37
Junior Member

Stary 19.02.2012, 17:26
caly holenderski zaciag do dupy a Moskal chyba zmieni zdanie ze nie potrzeba mu wzmocnien jak po 3meczach zdobedzie 3 punkty i go wywala
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.02.2012, 17:27
zgrybus napisał(a):Wyświetl post
Ja tam widziałem tylko chwilową obronę Wisły. Tak to leciały kontry lub utrzymywanie się przy piłce + atak pozycyjny.
ja...
A konkretnie w którym momencie? :O
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 19.02.2012, 17:28
Najbardziej przejebane ma w tej druzynie Czarek Wilk.
Musi łatać błedy przyglupow z obrony, do tego ma swiadomosc, ze kazdy z nich za moment moze odwalic taki numer, ze trzeba gonic wynik. Strach sie odwrocic do przodu i na chwile stracic ich z oczu. Saperska robota.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 19.02.2012, 17:31
jurek37 napisał(a):Wyświetl post
caly holenderski zaciag do dupy a Moskal chyba zmieni zdanie ze nie potrzeba mu wzmocnien jak po 3meczach zdobedzie 3 punkty i go wywala
Moskalowi nie potrzeba było wzmocnień, ale teraz kiedy trzeba było atakować i wypadł Iliev, musiał wpuścić obrońcę Jovanovicia bo nie było kogo.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 19.02.2012, 17:36
Wytlumaczcie mi czy komentatorzy w studiu byli przypadkowymi ludzmi z ulicy czy faktycznie Malek nie powinien gwizdac zagrania Sernasa dlonia?
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.02.2012, 17:36
Ja tam uważam, że w ofensywie wyglądało to bardzo fajnie plus w końcu nie wiadomo od jak długiego czasu w końcu stwarzamy zagrożenie ze stałych fragmentów gry.

Jednak nie da się wygrać meczu gdy samemu sobie wbija się bramki. Zadecydowaly błędy własne zaodników z tyłu.

Nasza ofensywa jednak wyglada dość imponująco. Duża wymienność pozycji szybka gra i sporo zagrań z pierwszej piłki. O mistrzostwie nie ma co nawet marzyć, nawet na trzecie miejsce będzie ciężko wbić, jednak nie wpadałbym w panike.
Odpowiedz cytując
jurek37
Junior Member

Stary 19.02.2012, 17:37
mogla WISLA odrobic straty ale prez zly sklad szlak wsz\ystko trafil az nie chce sie na to patrzec zamiast dobic rywala i grac spokojnie to oni graja pilke maskanta prowadzimy i sie bronimy na taka pilke kibice nie beda przychodzic panie MOSKAL
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.02.2012, 17:39
Prawda jest taka, że napierdzielaliśmy w 10 - palijć z całym szacunkiem dla niego, wiem że się stara itp. ale jest masakrycznie słaby i nadawałby się prędzej do takiego ŁKS niż do Wisły. Straciliśmy 2 gole po indywidualnych błędach, a sama gra źle przecież nie wyglądała.
Odpowiedz cytując
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Stary 19.02.2012, 17:52
Przynajmniej już nie muszę się łudzić że zdobędziemy mistrzostwo, które i tak było mało realne. No cóż pasowałoby w takim razie zdobyć Puchar Polski, bo może być ciężko nawet o kwalifikacje do europejskich pucharów.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.02.2012, 17:54
Remis zdecydowanie na własne życzenie. 2 idiotyczne błędy indywidualne. Takie pomyłki mogą się przytrafiać amatorom (sytuacja Pajlica), a nie drużynie broniącej MP. Dobra gra ofensywna, bardzo słaba w obronie (sam Czekaj i Wilk to za mało). Lecz jeżeli spojrzeć ogólnie - gra napawa optymizmem. Łatwiej poprawić grę obronną, aniżeli ofensywną. Moskal pokazuje, że zasługuje na spory kredyt zaufania, po prostu widać efekty jego pracy.

Sam już nie wiem, czy MP jest w ogóle realne. Nie mam pojęcia czy po cichutku liczyć na potknięcia Śląska czy jednak już ściskać kciuki za braci z Wrocławia.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Flegmiasty
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 19.02.2012, 17:56
W ofensywie wszystko wyglądało całkiem nieźle, ale nasza obrona zupełnie nie istnieje. Jeden Czekaj cokolwiek grał. Niestety jak to będzie wyglądać w czwartek to możemy zostać rozjechani :/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.02.2012, 17:58
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Straciliśmy 2 gole po indywidualnych błędach, a sama gra źle przecież nie wyglądała.
Dodaj " na tle ostatniej druzyny w ekstraklasie".
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.02.2012, 17:59
To, że Genkova trafiła futbolówka w czwartek i ta wpadła do bramki nie czyni z niego dobrego napastnika - Moskal powiela błędy Holendra w ustawieniu i personaliach. Graliśmy z czerwoną latarnią ligi radosny futbol szczególnie w obronie - powoli będzie trzeba oswajać się z myślą, że w przyszłym sezonie zabraknie nas w pucharach.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 19.02.2012 o godz. 18:02.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 19.02.2012, 18:00
Mnie bawi jak ktos w Wiśle mówi teraz będziemy szkolić ...........to już szczyt pieprzenia i skończy się tak że sprzedadzą kogo się da , CUPIAŁ zgarnie miliony zostanie ogromny dług w stosunku do TF A ŻADNEGO SZKOLENIA JAK NIE BYŁ TAK I NIE BĘDZIE.to jest patologia przy cichej akceptacji kibiców i wstyd mi za was .
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.02.2012, 18:03
Dzisiejszy mecz fajnie się oglądało, ale tak zwykle jest z takim "podwórkowym" futbolem, gdy obie drużyny starają się grać do przodu i zostawiają przeciwnikowi sporo miejsca. Martwi to, że Wisła, która przecież ma jakieś tam aspiracje pozwoliła na tyle ostatniej drużynie w tabeli. I tu nie chodzi tylko o te sytuacje, kiedy nasi piłkarze popełnili indywidualne błędy, ale całokształt. No cóż, zobaczymy, jak taka "radosna" piłka sprawdzi się na tle mocniejszych rywali...
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.02.2012, 18:09
Mecz z Zagłębiem potwierdził, nie pierwszy raz zresztą, że na wystawianiu Paljicia na lewej obronie traci zarówno sam zawodnik jak i klub. Paljiciowi robi się wręcz krzywdę, ustawiając go w defensywie.
Kolejna sprawa - rozumiem, że Illiev nigdy nie był maratończykiem i że ma swoje 32 lata, ale w żadnym stopniu nie usprawiedliwia to faktu, że gość po 60 minutach gry wygląda, jakby ze zmęczenia miał halucynacje (co nie zmienia faktu, że przez te 60 minut zagrał dobre spotkanie).
W oczy rzuca się niezła współpraca Garguły z Meliksonem - widać, że zawodnicy szukają się na boisku i ufają sobie nawzajem, chociaż uważam, że akurat dzisiaj Garguła zagrał co najwyżej solidnie.
Jeszcze jedna sprawa, to rzuty rożne bite przez Gargułę. Dobrze, że coraz częściej wybierany jest wariant z długim rozegraniem tego fragmentu. W dzisiejszym meczu parokrotnie było po dograniach Garguły naprawdę gorąco pod bramką Zagłębia.

I tak na zakończenie, trochę z innej beczki - kim jest ten as komentatorstwa, który raczył nas dzisiaj podczas transmisji w C+ mądrościami w stylu:
1. Jakub Małecki
2. Oskar Chavez (pojawiło się również Szawez)
3. Iliev ma 30 lat.

A już wisienką na torcie było ocenianie szans Wisły na awans w Belgii, przez pryzmat spotkania z OSTATNIĄ drużyną Ekstraklasy
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 19.02.2012, 18:13
Merkury napisał(a):Wyświetl post
To, że Genkova trafiła futbolówka w czwartek i ta wpadła do bramki nie czyni z niego dobrego napastnika - Moskal powiela błędy Holendra w ustawieniu i personaliach. Graliśmy z czerwoną latarnią ligi radosny futbol szczególnie w obronie - powoli będzie trzeba oswajać się z myślą, że w przyszłym sezonie zabraknie nas w pucharach.
Dodam jeszcze, że dzisiaj także trafiła go futbolówka, a Bitona jak nie było, tak nie będzie, bo jego chyba już nie ma, żeby nie trzeba było się tłumaczyć w Czerwcu, czemu nie wykupujemy piłkarza, który strzela nam większość bramek.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Stary 19.02.2012, 18:13
Pareiko - niepewny, zawalił 1-szą bramkę, mógł wybronić drugą + wybicie w Sernasa na początku meczu (podanie do Sergeya za słabe, ale powinien wybić do boku). Żeby być sprawiedliwym: świetna interwencja zaraz po bramce na 2:1.
Lamey - nie popełniał błędów i grał dość solidnie, chociaż trochę na stojąco.
Chavez - trudno mi go ocenić, bo mam wrażenie, że nie miał dziś dużo pracy (o wiele mniej niż Czekaj). Można powiedzieć, że poprawny występ.
Czekaj - popełnił kilka błędów, parę razy dał się ograć, ale miał też niezliczoną ilość przechwytów. Dobry występ.
Paljić - nosz ....a mać.
Wilk - mniej skuteczny w destrukcji, niż ze Standardem, włączał się do ataków.
Garguła - dosyć przeciętnie, ale też pożyteczny w kombinacyjnych akcjach.
Melikson - kolejny świetny występ. Mam wrażenie, że jest o klasę lepszy od wszystkich naszych piłkarzy.
Kirm - zaskakująco dobry występ (Andraż strzelił bramkę! :O).
Iliev - bardzo ładny gol, ale miał lepsze mecze.
Genkov - biegał, walczył, ale ktoś musi wykańczać akcje...

Zremisowaliśmy, bo graliśmy naprawdę dobrze tylko między 45, a 60 minutą...Od objęcia trenerki przez Moskala ZNACZĄCO POPRAWIŁA SIĘ GRA W OFENSYWIE, Kaziu potrafił wydobyć z Maora, Ilieva, a przede wszystkim z Garguły to, co najlepsze. W dodatku dał szansę Czekajowi, który teraz jest najpewniejszym punktem naszej obrony. Obrony, która lepiej grała jesienią (!) niż dziś...
Potrzebne transfery:
- mocny konkurent dla Pareiki.
- LEWY OBROŃCA (lub 2, jeśli nie wykupimy Diaza)
- powrót Burligi, który zastąpi Lameya
- 2 def. pomocników (Nunez? i zmiennik dla Wilka - Sobolewski powoli odchodzi w cień)
- następca Meliksona, który pewnie odejdzie
- 1 lub 2 młodych, perspektywicznych ofensywnym pomocników, którzy w przyszłości zastąpią Gułę i Ivicę
- bramkostrzelny napastnik (nie wierzę w wykupienie Bitona)

Trochę tego dużo, a przecież potrzeba stabilizacji.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.02.2012, 18:19
Nie ma co się wzniecać, nie zawsze można zdobywać mistrzostwo, a kadrę mamy jaką mamy, tzn. wieelu piłkarzy z czego prawie wszyscy przeciętni i przepłaceni. Ta drużyna potrzebuje przebudowy która w tym momencie nie była możliwa z tego właśnie względu. Ale za pół roku wielu z nich kończą się kontrakty i myślę że Stan dostanie nieco zielonego światła do działania. Na razie nawet Guardiola do spółki z Fergusonem nie byliby w stanie więcej z naszego zespołu wydusić.

Po dzisiejszym meczu można napisać tylko to czego wszyscy mogliśmy się spodziewać jeszcze przed pierwszym gwizdkiem: bardzo fajnie do przodu, bardzo źle z tyłu. Ale też wydaję mi się że Zaglębie zagrało naprawdę dobrze, chyba najlepszy mecz w sezonie. No cóż. Lepiej jednak stracić punkty po takim fajnym meczu niż po 90minutowym męczeniu buły made by Maaskant. Przynajmniej po latach znowu możemy zobaczyć u nas tę 'krakowską piłkę' z której byliśmy znani i to cieszy. Widać że drużyna ma pomysł na grę, potrzeba tylko lepszych wykonawców.

Dla mnie w tej chwili w zespole są 2 osoby nie do ruszenia: Melikson i Moskal. Jestem z naszym trenerem całym swoim wiślackim sercem jak za żadnym od lat.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.02.2012, 18:31
Strzeliliśmy sobie dwa swojaki. Mieliśmy ewidentnego karnego na Bitonie. Po prostu, spokój to można mieć, jak sie prowadzi dwoma bramkami.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 19.02.2012, 18:54
thechris napisał(a):Wyświetl post
Wynik sprawiedliwy. Poziom gry porównywalny. To trochę boli...

Przynajmniej w kwestii mistrzostwa dla nas sprawa się wyjaśniła. Za to gra o utrzymanie będzie ciekawsza.
Jak zwykle u tego użytkownika, całkowita bzdura, pełna niechęci do Wisły Kraków.
Wisła dominowała przez cały mecz, oddała więcej celnych (również niecelnych) strzałów, stworzyła dużo więcej sytuacji bramkowych od rywala, generalnie zasłużyła na zwycięstwo bo była dużo lepsza, jakie trzeba mieć klapki na oczach aby pisać o równym poziomie i sprawiedliwym wyniku.

Remis jest zaś efektem indywidualnych błędów Pareiki i Paljicia, oraz asekuranckiej postawy od wyniku 2-1 dla Wisły i zamiast 3-1 skończyło się na 2-2.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.02.2012, 19:07
Galonek napisał(a):Wyświetl post
I tak na zakończenie, trochę z innej beczki - kim jest ten as komentatorstwa, który raczył nas dzisiaj podczas transmisji w C+ mądrościami w stylu:
1. Jakub Małecki
2. Oskar Chavez (pojawiło się również Szawez)
3. Iliev ma 30 lat.

A już wisienką na torcie było ocenianie szans Wisły na awans w Belgii, przez pryzmat spotkania z OSTATNIĄ drużyną Ekstraklasy
otototo...
na meczu nie byłem... ogladałem przez neta, sam w pokoju hotelowym i sam do siebie gadałem ze zdenerwowania mądrościami tych dwóch asów, a głównie o pokrzywdzonym przez Małka Zagłębiu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
dido
Member

Od: 08.2005

Stary 19.02.2012, 19:07
Patrząc na wyniki pozostałych drużyn z czołówki to. w sumie odrobiliśmy do Lecha i Legii po 1 punkcie .
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.02.2012, 19:17
FraMat napisał(a):Wyświetl post
otototo...
na meczu nie byłem... ogladałem przez neta, sam w pokoju hotelowym i sam do siebie gadałem ze zdenerwowania mądrościami tych dwóch asów, a głównie o pokrzywdzonym przez Małka Zagłębiu
Przy bramce Ilieva powiedział "Wspaniały strzał BUŁGARA"
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.02.2012, 19:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
otototo...
Jeszcze tyrady o tym jak Waldek Sobota jest na poziomie Meliksona... mój Jezu...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów