The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2012, 12:11
Może nie cały kontrakt Jaliensa dostaje Jaliens? I sprawa się klaruje.

Witoldon napisał(a):Wyświetl post
To, że Jaliens ma wysoki kontrakt wiadomo nie od dziś, ale o Lameyu pierwszy raz słyszę, można jakieś źródło tych ciekawych informacji, czy piszemy głupoty ot tak dla tworzenia idiotycznych postów?
Jakie głupoty. Tego że Lamey zarabia kilka razy tyle co Małecki jestem pewny. Bo za mniej by nie przyszedł.

Twój post za to nie jest idiotyczny
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.02.2012 o godz. 12:16.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 18.02.2012, 12:13
To, że Jaliens ma wysoki kontrakt wiadomo nie od dziś, ale o Lameyu pierwszy raz słyszę, można jakieś źródło tych ciekawych informacji, czy piszemy głupoty ot tak dla tworzenia idiotycznych postów?
Co takiego jest idiotycznego w tym poście? Powiedzenie niewygodnej prawdy o dużo mniejszych zarobkach zasłużonych piłkarzy względem wynalazków z zagranicy? A skąd mogę wiedzieć o zarobkach? To się domyśl.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 18.02.2012 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.02.2012, 12:17
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Co takiego jest idiotycznego w tym poście? Powiedzenie niewygodnej prawdy o dużo mniejszych zarobkach zasłużonych piłkarzy względem wynalazków z zagranicy?
Prawdy? Widziałeś kontrakt Lameya czy Sobolewskiego, a może Stan konsultował z Tobą ich zarobki?
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.02.2012, 12:25
a wie ktoś może czy w klubie działa psycholog ? czy Małecki jest może pod opieką ? bo mi się wydaje, że nie .. a to nie wstyd, przecież Małysz nawet korzystał z tego i świetnie na tym wychodził
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 18.02.2012, 13:15
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Lewandowski to Błaszczykowskiemu może buty czyścić.
Kuba jst dobrym pilkarzem (jak na warunki europejskie) ale to Lewandowski jest gwiazda wieksza. Nie popadajmy w jakies skrajnosci. Lewandwoski mial trudny start ale teraz jest wiodacym pilkarzem w wiodacej druzynie w powznej lidze europejskiej. To Blaszczykowski ma trudnosci by czasem do skladu sie zalapac.

Jedyne wytłumaczenie dla zachowań Małeckiego to brak nowego kontraktu.
Jedyne Czytam i nie wierze...

A co z jego krnabrnoscia? Upartoscią? Impulsywnoscią? Brakiem chwili zastanowienia w sprawach nie do konca sportowych? Czy tez zwykla glupota? Ja rozumiem za Maly moze byc sftrustrowany ale przyczyna glowna powinna by jego wlasna postawa.
DysoN
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 18.02.2012, 13:29
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Zachowanie na boisku dużo świadczy o człowieku . Wiślakiem należy również być na boisku , grać dla drużyny i innych a nie pod siebie a Małecki niestety ale za praktycznie każdym razem chce zrobić rajd przez pół boiska , minąć 5 przeciwników a na końcu strzelić piękną bramkę - to absolutnie nie pomaga drużynie .
Fajnie, że w końcu ktoś to zauważa. W sumie Mały potrafi zrobić różnicę, ale chyba jedynie wchodząc z ławki w 75 minucie na zmęczonego rywala któremu łatwiej o błąd. W ostatnim meczu za każdym razem jak dostał piłkę chciał mieć ją tylko i wyłącznie dla siebie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.02.2012, 13:33
Prawdy? Widziałeś kontrakt Lameya czy Sobolewskiego, a może Stan konsultował z Tobą ich zarobki?
Nie podam teraz źródła (bo wszystko to domysły, włącznie z twoimi - wszak dziennikarze też nie widzieli kontraktów) ale miał podobno koło 300 tysięcy euro za sezon.

(Pamiętam w PS było kiedyś zestawienie największych zarobków piłkarzy w poszczególnych klubach)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.02.2012 o godz. 13:37.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.02.2012, 13:40
Przykro mi się ostatnio patrzy na Patryka, bo jest on przykładem zawodnika, który chyba NIGDY nie dorośnie. Jak już przez jakiś czas wydaje się być w porządku, to znowu przyjdzie jeden mecz, w którym okaże swoje chamskie zachowanie. Osobiście lubię Małego, ale też już zaczyna mnie denerwować. Ileż można znosić jego wybryki? Ciekawe, co zrobi klub. Według mnie kary finansowe nie są wystarczające, w końcu nie raz już mu pojechali po kieszeni i niczego się nie nauczył. Tak jak ktoś zaproponował - zesłać go do ME, niech się nauczy pokory.
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.02.2012, 13:43
"...Zamiast zwyczajowo pójść na ławkę rezerwowych i podać rękę trenerowi, udał się do szatni. Tam nie doczekał końca meczu i jeszcze w trakcie trwania spotkania pojechał do domu..."
Jaja sobie robicie ?
Co mnie obchodzi jego kontrakt. Załatwianie takich spraw w ten sposób to g...arstwo. Olał resztę DRUŻYNY. Ile razy można przepraszać. To że strzeli 1 bramkę a potem spieprzy 50 razy ma świadczyć o tym że jest dobry? PSUJE tą Druzynę. Ja już nie wierzę w Jego zmianę.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.02.2012, 13:56
Jeżeli można z MC wyrzucić takiego piłkarza jak Tevez to trzeba wyrzucić z Wisły takiego piłkarza jak Małecki.NIE dla Małeckiego w Wiśle!!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.02.2012, 13:57
Tak czy siak z Zagłębiem wolałbym żeby zagrał żeby nie męczyć podstawowych skrzydłowych na Standard, a potem spadówa.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.02.2012, 14:00
Oby Moskalowi nie zabrakło charyzmy w utrąceniu Małeckiego raz na zawsze. Teraz czytam ,że zostanie ukarany za ordynarne zachowanie podczas meczu czwartkowego. Ukarany? Ciekawe jak? Finansowo? Co to da!!! Małecki już tyle razy zrobił z siebie błazna ,że nawet nie ma sensu go karać tak jak dotychczas. Jego trzeba się po prostu pozbyć. Wielu kibiców Wisły ,dzięki pustym gestom Patryka traktuje go jak bożka czy jakiś fetysz. O co chodzi? Małecki jest mega przeciętnym piłkarzem , furiatem i nic z niego nie będzie. Niech sobie idzie w diabły. Na jego miejsce możemy mieć setki piłkarzy o wiele lepszych , poukładanych, dbających realnie o wizerunek pracodawcy. A nie pozerów i fanfaronów!!! Szkoda tylko Moskala. Widać ,że jest to człowiek bardzo spokojny ,który buduje swój autorytet trenerski a tu takie kpiny mu gówniarz urządza pod nosem. Jak na to patrzy reszta zespołu? Dla kogoś kto ma minimalne poczucie przyzwoitości i profesjonalizmu jest na 100 procent denerwujące!!!

Wy tutaj porównujecie Kirma z Małeckim pod względem niefrasobliwości!!! Owszem Kirm od jakiegoś czasu dosyć mocno się rozregulował ,ale nie ma aspiracji ,żeby ustawiać wszystkich po kątach. Kirm psuje ale widać ,że się stara. Jest jakaś skrucha w nim. A Małecki ? Albo kogoś zbluzga ,albo kogoś oleje , albo każe wyginać jakiejś grupie kibiców Wisły ze stadionu bo za słabo biją czołem przed jego majestatem!!! Dlatego Patrykowi Małeckiemu trzeba powiedzieć stanowcze ŻEGNAJ!!!

Małecki i symbol Wisły Hahaha Z czym do gości? Jak tak dalej pójdzie to będzie symbolem klubu .... FC Patryk chyba!!! Już nawet Frankowski mnie tak nie wkurzył z tym Elche czy Kalu Uche z banicją w 2003 roku jak Patryk za całokształt!!!
Ostatnio edytowane przez Bronex : 18.02.2012 o godz. 14:09.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 18.02.2012, 14:01
Problem z Małeckim to nie tyle kwestia zachowania jako takiego, ale przede wszystkim totalna destrukcja planu taktycznego, nad którym z mozołem pracują jego koledzy na boisku.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.02.2012, 14:06
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Tak czy siak z Zagłębiem wolałbym żeby zagrał żeby nie męczyć podstawowych skrzydłowych na Standard, a potem spadówa.
A ja bym chciał odwrotnie - w lidze (dla mnie ważniejsza) niech gra lepszy Iliev, w Liege niech pokopie Wiślak z Mazur. Może wyjdzie mu strzał życia i ktoś go potem kupi?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.02.2012, 14:13
Co takiego jest idiotycznego w tym poście? Powiedzenie niewygodnej prawdy o dużo mniejszych zarobkach zasłużonych piłkarzy względem wynalazków z zagranicy? A skąd mogę wiedzieć o zarobkach? To się domyśl.
To, że klub dyma wychowanków jak się tylko da jest bolesną i wstydliwą rzeczywistością. Pajlić, kompletna miernota bez nazwiska z buta dostał większy kontrakt niż Paweł Brożek. Ale akurat on i tak miał nieźle, to co zarabiał Piotrek to była kpina. A potem wielkie zdziwienie, że "Brożkowie psuli atmosferę", skoro pierwsza lepsza ofiara klasy Pajlicia dostaje o wiele lepsze pieniądze. Mierny gracz z drugiej/trzeciej Bundesligi dostaje więcej niż gwiazda zespołu!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 18.02.2012, 14:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To, że klub dyma wychowanków jak się tylko da jest bolesną i wstydliwą rzeczywistością. Pajlić, kompletna miernota bez nazwiska z buta dostał większy kontrakt niż Paweł Brożek. Ale akurat on i tak miał nieźle, to co zarabiał Piotrek to była kpina. A potem wielkie zdziwienie, że "Brożkowie psuli atmosferę", skoro pierwsza lepsza ofiara klasy Pajlicia dostaje o wiele lepsze pieniądze. Mierny gracz z drugiej/trzeciej Bundesligi dostaje więcej niż gwiazda zespołu!
No to tę kasę z kontraktu Lamey i Jaliensa oddajmy w całości Patrykowi. Niechaj klub doceni "legendę"!!!! Najłatwiej to jest grzebać w czyimś portfelu!!! Dla większości z tych piłkarzy to zarobki jakie mają w Wiśle to degradacja a nie jakieś kokosy. To co dla jednych jest sufitem dla innego dopiero podłogą.

PS. Żeby ci nasi "wychowankowie" się chociaż z miesiąc w życiu "szkolili" za młodu jak taka "miernota" - Paljić ,to by może trochę inaczej wyglądało to wszystko.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 18.02.2012 o godz. 14:21.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 18.02.2012, 14:33
Hmm tak sobie myślałem i wymyśliłem najlepszą karą dla Małego byłoby zesłanie do MEsy do momentu kiedy zanotuje trzy asysty.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.02.2012, 14:34
Bronex napisał(a):Wyświetl post
(...)
Napiszę bardzo brutalnie: .......isz.

Po pierwsze - nie ma znaczenia gdzie szkolił się Pajlić, skoro jest mierny. Paweł Brożek był gwiazdą i jedynym wówczas napastnikiem zespołu, a Piotrek wciąga naszego serbo-szwaba nosem. Pomijam już, że żaden z nich nigdy nie podeptałby koszulki Wisły, a obaj zrobili dla klubu naprawdę dużo.

Po drugie - argument, że dla Lameya i Jaliensa to zjazd finansowy jest idiotyczny i kłamliwy. Idiotyczny - ponieważ gówno nas to obchodzi (a przynajmniej powinno), liczy się co prezentują za te pieniądze. Kłamliwy - ponieważ nikt im większych pieniędzy nie zaproponuje. Jesteśmy ich funduszem emerytalnym, pisali o tym holenderscy dziennikarze, mówił trener Tweente.

Po trzecie - Twoje prywatne frustracje pobudzone tekstem jakże rzetelnego "PS-a" mają się nijak do tematu. Opisałem patologiczną sytuację w klubie zupełnie w oderwaniu od Patryka, bo to nie pierwszy taki przypadek. Masz jakąś obsesję na jego punkcie - to ją lecz, a nie wyżywaj się na forum.

P.S. A Twój argument o tym, gdzie to szkolił się Pajlić jest podwójnie przykry. Raz - pokazuje klasyczne zakompleksienie Polaków ("jest z zachodu, to musi być lepszy"), dwa - przypomina o kolejne bardzo przykrej i wstydliwej sprawie. Zarówno Patryk, jak i Brożkowie - gdyby tylko szkolili się w normalnych klubie, w normalnych warunkach - byliby o wiele lepszymi piłkarzami. My tak naprawdę zresztą nie szkolimy - nie mamy kim ani gdzie. Fakt, że takie beztalencie jak Pajlić mogli wytrenować jest kolejnym wyrzutem sumienia dla klubu. A przynajmniej powinien.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.02.2012 o godz. 14:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.02.2012, 14:59
Sprawa hierarchii zarobków w Wiśle od dawna jest żałosna.

(...)

Ja też bym się wkurzał na miejscu Małeckiego, gdy taki Jaliens zarabia ponad cztery razy więcej i nic nie gra, a Basałaj żałuje mu godnych zarobków.

Mam tylko jedną uwagę. Powiedz mi ile Jaliens zarabial w wieku Małeckiego ( proporcjonalnie do światów w których żyli) i czy holender który też pewnie chciał zarabiać więcej też obraził się na świat i wykorzystując naiwność kibiców grał kartą ich poparcia w zamian za kilka miłych gestów, czy może zapie...ał rozwijał się, osiągnął sportowy sukces i na koniec podpisał kontrakt z klubem w mitycznej Polandi?

Rozumiesz o co mi chodzi? Płacąc Jaliensowi kupowaliśmy jego umiejętności ( rozczarowujące niestety ) oraz cały bagaż doświadczeń i coby nie mówić nazwisko. Chcesz zapłacić Małemu takie same czy podobne pieniądze? Za co? Co on osiągnął w światowej piłce? A może ciągle się rozwija i z meczu na mecz jest coraz lepszy a jego cena rośnie?

Znalazłem jeszcze coś takiego:
Problem z apatią Małeckiego wygląda jeszcze głebiej, kiedy sięgniemy do statystyk indywidualnych. Widać, że liczba akcji, w których brał udział pomocnik Wisły nie była w tym meczu zbyt duża. Udostępniane przez InStat Football dane pokazują też, że niewielkiej liczbie akcji, towarzyszyła i malejąca efektywność ich wykonania.

Kontrast na tle motoru napędowego drużyny - Meliksona - jest ogromny. U reprezentanta Izraela tak intensywność jak i skuteczność działania utrzymywała się na bardzo dobrym poziomie.

Powiedz mi jak ma się czuć Maor wiedząc że Małecki będzie zarabiał tak jak on lub lepiej?
Powód: Znalazłem coś ciekawego
Ostatnio edytowane przez Tarann : 18.02.2012 o godz. 15:15.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 18.02.2012, 15:16
Napiszę bardzo brutalnie: .......isz.

Po pierwsze - nie ma znaczenia gdzie szkolił się Pajlić, skoro jest mierny. Paweł Brożek był gwiazdą i jedynym wówczas napastnikiem zespołu, a Piotrek wciąga naszego serbo-szwaba nosem. Pomijam już, że żaden z nich nigdy nie podeptałby koszulki Wisły, a obaj zrobili dla klubu naprawdę dużo.

Po drugie - argument, że dla Lameya i Jaliensa to zjazd finansowy jest idiotyczny i kłamliwy. Idiotyczny - ponieważ gówno nas to obchodzi (a przynajmniej powinno), liczy się co prezentują za te pieniądze. Kłamliwy - ponieważ nikt im większych pieniędzy nie zaproponuje. Jesteśmy ich funduszem emerytalnym, pisali o tym holenderscy dziennikarze, mówił trener Tweente.

Po trzecie - Twoje prywatne frustracje pobudzone tekstem jakże rzetelnego "PS-a" mają się nijak do tematu. Opisałem patologiczną sytuację w klubie zupełnie w oderwaniu od Patryka, bo to nie pierwszy taki przypadek. Masz jakąś obsesję na jego punkcie - to ją lecz, a nie wyżywaj się na forum.

P.S. A Twój argument o tym, gdzie to szkolił się Pajlić jest podwójnie przykry. Raz - pokazuje klasyczne zakompleksienie Polaków ("jest z zachodu, to musi być lepszy"), dwa - przypomina o kolejne bardzo przykrej i wstydliwej sprawie. Zarówno Patryk, jak i Brożkowie - gdyby tylko szkolili się w normalnych klubie, w normalnych warunkach - byliby o wiele lepszymi piłkarzami. My tak naprawdę zresztą nie szkolimy - nie mamy kim ani gdzie. Fakt, że takie beztalencie jak Pajlić mogli wytrenować jest kolejnym wyrzutem sumienia dla klubu. A przynajmniej powinien.
1) Dla każdego kto negocjuje wysokość liczb w kontrakcie ma znaczenie ,kto z jakiego świata przychodzi. Jaki ma dorobek /doświadczenie. Dlaczego Borussia Dortmund nie zapłaciła Lechowi za Lewandowskiego tyle ile Tottenham Dynamu Zagrzeb za Modricia? Inne światy!!!

2) Nie mam żadnych frustracji warunkowanych postawą Pana Małeckiego. Forum jest płaszczyzną starcia opinii.

3) Lamey i Jaliens w Polsce na emeryturze? Dobre, dobre. Jakby oni myśleli poważnie o emeryturze to dzisiaj szwendali by się po ZEA/Katarze/Azji Środkowej/Północnym Kaukazie.

4) Zresztą temat zarobków jest totalnie abstrakcyjny. Operujemy na liczbach czysto szacunkowych ,nieprecyzyjnych. Ktoś powie zarabiam za mało. Tylko co to znaczy "za mało"?
Ostatnio edytowane przez Bronex : 18.02.2012 o godz. 15:29.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.02.2012, 15:37
http://wisla-krakow.przegladsportowy...432,1,727.html

Gdzie są teraz obrońcy "Wszech Wiślaka " Małeckiego ? Gdzie są teraz ci którzy po każdej krytyce Małeckiego zarzucali linkiem z golem z Apoelem . Mam nadzieję , że i te osoby zrozumiały , że z Małeckiego nie jest żaden Wiślak ale rozkapryszony gówniarz który myśli tylko i wyłącznie o sobie .W d.. ma klub i dlatego Cupiał na 100 % w lecie pozbędzie się z klubu i słusznie .Mam nadzieję , że do końca sezonu będzie grał jedynie na poziomie ME .
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.02.2012, 15:44
Nie chcę wjeżdzać personalnie na niego, można jedynie ocenić grę. A ta była fatalna. Malecki musi się ogarnąć i nie obwiniać świata za swoje słabe występy. Ciężko mi powiedzieć czy to możliwe by się zmienił. To nie pierwszy jego wybryk, i jak widać reprymendy nie skutkują - teraz pewnie skruszony będzie przepraszał, albo odpokutuje jeden mecz.Tylko czy coś to da ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.02.2012 o godz. 15:48.
..
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.02.2012, 15:45
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
http://wisla-krakow.przegladsportowy...432,1,727.html

Gdzie są teraz obrońcy "Wszech Wiślaka " Małeckiego ? Gdzie są teraz ci którzy po każdej krytyce Małeckiego zarzucali linkiem z golem z Apoelem . Mam nadzieję , że i te osoby zrozumiały , że z Małeckiego nie jest żaden Wiślak ale rozkapryszony gówniarz który myśli tylko i wyłącznie o sobie .W d.. ma klub i dlatego Cupiał na 100 % w lecie pozbędzie się z klubu i słusznie .Mam nadzieję , że do końca sezonu będzie grał jedynie na poziomie ME .
A ja mam nadzieje, że najpierw nauczysz się pisać, a potem zaczniesz krytykować. Ja jeszcze nie skreślam Małeckiego. Skąd Ty dzieciaku możesz wiedzieć co na 100 % chce zrobić właściciel?

Edycja:

Kilka słów jeszcze odnośnie Małego. Mecz chłopakowi wybitnie nie wyszedł. Chyba najsłabszy wśród Wiślaków. Dużo było pretensji o jego strzały z dystansu, szczególnie ta z ponad 35 metrów, kiedy słabo i niecelnie uderzył z nieprzygotowanej sytuacji. Ale gdyby strzał z 3. minuty został wykończony przez Gargułę, to by duży udział przy niej miał Patryk. Strzelać z dystansu nie tyle należy, co trzeba. Zawsze może być jakiś rykoszet, bramkarz się poślizgnie, czy taka sytuacja jak z Gargułą. Dlatego popieram takie próby Małego.

Nie podanie ręki trenerowi jest karygodne ale to nerwy były, takie w tym meczu że młody piłkarz nie wytrzymał. Czerwona kartka, wynik niekorzystny, jeszcze na własnym boisku. Mały chciał jeszcze dać coś od siebie, pomóc, ale gdy Moskal już w 57. minucie go ściągnął to nie trudno o taką reakcję, jeszcze w przypadku tak impulsywnego piłkarza. Powinien na pewno odpokutować i zostać ukarany.
Ostatnio edytowane przez Blaszczu16 : 18.02.2012 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.02.2012, 15:57
Tłumaczenie menedżera jest moim zdaniem zupełnie bez sensu. Małecki ma jeszcze 2,5 letni kontrakt, więc o jakiej frustracji może być mowa? Wisła nie musi z nim podpisywać kontraktu. Niech odejdzie na Prawie Webstera skoro tego pragnie. Po co jednak mówił o tym, że może grać w Wiśle do końca życia?

A na miejscu zarządu rozesłałbym oferty transferu po krajach, w których jest jeszcze otwarte okienko transferowe. Nawet jeżeli mielibyśmy uzyskać milion euro...

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...rastajaca.html
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.02.2012, 16:02
1) Dla każdego kto negocjuje wysokość liczb w kontrakcie ma znaczenie ,kto z jakiego świata przychodzi. Jaki ma dorobek /doświadczenie. Dlaczego Borussia Dortmund nie zapłaciła Lechowi za Lewandowskiego tyle ile Tottenham Dynamu Zagrzeb za Modricia? Inne światy!!!

Zapłacili Amice mniej, ponieważ mogli. Nie ta klasa klubu i zawodnika.
Ale jeżeli to ma według Ciebie usprawiedliwiać przepłacanie miernot, to gratulacje.
Pajlić powinien zarabiać więcej niż Brożek? Bo tułał się między drugą a trzecią Bundesligą?
Bez komentarza

O takie kompleksach właśnie pisałem. Jesteś miernotą, ale z "lepszego świata", więc jesteś automatycznie więcej wart.

2) Nie mam żadnych frustracji warunkowanych postawą Pana Małeckiego. Forum jest płaszczyzną starcia opinii.
Wybacz, ale mam inne zdanie na ten temat. Ja pisze o wychowankach, ty od razu piana, Małecki i trzy wykrzykniki. Dla mnie to jest objaw jakiejś ciężkiej frustracji. Coś takiego jak ma jova, kiedy ktoś napisze cokolwiek o Petrescu.
To nie są zdrowe objawy.

Lamey i Jaliens w Polsce na emeryturze? Dobre, dobre. Jakby oni myśleli poważnie o emeryturze to dzisiaj szwendali by się po ZEA/Katarze/Azji Środkowej/Północnym Kaukazie.

Graliby, gdyby dostali ofertę. Nie dostali, ponieważ dla nich to już równia pochyła - w poprzednich klubach nie mieli żadnej przyszłości. Kiedyś byli dobrzy. Kiedyś. Byli.
Tam płacą o wiele lepiej od nas, ale zawodnikom którzy coś grają. Akurat ta dwójka nie grała prawie w ogóle.
Chyba że sugerujesz, że dostali ofertę z Kataru ale powiedzieli "Nie, wolę walczyć o Mistrzostwo Polski"

Są u nas, bo nikt im już więcej nie da.

4) Zresztą temat zarobków jest totalnie abstrakcyjny. Operujemy na liczbach czysto szacunkowych ,nieprecyzyjnych. Ktoś powie zarabiam za mało. Tylko co to znaczy "za mało"?
Ja zarabiam za mało, choć pewnie więcej niż trzy czwarte forum. Mam w najbliższym czasie negocjować podwyżkę. Jeżeli się nie dogadamy, pracodawca mnie straci. Wie, że nikogo lepszego za te pieniądze nie znajdzie - łatwo było zastąpić moich poprzedników, ponieważ byli słabi. Ze mną jest o wiele trudniej.

Rachunek zysków i strat.

Czy łatwo zastąpić Patryka? Historia pokazuje, że niekoniecznie. I tak zresztą: kogokolwiek nie zatrudnimy na jego miejsce, będziemy musieli mu zapłacić tyle samo lub więcej niż żąda.
Opłaca nam się puszczać go za grosze? Nie, jest to jeden z nielicznych zawodników w obecnej kadrze na których możemy cokolwiek zarobić.
Ile zarabiają koledzy w zespole? Więcej w euro niż on w złotówkach (nie liczę Czekaja i Bruda, z oczywistych względów).

Tak to na chłodno wygląda. Ale jak ktoś dostaje "piany" na widok nazwiska Małecki, to trudno o racjonalne rozpatrzenie sprawy. Bo tak naprawdę nie o Patryka tutaj chodzi, a o chorą politykę klubu, którą próbujesz racjonalizować i średnio Ci to wychodzi.

kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
A na miejscu zarządu rozesłałbym oferty transferu po krajach, w których jest jeszcze otwarte okienko transferowe. Nawet jeżeli mielibyśmy uzyskać milion euro...
O takiej właśnie postawie piszę. Straćmy sportowo i finansowo, byle tylko coś pokazać.
Co? To już jest tajemnicą autora.

Klasyczny frustrat.

Miliona euro teraz akurat nie dostaniemy.

"Wisła nie musi podpisywać". Brawo, odkryłeś Amerykę.
Tylko widzisz - odpowiadasz na nie to pytanie. Rzeczywiste brzmi: "co opłaca się Wiśle?".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.02.2012 o godz. 16:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.02.2012, 16:17
DysoN napisał(a):Wyświetl post
Kuba jst dobrym pilkarzem (jak na warunki europejskie) ale to Lewandowski jest gwiazda wieksza. Nie popadajmy w jakies skrajnosci. Lewandwoski mial trudny start ale teraz jest wiodacym pilkarzem w wiodacej druzynie w powznej lidze europejskiej. To Blaszczykowski ma trudnosci by czasem do skladu sie zalapac.

Jedyne Czytam i nie wierze...

A co z jego krnabrnoscia? Upartoscią? Impulsywnoscią? Brakiem chwili zastanowienia w sprawach nie do konca sportowych? Czy tez zwykla glupota? Ja rozumiem za Maly moze byc sftrustrowany ale przyczyna glowna powinna by jego wlasna postawa.
Bo nie mogę zrozumieć jak mając do zagrania prostą piłkę dającą czasami nawet bramkę, Patryk wybiera drybling na trzech. Próbuję sobie to tłumaczyć i w dochodzę do wniosku że brak kontraktu może tu mieć decydujące znaczenie.

Jak jego własna postawa skoro przez lata gra na "juniorskim" kontrakcie. Znaczy w klubie nie szanują. Po co Głowa pojechał do Turcji?

Popatrz na kadrę. Lewandowskiego chcą opchnąć, już Bayern pytał
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.02.2012 o godz. 16:20.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.02.2012, 16:25
Tłumaczycie Małeckiego jak Szpen Tuska w wiadomym temacie.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.02.2012, 16:25
Bo nie mogę zrozumieć jak mając do zagrania prostą piłkę dającą czasami nawet bramkę, Patryk wybiera drybling na trzech. Próbuję sobie to tłumaczyć i w dochodzę do wniosku że brak kontraktu może tu mieć decydujące znaczenie.

Jak jego własna postawa skoro przez lata gra na "juniorskim" kontrakcie. Znaczy w klubie nie szanują. Po co Głowa pojechał do Turcji?
Kirm przez całą tamtą rundę podejmował złe decyzje vide zamiast podać strzelał,zamiast strzelac podawał czy tez głupie kiwki.

Skoro piłkarz gra słabo tylko ze względu na to że ma nieadekwatny kontrakt to raczej nie świadczy o nim dobrze.
Z tego co kojarze, to łatwiej fajną umowę wywalczyć dobrą aniżeli złą grą.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.02.2012, 16:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Skoro piłkarz gra słabo tylko ze względu na to że ma nieadekwatny kontrakt to raczej nie świadczy o nim dobrze.
Z tego co kojarze, to łatwiej fajną umowę wywalczyć dobrą aniżeli złą grą.
Znam to z poprzedniej pracy: jeżeli czujesz się oszukiwany przez pracodawcę, to o wiele trudniej Ci się zmobilizować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.02.2012, 16:33
Znam to z poprzedniej pracy: jeżeli czujesz się oszukiwany przez pracodawcę, to o wiele trudniej Ci się zmobilizować.
no jeśli dla Małeckiego granie w piłke nożna to tylko i wyłącznie praca, to wtedy masz racje.

Dzięki Zieniu za ten sezon co nie podpisali z tobą kontraktu, ale Ty i tak grałes cały czas na maksa. Dzięki Baszczu !
Wiedzialem ze dla Was piłka to coś wiecej niż praca.

E: i to że Mały będzie grał pyte to przeciez sam sobie szkodzi najbardziej.

p.s. Chociaz ja nie wierze ze powodem słabej dyspozycji jest niski kontrakt.

E2: wolfy, lepsze ? Czy ja wiem czy mieli lepsze, czy ja wiem .....Cantoro nie miał, ale zdrowie zostawił na placu. Nie sadzisz ze to cecha profesjonalisty?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.02.2012 o godz. 16:40.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów