The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2012, 16:24
sami oddajemy gole...
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Jak się po strzeleniu bramki w 55 minucie przestaje grac, i chce sie dowieść wynik to kończy się z reguły tak jak dzisiaj.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Punkty straciliśmy nie przez Pajilicia, Moskala czy Małego -- tylko tego który zdecydował, że niepotrzebujemy lewego obrońcy
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Pajlic od początku meczu irytował kiedy co drugie jego podanie było za mocne co wiązało się ze stratą. Sytuacja na 2:2 to była kwintesencja jego indolencji . Jak zwykle zamiast siedzieć spokojnie i oglądać mecz Legii trzeba trzymać kciuki za Górnik .
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

K. mać!!! i znów strata punktów, ze słabeuszem, przez własne frajerstwo w końcówce
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.02.2012, 16:25
Za tydzień może nas wyprzedzić Podbeskidzie... co za czasy. Biorąc pod uwagę to jak gra Wisła i to jak gra Podbeskidzie to więcej szans na puchary daje Podbeskidziu.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Tak czułem,że będzie remis (mój post stronę wcześniej). Wisła póki co robi dużo dymu, ale nie ma ognia. Jakość gry wizualnie się poprawiła ale skutek końcowy jest taki sam. Ustawiczne remisy , incydentalne wygrane. To nas czeka. Szkoda ,że taką grą zamykamy sobie drogę do pucharów. Dla nas brak pucharów to cholerna komplikacja.

Warto też skomentować grę KGHM-u. Grali dobrze ,efektywnie.

PS. Jak Kirm strzelił na 1-2 to pomyślałem "chłopaki p i e r d o l n i j c i e szybko trzecią, bo będzie remis". No i k u r w a wyszła na moje.

PS. O MP to już mogliśmy zapomnieć po meczu z Polonią Warszawa u siebie. Ja to liczyłem ,że przynajmniej dygniemy to vice-MP i będzie wielkie święto z WKS-em.

PS. Tylko brakuje ,żeby dzisiaj jeszcze Legia utłukła remis w Zabrzu i będziemy mieli Ekstraklasę w pełnej krasie.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 19.02.2012 o godz. 16:31.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Takimi spotkaniami przegrywa się mistrzostwo. Odpuszczanie przy wyniku 2-1, przy naszej obronie, to proszenie się o problemy. Frajerstwo, frajerstwo i jeszcze raz frajerstwo.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Jesteśmy zwykłymi frajerami.
Paljic nigdy więcej nie powinien udawac, ze wie o co chodzi w grze w formacji obronnej.

Dokładnie!! Straciliśmy 3pkty jak frajerzy! Paljić to totalne nieporozumienie! Jak taki chłop może u nas grać to ja nie wiem.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Dalej tracimy punkty gdzie popadnie. Jedyną nadzieją na uratowanie sezonu jest Puchar Polski. Mówienie o Mistrzostwie Polski to żart.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 19.02.2012, 16:26
Nie panowie to my nie powinniśmy udawać gdzie wędrują pieniądze i kro tu kogo sponsoruje
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Od: 10.2011

no to mamy Sergieja Pawełkja...
Odpowiedz cytując
opetany_tsw
Junior Member

Od: 05.2010

Czemu nie poszliśmy za ciosem Gol na 1:2 to powinien być dopiero początek... Ludzie sie z nas śmieją !
Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Od: 03.2010

Taka uwaga dla przyszłych rywali Wisły. Niepotrzebna żadna taktyka, koronkowe akcje czy efektowne dryblingi - Wisła sama wam piłkę poda i pozostanie tylko kopnąć do bramki. Dzisiejsza gra obronna na poziomie Cracovii, ŁKSu - tragedia.
Odpowiedz cytując
|el0|ManoeL
Member

Od: 05.2011

porazka....ladna gra do stanu 1:2 dla Wisły... ale po co qrwa jego mac Wisla sie cofnela to byla najwieksza glupota...zamiast ich dobic i strzelic jeszcze jedna brame to sie nastawili na kontre a efekt wiadomy....zreszta nie pierwszy raz tak sie dzieje ze chcemy utrzymac wynik, cofamy sie no i konczy sie strata bramki... a Paljic to juz nie do opisania;/
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Pajlicia to powinni zostawić w tym Lubinie.
Śmieszny piłkarzyk.
Każda strata punktów na tym etapie oznacza jedno - STRACILIŚMY MISTRZOSTWO
Trzeba się modlić ,żeby Śląsk jakiś cudem obronił się przed Legią.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.02.2012, 16:27
To był pokaz jak można mieć wyjebane co do meczu. Wisła nie ma drugiego składu na ligę a obrony to chyba nie ma w ogóle bo jak można sobie podawać w obronie z myślą chyba że tak przeczekają do końca meczu. Tego się nie dało oglądać. Moskal zamiast wprowadzić od początku Bitona wstawia tego Genkova który co najwyżej może popchnąć jajami piłkę z metra do bramki. Tylko naiwni mogą wierzyć w obronę mistrzostwa. Naprawdę ciężko będzie być w pierwszej trójce.
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Chyba możemy już tylko wspierać braci z Wrocławia w walce o tytuł, szkoda, ale jak się ma Pajlicia na obronie i Dziadejke w bramce to tak musi być...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Basałaj matole dalej uważaj że Wisła ma dobry skład żeby wygrać tą pojebaną ligę.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Minimalizm. Było pare akcji w 2 połowie kiedy "korytarze" były otwarte. I każdy normalny zespół pociągnąłby te akcje, puścił kontry, strzelił na 3:1 i polował na 4 bramke.

U nas tendencja od kilku sezonów, obojętnie jaki trener, jest taka, że jak jest korzystny wynik to gramy na czas.

Co do Paljicia, to po prostu nie skomentuje. Po co nerwy?
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Czy ktoś mi wytłumaczy czemu przy stanie 2-1 i posiadaniu rzędu 60-paru % my się bawimy z ostatnią drużyną tabeli grającą słabo w drugiej połowie a nie strzelamy im jeszcze 2 bramek? Przecież im więcej bramek to tym więcej korzyści: kibice zadowoleni, statystyki lepsze, bilans lepszy. A my się kurna przy 2-1 zacinamy bo prowadzimy i jesteśmy panami sytuacji... Człowiek tylko się nadenerwuje...
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Ten mecz Wisły pokazuje tylko, jak bardzo piłka nożna jest teraz smutnym sportem. Oglądam mecze Arsenalu, który grał piłkę piękną dla oka, waleczną, świętowałem razem z nimi sezon Invinicibles - teraz wygląda to tak, jakby nic im się nie chciało. Raz zagrają dobry mecz, żeby potem opaść i grać drewno. Ostatnia rywalizacja z Milanem to był pokaz bezczynności, żeby nie napisać, że zwykłego olewania swojego zawodu, ludzi którzy płacą za ich pensje, za bilety. Mieli się zrewanżować z Sunderlandem - zagrali jakby na tym meczu w ogóle im nie zależało. Przykro się patrzyło.

We Francji jest Lyon, ekipa, która siedem razy z rzędu wygrywała mistrzostwo - ich bał się prawie każdy w Europie, bo grali piękną ofensywną piłkę, teraz, kiedy patrzę na ich rywalizacje, w większości przypadków widzę niechęć i znużenie, często jest tak, że ze sportem za wiele wspólnego to ich dreptanie po boisku nie ma.

I dziś Wisła, raz piękny mecz ze Standardem, dwa, zaledwie remis z koszmarnie słabym Zagłębiem. Gdzie są ambicje tych piłkarzy? Jak to jest, że raz zagrają świetnie, tylko po to, żeby zrobić człowiekowi nadzieje i potem ponownie zaprzepaścić szansę. Śląsk zremisował, to i my musieliśmy. Po prostu koszmar...
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Myślałem, że Kazek nie będzie nastawiał drużyny na minimalizm i zwycięstwa jedną bramką, ale się pomyliłem... po bramce na 2:1, zamiast przycisnąć, strzelić 3. gola i mieć pewne zwycięstwo to cofnęli się do obrony i liczyli na dociągnięcie wyniku do końca. Można było zmniejszyć stratę do czołówki, a tak mamy status quo.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 19.02.2012, 16:28
Ja pier... z zespołem, z którym powinniśmy wygrać 5-0 patrząc na grę Zagłębia i w jaki sposób my rozgrywaliśmy piłkę, ale nie musieliśmy to jeszcze zremisować. Nie dziwie sie zresztą gramy na luzie prowadząc jedną bramką, potem wpada coś z niczego i ostatnie minuty spina na maksa. Nie pierwszy raz taki scenariusz.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.02.2012, 16:28
Pierwszy lepszy przeciwnik, a my siejemy punkty.
Mistrzostwo już można między bajki włożyć. Oby nie powtórzyła się wiosna 2007...
Ostatnio edytowane przez arti : 19.02.2012 o godz. 17:08.
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.02.2012, 16:29
Nieporozumieniem jest to że taki klub jak Wisła grający w pucharach ma słownie zero!!!!
lewych obrońców. Przypominam że Dragan P. nim nie jest .
Bieda z nędzą i kupa .
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Ktoś musi wytłumaczyć całej drużynie,że można wygrać większą ilością bramek niż 1.Ni umiemy sie bronić,a przy jednobramkowym prowadzeniu zawsze w koncówce przegrywający ciśnie,jaką by ciotą nie byl.Fajne drugie 30min 1szej połówki i do 60 minuty druga.Potem wróciła Wisła Maaskanta.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

No to zaczęliśmy odrabiać straty.3 miejsce to będzie sukces przy takiej obronie.Dwa mecze 3 bramki stracone przez indywidualne błędy.Porażka.Puchar polski został tylko
Odpowiedz cytując
ghost_
Member

Od: 01.2012

Szkoda 2 punktów, zwłaszcza że obie bramki stracone przez błędy indywidualne (Pareiko i Paljić), na szczęście Śląsk, Lech, Widzew też potracili punkty, więc w tabeli nie jest ani gorzej ani lepiej jak było. Dobrze by było, żeby jeszcze Legia się potknęła z górnikami dzisiaj. A konkretnie co do meczu:

- w ofensywie naprawdę świetnie, to tak dla wszystkich którzy uważali, że Moskal jest za słaby w uszach żeby naprawdę coś zmienić. Melikson + Garguła + Iliev to ogromna siła ataku. Do tego dużo ruchu, kapitalna wymienność pozycji, Wilk też całkiem kreatywnie. Genkov pokazał, czemu Moskal (i wcześniej Maaskant też) tak na niego stawia, wysunięty napastnik który biega na skrzydłach, regularnie cofa się żeby rozegrać - super sprawa. A z kolei Biton jako zmiennik też pokazał jakość. To cieszy.

- cieszy brak Małeckiego. Nikt nagminnie nie psuje akcji, nie strzela bez sensu z 30 metrów - drużyna działa tak jak powinna. Co martwi, to jednak kompletny brak zmienników. Co w przypadku (odpukać) kontuzji Meliksona, Garguły, Ilieva? Mamy na zmianę obronców, DP, napastnika, ale ofensywnych pomocników kompletnie nie. Żeby chociaż Boguski nie był ze szkła... zresztą za Kirma też przydałby się ktoś lepszy. Poprawnie dziś zagrał, świetnie rozegrał i strzelił przy golu, ale nie daje jakości takiej jak pozostali z przodu.

- Czekaj - kolejny świetny mecz. Poprawnie Chavez. Wielka szkoda, że kto inny zamiast Michała zagra w Belgii.

Ogółem - fajny mecz, cieszy styl, szkoda wyniku. Tyle tylko, że jeżeli Zagłębie - co prawda naprawdę nieźle wtedy grające i cholernie ambitne - ostatnia drużyna ekstraklasy jest w stanie Wisłę przycisnąć tak że miejscami się gubimy, to Standard nie powinien mieć z tym niestety problemu. Więc do poprawienia gra pod presją. Poza tym - jest ok.
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.02.2012, 16:30
to co gra Paljic to jest tragedia! nie chodzi mi tylko o mecz z Zagłębiem ale o całokształt:/
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów