The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2012, 19:58
Ale zacznijmy nazywac rzeczy po imieniu ...
Patrykowi sie poje....w glowie i tyle...
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.02.2012, 20:05
"Co z tą Wisłą?" CANAL+

przypomnijcie sobie ten program i jego wypowiedzi...
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.02.2012, 20:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jestem też za inteligentny żeby dać się wmanewrować w tego typu rozważania, które średnio pasują do rzeczywistości.
Grają u nas tacy a nie inni piłkarze ponieważ w klubie brak pieniędzy. To nie jest tak, ze stać nas na o wiele lepszych - niestety nie.

Pisałem już, że problem jest prosty: czy Wiśle opłaca się oddawać Małeckiego za darmo? Czy jego ewentualny następca przyjdzie za darmo i będzie zarabiał mniej (mniejsza o to czy będzie lepszy, bo tu zawsze na dwoje babka wróżyła)?
Uważam, że odpowiedź na oba pytania brzmi "nie".
Oj, chyba przeceniłem jednak Twą bystrość
Zbyt łatwo można odwrócić pytanie i zastanowić się czy stać nas na sowite opłacanie strojącego fochy przeciętnego piłkarza, którego trzeba będzie utrzymywać.
Stać nas zarówno na piłkarzy lepszych (Biton, Melikson) jak i mądrzejszych (Wilk, Sobolewski).
Swoimi argumentami niestety usprawiedliwiasz indolencję klubu. Oboje wiemy, że finanse nie wyjaśniają wszystkiego. Nie mamy długotrwałej polityki i stąd problem z Małeckim, który gra jeden dobry mecz na 7 przeciętnych, okraszonych 2 żenującymi. Fakt, że inni są na tym samym poziomie lub wręcz nie osiągną nigdy nawet tego jednego świetnego występu nie czyni go kimś kto zasługuje na podwyżkę. Nie stać nas na niego.

PS.
Jeżeli prawdą jest, że Mały nie pojawił się na umówionej rozmowie z Moskalem to jakakolwiek rozmowa na temat jego gry w Wiśle jest raczej już pozbawiona głębszego sensu. Adieu.
Powód: Strajk
Ostatnio edytowane przez spartan : 18.02.2012 o godz. 20:26.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.02.2012, 20:10
moim skromnym zdaniem:
wlasnie przekroczyl granice...
znajac cierpliwosc szefa.. juz placz zwolennikow Patryka nic nie pomoze.
to juz nawet nie chodzi o jego gre i forme. o jego ogarnietej przymnaleznosci do KIBICOWSKIEJ Wisły.
brak mu najzwyklejszego taktu...
psuje wizerunek klubu. wszystkie brukowce beda pisac o kolejnym idiotyzmie Patryka zamiast o kolejnej jego pieknej asyscie ;lub bramce...
szkoda slow...

Nalezy tez wspomniec o jego boiskowym egoizmie ktorego chyba sie juz nie da wyleczyc.. wszyscy to widzimy i wiemy ze Patryk jest "Pomarancza w koszyku Jablek". Nie potrafi sie ogarnac w tej druzynie...
Ostatnio edytowane przez Glazik : 18.02.2012 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.02.2012, 20:17
Bawi mnie to, że jeszcze znajdują się obrońcy Patryka i próbują usprawiedliwić jego zachowanie. Chociaż, to nawet nie jest już śmieszne, tylko żałosne. Jak można bronić takiego człowieka? Facet nie podchodzi poważnie do gry w piłkę, a przede wszystkim do Wisły. Tak nie zachowuje się dorosła osoba. Niestety widać, że niektórym kibicom wystarczy pokazać jakim to jest się kibolem Wisły i wtedy staje się królem nie zważając na inne czynniki. Niech idzie na trybuny kibicować, a granie na murawie powinien pozostawić innym.

Może popełnić błąd raz czy dwa, np. strzelając focha, jednak kiedy nie wyciąga żadnych wniosków, a nawet pogarsza sytuację ( nie pojawienie się na spotkaniu z Moskalem), to musi ponieść drastyczne konsekwencje. Trzeba przeczekać do lata, po czym zakupić kogoś w miejsce Małeckiego, a jego samego pożegnać.

Ludzie! Jeśli Patryk ma jakiś problem z kontraktem, to niech rozmawia "z górą" zamiast okazywać swoją frustrację na boisku i niweczyć wysiłek zespołu. Niech mówi o tym w wywiadach, a nie obraża się na Moskala, który jest Bogu ducha winny.
Ostatnio edytowane przez vaazon : 18.02.2012 o godz. 20:21.
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 18.02.2012, 20:37
Tak poza dominującym tematem.
Plusik dla Cwetana za to, że stara się mówić w języku polskim.
Odpowiedz cytując
makan18
Junior Member

Od: 10.2006

Stary 18.02.2012, 20:38
"Będę musiał z Patrykiem o tym porozmawiać. Czasem zdarza się, że zawodnik gra słabiej, ale trener właśnie po to ma do dyspozycji trzy zmiany. Piłkarz musi to zaakceptować" - dopiero dzisiaj widziałem tą konferencje, dlatego rezygnując ze stonowanych wypowiedzi, pragnę napisać iż Małecki jest jebanym prostakiem. Trener na konferencji tak na prawdę staje w obronie zawodnika, a ten po raz kolejny pluje mu w twarz.
Tylko jeden klub, kocham aż po grób... TS WISŁA KRAKÓW

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.02.2012, 20:38
Jak dla mnie to miarka sie już przebrała. Wierząc w to co podała oficjalna,że sam sie nie zjawił na umówionym spotkaniu wystawiając klub i Moskala do wiatru to w poniedziałek pewnie usłyszymy decyzję klubu.
Albo go Moskal wyjebie do ME i sie ogarnie jak wróci,albo juz jest za pozno i Cupiał cierpliwosc do naszego asa stracił.
Obstawiam opcje nr 2
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Od: 10.2011

Stary 18.02.2012, 20:40
Patryk Małecki... to taki Władek Starościak XXI wieku... starsi wiedzą o co chodzi
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.02.2012, 20:47
O czym tu w ogóle dyskutować? Ileż można przymykać oko? Ja rozumiem - trudny charakter, małe w stosunku do dużej części drużyny zarobki (choć wg mnie trudno z taką grą jak ostatnie pół roku liczyć na podwyżkę) , frustracja... tylko co z tego?

Małecki po raz kolejny kpi sobie z trenera. Obraża się jak mała dziewczynka w piaskownicy tylko dlatego, że trener zdejmuje go z boiska (a powinien dziękować, bo na ławce siedzi o dwie klasy lepszy od niego Iliev).

Nie miałem do niego pretensji w związku z aferą kiełbaskową (bo uważam, że miał prawo wyrazić swoje zdanie), machałem ręką na na inne jego niesubordynacje. Szanuję go za przywiązanie do barw, za utożsamianie się z Wisłą. Teraz jednak Patryk przegiął, tak po prostu. Zachował się jak zwykły burak. Małecki może Kazkowi Moskalowi buty nosić - nie dorasta mu do pięt pod względem czysto piłkarskim nie mówiąc już o osobowości.

Adios Mały - rozwijaj się i strój fochy gdzie indziej.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.02.2012, 20:50
Nawet jeśli Patryk Małecki grał by na poziomie Messiego a zarabiałby tyle co teraz nie ma prawa się tak zachowywać
Nie wyjście na boisko za Kasperczaka
Wysyłanie kibiców na druga stronę błoń

no i teraz

można komuś podać rękę raz no dwa ale przepraszam ile razy
Zmienił się system gry Wisły, nie gramy już dzidy do przodu gdzie Patryk czasami przejmował piłkę i na prędkości pakował piłkę do siatki. Staramy się grać krótko po ziemi co Małeckiemu sprawia trudność i to go frustruje czemu daje upust.
To że ktoś ma wytatuowanego Reymana i klepie się po herbie nie znaczy że będzie Wiślakiem.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 18.02.2012, 20:51
Wiecie.., sprawa jest tego typu Małecki ma dość pewnych rzeczy i klub już teraz ma dość jego zachowania, ale zastanawia mnie czy władze zdecydują się na coś radykalnego względem piłkarza, czy znowu zapłaci coś, krótka przerwa i gramy dalej.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.02.2012, 20:53
Oj już się tyle naprodukowałem krytykując Małeckiego. Fajnie się ta dyskusja rozwija. Argumenty też przeróżne. Wolfy mnie zgromił za nadmierne psychologizowanie i eksploatację osobistych frustracji. Oczywiście nieliczni jeszcze próbują wydziwiać i bronić sprawy ,której się obronić nie da. Gdyby Małeckiego odrzeć z tej buty, nadęcia, tanich chwytów wizerunkowych ,na które nabiera się sporo prostodusznych kibiców to nie wiele zostaje. Piłkarsko - bardzo przeciętnie. Praca dla drużyny - 0. Zaangażowanie - sporadycznie. Roszczenia i aspiracje - ogromne .Tymczasem rzeczywistość skrzeczy. Myślicie ,że Wisła tak łatwo sprzeda Małeckiego ,za dobre pieniądze. Ot pstryknięcie palców i już. Nie wiem komu? Chyba na Kaukaz albo gdzieś na południe Turcji, nad granicę z Syrią.
Mnie to cały czas śmieszy to słynne Patrykowe "kim ty ....a jesteś pedale?" wykrzyczane w twarz Sobiechowi. Gdzie jest teraz Sobiech ,a gdzie Małecki!!! Chichot losu. Sobiech wskoczył na pułap Bundesligi i może poprzez ciężką pracę i pokorę ugruntować swoją pozycję albo pójść wyżej. Małecki pompuje balon , pompuje balon oj za chwilę odleci...

Swoją drogą też ciekawe. Jakaś część kibiców broni Patryka jak chorągwi, usprawiedliwia na różne sposoby. A dlaczego nie bronicie Kazimierza Moskala. Człowieka ,który jest autentyczną legendą naszego klubu. Moskal przy Małeckim to oczywiście patyk ,w waszym mniemaniu? A te pyskówki np. do Sobolewskiego? Olanie kogo jak kogo ale Kasperczaka?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.02.2012, 20:55
spartan napisał(a):Wyświetl post
Stać nas zarówno na piłkarzy lepszych (Biton, Melikson) jak i mądrzejszych (Wilk, Sobolewski).
Swoimi argumentami niestety usprawiedliwiasz indolencję klubu.
Demagogia. Ciężka demagogia.
Na Bitona nas nie stać. Ogólnie - spora część naszych piłkarzy w ostatnich czasach to były wypożyczenia, zwykle z klauzulami wykupu o których od razu było wiadomo, że nie zostaną przez nas użyte. O czym to świadczy pozostawiam Ci do samodzielnego rozgryzienia.

Co do Wilka i Sobolewskiego - wybacz, gracze defensywni nie są tak rozchwytywani, ale też ich kariera trwa zwykle dłużej. Był czas, że i Melikson miał odpały z reprezentacją, miał je Uche, miał Kosowski.

Małecki nie jest przeciętnym piłkarzem. Nie w Polsce i nie w obecnej Wiśle. A jego zarobki są kuriozalnie małe biorąc pod uwaga realia klubowe. To również ciężka demagogia z Twojej strony.

Dla Patryka najzdrowsza byłaby zmiana klubu. Dla Wisły już niekoniecznie, bo raz - nie wiadomo co z następcą, który dodatkowo będzie zarabiał więcej. Stawianie przez Basałaja w szachu, granie przywiązaniem do klubu odniosło skutek odwrotny do oczekiwanego. Nie zyskamy na tym ani sportowo, ani finansowo. Weseli będą tylko frustraci, którzy zaraz znajdą sobie inny obiekt uczuć.

EDIT: Dobrze, gdybyśmy dali radę go sprzedać.

Bronex napisał(a):Wyświetl post
Wolfy mnie zgromił za nadmierne psychologizowanie i eksploatację osobistych frustracji.
Zgromiłem Cię, bo .......iłeś głupoty broniąc nieudolnie chorej sytuacji w klubie. Patryk nie jest pierwszy, bo wcześniej był Błaszczykowski, byli Brożkowie. Kuba do końca grał u nas za grosze, podobnie Piotrek. Były też inne kuriozalne sytuacje.
A Ty coś o "innym lepszym świecie i innych lepszych ludziach". Lepszych, mimo ze obiektywnie gorszych. Ki czort?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.02.2012 o godz. 21:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 18.02.2012, 20:56
Uwzględniając kolejny news o zignorowaniu rozmowy z Kaziem, liczę że mecz ze Standardem był jego ostatnim występem tego sezonu w I zespole Wisły.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 18.02.2012, 20:58
Demagogia. Ciężka demagogia.
Na Bitona nas nie stać. Ogólnie - spora część naszych piłkarzy w ostatnich czasach to były wypożyczenia, zwykle z klauzulami wykupu o których od razu było wiadomo, że nie zostaną przez nas użyte. O czym to świadczy pozostawiam Ci do samodzielnego rozgryzienia.

Co do Wilka i Sobolewskiego - wybacz, gracze defensywni nie są tak rozchwytywani, ale też ich kariera trwa zwykle dłużej. Był czas, że i Melikson miał odpały z reprezentacją, miał je Uche, miał Kosowski.

Małecki nie jest przeciętnym piłkarzem. Nie w Polsce i nie w obecnej Wiśle. A jego zarobki są kuriozalnie małe biorąc pod uwaga realia klubowe. To również ciężka demagogia z Twojej strony.

Dla Patryka najzdrowsza byłaby zmiana klubu. Dla Wisły już niekoniecznie, bo raz - nie wiadomo co z następcą, który dodatkowo będzie zarabiał więcej. Stawianie przez Basałaja w szachu, granie przywiązaniem do klubu odniosło skutek odwrotny do oczekiwanego. Nie zyskamy na tym ani sportowo, ani finansowo. Weseli będą tylko frustraci, którzy zaraz znajdą sobie inny obiekt uczuć.
WOLFY !!! "jego zarobki są kuriozalnie małe" piszesz... Ile to jest !!! Jaka to jest kwota? Poza tym jak się starasz o podwyżkę to pracujesz chyba lepiej więcej i wydajniej a nie na odwrót. Chyba ,że Patryk wkrótce przejdzie operację usunięcia tatuażu Henryka Reymana bo w nowym klubie też będą mieli kogoś z historią (na ramię). Piszesz cały czas o wielce pokrzywdzonych Polakach finansowo przez Wisłę Kraków. Walisz ogólnikami. Konkrety. Kwoty. Liczby. Wszyscy byli wielce pokrzywdzeni to po co w tej Wiśle grali?
Ostatnio edytowane przez Bronex : 18.02.2012 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.02.2012, 21:13
Cytat:
Mnie to cały czas śmieszy to słynne Patrykowe "kim ty ....a jesteś pedale?" wykrzyczane w twarz Sobiechowi. Gdzie jest teraz Sobiech ,a gdzie Małecki!!! Chichot losu. Sobiech wskoczył na pułap Bundesligi i może poprzez ciężką pracę i pokorę ugruntować swoją pozycję albo pójść wyżej. Małecki pompuje balon , pompuje balon oj za chwilę odleci...
No tutaj akurat się mylisz, bo Małecki te słowa wypowiedział do Sadloka.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2012, 21:15
Wolfy - jesteś trenerem i Twój zawodnik odwala taką kaszanę jak Małecki - co robisz?
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 18.02.2012, 21:19
Młode pokolenie kibiców mojego ukochanego klubu pozostanie dla mnie na zawsze psychologiczną tajemnicą.
Za moich czasów, jakby taki wypierdek podskoczył do trenera - wiślaka, dostałby kilka razy z liścia i skończyłoby się sranie po krzakach.
Widać czasy się zmieniają, teraz wystarczy polizać określonej grupie tyłek i mieć kilka tatuaży, żeby zasłużyć na szacunek.

O tempora, o mores...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.02.2012, 21:19
Daje mu opaske Kapitana.. bo to przeciez wzorcowe zachowanie...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.02.2012, 21:25
willow napisał(a):Wyświetl post
Młode pokolenie kibiców mojego ukochanego klubu pozostanie dla mnie na zawsze psychologiczną tajemnicą.
Za moich czasów, jakby taki wypierdek podskoczył do trenera - wiślaka, dostałby kilka razy z liścia i skończyłoby się sranie po krzakach.
Widać czasy się zmieniają, teraz wystarczy polizać określonej grupie tyłek i mieć kilka tatuaży, żeby zasłużyć na szacunek.

O tempora, o mores...
W 100% się zgadzam .Dalej nie mogę zrozumieć część forumowiczów którzy cały czas bronią rozkapryszonego dzieciaka .Jeszcze te argumenty o zarobkach .Co mają wspólnego do cholery zarobki z szacunkiem do partnerów z drużyny czy trenera?

Ktoś pisał , że Małecki bardziej Wiśle jest potrzebny niż ona jemu.Bzdura , nigdzie indziej ten piłkarz nie będzie miał tak dobrze jak tutaj .W każdym innym klubie nie będą mieli kompletnie żadnych skrupułów odesłać go do rezerw za głupie zachowanie .

Patrząc dzisiaj na Piecha w meczu z WKSem pomyślałem sobie , że chętnie widziałbym go zamiast Małeckiego w Wiśle .Co z tego , że nie będzie robił pod publiczkę tatuażów i zapewniał o swojej miłości do Wisły jeżeli będzie tak zapierdzielał jak dzisiaj.
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 18.02.2012 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.02.2012, 21:25
Glazik napisał(a):Wyświetl post
Daje mu opaske Kapitana.. bo to przeciez wzorcowe zachowanie...
I podwyżkę od klubu!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 18.02.2012, 21:28
Watts napisał(a):Wyświetl post
No tutaj akurat się mylisz, bo Małecki te słowa wypowiedział do Sadloka.
No teraz już nie wiem dokładnie bo scena była taka ,że Patryk się produkował a w grupie stali Brzyski, Sadlok i Sobiech - ci co kiedyś grali w Ruchu!!!

Gdyby drużyna Wisły była w miarę jednolita językowo np. tak jak 2002/2003 roku to takie Patrykowanie skończyłoby się szybkim podregulowaniem przez radę starszych. A teraz ta rada starszych to kto? Sobolewski /Garguła ?

DO KOALIK

Głowacki/Baszczyński zmuszeni do odejścia? Grali w Wiśle prawie dekadę! Kto ich wypychał? Chcieli odejść bo już nie mieli motywacji 10 rok kopać np. przeciw Odrze Wodzisław. Baszczyński tak chciał zostać w Wiśle ,że aż z tego wszystkie chciał pojechać na testy do WHU za Petrescu! Bez jaj.

Wisła musi szkolić piłkarzy albo kupować obcokrajowców. Na Polaków jest już za duża konkurencja na rynku. Zobaczcie za ile kupuje Polaków taki Józek W. z Polonii. Wisła by chętnie kupiła dobrego polskiego zawodnika ale za koszyk jabłek ale ta era już minęła. Monopol na prestiż i monety upadł.

Argument o Jaliensie czy Lameyu śmiejących się w twarz niby frajerów z Wisły ,który naciągnęli. O czym Ty Koalik-u piszesz? Przecież to są profesjonaliści. Oni to traktują jak zawód. Robotę do wykonania. Klient płaci ,klient wymaga. Jaliens jeżeli będzie grał źle to nie usiądzie na ławce wielce oburzony na trenera , bo wie ,że jest ktoś lepszy, a on musi robić więcej.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 18.02.2012 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 18.02.2012, 21:31
Napiszę bardzo brutalnie: .......isz.

Po pierwsze - nie ma znaczenia gdzie szkolił się Pajlić, skoro jest mierny. Paweł Brożek był gwiazdą i jedynym wówczas napastnikiem zespołu, a Piotrek wciąga naszego serbo-szwaba nosem. Pomijam już, że żaden z nich nigdy nie podeptałby koszulki Wisły, a obaj zrobili dla klubu naprawdę dużo.

Po drugie - argument, że dla Lameya i Jaliensa to zjazd finansowy jest idiotyczny i kłamliwy. Idiotyczny - ponieważ gówno nas to obchodzi (a przynajmniej powinno), liczy się co prezentują za te pieniądze. Kłamliwy - ponieważ nikt im większych pieniędzy nie zaproponuje. Jesteśmy ich funduszem emerytalnym, pisali o tym holenderscy dziennikarze, mówił trener Tweente.

Po trzecie - Twoje prywatne frustracje pobudzone tekstem jakże rzetelnego "PS-a" mają się nijak do tematu. Opisałem patologiczną sytuację w klubie zupełnie w oderwaniu od Patryka, bo to nie pierwszy taki przypadek. Masz jakąś obsesję na jego punkcie - to ją lecz, a nie wyżywaj się na forum.

P.S. A Twój argument o tym, gdzie to szkolił się Pajlić jest podwójnie przykry. Raz - pokazuje klasyczne zakompleksienie Polaków ("jest z zachodu, to musi być lepszy"), dwa - przypomina o kolejne bardzo przykrej i wstydliwej sprawie. Zarówno Patryk, jak i Brożkowie - gdyby tylko szkolili się w normalnych klubie, w normalnych warunkach - byliby o wiele lepszymi piłkarzami. My tak naprawdę zresztą nie szkolimy - nie mamy kim ani gdzie. Fakt, że takie beztalencie jak Pajlić mogli wytrenować jest kolejnym wyrzutem sumienia dla klubu. A przynajmniej powinien.
Najmądrzejszy post na tym forum od wielu miesięcy.

Od pewnego czasu odchodzą piłkarze związani z Wisłą, z kibicami, którzy wcale nie chcieli odchodzić, ale ich nie szanowali w klubie i zmuszono do odejścia: Głowacki, Baszczyński, Brożkowie, Kosowski. W ich miejsce przyszli zawodnicy słabsi, nierzadko dużo słabsi, ale uwaga: z wyższymi kontraktami, często nawet dwa razy. Co teraz następuje w kolejnej takiej sprawie. Zamiast popierać żądanie Małeckiego dotyczące podwyżki (choć ze sposobem Patryk mimo wszystko przesadza i to bardzo), to chcecie go wywalić z drużyny. Przyczyniając się do dalszych gierek, na których Wisła cierpi.

Wam to nie przeszkadza, że zawodnicy, których ceniliście i cenicie nadal, którzy zrobili wiele dobrego dla Wisły, którzy grali tu z serca, nie mogli w Wiśle godnie zarabiać, a słabi koledzy Stasia Valckxa dostali gwiazdorskie kontrakty? Ten proces trwający od dawna w sprawie Małeckiego jest doskonale widoczny.

Małecki, to piłkarz, który nigdy nie będzie świetnym technikiem, dryblerem, ale swoją zawziętością, upartością może wznieść się na wyżyny i dać Wiśle sporo dobrego.

Zadam bardzo proste pytanie. Który zestaw piłkarzy będzie walczył, gdy Wisła przegrywa?

Lamey, czy Jaliens śmiejący się, że w centrum Europy znaleźli takich frajerów jak niestety My, czy Sobolewski, Małecki, Czekaj, Wilk, wcześniej Baszczyński, Głowacki, Brożkowie, Kosowski - zawodnicy o niebo lepsi od tych, którzy teraz są, zawodnicy szanujący Nasz klub, a mimo to lekceważeni przez osoby decyzyjne w Wiśle.

Sporo kibiców narzeka, że w Wiśle gra mało Polaków, że jest za dużo szrotu z zagranicy, ale jak przychodzi co do czego, to pewnie woleliby 35 letniego weterana z Holandii zamiast Małeckiego, czy zamiast Wilka.

Małecki źle prowadzi sprawę (ale nie jest wykształconym człowiekiem z Cambridge, tylko prostym chłopakiem z Suwałk i ma problem z dyplomatycznym wyrażaniem myśli), w której ma rację, ale do licha, jeśli część kibiców go nie szanuje (tak jak wcześniej innych zawodników), to czego można się spodziewać po Basałaju? Basałaj tym działaniem chce jeszcze bardziej skłócić kibiców, zmniejszyć frekwencje, osłabić drużynę. To jest cel tych wszystkich działań. Tego, że Baszczyński zamiast w Wiśle, gdzie byłby stoperem zdecydowanie numer 1 musi grać w Polonii, itp. Czyli osłabienie tożsamości narodowej wśród kibiców, tak jak w reprezentacji Polski, w której czterech zawodników podstawowego składu nie umie mówić po Polsku.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 18.02.2012 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.02.2012, 21:36
Świetna wiadomość !! Patryczek sam się załatwił i o to chodziło. jak by mu już całkiem nie od.......iło to może Kaziu wystawiał by go dalej a tak to nie zniweczy po raz kolejny trudu całej drużyny.Teraz gra Wisły powinna wyglądać jeszcze lepiej niż ze Standardem.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 18.02.2012, 21:42
Tylko, że z Patrykiem jest jeden podstawowy problem - aktualnie jest słaby. Jeżeli mówimy o szrocie zagranicznym ( częściowo słusznie) to niestety ale Patryk aktualnie jest szrotem krajowym. Momentami nie da się patrzeć na to co wyprawia na boisku. To w wymiarze czysto piłkarskim. W wymiarze że tak powiem ludzkim prezentuje się często jeszcze gorzej.
Kiedyś można było szukać jakiegoś usprawiedliwienia. Teraz będzie z tym ciężko - pokazał wała komuś kto jest prawdziwym "kimś" dla naszego klubu. Patryk niestety nigdy kimś takim nie zostanie.

Argument, że Mały jest "prostym chłopakiem" jest mało przekonujący. Jest w dorosłej piłce parę lat. Miał czas żeby się "obyć". Większość piłkarzy to proste ( być może nawet niepiśmienne chłopaki), ale z czasem ( którego on już miał dużo) nabierają jakiejś tam klasy i ogłady. On niestety z każdym kolejnym sezonem idzie coraz dalej, niestety w złym kierunku.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 18.02.2012 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.02.2012, 21:48
@KOALIK

Polityka transferowa poprzedników Valcxka polityką transferową, ale napisz, tak całkiem szczerze - czy jeśli miałbyś dość zawężone pole manewru przy transferach jak Valckx, to czy nie wybrałbyś dwóch piłkarzy mających doświadczenie w Europie? Pamiętasz, jaka euforia wybuchła po transferze Jaliensa? Lamey przyjechał do nas co prawda po wątpliwym epizodzie w Leicester, ale jego metryka i tak w momencie podpisywania z nim kontraktu przebijała większość rodzimych niedojd, którzy forumowi menago podają jako przykładowe alternatywy dla Holendrów. Bo wiesz, po fakcie - to jest po tym, jak okazało się, że oba tulipany to emerytalny szrot - to każdy jest mądry i potrafi spluwać w kierunku ich i Stana. Pisałem już tu o tym w grudniu, ale jak widzę hasło "koledzy Stasia V." to dostaję spazmów.

Po drugie - mam w nosie ambicję Małeckiego, jeśli wiąże się ona z krnąbrnym i niedopuszczalnym zachowaniem. Nie oszukasz nikogo - tutaj pewnie nikomu nie chodzi o to, że "Mały" czasem kopnie kogoś po kostce albo w ferworze walki puści wiązankę na meczu. Tutaj chodzi o to, że już któryś raz z rzędu odwala numer swojemu przełożonemu i ponosi za to znikome konsekwencje. Też cenię walczaków, ale przykład Czarka Wilka i Radka Sobolewskiego pokazuje, że nie trzeba sobie tatuować klaty w galerię papieży i legend Wisły żeby zachowywać się profesjonalnie. Małecki to niewątpliwie piłkarz o sporych umiejętnościach, ale w dzisiejszej piłce liczy się też głowa. W meczach przeciwko mało wymagającym drużynom z polskiej ekstraklasy umiejętności Małeckiego mogą wystarczyć. Przeciwko Standardowi widać jednak było jak na dłoni, że Małecki w tym meczu nie zdziałał nic, a z każdym nieudanym zagraniem coraz bardziej bulgotało mu pod czupryną. Bardzo smutno mi to pisać, ale przyłączę się do forumowiczów, którzy uważają prawie 33-letniego Ivicę Ilieva za zawodnika, który w tym momencie jest w stanie wnieść odrobinę więcej niż Patryk w jego obecnej dyspozycji.

Idąc dalej, zadajesz pytanie - kto będzie walczył za Wisłę. Ja oprócz Małeckiego, który zachowuje się skrajnie nieprofesjonalnie wobec przełożonych, widzę kilku profesjonalistów, którzy łączą ambicję z boiskową inteligencją i, przede wszystkim, pokorą. Do wyżej wymienionych Wilka, Sobola i Iliewa dołączyłbym także Jovanovicia i większość zaciągu Valcxka, z którego jestem zadowolony.

Cytat:
Sporo kibiców narzeka, że w Wiśle gra mało Polaków, że jest za dużo szrotu z zagranicy, ale jak przychodzi co do czego, to pewnie woleliby 35 letniego weterana z Holandii zamiast Małeckiego, czy zamiast Wilka.

Małecki źle prowadzi sprawę (ale nie jest wykształconym człowiekiem z Cambridge, tylko prostym chłopakiem z Suwałk i ma problem z prawidłowym wyrażeniem swoich czynówi), w której ma rację, ale do licha, jeśli część kibiców go nie szanuje (tak jak wcześniej innych zawodników), to czego można się spodziewać po Basałaju? Basałaj tym działaniem chce jeszcze bardziej skłócić kibiców, zmniejszyć frekwencje, osłabić drużynę. To jest cel tych wszystkich działań. Tego, że Baszczyński zamiast w Wiśle, gdzie byłby stoperem zdecydowanie numer 1 musi grać w Polonii, itp.
I znowu ta bezcelowa mitologizacja. Kiedy sprowadzaliśmy nieszczęsny duet L&J, mieli odpowiednio 31 i 32 lata. Ich ówczesna renoma przewyższała tę Baszczyńskiego. Nie muszę chyba znowu wycierać sobie gęby Cleberem, żeby udowadniać rolę wieku w karierze obrońcy piłkarskiego. Tymczasem, Baszczyński w Polonii wcale nie gra fajerwerków (tutaj byłby stoperem numer jeden? zacznijmy od tego, że Marcin nominalnym stoperem nawet nie jest), to samo tyczy się Zieńczuka i Kosowskiego, którzy obecnie są raczej solidnymi wyrobnikami. Nie muszę chyba przytaczać jeszcze przykładu Żurawskiego, którego powrót skończył się, jak się skończył i mimo niezrównanej sympatii do "Żurawia" trzeba to obiektywnie przyznać.

Wątku Basałaja-spiskowca nie skomentuję. Patrząc na poczynania prezesów z Poznania czy Warszawy i tak jestem zdania, że z domniemanym karbonariuszem z Suwałk żyje nam się całkiem nieźle.
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 18.02.2012, 21:48
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Najmądrzejszy post na tym forum od wielu miesięcy.

Od pewnego czasu odchodzą piłkarze związani z Wisłą, z kibicami, którzy wcale nie chcieli odchodzić, ale ich nie szanowali w klubie i zmuszono do odejścia: Głowacki, Baszczyński, Brożkowie, Kosowski. W ich miejsce przyszli zawodnicy słabsi, nierzadko dużo słabsi, ale uwaga: z wyższymi kontraktami, często nawet dwa razy. Co teraz następuje w kolejnej takiej sprawie. Zamiast popierać żądanie Małeckiego dotyczące podwyżki (choć ze sposobem Patryk mimo wszystko przesadza i to bardzo), to chcecie go wywalić z drużyny. Przyczyniając się do dalszych gierek, na których Wisła cierpi.

Wam to nie przeszkadza, że zawodnicy, których ceniliście i cenicie nadal, którzy zrobili wiele dobrego dla Wisły, którzy grali tu z serca, nie mogli w Wiśle godnie zarabiać, a słabi koledzy Stasia Valckxa dostali gwiazdorskie kontrakty? Ten proces trwający od dawna w sprawie Małeckiego jest doskonale widoczny.

Małecki, to piłkarz, który nigdy nie będzie świetnym technikiem, dryblerem, ale swoją zawziętością, upartością może wznieść się na wyżyny i dać Wiśle sporo dobrego.

Zadam bardzo proste pytanie. Który zestaw piłkarzy będzie walczył, gdy Wisła przegrywa?

Lamey, czy Jaliens śmiejący się, że w centrum Europy znaleźli takich frajerów jak niestety My, czy Sobolewski, Małecki, Czekaj, Wilk, wcześniej Baszczyński, Głowacki, Brożkowie, Kosowski - zawodnicy o niebo lepsi od tych, którzy teraz są, zawodnicy szanujący Nasz klub, a mimo to lekceważeni przez osoby decyzyjne w Wiśle.

Małecki źle prowadzi sprawę (ale nie jest wykształconym człowiekiem z Cambridge, tylko prostym chłopakiem z Suwałk i ma problem z dyplomatycznym wyrażaniem myśli), w której ma rację, ale do licha, jeśli część kibiców go nie szanuje (tak jak wcześniej innych zawodników), to czego można się spodziewać po Basałaju? Basałaj tym działaniem chce jeszcze bardziej skłócić kibiców, zmniejszyć frekwencje, osłabić drużynę. To jest cel tych wszystkich działań. Tego, że Baszczyński zamiast w Wiśle, gdzie byłby stoperem zdecydowanie numer 1 musi grać w Polonii, itp. Czyli osłabienie tożsamości narodowej wśród kibiców, tak jak w reprezentacji Polski, w której czterech zawodników podstawowego składu nie umie mówić po Polsku.
Przeczytałem ten post 3 razy i przecieram oczy ze zdumienia! Ty tak na poważnie? Aż nie wiem co napisać w takim szoku jestem.

Mówisz, że część kibiców nie szanuje Małeckiego. A jaki szacunek on okazuje nie tyle kibicom co KLUBOWI,TRENEROWI? Zgrywa wielkiego wiślaka a tak naprawdę to on Wisłę ma nie w sercu a w dupie! Taka prawda. Pokazał to już nie raz. Naprawdę nie mogę uwierzyć w to co niektórzy z Was wypisują. Czy on jest dla Was Bogiem? Nie widzicie jak się gość zachowuje? Co musi się stać, żeby część z Was przejrzała na oczy?!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2012, 21:49
Koalik - nie widzisz różnicy między Baszczyńskim, Głową czy Brożkami a Patrykiem? Czy Oni kiedykolwiek zachowywali się tak jak Małecki? Zgadzam się z Tobą, że klub w stosunku do tych prawdziwych Wiślaków prowadzi beznadziejną politykę, ale akurat w przypadku Małeckiego mam odmienne zdanie.

Mamy walczyć o podwyżkę dla Małego? A czym On sobie na nią zasłużył? Profesjonalnym podejściem? No bo chyba mi nie powiesz, że swoją grą?
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 18.02.2012, 21:51
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że z Patrykiem jest jeden podstawowy problem - aktualnie jest słaby. Jeżeli mówimy o szrocie zagranicznym ( częściowo słusznie) to niestety ale Patryk aktualnie jest szrotem krajowym. Momentami nie da się patrzeć na to co wyprawia na boisku. To w wymiarze czysto piłkarskim. W wymiarze że tak powiem ludzkim prezentuje się często jeszcze gorzej.
Kiedyś można było szukać jakiegoś usprawiedliwienia. Teraz będzie z tym ciężko - pokazał wała komuś kto jest prawdziwym "kimś" dla naszego klubu. Patryk niestety nigdy kimś takim nie zostanie.

Argument, że Mały jest "prostym chłopakiem" jest mało przekonujący. Jest w dorosłej piłce parę lat. Miał czas żeby się "obyć". Większość piłkarzy to proste ( być może nawet niepiśmienne chłopaki), ale z czasem ( którego on już miał dużo) nabierają jakiejś tam klasy i ogłady. On niestety z każdym kolejnym sezonem idzie coraz dalej, niestety w złym kierunku.
Prosty jak sztacheta w płocie to on może jest ale przy okazji jest cholernie cyniczny i wyrachowany. Swoją "pozycję" buduje tanimi chwytami adresowanymi ściśle do ludzi jego pokroju. Tatuaże, koszulki, doping etc... To jest właśnie to. Tylko w pewnym momencie można przesłodzić i się zrzygać.

@WATTS
Co do oceny Jaliensa i Lameya pełna zgoda. Stan ma ograniczony budżet i w jego ramach załatwił naprawdę ciekawych piłkarzy. Przeanalizujcie sobie okienka z ostatnich 5 lat. Stachu działa najlepiej moim zdaniem. Problem polega na tym ,że Stan przyszedł do klubu bez fundamentów czyli bez zaplecza efektywnie szkolącego młodzież i mechanizmów skutecznego wychwytywania utalentowanych chłopaków w całej Polsce. To trzeba zbudować. Na dotychczasowej polityce uzupełnień, wypożyczeń takiego sztukowania, możemy osiągać cele sportowe ale żadną miarą finansowych. A o to tu chodzi !!! Szkolić sprzedawać. Wisła klub na dorobku.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 18.02.2012 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów